Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smogalarm vanaf VANDAAG 6 uur van kracht

    Smogalarm vanaf VANDAAG 6 uur van kracht

    De politiek heeft blijkbaar niet genoeg inkomsten, dus ff smogalarmke inroepen. Alle beschikbare ploegen moeten gaan flitsen. Crapuul en andere inbrekers hebben weer dagje handen vrij. @typisch begie, weer een verzuurde groene zeker? Dieselwagens van tegenwoordig zijn net zo proper als benzinewagens. Hou bv de fabrieken in het ook die snachts hunne brol lozen.

    Beste regeringsleiders van dit land. Lees de reacties hieronder. Blijkbaar word de Belg slimmer en kan je hem geen rad voor onze ogen meer draaien. Doe aan eerlijke politiek en zeg gewoon dat er inkomsten nodig zijn. Wij zijn echt niet meer zo dom en achterlijk zoals van de tijd toen de radio's nog op lampen marcheerde. Dus stop met ons zever in pakskes te verkopen! In Luxemburg, waar mijn broer woont, is er n.b. geen smog alarm! En dat land is kleiner met evenveel verkeer! Moet er nog zand zijn

     

    Vanaf morgenochtend 6 uur geldt het smogalarm op Vlaamse snelwegen. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum en de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) vandaag weten. In Vlaanderen en Wallonië geldt morgen en vrijdag een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur op een aantal snel- en ringwegen, aldus Ircel.

    De bestuurders moeten hun snelheid aanpassen van zodra verkeersborden met de boodschap "90 km/u SMOG" dat aangeven. Op welke snelwegen in Vlaanderen de snelheidsbeperking geldt,  vindt u HIER.

    Ook in het Waalse gewest wordt de snelheid op bepaalde delen van de snelwegen tot 90 kilometer per uur beperkt. In de Brusselse binnenstad zal er morgen en vrijdag een snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur gelden waar normaal 70 kilometer per uur mag gereden worden. Er zullen extra snelheidscontroles plaatsvinden, luidt het.

    Op basis van de laatste metingen en voorspellingen is de kans groot dat morgen en vrijdag in de drie gewesten de fijnstofconcentraties hoger zullen zijn dan de alarmdrempel van 70 microgram/m³. Vanaf zaterdag verwacht Ircel dan een verbetering van de luchtkwaliteit.

    Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling, krijgen de raad geen ongewone lichamelijke inspanningen te doen. Iedereen wordt verder aangeraden zoveel mogelijk langdurige fysieke inspanningen te vermijden.

    Luchtvervuiling
    Het smogalarm komt er door de slechte verdunning van de luchtvervuiling in de atmosfeer, er staat namelijk weinig wind. Daardoor zijn gevoelig verhoogde concentraties fijn stof opgemeten.

    Het vorige smogalarm dateert al van eind januari vorig jaar. "Globaal is de luchtvervuiling de laatste decennia gedaald", legt  wetenschappelijk medewerker Frans Fierens bij de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) uit. "Sinds half december vorig jaar tot het begin van de periode met mooi weer hadden we een uitstekende luchtkwaliteit."

    Inspanningen
    Hij wijst er nog op dat momenteel de laagste fijnstofconcentraties worden opgetekend sinds het begin van de metingen, door Europese en regionale maatregelen. Dat de alarmdrempel toch nog overschreden wordt, toont volgens Fierens aan dat verdere inspanningen nodig zijn om ook bij ongunstige weersomstandigheden de fijnstofconcentraties onder de drempel te houden.

    De maatregels van het smogalarm heeft wel degelijk een impact, aldus Fierens. "In de onmiddellijke buurt van de snelwegen waar het smogalarm geldt, zagen we een daling van 20 tot 30 procent van de dieselroetfractie in fijn stof, een van de schadelijkste fracties van fijn stof."

    13-03-2014 om 07:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans (91) stopt ermee

    Toots Thielemans (91) stopt ermee

     

    Chapeau voor deze grote meneer

    Merci,Toots voor al de mooie monmuziekskes dat je ons hebt geleerd en laten horen. Je bent gekend door jong en oud en nog meer gerespecteerd door iedereen .Geniet maar van je pensioen

    De 91-jarige jazzmuzikant Toots Thielemans beëindigt zijn muzikale carrière en annuleert alle geplande concerten. Hij voelt zich niet sterk genoeg meer om een volledig concert te spelen. Dat laat hij weten aan Belga

    "Hij wil zijn publiek niet teleurstellen, waardoor alle geplande concerten worden geannuleerd", zo laat zijn manager Veerle Van de Poel weten. "Je moet veel energie hebben om een volledig concert te geven, en hij vreest dat hij dat niet meer kan".

    Genieten van de rust
    "De heer Thielemans wenst nu te genieten van de rust die hij heeft verdiend", klinkt het. "Hij kan terugkijken op een prachtige internationale en succesvolle carrière waarin hij vele uitdagingen is aangegaan en waarbij hij steeds uitblonk door zijn muzikaliteit."

    Wereldburger
    "Hij wenst dan ook alle mensen - het publiek, de fans, de organisatoren en zijn medemuzikanten in binnen- en buitenland - te bedanken voor alles wat ze hem gegeven hebben en hij hoopt dat iedereen hem zal blijven herinneren als het ketje uit Brussel dat uitgroeide tot een wereldburger."

    Thielemans belandde in december vorig jaar met een inzinking in het ziekenhuis. Hij moest zijn uitverkocht concert in De Roma in Antwerpen toen uitstellen.

    Zweden
    Baron en ket Jean Baptiste Frédéric Isidor Thielemans wordt op 29 april 92 jaar. Behalve als gitarist en mondharmonicaspeler verwierf hij ook bekendheid als virtuoos fluiter. Het was, en dat is weinig bekend, in Zweden dat hij in de jaren vijftig doorbrak.

    Thielemans in de documentaire 'Toots Thielemans, l'incroyable destin d'un ketje de Bruxelles' uit 2008: «Jaja, ik kom daar al sinds 1950. Met het orkest van Benny Goodman nog, in de swingtijd! Ik was toen eigenlijk gitarist, maar ik speelde op ieder concert twee à drie solo's met de mondharmonica. En die mensen vonden dat fantastisch!"

    Reclamefluiter
    "In Zweden ben ik ook voor het eerst beginnen te fluiten, wat ik nu helaas niet meer kan. Maar op Madison Avenue in New York heb ik tientallen jingles ingefloten, voor naaimachines van Singer, voor zeep, voor sigaretten van Newton. En dat werd goed betaald! Iedere keer dat mijn fluitje op tv kwam, kreeg ik vijftig tot honderdvijftig dollar. Eén keer heb ik gefloten in een reclamespotje voor aftershave van Old Spice, dat meer dan een jaar lang op tv is geweest. Vijftienduizend dollar, voor één uur werk! En dat was vijftig jaar geleden, dus dat was een boel centjes".

    Marrolien
    Thielemans, geboren in de Brusselse volkswijk de Marollen, wordt vooral in het buitenland als één van de grootste jazzmuzikanten ooit beschouwd. Hij werkte samen met onder meer Benny Goodman, Peggy Lee, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Bill Evans, Pat Metheny, Billy Joel, Paul Simon en Nick Cave.

    In 1952 emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar beleefde hij al snel een van de belangrijkste momenten in zijn carrière: hij werd lid van Charlie Parker's All-Stars en speelde in Philadelphia enkele concerten samen met deze jazzgrootheid. Hij werd ook als gitarist opgenomen in het beroemde George Shearing Quintet. In 1957 nam hij de Amerikaanse nationaliteit aan.

    Thielemans introduceerde een geheel nieuwe klank in de jazzscène, door unisono de melodie te fluiten en gitaar te spelen. Een voorbeeld daarvan is het in 1962 gecomponeerde "Bluesette". Het nummer werd een wereldhit en is honderden malen gecoverd. Thielemans noemt het daarom schertsend zijn "social-security number", zijn pensioennummer.

    Hij werd vooral bekend door het bespelen van de mondharmonica. Hij zorgde ervoor dat dat instrument een vaste plaats kreeg binnen de jazzwereld. Zijn mondharmonica speelt een belangrijke rol in de filmmuziek van 'Midnight Cowboy' (1969) en van 'Turks Fruit' (1973).

    Beroerte
    In 1981 kreeg hij een beroerte die hem ruim een halfjaar op non-actief zette. Zijn linkerhand functioneerde veel slechter en daardoor speelde hij nog vaker mondharmonica.

    Oververmoeid
    Op 4 oktober 2006 werd bekendgemaakt dat Toots oververmoeid was en daarom, op doktersadvies, de laatste zes concerten van zijn tournee door Nederland liet annuleren.

    Maar datzelfde jaar werd hij in Brazilië ook onderscheiden door Gilberto Gil, zelf muzikant en toen minister van Cultuur, voor zijn verdienste de Braziliaanse muziek- en dansstijl bossanova mee internationaal verspreid te hebben.

    "Een hutsepot, meneer"
    In 2009 speelde Toots op  het Belgavox-concert aan het Atomium, waar hij samen met 60 andere Belgische artiesten opriep tot meer solidariteit in ons land.

    Thielemans daarover in Humo: "Ik had een telefoontje gekregen dat Arno en Axelle Red en nog meer muzikanten iets wilden doen om de unity van België te versterken. Daar wilde ik aan meedoen, want ik ben één van de weinige artiesten die populair zijn in Vlaanderen en in Wallonië, en ik vind dat België niet mag vergaan. Ik ben nog een ouderwetse Belg: mijn moeder was van Antwerpen, mijn vader van Brussel en mijn grootmoeder van de Borinage. Een hutsepot, meneer! Heel alleen heb ik daar voor 35.000 mensen Jacques Brel gespeeld, alleen op mijn mondmuziekske. I loved it!"

    12-03-2014 om 22:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    De populariteit van Poetin zal snel dalen zodra de bevolking de gevolgen voor de Russische economie door zijn Oekraïne beleid aan de lijve zal ondervinden . De roebel is inmiddels ineengestort tot het laagste peil ooit tov de euro en de dollar ( http://www.wisselkoersen.nl/currency/showgraph.aspx?valutaid=514327). De impact daarvan op de economie is onafwendbaar: http://www.welingelichtekringen.nl/economie/284815/aex-flink-lager-door-oekraine.html

    Nationalistische gevoelens zijn één ding, de eigen portemonnee, die voor de meeste Russen al aan de magere kant is, een ander. Voor de gewone burger is het vooral dat laatste wat telt, de machtshonger van hun leider is dan al snel van veel minder belang.

    Populariteit Poetin neemt toe in Rusland

    De populariteit van de Russische president Vladimir Poetin heeft, vooral dankzij zijn beleid omtrent Oekraïne, het niveau van bij zijn herverkiezing in mei 2012 bijna gehaald. Dat blijkt uit een studie van een Russisch onderzoeksbureau.

    Volgens een studie van het onafhankelijke Levada-center, eind februari bij 1.603 personen in 45 Russische regio's, zeggen meer dan twee Russen op de drie het beleid van Poetin goed te keuren. Het gaat om 69 procent van de respondenten, of 9 procent meer dan in februari 2013. Dertig procent, tegen 35 procent een jaar eerder, is dan weer niet tevreden met zijn beleid.

    Die populariteit "kan nog stijgen gezien het offensief van het Kremlin in Oekraïne voortgaat", meent socioloog Aleksej Levinson van het centrum. "De Russen hebben vertrouwen in zijn interpretatie van gebeurtenissen in Rusland en het buitenland." Het beeld van de Oekraïense chaos, in de Russische regeringsgezinde media, "benadrukt de spreekwoordelijke stabiliteit van Poetin", becommentarieerde politicoloog Jevgeni Mintsjenko.

    Begin maart ging het Kremlin in het offensief tegen de nieuwe Oekraïense autoriteiten. Moskou weigert die te erkennen als legitiem.

    Sinds Poetin voor de eerste keer aan de macht kwam in 2000, is zijn populariteit nooit onder 60 procent gezakt.

    12-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Wie we ook zij n of wat we ook doen we zullen altijd een nummer blijven.

    Politie wordt herkenbaar aan nummer van acht cijfers

    Wie binnenkort een politieman wil identificeren, zal in bepaalde gevallen acht cijfers moeten van buiten leren. Nu dragen de agenten nog een plaatje met hun naam, maar in de toekomst wordt dat in een aantal gevallen een nummer. Dat heeft de Kamercommissie Binnenlandse Zaken beslist. N-VA en VB onthielden zich. De groenen stemden mee met de meerderheid.

    Normaal gezien moeten alle geüniformeerde politiemensen een naamplaatje dragen op een zichtbare plaats. Maar dat gebeurt zeker niet altijd. De politiebonden klaagden over deze regeling omdat hierdoor te gemakkelijk klachten kunnen worden ingediend en omdat de politie gevaar zou lopen voor represailles vanuit het criminele milieu als de boeven weten welke agenten ze moeten zoeken.

    Daarom zullen een aantal geüniformeerde politiemensen in de toekomst een nummer dragen in plaats van een naam. Dat nummer bestaat uit acht (!) cijfers. De korpschef zal beslissen welke politiemensen in welke gevallen alleen zo'n nummer dragen. Maar gedacht wordt aan de speciale interventie-eenheden en al wie de orde handhaaft bij betogingen.

    In burger

    Politiemensen die in burger werken, moeten een armband met hun nummer dragen, behalve als dat "door omstandigheden" niet kan. Als de politie in burger optreedt moet slechts één van hen zo'n armband dragen.

    Wanneer een burger tegen wie de politie optreedt dat vraagt, laten de politiemensen hun legitimatiebewijs zien. Behalve wanneer het niet kan "door omstandigheden". Dat gebeurt ook als de politie-inspecteurs zich melden aan een woning.

    Het voorstel werd eerder al goedgekeurd in de Senaat.

    11-03-2014 om 21:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische identiteitskaart onvoldoende beveiligd

    Belgische identiteitskaart onvoldoende beveiligd

    Vervalsers van identiteitspapieren hebben een zwakke plek ontdekt bij de elektronische identiteitskaart. Ze kunnen perfect alle visuele elementen op de eID reproduceren. De federale politie onderzoekt nu de nodige stappen om de identiteitskaarten beter te beveiligen, zo melden de Sudpresse-kranten vandaag.

    Volgens Fabian Klinsport, chef van de sectie 'valse papieren' van de federale politie, werd een dertigtal valse identiteitskaarten gevonden door de autoriteiten.

    "De elektronische identiteitskaart bestaat sinds 2003. Gedurende tien jaar heeft ze aangetoond dat ze zeer betrouwbaar is, maar net zoals bij andere documenten, bijvoorbeeld de oude Zweedse paspoorten, wordt ze het slachtoffer van vervalsers", zegt Klinsport.

    De valse kopies beschikken niet over de juiste codes. Die codes zijn gemakkelijk op te zoeken door de gemeentelijke administraties, dus worden de valse papieren voornamelijk in het buitenland gebruikt, of om kredieten op te nemen in België.

    11-03-2014 om 15:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijstduwer N-VA slachtoffer van gay bashing in Brussel

    Lijstduwer N-VA slachtoffer van gay bashing in Brussel

    Er wordt echt niets aan gedaan , nog een beetje geduld en het wordt aanvaard als normaal, men zingt er een liedje over, een debat met voor en tegenstaanders en klaar is kees, we glijden verder af en niemand doet iets en diegene die er iets aan wil doen wordt verketterd zo word de samenleving echt keihard door het politiek falen. wanneer zend men eens een debat uit met alleen tegenstanders van dit probleem, altijd zijn er in de studio's van die pipos van "ja maar".

    Laag, laag bij de grond zijn die aanvallen. Als men naar het CGKR klacht gaat neerleggen kom je dezelfde mensen tegen die hier de oorzaak van zijn.

    Olivier Godfroid, lijstduwer voor de Kamerlijst van de N-VA in het Brussels gewest, is het slachtoffer geworden van 'gay bashing'. Op zaterdagavond werd hij in elkaar geslagen in de Brusselse binnenstad, zegt hij vandaag in een persbericht.

    "Omstreeks 20 uur liep ik met een vriend naar mijn huis toe. Ik werd aangesproken en uitgescholden door een drietal mannen. Al snel bleek een vijftiental mannen en jongeren -sommigen amper 12 jaar oud- ons te omringen. Ik werd op de grond geduwd en herhaaldelijk geslagen", vertelt Godfroid.

    Volgens Godfroid is agressie tegen holebi's een belangrijk probleem in de hoofdstad. "Elke Brusselaar die holebi's in zijn vriendenkring heeft, weet hoe vaak ze het slachtoffer zijn van verbale en zelfs fysieke agressie. In 2012 bleek dat 35 procent van de Brusselse holebi's in de voorgaande zes maanden één of meer keren werd geconfronteerd met verbale agressie. 18,5 procent gaf aan al het slachtoffer geweest te zijn van fysieke agressie."

    De N-VA geeft een aantal suggesties mee om het fenomeen van 'gay bashing' tegen te gaan. Dat gaat van aandacht voor gelijkheid en vrijheid in het onderwijs en inburgering tot een verhoogde aanwezigheid van politie in holebi-uitgaansbuurten.

    11-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking op til in de bouwsector

    Staking op til in de bouwsector

    Staking op til in de bouwsector

    De onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst in de bouw zitten compleet in het slop. Na een onderhandelingsmarathon van 17 uur was het water tussen vakbonden en werkgevers nog erg diep. De vakbonden beraden zich over acties.

    De impasse bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor ruim 165.000 bouwarbeiders in de periode 2013 en 2014 is compleet. De vakbonden, die hun achterban nog moeten consulteren, achten een stakingsaanzegging zeer waarschijnlijk. Dat zou betekenen dat er vanaf eind maart acties kunnen volgen. Ook pogingen om een overgangsovereenkomst rond te krijgen, mislukten.

    10-03-2014 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy N-VA brengt kiezer op een dwaalspoor

    Van Rompuy  N-VA brengt kiezer op een dwaalspoor

    Eric Van Rompuy

    HOUD A.UB JOU SMOEL

    JE BENT BEZETEN VAN DE DUIVEL

    STUK VERGIF

    Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy haalt op zijn blog opnieuw uit naar de N-VA. Hij betreurt ook de discussie over de vertrekvergoedingen voor parlementsleden.

    ‘N-VA heeft er de laatste weken alles aan gedaan om “salonfähig” over te komen voor de doorsnee Vlaamse kiezer die geen separatist is en huivert voor een hard, a-sociaal neoliberaal beleid,’ aldus Van Rompuy op zijn blog . ‘Hun ware intenties hebben ze duidelijk gemaakt op hun congres. Ze pogen nu alles af te zwakken, maar na de verkiezingen zullen de maskers afvallen. Ondertussen hebben ze de Vlaamse kiezer op een dwaalspoor gebracht.’

    Volgens Van Rompuy maakt de N-VA de voorbije weken voortdurend inhoudelijke pirouettes. Hij verwijst onder meer naar het feit dat N-VA stappen wil zetten naar confederalisme terwijl N-VA kandidaat Kamerlid prof. Vuye zegt niet langer te geloven in staatshervormingen.

    ‘De hypocrisie van N-VA over hun intenties inzake staatsstructuren is ongezien. Ze willen de grootste partij worden in een land dat ze niet willen besturen maar willen zich enkel in het federaal bestuursniveau hijsen om het te vernietigen’, gaat Van Rompuy verder.

    Het Vlaams Parlementslid verwondert zich ook over het feit dat niemand de inhoudelijke pirouettes van de N-VA durft te doorprikken. ‘Ik hoop dat tijdens de campagne eindelijk de maskers gaan vallen want de bevolking heeft niet door dat hier een gigantisch kiezersbedrog in de maak is met zware gevolgen voor haar welvaart.’

    ‘Schat aan parlementaire ervaring zal verloren gaan’

    De discussie over de vertrekpremies voor parlementsleden is ook Van Rompuy niet ontgaan. ‘In de pers is het respect voor de inzet van parlementsleden vaak herleid tot nul en bij hun vertrek wordt niet gesproken over de kwaliteit van hun werk en maatschappelijke betekenis maar over hun zakgeld.’ Van Rompuy verwijst onder meer naar Mieke Vogels ‘die gedurende bijna 30 jaar een uitzonderlijke politica is geweest met een groot maatschappelijk en sociaal engagement’.

    Van Rompuy betreurt ook dat na de verkiezingen van 25 mei opnieuw heel wat politici de verschillende parlementen zullen verlaten. ‘Een schat van ervaring zal hierdoor verloren gaan in de parlementen. Is de kwaliteit van de democratie niet te meten aan de bekwaamheid van de parlementsleden om hun wetgevende en contolerende taak uit te oefenen?’, vraagt Van Rompuy zich af.

    ‘Modale parlementsleden zijn maar kiesvee en pionnen op een schaakbord. De gemiddelde levensduur van een Vlaams parlementslid is vandaag teruggevallen tot 7 à 8 jaar . Dit is verontrustend voor onze parlementaire democratie want mijn ervaring heeft geleerd dat het minstens twee legislaturen duurt eer je uw “metier” van parlementslid kent’, stelt het CD&V-kopstuk.

    Van Rompuy haalt ook uit naar de verschillende partijkopstukken. ‘Geen enkel van hen heeft de ambitie om zijn rol te spelen in het Parlement maar ze mikken op regeringsfuncties, anderen zeggen openlijk dat ze hun functies in hun stad belangrijker vinden. Hopelijk kan ook hier het kiezersbedrog worden ontmaskerd’, besluit Van Rompuy.

    10-03-2014 om 08:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart restaurants krijgt tafelschuimers over de vloer

    Kwart restaurants krijgt tafelschuimers over de vloer

    BRUSSEL - Een kwart van de restaurants in ons land is al het slachtoffer geweest van zogenaamde tafelschuimers. Dat zijn klanten die komen eten, maar vertrekken zonder te betalen. Die praktijk neemt almaar toe. Restaurantuitbaters zien zich dan ook genoodzaakt maatregelen te nemen

    Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen bij 483 horecazaken blijkt dat 38 procent van de etablissementen in 2013 te maken had met tafelschuimers. In 2012 was dat nog 34 procent. Bij 11 procent van de horecazaken verlaat gemiddeld één klant per maand de zaak zonder te betalen.

    Slechts één vijfde van de horecabazen haalt de politie erbij. NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws betreurt dat. 'Het is sowieso steeds aan te raden om de politie in te schakelen. Tafelschuimerij is een ernstige vorm van criminaliteit waarvan ook heel wat andere horeca-uitbaters het slachtoffer kunnen worden.'

    Horeca-uitbaters zien verschillende redenen voor het stijgende aantal tafelschuimers: de toegenomen onbeschoftheid (43 procent), de economisch ongunstige situatie waarin we ons bevinden (29 procent) en het rookverbod in de horeca (19 procent). Door die laatste maatregel kunnen klanten makkelijker naar buiten glippen, zogezegd voor een sigaret, maar ze kunnen even goed de zaak verlaten zonder te betalen.

    09-03-2014 om 22:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerard Mortier overleden

    Gerard Mortier overleden

    Heel kort na het overlijden van Jan Hoet sterft nog een Vlaams en internationaal icoon van de kunstwereld. Een groot verlies dat opnieuw te betreuren valt.

    Gerard Mortier overleden

    De Gentse opera-intendant Gerard Mortier is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Dat melden verschillende media zondag, maar kon nog niet officieel bevestigd worden. Mortier is 70 geworden. Afgelopen zomer werd bij Mortier een agressieve kanker vastgesteld. Hij was onder meer actief bij de Brusselse Muntschouwburg, het Opéra National de Paris en Teatro Real in Madrid.

    09-03-2014 om 18:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was de warmste 8 maart ooit gemeten

    Dit was de warmste 8 maart ooit gemeten

    Vorig jaar paaseieren rapen in de sneeuw misschien dit jaar toch geen paaseieren kunnen rapen door de hitte. Niet meer normaal maar mij hoor je niet klagen.

    Ieder zijn goesting , maar wacht maar , ze zullen deze zomer weer kunnen bleiten ( de meeste toch) . Voor mij mag alles op tijd komen .........

     

    De thermometer schoot vandaag tot boven de 19 graden en dat maakt dat we meteen de warmste 8 maart ooit mochten beleven. Dat meldt weerman David Dehenauw van het KMI op de VRT.

    Het warmste was het vandaag in het Waalse Tourbes, waar de temperatuur opliep tot 19,2 graden. "In Ukkel werd het ook net 19 graden", zegt Dehenauw. Het record tot vandaag stond op 15,8 graden in het jaar 1950. Daar doen we dus meteen meer dan 3 graden bij. Nochtans ligt de normale dagtemperatuur rond deze tijd van het jaar op amper 9 graden.

    Dehenauw verwacht bovendien dat morgen de grens van de 20 graden binnen bereik ligt en misschien wel overschreden kan worden, zeker in de Kempen. In de Ardennen wordt het maximaal 18 graden, de kust blijft steken op zo'n 16 graden. "Dus het wordt weer bijzonder zacht, een heel mooie lentedag", besluit hij.

     

      

    09-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drama op E314 eist 7 doden video toont hoe snel het vuur zich verspreidde

    Drama op E314 eist 7 doden video toont hoe snel het vuur zich verspreidde

    Ik vindt het vreselijk voor die mensen. Niet vergeten levend verbranden is de pijnlijkste dood die er is, moet heel erg geweest zijn ook voor de hulpdiensten om zo machteloos te zijn.

    Mijn medeleven aan de betreurde families

    Bij een zwaar ongeval zijn vannacht op de E314 in Zonhoven richting Nederland zeven mensen om het leven gekomen. Een personenauto reed rond 2 uur achteraan in op een rijdende Duitse vrachtwagen en vatte meteen daarna vuur op de pechstrook. Een voorbijrijdende lezer stuurde ons videobeelden die tonen hoe snel het vuur zich verspreidde. De brandweer kon niks meer doen voor de inzittenden. Zij waren al overleden toen de brandweer ter plaatse kwam.

    Toen de hulpdiensten nog onderweg waren, waren enkele inzittenden van de brandende BMW nog bij bewustzijn. Voorbijrijdende automobilisten en de Duitse trucker probeerden het vuur met brandblusapparaten te doven, maar alle hulp kwam te laat. Het vuur verspreidde zich razendsnel en de inzittenden geraakten niet uit de wagen. De brandweer stond machteloos toen ze arriveerde.

    De identiteiten van de slachtoffers zijn nog niet bekend, maar de jonge bestuurder zou uit de regio van Leopoldsburg komen en rond de twintig zijn. Eerst was er sprake van zes doden, maar het slachtofferidentificatieteam DVI (disaster victim identification) moest na onderzoek vaststellen dat het om zeven inzittenden ging.

    "Het is nu belangrijk dat de juiste linken gelegd worden tussen de slachtoffers en de families en dat hier geen fouten in gebeuren. Het werk van de identificatie heeft absolute voorrang", zegt de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens. "De omstandigheden van het ongeval zijn vrij duidelijk. In Leopoldsburg is een crisiscentrum opgericht om ongeruste ouders of familieleden op te vangen. Het slachtofferidentificatieteam zal nog werk hebben met het achterhalen van de identiteiten van de inzittenden."

    Als de lichamen allemaal geborgen zijn, kan het wrak getakeld worden. Het wrak zal afgedekt worden en op een takelwagen vervoerd worden, zodat er geen sporen verloren gaan.

    Ongeruste ouders kunnen ook terecht op het telefoonnummer 011/39.15.83, zo deelde de woordvoerder van Wouter Beke, burgemeester van Leopoldsburg, nog mee.

    Een lezer stuurde ons onderstaande videobeelden door van net na het ongeval, toen de brandweer al ter plaatse was.

     
     

    08-03-2014 om 22:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasmachine op 90°: Enkel leeg en zonder zeep

    Wasmachine op 90°: Enkel leeg en zonder zeep

    Wassen op lagere temperaturen bespaart geld. Wist je dat een wasbeurt op 90 graden 5 keer zoveel kost aan energie als een wasbeurt op 30 graden? En een wasbeurt op 90 graden is bovendien niet meer van deze tijd. Want over de bacteriën en andere micro-organismen in de was moeten gezonde mensen zich – zoals we hier eerder schreven – niet teveel zorgen maken.

    Die miljoenen bacteriën, huismijten en schimmels worden wel niet verwijderd als je wast op 30 of 40 graden. Daarvoor zou je minstens op 60 graden moeten wassen. Meestal zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid, althans niet voor gezonde mensen. Ziek zal je er niet van worden. Bovendien is 60 graden voor veel kleren veel te heet.

    Wat was je wel nog op 60°?

    Gezondheid.be lijstte even op wat best wel nog op 60 graden gedraaid wordt

    • Voor mensen met een verminderde immuniteit (hiv-patiënten, fragiele zieken, ouderen, baby’s…) is een hogere temperatuur wel nuttig. Was babykleding (inclusief luiers, inlegvliezen enz.) en spullen afkomstig van of bestemd voor zieke mensen (beddengoed, zakdoeken, handdoeken, ondergoed…) daarom op 60 graden.
    • De traditionele ‘kookwas’ van 90 graden, wordt een beurt op 60: Alles wat je in de keuken, de badkamer en de slaapkamer gebruikt (handdoeken, beddengoed, schoteldoeken, enz.) en ook ondergoed.
    • Bij een allergie voor huisstofmijt moet het beddengoed zeker 1 keer om de 4 tot 6 weken op 60 graden wassen om de mijten te doden.
    • Mensen met voetschimmel of zogenaamde ‘zwemmerseczeem’ (Tinea pedis) wassen hun sokken het best op 60 graden. Dat geldt ook bij andere schimmelinfecties (bijvoorbeeld van de hoofdhuid) voor de kledij en het beddengoed die mogelijk in aanraking zijn geweest met de schimmels. Hetzelfde geldt voor een besmetting met schurft of schaamluis.

    Alleen op 90° voor…

    Aanhangers van dit 60-graden-evangelie houden zich aan volgende twee adviezen:

    Als je meestal op 30 of 40 graden wast, is het aan te raden om de machine af minstens eens per drie maanden  op 90 graden leeg te laten draaien (zonder was en uiteraard zonder zeep) om de machine te reinigen en bacteriën en zeepresten te verwijderen.

    Wassen is één. Ook drogen verdient aandacht. Hoe sneller de was droogt, hoe minder kans micro-organismen krijgen om zich verder te ontwikkelen. Haal de was dus zo snel mogelijk uit de machine en stop hem meteen in de droogkast of hang hem op op een warme plek. Als het weer het toelaat droog je de was het best buiten.

    08-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    07-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe iCoyote-app verklikt ook rijdende flitsers

    Nieuwe iCoyote-app verklikt ook rijdende flitsers

    Nieuwe iCoyote-app verklikt ook rijdende flitsers

    Met de iCoyote-app kunnen automobilisten nu al andere bestuurders waarschuwen voor snelheidscontroles. De vernieuwde versie doet daar nog een schepje bovenop: voortaan kunnen gebruikers van de app elkaar ook laten weten waar rijdende flitsauto's zich bevinden.

    "Als automobilisten dat zien, kunnen ze dat voortaan ook melden. Daardoor weten andere Coyote-gebruikers, die in de buurt zijn, dat ze moeten opletten", zegt Marjan Decoster van Coyote in Het Laatste Nieuws.

    Daarnaast kan de iCoyote2 ook de tijd en de afstand tot de staart van een file berekenen en is het de bedoeling dat de app de bestuurder wekt wanneer die in slaap valt tijdens het rijden.

    Coyote werkt aan een systeem om smartphones automatisch verbinding te laten maken met de wagen. Zo hoopt het bedrijf "tegen 2020 geïntegreerd te zijn in zo'n 152 miljoen auto's".

    07-03-2014 om 23:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen besparing op de kap van de chronisch zieken

    Geen besparing op de kap van de chronisch zieken

    Zou beter zijn dat vooraleer minister Onkelinx zich afvraagt "wie die foutieve en leugenachtige informatie verspreid " die de patiënte onnodig ongerust maken, zelf geen leugenachtige antwoorden in haar brieven inzake klachten naar burgers geeft.

    Geen besparing op de kap van de chronisch zieken

    Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) zegt dat er een oplossing in de maak is die moet voorkomen dat chronisch zieken die zich om de zoveel tijd in het ziekenhuis laten behandelen het remgeld niet meer terugbetaald zouden zien. Volgens Onkelinx is er geen sprake van een besparing op kap van de chronisch zieken.

    Volgens de minister heeft een task force met vertegenwoordigers van artsen, ziekenfondsen, ziekenhuizen, RIZIV en administratie in het kader van de begrotingsopmaak beslist om bepaalde forfaits voor daghospitalisatie in de algemene financiering van de ziekenhuizen te integreren. Dat moest een aantal grote en ongerechtvaardigde verschillen wegwerken en zou een besparing van 10 miljoen euro met zich meebrengen.

    Onkelinx benadrukt dat er aan de terugbetaling door de (verplichte) ziekteverzekering niets verandert. Maar er is wel gebleken dat de (bijkomende, niet verplichte) hospitalisatieverzekeringen dat soort behandelingen niet meer als daghospitalisatie beschouwen en dus het remgeld en de eventuele supplementen niet meer terugbetalen.

    Alle betrokken partijen hebben intussen laten weten dat er een oplossing komt, zodat de hospitalisatieverzekering opnieuw kan tussenkomen. "De voorgestelde oplossing zal op 10 maart formeel goedgekeurd worden en met terugwerkende kracht gelden van 1 januari 2014", luidt het.

    Onkelinx geeft nog mee dat ze volgende week vrijdag de maximumfactuur voor chronisch zieken met nog eens honderd euro wil verlagen tot 350 euro.

    De minister vraagt zich af "wie er de jongste tijd belang bij heeft om foutieve en leugenachtige informatie te verspreiden die de patiënten onnodig ongerust maakt".

    07-03-2014 om 15:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama belt Poetin met voorstel over Oekraïne

    Obama belt Poetin met voorstel over Oekraïne

    Laat aub Oekraïne aan Rusland, Europa heeft al genoeg van die corrupte bankroete landen. Oekraïne vraagt 11 miljard Euro om dringende schulden te helpen betalen. Waar gaat Europa dat halen ?

    Waar maakt Obama zich druk om. Hij zou beter bellen met DiRupo. Die heeft ervaring met (Vlaamse) minderheden die beheerd worden door de rest van het land. Als die mensen zelfstandig willen worden of zich willen aansluiten tot Rusland is dat hun recht. Hier in Belgie is dit verboden !

    President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft gisteren in een rechtstreeks gesprek een diplomatieke oplossing van de Oekraïne-crisis voorgelegd aan de Russische president Poetin. De twee leiders spraken iets meer dan een uur met elkaar over de telefoon.

    Volgens het Witte Huis heeft Obama tegenover Poetin benadrukt dat er een diplomatieke oplossing van de crisis rond Oekraïne mogelijk is. Daarbij zou rekening worden gehouden met de belangen van Rusland, de Oekraïners en de internationale gemeenschap. Het Kremlin van zijn kant heeft dan weer laten verstaan dat de crisis de relaties tussen beide grootmachten niet zou moeten bemoeilijken.

    Geïsoleerd
    "De Russische president heeft het belang in herinnering gebracht van de Amerikaans-Russische relaties voor het verzekeren van de stabiliteit en de veiligheid in de wereld", aldus een statement van het Kremlin. "Die relaties zouden niet opgeofferd moeten worden voor geïsoleerde internationale problemen, hoe extreem belangrijk ook."
        
    Het Witte Huis liet dan weer verstaan dat Obama tekst en uitleg gaf bij de Amerikaanse sancties, zoals visumbeperkingen. De VS-president zou ook herhaald hebben dat Rusland de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne met de voeten treedt. Hij pleitte voor een diplomatieke uitweg, met internationale waarnemers en de terugkeer van de Russische troepen naar hun basissen.

    Het voorstel van Obama sluit aan op het gesprek dat hij eerder deze week had met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Doel is dat Rusland in direct overleg gaat met de nieuwe (interim)regering van Oekraïne, dat kan worden gefaciliteerd door de internationale gemeenschap, bijvoorbeeld een bemiddelaar. Duitsland heeft zich eerder al aangeboden als bemiddelaar.

    Beschermen van alle Oekraïners
    Volgens het voorstel zullen tegelijkertijd internationale waarnemers erop moeten toezien dat de rechten van alle Oekraïners, inclusief de etnische Russen, worden beschermd. De Russische troepen moeten zich terugtrekken op de bases op schiereiland de Krim en in de regio. De internationale gemeenschap zal vervolgens de Oekraïners helpen in het opzetten van vrije verkiezingen in mei.

    De gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en dienst Russische ambtgenoot Sergej Lavrov gaan volgens Obama de komende dagen gewoon door. Doel zou vooral zijn om dit diplomatieke voorstel verder te ontwikkelen.

    07-03-2014 om 13:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-leiders akkoord over sancties tegen Rusland

    EU-leiders akkoord over sancties tegen Rusland

    De leiders van de Europese Unie zijn het in Brussel eens geworden over de maatregelen die ze zullen nemen naar aanleiding van de Russische rol in de crisis in Oekraïne. Zo werd beslist de onderhandelingen met Rusland over de versoepeling van het visaregime op te schorten. Ook dreigen de de EU-leiders met sancties, voornamelijk economische, indien het Oekraïense conflict blijft escaleren.

    De maatregelen werden bekendgemaakt door Europees president Herman Van Rompuy. Volgens de Europese leiders heeft Rusland de afgelopen dagen te weinig gedaan om de spanningen op het Oekraïense schiereiland de Krim te verminderen.

    Graduele sancties
    De EU-leiders hebben voor een aanpak met "graduele sancties in drie etappes" gekozen. Allereerst is er de onmiddellijke opschorting van de gesprekken over de versoepeling van de visa-plicht, alsook de opschorting van de diplomatieke voorbereidingen voor de volgende G8-top in Sotsji. Dan zijn de Europeanen ook bereid om reisverboden en het bevriezen van tegoeden van Russische functionarissen door te voeren, indien Moskou "geen enkele wil toont" om te onderhandelen met Kiev.

    Indien de situatie dan nog zou verergeren, zal Europa economische sancties nemen, waarvan de inhoud nog uitgewerkt dient te worden. "Wat we willen vermijden, is een spiraal waarin de hele wereld verliest", aldus de Belgische premier.

    Flagrante schending
    De Britse premier Cameron noemde het optreden van Rusland een flagrante schending van het internationale recht. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet weten dat het referendum op de Krim over afscheiding van Oekraïne wat haar betreft "illegaal" is. Ook maakte ze duidelijk dat het opschorten van de besprekingen over de twee akkoorden pas de eerste sancties zijn.

    De Franse president Hollande dreigde ook met verdere maatregelen. Volgens hem heeft de aankondiging van het referendum op de Krim de spanning verder opgevoerd. De Poolse premier Donald Tusk noemde de vergadering om tot de sancties te komen stormachtig. "Het kan zijn dat niet iedereen tevreden is met het resultaat", aldus Tusk.

    •  

    07-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen nemen bloedverdunners

    Steeds meer Belgen nemen bloedverdunners

    Het aantal patiënten dat in ons land minstens één verpakking met bloedverdunnende medicatie inneemt, is in de periode 2008-2012 gestegen van 859.405 tot 1,35 miljoen, een toename met 57,2 procent. Dat blijkt uit het antwoord van minister Laurette Onkelinx (PS) op een parlementaire vraag van Nele Lijnen (Open Vld). Het hospitaalgebruik en de medicatie die niet wordt terugbetaald door het RIZIV, zit niet in de cijfers.

    In de periode van augustus 2008 tot en met december 2013 werden in totaal 141 overlijdens gelinkt aan het gebruik van bloedverdunners. Er werd hierbij niet noodzakelijk een verband met het geneesmiddel bewezen, maar toch ook niet uitgesloten. Opvallend is dat dit aantal het afgelopen jaar sterk steeg. Van september 2012 tot augustus 2013 werden er 62 geregistreerd en van september tot december 2013 opnieuw 26. .

    Lijnen peilde ook naar een studie in Nederland waarin vorig jaar werd gewaarschuwd voor feit dat een nieuw soort bloedverdunners gevaarlijke maagbloedingen kunnen veroorzaken die bij 5 tot 12 procent van de patiënten fataal is. Volgens Onkelinx is het risico op bloedingen, waaronder gastro-intestinale bloedingen, gekend voor alle bloedverdunners. ‘Naar aanleiding van deze studie werd recent op Europees niveau een evaluatie van deze geneesmiddelen uitgevoerd. De conclusie luidde dat er geen extra maatregelen nodig zijn vermits de studie geen nieuwe elementen aan het licht bracht’, aldus de minister.

    06-03-2014 om 23:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domste dief van het land mag gevangenis verlaten

    Domste dief van het land mag gevangenis verlaten

    Zo kennen we ons apenland waar misdadigers alles gedaan krijgen en mensen die braaf doen wat ze moeten doen harder gestraft worden als ze ook eens een kleine overtreding doen. Bravo België maar ik kan niet trots zijn dat ik Belg ben !!

    Je hebt langs de ene kant domme dieven en langs de andere kant het domme rechterlijke macht simpel toch het ene houd het andere in evenwicht.

    Julien B., alias 'de domste dief van België', is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel. Omdat een deel van de straf met uitstel werd uitgesproken, mocht hij gisteravond naar huis.

    In 2012 had de twintiger uit Erembodegem autosleutels gestolen uit een woning in Overijse. Enig probleem: hij had nog nooit met de wagen gereden. 800 meter verder liep 'zijn' Volvo vast. De handrem was geforceerd, de versnellingen waren naar de vaantjes en de carrosserie was beschadigd. Schade: 2.738 euro. De advocate van de beklaagde had gevraagd haar cliënt vrij te laten omdat de hele gevangenis met hem lachte.

    Domste inbreker van het land krijgt twee jaar cel
    Een Brusselaar van 26 is veroordeeld tot 2 jaar cel voor drie inbraken in twee maanden tijd in Zaventem. Hij kroonde zich tot 'domste inbreker van het land' door de manier waarop hij zichzelf aan de galg praatte.

    Eén van zijn slachtoffers was een niet onknappe verschijning die bij hem in de buurt woonde. Om zich interessant te maken, vertelde hij de vrouw dat hij 'enkele jongeren had horen praten over de inbraak'. Zij ging met die info naar de politie, die al snel achterhaalde dat de vriendelijke buurtbewoner zélf al zes keer veroordeeld was. Bij een huiszoeking werd de buit van de inbraken ontdekt.

    06-03-2014 om 13:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit huis is een paradijs voor 18 katten

    Wanneer een man uit Goleta in Californië besloot dat hij zijn huis ging verbouwen, dacht hij ook aan zijn katachtige vrienden. De man liet overal klim- en krabpalen, loopbruggetjes en zelfs een speciale wenteltrap installeren voor zijn 18 katten.

    Het kostte de man zo’n 35.000 dollar (25.500 euro) om alles te laten installeren, maar zijn katten wonen nu echt wel in een paradijs. De rest van het huis ziet er nog normaal uit, zoals je kan zien op de site van de bouwers, dus het is een win-win situaties voor beide partijen.

    Cat-Paradise-Kitchen

    Kitty-Paradise-Bathroom

    Kitty-Paradise-Bedroom

    Kitty-Paradise-Entry-Way

    Kitty-Paradise-Steps-to-Ceiling

    06-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!