Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige matador doodt zes stieren op één dag

     

    16-jarige matador doodt zes stieren op één dag


    Een 16-jarige Spaanse matador heeft afgelopen weekend zes stieren op
    een dag gedood. Jairo Miguel Sanchez kreeg als trofee de oren cadeau
    van één van de dieren die hij zojuist een fatale dolksteek had toegediend.


    Jairo pronkt met de oren van een van zijn slachtoffers.

    Jairo pronkt met de oren van een van zijn slachtoffers.
    De Spaanse tiener, die in 2007 bijna verongelukte toen een hoorn zijn hart doorboorde in 2007 in Mexico, zwaaide na zijn topprestatie naar de ruim drieduizend mensen in de arena in zijn thuisdorp Caceres. Vooral de prestatie bij de vijfde stier was fenomenaal. Met één steek werd de kolos van 435 kilo om het leven gebracht. Bij de overige stieren had hij nog drie pogingen nodig.

    In Spanje mogen stierenvechters pas vanaf hun zestiende de arena in. Jairo bracht daardoor vier jaar van zijn leven door in Zuid-Amerika, waar die regels niet gelden. Sinds zijn zesde is hij al met stierenvechten bezig. Bij een stierengevecht treffen normaal gezien drie matadoren zes stieren. Dat iemand de klus in zijn eentje klaart, is volgens kenners een straffe stoot.

    (dea) bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers

     

    Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers



    Deze tijgers, uit een dierenpark in Harbin (China), krijgen regelmatig een koe op hun bord.

    Een Chinees natuurpark waar Siberische tijgers worden gefokt, geeft levende dieren te eten aan de tijgers. De bezoekers van de zoo in Harbin kunnen voor vier euro een kip doneren of voor 150 euro een koe laten aanrukken. Eens de keuze gemaakt, staan de medewerkers en toeristen er met zijn allen op te gapen hoe de tijgers hun prooi aan stukken rijten.

    "We reden 'per toeval' met een busje voorbij een open veld waar ze kippen naar de roofdieren katapulteerden. Daarna werd het grof geschut bovengehaald. Een koe werd gelost en in geen tijd aan flarden gescheurd door de hongerige tijgers. Heel wat medewerkers en toeristen juichten de tijgers toe. Een paar enkelingen keek met ongeloof toe", reageerde amateurfotograaf Chris Geddes in The Daily Mail. Volgens de directie is het voeren van levende dieren een goede training. "De tijgers moeten immers kunnen terugkeren in de natuur", klinkt het.

    (dea) bron; hln.be

    05-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut aangevallen door vogel

     

    Knut aangevallen door vogel


    knut aangevallen door vogel

    Knut, 's werelds bekendste ijsbeer, is in de Zoo van Berlijn aangevallen door een aalscholver. Giovanna, het liefje van Knut, doodde de gemene vogel.

    De aalscholver was in de greppel van het ijsberen-territorium geland. Knut zag wat pret wel zitten, maar hij liet zich doen door de vogel. Die kon het niet verdragen dat Knut aan hem snuffelde en pikte dan ook in de neus van de ijsbeer.

    Uit angst kribbelde Knut terug. Gelukkig heeft Giovanna net iets meer het instinct van een roofdier. Met enkele raken slagen met haar klauw vermorzelde het dier.

    Beeld: Bild
    bron.gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webcam-kijker op Cyprus verwittigt Schotse zoo dat neushoorn gaat bevallen

     

    Webcam-kijker op Cyprus verwittigt Schotse zoo dat neushoorn gaat bevallen



    Neushoornkalfjes worden meestal in de vroege uurtjes geboren. Toen Dorothy, een 10-jarige witte neushoorn, plots op de middag aan de bevalling begon, waren de oppassers van het Schotse 'Blair Drummond Safari Park' dan ook niet in de buurt. Gelukkig was een webcam-kijker in het verre Cyprus wel opmerkzaam.

    Een Cyprioot die de zwangerschap van de neushoorn al een tijdje volgde via de webcam, zag dat het water van Dorothy gebroken was. Hij verwittigde de zoo meteen zodat de oppassers zich naar de neushoorn konden spoeden om de bevalling in goede banen te leiden. Gelukkig verliep alles perfect en stellen zowel Dorothy als het kalfje het uitstekend. 

    (hlnsydney/kve)bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweeling goudkopleeuwaapjes geboren in Antwerpse zoo



    Tweeling goudkopleeuwaapjes geboren
    in Antwerpse zoo



    Goudkopleeuwaapjes Aurora en Zenden van de ZOO Antwerpen hebben er sinds 27 januari een tweeling bij. Goudkopjes bevallen meestal van 2 jongen. Na 4 maanden zwangerschap slingert Aurora weer vinnig in het rond. Typisch aan de opvoeding is dat beide ouders voor de jongen zorgen. Een modelgezin.

    De baby's klemmen zich vast op de rug of buik van één van de ouders, of zelfs bij broers en zussen. Bezoekers kunnen de tweeling volgen: slapen, eten, melk drinken bij mama, vasthangen aan papa, zus of broer. Het zijn hele sociale dieren die in familieverband leven. ZOO Antwerpen coördineert wereldwijd het kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

    Bedreigde soort
    Na een maand tot anderhalve maand proeven de jonge aapjes van het fruit, de insecten en het apenbrood van de andere goudkopleeuwaapjes. Na 3 maanden beginnen ze zelf vaste voeding te eten en na 4 maanden moeten ze zelfstandig kunnen eten, want op dat moment kan mama Aurora hen al verrassen met een nieuw broertje of zusje.

    Het goudkopleeuwaapje of Leontopithecus chrysomelas, familie van de klauwapen, is een bedreigde diersoort en leeft in het Atlantisch regenwoud langs de oostkust van Brazilië. De belangrijkste oorzaken van zijn bedreiging zijn illegale vangst en de ontginning van zijn natuurlijke biotoop. Het Atlantisch regenwoud is al voor 93% ontbost.

    Wetenschappelijk onderzoek

    ZOO Antwerpen houdt het stamboek van de goudkopleeuwaapjes bij en ook in het wetenschappelijk onderzoek naar deze diersoort is de Antwerpse dierentuin koploper. De curatoren en wetenschappers van het CRC (Centre for Research and Conservation) onderzoeken momenteel het gewicht van goudkopleeuwaapjes tijdens en na de zwangerschap om na te gaan of overgewicht bij deze dieren kan leiden tot een miskraam, keizersnede of slechtere kweekresultaten. Daarnaast wordt er ook genetisch onderzoek verricht om inteelt in het kweekprogramma te vermijden. (jv)


    bron; demorgen.be

    04-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September



    Fruit in september

    Verleden jaar heerlijk fruit gefotografeerdt in september
    tijdens een fantastische fietstocht.





























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op oestersafari in Denemarken



    Op oestersafari in Denemarken




    Tot april worden in het Deense Waddengebied voor de westkust van Zuid-Jutland oestersafari’s georganiseerd.
    Onder leiding van een natuurgids gaat u wandelend op zoek naar Japanse oesters die daar in groten getale voorkomen. De gids vertelt onderweg interessante verhalen over het natuurgebied dat binnenkort de status van een nationaal park krijgt.

    Vindt u oesters, dan mag u die onderweg proeven, eventueel met een beetje citroen of een glas sekt.

    De wandeltocht duurt 3 à 5 uur en start bij het Waddenzeecentrum in Vester Vedsted bij Ribe en bij het natuurcentrum Tønnisgård op het eiland Rømø.

    Maaike Schwering bron; knackweekendrnews.be

    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse beelden uit de tuin.




    Winterse beelden uit de tuin.



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De karetschildpad



    Gevaar loert om iedere hoek voor de zeeschildpadden

    De karetschildpad

     



    Het is ieder jaar één van de meest vertederende momenten in de dierenwereld. Als de eieren van zeeschildpadden op het strand openbarsten, banen de kleine schildpadjes zich een weg naar de zee. Maar dan al komen veel van de schildpadden om het leven. Het dier wordt zijn hele leven van alle kanten bedreigd.

    De karetschildpad


    De karetschildpad leeft haast overal ter wereld, maar toch is het dier volgens de rode lijst van het IUCN "kritiek bedreigd". Vooral in tropische wateren vinden we de zeeschildpadden terug. De dieren worden door allerlei factoren met uitsterven bedreigd. Soms worden ze gevangen voor hun vlees of voor de verkoop van hun schilden. Maar ze raken ook vaak per ongeluk in de netten van vissers verstrikt en zo komen veel schildpadden zonder reden om het leven.

    Seksleven
    De stranden waarop de dieren aanspoelen, worden soms vernietigd en vervuilende stoffen maken ook hun habitat in de oceaan moeilijker leefbaar. En dan is er nog de klimaatverandering. Temperatuur is immers heel belangrijk voor het seksleven van de schildpadden. Afhankelijk van de temperatuur worden er meer mannetjes of vrouwtjes geboren. Aangezien de schildpadden vaak in koraalriffen leven, is ook de teloorgang van deze kleurrijke koralen een drama voor de dieren.

    Baby
    Een volwassen karetschildpad is indrukwekkend: een meter groot en 80 kilo. Het zwaarste ooit gevangen exemplaar woog 127 kilo. Pasgeboren schildpadjes zijn dan weer ongelooflijk schattig. Ze wegen maar enkele grammen en zijn niet groter dan 2,5 centimeter. De babyschildpadden zoeken meteen de oceaan op en worden aangetrokken door de reflectie van de maan op het water. Straatverlichting kan dat proces verstoren. Schildpadjes die tegen zonsopgang het water niet bereiken, worden meestal het slachtoffer van vogels en krabben. (gb)


    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai lid van regering in Nieuw-Zeeland

     

    Papegaai lid van regering in Nieuw-Zeeland



    Ja, u leest het goed. De premier van Nieuw-Zeeland heeft 's lands meest beroemde papegaai 'Sirocco' een job gegeven in zijn regering. De met uitsterven bedreigde kakapo is aangeduid als spreekbuis voor het natuurbehoud.

    Volgens de Nieuw-Zeelandse premier zal het dier de ideale ambassadeur zijn om het instandhouden van de natuur te promoten. "Hij heeft fans over de hele wereld en is helemaal niet mediaschuw", legt de eerste minister uit. "Sirocco kan zeer luid praten en mensen hangen aan zijn lippen bij ieder ding dat hij zegt. Deze geweldige vogel kan de gemeenschap bewust maken van de diersoorten die bedreigd zijn en moeten beschermd worden."

    Filmpje
    Sirocco verwierf bekendheid bij de Kiwi's en ver daarbuiten toen hij tijdens een BBC reportage over kakapo papegaaien wilde paren met presentator Mark Carwardine. De hilarische beelden veroverden de wereld en werden meer dan een half miljoen keer bekeken op YouTube. In 1995 waren er slechts 51 kakapo papegaaien meer over in Nieuw-Zeeland. Dankzij meerdere inspanningen is hun aantal nu gestegen naar 124 stuks.

    Dinosauriërs
    "Nieuw-Zeeland is de thuisbasis van de enige papegaai in de wereld die niet kan vliegen en meestal 's nachts leeft", vertelt milieuminister Kate Wilkinson. Het is een verre afstammeling van de dinosauriërs. Sirocco zal ons helpen om de unieke biodiversiteit te beschermen."  De website van Sirocco kan je hier  bekijken.

    bron; hln.be

    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's nu al sterren van Wereld Expo

     

    Panda's nu al sterren van Wereld Expo



    In de dierentuin van Shanghai stromen mensenmassa's toe om een glimp op te vangen van de tien reuzenpanda's. De dieren zijn in 2008 geboren in het door de zware aardbeving getroffen Sichuan en verblijven nu in Shangai waar ze de sterren worden van de Wereld Expo.

    bron; demorgen.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Leven Zoals Het Is: Dierentuin Singapore

     

    Het Leven Zoals Het Is: Dierentuin Singapore


    Drie tamarindes op een stokje.
    bron; demorgen.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boswachters achternagezeten door verdoofde beer

     

    Boswachters achternagezeten door verdoofde beer


    Twee rangers in Polen beleefden de schrik van hun leven toen een beer, die verdoofd was met slaapmiddel, plots koos voor de aanval.



    Een beer maakte al even de omgeving van het Poolse stadje Chorzow  onveilig waardoor twee boswachters ter plaatse gekomen waren om in te grijpen. Een ranger schoot een capsule met slaapmiddel naar het dier zodat het kon gevangen worden. Toen de boswachter echter de beer benaderde, ontwaakte het dier plots en zette de aanval in.

    Gelukkig kon de boswachter ontzet worden door zijn collega en kregen ze de beer nadien onder controle. Er wordt vermoed dat het gaat om een ontsnapt dier uit een Oekraïens natuurpark nabij de grens. (hlnsydney/kve)



     

    bron; hln.be
     

    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden



    Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden



    Voor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

    De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

    Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

    Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.

    (gb)bron; hln.be

    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerder soorten watervogels



    Meerdere soorten watervogels





    Scholekster




    Grutto




    Paarse Strandloper




    Paarse Strandloper




    Scholekster



    Grutto




    Kievit



    Brandgans


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Belgische' kodiakbeer overlijdt in dierenpark Emmen



    'Belgische' kodiakbeer overlijdt in dierenpark Emmen


    Kodiakbeer Mato, die vanaf 1994 in het Dierenpark Emmen verbleef, is vanochtend dood gevonden in zijn nachtverblijf. Dat maakte een woordvoerder van de dierentuin bekend.
     
    Mato (Indiaans voor 'beer') was 23 jaar, een middelbare leeftijd voor een beer.Verzorgers en de dierenarts hadden zijn overlijden niet verwacht, want het dier verkeerde in goede conditie. Sectie zal Mato's doodsoorzaak moeten uitwijzen.
     
    Rol in 'L'Ours'
    Volgens de woordvoerder van de dierentuin is Emmen het enige park in Nederland waar kodiakberen te zien zijn. Mato, die in januari 1987 in een Belgische dierentuin ter wereld kwam, was bovendien bijzonder omdat hij in 1988 als jong beertje te zien was in de bioscoopfilm 'L'Ours' (De Beer) van Jean-Jacques Annaud. In het Emmer dierenpark zijn nu nog twee kodiakberen over, mannetje Ursus en vrouwtje Gretta.

    (anp/eb)bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitser betrapt met 44 hagedissen in zijn broek

     

    Duitser betrapt met 44 hagedissen in zijn broek


    De Nieuw-Zeelandse douanebeambten konden hun ogen niet geloven toen ze de merkwaardige ontdekking deden bij een controle op de luchthaven van Christchurch. De Duitse toerist Hans Kubus had maar liefst 44 reptielen verstopt in een zak vastgemaakt aan zijn onderbroek.

    Hans Kubus (58), een fervent reptielenverzamelaar, gaf onmiddellijk toe dat hij de beschermde dieren illegaal naar Europa wou brengen. De autoriteiten spreken van de grootste illegale dierenroof van het decennium in Nieuw-Zeeland. De gekko's zouden een straatwaarde vertegenwoordigden van 2000 euro per stuk op de Europese markt.

    De Duitse 'hagedissendief' werd ondertussen veroordeeld tot een celstraf van veertien weken en een boete 2.500 euro. Na zijn vrijlating zal hij het land worden uitgezet.

    (hlnsydney/kve)bron; hln.be

    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varend naar Stellendam



    Varend naar Stellendam Nl.




























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert loopt even binnen in de keuken



    Hert loopt even binnen in de keuken



    Rondvliegende glasscherven en gestommel maakten een man wakker. Mark Page dacht aan inbrekers en ging voorzichtig op het geluid af. Toen hij in de keuken kwam, schrok hij zich rot. Er stond een mannetjeshert. Het beest draaide zich meteen op en Page ging lopen.

    Terug op zijn slaapkamer herhaalde het scenario zich. Weer hoorde hij vallende glasscherven. Het hert was langs een ander venster weer naar buiten gelopen. Volgens de Amerikaan uit Belleville, Illinois raakte het hoefdier gewond maar de politie kon de dader niet meer opsporen.
     
    (vsv) bron: hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaanen over water



    Zwaanen over water















                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    overmezelf
    blog.seniorennet.be/overmez

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!