Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat jouw tenen onthullen over je karakter.

 .

Wat jouw tenen onthullen over je karakter

 

 

In onze Westerse cultuur worden de ogen als spiegel van de ziel gezien, maar in China en India denkt men dat je beter naar de voeten kijkt om iemands ware aard te onthullen. Zo zijn mensen die met hun kleine teen kunnen wiebelen impulsief en avontuurlijk en dus niet geschikt voor een langdurige relatie.

Reflexologiste en auteur Jane Sheehan is ervan overtuigd dat voeten alles kunnen vertellen over iemand, van hoeveel chocolade je eet tot hoe gelukkig je bent in je relatie. "Doe je sokken uit, en ik vertel of je avontuurlijk bent en graag risico's neemt of veeleer een stabiel en harmonieus leven leidt." Dit is wat we volgens Sheehan kunnen afleiden uit onze tenen.

Grote teen

Als je grote teen veel langer is dan je andere, dan ben je een slimme en creatieve persoon. Je hebt vaak briljante ideeën en bedenkt oplossingen voor moeilijke problemen. Je hebt altijd een antwoord klaar en kan dingen in een ander perspectief plaatsen. Jammer genoeg betekent dat ook dat je je niet lang kan focussen op één probleem.

Als je een vrij kleine teen hebt, dan ben je een geweldige multitasker. Je kan goed delegeren en werkt altijd efficiënt. Je maakt ook gebruik van je charme om mensen te overtuigen van jouw ideeën.

Tweede teen

Hoe langer je tweede teen is, hoe beter je kan functioneren als leider. Je bent dynamisch en vindingrijk, maar je verlangen om dingen gedaan te krijgen, kan omslaan in bazigheid.

Een kleinere tweede teen betekent echter niet dat je je makkelijk laat doen. Het toont enkel aan dat je graag je tijd afwacht en dat je houdt van harmonie.

Derde teen

Volgens de Chinezen staat je derde teen in verband met energie en wilskracht. Als hij redelijk lang is, dan ben je ongelofelijk energiek, vooral op het werk. Hoe langer de teen, hoe gedrevener je bent om een succesvolle carrière op te bouwen. Het nadeel is dat je opgeslorpt wordt door je werk, waardoor je vergeet te genieten van de liefde en je familie.

Als je derde teen kort is, dan geniet je wel van de leuke dingen in het leven. Je houdt van ontspannen en laat niets aan je hart komen. Anderen beschuldigen je vaak van luiheid, maar jij vindt dat het leven te kort is om je daar druk over te maken.

Vierde teen

Een lange, rechte vierde teen vertelt dat familie het belangrijkste onderdeel van je leven is. Je kan goed luisteren, maar je wordt zelf ook sterk beïnvloed door de problemen van iemand anders. Een ongelukkige relatie met één van je geliefdes zal zich uiten in een kromming van deze teen.

Een korte vierde wijst er simpelweg op dat familie en relaties niet zo cruciaal zijn voor jou. Jouw focus ligt ergens anders.

Kleine teen

Kinderlijke ondeugendheid is een karakteristiek van mensen met heel kleine teentjes. Je houdt niet van verantwoordelijkheid, raakt snel verveeld en je bent constant op zoek naar avontuur. Je bent sociaal en geliefd, tot de mensen beseffen dat je nooit volwassen zult worden.

En als je kan wiebelen met je kleine teen, zonder dat je vierde teen mee beweegt, dan ben je impulsief, avontuurlijk en hou je van flirten. Als je dat niet kan, dan ben je loyaal, voorspelbaar en trouw.

Tenen op een lijn

Als elke teen een beetje groter is dan die ervoor, dan heb je praktisch ingesteld. Je besteedt aandacht aan details en maakt altijd af waar je mee begint. Je bent een gedroomde werknemer, maar ook een loyale vriend en standvastige partner. Let wel op dat je niet gaat muggenziften over het gedrag van anderen, want niet iedereen is zo evenwichtig als jij.

Wat vertellen jouw tenen over je karakter? En die van je partner? Kloppen de uitspraken van de 'tenenexperte'? Laat het ons weten via de reacties!

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja! Wij hebben het sneller koud.

 

 

Ja! Wij hebben het sneller koud

 

 

Kreeg jij het al naar je kop geslingerd dat koud hebben tussen je oren zit? Ergens klopt deze statement wel een beetje, maar de reden waarom vrouwen gevoeliger zijn voor koude, is puur biologisch.

Koude handen en voeten, het kan een gezellige winteravond al snel verpesten. Mannen hebben hier opvallend minder last van, maar hoe komt dat eigenlijk?

Doorbloeding
Bloed naar de uiteinden van je lichaam krijgen, gaat als vrouw een stuk moeilijker. In de kern van ons lichaam heeft bloed een aangename temperatuur van 37 graden, maar om onze koude handen en voeten te verwarmen moet het een hele weg afleggen. Bij mannen gaat dit een stuk sneller en vlotter en daarom hebben zij het altijd warmer.

Zenuwen
Vrouwen hebben 10 procent meer koudegevoelige zenuwen in de huid dan mannen. Geen wonder dus dat we veel sneller opmerken dat het kouder wordt.

Slaap
Zelfs tijdens onze nachtrust heeft koude meer effect op vrouwen. 's nachts daalt de lichaamstemperatuur bij iedereen, gewoon omdat we niet actief zijn en onze warmteproducerende spijsvertering eveneens op slaapstand staat. Bij vrouwen daalt de temperatuur jammer genoeg meer én sneller.

Tussen de oren?
Tot slot is het zo dat vrouwen ook op een psychologisch niveau meer vatbaar zijn voor koude dan mannen. Biologen vermoeden dat onze moederfunctie hier iets te maken heeft. We zouden hierdoor alerter en gevoeliger zijn, want eens zwanger, is het onze missie om de embryo op een goede temperatuur te houden.

Zo, volgende keer dat iemand zeurt dat jij een koukleum bent, heb je de feiten achter de hand

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

 

Haute couture, traditioneel verbonden met Parijs en de glitter en glamour van Europa valt meer en meer uit de boot. De deuk op de economie is de grote boosdoener! Dus, wie smijt daar vandaag nog geld tegenaan?

Hooggeplaatste, Arabische vrouwen, blijkt het antwoord te zijn. Je ziet ze zelden op de eerste rij van modeshows en ook bestellingen plaatsen ze zeer discreet. Toch zijn vrouwen uit het Midden-Oosten op wereldschaal de grootste kopers geworden van 'high fashion'.

Contradictie?
Deze trend is misschien op het eerste zicht verrassend gezien het grote aantal Arabische vrouwen die letterlijk schuil gaan onder traditionele kledij. Wat echter vaak aan het oog ontsnapt, zijn de sociale kalenders van deze dames.

Gemiddeld staan er zo'n 15 tot 20 huwelijken per jaar op hun schema en dan zijn er nog de maandelijkse privéfeesten. Hier kunnen Europa en Noord-Amerika een puntje aan zuigen met hun occasionele liefdadigheidsevents en high society feestjes.

Geen wonder dat er een grote vraag is naar couture! En jurken recycleren, daar wordt al zeker niet aan meegedaan. Aangezien 1000e vrouwen op dergelijke feesten samenkomen en bijna iedereen 'high fashion' ontwerpen draagt, is het soms een race voor het duurste en meest unieke stuk op de markt.

Status & succes
Voor veel van deze Arabische vrouwen maken de kleren de dame! Haute couture staat symbool voor sociale status en een succesvol bestaan.

Modeexperten kwamen tot de conclusie dat kristallen, edelstenen en extensief borduurwerk als verfraaiïng van de ontwerpen goed scoren. Dit kan verklaard worden door de missie van veel van deze jonge vrouwen om tijdens feesten potentiële schoonmoeders in te palmen met hun stralende verschijning.

Getuigenis
Reem, de dochter van een bouwgigant in het Midden-Oosten, vult haar dagen door te fladderen tussen Parijs, Londen, Dubai en Beirut. Ze koopt naar eigen zeggen 'regelmatig' (lees: 30 tot 40 jurken per jaar) haute couture en is recent gestart met het ontwerpen van haar eigen juwelen.

Ze laat haar oog uitsluitend vallen op unieke stukken die extravagant en chique zijn. Ze wil geen 5.000 of 6.000 euro betalen voor een kleed om het dan gedragen te zien worden door iemand anders op hetzelfde event.

Feiten
Tijdens de Paris Fashion Week getuigde onder andere Catherine Riviere, hoofd van 'Couture' bij Christian Dior dat "alle koninklijke families uit het Midden-Oosten klanten zijn van Dior". Duizelingwekkend, als je weet dat een trouwjurk van Dior kan oplopen tot 1 miljoen dollar.

Ook vertegenwoordigers van andere grote modenamen bevestigen dat het Midden-Oosten, samen met China, zeer waarschijnlijk de top couture klant zal blijven in de nabije toekomst. Zeker zolang de Europese en Amerikaanse economie instabiel blijft.

De grootste koopkrachten liggen gecentreerd rond de Golf. Zo draaien bijvoorbeeld klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten hun hand niet om voor een gewaagde outfit met een prijskaartje van 50.000 euro. Haute couture dekt hier dan ook 42 procent van de industrie in luxegoederen.

Qatar, een van de rijkste naties ter wereld, organiseert volgend jaar een eerste fashion week. De geplande datum zou maart 2012 moeten worden. Dat belooft alleen maar meer groei en bloei voor couture in het Midden-Oosten.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nut van een middagdutje

Het nut van een middagdutje

 

 

Elke volwassene heeft zeven tot acht uur slaap per nacht nodig, maar daar steekt ons drukke leven vaak een stokje voor. Met alle gevolgen vandien voor onze gezondheid. Gelukkig bestaan er ook middagdutjes. Die geven je niet alleen energie, maar zijn ook goed voor je hersenen en je hart.

Waarom?
Op een zware dag kan een dutje je niet alleen wakker maken, maar het helpt ook om je beter te doen denken. Onderzoekers van de University of California-Berkly stelden vast dat jongvolwassenen beter presteerden na een dutje van 90 minuten dan de controlegroep die niet geslapen had. "Als je moe bent, gaat dat ten koste van je concentratie en is het moeilijker om dingen te onthouden", zegt psychologe Donna Arand. "Je hebt zelfs genoeg aan 20 of 30 minuten slaap."

Daarnaast doen dutjes ook het risico op hartziekten dalen. "Mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen, hebben een grotere kans op hartziekten", zegt dr. Sarah Conklin. "Overdag slapen kan een tekort aan nachtrust compenseren."

Wanneer?
Als je ooit in Spanje geweest bent, dan weet je dat winkels daar na de lunch sluiten voor de siësta. Het is natuurlijk geen toeval dat die plaatsvindt tussen 14 uur en 16 uur. Dan is er volgens dr. Arand sprake van een 'postprandiale dip', waarbij je lichaam geconfronteerd wordt met een natuurlijke daling van je mentale en fysieke energie.

Bovendien heeft slapen op dit tijdstip volgens dr. Arand geen invloed op je vermogen om 's avonds in slaap te vallen. Ze waarschuwt dan weer wel tegen dutjes later op de dag.

Hoe?
Het is in de eerste plaats belangrijk dat je gebruik maakt van een wekker. "Heel wat mensen maken zich zorgen dat ze te lang gaan slapen en de rest van hun dag zullen verliezen", zegt slaapexpert David Volpi. Een wekker zetten zorgt er dus niet alleen voor dat je de slaaptijd beperkt, maar het neemt ook de angst om je te verslapen weg.

Ten slotte is het ook belangrijk dat je een rustige slaapomgeving creëert. Volgens dr. Doghramji moet je kamer zo donker en stil mogelijk zijn. "Probeer ook 's middags in een bed te slapen. Als dat niet kan, kies dan voor een comfortabele stoel en leg je hoofd niet zomaar neer op je bureau." Zorg ook voor een aangename slaaptemperatuur, voor de meeste mensen is dat redelijk koel. "Al deze elementen dragen bij tot een diepere en dus ook betere slaap", aldus dr. Doghramji.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterblues komt vroeger dit jaar, knuffel is beste medicijn.

 

Winterblues komt vroeger dit jaar, knuffel is beste medicijn. 

 

Heel wat mensen voelen zich in de herfst en de winter minder goed in hun vel. Volgens gedragsexperte Pam Spurr krijgen patiënten hier dit jaar vroeger mee te maken door de onvoorspelbare zomer. Ze geeft haar tips hoe dit aan te pakken.

Lichttherapie
Heel wat patiënten met een winterdepressie merken verbetering op door lichttherapie. Dit houdt in dat je achter een lamp gaat zitten die natuurlijk zonlicht nabootst, je kunt dit bij de apotheker of in een speciaalzaak kopen. Zet deze op tijdens het ontbijt of naast je computer tijdens het werk, gebruik dit minstens een uur per dag.

Praten helpt

Veel mensen met een winterdepressie lijden in stilte, ze beginnen zich pas beter te voelen wanneer de lente start. Ze denken dat alles dan opnieuw in orde is, tot de symptomen volgende herfst terugkomen. Wees niet beschaamd om over je gevoelens te praten. Door te doen alsof er niets aan de hand is, kan je toestand slechter worden.

Buiten komen
Het is cruciaal om elke dag buiten te komen. Maak een wandeling wanneer de zon schijnt om zoveel mogelijk natuurlijk licht te absorberen. Maar ook wanneer het slecht weer is, kan sport helpen. Bewegen stimuleert namelijk de aanmaak van endorfines, dit zijn feelgood stoffen die een slecht humeur bestrijden.

Voeding
Zorg ervoor dat je dagelijks vijf porties fruit en groenten eet. Weersta aan junkfood, caffeine en alcohol, deze maken de symptomen enkel erger. Eet regelmatig en vermijd zout. Begin de dag met een kom havermoutpap, andere voedingsmiddelen die kunnen helpen zijn vettige vis en kalkoen.

Groene therapie
Een onderzoek aan de universiteit van Essex toonde aan dat 94 procent van de mensen die in de natuur bewegen een betere mentale gezondheid hebben.

Lichaamscontact
Er is niks als een stevige knuffel om je beter te doen voelen. Lichamelijk contact verhoogt de productie van oxytocine, dit is een feelgood hormoon dat je winterdepressie kan doen verdwijnen.

Dutjes
Weersta aan de verleiding om overdag een dutje te doen. Dit kan je symptomen namelijk verergeren omdat je hierdoor 's avonds moeilijker in slaap kunt raken. Een avondroutine is ook heilzaam: neem bijvoorbeeld voor het slapengaan een kamillethee en een warm bad.

Sluit je niet op
Veel patiënten schroeven hun sociaal leven terug in de herfst en de winter. Maar probeer je vrienden zo vaak mogelijk te zien. Door tijd te spenderen met mensen die je beter doen voelen, zul je vrolijker worden. Lachen is een van de beste medicijnen, want dit stimuleert de productie van endorfine

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (36)
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biseksualiteit is natuurlijk bij vrouwen en komt met de jaren .

Biseksualiteit is natuurlijk bij vrouwen en komt met de jaren .

 

 

De meeste vrouwen zijn van nature biseksueel, dat blijkt uit een recent rapport. En nog straffer: dat gevoel wordt sterker bij het ouder worden.

Wetenschappers van de Boise State University ondervroegen 484 heteroseksuele vrouwen, zes op de tien van hen voelde zich seksueel aangetrokken tot andere vrouwen. 45 procent had al met een geslachtsgenoot gekust en de helft fantaseerde hier al over.

Vriendschap of liefde
Professor in de psychologie Elizabeth Morgan zegt dat heteroseksuele vrouwen vaak meer dan vriendschap voelen voor vriendinnen. Uit eerder onderzoek zou zijn gebleken dat 20 procent van de vrouwen zich aangetrokken voelt tot andere dames. Dit zou kunnen verklaren waarom sommige vrouwen uren aan de telefoon met elkaar praten of waarom ze tegen elkaar aan kruipen voor televisie. Verschillende experts dat vrouwenvriendschappen nauwelijks verschillen van romantische relaties. Professor Morgan: "Vrouwen worden aangemoedigd om emotioneel nauw met elkaar verbonden te zijn. Dit zorgt ervoor dat romantische gevoelens zich kunnen ontwikkelen."

Geen hokjes
Psychologe Lisa Diamond volgde gedurende 15 jaar een groep vrouwen die zich tot hetzelfde geslacht aangetrokken voelen. Haar gegevens tonen aan hoe seksualiteit zich in een leven ontwikkelt. Ze vroeg hen aan het einde van het onderzoek hun seksuele geaardheid te benoemen als lesbisch, biseksueel, heteroseksueel of onbepaald, ook gaven ze details over hun liefdesleven. Ze was erg verrast door de resultaten, ze ontdekte dat elke vrouw herhaaldelijk haar seksuele geaardheid veranderde. "Hoe ouder dames worden, hoe vaker ze voor onbepaald kiezen. Ze hebben dus het gevoel dat hun seksualiteit niet in een hokje te stoppen valt. Hoe ouder je wordt, hoe zekerder je van je geaardheid bent, is de algemene opvatting. Wie zien het ontdekken van wie je bent als een teken van maturiteit. Maar het omgekeerde is dus waar."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (29)
13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht.

 

 

Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht

 

 Dieren in asielcentra vinden niet altijd een thuis omdat velen hier tal van vooroordelen over hebben. We ontkrachten de voornaamste mythes over honden en katten in opvangcentra.

Gedumpt omdat ze slechte huisdieren waren
Het is niet omdat een hond in een asielcentrum zit, dat het iets verkeerd heeft gedaan. Door de crisis kunnen bijvoorbeeld heel wat baasjes zich geen huisdier meer veroorloven.

Ze hebben bindingsproblemen

Hoewel sommige dieren er vroeger verwaarloosd werden, geldt dit niet voor alle honden en katten. Ook heb jij nu de kans om dat goed te maken, door hem op te vangen met liefde.

Ze zijn misbruikt

Ga er niet van uit dat het dier mishandeld werd door zijn vorig baasje, praat met iemand van het centrum over het verleden van je dier.

Slechte medische toestand

Je krijgt geen garanties bij een hond uit het asiel, maar dat heb je ook niet bij een kweker. De meeste centra laten de dieren medisch controleren en zorgen ervoor dat ze de nodige inentingen krijgen.

Straathond

Dieren in asielcentra zijn niet noodzakelijk straathonden. Ze kunnen ook weggelopen zijn of achtergelaten zijn, deze honden en katten werden dus wel opgevoed door een baasje.

Niet getraind

Sommige centra hebben vrijwilligers die de dieren opvoeden en bij de kweker weet je ook niet zeker of je hond zindelijk is.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (33)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit.

Gedroogde vruchten zijn net zo gezond als vers fruit

 

 

Gedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en vijgen blijken net zo gezond te zijn als vers fruit. Ze zijn een even grote bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen én helpen ons in de strijd tegen kanker en hartproblemen.

Veel mensen op dieet proberen zoveel mogelijk vers fruit te eten, omdat ze denken dat de gedroogde varianten minder gezond zijn. Maar volgens dr. Daniel Gallaher van de universiteit van Minnesota "zijn gedroogde vruchten uitstekende bronnen voor voedingsvezels en helpen ze bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen."

Kanker
Volgens dr. Andriana Kaliora van de Harokopio universiteit in Athene helpt gedroogd fruit bovendien in de strijd tegen kanker. "We weten nog niet precies waarom, maar de extracten uit gedroogde vruchten lijken de aanmaak van kankercellen tegen te gaan en de reeds bestaande cellen te doden."

Vruchtensap
Wat daarentegen wel erg ongezond is, zijn gesuikerde vruchtensappen. "Ouders moeten hun kinderen water geven in plaats van schijnbaar gezonde vruchtendrankjes die veel te zoet zijn", zegt Hans-Peter Kubis van de Bangor universiteit in Noord-Wales. "Het wordt tijd dat vruchtensapjes niet meer gepromoot worden als gezonde alternatieven."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (26)
08-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit meer achter spinnen dan je denkt.

 

 

Er zit meer achter spinnen dan je denkt

 

 

De spinnende kat is misschien wel het symbool bij uitstek van tevredenheid. Wat je vermoedelijk nog niet weet, is dat het spinnen van jouw lieveling nog heel wat andere betekenissen kan hebben. Er gaat dus veel meer schuil achter het spingedrag van katten dan we bij het eerste gehoor zouden denken.

Een kat spint niet alleen omdat ze gelukkig is met jouw aanwezigheid, ze doet dit ook als ze zich angstig of bedreigd voelt of als ze simpelweg iets van jou verlangt.

Eigenlijk kan je dit het beste vergelijken met de glimlach bij ons. Wij lachen doorgaans ook vooral als we nerveus zijn, als we iets willen of als we gewoon vrolijk zijn.

Spingedrag
Heb jij je ooit al afgevraagd waarom je kat onmogelijk te negeren valt 's ochtends? Een recent onderzoek aan de universiteit van Sussex heeft de spingeluiden van verschillende katten opgenomen en geanalyseerd.

Ze kwamen tot de vaststelling dat katten in bepaalde situaties een zekere variatie brengen in hun gespin door er een soort hoge miauw in te verwerken, waardoor het meer dringendheid krijgt. Nog niet opgemerkt? Denk dan maar eens terug aan een situatie waar jouw kat haar zinnen vroegtijdig op ontbijt had gezet.

Aangezien die hoge frequenties als irritant worden ervaren door de meeste mensen, krijgen katten op deze manier veel sneller dingen van ons gedaan. Slim, niet waar?

Gezondheid
Katten blijken ook te spinnen als ze pijn hebben, wanneer ze bevallen en zelfs vlak voor ze sterven. Kittens spinnen ook vrijwel meteen na de geboorte.

Onderzoekers vragen zich daarom af of er ook een overlevingsvoordeel verbonden kan worden aan spinnen? Een van de hypotheses is dat het spinnen dienst doet als een soort ingebouwde psychologische therapie.

Good vibrations
Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de baasjes biedt spinnen voordelen. Het is bewezen dat een kat in huis het stressgehalte verlaagt en zelfs de bloeddruk.

De auditieve prikkel dat spinnen veroorzaakt, wordt door veel mensen geassocieerd met rust en kalmte. De interactie met katten wordt hierdoor ook als veel positiever ervaren. Dat is toch een mooie deal niet? Een aai in ruil voor een kalmerend effect

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (34)
07-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geurkaarsen schaden je gezondheid .

Geurkaarsen schaden je gezondheid

  

Wie geregeld geurkaarsen aansteekt, zou op termijn ernstige gezondheidsklachten kunnen ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie aan de universiteit van South Carolina.

Wetenschappers hebben ontdekt dat er tijdens het branden van geurkaarsen op basis van paraffine veel vluchtige organische stoffen (VOS) vrijkomen. Dat zijn schadelijke dampen die nefast zijn voor onze gezondheid. Zo kunnen ze onder meer astma-aanvallen veroorzaken.

Occasioneel gebruik heeft wellicht geen negatieve impact. Maar wie jarenlang elke dag een geurkaars laat branden zodat het huis lekker ruikt of baden romantischer wordt, loopt een verhoogd risico om blijvende longschade op te lopen.

De meeste mensen die van geurkaarsen houden, willen geen raam openzetten omdat het heerlijke parfum dan niet lang blijft hangen. Wetenschappers beklemtonen echter dat het heel belangrijk is de ruimte waar de kaars brandt goed te ventileren om de kans op latere gezondheidsproblemen te beperken.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (31)
31-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm jezelf tegen vet: eet kruiden.

 

 

Bescherm jezelf tegen vet: eet kruiden.

 

 

Dat vetrijke voeding niet het meest gezonde is, weten we ondertussen allemaal. Maar je jezelf beschermen tegen die vetten door ze met de juiste voeding te combineren. Kruiden met antioxidanten bijvoorbeeld zouden het lichaam voor 30 procent kunnen beschermen tegen fysieke schade door vette voeding.

De Amerikaanse professor Sheila West (Penn State University) bereide twee maaltijden op twee dagen voor zes gezonde maar te dikke mannen tussen 30 en 65.

De eerste maaltijd telde twee theelepels kruidenmix met rozemarijn, oregano, kaneel, zwarte peper, look en paprika, de tweede maaltijd was identitiek aan de eerste maar dan zonder de kruiden. Na het eten van de maaltijden werd elk halfuur bloed getrokken, drie uur lang.

Meer antioxidanten, minder insuline
Na de kruidenrijke maaltijd was het aantal oxidanten in het bloed verhoogd met 13 procent, en de insulinerespons gedaald met zo'n 20 procent. Een hoog niveau insuline kan gevaarlijk zijn als het lang aanhoudt omdat het de aderen doet dichtslibben.

"Antioxidanten kunnen een belangrijke rol spelen in het verminderen van oxidatiestress, en zo het risico op chronische ziekten verminderen", concludeert professor West.

Vetgehalte daalt
De voeding die we opnemen, wordt enerzijds omgezet in energie en anderzijds in triglycerides, die worden opgeslaan in de vetcellen 'voor later'. Hoe vetrijker de voeding, hoe meer triglyceriden er worden opgeslagen en hoe meer vet in het bloed. Hoe vaker dit gebeurt, hoe groter de kans op hartziekten. Antioxidanten kunnen dit vetgehalte in het bloed met zo'n 30 procent doen dalen.

Vele experten geloven dat oxidatiestress, wat kan gecounterd worden door antioxidanten, een belangrijke factor is in het ontstaan van artritis, reuma en hart- en vaatziekten

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)
25-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden vrouwen op hun 46e onzichtbaar voor mannen?

Worden vrouwen op hun 46e onzichtbaar voor mannen?


Volgens de resultaten van een recente rondvraag van een Britse
beautymerk vinden vrouwen dat ze vanaf hun 46e 'onzichtbaar' worden voor mannen.

Geen bewonderende blikken meer voor Courteney Cox?

En wat met Elle 'The body' Macpherson? © bruno Een Brits schoonheidsmerk bevroeg meer dan 2000 vrouwen boven de 40 jaar. Uit die rondvraag blijkt nu dat mannen de deur niet langer openhouden, of hun zitje op de bus niet langer afstaan aan vrouwen van 45 en ouder.

Als dat resultaat klopt, dan zou dat betekenen dat vrouwen als Courteney Cox, Juliette Binoche, Sandra Bullock, Elle Macpherson, Monica Bellucci en Teri Hatcher - allemaal 47 jaar - van de radar van mannen zijn verdwenen.

Geen complimenten meer
Vrouwen die de leeftijd van 50 hadden overschreden zeggen geen complimentjes meer te krijgen over hun uiterlijk. Ook de bewonderende blikken van mannen die ze ooit hadden opgemerkt, blijken verdwenen.

De ondervraagde vrouwen vinden ook dat mannen beter met het ouder worden omgaan en dat hun verwarde gevoelens vaak niet gehoord worden. Zowat alle ondervraagde vrouwen gaven bovendien aan met hun gewicht te worstelen, eens de 40 voorbij.

Kantelmoment
Gareth Steer van Clarivu - het merk dat de rondvraag organiseerde - zegt dat "vrouwen langer leven en er beter uitzien dan ooit". "Toch is de leeftijd van 40 à 50 jaar duidelijk een kantelmoment", vindt ze. "Dit onderzoek legt een aantal factoren bloot die ertoe bijdragen dat vrouwen zich letterlijk onzichtbaar voelen vanaf een bepaalde leeftijd".

Toch komt na de onzichtbare regen - zoals vaak - zonneschijn: de meeste vrouwen gaven aan dat hun zelfvertrouwen een nieuwe boost kende vanaf de leeftijd van 60 jaar.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (36)
23-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders weten niet hoe ze eerste hulp moeten verlenen.

 

 

"Ouders weten niet hoe ze eerste hulp moeten verlenen."

 

 

Maar liefst 81 procent van de ouders weet niet hoe ze eerste hulp moeten verlenen aan hun baby of kind. Nochtans krijgt één op vier vroeg of laat te maken met een noodgeval.

Dat is gebleken uit een rondvraag van de Tesco Baby & Toddler Club, een website die het leven van ouders makkelijker wil maken.

Onzeker
72 procent van de ondervraagde ouders gaf ook toe dat ze zich onzeker zouden voelen als ze eerste hulp zouden moeten toedienen bij een kind. Ze zijn bang om iets verkeerd te doen, om de situatie nog erger te maken of om te panikeren.

Cursus
"Iedereen die de zorg van een kind op zich neemt, zou een cursus EHBO moeten volgen", vindt Lorna Dickinson, woordvoerster van de Baby & Toddler Club. Daarom heeft de club beslist om vanaf nu een gratis basiscursus aan te bieden voor ouders, grootouders en kinderverzorgers.

Online
Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zullen de sessies online aangeboden worden met een serie korte video's. Experten van het Britse Rode Kruis zullen daarin onder andere leren hoe je moet omgaan met builen, brandwonden, verstikking of wat je moet doen als een kind buiten bewustzijn is.

Zelfvertrouwen
Joe Mulligan van het Britse Rode Kruis: "Iedereen weet dat de eerste hulp cruciaal is, maar toch denken ouders vaak dat ze het zelf niet nodig zullen hebben. Nochtans ben je er als ouder meestal het eerste bij als je kind iets overkomt. Daarom is het noodzakelijk dat je een basiskennis EHBO hebt, zodat je genoeg zelfvertrouwen hebt om de eerste hulp te verlenen."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (22)
19-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wagenziek (reisziekte), wat is het en hoe voorkom je het?

Wagenziek (reisziekte), wat is het en hoe voorkom je het?


Sommige mensen voelen zich ziek of misselijk in de auto. Dit is een verschijnsel dat zich voordoet wanneer de signalen van het evenwichtsorgaan (dat versnelling en beweging registreert) en de waargenomen horizon niet met elkaar in overeenstemming zijn. Zeeziekte komt bijvoorbeeld voor op zee wanneer een schip over de lengte- en/of breedteas beweegt bij ruwe zee. Ook in andere transportmiddelen komt bewegingsziekte voor - waarbij meestal termen als 'wagenziekte', 'reisziekte' of meer algemeen 'bewegingsziekte' gebruikt worden.

Als je bijvoorbeeld in de auto een boek leest kan het zijn dat je misselijk wordt. Dit komt doordat je ogen de beweging niet meer registreren van buitenaf. Sommmige mensen hebben hier meer last van dan anderen.

Oplossingen voor reisziekte zijn er genoeg. Kijk ten eerst altijd naar buiten, naar de horizon. Over het algemeen geldt ook dat elke handeling, waarbij de persoon met klachten zelf actief de 'besturing' overneemt van zijn omgeving, van de boot, of het voertuig de klachten flink kan doen afnemen. De persoon wordt dan feitelijk gedwongen zich beter op de omgeving (horizon) te oriënteren en om actief te anticiperen op komende bewegingen (men ziet aankomen dat de boot een golfdal in duikt). Door dit te doen nemen de discrepanties tussen wat het evenwichtsorgaan 'voelt', hetgeen de ogen 'zien' en de feedback uit de sensoren in de houdingsspieren af en daardoor neemt ook het lichamelijk onwel bevinden af.

Verder kunnen de volgende methodes ook nut hebben:

- Kauwgom kauwen
- Snacks eten / drinken
- Slapen
- Frisse lucht
- Gember

Verder zijn er ook medicijnen tegen reisziekte.

Volgens de NASA kan het ook helpen om een 3d LCD bril te dragen die een stroboscopische visie van 4 Hz met een pauze van 10 milliseconden creëert.

Over het algemeen hebben kinderen vaker last van reisziekte dan volwassenen: men kan er overheengroeien.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)
17-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem slank? Je genen kunnen de oorzaak zijn.

Extreem slank? Je genen kunnen de oorzaak zijn

 

 Hoewel wetenschappers al heel wat genen in verband met obesitas brachten, is dit de eerste keer dat ze een groep opmerkten die het omgekeerde effect heeft.

Het gaat om een groep van 28 genen. Bij een mens op de 2000 worden deze verkeerd vermenigvuldigd, waardoor de dragers ervan niet evenveel kilo's bijkomen als anderen, zo blijkt uit een Zwitserse analyse van het DNA van 95.000 mensen.

Ondergewicht

Gewoonlijk heeft een persoon 2 sets van 23 chromosomen, dit zijn bundels van genetisch materiaal, we krijgen er een van elke ouder. Soms kun je een extra kopie hebben van een deel van een chromosoom of mis je een kopie. Nu blijkt echter dat wie te veel kopieën heeft van deze 28 specifieke genen meer kans loopt op ondergewicht. Je kampt hiermee wanneer je een bmi lager dan 18,5 hebt. Een gezond bmi ligt tussen de 18,5 en 25. Vorig jaar bleek al dat mensen die een kopie van deze genen misten, 43 keer meer kans liepen op een dodelijke vorm van obesitas.

Professor Philippe Froguel: "Dit is de eerste keer dat we een genetische oorzaak van een slanke lijn ontdekten. Het is ook belangrijk omdat de reden waarom een kind niet groeit, soms in zijn genen kan liggen. Wanneer kind niet eet, is dat niet noodzakelijk de schuld van de ouders, weten we nu."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)
16-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet outfit maar kapsel is belangrijk bij eerste indruk.

Niet outfit maar kapsel is belangrijk bij eerste indruk.

 

82 procent van de Amerikaanse mannen zegt dat een sexy kapsel het meest belangrijke element is van haar seksuele aantrekking.

Haar of decolleté

44 procent van de ondervraagde mannen kijkt eerst naar het kapsel van een vrouw. Daarmee verslaat dit haar kleding (26 procent), benen (25 procent) en make-up (4 procent). De meesten zouden eerder een vrouw met een mooi kapsel aanspreken op café dan een dame met een diepe decolleté. Zes op de tien zou eerder daten met iemand met geweldig haar dan met een rondborstige dame. 78 procent vindt gezond haar opwindend, blijkt uit een enquête van Pantene bij Amerikaanse mannen.

Haarstijl

Onderzoeker Steve Ward: "In plaats van te piekeren over wat te dragen, zou je beter nadenken over je haarstijl. Gezond en verzorgd haar toont een man dat je klasse hebt, trots op je uiterlijk, verantwoordelijk en aandachtzaam bent. Allemaal eigenschappen waar mannen naar op zoek zijn. Een goede truc om de aandacht van een man te trekken, is je lokken achter je oren te steken." Stylist Hallie Bowman: "Laat een 'bad hairday' je kansen op een goede indruk niet verknallen. Gebruik voor een belangrijke date een conditioner om je zo van stralende lokken te verzekeren."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (30)
11-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We willen steeds vaker aardig gevonden worden.

We willen steeds vaker aardig gevonden worden

 

 

Mensen hechten steeds meer belang aan aardig zijn voor elkaar en anderen helpen, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek in zestien landen.

In totaal namen 24.000 mensen deel aan het onderzoek. Daaruit blijkt dat mensen hulpvaardig zijn, 81 procent liet naar eigen zeggen onlangs iemand voor in een wacht rij, stond 65 procent zijn plaats af in een drukke trein en 77 procent wees iemand de weg, dat meldt nu.nl. De vriendelijkste mensen wonen in Mexico, India en Brazilië.

Zin aan leven

Ook blijkt waardering belangrijk te zijn, mensen willen iets betekenen voor elkaar. 37 procent zegt dat het de laatste drie jaar belangrijker is geworden om van waarde te zijn voor anderen, de crisis zou hier de oorzaak van zijn. 60 procent wil graag iets voor zijn medemens doen, maar kan alleen geld storten voor goede doelen door gebrek aan tijd, middelen, energie en inspiratie. 74 procent wil zin aan zijn leven geven door te helpen.


Categorie: Knipsels
» Reageer (28)
05-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw klinkt vanaf 32 jaar als haar moeder.

 

 

Vrouw klinkt vanaf 32 jaar als haar moeder

 

 

Wie denkt nooit het gedrag van moeder over te nemen, heeft het goed mis. Op de leeftijd van 32 jaar schijnt de metamorfose naar de eigen moeder zich het sterkst te ontwikkelen.

Met de leeftijd schijnen we meer en meer op de eigen moeder te lijken. Bepaalde trekjes nemen we dan meer over van ma, zo blijkt uit de rondvraag onder 1000 Britten, uitgevoerd door Hallmark. "Of je het nu wil of niet, het is geen verrassing dat we ons spiegelen aan de moeder", stellen de onderzoekers. "37 procent van de bevolking stelt dat moeder de meest inspirerende persoon in hun leven betreft".

Gedragingen
Volgens de studie zijn vrouwen gevoeliger voor de transformatie dan mannen. Vanaf 32 jaar nemen vrouwen bepaalde trekjes over als pieker- en hamstergedrag, vroeg gaan slapen, voorliefde voor soaps of het geven van scherpe kritiek.

Partner

Ook de partner zal het geweten hebben. Vooral in de omgang met hun partner en de verwijten die ze maken, klinkt schoonmoeders' gedrag door. Of de partner daar meestal zo blij mee is, blijft maar de vraag. 17 procent maakt duidelijk niet gediend te zijn met het veranderend gedrag.


Categorie: Knipsels
» Reageer (26)
04-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen.

Olifanten even sociaal en intelligent als dolfijnen en apen



Chimpansees lijken dan wel dichter bij de mens te staan, olifanten evenaren ook menselijke emoties en vaardigheden. Na 35 jaar onderzoek bij 2.500 Afrikaanse kolossen op de Keniaans-Tanzaniaanse grens, verschijnt aan de University of Chicago Press een boek over hun intelligentie, sociaal gedrag en vaardigheden. Dat schrijft de krant The Sunday Times.

Onderzoekers van het olifantenonderzoeksproject Amboseli twijfelen er niet meer aan dat het ene dier empathisch is voor een ander. Zo zagen ze dieren rillen als een jong door een elektriciteitsdraad werd geraakt of haalden ze verdovingspijltjes uit de huid van een andere olifant. Sommige moederolifanten helpen kleintjes uit de modder of als die achterop zijn geraakt in de groep.

Lichaamstaal
Daarnaast ontdekten de onderzoekers dat de dieren lichaamstaal en geluiden gebruiken, vergelijkbaar met die van mensen. Zo groeten sommige olifanten met de slurf of door schouder aan schouder te staan. Andere speelse dieren namen dan weer stokken om met andere te spelen.

Ook leek het erop dat ze met elkaar onderhandelden over de te volgen route. Met het achterwerk naar elkaar staan betekent "vertrekken". In bepaalde opzichten zouden olifanten intelligenter zijn dan apen, zoals het herinneren van routes.

Apen en dolfijnen
"Ze worden zeker tot de hogere dieren beschouwd", aldus Cynthia Moss van het onderzoeksproject. "Ze evenaren apen en dolfijnen qua intelligentie en complex sociaal gedrag en komen dus in de buurt van mensen."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwenvriendschap: waarom zijn we zo wreed voor elkaar?

 

 Vrouwenvriendschap: waarom zijn we zo wreed voor elkaar?

 

 

Nog erger voor een vrouw dan gedumpt worden door een geliefde is opzij gezet worden door een vriendin. Het is een overgangsritueel naar het volwassendom dat al veel dames hebben meegemaakt, maar dat maakt het niet minder pijnlijk.

Gedumpt worden door een vriendin is hard. Ze is de persoon waarmee je alles deelt, buiten seks natuurlijk, en plots laat ze je harteloos vallen. Vrouwen zijn ontzettend goed in het kwetsen van geslachtsgenoten: ze negeren je, ze roddelen over je tegen vrienden, maar ze nemen niet de moeite te bellen om het uit te praten. Ze beantwoorde je telefoontjes of mails niet en ze geven feestjes zonder je uit te nodigen maar waarvan je via gemeenschappelijke vrienden op de hoogte bent. Er is geen echt afscheid, waardoor het moeilijk is dat hoofdstuk af te sluiten. De gedumpte blijf zich afvragen waarom ze opzij gezet werden.

Wegwerpbaar
Dit aspect van vrouwenvriendschap is een mysterie. Volgens evolutiebiologen hebben vrouwen een verzorgingsinstinct. In moeilijke tijden zorgen we voor de kinderen, beschermen we de zwakken, hamsteren we voedsel en zoeken we andere vrouwen op voor bescherming. Wanneer dit laatste ophoudt, lijkt het alsof dit tegen onze natuur ingaat. Maar vrouwelijke vriendschappen lijken meer op affaires dan we willen toegeven. Het verschil is dat we meerdere vriendinnen tegelijkertijd hebben en maar één partner, waardoor deze meer wegwerpbaar zijn. Mannen hebben een andere benadering van vriendschap. Ze maken vrienden, een achttal, en blijven hiermee contact onderhouden, wat er ook gebeurt: overspel, scheiding of bedrog. Bij vrouwen is er meer een verloop.

Loslaten

Een levenslange partner kies je op basis van betrouwbaarheid, standvastigheid en vriendelijkheid. Met een nieuwe vriendin moet het vooral meteen klikken. Het eerste stadium van een nieuwe vriendschap lijkt op die van een relatie, eerst lijkt het alsof je voor elkaar gemaakt bent, dan is er eentje die het verpest en dan kom je weer met je beide voeten op de grond. Als je een stevige basis hebt, overleef je dit. Maar soms is het zo dat dit niet verder kan blijven duren. Dan is er te veel jaloezie, bijvoorbeeld wanneer de ene getrouwd is, kinderen heeft of plots afvalt en er schitterend uitziet. Of als er te veel wrokgevoelens zijn. En soms eindigt het gewoon omdat het op is en een van jullie beslist dat het tijd is om los te laten.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!