Paupiette de veau aux champignons
De Intermaché had een mooie aanbieding: 12 paupiettes de veau voor 12 euro. De paupiettes liggen nu per twee verpakt in de diepvries. We gebruiken ze op zondag samen met onze nieuwe aardappeltjes "Rattes", die een vriend van ons in de moestijn heeft geteeld. Ook de ratjes liggen, kort gekookt met schil, in zakjes in de diepvries. Erbij eten we gesmoorde witlof met een klein beetje honing voor het karamelliseren.
Bereiding : 20 minuten
Kooktijd : 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen) :
- 4 paupiettes de veau
- 500gr champignons de paris
- 4 kleine tomaten
- peterselie
- 10 cl crème fraîche
- 2 el cognac
- 20 cl vin blanc
- 1 sjalotje
- 2 el fond de veau
- zout en peper
Bereiding :
Doe in een braadpan wat olijfolie en een stuk boter (beurre salé) en braad de paupiettes rondom bruin.
Houd de paupiettes apart en bak de fijngesneden sjalot goudbruin.
Voeg de paupiettes bij het sjalotje en flambeer met de cognac.
Verwarm de fond de veau in de witte wijn en voeg de crème fraîche toe.
Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Voeg ze toe aan de pan van de paupiettes samen met de saus. Dek af en laat het geheel gedurende 20 minuten zacht stoven. Voeg de peterselie en de stukjes tomaat toe en verwarm nog tien minuten.
Serveer met gebakken aardappeltjes b.v. de Franse rattes en gesmoorde witlof.
|