Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Le Gravlax
  • muguet 1 mai sables
  • filet de sandre avec chanterelles
  • Tagliatelle aux girolles
  • Gâteau Bourguignonne
  • Lapin aux pruneaux d'Agen
  • Pressé de tomates confites avec quenelle Céron
  • The Marmalade Factory en Les Faillettes
  • Fricassée de poulet Bresse aux morilles
  • OEufs à l'époisse et au pain d'épices
  • Grenadin de veau aux asperges
  • cromesquis avec huîtres
  • Epaule de veau farci et son cromesquis
  • Lapin Nanette
  • créations de Pacques
  • Tarte à l’époisses
  • Saucisson en brioche
  • rollade voor de diepvries
  • Stoofpotje van konijn met pastinaak
  • Het brood in de Bourgogne
  • Vispotje
  • Velouté aux champignons de Paris
  • fricassée de poulet
  • Canard et haricots blancs
  • La ferme auberge de La Mère Boitier
  • Bûche de Noël
  • Brandade au truffes
  • Champignons avec coquilles St. Jacques et avocat
  • Chocolat de Noël
  • Bistrot des Grands Crus in Chablis
  • Andouille Vigneronne
  • Onze Franse nasi goreng
  • Cassolette de saumon et fruit de mer
  • Noix de veau bourguignonne
  • Tarte amandine aux poires
  • anniversaire
  • Poulet Gaston Gérard
  • Tomates
  • Paupiette de veau aux champignons
  • Franse mosterdsoep met navettes
  • Vide grenier
  • aspergetijd
  • De kas is klaar
  • Domaine Claude Dugat
  • Les fromages de Gaugry en Brochon
  • Champignons farcis aux truffes
  • Les Anis de Flavigny
  • Ailles de dinde
  • Mésange noire
  • La région de Bourgogne
  • Grenadins de veau
  • Gigot de Bourgogne
  • Roussette
  • Pagues 2015 avec Picard
  • Reflets de France et Miel de Bourgogne
  • Leblanc huilerie en Iguerande
  • Crèmes de Fruits de L'Héritier-Guyot en Dijon
  • Fromage de Chèvre Charollais
  • Création Paques 2015 Bernard Dufoux
  • Hollandse kaas op de markt in de Bourgogne
  • Lapin de Pâques?
  • Chocolaterie de Bourgogne in Dijon
  • Cassoulet de Castelnaudary
  • Râble de lièvre à la Piron
  • Aguillettes de canard
  • Foire au gras
  • Les caramels et sucre filé
  • Maille en Dijon
  • Filet de perche au Chablis
  • Potage Pompadour
    cuisine bourguignonne
    de traditionele gerechten van de Bourgogne
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charolais koeien label rouge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    Vergeet even de escargots au beurre d’ail, les ɶufs en meurette, et le bɶuf bourguignon.

    Neem de kaart en ontdek de zeer rustige en authentieke Bourgogne: Le Charolais. Tussen het coulissen landschap (bocages) lopen de mooie witte Charolais koeien. Ze staan aan top op de wereldkaart van het vlees samen met de rassen ‘blanc-bleu”, “la limousine” en het Ierse rund.

    We gaan naar Charolles, waar we in de keuken van het Hôtel de la Poste, de jonge chef Fréderic Doucet ontmoeten. Er wordt voor ons een entrecôte grillée de charolais geserveerd, die sist op een zwaar bord van gietijzer… in de vorm van een koe. Het vlees is heerlijk sappig en zacht….en dit komt door de samenwerking van de fokker, de slager en de restaurateur.

    Bijlagen:
    charolaiskoeien.jpg (54.1 KB)   
    charolaislabelrouge.jpg (39.1 KB)   
    hotel-de-la-posteterras.jpg (63.1 KB)   
    hoteldelapostebloemen.jpg (47.3 KB)   
    kaartcharolles.jpg (37.7 KB)   
    koegietijzer.jpg (28.4 KB)   
    http://www.hotel-laposte-doucet.com   

    20-06-2013 om 00:00 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Viandes et abats
    >> Reageer (0)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienduo met vanille-olijfolie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Aardbeienduo

    Voor 4 personen: 400 g aardbeien, 200 g bosaardbeien, 3 eetl. olijfolie Extra vierge (fruitig) of olijfolie met walnoten, 1 vanillestokje, 1 limoen, 40 g poedersuiker.

    Splijt het vanillestokje, schraap het merg eruit en doe met de olijfolie in een pannetje. Snijd het stokje in stukjes en doe ook in de pan. Verwarm het mengsel ongeveer 3 minuten tot maximaal 50 graden Celsius. Laat het mengsel trekken terwijl het afkoelt.
    Was de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje (niet de bosaardbeien, die hoeven niet gewassen te worden en zijn al van het kroontje ontdaan). Verdeel over vier dessertbordjes, bijvoorkeur witte, zodat de gouden nuances van de olijfolie tot hun recht komen. Was de limoen en dep deze droog. Rasp de schil op een zeer fijne rasp (zoals voor Parmezaanse kaas) en roer de schil door de poedersuiker. Strooi dit mengsel over de aardbeien. Sprenkel er een paar druppels limoensap over. Knijp daarvoor eenvoudig in de limoen. Besprenkel de aardbeien met de vanille-olijfolie. Het dessert kan worden uitgebreid met een bolletje vanilleijs.

    In de Bourgognesud ligt tussen Marcigny en Roanne de huilerie Le Blanc in Iguerande. Boven Iguerande ligt een Romaanse kerk, vanwaar er een fantastisch uitzicht is met in de verte de bergen van het Centraal Massief.

    Regelmatig koop ik de diverse flesjes met olie om te gebruiken voor de Franse gerechten in de winkel in Iguerande of bij de grote Intermachés.

     

    Bijlagen:
    aardbeienduo.jpg (49.8 KB)   
    huile d'olive.jpg (83.3 KB)   
    huilerieiguerande.jpg (53.3 KB)   
    iguerandeeglise.jpg (60.2 KB)   
    http://www.huile-leblanc.com   

    19-06-2013 om 00:00 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts
    >> Reageer (0)
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin de potiron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    De grote potirons, die in de Bourgogne in het najaar op de markt te koop zijn, worden in Nederland soms op de markt in stukken verkocht of bij pompoenboerderijen.

    Wij bewaren de zaden van de potirons om ze in het voorjaar op te kweken tot plantjes. De plantjes groeien enorm uit en we plaatsen ze daarom op een speciaal stukje grond.
    Het recept voor de "velouté de potiron" volgt in de herfst. De soep is goed in te vriezen.

    In Nederland is wel de flespompoen het gehele jaar te koop. De flespompoen komt oorspronkelijk uit Guatamala en Mexico. De flespompoen heeft een vaasachtige vorm, een gele schil en oranje vruchtvlees. Naarmate de vrucht rijpt, wordt de kleur dieporanje en de (nootachtige) smaak voller en zoeter.

    Ingrediënten:
    Een pompoen, geschild en het vruchtvlees in blokjes gesneden (100 gram per persoon)
    1 vanillestokje
    100 gram emmentalerkaas
    3 gepelde sjalotten
    50 gram spek in blokjes

    Stoof de fijngesneden sjalotten met de spekblokjes en het vanillestokje. Voeg de blokjes pompoen toe en laat alles 15 minuten stoven. Voeg een scheutje room toe als de pompoen bijna gaar is en laat de room vijf minuten inkoken. Verwijder het vanillestokje. Breng op smaak met suiker, zout, peper en nootmuskaat. Gebruik eventueel een staafmixer om de puree gladder te maken. Voeg de helft van emmentaler toe. Strooi de andere helft over de puree en gratineer onder de grill.

    Bijlagen:
    Flespompoen2.jpg (15.7 KB)   
    gratindepotiron.jpg (31.7 KB)   
    potiron.jpg (68.7 KB)   

    18-06-2013 om 00:00 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Légumes
    >> Reageer (0)
    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poulet de Bresse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Poulet de Bresse

    Voor 4 personen:1 Bressekip, 4 takjes salie, 3 teentjes knoflook, boter en olijfolie, suiker, peper en zout

    Bereidingswijze:

    Stop een boeketje salie in de kip, samen met de teentjes knoflook. Schuif twee blaadjes salie onder de huid van de kip, samen met twee klontjes boter. Bind de kip met keukengaren dicht en kleur in olijfolie. Draai de kip om de 5 minuten, zodat alle zijden goudbruin kleuren. Braad verder in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 60 minuten, samen met wat boter en olijfolie. Besprenkel om de tien minuten met het braadvocht.

    Haal de kip uit de oven en laat het vlees rusten op een plank.

    Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en een gratin van pompoen.
    (zie hiervoor het recept op 18 juni)

    Bijlagen:
    bressekip.jpg (83.6 KB)   

    17-06-2013 om 00:00 geschreven door nanette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Volailles et gibier
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/03-10/03 2019
  • 30/04-06/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 06/06-12/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 01/12-07/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 11/11-17/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • aperitive, amuse (2)
  • Beaune (1)
  • Beignets (2)
  • Confits et foies gras (2)
  • Desserts (12)
  • Dijon (5)
  • Entrées (11)
  • Fromages (4)
  • La Bourgogne (2)
  • La Clayette (3)
  • Légumes (5)
  • Lyon (7)
  • Morvan (4)
  • Nivernaise (1)
  • Noël (4)
  • Pain (3)
  • Paques (4)
  • Pates et riz (4)
  • Patisserie (3)
  • Poissons,coquillages (11)
  • Sauces, huiles, vinaigres, moutardes (1)
  • Soupes et potages (5)
  • Viandes et abats (13)
  • Vins (2)
  • Volailles et gibier (13)

  • Hoofdpunten blog keukenweetjes
  • Dromomania – Het boek!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!