Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrotingsakkoord is rond

    Begrotingsakkoord is rond

    Niet verwonderlijk: een regering van tegenstellingen (spa-ps vs open-vld-mr) en daar tussenin cd&v-cdh...
    Spa-ps willen meer belastingen, open-vld-mr besparen...en, hoe dichter bij de verkiezingen, hoe vuriger ieder zijn standpunt verdedigt!



    Het kernkabinet zou een akkoord bereikt hebben over de begrotingscontrole voor dit jaar en de opmaak van de begroting 2014. Opvallend is dat er geen hogere accijzen zouden komen op diesel en benzine, maar wel op alcohol en tabak.

    Naar verluidt zou er voor de begroting zo'n 750 miljoen euro gevonden zijn. Aangezien het Monotoringcomité vooropgesteld had dat er 524 miljoen moest bespaard worden zou dat betekenen dat er een extra buffer van goed 200 miljoen gevonden is. Dat meldt de VRT. Voor de begroting 2014 zou men ook al 2,4 miljard euro gevonden hebben van de 3,5 miljard die het Monitoringcomité gevraagd had.

    Het kernkabinet probeert sinds zondagmiddag opnieuw om een akkoord te bereiken over de begrotingscontrole voor dit jaar en de opmaak van de begroting 2014. De marathon van vrijdag op zaterdag leek nog in de kleren van de topministers te zitten en aanvankelijk was er weinig enthousiasme te bespeuren rond de vergaderingstafel. Naarmate de avond vorderde, werden de signalen echter steeds positiever.

    Een greep uit de maatregelen waarover al een consensus zou bestaan:

    * Opvallend in de voorgestelde maatregelen is dat er dan toch geen hogere accijzen op diesel en benzine zouden geheven worden. Dat zou wel het geval zijn voor op tabak en alcohol (6 cent op krat bier, 2 cent op fles wijn).

    * Ook advocaten zouden voortaan een de btw-regeling onderhavig zijn.

    * Er komt bovendien een belasting op intercommunales die commerciële activiteiten uitoefenen (afvalverwerking, bijvoorbeeld)

    * De minimumbelasting voor bedrijven komt er ook. Die is vooral gericht op bedrijven die winst uitkeren aan hun aandeelhouders, maar door allerlei constructies geen belastingen betalen. Een deel van de opbrengsten daarvan zou terugvloeien naar KMO's door een verlaging op loonlasten.

    * De schoolpremie zou dit jaar 15 procent verminderen en in 2014 nog eens 15 procent.

    Maandag om 10 uur is er een persconferentie waar de maatregelen zullen toegelicht worden.

    01-06-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premier Di Rupo kwaad om villa Fabiola in Spanje

    Premier Di Rupo kwaad om villa Fabiola in Spanje

    Di Rupo zou gewoon beter stoppen met geld uit onze zakken te halen en beginnen met investeren én niet zo zagen over iets dat zelf mee gecreëerd heeft.

    Filipekke zijne CV wordt schoonder met den dag, een broer da geene bal waard is en een tante die alle mogelijke Berlusconi trukskes uitprobeert.... Lang leefde de Koning



    Premier Elio Di Rupo heeft vanmiddag in de Kamer van Volksvertegenwoordigers hard uitgehaald naar het koningshuis over het systeem waarmee koningin Fabiola een villa in Spanje heeft ondergebracht om successierechten voor haar erfgenamen te ontlopen. "De regering en de meerderheid werken non-stop om de crisis te bestrijden", zei Di Rupo in de Kamer. "Zij die verantwoordelijkheden uitoefenen of belichamen, moeten een voorbeeldrol spelen. Dat geldt ook voor leden van de koninklijke familie", klonkt het scherp.

    Gisteren raakte bekend dat Villa Astrida - het vakantieverblijf van wijlen koning Boudewijn en koningin Fabiola in het Spaanse Motril - in een Spaanse stichting werd gestopt, opdat de nabestaanden ervan zouden kunnen genieten zonder successierechten te moeten betalen. Een volkomen legaal principe, berichtte Le Soir Magazine afgelopen dinsdag daarover.

    'Tijdverlies'
    Legaal of niet, de constructie kon vanmiddag in het parlement op weinig bijval rekenen van premier Di Rupo. "We bevinden ons in extreem moeilijke omstandigheden. We hebben al inspanningen gevraagd aan de bevolking en ondernemingen, en we zullen dat blijven doen voor de volgende begroting. De institutionele meerderheid werkt non-stop om de zesde staatshervorming optimaal te kunnen uitvoeren. De regering houdt zich dus eerlijk gezegd liever met andere zaken bezig, dan dat ze zich regelmatig zorgen moet maken over bepaalde acties van koningin Fabiola", antwoordde de eerste minister op vragen van Barbara Pas (Vlaams Belang) en Christophe Lacroix (PS).

      Lees ook

    • "Fabiola heeft nog een constructie om aan successierechten te ontsnappen"
    • Kamer keurt beperking dotatie koningin Fabiola goed
    • Di Rupo pikt kritiek van N-VA op begroting niet
    • Dotatievermindering Fabiola nu ook wettelijk zo goed als rond

      "Zij die verantwoordelijkheden uitoefenen of belichamen, moeten een voorbeeldrol spelen. Dat geldt ook voor leden van de koninklijke familie. Zeker wanneer men in die hoedanigheid soms bijzondere rechten en voordelen geniet." De partijvoorzitters van de meerderheid kunnen binnenkort een aantal concrete voorstellen verwachten voor de hervorming van het dotatiestelsel, besloot de premier zijn betoog.

      'Wettige privéstichting'
      De koningin behoudt tot aan haar dood het vruchtgebruik over de villa. Dan gaat het verblijf naar haar erfgenamen. "Dankzij dit mooie cadeau ontsnappen zij aan zowel de Spaanse (ongeveer 50 procent) als Belgische successierechten. Deze tweede residentie hoorde immers bij de eigendommen van de koningin die in Brussel zijn gedomicilieerd", maakte het Franstalige magazine eerder deze week bekend.

      Het paleis wilde tot nog toe geen commentaar kwijt. Het wees er enkel op dat het om een wettige privéstichting van de koningin in Spanje gaat.

    31-05-2013 om 22:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

    Politieke oorlog rond treinramp Wetteren

    Vergeetput??!! En over 20 jaar weer een piek van kankers die komen opsteken...

    Vanaf het begin gezegd dat hier politieke spelletjes gaan gespeeld worden. Wanneer de gouverneur, bij de grootste chemische spoorramp in de Belgische geschiedenis, in de steek wordt gelaten door de Federale Franstalige minister omdat die gouverneur van NV-A signatuur is, dan weet je genoeg. De politiek gaat niet meer om mensen maar om eigenbelang.
    Ach de nva moet in een slecht daglicht gesteld worden dat is het enige doel, georchestreerd



    Een onafhankelijk onderzoeksorgaan moet de treinramp in Wetteren onderzoeken. Dat zegt Patrick Lafontaine, een veiligheidsexpert die onder meer de treinramp in Buizingen heeft onderzocht.

    Aanleiding is de politieke oorlog binnen de meerderheid over wie het onderzoek mag voeren naar het ongeval op 4 mei in Wetteren met een goederentrein die chemische producten vervoerde. De Vlaamse partijen CD&V, sp.a en Open Vld raken het daarover maar niet eens, schrijft 'De Morgen'.

    Volgens CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh is de Bijzondere Kamercommissie Spoorveiligheid, die opgericht werd na de treinramp in Buizingen, het meest geschikt om de veiligheid van het goederenvervoer uit te spitten. Dat voorstel stuit echter op een njet bij Open Vld. De liberalen willen het onderzoek naar zich toe trekken, klinkt het bij de andere partijen.

    In anderhalf jaar tijd gebeurden in België zes ernstige ongevallen met goederentreinen. Telkens kwam er geen uitsluitsel over de oorzaak. "Na Buizingen, met 19 dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden, en Godinne dreigt ook voor Wetteren de vergeetput", vreest Lafontaine.

    31-05-2013 om 13:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer keurt verstrenging GAS-wet goed

    Kamer keurt verstrenging GAS-wet goed

    Een nieuwe stap die nodig is, om van belgië een politiestaat te maken. zwijgen en betalen. en nu en dan gaan stemmen, onder het mom van een democratie. dat de personen op de kieslijsten, in de meeste gevallen zonen/dochters 'van' zijn, merken we niet op. of dat denken de huidige politici toch. democratie mijn kloten godverdomme!!! niemand raakt op zo'n lijst, uitgezonderd die personen die de leiding goedkeurt. democratie stopt, waar de partijkaart begint. zoals gezegd, tot daar de "democratie".

    De (Belgische) samenleving is zot aan't draaien ... dat een rooie burgemeester hiervoor te vinden is ...

    Protest van alle hoeken in Belgie... Kamer keurt het toch goed. GAS-boetes zijn nog steeds ongrondwettelijk. Schandalig

    Onze onbekwame overheid met al de incompetente ambetantenaren vallen door de mand, de burger pikt deze laksheid niet meer, dus de overheid en z'n ambetantenaren voeren gas boetes in om hun eigen luie hachje te redden, gevolg: opstand en burgerlijke ongehoorzaamheid, een kind verstaat dit, moet daar geen tekeningetje bij maken zeker? Arm België, arm arm arm...



    De plenaire Kamer heeft de verstrenging van de GAS-wet goedgekeurd. De gemeentelijke adminstratieve sancties gaan omhoog en de minimumleeftijd voor een boete daalt. Er waren 109 stemmen voor van de meerderheidspartijen en de N-VA, 15 stemmen tegen van Ecolo-Groen, FDF en LDD, en 9 onthoudingen van Vlaams Belang.

     

    Het debat over de verstrenging van de GAS-wet is intussen al maanden aan de gang. Enkele grote gemeenten hadden daarop aangedrongen, terwijl onder meer de Jeugdraad zich ertegen verzette. Het Kamerdebat, dat vijf uur in beslag nam, bracht inhoudelijk geen nieuwe elementen naar voren, maar verliep bijwijlen erg geanimeerd.

    Bedragen
    Concreet voorziet de wettekst dat de boetes verhogen tot maximaal 350 euro voor meerderjarigen en 175 euro voor minderjarigen. Ook is sprake van een gemeenschapsdienst van maximaal 15 uur voor minderjarigen en 30 uur voor meerderjarigen als alternatieve maatregel voor de GAS-boete. Daarnaast is sprake van verplichte bemiddeling voor de minderjarige en krijgt de burgemeester de mogelijkheid een tijdelijk plaatsverbod op te leggen.

    Leeftijd
    Voorts zullen meer groepen ambtenaren boetes kunnen uitschrijven en zullen gemeenten de krachten kunnen bundelen. Het meest omstreden is de leeftijdsverlaging van zestien naar veertien jaar. Naast de verplichte bemiddeling verplicht de tekst ook dat gemeenten, die in hun politiereglement GAS-boetes vanaf 14 jaar voorzien, de betrokken minderjarigen daarvan met alle mogelijke communicatiemiddelen moeten inlichten.

    Gemeente beslist
    De wet stelt ook dat de gemeente haar volledige vrijheid behoudt om te beslissen om het systeem van de gemeentelijke administratieve sancties al dan niet toe te passen. Met andere woorden: ze beslist autonoom of zij voor de sancties opteert, voor welke feiten ze dat wil doen en of zij deze sancties ook wil toepassen op minderjarigen. De wet treedt binnen zes maanden in voege. Op die manier hebben de gemeenten de tijd zich voor te bereiden.

    Reacties
    De Vlaamse Jeugdraad reageert meteen "enorm verontwaardigd" en kondigt aan, samen met het middenveld, te bekijken welke juridische stappen op korte termijn mogelijk zijn. "Het middenveld - vertegenwoordigd door 213 bovenlokale organisaties en met een achterban van miljoenen leden - hoopte met een laatste, krachtig signaal de Kamerleden alsnog op andere gedachten te brengen. Ondanks het massale protest en een publieke opinie die zich duidelijk tegen de nieuwe GAS-wetgeving heeft gekeerd, heeft de actie weinig opgeleverd", betreurt voorzitter Lander Piccart.

    "Het is een trieste dag voor de rechtsstaat, de democratie en het middenveld. De goedgekeurde GAS-wetgeving rammelt langs alle kanten. Rechtswaarborgen ontbreken, rechtszekerheid kan niet gegarandeerd worden, de scheiding der machten glijdt verder af en kinderen van 14 komen in het vizier. Allemaal zonder ernstige evaluatie van de huidige wetgeving en zonder grondig onderzoek. Wanneer experts en middenveldspelers vroegen om gehoord te worden, was daar geen tijd voor", stelt Piccart.

    Een aantal middenveldorganisaties zal de senatoren aansporen om over te gaan tot evocatie: daardoor zou de Senaat het wetsontwerp naar zich toe trekken om wijzigingen voor te stellen. Nadien gaat het voorstel terug naar de Kamer die kan beslissen om de wijzigingen wel of niet door te voeren. Er moeten wel 15 senatoren toestemmen tot evocatie. De Vlaamse Jeugdraad zal niet bij de pakken blijven zitten en zal op korte termijn nieuwe acties ondernemen, belooft Lander Piccart.

    31-05-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent brengt gebruikte spullen naar kringloopwinkel

    Prins Laurent is de slechtste nog niet. Al wat hijzelf of zijn kinderen niet meer gebruiken en nog in goede staat is, komt terecht in de kringloopwinkel. Vooral die van Heverlee is geliefd bij de prins.

    "Hij is hier de voorbije jaren een aantal keren geweest om goederen te brengen die hij niet meer gebruikt. Maar hij wilde niet dat wij daar veel ruchtbaarheid aan gaven. Hij wilde anoniem blijven. Hij heeft eens een tapijt afgezet en een radio en een versterker. Ook fietsen die te klein waren geworden voor de kinderen, en kleren voor volwassenen en kinderen, niet uit de grote ketens maar dure merkkledij", aldus directeur Geert Verstraete van Kringwinkel Spit in Heverlee aan Het Laatste Nieuws.

    "Het toont dat de prins begaan is met het milieu. Hoe hij bij ons terechtkwam? Tervuren ligt in ons werkingsgebied. Zoals iedereen zal hij in de afvalkalender onze gegevens gevonden hebben."

    30-05-2013 om 22:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woningprijzen nergens zoveel gestegen als in België

    Woningprijzen nergens zoveel gestegen als in België

    Er zijn mensen die al enkele jaren denken dat de prijzen op hun top zitten. . Blijf maar denken dat het goedkoper zal worden, het tegendeel wordt nogmaals bewezen. . Een eigen huis is nog steeds de beste spaarboek voor je oude dag. . Wachten is uitstellen en duurder betalen.

    Logisch, grondlasten en taksen op eigendom zijn dan ook nergens zo hoog als hier



    De woningprijzen stijgen nergens in de westerse wereld zo snel als in België. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Oeso, waarover de Coreliokranten vandaag berichten. België is voor de allereerste keer koploper in dit klassement. Economen vermoeden dat er een prijsverlaging op komst is.

    België staat in de nieuwe studie van de Oeso op eenzame hoogte. "Ons land is een van de enige waar de woningprijzen nauwelijks gedaald zijn", aldus Edwin De Boeck, econoom bij KBC.

    Daarnaast is in België de verhouding tussen de verwachte huuropbrengst van een woning en de aankoopprijs bij de slechtste van de westerse landen. "Investeringen in woningen gaan de komende jaren niet veel meer opbrengen", zegt De Boeck.

    De Boeck verwacht dat de langverwachte prijsdaling er nu echt wel aankomt, maar zegt dat het niet tot een crash zal komen. "Er spelen nog andere factoren. De Belgische huiseigenaars zitten bijvoorbeeld niet zo hard in de schulden als huiseigenaars in andere landen."

    30-05-2013 om 16:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Antwerpse hof van beroep: ‘Straf advocaten die procedures misbruiken’

    Voorzitter Antwerpse hof van beroep: ‘Straf advocaten die procedures misbruiken’



    Advocaten die de procedures misbruiken door nodeloos in beroep te gaan, moeten door de hoven een boete opgelegd kunnen krijgen. Dat schrijft Michel Rozie, eerste voorzitter van het Antwerpse hof van beroep, in het laatste jaarverslag over de werking van zijn hof van beroep. Gazet van Antwerpen meldt het nieuws woensdag op haar site.

    De behandeling van een burgerlijke zaak door het Antwerpse hof van beroep duurt steeds langer. In 2012 duurde het 14,5 maanden voor een zaak gepleit kon worden, terwijl dat normaal gezien 12 maanden moet zijn. Bij kamers met drie rechters duurde dat zelfs 17 maanden. Uit het jaarverslag blijkt dat er meer dan vroeger gewerkt wordt. Tussen 2003 en 2012 steeg het aantal arresten in de burgerlijke kamers met 21,5 procent. Het aantal nieuwe burgerlijke zaken steeg dan weer met 16 procent in vergelijking met 2003. Vooral sinds 2009 is er een steile klim.

    Procesmisbruik

    Rozie doet daarom het parlement een aantal voorstellen die moeten vermijden dat de achterstand in burgerlijke zaken verder toeneemt, en die het aantal beroepen in die zaken afremmen. Opvallendste maatregel is de bestraffing van procesmisbruik. ‘Men zou de advocaat moeten kunnen beboeten in plaats van de burger die nodeloos in beroep is gegaan.’ Daarnaast doet Rozie ook een aantal voorstellen om een beroep af te remmen.

    De woordvoerder van de FOD Justitie kon woensdagavond nog niet zeggen of er nu al maatregelen bestaan die procesmisbruik bestraffen.

    30-05-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-Commissie bevestigt: België krijgt geen boete

    EU-Commissie bevestigt: België krijgt geen boete

    In een normaal functionerend niet corrupt land zou dat betekenen dat regering en parlement geen verlof mogen nemen zolang het huiswerk niet VOLLEDIG en CORRECT gemaakt is. Maar het zal weer gesjoemel worden en de week voor de deadline zal er weer 's nachts vergaderd worden ... zo hopen die luiaards enig respect af te dwingen voor hun "werk". En Di Rupo, vergeet niet in de speech die de PS maakt voor koning voor 21 juli te vermelden "dat alles zeer goed gaat"!

    Mensen verwacht jullie maar aan belasting verhoging dank uw wel geld verslinden Europa pfff
    wanneer gooien we europa buiten??

    België ontsnapt aan Europese boete

    België heeft volgens de Europese Commissie "geen effectief gevolg" gegeven aan begrotingsaanbevelingen, maar ontsnapt aan een boete. België riskeerde een boete van 750 miljoen euro te moeten betalen.

    Ons land krijgt dan toch geen monsterboete voor het begrotingstekort. Dat was vorig jaar groter dan afgesproken, en daarvoor riskeerde België een boete van 750 miljoen euro. De Europese Commissie had voor ons land een begrotingstekort opgesteld dat niet hoger mocht oplopen dan 3,0 procent. In de praktijk liep het echter uit tot 3,9 procent. Een boete is het logische gevolg, maar met een ultiem charmeoffensief probeerde ons land dat alsnog te vermijden.

    Volgens verschillende kranten stuurde onze regering een brief naar de Commissie, waarin ze belooft de komende jaren extra te besparen. De krant De Morgen meldde vanochtend al dat de regering genade zou krijgen van Europees Commissaris Oli Rehn, en dat blijkt nu ook zo te zijn.

    Blessuretijd
    Een financiële sanctie was "niet eerlijk of gerechtvaardigd" geweest. Zo heeft eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn het uitblijven van een boete voor België uitgelegd. Volgens de Fin scoorde de regering van premier Elio Di Rupo "een doelpunt in blessuretijd". 

    Voor de jaren 2010 en 2011 kon België echter niet gesanctioneerd worden, zo legde Rehn uit. Hij verwees daarbij naar het eerder al door minister van Financiën Koen Geens aangehaalde principe van de niet-retroactiviteit. De versterkte regels voor het Europees begrotingstoezicht traden immers pas eind 2011 in werking en een sanctie zou "niet eerlijk" en "juridisch niet juist" zijn geweest. In 2012 haalde België de structurele besparingsdoelstelling van 0,75 procent wel. "We gingen in blessuretijd, maar België heeft die tijd goed gebruikt en scoorde nog een goal", sprak de voetballiefhebber in Rehn.

    Tekort terugdringen
    Het nominale begrotingstekort moet volgens de Commissie dit jaar teruggebracht worden tot 2,7 procent van het bbp. Dit moet volgens de Commissie gepaard gaan met structurele besparingen van 1 procent.

    Uiterlijk op 21 september moet de regering bij de Commissie verslag uitbrengen over de maatregelen die ze neemt om dit traject te kunnen volgen. Bovendien moet om de drie maanden gemeld worden welke vooruitgang is geboekt.

    Aanbevelingen
    Verder doet de Commissie ook zeven specifieke beleidsaanbevelingen. Die gaan van een pensioenhervorming - met onder meer "een snelle afschaffing van vervroegde-uittredingsregelingen" - over verdere hervormingen van de mechanismen voor loonvorming tot een fiscale hervorming.

    Wat dat laatste punt betreft, luidt het dat de belastingen op arbeid verschoven moeten worden naar "minder groeiverstorende grondslagen". De Commissie vraagt te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor milieubelastingen en heffingen op het particuliere gebruik van bedrijfswagens. Ook het aantal aftrekken in de inkomstenbelasting zou verminderd moeten worden.

    Voor zomerreces
    Oppositiepartij N-VA vindt dat de federale regering nog voor het zomerreces een extra begrotingscontrole moet doorvoeren. Ook de opmaak van de begroting voor volgend jaar kan best voor de zomer aangepakt worden, zegt de N-VA.

    "De regering-Di Rupo krijgt een tweede zit van de Europese Commissie. Een tweede zit haal je niet zonder bijkomende inspanning. Wij roepen de regering op om nog voor de zomer orde op zaken te stellen. Ze krijgt nogmaals de kans om de begrotingscontrole wel op serieuze manier aan te pakken en de structurele hervormingen door te voeren die het land nodig heeft. Wij pleiten ervoor ook de begroting 2014 voor het reces aan te pakken. De ervaring met de gemeenteraadsverkiezingen leert dat uitstel geen oplossing is", zeggen N-VA-Kamerlid Steven Vandeput en Europees parlementslid Mark Demesmaeker.

    Andere lidstaten
    Zes Europese lidstaten zouden meer tijd moeten krijgen om hun begrotingstekort onder de drie procent van het bbp terug te dringen. Het gaat om Frankrijk, Spanje, Nederland, Polen, Portugal en Slovenië. De Commissie heeft zich op haar college behoorlijk welwillend opgesteld. Dat Parijs en Madrid, twee van de grootste economieën van de eurozone, meer ruimte zouden krijgen, lag in de lijn der verwachtingen. Ze krijgen twee jaar uitstel. Voor Nederland wordt er één jaar uitstel voorgesteld.

    Vijf andere landen die de voorbije jaren in een zogenaamde 'buitensporigtekortprocedure' zaten, deden hun huiswerk en bouwden hun tekort af volgens het vooraf uitgestippelde tijdspad. Van de Commissie mag de proceduren tege Italië, Hongarije, Letland, Litouwen en Roemenië daarom afgesloten worden.

    29-05-2013 om 23:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Colruyt goedkoopste supermarkt’

    Test-Aankoop: ‘Colruyt goedkoopste supermarkt’



    Colruyt is de goedkoopste supermarkt, dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktenquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop. Het is al het vijfde jaar op rij dat Colruyt in dat onderzoek als goedkoopste uit de bus komt.

    Uit het onderzoek komt Colruyt als goedkoopste supermarkt naar voren bij de eersteprijsproducten - de goedkoopste producten in het gamma. Bij de merkproducten moet de keten die eer delen met Red Market, dat vorig jaar nog uit het onderzoek geweerd werd omdat het de prijzen gemanipuleerd had tijdens de controles. Als er alleen gekeken wordt naar de huismerken, blijven Aldi en Lidl wel duidelijk het goedkoopst.

    Mix van producten

    In de praktijk kopen de meeste consumenten evenwel een mix van merkproducten, eersteprijsproducten en huismerken, zo zegt Test-Aankoop. Daarom stelde de consumentenorganisatie een gecombineerde rangschikking op, die wordt aangevoerd door Colruyt. Albert Heijn (gemiddeld 4 procent duurder), Red Market (5 procent), Okay (6 procent) en Carrefour Hyper (8 procent) vervolledigen de top 5. Match en Smatch bengelen onderaan die ranglijst. Gemiddeld zijn de producten daar respectievelijk 20 en 23 procent duurder dan bij Colruyt.

    Onderzoekers van Test-Aankoop noteerden tussen oktober 2012 en januari 2013 in totaal 123.029 prijzen in 722 supermarkten.

    29-05-2013 om 16:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Niet doen alsof N-VA verkiezingen al gewonnen heeft"

    Voila, poppemie heeft ook eens iets gezegd ! Maar, het zal niets helpen. De Vlaming wil zelf over zijn centen beslissen. Het hoofddoekenverbod opheffen heeft alleen te maken met verkiezingen 2014. De Sp.a wil nog meer kiesvee gratis laten komen naar ons Vlaanderen.

    Het grootste leeghoofd uit de Belgische politiek heeft gesproken. Gelukkig werd ze door papa gecatapulteerd of ze was nu waarschijnlijk ergens wc's aan 't kuisen. Niet dat daar iets mee mis is eh!



    "Het is nog een jaar tot de verkiezingen. Men moet niet doen alsof de N-VA ze nu al gewonnen heeft." Dat heeft Vlaams minister Freya Van den Bossche vandaag gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend. Volgens de sp.a-politica toont de N-VA zich nu al zegezeker en maakt de partij ook al volop plannen voor een volgende Vlaamse regering met CD&V en Open Vld en zonder sp.a.

    Van den Bossche deed haar uitspraken naar aanleiding van vragen over de opheffing van het hoofddoekenverbod in Gent. De Gentse politica toonde zich tevreden met de beslissing van de Gentse gemeenteraad. Ze noemde de hele discussie daarover trouwens hypocriet.

    "Ik ben voor neutraliteit in het handelen van de overheid. Dat betekent dat iedereen goed en gelijk behandeld wordt door ambtenaren. Maar dat meet je niet af aan het feit of iemand een hoofddoek of een kruisje rond de hals draagt, maar aan zijn handelen", aldus Van den Bossche. "Het is tijd dat mensen inzien dat de hoofddoek an sich niet bepaalt hoe iemand zich zal gedragen."

    Volgens Van den Bossche zou de Vlaamse regering perfect een initiatief kunnen nemen in de kwestie, maar zal dat er niet komen omdat de meerderheidspartijen (N-VA, sp.a en CD&V) over het thema nu eenmaal niet op dezelfde lijn zitten.

    29-05-2013 om 11:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Robocops’ staan paraat in Belgische gevangenissen

    ‘Robocops’ staan paraat in Belgische gevangenissen



    In alle gevangenissen in ons landen worden speciale interventieteams opgeleid. In elke bevestiging worden vijf cipiers uitgerust met gepantserde kledij om agressieve en uitzinnige gedetineerden opnieuw tot kalmte aan te manen . Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    De gepantserde uitrusting moet in de eerste plaats de cipier bescherming bieden. Het pak bestaat uit een helm met een onbreekbaar vizier, een nekband en een kinstuk. Harden lappen, verspreid over het lichaam, beschermen de drager dan weer tegen schoppen, slagen en messteken. Het hanteren van een wapenstok is toegelaten, maar vuurwapens komen er niet aan te pas.

    Tot voor kort was er geen doeltreffend scenario om agressie tussen gevangenen onderling en tegen cipiers af te weren. Meer dan eens leidde een vechtpartij tot chaos binnen de strafinrichting terwijl cipiers lijdzaam toekomen of rake klappen incasseerden. Met de uitrusting en de opleiding wil het gevangeniswezen dat graag veranderen.

    29-05-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht:

    De Gucht: "Belgische begroting is een deliberatiegeval"

    Beste Karel ,onze premier heeft al meerdre malen gezegd dat zij (cd&v-open vld-en sp-a goed bezig zijn , en zij kunnen het weten want zij zijn hier al tientallen jaren bezig met de boel de afgrond in te rijden ...

    Blauwe mestkever De Gucht is in ieder geval gezakt, en niet alleen met deze uitspraak.



    "In studententermen zou ik zeggen dat België een deliberatiegeval is." Zo blikte eurocommissaris voor Handel Karel De Gucht in het VRT-programma 'Villa Politica' vooruit naar de beslissing die de Europese Commissie morgen neemt over eventuele maatregelen tegen het buitensporige Belgische begrotingstekort.

    De Europese Commissie bespreekt morgen of ze stappen onderneemt tegen de Belgische schendingen van de Europese begrotingsafspraken. Ons land nam volgens de Commissie onvoldoende structurele maatregelen in 2010 en 2011 en bovendien steeg het begrotingstekort vorig jaar opnieuw boven de drempel van drie procent uit. België riskeert een sanctie ten belope van 0,2 procent van het bbp.

    In de pers wordt ervan uitgegaan dat België aan een boete zal ontsnappen. Verwacht wordt dat de Europese Commissie morgen immers ook een aantal andere landen wat budgettair respijt zal geven. De Gucht wou vandaag echter niet vooruitlopen op de beslissing. "In studententermen zou ik zeggen dat België een deliberatiegeval is", zei hij enkel.

    Vergrijzing
    De eurocommissaris maakte wel diets dat België ook dit en volgend jaar structurele inspanningen zal moeten leveren om de begroting opnieuw op orde te krijgen en het land voor te bereiden op de kosten van de vergrijzing. Naar aanleiding van de begrotingscontrole van maart raakte de Belgische regering het met bevoegd eurocommissaris Olli Rehn reeds eens over 1 procent structurele maatregelen in 2013 en 0,6 procent in 2014.

    Overigens liet De Gucht zich in 'Villa Politica' evenmin uit over zijn eigen politieke toekomst met het oog op de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 2014. Hij wou enkel kwijt dat hij er geen enkel probleem mee heeft dat liberaal fractieleider en oud-premier Guy Verhofstadt de Europese lijst zou trekken.

    28-05-2013 om 22:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar

    Europa zet zich schrap voor koudste zomer in 200 jaar

    De andere rotzomers werden veroorzaakt door stofdeeltjes van hevige vulkaanuitbarstingen dat jaar ... euh, ... welke enorme vulkaanuitbarsting hebben we dit jaar gehad ... er is er namelijk geen !!!

    En als je dat niet gelooft maken ze ons iets anders wijs.



    De Franse weerzender Météo voorspelt dat de komende zomer voor West-Europa de koudste wordt sinds 1816, het jaar dat meteorologen kennen als 'het jaar zonder zomer'. Volgens Météo zullen grote delen van Europa in juni en juli slechts enkele zomerse dagen kennen. In augustus kunnen we ons aan zware stormen verwachten.

    We hoeven onze winterkledij nog niet op te bergen. Volgens France Météo bestaat een kans van 70 procent dat het deze zomer voornamelijk koud en nat wordt in Spanje, Frankrijk, Portugal, Duitsland en Oostenrijk.

    Regenachtig en somber
    Koude maritieme fronten en een zwakke zonneactiviteit in de wintermaanden bezorgden ons niet alleen een koudere lente, de kans is groot dat ze ons ook een ongewoon regenachtige en sombere zomer schenken.

    Maar er is ook goed nieuws: september en oktober zouden droger en warmer worden volgens Météo.

    Het jaar van de armoede
    'Het jaar zonder zomer', 1816, wordt ook wel 'het jaar van de armoede' genoemd. De gemiddelde zomertemperatuur zakte toen wereldwijd met 0,4 tot 0,7 graden. Dat zorgde voor mislukte oogsten en bijgevolg voedseltekorten in onder meer Frankrijk, Engeland, Ierland, de VS en Canada.

    Vulkaanuitbarstingen
    Aangenomen wordt dat de ellende werd veroorzaakt door een combinatie van een extreem harde winter en een reeks vulkaanuitbarstingen waarbij die van de Tambora op Indonesië de grootste boosdoener was. De enorme hoeveelheden as en roet die de vulkaan een jaar eerder uitbraakte, filterden de zonnestralen en gaven zo aanleiding tot wat 'de kleine ijstijd' wordt genoemd.

    Meer recent zorgde de uitbarsting van de vulkaan Pinatubo op de Filipijnen in 1991 voor een daling met één graad van de gemiddelde wereldwijde temperatuur. Ook bij ons was de zomer van 1991 een stinker van formaat.

    In mei 1980 werd de Saint Helens vulkaan in de VS actief, wat we in onze contreien moesten bekopen met twee rotzomers. In juli 1980 sneeuwde het in de bergen van de Franse Auvergne.

    28-05-2013 om 16:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus bekritiseert koppels die kiezen voor 'het comfort' van één kind

    Paus bekritiseert koppels die kiezen voor 'het comfort' van één kind

    De rijkste boven de wet levende maffia bende zal het ons eens wijsmaken,is nog dwazer dan al zijn voorgangers,die er ook al mochten zijn,en daarvoor moeten we allen betalen,onvoorstelbaar

    Duidelijk dat diene pipo niet weet wat kindjes kosten.
    Die pipo heeft nogal lef zeg ! Ieder is vrij te doen en te laten wat men wil (binnen de grenzen van de samenleving/wetten natuurlijk) en daar heeft Franske zich niet mee te moeien. Dat hij eerst maar eens zijnen eigen stal ordentelijk uitmest... zou al veel beter zijn.



    Paus Franciscus heeft uitgehaald naar de cultus van het "comfort" en het "tijdelijke". In het bijzonder gaf hij de katholieke echtparen die maar één kind willen, opdat zij "met vakantie kunnen blijven gaan" en "zich een woning kopen", een bolwassing. De paus zei een en ander in zijn gebruikelijke, vrije directe stijl tijdens een ochtendmis.

    "De materiële welvaart verdooft ons (en) haalt onze moed onderuit om naar Jezus te gaan", luidde het. Hij noemde de verslaafdheid aan het materiële en het tijdelijke de grootste ziekte van onze tijd.

    Met zijn uithaal blijft Franciscus in de voetsporen van zijn voorganger Benedictus XVI, hoewel laatstgenoemde zijn kritiek steeds hulde in meer abstracte termen. De Argentijnse paus profileert zich meer als man van de eenvoud en van het concrete.

    28-05-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    27-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA:

    N-VA: "Stop het geflipflop over het hoofddoekenverbod"

    Het is duidelijk dat neutraliteit van de ambtenarij voor de SP-a geen rol speelt. Binnenkort heeft Vrouwe Justitia een hoofddoek in plaats van de blinddoek die haar neutraliteit moest waarborgen.

    Groot gelijk! Ambtenaren en loketbedienden horen neutraal te zijn.



    De N-VA wil uiterlijke symbolen van religieuze, politieke of levensbeschouwelijke aard verbieden voor alle ambtenaren met een loketfunctie, ongeacht het bestuursniveau. De Vlaams-nationalistische partij vindt dat zo'n algemeen geldend neutraliteitsprincipe op tafel moet komen bij de Vlaamse en federale regeringsonderhandelingen na de verkiezingen van volgend jaar. Dat maken ondervoorzitter Ben Weyts en Kamerlid Siegfried Bracke bekend na het partijbestuur.
    Directe aanleiding is de stemming in de gemeenteraad van Gent vanavond over de afschaffing van het hoofddoekenverbod. Het N-VA-partijbestuur wil naar eigen zeggen dat het "geflipflop" hierover ophoudt. "Vandaag moeten ambtenaren naar buiten in de ene gemeente neutraal zijn en in de andere niet. Als men in de gemeenten dan ook nog eens het ene jaar wel het neutraliteitsprincipe aanhoudt en het andere jaar weer niet dan is het einde zoek", zegt Weyts. "Er moet duidelijkheid komen voor alle burgers en voor alle ambtenaren".

    Wat stelt N-VA precies voor? "Elke burger heeft recht op een neutrale dienstverlening. Het is net de vrijheid van de burger om aan het loket níet geconfronteerd te worden met de overtuiging van de ambtenaar die haar of hem bedient. Elke schijn van partijdigheid moet vermeden worden", zegt Bracke.

    "Opzichtige uiterlijke symbolen van religieuze, levensbeschouwelijke, politieke, syndicale,... aard kunnen daarom bij rechtstreeks contact met burgers niet worden gedragen. Bij ambtenaren die niet in rechtstreeks contact staan met de burger, of slechts een ondersteunende of technische functie hebben, kunnen praktische werkafspraken tussen werkgever en werknemers worden gemaakt

    27-05-2013 om 22:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude lente kost consument 146 euro

    Koude lente kost consument 146 euro

    Dat kost ons heel wat meer. Het prijs voor het gas is minder dan de helft van de fatuur. Wat ons het meeste kost is de btw en het de distributie. Thanks again overheid. Ze zouden beter die btw en distributie tarieven eens aanpakken ipv altijd op de prijs van het gas en de electriciteit te focussen. Maar ja, de overheid verdient schandalig veel op die zaken dus dat gaan ze niet aanpassen.

    Eigenlijk moet de regering die extra kost betalen, want wij hebben reeds HUN banken gesponsord!



    Het gasverbruik ligt door het koude voorjaar 17 procent hoger dan in 2012. De factuur kan daardoor 29 procent hoger uitvallen. Dat bericht De Standaard vandaag.

    Uit berekeningen van Lampiris blijkt dat een gemiddelde gasconsument bij deze leverancier 655 euro betaalt voor de periode van januari tot mei. Vorig jaar was dat 509 euro. Het verschil bedraagt dus 146 euro of 29 procent. In mei was het meerverbruik het grootst: volgens Lampiris 88 procent hoger dan normaal en 43 procent hoger dan vorig jaar.

    Marc Van den Bosch van Febeg, de federatie van Belgische elektriciteits- en gasbedrijven, zegt dat het vast staat dat de factuur hoger zal uitvallen. "Maar het is heel moeilijk om aan te geven hoeveel meer de verbruiker zal betalen."

    Naast het volume spelen immers ook andere factoren mee, zoals de prijs. Die lag hoger in de eerste maanden van 2013, maar in de laatste maanden van 2012 lager door het prijsplafond van de regering. De gasafrekening heeft betrekking op een periode van twaalf maanden. "Veel zal dus afhangen van het moment waarop de jaarafrekening wordt gemaakt."

    Niet onbelangrijk daarbij is dat uit de berekeningen van Lampiris blijkt dat het verbruik in de 12 maanden voorafgaand aan mei 2013 maar 5 procent hoger lag. Het effect van het koude voorjaar wordt dus over twaalf maanden uitgesmeerd.

    27-05-2013 om 15:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politievakbond tegen bodycam voor agenten

    Politievakbond tegen bodycam voor agenten

    Weeral dat dooreenslaan van gebruik van camera's voor echt en onecht gebruik. Ofwel de zogenaamde bescherming van de privacy. Terwijl niemand bang moet zijn die niets misdoet.

    Politievakbond tegen bodycam voor agenten

    Politievakbond VSOA is gekant tegen het invoeren van de bodycam. Dat beklemtoont de vakbond zondag opnieuw naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de Marollen. Eerder had de politievakbond Sypol.be gepleit voor het invoeren van die kleine camera, die gemonteerd wordt op de pet van de politieman en situaties op het terrein kan registreren.

     

    Lees ook:

    Voor de inzet van een steeds werkende camera zijn een aantal verplichtingen inzake melding en het verkrijgen van toestemming nog niet voldaan, zo verwijst de VSOA naar de wet van 2007 op de bewakingscamera's.

    De vakbond uit ook de vrees dat sommige politiechefs de finaliteit van de camera uit het oog zullen verliezen en beelden zullen aanwenden in administratieve procedures of tuchtprocedures.

    Ook camera's die enkel gebruikt worden in het kader van gewelddaden stuiten bij de VSOA op bezwaren. "Stellen dat de kwaliteit van de processen-verbaal erop vooruit zal gaan, en dat er geen discussie meer zal zijn over de interventie van agenten, geeft blijk van weinig vertrouwen in zijn ondergeschikten", stelt de vakbond.

    De VSOA zegt ook dat op die manier het initiële geweld van de dader niet geregistreerd zou worden en enkel de reactie van de politieman gefilmd zal worden. De vakbond pleit dan ook voor een meer kordate aanpak van geweld tegen politiemensen en van valse klachten.

    27-05-2013 om 08:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Geens schrapt bankbonussen"

    Zoals Vandelanotte nu kronkelt bij de nieuwe benoemingen van de overheidsCEO's, zoals Crevits kronkelt bij aannemingscontracten, zoals DEhaene kronkelde bij zijn bonussen van Interbrew, zo zullen ze nu ook nieuwe trucs uithalen en bonussen uitbetalen onder een andere vorm en onze zakken blijven plunderen. . Nieuwe bezems in 2014, slechter kan het niet.

    Eerst zien en dan geloven.



    Minister van Financiën Koen Geens gaat het voor overheidsbankiers onmogelijk maken om nog bonussen, aandelenopties en gouden
    handdrukken binnen te rijven. Dat schrijft 'De Morgen'.

    Geens moet heel binnenkort twee wetsvoorstellen op de regeringstafel leggen. Hij plant een verbod op de variabele beloningen voor topbankiers binnen de financiële instellingen die de voorbije jaren overheidssteun hebben gekregen. Daarnaast zullen beloningen in deze ondernemingen in de toekomst gekoppeld worden aan de langetermijnresultaten.

    Alle financiële instellingen die belastinggeld hebben gekregen om het hoofd boven water te houden liggen onder vuur, van kredietinstellingen en beleggingsondernemingen tot holdings en vereffeningsinstellingen. Concreet gaat het om Dexia, Belfius en Ethias. Ook KBC mag zich aan maatregelen verwachten. België beschikt nog over een waarborg in de CDO's die in de portefeuille van KBC zitten. Welke invloed de wetsontwerpen zullen hebben op BNP Paribas Fortis is nog niet helemaal duidelijk.

    "Twee jaar is onaanvaardbaar"
    De PS vindt dat Geens vaart mag maken met zijn wetsvoorstel. "Het duurt ondertussen al twee jaar om die wetteksten te schrijven. Dat vinden wij onaanvaardbaar", aldus senator Ahmed Laaouej.

    Het verbod gaat pas van kracht als er een akkoord is binnen de regeringscoalitie. Topbankiers die de voorbije tijd riante bonussen kregen, mogen die dus houden.

    27-05-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Camerabril laat fraude met herlaadkaart toe"

    Camerabril laat fraude met herlaadkaart toe

    Als het gaat over manieren om mensen op te lichten, blijkt de creativiteit van sommigen eindeloos. Zelfs James Bond dient als inspiratie. Een Antwerpse dagbladhandelaar is donderdag opgelicht met behulp van een 'camerabril'.

     

    Twee mannen komen dagbladhandel Tabacchi aan de Karel Oomsstraat in Antwerpen binnen en vragen om een herlaadkaart van Paysafe. "Dat is een systeem dat soortgelijk is aan herlaadkaarten voor gsm's, met dat verschil dat je er goederen mee kunt kopen op het internet", legt uitbater Rolf Bruneel (44) uit. "Al wat je nodig hebt, is de code op de voucher die ik afdruk in de winkel. Verder verloopt alles anoniem."

    De twee mannen vragen een Paysafe-kaart van 200 euro. "Maar dat bedrag kon ik alleen in schijven van vijftig euro afdrukken", vertelt Rolf. "Telkens drukte ik er een af en legde die op de toonbank. Terwijl de printer de vouchers afdrukte, stond ik telkens met mijn rug naar hen gekeerd. Achteraf vroegen ze nog wat sigaretten. Toen ze moesten betalen, bleek plots hun kaart niet te werken. Ze zeiden me dat ik de vouchers nog even moest bijhouden, dat ze thuis geld zouden gaan halen en dat ze meteen zouden terugkomen."

    Maar Rolf ruikt onraad. Als de mannen zijn winkel uit zijn, besluit hij de leverancier van Paysafe te bellen om de kaarten te laten blokkeren. "Maar daar kreeg ik al te horen dat twee van de vier kaarten waren opgebruikt", zegt Rolf. "De andere twee heb ik nog net kunnen laten blokkeren. En van die gasten was natuurlijk geen spoor."

    Het is pas dankzij beelden van de bewakingscamera's in de winkel dat Rolf doorheeft hoe hij is opgelicht. "Vlak voor hij aan de toonbank kwam, zette een van de twee mannen een zwarte bril op. Die bril was me al opgevallen terwijl ik hem aan het bedienen was, maar ik had er niet bij nagedacht. Terwijl ik mijn rug draaide om de printer in het oog te houden, was het duidelijk dat hij telkens met de bril een foto van de code nam. Die sigaretten die ze achteraf vroegen, dienden voor hetzelfde: dan fotografeerde hij de laatste code. En meteen toen hij buiten was, gebruikte hij ze natuurlijk op."

    26-05-2013 om 18:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke bacterie op rund- en kalfsvlees

    Gevaarlijke bacterie op rund- en kalfsvlees

    Weer typisch Belgisch, in Nederland worden er maatregelen genomen evenals in Europa maar Belgie?...niets aan de hand zolang het maar geld opbrengt en er niet al te veel slachtoffers vallen;Op de duur zou men walgen van zulke ingesteldheid onzer onbekwame politici!

    Er gaat niks boven een goeie biefstuk met frieten met een Leffe erbij.



    De antibioticaresistente ESBL-bacterie bedreigt de volksgezondheid. Daar waarschuwt Herman Goossens, hoogleraar microbiologie aan de Universiteit Antwerpen en internationaal expert op het vlak van antibiotica, voor in De Standaard en Het Belang van Limburg. De overheid doet te weinig om de bacterie te bestrijden.

    Een groot deel van het kalfs-, rund- en kippenvlees in onze supermarkten is besmet met de gevaarlijke en antibioticaresistente ESBL-bacterie. Goossens luidt de alarmbel. "De bacterie is een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid. Het is een sterk onderschat gevaar." Als een patiënt de bacterie in de bloedbaan krijgt, zijn de mogelijkheden om infecties antibiotisch te bestrijden beperkt.

    De ESBL-bacterie is aan een opmars bezig omdat veehouders te veel antibiotica aan hun dieren toedienen. Een recent onderzoek van de Nederlandse consumentenorganisatie toont aan dat de bacterie in meer vleessoorten voorkomt dan tot nu werd aangenomen. Volgens Goossens zijn de cijfers in België vergelijkbaar.

    Nederland nam al uitgebreide maatregelen om de ESBL-bacterie terug te dringen. Ook Europa onderzoekt een striktere regelgeving voor het toedienen van antibiotica aan dieren. In België daarentegen moet de landbouwsector volgens professor Goossens nog een grote inspanning leveren. Zelfregulering -zoals de sector bepleit- volstaat niet.

    25-05-2013 om 18:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (19)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!