Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

29-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt iedereen , elke bericht doet me goed , nog even geduld a.u.b

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (57)
14-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorry hoor lieve bloggers, Fjak@ en sorry voor de taalfout.

.


Categorie:Uitdrukkingen
» Reageer (90)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kinderlach, schrijfster Baevens Annie

 

Een kinderlach

Lieve kleine meid
met je gulle lach.
Steeds vrolijk en blijgezind.
Je speelt, danst en springt.
Met jou in de buurt
is er altijd zonneschijn.
Ik wil af en toe,
samen met jou nog even kind zijn.

Amanzimtoti


Categorie:Gedichten
» Reageer (9)
13-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ 's pc is ok, het voedingsknopje is hersteld.

.



Fjka@ bedankt iedereen voor alle lieve mails ,steun en lieve woorden.

Stilaan kan ik hervatten , iedereen oprecht bedankt.




Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (7)
06-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogstop
Blogstop wegens gezondheidsredenen en ook pc problemen, van zodra ik kan ben ik er weer.
 
Groetjes van Fjak@

Categorie:geen categorie
» Reageer (41)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verliezer!!!

.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (11)
05-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traditionele Marokkaanse muntthee


.



Traditionele Marokkaanse muntthee

 

Ingrediënten voor circa 1 liter thee

·       een Marokkaanse theepot (Berrad) of een aluminium theepot die je op het vuur kan zetten

·       een flinke eetlepel groene thee (gunpowder)

·       bosje verse munt (Nanaa, te verkrijgen bij een Marokkaanse of Turkse winkel of op de markt, soms ook in supermarkten te vinden in een bloempotje)

·       5 eetlepels witte kristalsuiker (je kan ook suiker gebruiken van een typisch Marokkaans suikerbrood. Dat is samengeperste witte en iets minder geraffineerde suiker, in de vorm van een kegel, in België soms te koop in Marokkaanse winkels. Je klopt de suikerkegel met een hamertje aan stukken en je doet een paar brokken suiker in de theepot. In Marokko hebben ze hiervoor speciale suikerhamertjes!)

·       kokend water

Bereidingswijze van Marokkaanse muntthee

·       Spoel de theepot om met een scheut kokend water.

·       Doe er 1 volle eetlepel groene thee in.

·       Giet daar een scheut kokend water op, laat rondwalsen in de pot, roer eventueel eens met een lepel en giet het water weer af.

·       Was de verse munt, maak er een bosje van en prop het bosje munt in de theepot.

·       Schep er vijf eetlepels suiker bij.

·       Giet de theepot vol met kokend water.

·       Zet de pot op het vuur en laat de thee langzaam op een laag pitje trekken.

·       Haal, als de thee omhoog komt, de pot van het vuur.

·       Roer de thee voorzichtig om (zorg dat je de blaadjes niet kwetst) en laat even staan.

·       Schenk de thee drie keer in een theeglas en schenk die weer terug in de pot.

·       Schenk een klein beetje thee in een theeglas. Proef of de thee sterk en zoet genoeg is. Voeg naar smaak extra suiker toe.

·       Schenk zoveel glazen vol als er gasten zijn en serveer de thee met lekkere Marokkaanse koekjes er bij.

Tips

·       Gebruik bij voorkeur mooi versierde, Marokkaanse theeglazen, en drink de thee zo heet mogelijk (de typische Marokkaanse glaasjes worden iets breder naar de bovenrand toe / de Turkse theeglaasjes zijn overwegend tulp- of peervorming en worden ook wel eens vergeleken met een vrouwenlichaam). Je mag hierbij kleine “slurp”geluidjes maken waarbij de ingezogen lucht mee voor de afkoeling van de thee zorgt.

·       Hou bij het schenken de pot zeer hoog (giet van een grote afstand) zodat er een schuimlaagje of een “tulband” op de thee komt.

SMAKELIJK!

 


Categorie:Veggie
» Reageer (13)
04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen rariteit meer: 1 op 3 vrouwen boven 40 wil toyboy

 

Geen rariteit meer: 1 op 3 vrouwen boven 40 wil toyboy

 

 

De trend werd ingezet door celebs als Madonna en Demi Moore, maar tegenwoordig zijn ook 'gewone' vrouwen op zoek naar een toyboy. In een Brits onderzoek bekende namelijk één derde van de vrouwen boven de 40 dat ze graag zouden daten met een jongere man.

Madonna en haar toyboy Brahim. Jennifer Lopez (42) is 17 jaar ouder dan Casper Smart (25).

Opvallend is wel dat ze niet alleen azen op een flirt, maar op zoek zijn naar echte liefde. Zo zei vier op de tien ondervraagden dat ze romantiek, eeuwigdurende liefde en zelfs een huwelijk willen met hun 'toyboys'.

Trend
De gegevens komen uit een enquête van datingsite Parship, die 4.500 singles tussen 20 en 70 ondervroeg. Twintigers blijken totaal niet op zoek te zijn naar een jongere man, met slechts 2 procent die dat zou overwegen.

Vanaf 40 jaar zien vrouwen dat echter des te meer zitten. Zo wil van de veertigers, vijftigers en zestigers respectievelijk 31, 38 en 36 procent graag daten met een man die (minstens) vijf jaar jonger is. Ook enkele dertigers volgen de trend al, met 17 procent die zo'n toyboy wel ziet zitten.

Gewoon
En dat is een grote evolutie in vergelijking met zeven jaar geleden. In 2005 onthulde een gelijkaardig onderzoek dat slechts 8 procent een relatie zou aangaan met een veel jongere man. "De zogenoemde cougar is niet langer een uitzondering, maar wordt steeds gewoner", zegt een woordvoerder van Parship.

 

Ook Eva Longoria is 11 jaar ouder dan Eduardo Cruz, met wie ze een knipperlichtrelatie heeft© photo news.

Bovendien vinden ook mannen zo'n oudere vrouw steeds aantrekkelijker. Zo ziet 20 procent van de twintigers en 22 procent van de dertigers het wel zitten om met een oudere vrouw te daten. Ter vergelijking: vijf jaar geleden was dat slechts 5 procent. Veertigers, vijftigers (beide 13 procent) en zestigers (8 procent) blijven echter liever bij partners van hun eigen leeftijd.

Mogelijke match
"Uitgaan met een veel jongere man of oudere vrouw wordt tegenwoordig goed geaccepteerd", zegt psychiater en datingexpert dr. Victoria Lukats. "Misschien komt dat omdat de media veel aandacht besteden aan relaties met een groot leeftijdsverschil", denkt ze.

"Maar waarschijnlijk is de vooruitgang veeleer te danken aan het daten via internet, waar je met uitgebreidere criteria meer kans hebt op een mogelijke match", zegt ze. "Mensen zijn op zoek naar een gelijkgestemde ziel, ongeacht zijn of haar leeftijd", aldus Lukats.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (14)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverwarmend hoe een paard een mens kan gelukkig maken en tevens versterkt het deze jonge vrouw.

.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (13)
02-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde in delen

De aarde in delen

Van breuk naar breuk

 

De aarde bestaat uit een kern, een mantel en een korst

Op veel plaatsen in de wereld zijn aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en ander natuurgeweld. Dat komt omdat de buitenkant van de aarde, de korst, niet één geheel is.

De aarde bestaat uit drie delen:

1. Binnenin zit een hete kern.
2. Daaromheen zit een dikke mantel. Deze bestaat uit gesteente. Het gesteente is zo heet, dat het vloeibaar is. Het hete, vloeibare gesteente, noemen we ‘magma’.
3. Helemaal aan de buitenkant zit een dunne korst. Daarop leven wij. In de aardkorst zitten breuken. Die verdelen de aardkorst in verschillende stukken. Deze stukken noemen we ‘platen’. De platen drijven op het magma.

Bewegende platen

 

De aardkorst bestaat uit platen. Deze bewegen van elkaar af, naar elkaar toe of langs elkaar

De aardkorst bestaat dus uit losse platen. Deze platen liggen niet stil. Ze bewegen.

Van elkaar af
Als de platen van elkaar bewegen, kan er magma tussen de platen omhoog komen. Er is dan een vulkaan. Als het magma afkoelt en hard wordt, is het weer steen. Zo kunnen eilanden en bergen ontstaan.

Naar elkaar toe
Platen kunnen ook naar elkaar toe bewegen. Ze botsen dan op elkaar. De ene plaat kan dan de andere omhoog duwen. Zo ontstaan nog veel hogere bergen en vulkanen. Bij de botsingen ontstaan zware aardbevingen.

Langs elkaar
Platen kunnen ook langs elkaar schuiven. Dat gaat met schokken. Die schokken vinden diep onder het aardoppervlak plaats. Maar aan de oppervlakte kun je ze goed voelen als zware aardbevingen

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (17)
01-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een mooie aangename zondag.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (11)
30-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans . Auteur Ton Faassen

.

Dans


Verward door de beweging
die jouw genegenheid mij raakt
weet ik mij niet meer te sluiten
en laat mij in een vloeiende beweging
rond je lichaam gaan.


Categorie:Gedichten
» Reageer (12)
29-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor. Gebroken hart euh oog of LDVD

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (21)
28-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontstaan van het heelal

Het ontstaan van het heelal

Was het God of toch iets anders?

 

Het heelal is miljarden jaren geleden ontstaan met een grote knal. Deze oerknal theorie werd bedacht door Georges Lemaître in de vorige eeuw.


De planeet waar wij op leven heet de aarde en bevindt zich in het heelal. Het heelal wordt ook de kosmos of het universum genoemd. Ons universum bestaat uit miljoenen zonnestelsels, planeten, manen, sterren en meteorieten. Het heelal is oneindig groot. Probeer maar eens voor te stellen dat iets geen begin of eind heeft.

De bedenker van de oerknal theorie
Ons heelal is ongeveer 13,7 miljard jaar geleden ontstaan. De geboorte van ons universum wordt ook wel de ‘oerknal’ of ‘big bang’ genoemd. De ‘big bang’ theorie is bedacht door een Belgische priester uit Charleroi: Georges Lemaître. Hij ging ervan uit dat het universum ontstaan is door een explosie die sterk genoeg is om sterrenstelsels uit elkaar te laten spatten. In 1927 verbaast hij vriend en vijand als hij deze theorie introduceert. De naam ‘big bang’ werd daarom in eerste instantie voornamelijk gebruikt om met Lemaître’s theorie de spot te drijven.

‘A bigger bang’

 

Een andere astronoom genaamd George Gamow gaat verder in op Lemaître’s theorie. Hij zegt dat deze oerknal ontstond uit een solide klomp, die alle materie van het waarneembare universum bevatte. Deze klomp had een gewicht dat miljoenen malen zwaarder was dan een superzware ster. Volgens deze theorie is de oerklomp, ‘ylem’ genaamd, geëxplodeerd en heeft zijn materie zich in alle richtingen verspreid. De oorzaak van deze explosie is één van de vele verborgen geheimen van het universum.

De oerknal en de kerk

Een paar eeuwen geleden dachten mensen dat het universum maar een paar duizend jaar oud was. God schiep immers de aarde en daarvoor was er niets. De kerk is om deze reden niet fel tegen deze nieuwe theorie, omdat hierover niets vermeld stond in de bijbel. God wordt in religieuze kringen gezien als iemand die het begin en het einde is. Als het universum oneindig is, past dat goed binnen de grenzen voor de oneindigheid van God zelf.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (27)
27-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s waargebeurde verhalen.

                                                Pijn                                                                    

Ik had pijn, door de medicatie
lag ik vlug in het dromenland
.

Zalig zeg ik word verwend en ja
door meerdere personen .
Oei denk ik dat noemen
ze personeel !!!

Zodus ik ben rijk...snurk snurk.
Even wakker, want ze brengen mij warme chocomelk,
dank U wel zeg ik vriendelijk
mijn hoofdkussen word nog eens extra opgeschud
Oh..wat doet het goed aan mijn hartje.

Snurk,snurk he... Oh wat is dat?
Klaarwakker werd ik
mijn hond verdorie
is aan mijn blote voeten aan het likken...
de schat , hij kan het niet weten
daar is de pijn terug.


Categorie:Fjak@'s waargebeurde verhalen.
» Reageer (16)
26-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zeggen dat er een startschot is maar wanneer hebben ze er niet bijgezegd!!!

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (15)
25-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA wat is dat eigenlijk.

DNA

Een unieke code

 

DNA is voor ieder mens uniek en bevat informatie over erfelijke eigenschappen. Daarom kunnen forensisch onderzoekers met behulp van DNA aantonen wie de dader is bij misdrijven.

Op een plaats delict wordt altijd onderzoek verricht. Eén van de dingen die daar gedaan worden, is zoeken naar DNA-sporen. Dat kan van alles zijn: bloed op kleding, haren, huidschilfers enzovoort. In elke lichaamscel zit precies hetzelfde DNA. Iedere cel kan dus dienen als bronmateriaal.

DNA-sporen

Bij het maken van een DNA-profiel wordt niet het hele DNA in kaart gebracht. Niet al het DNA wordt daarbij bekeken. Alleen de stukjes DNA die tussen mensen onderling kunnen verschillen zijn belangrijk. Als je genoeg stukjes bekijkt, kun je bij ieder mens een ander patroon vinden.

DNA-merkers

 

DNA bestaat uit lange series opgebouwd uit vier chemische 'bouwstenen', die A, C, T en G heten. In sommige stukken DNA vind je een bepaalde volgorde van bouwstenen die zich voortdurend herhaalt. Dit worden merkers genoemd. Omdat het aantal herhalingen van een bepaalde merker verschilt van persoon tot persoon, is dit een belangrijk deel voor het DNA-profiel.

DNA-profiel

Een DNA-profiel stel je in drie stappen op:

* Isoleren: met speciale vloeistoffen wordt het DNA uit de sporen gehaald.
* Vermeerderen: de hoeveelheid gevonden DNA is vaak niet voldoende. Daarom worden de te onderzoeken stukken DNA gekopieerd.
* Analyse: met speciale apparatuur wordt het monster geanalyseerd en de DNA-kenmerken worden weergegeven in pieken. De getallen onder de pieken geven aan hoe vaak een stukje DNA (merker) herhaald wordt. Bij een match, moeten de getallen onder de pieken overeenkomen. De hoogte van de piek doet niet terzake

 


Categorie:Weetjes en Ideeën
» Reageer (16)
24-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een aangename zondag toe.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (17)
23-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een souveniertje van een muis. auteur Vlastuin-van Deelen, Jolanda

Een souveniertje van een muis

 

Mijn kleine meid ving laatst een muisje
een piepklein muisje, bruin en rond
ze heeft hem in een doos gesetteld
omdat ze hem zó aardig vond
maar toen ze hem wat wilde geven
zodat zijn honger werd gestild
vond ze hem láng niet meer zo aardig
ze heeft gegild, gegild, gegild
ze heeft besloten om het diertje
de vrijheid in te laten gaan
en heeft nu slechts als souveniertje
zijn tandjes in haar vingers staan...


Categorie:Gedichten
» Reageer (15)
22-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor.

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (26)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!