Dit recept is van Françoise Thévenard Fanfan van Restaurant Le Saint Vernier in Semur-en-Auxois. Zie op de site van Berthaut, het originele recept in het frans.
Dit recept is voor één persoon.
1 Trou du Cru, (het kleinste kaasje van Berthaut), 1 ris de veau (kalfszwezerik) van ongeveer 200 gram, 25 cl room, 1 noisette de beurre (een klontje boter), een snufje zout en peper, wat bruine kalfsfond, 1 plak kruidkoek, dun gesneden.
1. Laat de boter in een koekenpan bruin worden. Snijd de zwezerik in stukjes en braad de stukjes aan beide kanten even aan. Voeg de bruine kalfsfond toe en maak op smaak met peper en zout. Voeg de room toe en laat het wat inkoken, haal dan van het vuur af.
2. Laat de kaas in de oven enkele seconden smelten.
3. Gril de plak koek even aan beide kanten.
4. Leg in het midden van een (verwarmd) bord de plak koek en leg er het kaasje bovenop. Leg eromheen de stukjes kalfszwezerik. Serveer meteen.
5. Als decoratie: wat fijngesneden platte peterselie en tomaten in smalle reepjes.
Schenk hierbij een Meursault Blanc, grand cru.
|