Onze Australie Reis
SeniorenNet.be
18-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervallen en tropisch regenwoud

17 April.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Goede morgen allemaal.

Het zonnetje stond al weer hoog aan de lucht toen we wakker werden in Dorrigo. Vlug ontbeten en weer weg. Toen ik de sleutel van het toilet inleverde vond de campinghouder het maar gek dat we een halve dag waren geweest, want hij vertelde, er is zoveel te zien in en om zijn dorp Dorrigo. Ik zei dan ook we gaan de omgeving vandaag bekijken en rijden dan door richting kust. We hadden al gelezen dat er nog meer watervallen hier in de buurt waren en er was ook een tropisch regenwoud met 2 watervallen er in.

We zijn eerst even naar de informatie post gegaan in het dorp maar dat was nog gesloten en we moesten een half uur wachten. Nou niet getreurd we zijn een bakkie koffie gaan drinken in het uitgestorven dorp want het was nog vroeg. Cappuccino besteld met lekkere vette geschuimde melk er op ( get ver) veel te vet voor ons Hollanders en de koffie was te slap. We hadden nog gevraagd  “make it strong” maar dat ging zeker niet.

Na het bakkie genuttigd te hebben was de informatie post open en de Mevrouw gaf ons een papier hoe we er moesten komen en waar we de wandeling van 7 Kilometer door het tropisch regenwoud moesten beginnen. Het was er al aardig druk toen we onze Camper parkeerde. Er was een gebouw waar je eerst alles kon zien wat er leefde in het bos aan dieren en vogels en slangen enz. Dus de bergschoenen aan brood en drinken mee.

De 7 kilometer trail was goed aangegeven en we begonnen met frisse moed Ze hadden zelfs hele paden van hout boven de boomtoppen gemaakt dat je de verschillende vogels kon zien. Af en toe kwam je over een houten pad.

De eerste waterval was na 1 kilometer en was prachtig om te zien. De meeste mensen liepen dan ook daarheen en keerde weer terug na de auto.

Jammer dat de Australier niet van wandelen houd. Nou wij wel, wij hebben de 7 kilometer gelopen berg op berg af. Zo mooi, grootte varens waar je onder xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />kan staan, het lijken net grote parapliuen, de grote bomen van een oerwoud, de omgevallen boomstammen waar van alles in leeft, de mooie padddenstoelen die er op groeien.

Ik heb nog een Lizzard gezien , dat is een zwarte hagedis maar dan van een groter soort die daar leefde. Het fluiten van de vogels, en dan later weer het geruis van een waterval, prachtig allemaal.

Maar er was geen mens meer te bekennen. Gek eigenlijk he!!!, alleen toeristen uit het buitenland doen de wandelingen. We kwamen nog wel 2 vrouwen tegen, die de wandeling ook deden. Die hebben we even samen op de foto gezet, en zij hebben ons gefotograveerd.

Dat is dan ook de enige foto waar we samen op staan. We hebben werkelijk genoten, ik kan het eigenlijk niet goed beschrijven, zoiets moet je zelf zien.

We hadden wel vaker een tropisch regenwoud gelopen in Indonesie en Maleisie en in Nieuw Zeeland, maar het blijft prachtig. En het voordeel van vandaag was het was er niet broeierig want er was een lekker fris windje. We zagen echt afgronden om duizelig van te worden. Toen we weer terug kwamen op de parkeer plaats hadden we een voldaan gevoel.

Dat hadden die oudjes toch maar  weer mooi gedaan he!! De jonge mensen zijn er tegenwoordig al te lui voor die zitten liever te bakken en te braden op de parkeerplaatsen.

We zijn daarna afgedaald al zigzaggend naar het dorp Bellingen en daar staan we nu op de Camping .

Hier staat een boom met honderden vleermuizen die er in hangen. We zagen ze tegen dat het donker werd wakker worden en de een na de ander vloog weg.

Ik denk dat ze naar de kloven in het bos gaan om te eten en morgen vroeg weer in de boom hangen.

Onze buurtjes komen uit Adelaide waar wij zijn gestart met onze reis. We hebben gezellig gepraat en een biertje gedronken en weer verteld hoe het in Nederland was en hij van Australie. Hij was al gepensioneerd, zijn vrouw was 49 en hij 52. Ze reisde ook veel en waren maanden onderweg. Hij had zijn geld verdiend met huizen bouwen en die verkocht hij dan en van dat geld kon hij leuke dingen doen.

Dat was ook wel te zien, een grote Caravan en een 4 wheel drive ervoor. Heb nog voorgesteld om te ruilen .

Hij komt na Nederland en neemt ons autootje en ons kleine caravannetje en wij zijn big Caravan en big car. Heb er wel bij gezegt, alles is klein bij ons wij leven in een klein landje.Ha Ha Ha.

Hij had trouwens wel plannen om volgend jaar naar Europa te gaan. Hij had dan ook al wel gehoord dat Europa duur was. Na het gezellige babbeltje moesten wij vrouwen weer aan het vak want er moest een warme hap op de tafel komen.

Dat smaakte uiteraard goed na een halve dag wandelen in het regen woud in Dorrigo.

Dit was dan onze tweede Paasdag.

 

Groetjes van Dikkie en Berthus.

 

18 April.

 

HIEP HIEP HOERA.

 

Gefeliciteerd zei Berthus vanmorgen met onze dochter Alette die vierde vandaag haar 29 verjaardag. Ook de felicitatie`s waren voor hem, want het was tenslotte wel de vrucht van ons samen zijn 30 jaar geleden. (Wat heb in dit toch weer beschaafd gezegt he ) Ha Ha. Moet je weer echt Dikkie voor heten.

We zijn vroeg vertrokken want de vliegende honden kwamen vanmorgen weer terug in de boom en die maakte een kabaal dat we er wakker van werden. De zon scheen weer zoals gewoonlijk en wij op de kust aan. Al slingerend naar beneden arriveerden we in Coffs Harbor. Wat een drukte daar allemaal grote Superstores voor de mensen die van het platteland komen, alles wat buiten een groot dorp ligt noemen ze hier de bush.

Wij moesten uiteraard ook shoppen want alles raakte op. Als je dan zo om je heen kijkt in de winkel nemen de mensen echt karren vrachten met etenswaar mee.

Soms is een kar alleen al gevuld met brood, wat allemaal in de diepvries thuis gaat. Je moet ook niet vergeten dat ze niet elke dag zoveel kilometers kunnen rijden voor een pakje boter, dus er wordt massaal ingeslagen. En vergeet niet de drank winkel ook daar gaat het met dozen tegelijk mee. We hebben verse vis gekocht want Berthus kan geen vis vitrine zien of hij wil verse vis kopen. Dit zal zijn laatste verse vis geweest zijn want we beginnen nu echt af te tellen. We zien zelfs al op de borden Brisbane aangegeven en dat is een slecht teken. Moet nu wat bewuster gaan shoppen anders hou ik teveel over.

Toen we weer in de Campervan waren stelde Berthus voor om even in Woolgoolga te stoppen daar was namelijk een replica van de Taj Mahal uit India en een Sikh Termpel.

Er wonen in dat dorp veel Indiërs. Wij zijn wel eens op vakantie geweest in India en hebben de echte Taj Mahal gezien dus we vonden dat wel leuk.

De Sikh Tempel was prachtig en goed onderhouden maar de Taj Mahal was in verval.

De Taj Mahal is ook geen tempel , het is een monumenten graf van de vrouw en de zoon van een Maharadja. Jammer dat het niet meer onderhouden werd. Ze zouden van dat hele complex een Motel kunnen maken.

Daarna zijn we naar een Natuur Reservaat gereden, 75 kilometer verder op aan de kust, de naam van het dorpje heet Wooli.

Het Rerservaat is van de Aboridginals die onderhouden het. In dit Natuur Reservaat liggen twee Campings, de een aan de kust de ander aan een Lagune.We hebben voor de Lagune gekozen. We gaan morgen als het weer net zo is als vandaag Kajakken.

Lijkt ons prachtig door de mangrove bossen. We huren de Kajak voor de hele dag, dan kunnen we het rustig aan doen. We hebben dat ook eens in de Ardeche gedaan , maar daar had je stroom versnellingen en hier niet. Heb al gevraagd of het niet gevaarlijk was, en het andwoord was nee, geen crocodillen dus dat moet kunnen. Zie het dus helemaal zitten. De resultaten horen jullie nog wel.

Nog een week dan zit het er op en kunnen we weer het vliegtuig in naar Kuala Lumpur.

We kunnen het ons eigenlijk niet goed voorstellen dat we weer naar Nederland moeten.

Als je dat gevoel niet hebt betekend dat we het goed naar onze zin hebben. Hier aan deze kust beginnen de bananen plantage`s. Het weer is hier ook wat broeiriger dan in de bergen. We zweten hier spontaan en hoeven er niks voor te doen. Jammer dat we niet in de avond buiten kunnen zitten want er zijn teveel muggen. Je kan merken dat de Paasdagen weer voorbij zijn want je kan weer op elke Camping terecht en de prijzen dalen weer.

Dit was het weer voor vandaag, niet veel meegemaakt de halve dag in de auto gezeten want je moet toch een beetje plannen dat je niet te vroeg in Brisbane bent en nog even genieten van de mooie parken en de kust.

 

Groetjes van Dikkie en Berthus.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)


E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

Klik hier
om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


Laatste commentaren
  • hallo daar (chris)
        op 1 April
  • groeten uit Rotterdam (aramata)
        op Melbourne, einde Great Ocean Road
  • Portsland (Alie Heldoorn)
        op Van Southend via Mount Gambier naar Portsland
  • hallo (chris)
        op Van Southend via Mount Gambier naar Portsland
  • Hoi Moeke (aramata)
        op Zeehonden in een baai op Kangoeroe eiland
  • nogmaals gefeliciteerd (chris)
        op We zijn gearriveerd in Australie.
  • moeke in australie (aramata)
        op We zijn gearriveerd in Australie.
  • Moeke (aramata)
        op Dikkie heeft het al aardig door de Webblog.

  • Zoeken in blog


    Foto

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Dikkie
    Ik ben een vrouw en woon in Noord Holland () en mijn beroep is Gepensioneerd..
    Ik ben geboren op 10/03/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Reizen en Computeren.

    Over mijzelf
    Ik ben Berthus
    Ik ben een man en woon in Noord-Holland (Nederland) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 13/12/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Computeren, lezen en reizen.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Zoeken in blog


    Inhoud blog
  • Laatste groeten uit Australië
  • Stranden, wandelen en naar hedt einde van de reis.
  • Kajakken en de gevolgen
  • Watervallen en tropisch regenwoud
  • Het binnenland en rodeo
  • Hunter Valley en Fingal Bay
  • Booderee National Park
  • Paddenstoelen?
  • Sydney
  • Terry Hill
  • Egel
  • Parkieten
  • Flora
  • Park in Sydney
  • Cactussen
  • Booderee Park
  • relaxen
  • Blog bijwerken
  • Kangoeroe land
  • Australies dorpje
  • Hunter valley, wijnstreek
  • Sydney
  • Lake Conjola op weg naar Sydney
  • Bruggen
  • Kangoeroes
  • Klein koala beertje
  • Parkieten
  • Brug
  • Typische rotsen
  • Ieder z'n taak 2
  • Ieder z'n taak
  • Kangoeroes in Pambula Beach
  • Wandelen en eten
  • 1 April
  • Gippsland
  • Nog meer Koala beren
  • Strand wandeling
  • Onze Camper
  • Surf Coast richting Melbourne
  • Hoeveel Koala beren
  • Camper
  • De 12 Apostelen
  • Peninsula Mornington
  • Melbourne, einde Great Ocean Road
  • Rustdag en Cape Otway
  • Great Ocean Road
  • Stranden in Australie
  • Er zijn overal Koala' s te zien,
  • Port Fairy en Tower Hill



    Archief
  • Alle berichten

    Archief
  • Alle berichten


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!