Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-jarige die De Wever en Magnette lik op stuk gaf als held onthaald op school

    17-jarige die De Wever en Magnette lik op s

    Als deze jongere geboeid is door politiek, dan heeft hij er bijzonder weinig van begrepen. Flauwe vraag ?tuk gaf als held onthaald op school

    Magnette heef waarscheinlijk gevraagd aan Lorenzo voor wat drinkgeld de stoere uit te hangen 


    De grote held van het Nationale Debat was niet De Wever of Magnette, maar wel Lorenzo Ramalho. De 17-jarige jongen uit Aarschot stelde niet alleen een pertinente vraag, maar zette hen ook allebei in de hoek. Op school werd hij alvast als een held ontvangen.

    "Stevenen we nu terug af op meer dan 500 dagen onderhandelingen, met het gevolg dat er hier in België niets gebeurt? Op die manier zullen de jongeren nog meer hun geloof verliezen in de politiek", luidde zijn statement.

    15-05-2014 om 13:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water blijkt zeer diep tussen De Wever en Magnette

    Water blijkt zeer diep tussen De Wever en Magnette

    Bart De Wever en Paul Magnette opnieuw rechtstreeks in de clinch

    Bart De Wever en Paul Magnette opnieuw rechtstreeks in de clinch

    N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-tegenpool Paul Magnette zijn voor de camera’s van VTM en RTL-TVi opnieuw rechtstreeks in debat gegaan. Magnette kwam geregeld fors uit de hoek, maar ook De Wever schoot er niet naast.

    ‘Rumble in the jungle’, zo vatte Bart De Wever na afloop samen. Opnieuw bleek vooral de grote kloof tussen de grootste partijen van het land. RRL-TVi zond het debat al uit, bij VTM staat het (ondertussen al vervroegd) om 21u50 geprogrammeerd.

    De conclusie aan het eind was voor beide kopmannen snel gemaakt. Als het even kan, stappen ze niet samen in één regering. ‘Als het is om te praten over het einde van de sociale zekerheid en van het land, dan niet met N-VA’, zei Magnette, die vermoedt dat de Vlaams-nationalisten het land sowieso slechts willen blokkeren en helemaal geen federale regering willen vormen.

    De Wever heeft weliswaar het gsm-nummer van Magnette, maar hoopt dat na de verkiezingen niet nodig te hebben. ‘Mijn hoop is zonder de PS te kunnen regeren’, aldus de N-VA-topman, die in het debat opnieuw het bewijs zag dat Vlaade waarheid’. Maar hij counterde ook meteen. ‘Uw parlementsleden beletten uitwijzingen op het vliegtuig, dan moet u er niet van schrikken dat de Vlamingen niet van uw PS moeten weten.’

    De Wever trok ook zelf meermaals in de aanval. ‘Waar de PS het grootst is, is de werkloosheid het hoogst’, sneerde hij. Of nog: ‘De liefde van de PS voor België, dat is de liefde voor de transfers.’ En die transfers werken volgens hem ‘het cliëntelisme van de PS’ in de hand.

    Bestaat België nog in 2030?

    In die steeds bitsigere strijd kreeg De Wever ook meermaals ‘separatist’ om de oren geslingerd. ‘De echte separatist is degene die denkt dat hij mag besturen zonder meerderheid in Vlaanderen’, beet hij terug.

    Magnette bleef echter hameren op het gevaar dat N-VA ‘opnieuw’ het land zou verlammen. ‘U bent nog niet de keizer van Vlaanderen, u moet accepteren dat er ook andere Vlaamse partijen zijn’, zo wees de PS’er meteen ook de zogezegde keuze tussen het PS-model en het N-VA-model van de hand.

    Tot slot vroegen ook de moderatoren De Wever meer duidelijkheid over de N-VA-plannen met België. Over zijn antwoord op de ‘ja/neen-vraag’ of het finale N-VA-doel is om België te splitsen, moest hij toch even nadenken. ‘Vlaanderen en Europa, daar denken wij aan’, werd het uiteindelijk. ‘Dus in die zin: neen.’ En of België in 2030 nog zal bestaan? ‘In een sterker Europa zou het kunnen van niet’, aldus nog de N-VA’er.

    Wie het debat uiteindelijk won, durfden beide tenoren na afloop niet zeggen. ‘Het was wel stevig, maar ik heb hem gewoon laten kloppen’, blikte De Wever terug, naar eigen zeggen verbaasd dat Magnette hem zo vaak wilde onderbreken. ‘Zelfs op het paleis is het makkelijker de koning te onderbreken, dan Bart De Wever hier’, oordeelde Magnette dan weer.

    Of er tijdens het debat nog nieuwe wonden geslagen zijn dan? ‘Er is niets gebroken dat nog niet gebroken was’, besloot De Wever.

    14-05-2014 om 19:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld vraagt ontslag van BAM-topman

    Open Vld vraagt ontslag van BAM-topman

    Ik wil dat petit De Croo de stekker uit ovld trekt dan zijn we eindelijk verlost van die bende bedriegers en zakkenvullers. V Mechelen had in de vorige Vlaamse regering toch de touwtjes in handen en heeft niets gedaan. Blaaskaak Somers zou beter Mechelen beter besturen dan zich in Antwerpen te moeien.

    Wij vragen ontbinding Open VLD. . Daar deze party alle geloofwaardigheid en respect is verloren na alle gefoefel rond topman De Gucht en geklungel met Turtelboom heeft deze party geen enkele reden tot bestaan meer.

     

    Open Vld vraagt het ontslag van BAM-directeur Jan Van Rensbergen. Volgens de Vlaamse liberalen is de topman zijn geloofwaardigheid kwijt na de discussie over het aantal rijstroken op het Oosterweeltracé.

    Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien zal de Antwerpse ring aan de Hollandse Knoop in Deurne in de toekomst 29 rijstroken tellen. In een eerste reactie ontkende de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) dat er sprake is van zoveel rijstroken. Hoeveel er dan wel komen, was niet meteen duidelijk. Later op de dag verduidelijkte BAM-directeur Jan Van Rensbergen op een persconferentie dat het gaat om maximaal 18 rijstroken. 

    14 + 4 
    De BAM stelt dat er in de sleuf van de ring extra rijstroken bijkomen tot een maximaal totaal van 14 op de ring zelf, plus nog eens 4 van de op- en afritten. Pechstroken en de verkeersafwikkeling rondom de ring wil de BAM in tegenstelling tot Groen-voorzitter Wouter Van Besien niet meerekenen. De ruimtelijke impact wordt bovendien kleiner dan nu, stelt BAM-CEO Jan Van Rensbergen, met een breedte van 130 meter in plaats van de huidige 160.

    Gebrekkig
    Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op de gebrekkige transparantie en de communicatie van de BAM. Maar bij Open Vld is het geduld nu op. De Vlaamse liberalen vinden dat BAM-topman Van Rensbergen zijn geloofwaardigheid kwijt is en moet opstappen. 

    "Sinds dag één toont Van Rensbergen misprijzen voor iedere vorm van inspraak en transparantie", zegt Antwerps kopstuk Annemie Turtelboom. "In het belang van de stad en de rand, moet BAM een nieuwe directeur krijgen, die gedragen wordt door iedereen, en voor eens en voor altijd klaarheid schept", stelt ze in een persbericht samen met de andere Antwerpse Open Vld-kopstukken.

    Groen
    Ook Wouter Van Besien is niet onder de indruk van de verduidelijking van de BAM. Volgens hem tonen de plannen ondubbelzinnig aan dat er sprake is van 29 baanvakken. "De leugens moeten stoppen. Dat is onaanvaardbaar, zowel omwille van de schadelijke gevolgen van de gezondheid, als omwille van de ruimtelijke verminking van de stad", aldus Van Besien

    De Groen-voorzitter roept de BAM, de Vlaamse regering en het stadsbestuur op "te stoppen met mist spuien over de concrete plannen en open kaart spelen". "De Antwerpenaar heeft recht op de waarheid", klinkt het.

    14-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als onze Belgische politicaÂ’s nu eens een baard zouden dragen?

    Stel dat vrouwenbaarden de nieuwe trend worden deze zomer nu Conchita Wurst overtuigend het Songfestival heeft gewonnen. Hoe zou de Belgische politieke scène er dan uitzien?

    Dat vroegen wij ons ook af maar het resultaat valt best wel mee.

    Oordeelt u zelf op basis van onderstaande foto’s.

    Homans met baard

    joëlle met baard

    maggy en maya

    Laurette met baard

    freya met baard

    13-05-2014 om 13:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo De Franstalige belastingregering is een cliché

    Di Rupo De Franstalige belastingregering is een cliché

    Leugenaar. Welke lasten op arbeid verlaagd? Hoe komt het dan dat nog zoveel bedrijven over kop gaan of naar een ander land verhuizen. En zijn sociale zekerheid is er 1 gemaakt op zijn kiesvee. U bent niet alleen de leider van een belastingregering maar ook pestkop tegenover de Vlaming.

    Een nieuwe regering met de PS aan de macht zal een doemscenario worden voor Vlaanderen. Nu wordt het tijd we eens naar onze eigen zak kijken.

    De PS gaat na de verkiezingen niet onderhandelen over de splitsing van het land of van de sociale zekerheid. Dat heeft premier Elio Di Rupo gezegd in het VRT-journaal (één). "We hebben stabiliteit nodig, geenonzekerheid".

    Oppositiepartij N-VA schildert de regering-Di Rupo graag af als een "Franstalige belastingregering". MR-vicepremier Didier Reynders liet dan weer onlangs optekenen dat de zogeheten "pestbelastingen" vooral in Vlaanderen voelbaar zijn en daarom voor Franstalige politici aanvaardbaar waren. 

    "Topland in Europa"
    "De verklaringen van mijnheer Reynders zijn voor zijn rekening", zegt premier Di Rupo. "Die Franstalige belastingregering is een cliché tegen de regering. In Europa zijn we een van de toplanden", zegt de premier. "Wij hebben een evenwichtig beleid gevoerd: we hebben de btw niet verhoogd en de lasten op arbeid verlaagd". 

    Di Rupo hekelde het feit dat de N-VA haar programma regelmatig bijstuurt. "De kracht van verandering is de kracht om het eigen programma voortdurend te veranderen", zei hij. 

    Kan de PS met de N-VA een nieuwe regering vormen? "De PS gaat niet aan tafel om het land of de sociale zekerheid te splitsen", zegt Di Rupo. 

    13-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters (CD&V) wil opnieuw af van samenvallende verkiezingen

    Kris Peeters (CD&V) wil opnieuw af van samenvallende verkiezingen

    Blablabla, ik hoop dat die man na de verkiezingen zijn domme praatjes voor zich kan houden. We zullen àl onze zondagen opofferen om dat politieke clubje te komen kiezen. terwijl het er uiteindelijk toch niet toe doet op wie of wat we stemmen, de regering zit vol niet-verkozenen. Stelletje hypocrieten

    Ik wil af van gelukzoekers,en dat kan miljarden besparen.

    Als het van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) afhangt, is het de laatste keer geweest dat de Vlaamse en federale verkiezingen samenvallen. Dat zei hij zondag in De zevende dag. Gevraagd naar meer uitleg, zegt Peeters dat hij "ervan uitgaat dat het Vlaams Parlement ervoor zal zorgen dat er na 2014 geen samenvallende verkiezingen meer zullen zijn".

    "Als volwassen deelstaat heeft Vlaanderen er recht op dat we aan de kiezer voorleggen wat we hebben gedaan en dat de politieke partijen kunnen zeggen wat ze zo al aan de kiezer voorstellen als die voor hen kiest", zegt Peeters. Het is niet de eerste keer dat Peeters openlijk betreurt dat de Vlaamse en de federale verkiezingen op dezelfde dag gehouden worden. Het opvallendste pleidooi daarvoor hield hij in september vorig jaar tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent.

    Hoe Peeters de verkiezingen precies wil loskoppelen, is niet helemaal duidelijk. In ieder geval hoopt hij dat een (bijzondere) meerderheid in het volgende Parlement daartoe bereid zal zijn. "Dat is een democratisch argument: het Vlaams beleid kan dan door de kiezer afzonderlijk worden beoordeeld." Met de inwerkingtreding van de zesde staatshervorming wint dit argument alleen maar aan kracht, zegt Peeters, "aangezien het zwaartepunt nog meer verschuift naar de deelstaten, en het Vlaams beleidsniveau nog belangrijker wordt voor de mensen".

    12-05-2014 om 16:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn dit prachtige beelden van tafeltennisser zonder armen!

    Zijn dit prachtige beelden van tafeltennisser zonder armen!


    "Niets is onmogelijk", luidt de levensles van deze Ibrahim Hamato. De Egyptenaar verloor op erg jonge leeftijd beide armen, maar dat belette hem niet om zijn grote droom te blijven najagen, namelijk een (oerdegelijke) tafeltennisser worden. Jarenlang zocht ie naar de juiste techniek, en of hij die heeft gevonden! De karaktervolle man houdt de bat in zijn mond en legt Jan en alleman meer dan het vuur aan de schenen.

    Hamato was de voorbije tien dagen eregast op het WK voor landenteams in Tokio, waar hij even kon sparren met 's werelds beste spelers. Onder meer tafeltennislegende Vladimir Samsonov en een paar Chinese toppers waren danig onder de indruk van het spel van de Egyptenaar. Inspirerende beelden, of niet soms?



    12-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Wat partijen aan fiscale cadeaus beloven, vragen ze aan diezelfde burger terug door consumptie of vermogen hoger te belasten, de lonen eenmalig niet te indexeren of dieper te snijden in de overheid.

    Sinterklaas bestaat helaas niet, maar politieke partijen nemen graag zijn plaats in. Alleen vergeten ze daarbij uit te leggen dat er een cruciaal verschil is. De heilige man brengt zijn cadeaus belangeloos mee uit Spanje. De overheid neemt in ruil voor de cadeaus ook iets terug af. We zetten de belangrijkste compenserende maatregelen op een rijtje.

    De enige partij die geen verschuiving van de lasten voorziet, is Open VLD. Zij financieren het fiscaal cadeau door dieper dan de anderen in de overheidsuitgaven te snijden. Ook dat wordt gevoeld in de portefeuille, maar het is onmogelijk te berekenen wie daarbij hardst getroffen wordt.

    1.N-VA: Indexeer de lonen eenmalig niet

    De N-VA belooft aan de werkenden een fiscaal cadeau van gemiddeld 46 euro per maand. Voor wie aan een minimumloon werkt, is dat minder dan 30 euro, voor de topverdieners bijna 100 euro.

    Maar de partij treft de werkenden door de lonen in 2015 eenmalig niet met de gebruikelijke 2 procent te indexeren. Netto komt dat neer op een koopkrachtverlies tot 1,3 procent. Gemiddeld verliest een werknemer daardoor 23 euro per maand. De indexsprong doet het fiscaal cadeau dus voor de helft teniet. Hoewel de indexsprong eenmalig is, blijft het nadeel jaarlijks doorwerken omdat werkenden ook de volgende jaren een lager loon zullen hebben.

    De last van een indexsprong is ongelijk verdeeld over de werkende bevolking. Aangezien de indexsprong een procentuele vermindering van het loon inhoudt, verliest iemand met een hoger loon meer euro’s. Iemand die aan een minimumloon werkt, verliest minder dan 10 euro per maand. De tien procent beste verdieners boeten gemiddeld 45 euro in.

    Opmerkelijk is dat vooral de middelste lonen er bekaaid vanaf komen. Bij het belastingvoorstel van de N-VA kreeg wie iets meer dan gemiddeld verdient (2.800 tot 3.400 euro bruto) al een minder groot fiscaal cadeau dan de lagere middenklasse (en de topverdieners). De indexsprong diept de verschillen nog uit. De hogere middenklasse houdt na de verrekening van de indexsprong gemiddeld nog 10 euro extra per maand over, een vierde van wat de lagere middenklasse (deciel 4) en de grootverdieners krijgen. Daardoor maakt de gecorrigeerde grafiek een nog duidelijkere V-beweging.

    2.CD&V, N-VA: verhoog de belasting op consumptie

    CD&V wil jaarlijks tot 3 miljard euro extra halen uit belastingen op consumptie, zoals btw en accijnzen. In die som is ook het aanpassen van fiscale aftrekken verrekend.

    De N-VA mikt op 1,2 miljard per jaar. Beide partijen willen de bestaande tarieven (6, 12 en 21 procent) niet optrekken. Erg concreet over hoe ze die opbrengsten willen halen, zijn de partijen niet, ook niet na aandringen. Ze willen wel de btw-inning efficiënter maken, en verwijzen daarvoor allebei naar de Europese Commissie die berekende dat België 16 procent (omgerekend ongeveer 4 miljard euro) van zijn btw-inkomsten misloopt, onder meer door fraude.

    De partijen noemen wel enkele producten die zwaarder belast zullen worden, maar ze zijn huiverachtig om te veel voorbeelden te noemen. Dat maakt de belastingverhoging immers concreet, en zet een lobbymachine van de getroffen sectoren in gang.

    CD&V wil weekbladen, meeneemmaaltijden en schoonheidsoperaties duurder maken. Daarbovenop wil CD&V, net als Groen, diesel geleidelijk even zwaar belasten als benzine. De N-VA wil roltabak en pesticiden zwaarder belasten.

    Omdat de partijen vaag blijven over de belastingverhoging, is het niet mogelijk om precies te berekenen hoeveel het leven duurder zal worden voor een gezin. We weten wel dat gezinnen ongeveer 60 procent van de btw-inkomsten betalen. Een gelijk gespreide verhoging van de btw-inkomsten met 1 miljard euro kost de gezinnen gemiddeld 600 miljoen per jaar. Dat komt neer op een koopkrachtverlies van gemiddeld 23 euro per maand, of dus evenveel als een indexsprong.

    Bij gezinnen met het grootste arbeidsinkomen schommelt de extra belasting rond 35 euro, omdat zij meer consumeren. Gezinnen met het laagste arbeidsinkomen betalen maandelijks minder dan 10 euro extra. Ook de btw-verhoging doet een gedeelte van het fiscaal cadeau teniet.

    3.SP.A, Groen: verhoog de belasting op vermogen

    De linkse partijen vinden dat vermogenden te weinig bijdragen. De SP.A voorziet 2 miljard extra inkomsten uit vermogens, onder meer door meerwaarden op aandelen te belasten. Groen haalt een pak forser uit en wil 7,5 miljard ophalen uit een echte vermogensbelasting.

    De ecologisten voorzien een oplopend tarief van maximaal 1,37 procent, maar schrappen in ruil daarvoor wel een hele resem belastingen op vermogen, zoals registratierechten bij de aankoop van een huis, roerende en onroerende voorheffing.

    Wie minder dan 250.000 euro bezit, betaalt geen vermogensbelasting en gaat er – door het afschaffen van een reeks belastingen – doorgaans op vooruit. De helft van de gezinnen bezit minder dan 250.000 euro.

    Omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn over het vermogen, kunnen we de effecten helaas niet zelf berekenen. Volgens de partij zelf moet wie één miljoen euro bezit, 8.246 euro betalen op jaarbasis, of 687 euro per maand. De rijkste tien procent moet maandelijks gemiddeld 2.300 euro afdragen. Groen richt zich met zijn hervorming vooral op de (lagere) middenklasse. Die betaalt geen of nauwelijks vermogensbelasting en ziet enkele belastingen geschrapt. De armsten, die geen vermogen hebben, betaalden de geschrapte belastingen niet of bijna niet en gaan er dus niet op vooruit. Wie veel verdient, kreeg al geen voordeel op arbeidsinkomen en moet ook van zijn vermogen een groter stuk afdragen. Het voorstel van Groen doet de rijken dus bloeden.

    11-05-2014 om 18:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAPPORT. Dit zijn de beste parlementsleden van de klas

    RAPPORT. Dit zijn de beste parlementsleden van de klas

    Het federaal parlement

    Twee weken voor de verkiezingen brengt Het Nieuwsblad een uitgebreid rapport van alle ministers en parlementsleden. Zo komt u te weten welke politici de voorbije jaren hard gewerkt hebben en wie we niet gezien hebben. Bekijk hier alle parlementsleden die een grote onderscheiding hebben gekregen. Het volledige rapport vindt u vrijdag exclusief bij Het Nieuwsblad.

    Doe de stemtest op uwregering.be
    Mis niets van de verkiezingen 2014

    Bijna de helft van alle Nederlandstalige parlementsleden scoort ondermaats. Vooral in de grote fracties zitten veel onvoldoendes, dat komt omdat daar meer politici zitten van wie niet verwacht werd dat ze verkozen zouden worden. De groenen scoren globaal gezien het best.

    In het rapport worden zowel de parlementsleden van het federaal, Vlaams en Europees parlement en de senators beoordeeld. Er is ook een rapport voor elke minister in de federale en Vlaamse regering. Opvallend: de regering Di Rupo I krijgt een beter rapport dan de regering Peeters II. Ontdek in Het Nieuwsblad waarom.

    Lees het volledige rapport ook in de digitale editie van Het Nieuwsblad.

    Wil u weten of deze politici aansluiten bij uw standpunten? Vorm dan nu uw regering op u

    Federaal parlement

     

      Meyrem Almaci

    1ste plaats Kamer Antwerpen, 38 jaar

    Ze emmert door zonder punten en komma’s. We laten die uitspraak voor rekening van Bart De Wever, maar Almaci ademt weinig als ze spreekt, dat wel. Ze bijt zich ergens in vast, zeker in het bankendossier, en gaat er vol voor. Is dat soort lef en vastberadenheid niet wat iedereen verwacht van een parlementslid?

      Kristof Calvo

    2de plaats Kamer Antwerpen, 27 jaar

    Calvo is bitter jong, maar heeft de flair van iemand die al jarenlang meeloopt. Op het energiedossier is hij excellent, én hij heeft de gave van het woord. Hij koppelt dat aan politieke feeling. Als hij nog wat rustiger wordt, en zich minder zou verliezen in persoonlijke aanvallen, zal hij nog groeien.

      Stefaan Van Hecke

    1ste plaats Kamer Oost-Vlaanderen, 41 jaar

    De fractieleider van Groen, en dat is niet altijd een geschenk gezien de samenwerking met het veel linksere Ecolo. Kent zijn dossiers uitstekend, en weegt zeker in debatten over Justitie. Speelde ook een grote rol bij de onderhandelingen over de staatshervorming.

      Carina Van Cauter

    2de plaats Kamer Oost-Vlaanderen, 51 jaar

    Carina Van Cauter heeft het moeilijk om een duidelijk en helder verhaal te brengen. Toch is ze één van de allerbeste parlementsleden. Als voormalig slachtoffer speelde ze een grote rol in de Commissie Seksueel Misbruik en ze lag aan de basis van de strengere snelbelgwet. Je kunt enkel hopen dat het zich in stemmen vertaalt.

      Theo Francken

    1ste plaats Kamer Vlaams-Brabant, 36 jaar

    Als ex- cabinettard van Geert Bourgeois kende niemand hem bij het begin van de legislatuur. Dat is voltooid verleden tijd. Francken sloeg spijkers met koppen als het over asiel, defensie of het koningshuis ging. Een hooligan? Misschien, maar één met een grote meerwaarde. Ook burgemeester van Lubbeek.

      Steven Vandeput

    1ste plaats Kamer Limburg, 47 jaar

    Eén van de besten van de N-VA-fractie. Een dossiervreter die sterk is op begroting, maar dat komt er niet helemaal uit. Anderen gaan met de media-aandacht lopen, en dat frustreert de Hasseltenaar soms. Hij mag nu de lijst trekken in Limburg, en dat is terecht.

     

     

    Vlaams parlement

     

      Koen Van den Heuvel

    3de plaats Vlaams parlement Antwerpen, 49 jaar

    Wie de vorige fractieleider Ludwig Caluwé wakker maakte om hem naar de Antwerpse deputatie te sturen, verdient een applausje. Zijn opvolger brengt wel leven in de boîte, en is een crack met cijfers. Van den Heuvel zou een betere minister van Begroting zijn dan Philippe Muyters.

      Bart Martens

    1ste opvolger Kamer Antwerpen, 45 jaar

    Milieu-expert Martens had groen kunnen zijn, maar zou bij elke partij bij de besten horen. Hij heeft visie, weet het te formuleren, kent zijn dossiers en werkt hard. Toch zou hij nóg beter scoren als hij net zo communicatief was als zijn broer, de ceo van de voetbalbond, Steven Martens.

      Vera Van der Borght

    Komt niet meer op, 62 jaar

    Onbekend, té onbekend. Ze is de liberale experte op welzijn, en beheerst dat tot in de puntjes. Af en toe kon ze minister Vandeurzen het vuur aan de schenen leggen. Ze is zestig en neemt afscheid van de politiek in schoonheid.

      Lode Vereeck

    1ste opvolger Kamer Limburg, 49 jaar

    Bij de besten van het parlement. Op zijn domein – begroting – wordt hij door niemand geklopt. Voor hij overliep naar Open VLD was hij fractieleider in het Vlaams parlement. En al is hij verbaal sterk, Vereeck had nog meer kunnen wegen op debatten die niet over begroting gaan.

      Björn Rzoska

    2de plaats Vlaams parlement Oost-Vlaanderen, 40 jaar

    Rzöska kwam pas een jaar geleden in het parlement, als opvolger van Filip Watteeuw. Meteen maakte hij indruk: hij koppelt dossierkennis – over Oosterweel bijvoorbeeld - aan klare taal. Op de spurt kan hij het. Als dat ook geldt voor de langere afstand, is hij over enkele jaren het beste parlementslid.

      Jan Peumans

    1ste plaats Vlaams parlement Limburg, 63 jaar

    De best mogelijke parlementsvoorzitter. Peumans is niet bang voor een mening, maar houdt zich boven het partijpolitieke gewoel. Hij durft tegen zijn eigen ministers ingaan om een parlementslid, zelfs van de oppositie, te verdedigen. Hij verlaagde de premies voor de parlementairen, op de eerste plaats voor zichzelf.

     

     

    Europees parlement

     

      Marianne Thyssen

    1ste plaats Europa, 57 jaar

    Marianne Thyssen was een tijdlang CD&V-voorzitter en zelfs kandidate-premier. Maar zelfs toen kon ze niet verstoppen waar haar hart ligt: in Europa. Thyssen is een absoluut zwaargewicht in haar EVP-fractie, en speelde een cruciale rol bij de oprichting van de bankenunie.

      Guy Verhofstadt

    1ste plaats Europa, 61 jaar

    Verhofstadt is als fractieleider de meest zichtbare Belg in het Europese parlement. Grote verwezenlijkingen, zoals Marianne Thyssen, heeft hij niet op zijn palmares. Maar hij blinkt wel uit in bevlogen speeches over Europa, die doorgaans in dovemansoren vallen. Kandidaat-commissievoorzitter.

     

     

    Senaat

     

      Guy Swennen

    Lijstduwer Kamer in Limburg, 57 jaar

    Het best bewaarde geheim van SP.A. In vorige legislaturen was hij de gangmaker van haast alle ethische dossiers: euthanasie, co-ouderschap, erfrecht of de echtscheidingswet. Nu deed hij dat opnieuw met euthanasie voor minderjarigen.

      Louis Ide

    4de plaats Europa, 40 jaar

    Louis Ide kent zijn zaakjes: Als arts is hij de expert in medische dossiers, en hij slaagt er in om harde oppositie te voeren. Bepaalt ook de lijn van zijn partij als het over de gezondheidszorg gaat. Uitstekend parlementair, het is een spijtige zaak dat hij op de Europese lijst staat.

      Elke Sleurs

    2de plaats Vlaams parlement in Oost-Vlaanderen, 46 jaar

    Zij is gynaecologe in het Gentse Sint-Lucas, en lag mee aan de basis voor de wisselmeerderheid voor euthanasie voor minderjarigen. Uitstekend parlementslid.

     

    10-05-2014 om 15:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo omzeil je GAS-boetes op de meest absurde manieren

    Zo omzeil je GAS-boetes op de meest absurde manieren


    Belletje trek aan je eigen deurbel in Mechelen, 72 uur lang in drie verschillende tentjes kamperen in Destelbergen of niet-versterkte luide muziek maken in Neerpelt. Satirische nieuwswebsite De Raaskalderijtrekt deze week het Vlaamse land rond om in een reeks hilarische filmpjes de absurditeit van de GAS-boetes aan de kaak te stellen.

    De actie van De Raaskalderij kadert in het weekend van de Burgerlijke Ongehoorzaamheid dat de Vlaamse Jeugdraad dit weekend organiseert. De Jeugdraad roept burgers op om zoveel mogelijk inbreuken te begaan in GAS-reglementen. Op de website lastvangas.be kan iedereen zijn actie registreren en foto's van overtredingen insturen of delen op de sociale media.

    De Raaskalderij vond dat idee "best gevaarlijk" en deed de suggestie om "absurditeit met absurditeit te bestrijden": "Je overtreedt de regels niet, maar je past ze zo consequent en tot op de letter nauwkeurig toe, dat je uiteindelijk toch kunt doen wat door het gemeentelijk administratief sanctierecht verboden is", klinkt het. Daarom lanceerde de website vijf manieren hoe je vaak voorkomende verboden veilig kunt omzeilen:

    1. Eendjes voederen in Nijlen
    Eendjes voederen mag in Nijlen enkel wanneer het vriest. Dat is dezer dagen niet echt het geval, maar niets dat een koelwagen niet kan oplossen.

    2. Bomen klimmen in Sint-Niklaas
    In de bomen klimmen in Sint-Niklaas mag niet, behalve in "kindvriendelijke openbare ruimtes die worden aangeduid met een bord speelzone, speelterrein of speelbos".

    3. Kamperen in Destelbergen
    In Destelbergen mag je nergens "langer dan 24 uur achtereen verblijven of slapen in een tent". Simpele wiskunde leert dat 72 uur verblijven in drie tenten nog net wel kan. Of toch niet?

    4. Muziek produceren in een voertuig in Neerpelt
    De Limburgse gemeente Neerpelt kent een verbod om "elektronisch versterkt geluid in voertuigen te produceren, die hoorbaar is buiten het voertuig". Niet-elektronische versterkte muziek mag dus logischerwijze wel?

    5. Belletje trek in Mechelen
    Geen traditioneler kattenkwaad dan belletje trek, maar verboden in tal van Vlaamse gemeenten. De vraag is of het dan wel mag als je je eigen bel gebruikt?

    10-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    09-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet roept Franstalige politici op om zich te verenigen tegen Vlaamse collega's

    Milquet roept Franstalige politici op om zich te verenigen tegen Vlaamse collega's

    De hoogspanning naar aanleiding van het conflict over het spreidingsplan van de luchthaven is nog niet weg. Milquet weet niet van ophouden: ze heeft op de Franstalige radio Franstalige politici opgeroepen om zich te verenigen tegen de Vlaamse collega's.

    Zo'n rel zorgt voor een communautair conflict: er wordt de indruk gewekt dat Franstaligen maatregelen nemen ten nadele van de Vlamingen. En het is ook duidelijk dat de regering Di Rupo zeventien dagen voor de verkiezingen niet meer samenhangt.

    Van de kant van Di Rupo bleef het lange tijd stil: hij is bang om Franstalige kiezers in Brussel te verliezen. 'Maar uiteindelijk kwam er toch een persbericht, waarin hij oproept om de sereniteit te bewaren.'

    09-05-2014 om 11:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse partijen willen naar Raad van State tegen plannen van Wathelet

    Vlaamse partijen willen naar Raad van State tegen plannen van Wathelet

    Vlaamse partijen willen naar Raad van State tegen plannen van Wathelet


    Minister-president Kris Peeters (CD&V) zal de Vlaamse regering voorstellen om een belangenconflict in te roepen tegen de "eenzijdige" beslissing van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) over de aanpassingen van de vliegroutes rond Brussels Airport. Dat deelt hij donderdag mee.

    Als een gewestregering zoals de Vlaamse regering een belangenconflict inroept, legt Peeters uit, heeft dit als gevolg dat de beslissing in kwestie onmiddellijk en voor een periode van zestig dagen wordt geschorst. Het is dan aan het Overlegcomité om zich over het dossier te buigen.

    N-VA steunt Peeters

    Vlaamse partijen willen naar Raad van State tegen plannen van Wathelet

    N-VA meent dan weer dat luchtverkeersleider Belgocontrol juridisch perfect in staat is om de beslissing van staatssecretaris Wathelet naast zich neer te leggen. Ondervoorzitter Ben Weyts zei dat donderdag aan Belga. Hij steunt met zijn partij het initiatief van Kris Peeters om een belangenconflict in te roepen.

    Mocht Belgocontrol toch gevolg geven aan de beslissing van Wathelet, dan trekt Weyts met een kort geding naar de Raad van State, waarschuwt hij. "De regering kan deze beslissing in lopende zaken niet nemen, daar kan geen discussie over zijn. Juridisch kan Belgocontrol dit perfect naast zich neerleggen."

    Volgens Weyts bezondigen Wathelet en het cdH zich aan "politieke profilering door misbruik te maken van een regeringsfunctie".

    Ook coalitiepartner sp.a wil via de Vlaamse regering een belangenconflict inroepen tegen de wijzigingen die Wathelet aanbracht aan de vliegroutes voor Brussels Airport. Dat hebben vicepremier Johan Vande Lanotte en sp.a-voorzitter Bruno Tobback aan Belga laten weten. "We zijn gevoelig voor de problemen in Brussel, maar eenzijdig beslissen om die naar Vlaanderen te verschuiven, kan uiteraard niet", hekelt Vande Lanotte.

    Open Vld wil naar Raad van State

    Vlaamse partijen willen naar Raad van State tegen plannen van Wathelet

    Ook Open Vld voert de forcing tegen de plannen van Wathelet. "Als hij dit wil doorzetten, dan is het heel simpel, dan gaan wij naar de Raad van State", zei voorzitster Gwendolyn Rutten donderdag tijdens een chatsessie op de website van de krant De Tijd. Eerder had ook Open Vld-vicepremier Alexander De Croo kritiek op de beslissing van Wathelet.

    Rutten verwijt Wathelet dat hij campagne voert "op kap van de veiligheid". Wanneer ze leest dat Belgocontrol zelf heel wat vragen heeft bij de veiligheid van het plan-Wathelet, "vind ik het niet alleen mijn taak als politica, maar zelfs van alle burgers, om te zeggen: hier verzetten we ons tegen". Als Wathelet doorzet, is het heel simpel, zegt Rutten: "dan gaan wij naar de Raad van State, dan vind ik zelfs dat je alle mogelijke middelen moet gebruiken om ervoor te zorgen dat de veiligheid primeert".

    De ligging van af- en aanvliegroutes moet billijk zijn en daar moet iedereen een steentje aan bijdragen, argumenteert ze. Maar de vliegroutes moeten ook veilig zijn. "Dat is essentieel. Voor mij is het heel simpel: als de veiligheid hier niet gegarandeerd is, vind ik het de taak van mij als politica, maar ook van alle burgers om naar de Raad van State te gaan of om een belangenconflict in te roepen."

     

    09-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    08-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wathelet stort federale regering net voor de eindmeet in crisis

    Wathelet stort federale regering net voor de eindmeet in crisis

    De demarche van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) om het spreidingsplan van de vluchten rond Brussels Airport aan te passen, heeft de afzwaaiende regering zowaar in een crisis geduwd. Dat meldt La Libre Belgique na een vergadering van de kabinetschefs van de meerderheid.

    Vanochtend al bleek dat de Vlaamse partijen in de federale regering woedend zijn over de aanpassingen die Wathelet eigenhandig doorvoerde in de spreiding van de vluchten rond Brussels Airport. De route die over de gemeente Etterbeek loopt, zal de helft minder worden gebruikt. Tussen 22 uur en 7 uur wordt ze zelfs helemaal niet meer gebruikt. Vliegtuigen die naar het zuiden vertrekken, zullen bij voorkeur gebruik maken van de zogenaamde Ikea-route, die over Nossegem loopt.

    Wathelets bijsturingen komen er in essentie op neer dat de bemiddelde zuidrand van Brussel wordt ontzien en de Vlaamse noordrand meer vluchten te slikken krijgt. De Vlaamse vicepremiers Pieter De Crem (CD&V), Johan Vande Lanotte (sp.a) en Alexander De Croo (Open VLD) voelden nattigheid en schreven al een boze brief naar premier Di Rupo, waarin ze formeel de evocatie van het dossier naar de ministerraad vragen. 

    Hoogspanning
    Minister van Binnenlandse Zaken en cdH-boegbeeld Joelle Milquet probeert die vraag te counteren met de stelling dat Wathelet perfect bevoegd is om de vluchtroutes op Brussels Airport bij te sturen zonder dat dat moet voorgelegd worden aan de ministerraad. Vanavond zal er in elk geval geen kernkabinet meer plaatsvinden.

    Deze namiddag zou volgens La Libre Belgique een vergadering hebben plaatsgevonden van de kabinetschefs van de federale ministers. Die zou 'onder hoogspanning' verlopen zijn, maar geen oplossing hebben opgeleverd. 

    Electorale winst
    Wathelet zou intussen al zijn instructies al naar Belgocontrol verstuurd hebben, zodat de maatregelen vrijdag al van kracht worden. Bronnen van La Libre bij Belgocontrol melden dat de directie daar zich op alle mogelijke manieren zou verzet hebben tegen de aanpassingen, maar dat het plan er uiteindelijk toch getekend is.

    Nog volgens de krant is premier Elio Di Rupo woest op Wathelet. Hij wilde de Vlaamse regeringspartners tijdens de 'periode van voorzichtige zaken' niet schofferen, om een late regeringscrisis te vermijden. Maar het ziet ernaar uit dat de potentiële electorale winst die cdH in Brussel kan halen voor die partij momenteel belangrijker is dan de stabiliteit van de regering.

    08-05-2014 om 09:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: pensioen wordt onbetaalbaar

    Bewezen: pensioen wordt onbetaalbaar

    De politiekers maken altijd maar méér schulden. Sint-Niklaas spelen met andermans geld. Onze staatsschuld zit weer boven de 100%. Het zal zijn zoals indertijd de PS-minister Guy MATHOT zei : 'De staatsschuld is er vanzelf gekomen en ze zal ook vanzelf weer verdwijnen'. En door zulke partijen worden wij bestuurd ! Dit is de waanzin voorbij en de 'slimme' burger die stemt op zulke partijen tot de financiële dood erop volgt !!!!!

    En waar is ons geld die we al die jaren afgegeven hebben voor ons pensioen ?


    Als politici niet snel ingrijpen om de pensioenen betaalbaar te houden, dan stevent ons land af op een faillissement. Dat zegt econoom Ivan Van De Cloot, van denktank Itinera. 'Jarenlang hebben generaties politici de problemen voor zich uitgeschoven', zegt hij. 'En nu ook nog, want wat er in de verschillende partijprogramma's staat, is niet genoeg.'

    08-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaard koppel veroordeeld na burenruzie Kinderen moeten kunnen spelen

    Bejaard koppel veroordeeld na burenruzie Kinderen moeten kunnen spelen

    Oef, blij om te lezen dat het gezond verstand soms nog zegeviert bij onze justitie. Kinderen moeten kunnen buiten spelen, en als je dat niet kan verdragen, blijf dan niet in een wijk vol jonge gezinnen wonen! Mijn buren zijn ook bejaard, en als mijn drie kinderen buiten spelen, komt mevrouw een praatje maken of een snoepje brengen. Ze geniet van die spelende kinderen! En reken maar dat de kinderen respect voor haar hebben en mekaar voor de voeten lopen om haar te kunnen helpen!

    Oei, bestaat dat nog? Een rechter die eens iets correct beoordeeld.

    Een bejaard koppel uit Ninove is veroordeeld tot drie maanden cel en een boete van 600 euro, beide met uitstel. Ze werden voor de rechter gesleept omdat hun buren de aanhoudende pesterijen van het bejaarde koppel niet langer aankonden. "Onze kinderen zijn doodsbang", klonkt het vorige maand nog in onze krant. De rechter oordeelde nu in het voordeel van de buren.

    "Lawaai maken om onze kinderen wakker te maken of te houden. Daar zijn ze goed in", aldus een buurman. "Dan staat hij minutenlang met het deksel van de GFT-container te slaan, zet hij de radio keihard of staat hij gewoon met zijn boordmaaier in de lucht te zwaaien. En als de kinderen in onze tuin spelen, aapt die man alles wat ze zeggen na. Ik heb daar maar één noemer voor: psychologische mishandeling van die kinderen."

    Oud-rijkswachter Petrus S. (80) beet van zich af: "Ik ben geen ambetanterik. "Dat zijn gewoon moeilijke mensen. Ik ben 31 jaar rijkswachter geweest. Dan word je behandeld als meneer, als de paus. Maar zodra je gestopt bent, dan ben je een vogel voor de kat. Dan wil iedereen je plots pakken. Zij moeten hun kinderen gewoon beter opvoeden."

    De rechter ging vandaag niet mee in die redenering. Het bejaarde koppel werd veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 600 euro, ook met uitstel. De jonge gezinnen krijgen elk een schadevergoeding van 250 euro. De rechter gebood het bejaarde koppel om de buren een normaal leven te laten leiden. Lees: kinderen moeten gewoon buiten kunnen spelen.

    07-05-2014 om 18:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ontmasker je een leugenaar

    Zo ontmasker je een leugenaar

    Klopt allemaal - gewoon maar eens een uitzending van het parlement volgen en je ziet die eigenschappen gans de uitzending

    Je vertrouwen in de mensheid kreeg wellicht al rake klappen, niet in het minste door pijnlijke leugens en bedrog. Hoewel je helaas niet kan ruiken wanneer iemand doodleuk in je gezicht staat te liegen, kan je leugenaars in veel gevallen toch ontmakseren door te letten op een aantal fysieke signalen.

    Leugendetectie is geen waterdichte wetenschap, maar experten hebben doorheen de jaren toch al een aantal 'symptomen' vastgepind die mensen vertonen wanneer ze een leugen vertellen. Dit zijn fysieke trekjes die doen vermoeden dat iemand liegt:

    * Pinokkio pronkt niet voor niets bovenaan dit artikel. Neuzen en leugens hebben effectief een hechte band. Wie liegt zal namelijk veel vaker (de onderkant van) zijn neus aanraken. Een mogelijke verklaring is dat leugenaars hun liegende mond willen maskeren.

    * De ogen zijn de spiegel van de ziel. Leugenaars zullen ofwel oogcontact mijden als de pest, ofwel net overdadig veel oogcontact zoeken om te kunnen controleren of jij valt voor de praatjes.

    * Ook een geforceerde glimlach kan worden ingezet als afleidingsmanoeuvre tijdens het liegen. Laat je buikgevoel spreken en weeg af hoe oprecht iemands grijns is.

    * Wie met een leugen aan een lastige vragenronde wil ontsnappen, zal gemakkelijk zijn keel schrapen of luidruchtig slikken. Dit komt vermoedelijk door een piek in angstgevoelens die kan leiden tot ongemak of droogheid in de mond en de keel.

    * Leugenaars vermommen hun zenuwen door tijdens het praten te prutsen aan hun uiterlijk. Denk maar aan foefelen met een bril, haar achter de oren stoppen, wriemelen met juwelen of dassen, ...

    * Wie een leugen vertelt, durft al eens te focussen op een banaal detail. Hij of zij zal dit kleine "feitje" zodanig opblazen om te ontsnappen aan een discussie over het echte probleem.

    Soms gaat iemand verder dan alleen maar oogcontact vermijden. Leugenaars kunnen ook hun hoofd of lichaam wegdraaien van de persoon tegen wie ze liegen.

    * Werp gerust ook eens een blik op de grond. Leugenaars zouden hun voetennamelijk gemakkelijk richten naar waar ze eigenlijk willen gaan: de uitgang.



    07-05-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Invalide vrouw uit sociale woning gezet

    Invalide vrouw uit sociale woning gezet

     Ann Van Goethem is, met de hulp van haar zus Gracienne, wanhopig op zoek naar een betaalbare woning.

    Binnen de 30 dagen moet de psychisch zieke Ann Van Goethem (56) uit haar sociale woning in Aalst, anders wordt ze eruit gezet. Dat heeft de vrederechter beslist.

    Ann Van Goethem (56) is invalide en lijdt aan zware psychosen. Vorig jaar, na de dood van haar ouders, kreeg ze een brief van de sociale huisvestingsmaatschappij. Omdat beide officiële huurders overleden waren, moest Ann de sociale huurwoning in het Prinsenveld binnen de zes maanden verlaten.

    Tegen die beslissing rees protest, onder impuls van de PvdA werd zelfs een petitie opgestart die door een kleine duizend mensen ondertekend werd.

    Omdat Van Goethem weigerde te vertrekken, werd ze voor de vrederechter gehaald. Die heeft nu de sociale huisvestingsmaatschappij gelijk gegeven. Die wil de woning verhuren aan een groter gezin.

    Dertig dagen krijgt Van Goethem om haar spullen en meubelen te verhuizen. Waarheen, dat weet ze zelf nog niet. ‘Op een nieuwe sociale woning is het vijf tot zeven jaar wachten’, zegt een radeloze zus Gracienne Van Goethem.

    07-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    06-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je pc of harde schijf verkopen? Wissen is niet genoeg

    Je pc of harde schijf verkopen? Wissen is niet genoeg

    Ik sla die plat met een hamer , ook goede manier.

    Heb je een oude pc, externe harde schijf of ander toestel met opslaggeheugen te koop staan? Opgelet dan, want door je bestanden die erop stonden te wissen - of ze zelfs te formatteren - heb je ze niet noodzakelijk voorgoed verwijderd. Als je die dingen niet met de juiste software 'saneert', kunnen nieuwe eigenaars de gegevens vrij eenvoudig terug opgraven.

    Op koopjessites als eBay en Kapaza worden er wereldwijd duizenden externe harde schijven verkocht. Die bevatten, net als lichtvoetigere externe opslagmedia als usb-sticks en sd-kaartjes, vaak een schat aan informatie die er achteloos door de oorspronkelijke eigenaar op is achtergelaten. De meeste van die verkopers doen uiteraard de moeite om de inhoud te wissen of het ding te formatteren. Maar hier komt de verrassing: dat helpt niet altijd. Zolang de geheugenruimte waarop het gewiste bestand zich bevond niet is overgeschreven, blijven de gegevens gewoon intact; de ruimte waarop ze opgeslagen staan, is door het bestandssysteem gewoon gemarkeerd als vrij om opnieuw te worden beschreven. Als dat nog niet is gebeurd, blijft de informatie er - hoewel ze inmiddels onzichtbaar is - nog wel op staan.

    Lees ook

    Heel wat gebruikers weten dat niet. Dat merkte ondergetekende toen hij enige tijd geleden een kleine steekproef hield door een paar externe harde schijven en usb-sticks op eBay te kopen, en op enkele daarvan vrij verkrijgbare 'Data Recovery'-programma's als R-Studio los te laten. Het resultaat: enkele tientallen gezinsfoto's, het eerste hoofdstuk van een roman, en illegaal gedownloade films en Sony PSP-videospelletjes (ondertussen allang, volgens de zo dadelijk beschreven methode, voorgoed gewist). De informatie stond niet meer 'bloot' op de media, maar de 'graafsoftware' haalde ze in geen tijd boven. Bij de Amerikaanse computeronderzoeker Simson Garfinkel, die dezelfde oefening op grotere schaal deed door tussen 1998 en 2011 enkele duizenden harde schijven en andere opslagmedia op het internet en rommelmarkten te kopen, kwamen er op die manier zelfs duizenden kredietkaartnummers naar boven, omdat hij toevallig de harde schijf uit een pc van een bankkantoor had gekocht.

    Er is nochtans een heel eenvoudige manier om de informatie die op je opslagmedium stond echt voorgoed uit de wereld te helpen: niet wissen, niet formateren, maar 'saneren'. Dat proces voer je uit door middel van gratis verkrijgbare software alsDarik's Boot and Nuke (het handigst voor wie een volledige pc wil saneren) en Data Wiper (met een eigen Windows-venster en dus uitstekend geschikt voor individuele media). Die zorgt ervoor dat de gegevens op het medium niet alleen worden gewist, maar ook worden overgeschreven met betekenisloze data. Vervolgens opnieuw formatteren, eventueel het besturingssysteem er opnieuw op, en die gênante feestfoto's zijn voorgoed verdwenen

    06-05-2014 om 12:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didier Reynders kop van Jut De schaamte voorbij

    Didier Reynders kop van Jut De schaamte voorbij

    Didier Reynders zijn uitspraken zijn onwaardig en de schaamte voorbij. Je voert geen campagne op kap van overleden kinderen.

    Jean-Denis Lejeune, de vader van de door Marc Dutroux ontvoerde en vermoorde Julie, reageert woest via zijn Facebookpagina. Hij noemt de uitspraken "populisme" en een "gebrek aan klasse en respect".

    Dat Didier Reynders een regering zonder liberalen linkt aan kinderontvoeringen wordt algemeen op verontwaardiging en hoongelach onthaald. "Onwaardig" en "de schaamte voorbij" weerklinkt het op het internet.

    "Zonder liberalen in de regering verdwenen er kinderen, zaten we met affaires, de dioxinecrisis. Er was een terugkeer van de liberalen nodig om alles weer op orde te zetten", zo stelde MR-kopstuk Didier Reynders vanochtend in een debat met premier Elio Di Rupo op RTBF Radio. Die uitspraak komt nu als een boemerang in zijn gezicht terug. Zelfs de nuance, via een tweet, dat hij naar de politieoorlog van de jaren 90 verwees, mocht niet baten.

    CD&V-voorzitter Wouter Beke was er snel bij om Reynders op zijn plaats te zetten. "Je voert geen campagne op kap van overleden kinderen", stelde hij in een tweet. Ook Paul Magnette van de PS noemt uitspraken "onwaardig voor een democraat". Volgens Di Rupo-woordvoerder Thomas Mels zoekt Reynders de bodem op en gaat hij Laurent Louis achterna. 

    Vlaams minister Freya Van den Bossche (sp.a) tweet "de schaamte voorbij". Felix De Clerck (CD&V) grapt dat Reynders met dergelijke uitspraken "nooit premier wordt".

    In een korte reactie aan Belga nam MR-voorzitter Charles Michel afstand van de verklaringen van zijn partijgenoot. "Ik keur de verklaringen af. Er is geen band tussen de samenstelling van een regering en de ontvoering van kinderen. Maar ik denk niet dat dat was wat Didier Reynders heeft willen zeggen", zei Michel.

    06-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever Ik ben geen liberaal

    Bart De Wever Ik ben geen liberaal

    "De markt moet grotendeels wegblijven uit het gezin, het onderwijs, de zorg. Ik ken ook de gevaren, maar heeft iemand een beter plan?" In onze weekendkrant nuanceert N-VA-voorzitter Bart De Wever dat zijn succes te danken is aan zijn liberale standpunten.

    "De linkse partijen verslijten ons voor neoliberalen. Terwijl wij het programma van de rood-groene regering in Duitsland bijna copypasten. We hebben zelfs nog meer sociale correcties ingebouwd." Dat andere partijen het N-VA-programma afschilden als de apocalyps voor onze welvaartsstaat, dat kan er bij De Wever niet in. "We trekken het minimumloon op, net als de pensioenen en het leefloon."   

    Maar De Wever maakt zich naar eigen zeggen geen illusies. "Wij zullen nooit allemansvriendjes zijn. N-VA gaat voor een ander soort democratie dan de concurrentie. Logisch: in een normale democratie zou sp.a nooit in een regering zitten. Nooit. De PS trekt ze altijd mee in de saus."   

    Het volledige interview met Bart De Wever leest u vandaag in onze weekendkrant, ook digitaal beschikbaar.

    05-05-2014 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!