Conserverenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hierdoor blijft voedsel goed
Het produceren
van voedsel kan net zo goed tot techniek gerekend worden als het produceren van
walkmans, bruggen of meubels. Naast het produceren, is het goedhouden ervan een
kunst op zich.
Het bewaren van
voedsel is eigenlijk niets nieuws. Aan het eind van de negentiende eeuw werden
veel huishoudens gedwongen voedsel langer te bewaren. Dit kwam omdat er geen
geld was om telkens nieuw eten te kopen.
Bewerkingen
Een scala aan
bewerkingen kan worden gebruikt om voedsel te conserveren: drogen, roken,
zouten, bewaren onder vet, zoeten, bewerken met zuur en met zwavel. Die
methoden zijn al heel oud. Later werden de mogelijkheden nog uitgebreid
(wecken, diepvriezen, steriliseren, bestralen). Zelfs binnen één methode zijn
nog weer varianten ontwikkeld (drogen kan bijvoorbeeld met lucht, met vriezen,
met vacuüm, met sproeien
|