Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    27-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alimentatie niet betaald? Rijbewijs kwijt

    Alimentatie niet betaald? Rijbewijs kwijt

    Ons land wordt onnozeler met de dag!Dringend gezocht politici met gezond verstand en niet wereldvreemd!

    De Don en opperdief Geens van de Di Rupo maffia heeft weer een nieuwtje gevonden om de autobestuurder te treffen. Ze willen maar één ding. De gewone man moet van de straat af. Deze twee items hebben gewoon niks met elkaar te maken. Schande

    De Dienst voor Alimentatievorderingen krijgt een nieuwe stok achter de deur voor wanbetalers: die riskeren voortaan hun rijbewijs te verliezen. De bevoegde Kamercommissie Financiën heeft daarover een wetsvoorstel goedgekeurd, schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.

    Ook beslag op goederen wordt mogelijk. Steeds meer mensen die alimentatie verschuldigd zijn aan hun ex-echtgeno(o)t(e) of kind(eren), betalen de uitkering niet of te laat.

    De Dienst voor Alimentatievorderingen (DAVO) zag het aantal dossiers de afgelopen jaren fors stijgen, van 24.978 in 2010 naar 36.756 in 2013. Wie bij de DAVO aanklopt, krijgt een deel van de alimentatie uitbetaald. Geld dat de dienst probeert terug te vorderen bij de wanbetaler. Alleen is dat laatste niet eenvoudig. Vorig jaar keerde de DAVO ruim 22 miljoen euro aan voorschotten uit, maar vorderde ze maar 7,5 miljoen terug.

    "Het kan niet de bedoeling zijn dat de belastingbetaler daarvoor opdraait", klinkt het bij financiënminister Geens (CD&V). Daarom stelde zijn partij een bijkomend drukkingsmiddel voor. "Als extra straf voor het niet-betalen van onderhoudsgeld kunnen rechters voortaan het rijbewijs van de wanbetaler intrekken. We hopen dat dit mensen aanspoort om tijdig te betalen."

    Volgende week stemt de plenaire Kamer over het voorstel. Zonder obstakels wordt de regeling deze zomer van kracht.

    27-03-2014 om 15:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastenverlaging Di Rupo creëert tot 18.000 jobs

    Lastenverlaging Di Rupo creëert tot 18.000 jobs

    Waauw 18000 jobs tegen 2020, echt meen je dat nu ..? je bent echt een toffe pee /sarcasm off, stop met je goed nieuws show, de bevolking heeft je allang door .... maar je beseft het niet afspraak 25 mei !!

    Nooit geloven ! . . Tegen 2020 is hij al lang van het politiek toneel verdwenen en zal hij geen politieke verantwoording moeten afleggen voor zijn belazer.

     

     

    De loonlastenverlaging van de federale regering zal 18.000 banen opleveren tegen 2020 op voorwaarde dat die niet leidt tot een snellere stijging van de brutolonen. Dat berekende het Federaal Planbureau, zo schrijft De Tijd.

    Het Planbureau berekende de gevolgen van de verlaging van de arbeidskosten met 1,35 miljard euro. In een scenario waarbij de loonlastenverlaging geen invloed heeft op de brutolonen en dus volledig ten goede komt aan de ondernemingen stijgt het aantal banen met 18.000 tegen 2020. In dat scenario verslechtert het begrotingssaldo met 656 miljoen euro, en bedraagt de kostprijs van één extra job 36.000 euro.

    In een tweede scenario van vrije loonvorming, waarbij de werkenmers een deel van de lastenverlaging opeisen in de vorm van hoger brutoloon, creëert de lastenverlaging 6.300 banen tegen 2020. Het begrotingssaldo verslechtert met 585 miljoen euro en de kostprijs van een extra job loopt op tot 93.000 euro.

    27-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaar van Pim Fortuyn op 2 mei voorwaardelijk vrij

    Moordenaar van Pim Fortuyn op 2 mei voorwaardelijk vrij

    Hopelijk heeft hij niet dezelfde mening over Wilders. Het zou best een man met een missie kunnen zijn.

    Wat een schande , hopelijk komt hij een boos familielid tegen van Pim Fortuyn

    Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn, komt op 2 mei onder voorwaarden vrij. Hij heeft dan tweederde van zijn celstraf erop zitten. Het gaat om een voorwaardelijke invrijheidstelling. Van der G. moet zich houden aan een reeks voorwaarden.

    De Nederlandse staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) somde de speciale voorwaarden op in zijn brief aan de Tweede Kamer:

    - Van der G. moet zich wekelijks melden bij de reclassering

    - Van der G. wordt verboden om zich gedurende de periode van voorwaardelijke invrijheidstelling binnen de gemeenten Rotterdam, Hilversum, Den Haag en de woonplaats van nabestaanden en slachtoffer te bevinden, zolang de reclassering dit noodzakelijk acht. Hij komt onder elektronisch toezicht te staan met behulp van gps.

    - Van der G. mag geen contact opnemen met de nabestaanden van Fortuyn.

    Weinig risico
    Volgens de gevangenis waar Van der G. zat, zijn er geen gronden om hem niet voorwaardelijk vrij te laten. Er is weinig risico dat hij weer in de fout gaat en Van der G. heeft geen psychische stoornis. Bovendien zijn de verloven van Van der G. tot nu toe zonder problemen verlopen.

    Voor de PVV is de vrijlating onverteerbaar. "De moordenaar van Pim Fortuyn heeft de opgelegde gevangenisstraf dus niet geheel uitgezeten. De PVV heeft dan ook een debat aangevraagd met de staatssecretaris die geheel tegen zijn beloften in heeft ingestemd met de vrijlating van Volkert van der G.", aldus de PVV.PVV-Eerste Kamerlid en voormalig raadslid van Leefbaar Rotterdam Ronald Sørensen: "Hij had wat mij betreft minimaal 18 jaar lang moeten zitten. Ik kan niet geloven dat hij geen psychische stoornis heeft. Als je iemand vermoordt op basis van artikelen in NRC en de Volkskrant, ben je toch gestoord? Bovendien heeft hij nooit berouw getoond."

    Teeven hoopt op optimale samenwerking
    De PVV had gehoopt op steun van Fred Teeven, de VVD-staatssecretaris die Van der G. de voet dwars zette bij het toekennen van proefverlof. Maar Teevens boodschap was: eerst in het Openbaar Ministerie aan de beurt, dan pas de bewindsman.

    Teeven was in eerste instantie tegen de proefverloven van Van der G., maar kon die niet tegenhouden. "Ik verwacht van alle betrokken instanties een optimale samenwerking", schrijft Teeven nu aan de Kamer.

    De bewindsman is van oordeel dat het OM "weloverwogen en zorgvuldig" tot stand is gekomen. "Ik heb de Tweede Kamer dan ook zojuist geïnformeerd dat ik de conclusies van het Openbaar Ministerie deel en uitstel of afstel van de voorwaardelijke invrijheidstelling van Volkert van der G. niet aan de orde acht", zei hij in een korte verklaring.

    "Rechtsstaat overwint op emoties"
    De SP, D66, ChristenUnie en PvdA lieten weten dat de politiek zich niet over het lot van Van der G. moet uitspreken, omdat ze niet op de stoel van de rechter mag gaan zitten. "De rechtsstaat moet juist een overwinning zijn op de natuurtoestand van emoties en driften", aldus ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers.

    Chauffeur Fortuyn
    Hans Smolders, chauffeur Pim Fortuyn en voormalig LPF-Tweede Kamerlid: "De rechtsstaat haalt zichzelf steeds verder onderuit. Van der G. heeft in een gesprek met een neef van Fortuyn op televisie wel degelijk recidivegevaar getoond. Daarnaast wilde hij ook niet meewerken aan het programma Terugdringen Recidive. We dachten daarom goede argumenten te hebben om hem binnen te houden."De feiten lagen op tafel. Daardoor is zijn proefverlof destijds ook opgeschort. Totdat rechters zich ermee gingen bemoeien en hun zin gingen doordrijven. Nu is er opeens geen recidivegevaar meer. Van der G. heeft de mensen bij het nieuwe onderzoek bij de neus genomen."

    Familie Fortuyn open voor gesprek
    De broer van Pim Fortuyn, Marten Fortuyn, is niet verrast. "Het moest zijn beloop hebben. Men heeft binnen de wet gekeken wat de mogelijkheden zijn. Na een gesprek met het Openbaar Ministerie werd mij al duidelijk dat de kans groot was dat hij vrij zou komen.

    "Het pakket met beperkende maatregelen is stevig. Ik vind het goed dat hij zich elke week moet melden. Ook is er goed naar zijn veiligheid gekeken. Van der G. heeft een contactverbod met ons. Maar als hij aangeeft graag met mij te praten, sta ik daar open voor. Ik wil heel graag weten waarom hij mijn broer heeft vermoord, in een oprecht en eerlijk gesprek. Tot op de dag van vandaag weet ik dat niet."

    26-03-2014 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tobback N-VA wordt vergaarbak van socialistenbashers

    Tobback  N-VA wordt vergaarbak van socialistenbashers

    Zolang ik mij kan herrinneren is er als er corruptie was was het bij de spa dan sta ik er ook niet van te kijken dat sommigen de spa of ps liever kwijt zijn en de bewijzen voor de corruptie zijn er genoeg
    tijd dat er een eerlijke socialistische partij komt zonder de huidige postjespakkers
     
    Het enige punt in hun agenda: Hoe houden we de N-VA van de overwinning? Ik denk Mr. Tobback, probeer het eens met rode kaboutertjes.
     

    Tobback: N-VA wordt vergaarbak van socialistenbashers

    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback reageert niet verrast op het nieuws dat voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker mogelijk Europees lijstduwer voor N-VA wordt.

    "N-VA wordt een soort vergaarbak van mensen die een eitje met de socialisten te pellen hebben. Bovendien rijmen zijn opvattingen met veel aspecten uit hun programma: minder dienstverlening en reizigers meer laten betalen", zegt Tobback.

    De voorzitter van de Vlaamse socialisten gelooft overigens niet dat de publicatie van het boek van Descheemaecker, waarin hij sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte stevig aanpakt, toevallig viel. "Het zou een bizar toeval zijn dat hij dat eerst doet en een politieke tegenstander zwartmaakt en op dat moment niet wist dat hij van plan was op een lijst te gaan staan. Dat maak je mij niet wijs", aldus Tobback. "De N-VA heeft een voorzitter verkleed als panda en een kandidaat verkleed als onschuldige manager", voegt hij er aan toe.

    26-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cipiers Beveren dreigen al met staking

    Cipiers Beveren dreigen al met staking

    Is er ooit eens een jaar geweest waarbij de vakbonden van de sleuteldragers NIET staken? Cipiers en hun vakbonden behoren ongetwijfeld bij het meest luie volkje van dit land. Gemiddeld staken ze 3-4 keer per jaar. Zolang ze staken, moeten ze uiteraard niet werken...

    U ziet het, justitie had beter gemaakt dat alles in orde was in plaats van over de kwestie van familienamen te palaberen.

     

    Het gemeenschappelijk vakbondsfront eiste maandag, en krijgt woensdag, spoedoverleg met de lokale directie rond een aantal veiligheidsproblemen in de pas geopende gevangenis. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt Gino Hoppe (ACOD), algemeen secretaris bij Justitie.

    Volgens Hoppe zijn er verschillende veiligheidsproblemen en willen de cipiers niet dat er al een nieuwe vleugel (B) opent. "Sloten werken niet, camera's vallen uit, er zijn problemen met de vereiste kledij", somt hij op. "Het gaat om problemen die naar voor kwamen in de test en die opgelost moeten worden vooraleer er gedetineerden ondergebracht worden."

    De gevangenis van Beveren opende vorige week maandag, ondertussen zijn er volgens de vakbond ACOD tussen de 40 en 50 gedetineerden ondergebracht. De directie wilde elke dag groeien met tien gedetineerden, behalve op woensdagen en in de weekends. "Vandaag zijn er geen extra gedetineerden ondergebracht", zegt Hoppe, eraan toevoegend dat de penitentiair beambten willen dat alle problemen opgelost zijn vooraleer er extra gevangenen ondergebracht worden.

    Een stakingsaanzegging is nog niet aan de orde, de vakbonden willen eerst overleggen met de lokale directie. Naast de technische mankementen, zegt directrice Els Van Herck dat ook een aantal problemen te maken hebben met het feit dat sommige nieuwe personeelsleden nog onvoldoende ingewerkt zijn.

    Dinsdag worden er tien gedetineerden ondergebracht in de nieuwe vleugel B, maar Van Herck verwacht geen problemen. De directrice van de nieuwe gevangenis had gehoopt dat er niet na een week een bijzonder overlegcomité moest volgen. "Maar we willen de cultuur introduceren dat we veel met elkaar in overleg treden en samenkomen", zegt ze.

    25-03-2014 om 21:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent ligt op intensieve zorgen

    Prins Laurent ligt op intensieve zorgen

    Verveling kan tot vele ziektes leiden;beste medicijn is gaan werken.Elke dag van 8 tot 17 uur, en daarna huishoudelijk werk.

    Mijnheer maakt zicht zorgen over zijn dotaties, dan maar wat op intensieve gaan liggen met een 'burn out'. Ik moet iedere dag om 06.30 opstaan, geen tijd om een burn out te hebben of op de ziekenkas te staan, en ja mijn vrouw zaagt ook. En ik moet mij niet kwaad maken of ik mag mijn C4 gaan halen. . Een ding is een inderdaad feit, de Laurent is nog den meest authentieke van gans de nest.

    Prins Laurent is overgebracht naar de de afdeling intensieve zorgen van het Brusselse universitair ziekenhuis Sint Lucas. Dat meldt Bel RTL vanavond. De woordvoerder van het paleis wil het bericht niet bevestigen.

    "Ik kan alleen zeggen dat de prins zich nog altijd in het ziekenhuis bevindt", zegt Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het paleis, aan persagentschap Belga. Hij voegt er aan toe dat "dit betrekking heeft op het privéleven van de prins en zijn gezin."

    Het paleis had vrijdag bevestigd dat prins Laurent in het ziekenhuis was opgenomen.

    Volgens VTM Nieuws lijdt de prins wellicht aan een burn-out. Dat zegt dokter Luc Swinnen, een specialist ter zake. Het vreemde gedrag van de prins de afgelopen weken wijst in die richting, zegt hij. Mensen met een burn-out zijn vaak geïrriteerd en humeurig en hebben ook last van een laag zelfbeeld.

    25-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo vreest sociaal bloedbad bij rechtse regering

    Di Rupo vreest sociaal bloedbad bij rechtse regering

    Da's slechts glazenbolretoriek van dirupo en een taktiek van de NSDAP: schrik aanjagen tot in het oneindige. De huidige stijgende werkloosheid, faillissementen, belastingverhogingen, vluchtende bedrijven zijn een meetbaar feit onder dirupoI. Een sociaal bloedbad zou niets eens de schuld van rechts zijn, maar van de uitdeelpolitiek van links.

    Di Rupo vreest sociaal bloedbad bij rechtse regering

    Premier Elio Di Rupo (PS), die afgelopen weekend zijn verkiezingscampagne aftrapte, vreest dat bij het aantreden van een "rechtse regering" een heus "sociaal bloedbad" plaats zal vinden. Hij zei dat maandagochtend op de Franstalige radio-omroep Bel RTL. Di Rupo moet niet weten van verder snoeiwerk in de federale begroting, zoals verschillende andere partijen dat voorstellen.

    "Je voelt dat bij rechts echt de wil aanwezig is om een regering te vormen met enkel de rechtse partijen. Als dit scenario werkelijkheid wordt, kan ik u zeggen dat er een sociaal bloedbad zal plaatsvinden", zei Di Rupo.

    Hij verwerpt de besparingsvoorstellen van die partijen. "Je kan niet zeggen dat je 10 tot 15 miljard dollar wil besparen op de federale overheid. De federale overheid, dat zijn de sociale zekerheid, de politieagenten, de mensen van Justitie, de mensen die werken op het ministerie van Financiën, de cipiers... Wat gaan we doen? Hen afschaffen? Dat is niet ernstig."

    Het tegenvoorstel van de PS, herhaalde de premier, is om "drie miljard euro te herinvesteren in de mensen die werken", dankzij de strijd tegen sociale fraude en een belasting op de grote vermogens.

    Di Rupo werd ook gevraagd naar de manier waarop hij de twee Chinese panda's op de luchthaven verwelkomde, ondertussen een maand geleden. De premier had toen een pluchen panda in de hand, maar dat was niet opzettelijk, zegt hij nu. "Denkt u nu echt dat ik het tarmac opgegaan ben met een pluchen beer? Het was de piloot van het vliegtuig die mij die had gegeven en die ik vasthield. Het is zelfs vernederend te denken dat ik daar naartoe zou gaan met een pluchen panda."

    24-03-2014 om 21:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Front National behaalt historisch resultaat bij eerste ronde

    Front National behaalt historisch resultaat bij eerste ronde

    Als de politiek de meerderheid van de bevolking niet meer volgt, klopt er iets niet, en kan men nog moeilijk over democratie spreken. De verkiezingen moeten dan duidelijkheid brengen of zijn die politiekers wereldvreemd en zien ze niet wat er leeft bij de bevolking. Dit is ook het geval voor een groot deel van de pers, of gaan aan ze blijven hun ogen sluiten.

    Ook in België zijn de mensen de huidige bewindvoering meer dan beu, ze willen werk voor eigen volk en belastingen betalen die eigen volk ten goede komt en dat vertaalt zich natuurlijk in een dergelijke rechtse verkiezingsuitslag. Kom nu niet zeggen dat de traditionele linkse en centrumpartijen die reeds jaren aan de macht zijn geen kansen genoeg hebben gekregToback, VD Lanotte , Freya , gezien en gelezen wat er gaat gebeuren in Belgie na 25 mei ? Niet te geloven dat jullie na al die jaren aan de macht nog niet wil luisteren naar de kiezer. Nu is het te laat , niet beginnen janken hé.en om een andere politiek te voeren..

    Bij de eerste ronde van de gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk heeft het extreemrechtse Front Nationaal (FN) een historisch resultaat behaald, zo heeft de Franse krant Le Monde bericht.

    Volgens de eerste prognoses van peilingbureaus ligt de partij in meerdere steden op kop en staat zij zelfs op winnen in bijvoorbeeld Hénin-Beaumont in het noorden van het land.

    De regerende Parti Socialiste (PS) kan de controle over meerdere gemeenten, zoals Reims, Amiens, Saint-Etienne en Pau verliezen. Voorzitster Marine Le Pen van het FN sprak van een "buitengewone opgang". Zij ziet er meteen "het einde van de bipolarisering" van het Franse politieke landschap in.

    Tussen de 35 en 38,5 procent van de Fransen zou niet naar het stemhokje zijn getrokken.

    24-03-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem saboteert controle op verkoop legermateriaal

    De Crem saboteert controle op verkoop legermateriaal

    De meest walgelijke politieker in Belgie, gatlikker USA en voor de rest supermediageil en onbetrouwbaar

    Wordt meer en meer de Poetin van West-Vlaanderen die gast. Hoop dat hij er na 25/05 niet meer bij is. . . Maar dat hoop ik eigenlijk van bijna al die huidige ministers. Met uitzondering van De Block, die probeert ten minste nog echt te werken.

    Groen en Sp.a zijn niet te spreken over Defensieminister Pieter De Crem (CD&V). Volgens de partijen was er een breed politiek akkoord over de controle van het parlement op de verkoop van Belgisch legermateriaal, maar De Crem verhindert dat, zegt Wouter De Vriendt (Groen).

    Het voorstel tot oprichting van een Kamercommissie over de verkopen van Belgisch legermateriaal, dateert van vorig jaar. Er was toen in het parlement heel wat heisa ontstaan over de verkoop van Agusta-helikopters van het leger. De toestellen kwamen via verschillende tussenpersonen in het Afrikaanse Madagaskar terecht, waar net een militaire coup was gepleegd, schrijft Het Nieuwsblad.

    Daardoor kwam er een akkoord over toekomstige controle van het parlement op de verkoop van legermateriaal, maar De Crem probeert de commissie stokken in de wielen te steken, klinkt het nu. "Brieven worden niet beantwoord, telefoons niet opgenomen, en dat al maandenlang", aldus De Vriendt. Hij vermoedt dat De Crem de oprichting opzettelijk vertraagt om ze over de verkiezingen heen te tillen.

    23-03-2014 om 21:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bouwt droomhuis met 6.500 euro

    Als de meeste mensen denken aan hun droomhuis, denken ze vooral aan de hoge kostprijs dat zo’n huis zou hebben.

    Steve Areen bewijst dat het anders kan, hij bouwde zijn eigen droomhuis voor amper 6.500 euro en hij deed het in 6 weken tijd. Dankzij de hulp Hajjar Gibran, een Thaise vriend, en het metseltalent van zijn schoonzoon is Steve erin geslaagd om een prachtig huis te bouwen midden in Thailand.

    De basisstructuur in orde krijgen kostte Steve 4.300 euro, de afwerking en het aankopen van meubels brachten de prijs tot amper 6.500 euro.

    Hajjar Gibran heeft een koepel-bouwbedrijf in Thailand waar je workshops kan volgen om je eigen koepelhuis te bouwen.

    dome

    dome2

    dome3

    dome4

    dome5

    dome7

    dome6

    dome9

    dome8

    dome22

    dome20

    dome19

    dome18

    dome17

    dome23

    dome16

    dome15

    dome14

    dome13

    dome12

    dome10

    23-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet De Crem, maar Noorse oud-premier in polepositie als mogelijke Navo-baas

    Niet De Crem, maar Noorse oud-premier in polepositie als mogelijke Navo-baas

    Godzijdank ... is al 50 jaar bezig om zich op kosten van de maatschappij op te krikken en zijn neus nog hoger in de lucht te projecteren. Hoognodig dat die terug met zijn dure schoenen op de goedkope grond terecht komt. Hybris is nabij ....

    De Crem denkt toch niet dat hij maar één schijn van kans maakt. . Zijn onkunde straalt er gewoon vanaf. Als we eenvpoudig al kijken naar wat hij "niet" gerealiseerd heeft is dit toch duidelijk. En als hij iets denkt verwezelijkt te hebben schuift hij de zwarte piet door als het fout loopt. . Kijk maar naar de nieuwe helikopters. Die man is gewoon triestig en zielig en hier bestaan geen woorden voor

    De Noorse oud-premier Jens Stoltenberg lijkt momenteel favoriet om Anders Fogh Rasmussen op te volgen als secretaris-generaal van de Navo. Een functie waarvoor ook de naam van CD&V-vicepremier Pieter De Crem circuleert. Stoltenbergs naam duikt op in Italiaanse en Noorse media, en wordt door ingewijden ook aan het persagentschap Belga bevestigd.

    De post van secretaris-generaal komt vrij nu het mandaat van de Deen Anders Fogh Rasmussen - eveneens een oud-premier - stilaan op zijn laatste benen loopt. In principe op 30 september, na de geplande Navo-top in het Britse Newport.

    Stoltenberg, Noors premier af sinds de verkiezingsnederlaag van zijn centrumlinkse coalitie vorig jaar, kan volgens de Italiaanse krant 'La Repubblica' en de Noorse radio NRK rekenen op steun van zwaargewichten Washington en Berlijn. Wat hem meteen tot topfavoriet maakt.

    De post van secretaris-generaal komt vrij nu het mandaat van de Deen Anders Fogh Rasmussen - eveneens een oud-premier - stilaan op zijn laatste benen loopt. In principe op 30 september, na de geplande Navo-top in het Britse Newport.

    De 55-jarige Stoltenberg weigerde woensdag al elke commentaar en deed de geruchten af als "speculatie". "Het is goed om vernoemd te worden in een dergelijke context, maar dat betekent niet dat ik mijn kandidatuur bevestig", zei hij aan NRK en het persagentschap NTB.

    Tot op vandaag stelde enkel de Italiaanse oud-minister en voormalig eurocommissaris Franco Frattini zich al luidop kandidaat. Naast de Belgische vicepremier en minister van Defensie De Crem circuleert ook de naam van Pools buitenlandminister Radoslaw Sikorski. Hij deed zich in de Oekraïense crisis opmerken, maar wordt ook getipt als kanshebber voor een Europese topjob.

    Wat tegen Stoltenberg zou kunnen spelen, is dat de Navo opnieuw een Scandinavische topman zou krijgen. De post van secretaris-generaal is traditioneel wel weggelegd voor een Europeaan. De Amerikanen krijgen steeds de militaire topjob.

    Pluspunt is zijn cv als oud-premier. De staats-en regeringsleiders hadden de jongste tijd wel vaker de neiging uit eigen kring te kiezen voor topjobs, zowel binnen de Navo als bij de Europese Unie, merkte een diplomaat vrijdag nog op.

    22-03-2014 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld vraagt meerdheidspartijen om wetsontwerp naamkeuze te evoceren

    Open Vld vraagt meerdheidspartijen om wetsontwerp naamkeuze te evoceren

    Open VLD snapt dus totaal niet dat hier niemand op wacht. Hoe diep kan een party in zijn eigen vel snijden.
    Misschien moet Turtelboom eens wakker geschud worden. Ander problemen zijn echt wel dringerder.

    Open Vld vraagt meerdheidspartijen om wetsontwerp naamkeuze te evoceren

    Open Vld heeft de meerderheidspartijen gevraagd om het wetsontwerp over de naamkeuze te evoceren. Dat bevestigde Senaatsfractieleidster Martine Taelman. Ze vreest dat N-VA de tekst wil evoceren, maar daar zolang mogelijk mee zou wachten. Taelmans collega's van CD&V en sp.a zeggen dat ze de vraag van Open Vld zullen onderzoeken. Maar als de tekst geëvoceerd wordt, dient die ook ernstig besproken te worden, verklaarden Dirk Claes en Bert Anciaux.

    Een wetsontwerp dat in de Kamer goedgekeurd is, kan door de Senaat geëvoceerd worden als minstens 15 senatoren dat vragen binnen de 15 dagen. Als N-VA zo lang zou wachten, groeit de kans dat de tekst niet meer definitief goedgekeurd raakt, vreesde Taelman. Ze merkte ook op dat Inge Faes (N-VA) een wetsvoorstel heeft ingediend in de Senaat dat identiek is aan de tekst die in de Kamer werd goedgekeurd. Faes bevestigde dat vrijdag, maar wees erop dat de N-VA-fractie na de hoorzittingen in de Senaat van mening veranderd is. "N-VA wil het bestaande systeem behouden, waarbij het kind de familienaam van de vader krijgt, maar de ouders in onderling overleg kunnen beslissen om te kiezen voor de naam van de moeder of de dubbele naam", aldus Faes. Volgens haar is dat juridisch-technisch een betere oplossing. Faes en fractieleider Huub Broers erkenden dat N-VA de tekst wellicht zal evoceren, maar wanneer is nog niet uitgemaakt.

    Sp.a-fractieleider Bert Anciaux zei dat hij de vraag van Open Vld om het ontwerp te evoceren binnen de fractie zal bespreken. "Maar als we evoceren, willen we de tekst ernstig bekijken", voegde hij eraan toe. Zijn CD&V-collega Dirk Claes zei nog geen vraag te hebben gekregen. "De vraag van Open Vld komt niet onverwacht, maar we zijn niet geneigd om de tekst snelsnel te bekijken". Bij de Franstallige meerderheidsfracties kon vrijdagavond geen reactie bekomen worden.

    22-03-2014 om 01:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeesters snoeien in personeel, sport en cultuur

    Burgemeesters snoeien in personeel, sport en cultuur

    Het is duidelijk: 1.De banken draaien de kraan toe -met dank aan Crombez en andere federale initiatieven tegen het grote geld. 2.DEXIA, de politiek geinfiltreerde vetpotbank is niet meer.Een budget dat verlieslatend is zou BIJ WET niet meer door Gemeenteraden mogen worden goedgekeurd.Er zijn economische wetmatigheden en gemeentes hebben die structureel verkracht.Er moeten bij wet ratio's komen waar de efficientie van het financieel beleid wordt geoptimaliseerd. Neerwaartse druk op verspilling.

    Er kan nog heel veel gesnoeid worden voornamelijk in de politieke mandaten en de uitkeringen aan mensen die naar hier komen en niet werken .

     

    De Vlaamse gemeenten willen hun belastingen niet verhogen, maar wel besparen op personeel, cultuur en sport. Dat blijkt uit een analyse vandaag in de krant van De Morgen van hun meerjarenbegrotingen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) liet de gegevens analyseren.

    Voor het eerst kennen we het financiële plaatje van de 308 gemeenten, aldus de krant. Eerste conclusie: de gemeentebelastingen gaan nauwelijks omhoog. Tussen 2014 en 2019 stijgt de aanvullende personenbelasting lichtjes van 7,21 tot 7,27 procent. Tussen gemeenten blijven natuurlijk grote verschillen bestaan.

    De burgemeesters beknibbelen wel zelf 5 procent op hun investeringen. De komende jaren zullen de Vlaamse gemeenten 10,2 miljard euro uitgeven. De uitgaven voor veiligheid, zorg, opvangen onderwijs stijgen het snelst. Anderzijds wordt er bespaard op cultuur, vrije tijd en vooral op personeel. De personeelskosten stijgen 1,2 procent per jaar. Tijdens de vorige bestuursperiode was dat nog 3,6 procent.

    Voor het eerst in tien jaar zullen de gemeenten niet meer boven hun stand leven. Tot nu toe stegen hun uitgaven altijd sneller dan de inkomsten. De komende jaren zien we een trendbreuk: de uitgaven stijgen met 1,2 procent, de ontvangsten met 1,6 procent. "1,2 procent is vergelijkbaar met de inflatie. De gemeenten passen dus vrijwillig de Moesennorm (de bevriezing van de overheidsuitgaven, nvdr) toe", stelt minister Bourgeois vast.

    21-03-2014 om 20:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer keurt dubbele familienaam goed na fel debat

    Kamer keurt dubbele familienaam goed na fel debat

    Dit gaat gigantisch veel stemmen kosten aan SPA, CD&V en VLD, zowel de jonge als oude generatie is er tegen en toch erdoor sleuren. Wie stemt er nog op zo'n partij?

    Die grijns op het gezicht van Turtelboom. Zum kotsen.Hebben die in het parlement niks anders te doen dan over koetjes en kalfjes te debatteren en ruzie te maken, terwijl het land langzaam maar zeker naar de afgrond glijdt. En als het van sommigen afhangt gaan ze na 25 mei rustig verder met "burgertje pesten" en "vlaming vernederen". Onder leiding van striksken de pipo. bespaar ons dit a u b

    De plenaire Kamer heeft vanavond het wetsontwerp goedgekeurd waardoor ouders hun kinderen de naam van de vader, die van de moeder of een combinatie van beide kunnen geven, maar waarbij de naam van de vader automatisch wordt toegekend als de ouders het onderling niet eens raken. De tekst kreeg 71 stemmen voor, 50 tegen en 8 onthoudingen.

    Het ontwerp kreeg de steun van PS, MR, Open Vld, sp.a en Ecolo-Groen. De tegenstemmen kwamen van N-VA, Vlaams Belang, CD&V, FDF, Laurent Louis en Alexandra Colen, terwijl het cdH zich onthield. Wel stemde binnen de MR François-Xavier de Donnéa tegen, terwijl Jacqueline Galant zich onthield. Bij het cdH waren er tegenstemmen van Josy Arens en Joseph George.

    De Kamer besprak vanavond het geamendeerd wetsontwerp dat ouders keuzevrijheid moet bieden bij de keuze van de naam van hun kind, maar waarbij de naam van de vader automatisch wordt toegekend indien de ouders het onderling niet eens raken. Er geldt ook een overgangsbepaling: binnen een jaar na de inwerkingtreding van de wet kunnen kinderen in een gezin nog van naam veranderen, op voorwaarde dat ze minderjarig zijn.

    Aan de stemming ging nog een debat vooraf dat zowat 3,5 uur in beslag nam. Tot slot benadrukte minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) dat na 15 jaar discussie het moment is aangebroken om de knoop door te hakken. "Diegenen die zeggen dat de tijd niet rijp is, zeggen eigenlijk dat ze het niet willen en liever een patriarchaal systeem willen behouden. Ik heb daar geen moeite mee, maar zeg dat dan."

    Ze benadrukte ook dat ons land niets schokkends doet met deze wetgeving. Daarbij citeerde ze tal van Europese landen waar dezelfde mogelijkheid wordt geboden. "België is één van de laatste landen waar dit niet kan. Alle redenen dus om onze nek uit te steken."

    Ze voegde er nog aan toe dat elke vorm van keuzevrijheid in het verleden op verzet stootte. "Hopelijk kunnen we ons binnen tien jaar niet meer inbeelden dat een mama haar naam niet aan haar kind kon doorgeven."

    Het is niet uitgesloten dat de tekst nog wordt geëvoceerd door de Senaat.

    Voorgeschiedenis
    Het eerste uur van het debat bracht vooral een steekspel tussen CD&V en Open Vld. Het debat heeft een bedenkelijke voorgeschiedenis, met de goedkeuring in commissie omdat fractieleider Raf Terwingen (CD&V) tijdens de stemming op de gang aan het telefoneren was en de tegenstanders dus één stem tekort kwamen. Aan de VRT verklaarde Terwingen donderdag dat hij zich gepakt voelde door Open Vld. "Ik werd naar buiten geroepen door Open Vld".

    "Ik kan in de spiegel kijken", reageerde Carina Van Cauter (Open Vld) donderdag in plenaire. Mijnheer Terwingen heeft gisteren effectief deelgenomen aan meerderheidsoverleg binnen het tijdsbestek dat door commissievoorzitster Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) was opgelegd. Iedereen was op tijd terug de zaal binnen. Ik heb nog een verlenging van de schorsing van de zitting gevraagd, maar werd daar niet bij gesteund door collega Sonja Becq (CD&V)", stelde Van Cauter. Terwingen bleef overigens afwezig tijdens de plenaire discussie.

    Discriminatie
    Voordien was nog een discussie ontstaan over welke tekst nu het meest de discriminatie van de vrouw uit het leven helpt. Becq verweet de voorstanders van het ontwerp dat nu op tafel ligt, een vetorecht voor de man laat bestaan. "Hou alstublief op te zeggen dat hier een grote stap wordt gezet in het wegwerken van de discriminatie van de vrouw", aldus Becq.

    Op aandringen van de liberale fractie lichtte het CD&V-Kamerlid toe welk systeem de voorkeur van haar partij geniet: de dubbele naam met vooraan die van de man als uitgangspunt, met de mogelijkheid om bij consensus de naam van de vader alleen te kiezen. "Niet alleen de naam van de mama dus?", reageerde Rutten. "Dat is discriminatie, nog meer dan de regeling van vandaag". Rutten kreeg bijval van Eva Brems (Groen). "Stop met te doen alsof u de verdediger bent van het non-discriminatieprincipe", wierp ze Becq voor de voeten. Uit de verdere tussenkomsten bleek niet dat de ene partij de andere had overtuigd.

    Principe
    Meyrem Almaci (Groen) citeerde nadien gretig uit het arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat aanleiding heeft gegeven tot de discussie. Haar conclusie was dat je als land geen voorkeur mag opleggen bij de naamkeuze. Het voorstel dat op tafel ligt, doet dat in de uitzondering. Dat van CD&V in het principe, stelde Almaci. Niettemin zal ze het ontwerp steunen. "Zelfs al is het onvolmaakt, het fundamentele principe is onze steun waard", zei ze.

    Opvallend was dat Almaci nog uithaalde naar het standpunt van N-VA. Het Groen-Kamerlid herinnerde eraan dat N-VA-senator Inge Faes exact hetzelfde voorstel heeft ingediend als hetgeen nu op tafel ligt en dat Kamerlid Daphné Dumery tijdens de besprekingen in de commissie had verklaard het eens te zijn met het ontwerp. "De bochten van N-VA zijn niet te tellen. Il faut le faire", klonk het. Fractieleider Jan Jambon (N-VA) reageerde dat er twee aspecten aan een wet zijn: "Een wet heeft een boodschap en hij moet uitvoerbaar zijn. Wij zijn akkoord met het principe, maar zo'n krakkemikkige wet willen we niet op ons geweten".

    21-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip krijgt ene boete na de andere...

    Koning Filip krijgt ene boete na de andere...

    Schandalig

    IEDEREEN GELIJK VOOR DE WET

     

    Koning Filip heeft de voorbije maanden tientallen boetes voor zware snelheidsovertredingen in de bus gekregen. De vorst zou met z'n dienstwagen - met nummerplaat '1' - in Frankrijk verschillende keren geflitst geweest zijn. De Franse pv's spreken duidelijke taal: als de koning niet snel betaalt, zal zijn wagen in beslag genomen worden.

    Niet één keer maar letterlijk tientallen keren liep koning Filip al tegen de lamp sinds hij in juli vorig jaar de troon overnam van z'n vader. Opvallend: de boetes werden enkel uitgeschreven in Frankrijk. Meestal omwille van overdreven snelheid, een enkele keer ook omdat de Koninklijke BMW-7 fout geparkeerd stond. De escortewagens die de BMW-7 altijd vergezellen op buitenlandse ­reizen of staatsbezoeken, werden dan weer niét beboet.

    Sterk toch, voor een dienstwagen die sinds de troonwissel nog maar één keer in Frankrijk geweest is. Bij het Paleis wisten ze niet wat hen overkwam toen het ene proces-verbaal na het andere in de bus viel, en dus werd een onderzoek ­gestart.

    Snel bleek dat de boetes door een computerfout naar het adres van de vorst (Avenue du Parc Royal 1020, Laken) ­verstuurd werden. Immers, sinds de invoering in 2010 van de nieuwe Belgische ­nummerplaten die in de meeste gevallen met '1' beginnen, zijn nog niet alle Franse registratietoestellen aangepast. Bij de ­minste hapering onthoudt de computer enkel het getal '1', waarna de boete automatisch naar die eigenaar van die ­nummerplaat verstuurd wordt. In casu ­koning Filip, dus. Om hoeveel overtredingen het ondertussen al gaat, hoe groot het totaalbedrag aan achterstallige boetes is en of er al Franse deurwaarders werden ­gemobiliseerd: niemand die het weet, of wil zeggen.

    Al kwijtgescholden

    Het goede nieuws voor Filip: alle boetes zijn inmiddels kwijtgescholden en ook de echte overtreders moeten geen factuur meer verwachten. Het slechte nieuws: Frankrijk hoopt de computerfouten nog voor de zomer te verhelpen zodat toekomstige laagvliegers of foutparkeerders voortaan de dans niet meer ontspringen.

    20-03-2014 om 22:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelboom haalt slag thuis in familienamenheisa

    Turtelboom haalt slag thuis in familienamenheisa

    Hebben ze dan echt niets beters te doen? We moete miljarden besparen, de vergijzing slaat toe en overal gaan honderden jobs verloren en CD&V en Open Vld vinden de discussie rond de dubbele famileinamen veel belangrijker. Shame on you!

    Ik zal niet nalaten bij de volgende verkiezingen rekening te houden met deze onnozele voorstemmers en hun partijen.

    Opsluiten dat stom wijf

    De parlementaire commissie Justitie heeft het amendement van Turtelboom op de wet rond de nieuwe naamgeving voor kinderen nipt aanvaard. Dat amendement stipuleert dat het kind de naam van de vader krijgt als de ouders geen akkoord bereiken. Er ging een dag geruzie tussen Open Vld en CD&V aan vooraf.

    Na veel gekissebis was de discussie over het wetsvoorstel rond dubbele familienamen weer in de commissie Justitie beland. Die heeft het amendement aanvaard. Daaraan ging een chaotische stemming vooraf, waarbij een misnoegde CD&V-fractieleider Raf Terwingen buiten de zaal stond te telefoneren en de tegenstanders dus één stem tekort kwamen.

    Acht stemmen tegen zeven
    Het amendement werd uiteindelijk goedgekeurd met acht stemmen voor (PS, MR, Open Vld en sp.a), zeven tegen (N-VA, CD&V, Ecolo-Groen en Vlaams Belang) en een onthouding (cdH). Normaliter had Terwingen tegengestemd, maar terwijl hij naar eigen zeggen één en ander aan het aftoetsen was met zijn partijvoorzitter en vicepremier, vond de stemming plaats.

    Net voor de stemming verkregen de voorstanders van het amendement een korte schorsing. Die zou normaal gezien vijf minuten duren. Toen die deadline verstreken was en er nog verschillende commissieleden op de gang stonden, kondigde commissievoorzitster Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) het begin van de stemming aan, ondanks de vraag van Carina Van Cauter (Open Vld) om nog een tiental minuten te schorsen.

    Te laat terug binnen in commissiezaal
    Groot was de verbazing toen bij de stemming bleek dat het tegenkamp één stem tekort kwam, ondanks het feit dat ook de vier N-VA'ers de rode knop indrukten, terwijl in de loop van de namiddag te horen viel dat ze zich zouden onthouden. Als reden daarvoor schoof fractieleider Jan Jambon naar voren dat hetgeen op tafel ligt, geen sluitende en degelijke wetgeving is.

    Bleek dat CD&V-fractieleider Terwingen op het moment van de stemming nog op de gang aan het bellen was. "Ik vind dit niet kunnen", klonk het bij zijn terugkomst verontwaardigd. "Dit is niet correct. Ik doe één telefoontje om in dit moeilijke dossier af te checken bij mijn voorzitter en vicepremier", aldus Terwingen. Ook Jambon sprak schande over de manier waarop "een collega van een andere partij zo te kakken wordt gezet en gauw gauw een stemming wordt uitgelokt. Zo laag is dit parlement nog nooit gevallen".

    Amendement van Turtelboom
    Minister Turtelboom had het amendement ingediend op de wet die bepaalt dat kinderen een dubbele familienaam krijgen bij geboorte. Ze stelde voor om terug te keren naar haar oorspronkelijke wetsvoorstel, waarbij het kind bij onenigheid tussen de moeder en vader de naam van de vader krijgt. Nu zou het kind automatisch de familienamen van vader en moeder krijgen, in die volgorde.

    Maar Sonja Becq van CD&V vond de dubbele familienaam en het nieuwe amendement vooral heel ingewikkeld. Haar partij was het ook al niet eens met het wetsvoorstel waarbij ouders ruime keuzevrijheid krijgen. Becq stelde ook dat minister Turtelboom met dit amendement het doel van de wet voorbijschiet. "Het was de bedoeling ervoor te zorgen dat de moeder haar naam kon doorgeven, maar dit voorstel veronderstelt dat de moeder het akkoord heeft van de partner, anders is het sowieso de naam van de vader."

    De discussie tussen de twee partijen werd de hele dag door gevoerd, ook op sociale media. Uiteindelijk werd de strijd alsnog beslecht in het parlement.

    20-03-2014 om 07:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally krijgt fiscus op zijn dak

    Eddy Wally krijgt fiscus op zijn dak

    Hij heeft ze verdient zelf al was het in zwart, al die die zeggen : ja hij moest maar aangegeven hebben, zijn jaloers, als ze zelf de kans schoon zagen , dan gingen ze het ook doen...je mag hier bijna niks meer doen, enkel braaf in rijtje lopen, rijden, staan, centjes afgeven en voor de rest...bakkes houden .

    Zouden beter politici als De Gucht en co eens aanpakken! Maar daar wordt de BBI teruggefloten en de enige in dossier die gestraft werd is de ambtenaar...

    De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een vooronderzoek gestart naar het fortuin van Eddy Wally. De fiscus pluist onder meer uit waar het inkomen van de charmezanger naartoe is en of er zwart geld in het spel is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    Aanleiding voor het onderzoek was het tv-programma 'Kroost' op VIER.

    Daarin beschreef Hugo Colpaert, manager van de 81-jarige charmezanger, hoe belangrijk geld was voor Eddy Wally. "De echte Eddy is de man die aan de keukentafel briefjes van 50, 100 en 500 euro zat te tellen. En die zei: 'Het is goed geweest vandaag, wat doen we morgen'", aldus de manager.

    Volgens Colpaert werkte Wally dag en nacht en stak hij ieder jaar gemiddeld 700.000 euro op zak, "het liefst van al in envelopjes".

    Dat bedrag alarmeerde de dienst Inputbeheer van de BBI. Die zou al twee weken informatie verzamelen over de inkomsten van de tachtiger. De fiscus wil nagaan of de gages voor de optredens altijd netjes op papier stonden en of zijn cash opbrengst geen (gedeeltelijk) zwart geld betrof. De BBI wil ook weten wat er intussen met de vergaarde inkomsten is gebeurd. Onder meer Wally's belastingaangiften worden momenteel onderzocht.

    Van een grondig onderzoek met huiszoekingen en ondervragingen is voorlopig geen sprake. Dat hangt van het vooronderzoek af.

    Over de onthullingen van Colpaert zijn de meningen intussen verdeeld. Volgens financieel auteur Thierry Debels beging de manager een zware blunder door het inkomen van zijn artiest op tafel te gooien. "Je moet altijd in het achterhoofd houden: 'Bij de belastingen kijken ze ook tv'."

    Zanger Jimmy Frey ziet geen graten in de publieke bekentenissen. "Iedereen ziet nu eindelijk in dat die mens keihard gewerkt heeft", klinkt het in Dag Allemaal.

    19-03-2014 om 23:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    Hebben ze nu echt niets anders te doen in het parlement ?
    Misschien een crissis bestrijden en voor werkgelegenheid zorgen .
    Prutsers allemaal !!!!!!!!!!
     
    Trut Turtelboom
    Jij bent zo zot als een achterdeur ,
    uw plaats is in het nieuwe gevangenis
    van Beveren waas

    Turtelboom wil terug naar oorspronkelijk voorstel familienaam

    De discussie over de familienaam die ouders aan hun kinderen geven blijft aanslepen. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) dient woensdag in de Kamer naar eigen zeggen een regeringsamendement in dat teruggrijpt naar haar oorspronkelijke voorstel, zoals het in juli door de ministerraad is goedgekeurd. De CD&V-Kamerfractie gaat dat voorstel opnieuw niet steunen.

    Turtelboom wil dat ouders de vrije keuze hebben in de familienaam die ze geven aan hun kinderen. Ze kunnen blijven kiezen voor de naam van de vader, maar ook die van de moeder kiezen of opteren voor een dubbele familienaam (in de volgorde vader-moeder of moeder-vader). Wanneer ouders er niet uit geraken, wordt de naam van de vader gekozen.

    In de Kamer vond regeringspartij CD&V echter dat het voorstel de vader een vetorecht gaf. Wanneer hij niet akkoord gaat, krijgt het kind immers automatisch de naam van de vader en de discriminatie tussen vader en moeder zou daarmee niet verdwijnen, luidde de redenering.

    Uiteindelijk tekenden alle meerderheidspartijen een amendement dat ervoor zou zorgen dat het kind een dubbele naam (vader-moeder) zou krijgen wanneer ouders er niet uit geraakten. Dat voorstel werd in de bevoegde Kamercommissie goedgekeurd.

    Daags nadien laaide de discussie binnen de meerderheid opnieuw op. Het cdH vond de daags voordien goedgekeurde regeling te ingewikkeld en stelde voor om af te stappen van de keuzevrijheid en voor elk kind de dubbele naam op te leggen, met de naam van de vader als eerste. PS en MR reageerden afwijzend.

    Donderdag zou de plenaire Kamer in principe over het in commissie goedgekeurde voorstel moeten stemmen. Maar minister Turtelboom dient woensdag dus een regeringsamendement in dat terugkeert naar haar oorspronkelijke voorstel. Turtelboom benadrukt dat dit er komt "na 15 jaar aan debatten in het parlement, die in wetsvoorstellen zijn uitgemond van quasi alle partijen" en na "een jaar van besprekingen op regeringsniveau".

    Bijft de vraag of een meerderheid in het parlement zich achter het voorstel van de minister zal scharen. De CD&V-Kamerfractie zal alvast tegenstemmen en ontkent formeel dat haar vicepremier Pieter De Crem groen licht gaf voor het amendement van minister Turtelboom.

    19-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU kondigt sancties af na omstreden referendum Krim

    EU kondigt sancties af na omstreden referendum Krim

    We zijn al dat EU-gedoe kotsbeu maar er is er geen een die de straat op durft te komen. Wij als volk hebben de macht!

    Daar zijn de EU en de VS weer om zich te moeien, geen wonder dat de Krim voor Rusland kiest. Moesten ze hier een referendum houden, veronderstel dat de meerderheid ook van de EU af zou willen.

     

     Als antwoord op het referendum over de aanhechting van de Krim bij Rusland hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie vandaag sancties opgelegd aan 21 personen uit Rusland en de Krim. Ook de Verenigde Staten hebben sancties geheven in een reactie op het referendum.

    De Europese sancties zijn gericht tegen dertien Russen, onder wie drie militairen, en acht inwoners van de Krim. Een van de drie militairen is Alexander Vitko, commandant van de Russische vloot in de Zwarte Zee. Ook zijn er leden van het Russische parlement op de lijst opgenomen

    Omstreden referendum
    De Europese buitenlandministers achten de geviseerde individuen mee verantwoordelijk voor de recente escalatie op de Krim. Hun tegoeden op Europees grondgebied worden geblokkeerd. Daarnaast krijgen ze ook een inreisverbod opgelegd. De sancties treden meteen in werking

    Op de Krim stemde ruim 96 procent van de opgedaagde kiezers gisteren voor een aanhechting van het Oekraïense schiereiland bij Rusland. De EU en de VS erkennen het resultaat van het "onwettige" referendum niet.

    Topontmoeting geannuleerd
    De ministers besloten tenslotte ook de voor deze zomer geplande topontmoeting tussen de Europese leiders en de Russische president Vladimir Poetin te annuleren. "Dit is een dag waarop er een duidelijke boodschap moet gestuurd worden", zei de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier.

    Met deze "doelgerichte" sancties tegen individuen betreedt de Europese Unie de tweede fase van het arsenaal aan sancties dat tegen Rusland in stelling wordt gebracht. Eerder waren al de onderhandelingen over soepelere visumregels voor Russische onderdanen en over een nieuw samenwerkingsakkoord opgeschort.

    Wapenembargo?
    In een derde fase zouden de Europeanen economische sancties tegen Rusland kunnen nemen. Sommigen pleiten onder meer voor een wapenembargo. De Europese staatshoofden en regeringsleiders buigen zich donderdag in Brussel opnieuw over de situatie in Oekraïne en op de Krim.

    De derde fase is voorlopig nog niet aan de orde. Ondanks de neergang van de relaties met Rusland blijven de Europeanen hopen dat de situatie op de Krim de-escaleert en dat Rusland gesprekken wil aanknopen met Oekraïne en de internationale gemeenschap.

    Amerikaanse sancties
    De Verenigde Staten vaardigden vandaag gelijkaardige sancties uit tegen elf topfunctionarissen uit Rusland en Oekraïne. Het gaat om zeven Russen, onder wie vicepremier Dmitri Rogozine, leden van het Russische parlement en twee raadgevers van Poetin. Daarnaast richten de Amerikanen hun pijlen op twee separatistische leiders op de Krim, de afgezette president Viktor Janoekovitsj en diens adviseur.

    18-03-2014 om 23:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil voor 15 miljard euro bezuinigingen doorvoeren

    Open Vld wil de overheden in ons land tegen 2019 vijftien miljard euro zuiniger laten werken. Daarvoor moeten de overheidsuitgaven minder snel groeien en moeten meer mensen werken en langer aan het werk blijven. De partij wil op termijn nog twee tarieven overhouden in de personenbelasting. Wie na drie jaar intense begeleiding nog werkloos is, verliest zijn werkloosheidsuitkering.

    Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten stelde maandag de becijfering voor van het 5-5-5-groeiplan waarmee Open Vld naar de verkiezingen trekt. Zoals bekend willen de liberalen de loonkosten met vijf miljard euro doen dalen, de belastingen voor werkenden en gepensioneerden met vijf miljard verminderen en het overheidsbeslag met vijf procent naar beneden krijgen.

    294.000 jobs

    Het Open Vld-plan moet volgens Rutten 294.000 jobs opleveren, 100.000 meer dan het Planbureau voorziet. Werklozen worden strikter opgevolgd. Wie na een jaar werkloosheid nog geen job heeft, moet zich laten omscholen en twee halve dagen per week gemeenschapsdienst volgen. Wie na drie volle jaren nog werkloos is, krijgt geen uitkering meer.

    Om de loonkosthandicap te verkleinen, willen de liberalen de sociale bijdragen lineair met 3,5 miljard euro verlagen. De Vlaamse regering zou daarbovenop voor 650 miljoen euro extra RSZ-kortingen moeten voorzien voor min-30-jarigen en 55-plussers.

    Werkenden belonen

    Wie werkt en gewerkt heeft, zou meer moeten overhouden. Dat wil Open Vld bereiken door het afschaffen van een aantal belastingschalen. Op termijn - in 2021 - zouden enkel de schalen van 25 en 45 procent overblijven. De Vlaamse belastingen zouden met een miljard euro verlaagd worden.

    18-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!