Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

09-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (33)
08-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 goede redenen om dagelijks soep te eten.

 

 

4 goede redenen om dagelijks soep te eten.

 

 

Je moet nooit twijfelen om een tas soep te eten... en dit zijn vier goede redenen daarvoor:

1) Soep helpt afvallen

Hoe? Simpel: soep vult de maag, waardoor je minder eet. Neem je soms expres geen soep, zodat je meer kan smullen van het hoofdgerecht? Denk dan twee keer na: waarom niet gewoon trager eten en bewuster genieten van de smaken, in plaats voor grote porties te gaan? Zo win je dubbel: je eet minder én geniet meer.

2) Soep = groenten

Iedereen weet dat soep propvol groenten zit. Beter nog één tas soep telt voor één van de twee broodnodige porties groenten per dag. Een gemakkelijke manier dus om meer groenten in je eetpatroon te smokkelen.

3) Soep maakt het leven gemakkelijk

Soep kan je in grote hoeveelheden maken, invriezen en ontdooien wanneer nodig. Als je laat thuiskomt van een sportsessie bijvoorbeeld: in plaats van in de koekjes te vliegen, kan je er een bord soep bijnemen.

4) Soep is goedkoop
Een bundel wortels, een ajuin, een paar liter water en je hebt soep voor een week. Goedkoper gezond eten is quasi onmogelijk.

Opgelet: niet alle soepen zijn gezond. Bereide of oplossoepen bevatten vaak veel vet, suiker en/of zout. Roomsoepen zijn ook een no go voor wie wil afvallen, net als grote klonters boter om de groenten in te stoven. Vermijd tenslotte ook (te veel) bouillonblokjes: ook zij bevatten te veel zout.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (36)
07-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijde schoonheidsrituelen onthuld.

 

Wereldwijde schoonheidsrituelen onthuld

 

 

Van Cleopatra's melkbad tot de 21e-eeuwse antirimpelbehandelingen, schoonheidsrituelen zijn van alle tijden en culturen. Ben jij nieuwsgierig hoe ze het aan de andere kant van de aardbol doen? Ontdek dan hier een aantal beauty tips van over de hele wereld.

Tijd heeft onze rituelen geperfectioneerd en onze kennis over beauty met rasse schreden voortgestuwd. Toch kan nog veel opgestoken worden uit de natuurlijke behandelingen van vrouwen wereldwijd.

Kurkuma
Het kruid dat curry zijn mooie, gele kleur verleent, blijkt ook ontsmettende en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Het wordt traditioneel gebruikt bij de schoonheidsrituelen die een bruiloft voorafgaan.

In Indonesië bijvoorbeeld, maakt kurkuma deel uit van de 'lular' scrub. In combinatie met rijst, jasmijnbloesems en gember, zou het een ware energieboost geven aan de huid.

Papaya
De zalf die van deze bloemen wordt gemaakt, is een alomtegenwoordig hulpmiddeltje in Australië. Daar wordt het onder andere gebruikt tegen zonnebrand, beten, uitslag, uitgedroogde huid en droge lippen.

Avocado
Niet alleen lekker, maar ook goed voor je snoet! Zuid-Amerikaanse vrouwen gebruiken de avocado om hun huid te voeden.
Eigenlijk kan zowat elk deel van de vrucht gebruikt worden in schoonheidsbehandeling.

Zo kan je met de binnenkant van de schil je gezicht een milde peeling geven. De lichtjes granige textuur helpt dode huidcellen te verwijderen. De schil is ook doordrenkt van avocado-olie, dat heerlijk hydrateert.

Van het vruchtvlees van de avocado kan een gezichtsmasker worden gemaakt, zeker in combinatie met honing. Zo geef je je huid een complete verzorging.

Sheaboter
Deze crème is afkomstig uit noten van de West-Afrikaanse kariteboom. Het is niet alleen superhydraterend, maar beschermd daarnaast ook tegen toxines en voorkomt rimpels.

In bepaalde delen van West-Afrika hangt er ook nog een vruchtbaarheidssymboliek aan vast, aangezien vrouwen deze boter daar dagelijks aanbrengen op hun groeiende buik.

Arganolie
Deze stof staat in Afrika al eeuwen bekend als een 'mirakel van de natuur'. De olie wordt exclusief gewonnen door Berbervrouwen uit de noten van de arganboom.

De hoge dosis vitamine E draagt bij aan de eigenschappen die verbonden worden aan deze olie: hydraterend, anti-huidverouderend en goed tegen puistjes en rimpels. Daarnaast worden ook de haren er in gedrenkt voor prachtige, gezonde lokken.

Monoiolie
Deze infusie uit Tahiti wordt gemaakt uit gardenia's en kokosolie. Tahitiaanse vrouwen gebruiken het om haar en huid te beschermen en te verzachten. Meer nog verspreidt monoiolie ook een heerlijk aangename geur.

Camellia
Japanse vrouwen gebruiken camellia notenolie of theezaadolie voor bijna alles wat bij schoonheid komt kijken. Zo zou het goed zijn als antioxidant en om je huid te hydrateren.

Maar ook om brandwonden te genezen, striemen te behandelen en nagels te versterken. Twee druppels camelliaolie in een theelepel sake, meer heb je niet nodig voor een zuivere en gladde huid, zo klinkt het in Japan.

Veel van deze wondermiddeltjes vinden meer en meer ingang in het Westen en worden dan ook steeds vaker verwerkt in onze verzorgingsmiddelen. Laat maar komen, zou ik zeggen.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (41)
06-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas bij Fjak@.Wat zal ik vandaag allemaal krijgen, ben wat zenuwachtig pf als hij me maar niet vergeet zoals vorig jaar...

Sint en piet zaten te bedenken

wat ze Fjak@ nu eens zouden schenken

sinterklaas is weer in het land

met cadeaus voor mensen van stand

dit is het cadeau wat precies bij je past

je zult er heel blij mee zijn , dat staat vast

sint staat bekend om zijn goede smaak


en daarom is dit cadeau wel zeker raak

je krijgt nu wel dit mooi ding

want sint wist dat het daarom allemaal om ging

sint en piet verzetten bergen werk

om iets te vinden voor die vlerk

dit gedicht is bijna uit

het was veel geld , maar vooruit

bedwing nog heel even je ongeduld

uitpakken dan maar, er is nu wel genoeg geluld.


Categorie:Humor algemeen
» Reageer (37)
05-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en graag je mening !!

.


Wat nu we zijn december maar de brave man is er niet meer zie foto, wat denken jullie erover?


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (33)
04-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet, zoeter, zoetst.

 

 

Zoete bekjes, zoetere mensen

 

 Zijn zoetebekjes ook zoetere mensen? Volgens een studie in de 'Journal of Personality and Social Psychology' in elk geval wel. Er zou namelijk een verband zijn tussen onze smaakpapillen en onze persoonlijkheid.

Om het met de woorden van coauteur Brian Meier te zeggen: "Dit onderzoek wil nagaan of smaakvoorkeuren en de metaforen ervan al dan niet rechtstreekts verbonden zijn met karaktertrekken en gedragingen.

Zoet, zoeter, zoetst

Zo worden mensen die zeer vriendelijk en behulpzaam zijn vaak omschreven als 'sweet'. Goed, dat heeft toch niets te maken met smaakvoorkeur kan je denken? Maar deze metafoor zou wel degelijk verbonden kunnen worden aan een voorliefde voor zoetigheden.

De vrijwillige deelnemers van de studie moesten kiezen tussen een stuk chocolade, een zoute cracker of helemaal niets en vervolgens een aantal vragen beantwoorden. Hieruit bleek dat de zoetebekjes onder hen opvallend meer geëngageerd waren in de maatschappij en in het helpen van de medemens.

Daarnaast kwam ook sterk naar voren dat de algemene perceptie van mensen eveneens een link legt tussen het houden van zoet en het hebben van een aangename, behulpzame persoonlijkheid.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (31)
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar het was alles wat ik had... Auteur Hans Andreus.

 


Maar het was alles wat ik had...

 


Maar het was alles wat ik had
buiten mijn huid en mijn handen
buiten de blindheid van mijn mond
en de vlakten van mijn ogen

En ik vraag je nu luister
zoals je stilstaat en luistert naar vogels
zoals je stilstaat en kijkt naar de zon
zoals je mijn lichaam streelt in je armen

Want ergens ben je te vinden
in het mysteriespel der letters
in de verrtaling der woorden
en het wereldwonder der taal

Ik heb de wereldtaal gesproken
en de ronde taal der aarde
en de zontaal en de maantaal
en de taal der dieren.

 

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (33)
02-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor.

.

So sorry lieve bloggers maar je kunt zien men agenda is overvol pf
ik heb nog zoveel plannen en ik wil...zzzz


Categorie:Foto met humor
» Reageer (32)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Yoghurtmousse met komkommer en peer.

.


·      
Yoghurtmousse met komkommer en peer


·Wat je in huis haalt:
4 doyenneperen
1 komkommer
4 sinaasappelen
Voor de yoghurtmousse:
200 g uitgelekte yoghurt
20 g suiker
200 g melk
2 blaadjes gelatine
200 g opgeslagen room

·Hoe je het maakt:
1. Los de voorgeweekte gelatine op in de licht opgewarmde melk. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Voeg de yoghurt, suiker en room toe en laat opstijven in de koelkast.
3. Mix 3 peren en 1 geschilde komkommer en laat uitlekken door een koffiefilter. Zet het sap koel.
4. Schil de sinaasappelen en verdeel in stukken.
5. Dresseer alles mooi op het bord en werk af met stukjes peer en sinaasappel.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (32)
30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acai - bes

 

.




Acai-bes

 

Omschrijving
De Acai-bes is een kleine ronde bes die zwartblauw van kleur is en te vergelijken met de blauwe bes. De Acai-bessen bestaan voor 10% uit schil en vruchtvlees en voor 90% uit een niet-eetbare pit. De pit bevat dezelfde eigenschappen als het vruchtvlees. De Acai-bessen groeien in trossen, hoog in de top van de Acai-palmbomen. De Acai-palm komt voor in Centraal- en Zuid- Amerika en groeit vooral in moerassige streken.
De Acai-bes heeft een sterke smaak die ergens lijkt op die van bramen, kersen en noten met een vleugje chocolade.

Oorsprong
De Acai-bes wordt al eeuwenlang gebruikt door de verschillende stammen in Brazilië omwille van de voedingswaarde en de medicinale eigenschappen die de bes heeft. De bessen werden door Indianen gebruikt om bij de jacht hun uithoudingsvermogen te bevorderen en pas bevallen vrouwen aten de bessen om snel aan te sterken na de bevalling.

Door de zeer korte houdbaarheid werden de Acai-bessen tot voor kort alleen maar daar gebruikt waar ze voorkwamen. Het is pas in de jaren 1990, vanaf het moment dat er van de Acai-bessen extracten werden gemaakt die aanmerkelijk langer houdbaar waren, dat er sprake was van een wereldwijde verspreiding. Inmiddels zijn de gezonde eigenschappen van de Acai-bes wereldwijd bekend geworden en wordt de bes verwerkt in diverse dranken en voedingsupplementen.

Voedingsstoffen
Een van de belangrijkste voordelen van de Acai-bes is de grote hoeveelheden anti-oxidanten die ze bevatten. Diverse studies hebben aangetoond dat de Acai-bes een van de hoogste concentratie aan anti-oxidanten kent: één handvol Acai-bessen bevat evenveel anti-oxidanten als vijf porties wortelen, appelen of broccoli.

Naast de grote hoeveelheid anti-oxidanten heeft de Acai-bes nog een aantal opvallende voedingsstoffen zoals de vetzuren omega 6 en 9, waarvan al langer bekend is dat deze bevorderend zijn voor een goede gezondheid (net als visolie). Naast deze stoffen is de Acai-bes ook nog rijk aan vitamine B1, B2, B3, C, E, fosfor, calcium, en proteïnen.

De bes is in Amerika een belangrijke ontdekking geworden, vooral bij de ‘celebrities’ doordat ze een verrassend effect heeft op het gewicht van mensen die de bessen eten om af te vallen. De darmwerking wordt gestimuleerd, het metabolisme wordt versneld, waardoor meer vet zal worden verbrand. Na ongeveer een half jaar heeft het lichaam een ommekeer gemaakt naar een gezonder metabolisme.

Medicinale werking

De meest bekende toepassingen van Acai zijn:

• toename energie en uithoudingsvermogen;
• beschermend effect op de lever en nieren;
• afrodisiaca en libido-opwekker;
• antioxidant en het daardoor tegengaan van veroudering;
• verhoging van de immuniteit, ontsteking remmend;
• reinigende en ontgiftende werking
.

Recept

Ingrediënten:
400 gram bevroren açaí-pulp
1 banaan (of ter variatie aardbei, kiwi, ..)
sap van 1 sinaasappel
rietsuiker naar smaak

Bereidingswijze:
• Doe alles in de mixer (pulp licht ontdooid) en meng tot één geheel.
• Meteen serveren en eventueel garneren met wat muesli, honing en schijfjes banaan.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (25)
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en je mening !!

.

Fjak@ 's gedacht een gelukkig mens toch
en wat is jullie mening !!


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (34)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat jouw tenen onthullen over je karakter.

 .

Wat jouw tenen onthullen over je karakter

 

 

In onze Westerse cultuur worden de ogen als spiegel van de ziel gezien, maar in China en India denkt men dat je beter naar de voeten kijkt om iemands ware aard te onthullen. Zo zijn mensen die met hun kleine teen kunnen wiebelen impulsief en avontuurlijk en dus niet geschikt voor een langdurige relatie.

Reflexologiste en auteur Jane Sheehan is ervan overtuigd dat voeten alles kunnen vertellen over iemand, van hoeveel chocolade je eet tot hoe gelukkig je bent in je relatie. "Doe je sokken uit, en ik vertel of je avontuurlijk bent en graag risico's neemt of veeleer een stabiel en harmonieus leven leidt." Dit is wat we volgens Sheehan kunnen afleiden uit onze tenen.

Grote teen

Als je grote teen veel langer is dan je andere, dan ben je een slimme en creatieve persoon. Je hebt vaak briljante ideeën en bedenkt oplossingen voor moeilijke problemen. Je hebt altijd een antwoord klaar en kan dingen in een ander perspectief plaatsen. Jammer genoeg betekent dat ook dat je je niet lang kan focussen op één probleem.

Als je een vrij kleine teen hebt, dan ben je een geweldige multitasker. Je kan goed delegeren en werkt altijd efficiënt. Je maakt ook gebruik van je charme om mensen te overtuigen van jouw ideeën.

Tweede teen

Hoe langer je tweede teen is, hoe beter je kan functioneren als leider. Je bent dynamisch en vindingrijk, maar je verlangen om dingen gedaan te krijgen, kan omslaan in bazigheid.

Een kleinere tweede teen betekent echter niet dat je je makkelijk laat doen. Het toont enkel aan dat je graag je tijd afwacht en dat je houdt van harmonie.

Derde teen

Volgens de Chinezen staat je derde teen in verband met energie en wilskracht. Als hij redelijk lang is, dan ben je ongelofelijk energiek, vooral op het werk. Hoe langer de teen, hoe gedrevener je bent om een succesvolle carrière op te bouwen. Het nadeel is dat je opgeslorpt wordt door je werk, waardoor je vergeet te genieten van de liefde en je familie.

Als je derde teen kort is, dan geniet je wel van de leuke dingen in het leven. Je houdt van ontspannen en laat niets aan je hart komen. Anderen beschuldigen je vaak van luiheid, maar jij vindt dat het leven te kort is om je daar druk over te maken.

Vierde teen

Een lange, rechte vierde teen vertelt dat familie het belangrijkste onderdeel van je leven is. Je kan goed luisteren, maar je wordt zelf ook sterk beïnvloed door de problemen van iemand anders. Een ongelukkige relatie met één van je geliefdes zal zich uiten in een kromming van deze teen.

Een korte vierde wijst er simpelweg op dat familie en relaties niet zo cruciaal zijn voor jou. Jouw focus ligt ergens anders.

Kleine teen

Kinderlijke ondeugendheid is een karakteristiek van mensen met heel kleine teentjes. Je houdt niet van verantwoordelijkheid, raakt snel verveeld en je bent constant op zoek naar avontuur. Je bent sociaal en geliefd, tot de mensen beseffen dat je nooit volwassen zult worden.

En als je kan wiebelen met je kleine teen, zonder dat je vierde teen mee beweegt, dan ben je impulsief, avontuurlijk en hou je van flirten. Als je dat niet kan, dan ben je loyaal, voorspelbaar en trouw.

Tenen op een lijn

Als elke teen een beetje groter is dan die ervoor, dan heb je praktisch ingesteld. Je besteedt aandacht aan details en maakt altijd af waar je mee begint. Je bent een gedroomde werknemer, maar ook een loyale vriend en standvastige partner. Let wel op dat je niet gaat muggenziften over het gedrag van anderen, want niet iedereen is zo evenwichtig als jij.

Wat vertellen jouw tenen over je karakter? En die van je partner? Kloppen de uitspraken van de 'tenenexperte'? Laat het ons weten via de reacties!

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja! Wij hebben het sneller koud.

 

 

Ja! Wij hebben het sneller koud

 

 

Kreeg jij het al naar je kop geslingerd dat koud hebben tussen je oren zit? Ergens klopt deze statement wel een beetje, maar de reden waarom vrouwen gevoeliger zijn voor koude, is puur biologisch.

Koude handen en voeten, het kan een gezellige winteravond al snel verpesten. Mannen hebben hier opvallend minder last van, maar hoe komt dat eigenlijk?

Doorbloeding
Bloed naar de uiteinden van je lichaam krijgen, gaat als vrouw een stuk moeilijker. In de kern van ons lichaam heeft bloed een aangename temperatuur van 37 graden, maar om onze koude handen en voeten te verwarmen moet het een hele weg afleggen. Bij mannen gaat dit een stuk sneller en vlotter en daarom hebben zij het altijd warmer.

Zenuwen
Vrouwen hebben 10 procent meer koudegevoelige zenuwen in de huid dan mannen. Geen wonder dus dat we veel sneller opmerken dat het kouder wordt.

Slaap
Zelfs tijdens onze nachtrust heeft koude meer effect op vrouwen. 's nachts daalt de lichaamstemperatuur bij iedereen, gewoon omdat we niet actief zijn en onze warmteproducerende spijsvertering eveneens op slaapstand staat. Bij vrouwen daalt de temperatuur jammer genoeg meer én sneller.

Tussen de oren?
Tot slot is het zo dat vrouwen ook op een psychologisch niveau meer vatbaar zijn voor koude dan mannen. Biologen vermoeden dat onze moederfunctie hier iets te maken heeft. We zouden hierdoor alerter en gevoeliger zijn, want eens zwanger, is het onze missie om de embryo op een goede temperatuur te houden.

Zo, volgende keer dat iemand zeurt dat jij een koukleum bent, heb je de feiten achter de hand

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opa sneewt - auteur Pat Donnez.

Opa sneeuwt

Opa wijst naar waar de
hoge bomen staan.
Kijk, zegt hij ontdaan,
ginder vliegen leeuwen.
Hij trekt aan zijn sigaret
en begint te zweten.
Opa bedoelt het goed,
weet wel hoe het moet,
maar zegt in zijn
hoogsteigen alfabet
dat leeuwen vliegen.
Is dit liegen?
Nee hoor.
Hij zoekt gewoon naar
meeuwen. Hapert,
wil het van de daken
schreeuwen
terwijl het in zijn hoofd
zacht begint te sneeuwen.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (32)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (35)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei en kaas gegratineerd.

Prei en kaas gegratineerd

Ingrediënten:

5 aardappelen (Bintje),

6 prei witten,

50 g boter (bakboter),

400 g verse kaas (mager),

1 dl melk (halfvol),

20 g Parmezaanse kaas,

50 g kaas,

1 teentje knoflook,

1 takje tijm, zout

Bereidingswijze:

De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden

De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout.

Een ovenschaal invetten met wat boter en vullen met de aardappelen en de prei.

De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm.

Het mengsel over de groenten gieten.

Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (30)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

 

Haute couture, traditioneel verbonden met Parijs en de glitter en glamour van Europa valt meer en meer uit de boot. De deuk op de economie is de grote boosdoener! Dus, wie smijt daar vandaag nog geld tegenaan?

Hooggeplaatste, Arabische vrouwen, blijkt het antwoord te zijn. Je ziet ze zelden op de eerste rij van modeshows en ook bestellingen plaatsen ze zeer discreet. Toch zijn vrouwen uit het Midden-Oosten op wereldschaal de grootste kopers geworden van 'high fashion'.

Contradictie?
Deze trend is misschien op het eerste zicht verrassend gezien het grote aantal Arabische vrouwen die letterlijk schuil gaan onder traditionele kledij. Wat echter vaak aan het oog ontsnapt, zijn de sociale kalenders van deze dames.

Gemiddeld staan er zo'n 15 tot 20 huwelijken per jaar op hun schema en dan zijn er nog de maandelijkse privéfeesten. Hier kunnen Europa en Noord-Amerika een puntje aan zuigen met hun occasionele liefdadigheidsevents en high society feestjes.

Geen wonder dat er een grote vraag is naar couture! En jurken recycleren, daar wordt al zeker niet aan meegedaan. Aangezien 1000e vrouwen op dergelijke feesten samenkomen en bijna iedereen 'high fashion' ontwerpen draagt, is het soms een race voor het duurste en meest unieke stuk op de markt.

Status & succes
Voor veel van deze Arabische vrouwen maken de kleren de dame! Haute couture staat symbool voor sociale status en een succesvol bestaan.

Modeexperten kwamen tot de conclusie dat kristallen, edelstenen en extensief borduurwerk als verfraaiïng van de ontwerpen goed scoren. Dit kan verklaard worden door de missie van veel van deze jonge vrouwen om tijdens feesten potentiële schoonmoeders in te palmen met hun stralende verschijning.

Getuigenis
Reem, de dochter van een bouwgigant in het Midden-Oosten, vult haar dagen door te fladderen tussen Parijs, Londen, Dubai en Beirut. Ze koopt naar eigen zeggen 'regelmatig' (lees: 30 tot 40 jurken per jaar) haute couture en is recent gestart met het ontwerpen van haar eigen juwelen.

Ze laat haar oog uitsluitend vallen op unieke stukken die extravagant en chique zijn. Ze wil geen 5.000 of 6.000 euro betalen voor een kleed om het dan gedragen te zien worden door iemand anders op hetzelfde event.

Feiten
Tijdens de Paris Fashion Week getuigde onder andere Catherine Riviere, hoofd van 'Couture' bij Christian Dior dat "alle koninklijke families uit het Midden-Oosten klanten zijn van Dior". Duizelingwekkend, als je weet dat een trouwjurk van Dior kan oplopen tot 1 miljoen dollar.

Ook vertegenwoordigers van andere grote modenamen bevestigen dat het Midden-Oosten, samen met China, zeer waarschijnlijk de top couture klant zal blijven in de nabije toekomst. Zeker zolang de Europese en Amerikaanse economie instabiel blijft.

De grootste koopkrachten liggen gecentreerd rond de Golf. Zo draaien bijvoorbeeld klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten hun hand niet om voor een gewaagde outfit met een prijskaartje van 50.000 euro. Haute couture dekt hier dan ook 42 procent van de industrie in luxegoederen.

Qatar, een van de rijkste naties ter wereld, organiseert volgend jaar een eerste fashion week. De geplande datum zou maart 2012 moeten worden. Dat belooft alleen maar meer groei en bloei voor couture in het Midden-Oosten.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en je mening !!




Mag niet vosje ,maar wat denken jullie ervan geef je reactie.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (36)
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goji bessen.

 
.


Goji bessen.

Goji bessen vervullen al eeuwenlang een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde en ze worden in Europa ook steeds populairder. De Gojibes valt onder de zogenaamde categorie "Superfoods".

Herkomst
Goji bessen of wolfbessen komen van de struik Lycium Barbarum. Deze struik kennen wij als de Boksdoorn. De vruchten worden in Nederland vaak "Rode Mispel" genoemd hoewel het helemaal geen familie van de Mispel is. In engelstalige landen wordt de gojibes wolfberry genoemd. De goji bes is familie van de Solanaceae. Hier behoren bijvoorbeeld ook de tomaat en de aardappel toe.

Deze struik bestaat uit gebogen tot 5 meter lange takken. Op deze takken zitten doorns die wel 3 cm lang kunnen worden. De kleur van de bloemen zijn voilet tot (licht)paars en groeien alleen of in kleien groepjes. Na de bloei komen de bessen. De goji bessen hebben een diep rode kleur. De goji bes is zo groot als een rozijn.

De Goji bes bestaat al eeuwenlang en komt oorspronkelijk uit Azië. Er zijn zo’n 85 soorten in Azië en en 15 soorten in Noord-Amerika. Het grootste deel van de commercieel geteelde bessenkomen uit de provincie Ningxia in China. Waar ze worden geteeld op plantages grensend aan de vruchtbare oevers van de Gele Rivier.

 

Vruchten
De vruchten zijn erg kwetsbaar en worden voorzichtig geplukt of van de tak geschud. Ze mogen nooit met de hand aangeraakt worden wanneer ze vers zijn omdat ze dan oxideren en zwart  worden. De bessen worden in de zon gedroogd of ze worden direct tot sap verwerkt. Zelfs in de gedroogde vorm behoudt het bijna alle belangrijke inhoudsstoffen.

 

Smaak en verwerking
Goji bessen zijn diep rood net zo groot als rozijntjes en de smaak doet denken aan de smaak van een kers of cranberry.

Goji bessen kan men zo als gedroogde bes uit het vuistje eten of geweld in water kunnen ze worden toegevoegd aan smoothies, gebruikt als dorstlessende drank, in soepen, in een salade met geitenkaas en bij muesli als ontbijt.

Een juiste hoeveelheid per dag is ongeveer 10g tot 30g (een handje vol).

Gezondheid
Goji bessen zijn de meest voedzame vruchten ter wereld.

Goji-bessen bevatten:

• 18 soorten aminozuren
• waaronder alle 8 essentiële aminozuren (essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet in het lichaam van de mens kunnen worden gemaakt. Deze moeten daarom in voldoende mate in je voeding aanwezig zijn.)
• 21 vitaminen en mineralen, onder andere:

o meer bètacaroteen dan in wortelen (Gojibessen zijn zelfs het rijkst aan caroteninen van alle voedingsmiddelen op aarde!)
o 500 keer meer vitamine C dan in sinaasappels (Goji bessen zijn de rijkste bron van vitamine C op aarde)
o Vitamine B-complex
o Vitamine E
o IJzer (belangrijk bij bloedarmoede)
o Selenium, zink, koper, calcium, geranium en fosfor.

• Krachtige antioxidanten en polysachariden die helpen tegen verouderingsverschijnselen en die het immuunsysteem versterken.
• Een polysacharide die werkt als een krachtig hormoon, dat de afscheiding bevordert van het verjongings- en groeihormoon afgegeven door de pijnappelklier

 


Categorie:Veggie
» Reageer (32)
20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en ik vraag je mening !!

.


Fjak@ vindt dit een mooie foto en wat vinden de  vrienden bloggers ervan ?


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (1)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!