Sporten in de Noordkop blog.seniorennet.be/clubkoegras :
Binnen en buitensport in de Noordkop:
Nordic Walking -
Gym Fit -
Ski Fit -
Conditietraining voor de Triatlon
06-03-2013
Nordic Walking dinsdag
Super mooi weer,op de heen weg het zonnetje in het gezicht,terug over het strand een klein duwtje in de rug. 7.62 km. gelopen. Totaal 2013: 61.22 km.
De route voor de wandel halve is helemaal rond en zit bomvol unieke plekjes.Zo neemt de route je onder andere mee over de start en landingsbaan van Maritiem Vliegkamp de Kooy. De baan is speciaal voor de wandelaars mooi verlicht. Hoe uniek is het om op een plek te wandelen waar je anders nooit mag komen. De inschrijving is halfvol, dus twijfel niet te lang en schrijf je via www.halvevandenhelder.nl
Woensdag 13 februari, onder schitterende omstandigheden een heerlijke wandeling gemaakt.Door de duinen en een stuk strand richting Huisduinen door de Donkere Duinen en Mariëndal. 5.50 km gelopen.
In Den Helder gezien,maar niet door ons.
Roerdompen hebben een mysterieus imago. Het zijn vogels die moeilijk te zien zijn. De 'paalhouding' van roerdompen (het imiteren van een pol riet door stijf rechtop te gaan staan) is beroemd. Het geluid van roerdompen, alsof iemand over een leeg bierflesje blaast, draagt daaraan nog bij. Roerdompen broeden in moerassen die rijk zijn aan stevig oud riet. Het zijn merendeels standvogels, die in ijzige winters gevoelige verliezen kunnen lijden. Vissen, kikkers, muizen ('s winters) en grote insekten vormen de belangrijkste voedselbron. Meestal wordt gejaagd in open water aan de rand van het riet.
De roerdomp (Botaurus stellaris) is een reigerachtige vogel (familie Ardeidae) die door zijn perfecte bruine schutkleur in het rietland niet opvalt. Deze vogel is een uiterst schaarse broedvogel in Nederland. Een vliegende roerdomp trekt zijn nek in naar zijn romp, net zoals de blauwe reiger dat doet. De roerdomp wordt soms ook 'rietreiger' genoemd
DEN HELDER - Voelen hoe moerasgrond aan je tenen zuigt of hoe bosgrond je voetzolen kietelt. Het kan vanaf dit voorjaar op het blotevoetenpad in de Helderse Vallei aan de Jan Verfailleweg.
Het meer dan honderd meter lange pad komt te liggen rondom de schapenweide achter het natuureducatiecentrum. Het sluit aan op wat er binnen te leren valt over de natuur in Den Helder. Daar wordt ingegaan op de vijf types: strand en wad, bollengebied, bos, dijk en linie en ook moeras, zoals dat in Mariëndal te vinden is. Al die types keren terug op het pad. Het pad is een initiatief van de Juniorkamer t Nieuwe Diep
Nordic Walking woensdag 16 januari. 4.34 km gelopen , duinen en strand
Den Helder plots in trek bij de Roerdomp
Den Helder - De Roerdomp lijkt enthousiast te zijn over Den Helder. Tijdens de vorstperiode van de afgelopen weken werden er opvallend veel roerdompen gezien in natuurterreinen die Landschap Noord-Holland beheert in Den Helder.
De bijzondere vogel werd gespot in Mariëndal, Nollen-Zuid, de Balgzandpolder, het Balgzandkanaal en het Refugium. De roerdomp is een zeldzame reigerachtige vogel.
De blauwe reiger is in Den Helder een bekende verschijning, maar 's winters komt ook een veel heimelijker levend familielid van de blauwe reiger voor. Met name in gebieden met helder, visrijk water en een dichte oeverbegroeiing van oud riet is dan de roerdomp te zien. Daar is wel enig geluk voor nodig. Als het even kan blijft de roerdomp verscholen in het riet, waar hij door zn verenkleed perfect gecamoufleerd is. Behoedzaam door het riet sluipend jaagt hij hier op vis, kikkers en knaagdieren. Als de vorst invalt krijgt deze onopvallende moerasvogel het moeilijk. Zn viswater vriest dicht, waardoor hij noodgedwongen te voorschijn komt op zoek naar voedsel.
Een onderwijzeres in New York onderwees haar klas over de gevolgen van pesten. Ze gaf hen de volgende opdracht. Ze gaf alle kinderen in de klas een stuk papier en zei hen het te verfomfaaien, het te verkreukelen, er een prop van te maken, het op de grond te gooien en er op te stampen. Kortom er echt een puinhoop van te maken, maar het niet te verscheuren. De kinderen vonden dat wel een leuke opdracht en deden hun best het blad zo veel mogelijk te verkreukelen. Toen kregen ze de opdracht om het papier voorzichtig weer open te vouwen, zodat het niet scheurde en het weer glad te strijken. Ze liet hen zien hoe vol littekens en vuil het papier was geworden. Toen zei ze de de klas dat ze het papier moesten zeggen dat het hen speet dat ze het zo verkreukeld hadden. Maar hoe vaak ze ook zeiden dat het hen speet en hoe ze hun best ook deden om de kreukels weer uit het papier te halen, het lukte hen niet om het blad in de vorige gladde staat terug te krijgen. Ze wees haar leerlingen op alle littekens die ze achter lieten. En dat die littekens nooit meer zullen verdwijnen, hoe hard ze ook probeerden ze te repareren. Dat is wat er gebeurt als een kind een ander kind pest. Je kan zeggen dat het je spijt, je kan proberen het weer goed te maken, maar de littekens zijn er en die blijven. Mensen van 80 kunnen nu nog navertellen hoe ze op de lagere school gepest werden. De kreukels gingen er niet meer uit. De gezichten van de kinderen in de klas vertelden haar dat haar boodschap was overgekomen. Kopieer dit bericht als je tegen pesten bent, want het is zo bepalend en het brengt veel meer schade aan dan je denkt! Gelukkig zijn er mensen die er wel wat tegen doen !