Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

02-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan een geheim bewaren ... voor een half uur dan toch

 


Ik kan een geheim bewaren ... voor een half uur dan toch

 

 

 Als je aan een vrouw vraagt of ze een geheim kan bewaren, is het antwoord meestal volmondig ja. Maar als je haar een geheim toevertrouwt, dan blijkt na een half uur al dat ze het niet kan.

In een rondvraag bij 3.000 vrouwen door huidverzorgingsspecialist Simple gaf één op de tien vrouwen toe dat ze nooit een geheim kunnen bewaren, hoe persoonlijk of vertrouwelijk het ook is.

Delen
Maar liefst 85 procent zegt enorm te genieten van een sappige roddel en kan die dan ook moeilijk voor zichzelf houden. Meestal vertellen we een geheim al na 32 minuten door en breken we dus onze belofte. Afhankelijk van het soort nieuwtje, zijn onze man, mama of beste vriendin de eerste die de roddel te horen krijgen.

En hoewel we weten dat vrouwen niet kunnen zwijgen, houdt dat ons toch niet tegen om onze eigen geheimen aan iemand door te vertellen. Bijna de helft zegt af en toe nood te hebben om zijn diepste geheimen met iemand te delen. "Vrouwen kunnen echt niet zwijgen", besluit de woordvoerder van Simple daaruit.

Opvallend is ook dat 13 procent van de ondervraagden soms expres een geheim vertelt aan een vriendin die niet kan zwijgen, omdat ze willen dat het nieuwtje zich verspreidt.

Zwijgen
Toch is er een verschil tussen een simpele roddel en het doorvertellen van iemands diepste geheim. "Vrouwen moeten weten wat ze kunnen onthullen en wat ze geheim moeten houden. Dat kan door jezelf in de positie te plaatsen van degene die jou iets toevertrouwt", zegt psychologe dr. Christine Bundy.

"Als je denkt dat het de andere persoon ontgoocheld of verdrietig zal zijn, dan hou je het best voor jezelf, hoe moeilijk dat ook is. Dat ben je hem of haar verschuldigd, zeker als het om iets persoonlijks gaat. Je wil toch niet gezien worden als een verrader? Dat weegt niet op tegen een beetje geroddel", besluit ze.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (27)
28-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweetvoeten trekken malariamug aan

 

 

 

Zweetvoeten trekken malariamug aan

 

 

Zweetvoeten zijn aanlokkelijk voor malariamuggen. Dat blijkt uit onderzoek van Remco Suer aan de Wageningen Universiteit. De vrouwtjes gebruiken de voetgeur om de laatste meters naar hun doel te vinden, aldus de Nederlandse universiteit vandaag.

Mensen opsporen

Een malariamug kan van tientallen meters afstand mensen opsporen via de koolstofdioxide in de lucht die wij uitademen. Op weg naar het doelwit laat de mug zich in de laatste meters echter leiden door de geur van bacteriën die op de huid van de voet leven. Die zweetgeur is voor de mug zelfs sterker dan de CO2.

Het onderzoek verklaart waarom muggen niet rond de mond steken, maar vaak bij de enkels en voeten. De Wageningse wetenschapper ziet mogelijkheden het zoekgedrag van de malariamug te verstoren en zo de verspreiding van malaria tegen te gaan.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (23)
26-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerherstellers vaak duur en niet altijd vakbekwaam

 

 

Computerherstellers vaak duur en niet altijd vakbekwaam

 

  

Niet alle computerherstellers weten simpele defecten te detecteren en te herstellen. Sommige herstellers rekenen bovendien flink aan voor wat vaak maar enkele minuutjes werk kost. Dat blijkt uit een studie van Test-Aankoop.

Test-Aankoop wilde nagaan of computerhersteldiensten competent genoeg zijn om de oorzaak van een defect te identificeren en op te lossen. Daarvoor werden in de vijf grootste Belgische steden 24 herstellers aangesproken met een defecte pc van vier jaar oud, dus buiten de garantietermijn.
Het ging om twee afzonderlijke pannes: een hardwareprobleem en een softwaredefect. In principe kunnen beide problemen binnen de tien minuten worden opgelost, zonder dat de klant bestanden, programma's of instellingen verliest.

Groot prijsverschil
Uit de steekproef bleek dat er voor de herstelling gemiddeld 83 euro werd aangerekend en dat het prijsverschil opliep tot 185 euro. De goedkoopste hersteller rekende 15 euro aan, de duurste net geen 200 euro. Ook tussen de hersteldiensten van ketens vond Test-Aankoop grote verschillen.

Onnodige kosten
Bepaalde herstellers rekenden flink door voor extra onnodige kosten, zoals extreem dure back-ups (tot 75 euro) of de vervanging van de harde schijf, die helemaal niet stuk was.

Test-Aankoop raadt aan om sowieso regelmatig back-ups te maken van bestanden, niet alleen voor de zekerheid, maar ook om eventuele kosten bij een herstelling te drukken. Bovendien vraagt de consument het best altijd vooraf een schatting van de herstelkosten. Uit de studie van Test-Aankoop blijkt overigens dat de prijs van de herstelling in die gevallen vaak een stuk lager ligt.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (26)
12-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het komt dat muzikanten beter oud worden.

 

 

 

 

Hoe het komt dat muzikanten beter oud worden

 

Eerder onderzoek toonde al aan dat het volgen van muzieklessen of het spelen van een instrument ideaal is om je brein op scherp te houden, zeker wat je geheugen betreft. Nu blijkt echter ook dat een leven vol muziek de achteruitgang van het gehoor kan inperken. Muzikanten op leeftijd ontcijferen geluidsimpulsen namelijk correcter en sneller dan oudere én jongere mensen die geen instrument bespelen.

Onderzoekers van de Northwestern University gingen na of een langdurige muzikale opvoeding (beginnend voor de leeftijd van 9 jaar) enige impact had op het verouderen van het gehoor. Ouder worden verstoort namelijk de neurale timing, waardoor het vermogen om geluiden te encoderen achteruitgaat. Door de automatische hersenrespons te meten op gesproken geluiden bij jongere en oudere muzikanten en niet-muzikanten, kwamen ze tot de conclusie dat muzikant zijn je een duidelijke voorsprong bezorgt.

Muzikanten
"De oudere muzikanten scoorden niet alleen beter dan hun niet-muzikale leeftijdsgenoten, ze encodeerden de geluidsstimuli ook sneller en juister dan jonge mensen die niet muzikaal getraind zijn. Dit versterkt de gedachte dat de manier waarop we tijdens ons leven geluid ervaren, een diepgaand effect heeft op hoe ons zenuwstelsel funcioneert. Bovendien ondersteunt het ook het idee dat onze hersenen getraind kunnen worden om leeftijdsgerelateerd gehoorverlies (gedeeltelijk) te voorkomen", concludeert neurowetenschaper Nina Kraus.


Categorie: Knipsels
» Reageer (21)
07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde u ook al lang weten waarom zebra's strepen hebben?

 

 Wilde u ook al lang weten waarom zebra's strepen hebben?

 

 

 .

 

Wetenschappers uit Hongarije en Zweden zeggen dat ze ontdekt hebben hoe de zebra aan zijn typische strepen komt. Volgens hen biedt het zwart-witte patroon de beste bescherming tegen bloedzuigende insecten. De vorsers, onder leiding van Susanne Akesson van de universiteit van Lund (Zweden), hebben de resultaten van hun onderzoek bekendgemaakt in 'Journal of Experimental Biology'.

De oorsprong van de strepen van de zebra is al decennialang het onderwerp van debat tussen wetenschappers. Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat ze de beste bescherming boden tegen roofdieren: in het savannelicht of galopperend in kudde zijn individuele dieren nauwelijks te herkennen.

Maar in 1979 lanceerde wetenschapper Jeffrey Waage al de theorie dat de vacht van de zebra het voor insecten moeilijk maakte om het lichaam van het dier te identificeren. Geen enkele theorie kon tot nu toe worden bewezen.

Maar de wetenschappers voerden nu verschillende experimenten uit om te zien hoe insecten op strepen reageren. Op een Hongaarse boerderij werden proeven ondernomen met zwarte, grijze, witte en gestreepte modellen van paarden. Tot verbazing van de vorsers vlogen de insecten nauwelijks naar de gestreepte exemplaren. Het patroon dat de meeste gelijkenissen vertoonde met de zebravacht, trok het kleinste aantal insecten aan.

"Wij concluderen dat zebra's een huid hebben ontwikkeld die een minimale aantrekking voor bloedzuigende insecten heeft", schrijven de onderzoekers. Bloedzuigende insecten zorgen voor heel wat hinder bij dieren, onder meer omdat ze ziektes overdragen. Een lagere aantrekkingskracht bij die insecten levert evolutiegewijs dus een voordeel op.

 

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (38)
27-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie wordt onderschat omdat signalen niet herkend worden

 

 

Dementie wordt onderschat omdat signalen niet herkend worden

 

 

Zoveel als zes op tien mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie zouden onontdekt blijven. De reden? Twee op drie kent het verschil niet tussen signalen van dementie en veroudering, blijkt uit een bevraging van het Britse ministerie van Gezondheid.

In Groot-Brittannië zijn er ongeveer een kwart miljoen mensen gediagnosticeerd met dementie, terwijl dat er naar schatting 630.000 moeten zijn. Wordt de ziekte overschat of zijn er echt zoveel mensen die 'onder de radar' blijven en wiens vergeetachtigheid nooit gelinkt wordt met dementie?

Snelle diagnose
Simpel is het nooit: wanneer is de grens tussen dementie en gewone vergeetachtigheid overschreden? Zeg je er iets van tegen het slachtoffer of niet? Wat als ze het weigeren onder ogen te zien en een test boycotten?

Nochtans is snelheid wel belangrijk: hoe vroeger een diagnosis gesteld wordt, hoe sneller met een behandeling kan gestart worden en hoe meer de signalen met succes kunnen vertraagd worden.

Plannen terwijl het kan
"Bovendien laat het mensen toe te plannen voor de toekomst terwijl het nog kan", legt Alistar Burns uit. "Dat verbetert de levenskwaliteit, zowel van de dementerenden als van de familieleden." Ook zouden er dan minder mensen opgenomen worden in het ziekenhuis.

"Mensen getuigen vaak dat ze schrik hadden voor de diagnose, maar een diagnose betekent ook toegang tot steun, behandeling en informatie die ze anders niet hadden gehad."

Hoe herken je dementie?

1) Geheugenproblemen

Nieuwe informatie (of het kortetermijngeheugen) wordt het eerst aangetast. Iets dat net is gebeurd, wordt door dementerenden even snel weer vergeten. Dat geldt ook voor antwoorden op een vraag die net is gesteld, waardoor ze vaak vragen blijven herhalen of verhalen steeds opnieuw vertellen, soms in exact dezelfde bewoordingen. Ook verjaardagen, belangrijke gebeurtenissen of beslissingen worden vergeten; er worden spiekbriefjes gemaakt voor dingen die anders onthouden werden.

2) Problemen met taal en spreken

Dementerenden verliezen de voeling met taal, waardoor ze moeten zoeken naar alledaagse woorden en een gesprek niet meer kunnen volgen. Ze verliezen de draad van het verhaal of zelfs de zin die ze aan het zeggen zijn. Praten wordt ook minder vlot.

3) Tijd & plaats

Het gevoel voor tijd en plaats zakt weg. Minuten worden uren, uren worden minuten, er wordt steeds vaker vergeten waarom ze naar een bepaalde plaats gaan of hoe ze daar gekomen zijn. Ze verliezen de weg, lopen verloren en weten hun adres niet meer.

4) Het dagdagelijkse leven
Dagelijkse taken worden moeilijk: koffie zetten, soep maken, de afwas doen. Net als bij praten worden stappen vergeten en overgeslagen en komen ze vast te zitten. Hobby's verwateren, financiën en papierwerk regelen wordt moeilijker. Dingen worden op de verkeerde plaats gelegd (een sjaal in de oven, een soepkom in de kast) en kunnen niet meer teruggevonden worden.

5) Verandering

Dementerenden lijken soms wel andere mensen voor de familieleden: plots humeurwissels (woede, verdriet, angst of depressie), normale bezigheden worden stopgezet, ze blijven weg van sociale activiteiten. Niet zelden omdat er gesprekken gevoerd worden, die ze niet meer kunnen volgen.

6) Slapen
Er moet iets gedaan worden in de tijd die vroeger werd opgevuld met activiteiten: slapen of urenlang tv kijken zijn dan vaan de opties. Volgens sommigen duidt dit op faalangst: ze doen niets, en kunnen dus ook niets verkeerd doen.

7) Vertrouwen en wantrouwen

Het beoordelingsvermogen verdwijnt. Familieleden worden gewantrouwd, vreemden worden vertrouwd, er worden foute (en soms hele dure) kosten gemaakt of boodschappen gedaan die niet nodig waren (terwijl de broodnodige dingen vergeten worden).

8) Hygiëne
Sommige dementiepatiënten verwaarlozen zich, wassen zich of hun kleren niet, kammen het haar niet of willen gewoonweg niet meer in bad.

9) Zicht

Lezen, afstand inschatten, contrasten zien is ook een signaal van dementie bij sommige personen. Het gebeurt ook dat ze zichzelf niet herkennen als ze voor een spiegel staan.

10) Onrust
Een algemeen gevoel van onrust kan ook op dementie duiden. De persoon wil iets zoeken, iets weten, iets opruimen, iets doen. Hij of zij weet met zichzelf geen blijf, misschien wel omdat ze vaag beseffen dat er iets aan de hand is waarop ze de vinger niet kunnen leggen. Onrust en de neiging tot lopen, leidt ook vaak tot slaapproblemen.

Herken je veel van deze signalen, raadpleeg je arts.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (6)
22-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortdurend zin in zoet? Dan werkt je brein niet goed

Voortdurend zin in zoet? Dan werkt je brein niet goed


Je denkt misschien dat weerstaan aan een stuk chocolade of een lekker taartje enkel te maken heeft met wilskracht, maar dat klopt niet helemaal. Bij sommige mensen ligt het iets complexer, omdat hun brein verantwoordelijk is voor de voortdurende hunkering naar iets zoets.
Wetenschappers ontdekten namelijk dat een belangrijk deel van het brein niet goed werkt bij mensen met overgewicht. Dat onderdeel zorgt ervoor dat het lichaam kan weerstaan aan bepaalde impulsen.

De onderzoekers van de Yale University stelden vast dat een daling van het glucoseniveau leidt tot een verlies van zelfcontrole in het brein. Dat triggert dan weer andere delen van de hersenen die ons doen hunkeren naar calorierijke voeding, zoals cake, koekjes, chocolade en chips.

Bovendien denken de wetenschappers dat dit effect sterker is bij mensen die te kampen hebben met overgewicht. Zij zouden bij het kleinste tekort aan glucose al teruggrijpen naar eten.

Studieleider Rajita Sinha: "Ons brein heeft enorm veel behoefte aan glucose, want die stof wordt gebruikt als bron van energie. Daarom moet het niveau voortdurend op peil gehouden worden. Het is echter niet nodig om daarvoor naar chocolade of chips te grijpen, want ook in verse groenten en fruit zit voldoende glucose."


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
15-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Amerikanen kwamen uit... Rusland

De oorspronkelijke inwoners van het Noord-Amerikaanse continent waren afkomstig uit een kleine regio in het midden van Siberië. Uit genetisch onderzoek blijken immers overeenkomsten met de inwoners van de Russische republiek Altai.

Vermoedelijk hebben mensen uit Siberië ongeveer 14.000 jaar geleden over het ijs de oversteek naar Amerika gemaakt. Heel wat mensen hebben zich destijds vanuit de regio Altai verspreid. Het gebied ligt op een kruispunt van de huidige landen Rusland, Mongolië, China en Kazachstan.

De resultaten werden bekendgemaakt door de universiteit van Pennsylvania. Het is mogelijk dat nog uit andere regio's mensen de oversteek naar Amerika gemaakt hebben, maar tot nu toe kon niemand accuraat een ander geografisch punt identificeren. "Gegevens van andere groepen kunnen een ander licht op de situatie werpen, maar momenteel ziet niemand wat wij zien, zelfs niet met intensief werk in Mongolië", klinkt het.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (31)
08-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuivel is het geheim van een plat buikje.

 

Zuivel is het geheim van een plat buikje

 

 Een proteïnerijk, koolhydraat- en caloriearm dieet heeft een positieve impact op je lichaamssamenstelling, dit vermindert je buikvet en maakt dat je meer spieren kweekt. Uit onderzoek blijkt dat dit vooral het geval is wanneer de proteïnes uit zuivelproducten

 

Voor de studie vergeleken onderzoekers drie groepen dames met overgewicht en obesitas, maar ze hadden wel een goede gezondheid. De proefpersonen werden ingedeeld volgens hun opname van zuivelproducten, in combinatie met hoge of lage hoeveelheden proteïnes en koolhydraten. Ze sportten dagelijks gedurende vier maanden. Alle groepen verloren evenveel kilo's, maar degenen die veel proteïnes opnamen, verloren meer vet, vooral aan de buik, kwamen meer bij qua spieren en werden steviger. Dit verschil was groot, deze personen speelden zelfs dubbel zoveel buikvet kwijt.

Niet opnieuw verdikken

"100 procent van hun gewichtsverlies was in vet, hun spiermassa nam ook toe, wat een belangrijke verandering betekende voor de lichaamssamenstelling van de deelnemers", aldus auteur Andrea Josse. "Dit is namelijk belangrijk voor een goed metabolisme en om gewichtstoename te voorkomen, wat een groot probleem is bij velen die gewicht zijn verloren." Wie weinig proteïnes en weinig zuivel at, verloor meer spiermassa.

Gezondheid
Dit gewichtsverlies had belangrijke gevolgen voor de gezondheid van de dames op lange termijn. "Vet aan de buik is zeker slecht voor de gezondheid van de hart- en vaatziekten en het metabolisme. Hoe minder je hier van hebt, hoe beter voor je lichaam", besluit Josse

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (28)
24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht maar af: mama's antwoorden op kindervragen niet origineel

Wacht maar af: mama's antwoorden op kindervragen niet origineel

 

Omdat ik het zeg! We werden er vroeger gek van als onze mama weer eens haar favoriete zinnetje gebruikte. Maar wat blijkt? Als we zelf kinderen krijgen, dan worden we uiteindelijk net als hen en gebruiken we dezelfde afgezaagde antwoorden.

Uit een recente rondvraag bij 2.000 moeders blijkt dat 'wacht maar af', 'omdat ik het zeg' en 'vraag het aan je vader' de populairste antwoorden van een mama zijn op vervelende vragen van haar kinderen.

Grappig
Twee derde gaf wel aan dat ze al eens in het midden van deze zinnetjes stopten met praten, omdat ze beseften dat ze net als hun moeder klonken.

Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen zegt dan ook geschokt te zijn door de gelijkenissen met hun eigen moeder. Toch vindt ook 40 procent het 'grappig' dat ze uiteindelijk terugvallen op dezelfde zinnetjes.

Inspiratie
Het is ook niet zo dat ouders de afgezaagde antwoorden onbewust gebruiken. De enquête stelde namelijk vast dat ze opzettelijk kiezen voor deze uitdrukkingen, omdat die ook effectief waren bij hun eigen opvoeding.

"Het is natuurlijk dat je inspiratie haalt bij je eigen ouders, zeker als je uit ervaring weet dat hun woorden het juiste effect hebben", zegt de woordvoerster van Mothercare, die de enquête uitvoerde.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (30)
08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen leven langer dankzij ... een tuinhuisje.

 

 

 

Mannen leven langer dankzij ... een tuinhuisje

 

 

Veel gepensioneerde mannen zien hun tuinschuur als een toevluchtsoord, waar ze kunnen klussen of gewoon genieten van de stilte. Maar volgens gezondheidsexperten is de nederige schuur nog veel waardevoller voor mannen, want het kan hun leven verlengen.

Mannen voelen zich blijkbaar ontzettend ontspannen in hun tuinschuurtje, waardoor ze hun stress verlichten. Bovendien voeren ze er hun geliefde klusjes uit, die niet alleen hun zelfvertrouwen een boost geven, maar ook hun bloeddruk verlagen. Dat alles leidt volgens gezondheidsexperten tot een langer leven.

Voldoening
Alan White van de Leeds Metropolitan gelooft zelfs dat mannen op die manier jaren kunnen winnen. "Ontspannen is goed voor de gezondheid, maar ook de kleine doe-het-zelfklusjes doen hen goed. Mannen krijgen een gevoel van voldoening als ze zelf iets kunnen maken en dat zien groeien van begin tot einde."

Groepjes
Omdat de gezondheidsexperten er zodanig overtuigd zijn van de voordelen, zien we in Groot-Brittannië al echte 'mannenschuurgroepjes' opduiken. Daar komen gepensioneerden samen en kunnen ze samen wat klusjes uitvoeren.

En professor White hoopt dat het daar niet bij blijft. "Het is de bedoeling dat mannen de schuren als een comfortabele omgeving zien, waar ze kunnen praten over hun eventuele gezondheidsproblemen en ervaringen met elkaar delen."

Auto
Het idee komt uit Australië, waar het ondersteund wordt door de Men's Health Forum. "Het initiatief werkt goed, omdat de schuren tot de verbeelding van mannen met pensioen spreken. Die generatie houdt ervan om op een zondagmiddag een auto uit elkaar te halen en daarna opnieuw in elkaar te zetten", aldus Peter Baker, de woordvoerder van de liefdadigheidsinstelling.


Categorie: Knipsels
» Reageer (29)
04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonde van deze tijd: kinderen bezoeken ouders alsmaar minder .

 

 

Wonde van deze tijd: kinderen bezoeken ouders alsmaar minder .

 

 Meer ouderen voelen zich eenzamer, geïsoleerder en ongeliefder dan ooit. Het hectische bestaan van de kinderen maakt dat velen niet meer de tijd vinden om de ouders te bezoeken. Miljoenen mensen slagen er niet meer in om contact met hun bejaarde ouders te onderhouden. De helft van de ondervraagden geeft wel toe bezorgd te zijn en weet dat ze meer tijd voor hen zouden moeten vrijmaken.

Tijdsgebrek

Het onderzoek, uitgevoerd door de krant 'Mature Times' onder 55-jarigen, geeft aan dat bij de helft tijdsgebrek een grote rol speelt. Ook werkverplichtingen maken het moeilijk de oudere te bezoeken. 40 procent geeft aan te ver te wonen om regelmatig binnen te wippen.

Schuldgevoelens

Het gebrek aan contact eist zijn tol: 1 op 3 voelt zich bijzonder schuldig, 4 op 10 zet de eigen kinderen aan om regelmatig bij de grootouders langs te lopen. Volgens de onderzoekers leggen de resultaten de wonde van deze tijd bloot. Eenzaamheid onder ouderen neemt toe door de toenemende drukte in ons leven. Nochtans spelen vrienden en familie een cruciale rol voor ouderen. Enkel zo blijven ze betrokken bij het leven.

 

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (23)
02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: je kan echt met het verkeerde been uit bed stappen.

Bewezen: je kan echt met het verkeerde been uit bed stappen.

Wie wel eens de vraag krijgt of hij met het verkeerde been uit bed is gestapt, kan dat vanaf nu bevestigen of ontkennen met bewijzen. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat er inderdaad een goede en slechte kant is. Zo zou wie aan de linkerkant van een dubbel bed slaapt, gelukkiger zijn dan de partner aan de rechterkant.

De rondvraag bij 3.000 Britse volwassenen toonde aan dat de 'linkerslapers' over het algemeen opgewekter en positiever zijn.

Verband
Zo heeft meer dan een kwart van de mensen die aan de linkerkant slapen het gevoel dat ze positief in het leven staan, ten opzichte van 18 procent van de slapers aan de rechterkant.

Twee derde van de slapers aan de linkerkant stellen ook dat ze beter kunnen omgaan met zware druk en problemen dan hun partner. Ze hebben ook meer zelfvertrouwen en kunnen beter omgaan met het vooruitzicht van een stressvolle dag op het werk.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat 31 procent van de 'linkerslapers' houdt van zijn job, ten opzichte van slechts 18 procent van de 'rechterslapers'. Toch is het niet allemaal slecht nieuws voor deze laatste groep, want zij zouden wel meer verdienen dan de linkerslapers.

Gewoonte
"Het onderzoek toont aan dat er een duidelijk verband is tussen aan welke kant van het bed je slaapt en het humeur waarmee je opstaat", bevestigt woordvoerdster Claire Haigh van Premier Inn, die het onderzoek uitvoerde.

75 procent van de Britten is dan ook niet bereid om te wisselen van kant, omdat ze ervan overtuigd zijn dat er inderdaad een goede en slechte kant is. "Het gaat om gewoontes. Als je altijd aan de rechterkant van het bed slaapt, voelt het omgekeerde gewoon niet goed", aldus de woordvoerster.

Rest ons nog de vraag: aan welke kant van het bed slaap jij?

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (7)
19-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getrouwde koppels kussen minder dan één keer per week.

 

 

 

 

Getrouwde koppels kussen minder dan één keer per week

 

 

Volgens een recente studie wisselt bijna één op vijf getrouwde koppels slechts één keer per week een kus uit. En als de lippen elkaar dan toch raken, gaat het vaak maar om een vluchtige kus.

De enquête kwam er op vraag van de British Heart Foundation, in een poging om hun campagne over mond-op-mondbeademing te promoten, de zogenoemde 'kiss of life'.

De onderzoekers waren verrast dat 18 procent van de getrouwde koppels soms een week samenleeft zonder elkaar te kussen. Bovendien duurt een kus bij 40 procent vaak maar zo'n vijf seconden.

Jonge koppels tussen 18 en 24 kussen elkaar wel bijna elke dag, met een gemiddelde van 11 keer per week. Maar er zijn ook oudere koppels die elkaar nog vaak kussen. Zo'n 5 procent van de ondervraagden die ouder waren dan 45, wisselden gemiddeld 31 kussen per week uit met hun geliefde.

 

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (28)
18-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celebs dragen de opapet, jij ook?

 .

 

Celebs dragen de opapet, jij ook?

 

 Opa's moeten niet denken dat ze aan Alzheimer lijden als ze binnenkort hun geliefde petje niet meer vinden. Aangezien de opapet een echte trend lijkt te worden, is het goed mogelijk dat hun kinderen of kleinkinderen ermee vandoor zullen gaan. Heel wat celebrities dragen het hoofddeksel al, maar durf jij het ook?

Daniel Craig is verantwoordelijk voor de trend

Ook Matthew McConaughey is een fan

Net zoals Brad Pitt Het hoofddeksel werd in de 19de eeuw gedragen door Britse arbeiders, maar was al een hele tijd uit het 'modebeeld' verdwenen. Tot Daniel Craig besloot om de opapet een nieuw leven in te blazen.

Verkoop
Volgens Britse marktspecialisten is de 'James Bond'-acteur dan ook verantwoordelijk voor de steeds grotere verkoopcijfers. Om de stijgende vraag bij te houden, heeft winkelketen Marks & Spencer zelfs beslist om hun aanbod met één derde uit te breiden. "Mannen houden van de pet, zeker als die gemaakt werd met Britse stoffen", zegt afdelingshoofd Tony O'Connor.

Celebrities
Maar de trend is niet alleen zichtbaar in Groot-Brittannië, want ook Amerikaanse sterren zoals Justin Timberlake, Kellan Lutz, Josh Holloway, Matthew McConnaughey en Brad Pitt werden al met de opapet gespot.

En ook heel wat vrouwen doen mee met de trend. Gwen Stefani heeft verschillende exemplaren, en ook Geri Halliwell, Christina Aguilera en Madonna werden al gespot met de opapet.

How to wear
De opapet bestaat in allerlei kleuren en motieven: grijs, blauw, bruin, gestreept, met ruitjes, enzovoort. Let er wel op dat je pet bij de rest van je outfit past. Zo kiezen sommige mensen kiezen ervoor om de stof en het motiefje van de pet te doen terugkeren in hun trui, jas of sjaal.

Voor een stoer effect kunnen zowel mannen als vrouw hun wollen pet combineren met een grote zonnebril en een lederen jasje.

Ben jij overtuigd? Wij zijn alvast benieuwd of we de opapet binnenkort ook bij ons in het straatbeeld zullen zien!

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (27)
14-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe troetelnaampjes je relatie intiemer maken.

Hoe troetelnaampjes je relatie intiemer maken

 

Schatje, liefste, zoetje en bolleke. Het zijn maar enkele van de vele koosnaampjes die geliefden elkaar geven. En dat gebeurt niet zomaar, want volgens psycholoog Jérôme Vermeulen zijn troetelnaampjes erg belangrijk in een relatie.

De Belgische master in de psychologie en pedagogische wetenschappen stelt dat troetelnaampjes een extra, symbolische dimensie creëren in je relatie. "Het geven van koosnaampjes zorgt voor intimiteit in een relatie. Zo toon je aan je partner dat je hem of haar beschouwt als een uitzonderlijk persoon. Het wijst op exclusiviteit, een intieme en persoonlijke sfeer."

Niet akkoord
Hoewel het bij koosnaampjes veeleer gaat om de symboliek dan om het precieze woordje, moet je bij een vreselijk troetelnaampje meteen aan je partner zeggen dat je niet akkoord gaat. "Het is zoals in jullie seksuele relatie, je moet onmiddellijk aangeven dat je iets niet graag hebt of dat je iets anders wil. Als je daar te lang mee wacht, geef je je partner een slecht gevoel, want hij zal niet begrijpen waarom je het niet vroeger verteld hebt."

Man vs. vrouw
Hoewel koosnaampjes zorgen voor intimiteit, zullen ze je relatie niet gezonder maken. Het is dus niet nodig om je zorgen te maken als jullie elkaar gewoon met de voornaam aanspreken. "Het is afhankelijk van relatie tot relatie", weet Vermeulen.

Meestal zijn vrouwen sneller geneigd om hun vriend een koosnaampje te geven dan omgekeerd. "Mannen hebben het moeilijker met intimiteit. Voor hen is het bijvoorbeeld ook moeilijker om 'ik hou van jou' te zeggen. Verplicht je partner dan ook niet om je een troetelnaampje te geven. Zet hem of haar niet onder druk, maar praat over je gevoelens." Communicatie is dus nog altijd het belangrijkste in een relatie.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (32)
12-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie verbergt heel wat beautygeheimen: ontdek ze hier.

 

 

Olijfolie verbergt heel wat beautygeheimen: ontdek ze hier

 

 

Voor de oude Grieken was olijfolie het vloeibare goud waarmee ze olielampen vulden, voedsel bereidden, wonden genazen en ja, zelfs schoonheid verkregen.

Zoveel duizenden jaren later is het voor de meesten van ons enkel nog onmisbaar in de keuken. Toch biedt olijfolie heel wat voordelen, die in onze dagelijkse schoonheidsrituelen kunnen worden toegepast én op ons hele lichaam.

Beautygeheimen
Hier volgen een aantal redenen waarom dit vloeibare goud niet alleen naast het kookvuur hoort te staan, maar ook een vaste plaats verdient in de badkamer en zelfs in het medicijnenkastje.

Vooraleer ik de toepassingen op een rijtje ga zetten, eerst even een praktische tip. Zorg voor een plastiek, kneedbaar flesje en vul het met de fijnste extra vierge olijfolie die je kan vinden. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels lavendelolie toe voor een aangenaam parfum.

Droge huid
Maak eerst komaf met dode huidcellen. Hiervoor kan je raar maar waar nog iets uit je keukenkast halen. Voor een goede exfoliatie doe je simpelweg wat fijne, witte suiker op een washandje en met milde wrijfbewegingen verwijder je de dode huid.

Daarna spoel je alles even weg onder de douche en neem je wat olijfolie om het zachtjes in te masseren over je hele lichaam. Resultaat? Een huid als fluweel!

Ook voor je snoet kan olijfolie wonderen doen. Doe een druppeltje in je hand en dop het heel rustig op je huid. Om te vermijden dat je een vettig effect krijgt, neem je een tissue en dop je het teveel aan olie weg. Je gezicht zal er zacht, gezond en gehydrateerd uit zien.

Reiniging
Geen betere manier om make-up te verwijderen. Zelfs van je ogen! Olijfolie kan de strafste waterbestendige mascara doen verdwijnen, dus vergeet die chemische producten die je ogen kunnen irriteren. Allergische reacties op olijfolie zijn namelijk zo goed als onbestaand.

Strohaar & roos
Ook bij uitgedroogde haren past een olijfolietrucje. Zeker voor haar dat beschadigd is door veelvuldig kleuren of drogen, is dit de perfecte conditioner. Masseer wat in je haar en wikkel er vervolgens een warme handdoek rond. Doe even een uurtje iets anders en was daarna je haar zoals je altijd doet.

Als je haar helemaal droog is, neem je nog een paar druppeltjes die mooi over je handenverdeelt, zwier je al je haren even naar voor en ga dan vanuit je nek met je handen door je haar. Glanzend en gezond is het resultaat! Let wel, gebruik zeker niet teveel, om een vettige look te vermijden.

Zelfs als je last hebt van roos, kan je het met olijfolie bestrijden. Masser een licht laagje op je hoofdhuid en laat het een paar uurtjes trekken vooraleer je onder de douche of in bad gaat.

Gladde benen
Weg met dat scheerschuim of de straffe, chemische 'smeer en spoel weg'-producten. Wrijf wat olijfolie op je vochtige huid en ga voor gezonde, gladde en gehydrateerde benen. Uiteraard kan je deze techniek ook toepassen op andere delen van het lichaam.

Geneesmiddeltje
Tot slot nog een aantal genezende effecten van olijfolie bij elkaar. Heb je last van zonnebrand, uitslag, kleine wondjes of insectenbeten? Breng dan voorzichtig wat olijfolie aan en laat de zones onbedekt. Het zal wonderen doen voor de jeuk en versnelt het genezingsproces. Voor de jonge mama's of mama's in spe: het doet ook wonderen bij luieruitslag.

Tot zover de theorie...nu tijd voor de praktijk?

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (36)
11-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 zaken die voor waar worden aangenomen maar pertinent onwaar zijn...

 

 

7 zaken die voor waar worden aangenomen maar pertinent onwaar zijn...

 

 

Leugens die vaak genoeg worden herhaald worden uiteindelijk voor waarheid aangenomen. Hieronder lees je een reeks van die waarheden die... pertinent onwaar zijn.


1. China’s Grote Muur is zichtbaar van op de maan

Geen enkele astronaut heeft ooit gemeld een door de mens gemaakt object vanaf de maan te hebben kunnen waarnemen, de Chinese Muur evenmin, dus. Eens een ruimteschip 288 kilometer van de aarde verwijderd is, is de Muur niet langer langer zichtbaar. De afstand tussen de aarde en de maan variëert, maar is nooit korter dan 363.000 kilometer.

2. Mensen gebruiken maar 10% van hun brein
Dat mensen maar 10% van hun brein gebruiken is een wijdverspreide mythe, die graag in stand wordt gehouden door zogenaamde lifecoaches. Wel waar is dat slechts een beperkt deel van ons brein continu in actie is. Toch tonen hersenscans aan dat we in de loop van de dag
zowat alle delen van ons brein gebruiken.

3. Mensen hebben 5 zintuigen
Zicht, reuk, gevoel, smaak en gehoor zijn niet onze enige zintuigen. Hoewel wetenschappers het oneens zijn over hun exacte definitie en hun aantal, worden volgende zintuigen vaak
aan de lijst toegevoegd: gevoel voor evenwicht, pijn, zin voor tijd, jeuk, honger en zin voor temperatuur.

4. Van alcohol krijg je’t warm
Alcohol geeft je een warm gevoel, maar door het te drinken krijg je het in werkelijkheid nog kouder. Alcohol verwijdt onze bloedvaten, waardoor ons bloed dichter bij de oppervlakte van onze huid komt en als een gevolg daarvan ook dichter bij onze zenuwreceptoren komt. Daardoor krijgen we de indruk het warmer te hebben. Maar de werkelijkheid is dat de koude lucht deze warmte - die veilig in ons binnenste zat opgeslagen- als het ware gaat stelen. Na verloop van tijd en wanneer je alcohol blijft drinken tegen de koude, kan zelfs hypothermie of onderkoeling optreden.


5. Een rode lap maakt stieren razend

Stieren zijn kleurenblind. Hun woede recht zich op de beweging van de lap, niet op de kleur ervan.


6. Slaapwandelaars wakker maken is gevaarlijk

In tegenstelling tot de vaak rampzalige (en lachwekkende) resultaten die het wekken van een slaapwandelaar in films oplevert, leidt het wakker maken van een slaapwandelaar slechts tot een kort moment van desoriëntatie of verwarring. Ze niet wekken is zelfs gevaarlijker omdat ze zich kunnen kwetsen. Wie een slaapwandelaar wekt, bewijst hem net een dienst.


7. Mannen denken elke zeven seconden aan seks

Mannen denken vaak aan seks; de mythe wil zelfs om de zeven seconden en sommige mannen zullen beamen dat deze stelling waar is. Maar uit statistieken blijkt dat mannen ongeveer één keer per dag over seks fantaseren en dan gaat het nog over amper 54% van die mannen.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (27)
07-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijde schoonheidsrituelen onthuld.

 

Wereldwijde schoonheidsrituelen onthuld

 

 

Van Cleopatra's melkbad tot de 21e-eeuwse antirimpelbehandelingen, schoonheidsrituelen zijn van alle tijden en culturen. Ben jij nieuwsgierig hoe ze het aan de andere kant van de aardbol doen? Ontdek dan hier een aantal beauty tips van over de hele wereld.

Tijd heeft onze rituelen geperfectioneerd en onze kennis over beauty met rasse schreden voortgestuwd. Toch kan nog veel opgestoken worden uit de natuurlijke behandelingen van vrouwen wereldwijd.

Kurkuma
Het kruid dat curry zijn mooie, gele kleur verleent, blijkt ook ontsmettende en ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Het wordt traditioneel gebruikt bij de schoonheidsrituelen die een bruiloft voorafgaan.

In Indonesië bijvoorbeeld, maakt kurkuma deel uit van de 'lular' scrub. In combinatie met rijst, jasmijnbloesems en gember, zou het een ware energieboost geven aan de huid.

Papaya
De zalf die van deze bloemen wordt gemaakt, is een alomtegenwoordig hulpmiddeltje in Australië. Daar wordt het onder andere gebruikt tegen zonnebrand, beten, uitslag, uitgedroogde huid en droge lippen.

Avocado
Niet alleen lekker, maar ook goed voor je snoet! Zuid-Amerikaanse vrouwen gebruiken de avocado om hun huid te voeden.
Eigenlijk kan zowat elk deel van de vrucht gebruikt worden in schoonheidsbehandeling.

Zo kan je met de binnenkant van de schil je gezicht een milde peeling geven. De lichtjes granige textuur helpt dode huidcellen te verwijderen. De schil is ook doordrenkt van avocado-olie, dat heerlijk hydrateert.

Van het vruchtvlees van de avocado kan een gezichtsmasker worden gemaakt, zeker in combinatie met honing. Zo geef je je huid een complete verzorging.

Sheaboter
Deze crème is afkomstig uit noten van de West-Afrikaanse kariteboom. Het is niet alleen superhydraterend, maar beschermd daarnaast ook tegen toxines en voorkomt rimpels.

In bepaalde delen van West-Afrika hangt er ook nog een vruchtbaarheidssymboliek aan vast, aangezien vrouwen deze boter daar dagelijks aanbrengen op hun groeiende buik.

Arganolie
Deze stof staat in Afrika al eeuwen bekend als een 'mirakel van de natuur'. De olie wordt exclusief gewonnen door Berbervrouwen uit de noten van de arganboom.

De hoge dosis vitamine E draagt bij aan de eigenschappen die verbonden worden aan deze olie: hydraterend, anti-huidverouderend en goed tegen puistjes en rimpels. Daarnaast worden ook de haren er in gedrenkt voor prachtige, gezonde lokken.

Monoiolie
Deze infusie uit Tahiti wordt gemaakt uit gardenia's en kokosolie. Tahitiaanse vrouwen gebruiken het om haar en huid te beschermen en te verzachten. Meer nog verspreidt monoiolie ook een heerlijk aangename geur.

Camellia
Japanse vrouwen gebruiken camellia notenolie of theezaadolie voor bijna alles wat bij schoonheid komt kijken. Zo zou het goed zijn als antioxidant en om je huid te hydrateren.

Maar ook om brandwonden te genezen, striemen te behandelen en nagels te versterken. Twee druppels camelliaolie in een theelepel sake, meer heb je niet nodig voor een zuivere en gladde huid, zo klinkt het in Japan.

Veel van deze wondermiddeltjes vinden meer en meer ingang in het Westen en worden dan ook steeds vaker verwerkt in onze verzorgingsmiddelen. Laat maar komen, zou ik zeggen.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (41)
04-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet, zoeter, zoetst.

 

 

Zoete bekjes, zoetere mensen

 

 Zijn zoetebekjes ook zoetere mensen? Volgens een studie in de 'Journal of Personality and Social Psychology' in elk geval wel. Er zou namelijk een verband zijn tussen onze smaakpapillen en onze persoonlijkheid.

Om het met de woorden van coauteur Brian Meier te zeggen: "Dit onderzoek wil nagaan of smaakvoorkeuren en de metaforen ervan al dan niet rechtstreekts verbonden zijn met karaktertrekken en gedragingen.

Zoet, zoeter, zoetst

Zo worden mensen die zeer vriendelijk en behulpzaam zijn vaak omschreven als 'sweet'. Goed, dat heeft toch niets te maken met smaakvoorkeur kan je denken? Maar deze metafoor zou wel degelijk verbonden kunnen worden aan een voorliefde voor zoetigheden.

De vrijwillige deelnemers van de studie moesten kiezen tussen een stuk chocolade, een zoute cracker of helemaal niets en vervolgens een aantal vragen beantwoorden. Hieruit bleek dat de zoetebekjes onder hen opvallend meer geëngageerd waren in de maatschappij en in het helpen van de medemens.

Daarnaast kwam ook sterk naar voren dat de algemene perceptie van mensen eveneens een link legt tussen het houden van zoet en het hebben van een aangename, behulpzame persoonlijkheid.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (31)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!