INGREDIENTEN 4 PERSONEN
200 gr Hollandse garnalen 12 verse Noordzee schol filets 800 gr verse dunne witte asperges 1 glas droge witte wijn 1 klein bekertje slagroom 1 el vers gesnipperde dille Vers geperst citroensap Vers gemalen zwarte peper Zeezout 60 gr roomboter Bloem
BERIJDINGSWIJZE
Asperges wassen, uiteinden eraf en schillen. snijden Verse scholfilets wassen, droogdeppen met keukenpapier, peper, zout en citroensap erop. Roomboter verhitten in een pan, schol filets door bloem halen en kort krokant aanbraden. Ovenschaal nemen, licht invetten met boter en de gebakken schol erin leggen. Verdeel daar bovenop de asperges. Maak nu snel saus. Witte wijn mengen met de room, garnalen erdoor mengen, verse dille erdoor, even proeven en desnoods iets hoger op smaak brengen met een snufje zout en peper. Verdeel saus gelijkmatig over vis en asperges. Zet in een voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden en bak snel in ongeveer 10 minuten gaar. Simpel kan zo lekker zijn!
Serveertips
Eet met warm zuurdesembrood, ciabatta of vers liefde en passie brood van AH want die saus is heerlijk.
|