Een bekend recept uit Dijon genoemd naar de burgemeester van Dijon Gaston Gérard.
Dit gerecht werd voor het eerst bereid door de echtgenote van Gaston Gérard in 1930 voor hun gast Curnonsky, gastronoom, humorist en een bekend frans culinair criticus van die eeuw.
Voor 4 personen : 1 Bresse kip van 1,8 à 2 kg. verdeeld in 8 stukken, 150 gr boter ½ liter dikke room, 150 gr geraspte Comté kaas, ½ liter witte wijn Mosterd uit Dijon van het merk Fallot, zout, peper, paprikapoeder en paneermeel.
Braad de kipstukken in de boter op een zacht vuur zonder ze te laten kleuren, voeg zout, peper en paprika toe. Laat gedurende 40 minuten zacht koken. Houd de stukken kip in de pan apart op een warme plaats.
Laat in een pan 100 gram geraspte Comté kaas smelten op hoog vuur en voeg de witte wijn toe, de room en twee eetlepels mosterd. Breng dit enkele minuten al roerend aan de kook.
Giet de saus over de kipstukken. Strooi er paneermeel over en de rest van de kaas. Laat het gerecht in de oven gratineren.
Serveer met gekookte aardappels.
Bent u in Lyon dan kunt u dineren bij La Mère Folle in Dijon. Het gerecht staat bij de menu's en bij de à la carte gerechten.. Zie de site www.lamerefolle.fr
|