Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biljet van 500 euro houdt op te bestaan

    Biljet van 500 euro houdt op te bestaan

    Biljet van 500 euro houdt op te bestaan

    De Europese Centrale Bank (ECB) zal vanaf eind 2018 geen nieuwe biljetten van 500 euro meer maken. Dat zegt de bank in een mededeling. De bestaande biljetten zullen wel geldig blijven

    De ECB stopt de productie van de grootste eurobiljetten uit vrees dat het biljet gebruikt wordt door criminelen en terroristen om hun activiteiten te financieren. Daarom zal de bank tegen het einde van 2018 geen nieuwe biljetten van 500 euro meer aanmaken.

    Maar, zo benadrukt de Centrale Bank, het biljet zal zijn waarde altijd blijven houden. 'Het biljet van 500 euro zal een geldig betaalmiddel blijven en zal dus gebruikt kunnen blijven worden.' De biljetten zullen altijd omgewisseld kunnen worden bij de centrale banken van de landen uit de eurozone, klinkt het nog.

    In 2018 zal de Europese Centrale Bank de productie van het biljet van 500 euro stopzetten, dan zullen ook nieuwe biljetten van 100 en 200 euro gelanceerd worden.

    05-05-2016 om 20:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    04-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa geeft Michel slecht rapport

    Europa geeft Michel slecht rapport

    Wat zou je willen van een lompe boer

    Europa geeft Michel slecht rapport

    De Europese Commissie vreest dat het begrotingstekort dit jaar opnieuw met de kritische 3 procentgrens zal flirten en dat er te weinig structureel bespaard wordt. Slecht nieuws voor de regering Michel.

    De Europese Commissie maakte zonet haar lentevooruitzichten bekend voor 2016. En die zijn niet fraai voor België. De Commissie schat dat het begrotingstekort afklopt op 2,8 procent van het bbp, wat onaangenaam dicht is bij de 3 procentgrens, waarboven het begrotingstekort absoluut niet mag stijgen, wil ons land niet op het strafbankje belanden.

    Bijkomend probleem is dat de begroting volgens de Commissie voor het eerst sinds 2012 opnieuw een primair tekort, dat is zonder rekening te houden met de rentelasten, zal vertonen. Anders gezegd: de zuivere rekening van overheidsinkomsten en -uitgaven klopt niet.

    De Commissie kijkt in de analyse vooral naar het structurele begrotingstekort, dus los van economische groei en eenmalige meevallers of tegenvallers. Ook dan ziet de Commissie slechts een verbetering van een kwartprocent, van -2,6 naar -2,3 procent afgerond. Dat is te weinig, zeker omdat ons land ook in 2015 maar een verbetering van 0,2 procent liet optekenen.

    Europa verwacht dat er elk jaar 0,6 procent structurele verbetering komt, iets waar de regering Michel zich ook toe geëngageerd heeft. Maar de Commissie gelooft dus niet in de maatregelen die ons land vooropstelt. Lossen we de verwachtingen niet in, dan dreigt ook via deze weg het strafbankje, zeker omdat de staatsschuld dit jaar verder zou stijgen tot 106,4 procent van het bbp.

    Wil de structurele begroting in evenwicht zijn tegen 2018, dan wacht volgens de cijfers van de Commissie, nog een inspanning van grofweg 9 miljard euro.

    Beperkte groei

    Slecht nieuws komt nooit alleen. De Commissie verlaagt ook de groeivooruitzichten voor België voor 2016. tot 1,2 procent, nog steeds ver onder het gemiddelde binnen de eurozone van 1,6 procent. Daarmee laat ons land enkel Griekenland en Italië achter zich. 

    Opvallend is ook dat het investeringsvolume in België dit jaar niet zou toenemen, terwijl in de hele eurozone toch op een stijging met bijna drie procent wordt gerekend. De Belgische werkloosheidsgraad zou wel blijven dalen, tot 8,2 procent dit jaar en tot 7,7 procent volgend jaar.

    Inflatie

    De inflatie is zoals bekend opvallend hoog. De Commissie raamt die voor dit jaar op 1,7 procent, tegenover 0,2 procent in de eurozone en voor volgend jaar op 1,6 procent, waar dat in de eurozone nar verwachting 1,4 procent wordt.

    Het grote verschil van dit jaar is voor een deel te verklaren door de stijging van de energieprijzen na de btw-verhoging. Het prijzenobservatorium liet gisteren nog weten dat ook de taxshift de inflatie aanwakkert.Volgend jaar zou dta effect uitgewerkt zijn in de inflatiecijfers.

    04-05-2016 om 20:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommelein:

    Tommelein: "Ik ben een groene liberaal"


    Toekomstig Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) heeft in "Terzake" gezegd dat hij een groot "believer" is in hernieuwbare energie. Hij zei ook dat de overheid het voorbeeld moet geven op dat vlak, en dat het dossier van de biomassacentrale in Gent geen goed dossier was
    Bourgeois: "Dossier had niet op mijn tafel moeten komen"
    VRT
    Ex-minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) had al midden april het negatief advies over de biomassacentrale in handen, maar ze heeft dat laten liggen. Door haar ontslag eind vorige week kwam het dossier over de centrale terecht bij de voltallige Vlaamse regering, die vandaag uiteindelijk besliste om het project geen subsidies te geven. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is duidelijk niet opgezet met die gang van zaken, liet hij verstaan in "Het Journaal".
    De Vadder: "Open VLD krijgt een koekje van eigen deeg"
    "Open VLD krijgt een koekje van eigen deeg door N-VA en CD&V." Zo luidt de analyse van VRT-journalist Ivan De Vadder, over het feit dat de Vlaamse regering heeft beslist dat de biomassacentrale in Gent er niet komt. De regering heeft zo Bart Tommelein (Open VLD) in snelheid genomen, want hij legt pas over twee dagen de eed af als nieuwe minister van Energie.

    De Vlaamse regering heeft vandaag heel snel een beslissing genomen in het dossier rond de biomassacentrale in Gent, in het vacuüm tussen het ontslag van Annemie Turtelboom en de eedaflegging van Bart Tommelein. De ministers namen elektronisch de beslissing om het bedrijf achter de biomassacentrale geen subsidies toe te kennen.

    "De bevoegdheid is overgenomen door de regering in zijn voltalligheid. Dat is heel merkwaardig. Het is hard tegen onzacht", analyseert De Vadder. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten kondigde afgelopen weekend al aan dat de centrale er voor haar partij niet kan komen. "De discussie is door Rutten op scherp gezet. En Open VLD krijgt nu een koekje van eigen deeg geserveerd door de N-VA en CD&V in de Vlaamse regering."

    De Vlaamse liberalen zijn eigenlijk niet nodig om een meerderheid te hebben in de Vlaamse regering, CD&V en N-VA zouden zonder de Open VLD verder kunnen. "Open VLD is een overbodige partij en probeert al een tijd meer te wegen in deze regering. Misschien heeft de partij net boven haar gewicht gebokst en krijgt nu de tegenreactie van de andere regeringspartners", zegt Ivan De Vadder.

    "Dit is geen aantrekkelijk begin voor een nieuwe minister om daarin terecht te komen. Er zullen nog hevige discussies volgen", besluit De Vadder.


    03-05-2016 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommelein krijgt tien dagen om turteltaks in te trekken

    Tommelein krijgt tien dagen om turteltaks in te trekken


    1 meitoespraak Bart Tommelein, de nieuwe Vlaamse minister van Energie, krijgt tien dagen de tijd om de turteltaks in te trekken. Gebeurt dat niet, dan gaan we op 11 mei naar het Grondwettelijk Hof om deze onrechtvaardige taks definitief te vernietigen. Dat zei Peter Mertens, voorzitter van PVDA, zondag op het Antwerpse Zuid, waar socialisten en arbeiders verzamelden voor 1 mei.

    "Wij hebben vandaag een duidelijke boodschap voor de Vlaamse regering", zei Peter Mertens, die traditioneel speechte aan de linkerzijde van het sp.a-podium op de Leopold de Waelplaats. "Denk maar niet dat wij genoegen nemen met het ontslag van Turtelboom. Of het nu Turtelboom is of Tommelein die ons 100 euro doet betalen. Of we die taks nu Turteltaks of Tommeltaks noemen: het is en blijft een onrechtvaardige en ongrondwettelijke belasting."

    PVDA geeft de regering daarom tien dagen. Wordt de taks niet ingetrokken, dan stapt Mertens op 11 mei, om 11 uur 's ochtends, naar het Grondwettelijk Hof, waar ook Test-Aankoop al een procedure inleidde.

    De partij, die de term turteltaks in de markt zette, lanceerde op de dag van de arbeid een reeks nieuwe termen. "Wat is er werkbaar aan interimjobs voor het leven, aan nul-uren-contracten, of aan flexi-jobs waarvan je slechts 24 uren op voorhand het uurrooster krijgt?", vroeg Mertens. "Dat is geen werkbaar werk. Dat is geen vrijheid. Dat is 'flexislavernij'." Om het werk werkbaar te houden wil PVDA daarom geen verhoging, maar een verlaging van de pensioenleeftijd.

    "Beste kameraden, deze regering is kwetsbaarder dan wij denken. Niet alleen rond de privileges van de ministers. Niet alleen rond de turteltaks. Maar ook rond de politiek die zij voeren", besloot Mertens. "Wij kunnen deze regering doen buigen (...) Wij zullen de oproep tot een grote betoging einde mei volop ondersteunen. En wij zullen ook de oproep om tot een algemene staking te komen volop ondersteunen. Deze eerste mei, beste kameraden, is een strijddag. Het is het begin van een nieuwe sociale lente."

    02-05-2016 om 21:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook rijverbod voor drugsdealers of inbrekers

    Ook rijverbod voor drugsdealers of inbrekers

    Al wie zijn wagen gebruikt voor een misdrijf, zal in de toekomst zijn rijbewijs kunnen kwijtspelen. Het is één van de nieuwigheden in de modernisering van het strafwetboek, waaraan justitieminister Geens (CD&V) werkt.

    Het arsenaal van de strafrechters wordt de komende jaren grondig hervormd. In het ontwerp van Koen Geens zijn de straffen voortaan onderverdeeld in categorieën: van niveau 1 (bijvoorbeeld een geldboete) tot niveau 7 (levenslang). Nieuw is onder meer dat een poging tot misdrijf kan worden gelijkgesteld met het misdrijf zelf. Ook het onderscheid tussen 'mededader' en 'medeplichtig' valt weg, en er komen gradaties in toerekeningsvatbaarheid.

    Bovendien komen er nieuwe straffen. Zo zal een rechter iemand ook een rijverbod kunnen aansmeren als hij géén verkeersdelict heeft gepleegd. Daarmee wil Geens vooral drugsdealers en inbrekers lamleggen. "Eindelijk", reageert politierechter Peter D'Hondt. "Het is wraakroepend dat een verslaafde heroïnedealer naar de rechter rijdt om zich te laten veroordelen, en dan fluitend weer naar huis rijdt met de wagen. Dat zeg ik al jaren."

    Het ontwerp van Geens is nog maar een eerste fase. De politieke onderhandelingen over de invulling van de straffen moeten nog beginnen.

    01-05-2016 om 21:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen krijgt een jodiumpil

    Iedereen krijgt een jodiumpil

    Elke Belg moet jodiumpillen ter beschikking hebben, zodat bij een kernramp de gezondheidsschade beperkt blijft. Ten laatste tegen 2017 wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) een verdeelsysteem op poten zetten, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

    Een van de gevaren bij een kernramp is het vrijkomen van radioactief jodium. De overheid stelt vandaag jodiumpillen ter beschikking via apotheken in de omgeving van de kernreactoren of nucleaire installaties, binnen een straal van 20 kilometer. Maar er is al langer kritiek dat dit niet volstaat. De Hoge Gezondheidsraad vraagt om de perimeter uit te breiden tot 100 kilometer, wat in casu het hele land betekent. De Block volgt nu dit advies.

    Verdeelsysteem
    Ten laatste tegen volgend jaar wil ze een verdeelsysteem op poten zetten. Daarna komt er een voorlichtingscampagne. Hoe de distributie precies georganiseerd zal worden, is nog onduidelijk. In principe kunnen de pillen op twee manieren verdeeld worden. Ofwel huis aan huis, ofwel door voorraden te bezorgen aan apotheken. In nood moet iedereen dan daar naartoe om zijn pillen op te halen. Ook bij grote kernrampen is één dosis meestal genoeg.

    30-04-2016 om 18:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan Peeters het sociaal overleg nog redden?

    Kan Peeters het sociaal overleg nog redden?

    Peters trek de stop er uit

    de mensen zullen  te vreden zijn zonder de NVA


    De vakbonden gaan overleggen met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over het afspringen van het sociaal overleg. Tegelijk beraden de bonden zich over nieuwe acties, in

    een gemeenschappelijk front. "Alles hangt af van het gesprek met Peeters", zegt het ABVV.

    De vakbonden gaan overleggen met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over het afspringen van het sociaal overleg. Tegelijk beraden de bonden zich over nieuwe acties, in een gemeenschappelijk front. "Alles hangt af van het gesprek met Peeters", zegt het ABVV.

    lees ook
    letterlijk

    Het overleg in de Groep van Tien sprong gisteravond af. De beslissing van de regering om de 38 urenweek flexibel te maken, is voor de bonden onaanvaardbaar. Bovendien bleek gisteren dat de werkgevers niet willen onderhandelen over andere voorstellen, aldus het ACV. "Als de tegenpartij niet wil spreken, dan is de kous af", zegt woordvoerder David Van Bellinghen. Volgens hem heeft de regering de werkgevers "in een zetel gezet".

    "De regering heeft beslist om de 38 urenweek overboord te gooien. Dat ligt ons zwaar op de maag. Die maatregel staat haaks op het principe van werkbaar werk", klinkt het. "Alle flexibiliteit zal van de werknemers moeten komen."

    Eenzelfde geluid bij de socialistische bond. Daar heeft men het over "een heel groot struikelblok". "Het leeft enorm bij onze achterban. Er is veel onrust", zegt ABVV-woordvoerster Gina Heyrman.

    Daarnaast zijn de vakbonden ontevreden omdat de regering de herinvoering van de proefperiode opnieuw op tafel heeft gelegd van het sociaal overleg. Dat is een vraag van de werkgevers. De vakbonden zijn tegen omdat het volgens hen de werkzekerheid van beginnende werknemers in het gedrang zou brengen.

    Niet veel marge

    Kan het sociaal overleg nog gered worden? "Alles hangt af van het gesprek met minister Peeters", zegt ABVV-woordvoerster Heyrman. "We wachten de uitkomst daarvan af." De vakbond vraagt een "gelijkwaardige inbreng". "Zomaar uitvoeren wat beslist is, kan niet. Het mag geen schijnoverleg worden."

    De vakbonden vroegen gisteren om het gesprek met Peeters in een brief, gericht aan hem en aan premier Charles Michel (MR). "U wil het sociaal overleg ontwijken, wat voor de vakbonden onaanvaardbaar is", staat daarin te lezen (zie bijlage). Peeters antwoordde met een brief waarin hij zegt "graag in te gaan op de vraag naar verduidelijking".

    Wanneer het gesprek tussen de minister en de vakbonden zal plaatsvinden, moet nog vastgelegd worden. Maar kan er eigenlijk nog gepraat worden over de flexibilisering van de 38 urenweek, of ligt dat vast? Bij het kabinet-Peeters wil men niet ingaan op die vraag. "Er is overleg gevraagd, er volgt overleg", luidt het.

    Het voorstel om werknemers de mogelijkheid te geven om meer dan 38 uur per week te werken, kwam van Peeters zelf en werd gesteund door Open VLD en N-VA. Dat men erop zou terugkomen, lijkt niet erg waarschijnlijk. De vraag is dan ook of er veel marge is om te onderhandelen.

    N-VA-Kamerlid Zuhal Demir zegt alvast dat de federale regering de geplande maatregelen moet opleggen als het sociaal overleg niet opnieuw kan opgestart worden. Zij heeft het over "chantage" van de vakbonden.

    "Hete sociale lente"

    De bonden voeren intussen de druk op. De komende dagen gaan ze zich beraden over nieuwe acties, in een gemeenschappelijk vakbondsfront. Bij het ABVV maakt men de vergelijking met de periode eind 2014, met grootschalige betogingen en stakingen. Vorige week dinsdag sprak ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw al over "een hete sociale lente".

    Bij de werkgevers is te horen dat men het sociaal overleg wil voortzetten. In afwachting gaan ze zelf hun vragen voor de regering oplijsten. Ze hebben daarover ook een brief gestuurd naar Peeters, ondertekend door onder meer het VBO en Unizo.

    "We gaan eerst zelf een oplijsting maken van vragen en noodzakelijke verduidelijkingen inzake de voorstellen waarover de regering het advies van de Groep van Tien vraagt. Nadien vragen we hierover overleg met Kris Peeters. We blijven ook voorstander van verder sociaal overleg in de schoot van de Groep van 10 en/of de Nationale Arbeidsraad", zegt Pieter Timmrmans (VBO).

    29-04-2016 om 14:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crombez schiet met scherp op Van Overtveldt en Jambon

    Crombez schiet met scherp op Van Overtveldt en Jambon

    Gans de NVA opsluiten tot un dood dan zijn we ze kwijt voor de rest van ons leven


    SP.A-voorzitter John Crombez uit forse kritiek op minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Financiën Johan Van Overtveldt, allebei van de N-VA. Volgens Crombez geeft Jambon mensen die op het terrein met terreurbestrijding bezig zijn te weinig middelen. Van Overtvelt pakt dan weer de zware fraude onvoldoende aan, zo meent Crombez.

    De terreurdreiging is sinds januari 2015 - na de aanslag tegen Charlie Hebdo - reëel geworden, meent Crombez. "Wij hebben altijd duidelijk gezegd dat we als oppositiepartij ter beschikking staan om in het parlement snel maatregelen te nemen. Ondertussen zitten mensen op het terrein al zestien maanden onder zware druk te werken, maar krijgen ze niet de middelen om het te doen. Ik begrijp niet dat essentiële beslissingen altijd worden vooruitgeschoven", aldus de SP.A-voorzitter, die verwijst naar de dynamische databank voor de opvolging van foreign terrorist fighters.

    Een andere doorn in het oog van Crombez, is de aanpak van de grote fiscale fraude. Crombez herinnert eraan dat het onderzoek naar HSBC-leaks indertijd 518 miljoen euro heeft opgeleverd. "Het onderzoek naar LuxLeaks heeft amper 2,7 miljoen euro opgebracht", zegt hij. Hij ziet er het "zoveelste" bewijs in dat grote fraude niet serieus wordt aangepakt. "Dit is een cynische manier om de bevolking uit te lachen", luidt het. "Op deze manier krijgt de regering natuurlijk gelijk als ze zegt dat er geen geld is en dan blijven de facturen voor alleenstaanden en zelfstandigen omhoog gaan."

    Crombez doet zijn uitspraken naar aanleiding van de voorstelling van het "Eerlijk plan" met tien concrete voorstellen die de Vlaamse socialisten doen als alternatief voor het huidige beleid van de Vlaamse en federale regering. De partij wil met de voorstellen ook naar het parlement komen om de meerderheidspartijen kleur te laten bekennen. "Het is tijd dat de meerderheidspartijen "practicen wat ze preachen"", aldus nog Crombez.


    28-04-2016 om 21:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonger dan 16? Dan geen Facebook, Twitter of Instagram zonder toestemming van je ouders

    Jonger dan 16? Dan geen Facebook, Twitter of Instagram zonder toestemming van je ouders

    Jonger dan 16? Dan geen Facebook, Twitter of Instagram zonder toestemming van je ouders

    Van Europa mogen jongeren onder de zestien jaar straks niet meer op Facebook, Twitter of Instagram zonder toestemming van hun ouders. De Europese Unie wil zo tieners beter beschermen tegen de misbruiken die soms via sociale media gebeuren.

    Europa verplicht internetbedrijven vanaf 2018 om beter te controleren hoe oud hun gebruikers zijn. Tegelijk vaardigt Europa de regel uit dat jongeren onder de 16 jaar niet op sociale media ­mogen zonder toestemming van hun ouders. Europa wil zo tieners ­beter beschermen, gelet op de misbruiken die soms via sociale media gebeuren.

    Vandaag zijn er daarover amper regels. De meeste internetbedrijven hanteren 13 jaar als minimumleeftijd, op basis van Amerikaanse regels. Al is daar tegelijk amper controle op en is zoiets ook moeilijk in te voeren.

    Hoe controleren?

    Om die laatste reden moet kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen weinig weten van de nieuwe leeftijdsgrens die Europa vooropstelt. 'Want hoe gaan we dat controleren?' In een ­advies aan de overheden in ons land stelt de kinderrechtencommissaris voor om de minimumleeftijd voor sociale media op 13 jaar te houden. Ons land zou dan een afwijking moeten vragen aan Europa, iets wat weliswaar voorzien is in de Europese verordening.

    Ook Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) sluit zich aan bij het standpunt van de kinderrechtencommissaris. Maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de federale staatssecretaris voor Privacybeleid, Gatz' partijgenoot Bart Tommelein. Die wil zich nog niet over het dossier uitspreken.

    En u? Vindt u dat Facebook, Twitter of Instagram al moeten kunnen vanaf 13 jaar? Of bent u eerder voorstander van 16 jaar, of misschien zelfs 18 jaar? Reageer via de knop rechtsboven.

    28-04-2016 om 15:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelboom: ‘Ik heb fouten opgelost’

    Turtelboom: ‘Ik heb fouten opgelost’

    Je bent een trut en geen kleine maar een grote trut

    Turtelboom: ‘Ik heb fouten opgelost’

    De Turteltaks. Geen Belg die het nieuwe woord niet kent en die er geen kritiek op heeft. Ook binnen de regering en in haar eigen partij ligt Annemie Turtelboom, naar wie de taks genoemd werd, onder vuur. De minister verdedigt zich in een interview met de krant De Zondag: haar beslissing is enkel een gevolg van de fouten uit het verleden. Bovendien kan Turtelboom de kritiek wel relativeren.

    Het zijn moeilijke maanden geweest voor minister van Energie Annemie Turtelboom. Na de invoering van de nieuwe energieheffing lag niet alleen de Vlaamse regering, maar vooral ook Turtelboom zelf onder vuur voor die ‘Turteltaks’.

    De hele hetze heeft haar duidelijk geraakt, zegt ze in een interview met krant De Zondag. ‘Iedereen wist dat de oversubsidiëring (uit het verleden, red.) voor een gigantische schuldenberg zorgde. Mijn partij, toen in de oppositie, heeft de vorige regering daar herhaaldelijk voor gewaarschuwd.’

    Turtelboom haalt onder meer de biomassacentrale in Langerlo aan, die 200 miljoen subsidie per jaar kreeg van Freya Van den Bossche. Terwijl biomassa niet eens een energiebron van de toekomst is. Toen ze zelf minister van Energie werd, besliste ze dan ook om niet om de hete brij heen te lopen. Dat is niet haar manier van politiek voeren, ook niet als ze daarom de wind van voren krijgt, klinkt het. ‘Lef hebben is voor mij cruciaal in de politiek. Je moet lef hebben om iets aan te pakken. Anders ga je best kaarten.’

    Relativeren

    Gelukkig kan Turtelboom kritiek bijzonder goed relativeren, nadat ze zowel in de politiek als in haar privéleven moeilijke tijden kende. ‘Ik heb een tweeling verloren na 24 weken zwangerschap. Dat doet je relativeren. Als je thuiskomt, en je ziet je kinderen, dan denk je niet aan die kritiek’, is de minister openhartig. Waarna ze besluit met: ‘Ik fouten gemaakt? Ik heb fouten opgelost.’

    27-04-2016 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 7 geheimen om heel veel geld te verdienen

     

    7 geheimen om heel veel geld te verdienen

    Wolf of Wall Street

    Wie is er niet in geïnteresseerd om veel geld te verdienen? Correctie: heel veel geld. Deze zeven tips uit het boek Heel Veel Geld zetten je aardig op weg.

    Met heel veel geld bedoelen we niet zozeer een paar pandjes in een rustige buurt en een sportwagen. Neen. We bedoelen zeiljachten, privéjets, privé-eilanden, kroonluchters bezet met diamanten en wolkenkrabbers die je naam dragen.

    In het leuke boek "Heel veel geld" zet Oxford-econoom Sam Wilkin de zeven belangrijkste verdienmodellen uit de geschiedenis op een rijtje, die tot buitensporige rijkdom kunnen leiden. Wilkin haalt zijn inspiratie zowel bij Romeinen als bij techmiljardairs.

    Geheim 1: Bezit is alles

    Denk aan het gezelschapsspel Monopoly. Mensen die veel activa (verw)erven moeten nadien vaak niet hard meer werken om veel te verdienen. Onroerend goed creëert huurinkomsten, mijnen delfstoffen en olievelden olie. John Rockefeller had op een bepaald moment 90 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit in handen en verdiende geld als slijk.

    Vaak speelt ook het netwerkeffect. Dat is het fenomeen dat iets interessanter en lucratiever wordt naarmate meer mensen het gebruiken. Een fax en gsm zijn hiervan klassieke voorbeelden. Vooral bij telecom speelt dit effect heel erg. Het is in die sector (en met die reden) dat de Mexicaan Carlos Slim schatrijk werd en dat AT&T tweehonderd jaar geleden erg dominant werd in de VS. AT&T nam andere operatoren over door te dreigen dat hun oproepen naar AT&T-klanten niet langer werden doorverbonden. Hun feitelijk monopolie werd pas in 1982 doorbroken toen het bedrijf werd gesplitst.

    Geheim 2: Wees niet de beste, maar de enige

    Monopolies zijn goudmijnen. De familie Von Thurn und Taxis werd schatrijk omdat ze van de keizer als enige een Europese postdienst mocht uitbaten. De Russische oligarch Vladimir Potanin werd miljardair omdat hij voor een tijd een deel van het telecom-monopolie Svjazinvest bezat.

    

Al is het niet evident dat de overheid je een monopolie schenkt. Een tijdelijk monopolie in de privésector is wat dat betreft couranter. Microsoft had met Bill Gates ooit 90 procent van de markt voor pc-besturingssystemen in handen. Technologiebedrijven maken bovendien ook vaak veel winst omdat ze octrooien bezitten, en octrooien betekenen minimonopolies. Als een concurrent zo’n octrooi probeert te imiteren, moet de overheid ingrijpen.

    Geheim 3: Size does matter

    Hoe groter een bedrijf wordt, vaak hoe rijker de eigenaars. Het schoolvoorbeeld is natuurlijk het Amerikaanse Walmart, zeg maar de moeder van alle supermarkten. Vier van de twaalf grootste fortuinen ter wereld behoren toe aan leden van de familie Walton, eigenaars van Walmart.

    Een concurrent weet misschien wel dat hij groot moet worden, maar soms is het moeilijk om het nodige kapitaal te verkrijgen om toe te treden. Zo zijn er maar twee bedrijven op aarde die vliegtuigen maken: Airbus en Boeing.

    Geheim 4: Laat iemand anders het gelag betalen

    Veel rijkdomsgeheimen worden verstopt in saaie en ingewikkelde regelgeving. In zijn boek haalt Sam Wilkin het legendarisch voorbeeld aan van Amerikaanse suikerboeren die in de jaren tachtig een overheidssubsidie kregen van 1,5 miljard dollar, oftewel omgerekend meer dan 200.000 dollar per boer. Al maakte deze subsidie deel uit een ondoorgrondelijk overheidsprogramma. Of hoe wetten in goud kunnen veranderen.

    Een privé-instelling met overheidsgarantie is een vergelijkbaar rijkdomsgeheim. Veel van de grote banken die too big to fail waren en waarvan de toplui zich rijkelijk lieten uitbetalen, passen hierin. Als het misloopt, springt de overheid wel bij. De door de overheid gesubsidieerde banken Fannie Mae en Fredie Mac namen gigantische risico’s. Ze verlaagden de werkreserves tot 2,5 procent van de activa, waarbij de meest avontuurlijke banken het nog op 8 procent hielden. Maar investeerders bleven geld toestoppen. De banken hadden toch een overheidsgarantie. Dit heet: rijkelijk beloond worden voor risico’s die iemand anders (lees: de overheid/belastingbetaler) heeft genomen.

    Geheim 5: Wees goed in cijfers (en hou van geld)

    Aan de rand van het ravijn vinden schapen het meest malse gras. In de jaren negentig was het postcommunistische Rusland, ondanks de economische catastrofe daar, een ideale voedingsbodem voor een nieuwe klasse zakenlui. Zij waren zowel pragmatisch, genadeloos als kleurrijk, en weigerden om de regels van het spel te volgen.

    In 2004 woonden er in Moskou meer miljardairs dan in New York. Via connecties kregen ze onder meer controle over staatsbedrijven of interessante deals. Een hilarisch voorbeeld is het geprivatiseerde oliebedrijf Yukos dat zijn dochterondernemingen dwong om olie te leveren voor 1,7 dollar per vat, die het dan aan de marktprijs van 15 dollar kon doorverkopen. Goed voor een opbrengst van 800 miljoen dollar in 36 weken. Ook in andere opkomende maar soms dubieuze economieën, zoals Mexico, India, China, Egypte of de Filippijnen, doken veel miljardairs op.

    Geheim 7: Wees meedogenloos

    Dat is het minst fraaie rijkdomsgeheim. Veel rijken zijn dat geworden doordat ze hun vroegere zakenpartners de deur uitwerkten. John Rockefeller overtuigde in het geniep zijn zakenpartners om het bedrijf van de hand te doen, terwijl hij stiekem voldoende had gespaard om het in zijn eentje op te kopen.

    Kortom wie schatrijk wil worden, moet (helaas) ook meedogenloos zijn. Het klassieke voorbeeld hiervan halen we uit de oudheid. Waar Marcus Crassus in het oude Rome de rijkste medebewoners liet executeren om zijn eigen fortuin op te bouwen.

    26-04-2016 om 20:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet dit is een bende dieven

    Dit is een bende dieven

    Voorkom beslag op uw inboedel Eddy Felix!

    Spam
    x

    Dhr. Mr. Peeters dehaanincasso@gmail.com via directiq13.com 

    16:22 (1 uur geleden)
    aan mij
    Waarom is dit bericht in Spam terecht gekomen? Het lijkt op berichten die zijn gevonden door onze spamfilters.  Meer informatie
    Afbeeldingen worden niet weergegeven. Afbeeldingen hieronder weergeven

    Voorkom beslag op uw inboedel!

    Donten, 25-04-2016

    Inzake: Openstaande schuld bij de Appstore
    Dossiernummer: 20160188813

    Geachte Eddy Felix,

    Van onze cliënt de 'appstore' ontvingen wij een vordering op u ter behandeling, terzake verrichte levering van een app.

    Ondanks eerdere betalingsverzoek van de 'appstore' heeft deze moeten constateren dat deze vordering thans, inzake onderhavige vordering, nog niet tot betaling dan wel buitengerechtelijk of zonodig gerechtelijk bleek te incasseren.

    U bent thans verschuldigd;

    Hoofdsom: €99,-
    Informatiekosten: €97,50
    Vertragingsrente: €3,50
    Buitengerechtelijke kosten: €631,20
    Dagvaardingskosten: €714,01
    Verschotten: €0,00
    Kwijting: -€500,21

    Totaal te voldoen: €1045,-

    Bovenvermelde incasso-opdracht bevindt zich thans in het stadium waarin een definitief standpunt ingenomen dient te worden t.a.v. het vervolgtraject via juridische weg, waarvan te maken juridische en gerechtelijke kosten op u zullen worden verhaald.

    Ons aanbod tegen kwijting:

    Wanneer u voor 26-04-2016 een som van 500 euro voldoet aan ons schelden we de resterende 545 euro kwijt alsmede blazen we het beslag op uw inboedel gratis en dus zonder extra kosten af, om dit aanbod te gebruiken gaat u naar onze website (www.dehaanincasso.com) en opent u een chat, maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 20:00 is er een medewerker beschikbaar om u te helpen.

    Voldoet u de vordering niet voor 26-04-2016? De gerechtsdeurwaarder komt dan op 27-04-2016 om 14:30 bij u langs om terstond tot beslaglegging over te gaan.
    Daar kan eventuele verkoop van uw roerende zaken plaats vinden, daarvoor zal een advertentie in het plaatselijk dagblad worden geplaatst en zal tevens de executieverkoop van de in beslag genomen zaken aangekondigd worden op verschillende website's.
    Hieraan zijn extra kosten voor u aan verbonden! Wij raden u dringend aan om aanwezig te zijn.
    Bent u niet aanwezig? Indien u op voormelde datum niet aanwezig bent, dan zal op een ander te bepalen tijdstip de deurwaarder opnieuw langskomen.
    Dan wordt beslag op uw roerende zaken gelegd door forcering van de toegangsdeur in het bijzijn van politie en slotenmaker.
    Hieraan zijn hoge kosten verboden, en deze komen geheel voor uw rekening!

    Help! Ik wil betalen en dit alles voorkomen!

    Ga naar onze website (www.dehaanincasso.com) en klik op de blauwe balk rechts onderin uw scherm om te chatten met ons, 7 dagen per week is er een medewerker beschikbaar om u te helpen met al uw vragen!

    Hoogachtend,

    Dhr. Mr. E. Peeters
    Gerechtsdeurwaarder
    de Haan incasso & Gerechtsdeurwaarders
    www.dehaanincasso.com

    26-04-2016 om 19:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters geschrokken van commotie:

    Peeters geschrokken van commotie: "Sta aan kant van hen die het moeilijk hebben"

    Ik heb het ook zeer moelijk

    In een opvallende post op zijn Facebookpagina heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) gereageerd op zijn fel bekritiseerde uitspraak dat we "met zijn allen boven onze stand leven". "Als ik mensen die het moeilijk hebben de indruk heb gegeven dat ik niet aan hun kant sta, dan betreur ik dat en spreek ik dat hier met grote nadruk tegen", klinkt het. "Ik hoop dat ik zo alle onduidelijkheden over mijn uitspraken en de commotie er rond van antwoord kan dienen", zegt Peeters aan VRT Nieuws.

    Gisteren zei vicepremier Kris Peeters in de krant Het Laatste Nieuws over de federale begrotingscontrole dat het echte werk nog moet komen en dat we eigenlijk boven onze stand leven. Een uitspraak die bij velen kwaad bloed zette, zowel bij oppositiepartijen als in regeringskringen.

    Peeters betreurt nu naar eigen zeggen de hele hetze die is ontstaan naar aanleiding van zijn uitspraak. "Ik ben vooral geschrokken door het aantal reacties van mensen die zich persoonlijk aangesproken voelden en die in heel moeilijke omstandigheden er het beste van maken. Het was zeker niet mijn bedoeling om die mensen met de vinger te wijzen", verklaart de minister in een reactie bij VRT Nieuws.

    Op Facebook klinkt het zo: "Mensen voor wie het leven niet makkelijk loopt, hebben, door wat ik in een interview dit weekend in de krant Het Laatste Nieuws heb gezegd, de indruk gekregen dat ik niet aan hun kant sta. Dat vind ik spijtig, want het tegendeel is waar. In het interview heb ik vooral mijn oprechte bezorgdheid willen uitdrukken over de toekomst".

    "Belangrijk punt, maar geen breekpunt voor CD&V"

    Peeters pleit tegelijk voor een "parler vrai" over de budgettaire maatregelen die de regering voor de komende jaren zal moeten nemen. Hij breekt andermaal een lans voor belastingen op kapitaal. "Excessen zoals de Panama Papers kunnen niet meer. Mijn conclusie is dat een aantal taboes zal moeten sneuvelen. Dan is, bijvoorbeeld, het idee van dual income tax nu aan de orde", staat te lezen op Facebook.

    "Dat is voor mij een heel belangrijk punt", zegt Peeters aan onze redactie. "We zullen daar blijven voor gaan, maar het is niet wijs om nu in termen van breekpunten te spreken. We hebben ook de andere partijen nodig."

    Minister Peeters hoopt ten slotte met zijn Facebookpost duidelijkheid te verschaffen. "Dat het duidelijk is wat ik heb menen te zeggen en waar ik voor sta. Er zijn mensen die natuurlijk enkel de kop van het interview hebben gelezen, het interview zelf was al veel genuanceerder. Ik heb hiermee alle onduidelijkheden en commotie van antwoord willen dienen."

    25-04-2016 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie scherp voor Kris Peeters:

    Oppositie scherp voor Kris Peeters: "U bent intellectueel oneerlijk"

     

    De oppositie heeft gelijk, zo kennen wij je niet meer Kris Peeters

    De uitspraak van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) dat "we allemaal boven onze stand leven" lokte heel wat protest uit. Vanmiddag uitte de oppositie in de Kamer opnieuw haar verontwaardiging. "Het geloof in de onderhandelingsbereidheid van CD&V is weg."

    Vorige week zei Peeters in een interview dat werklozen, werknemers... iedereen boven zijn stand leeft. Die uitspraak bracht een golf van verontwaardigde reacties teweeg. Raoul Hedebouw (PVDA) kon er niet bij dat net "het sociale gelaat van deze regering", dergelijke uitspraken deed. "Wat een teleurstelling bij de werknemers in dit land", klonk het.

    Dat Peeters in het bewuste interview nog zei dat de begrotingscontrole slechts een vingeroefening was, en dat er bij de komende begrotingsopmaak nog dieper gesneden zal moeten worden, schoot helemaal in het verkeerde keelgat. "De indexsprong, werken tot 67, en langdurig zieken pesten: waren dat allemaal vingeroefeningen?", sneerde Hedebouw.  

    De oppositie nam ook het gegeven dat Peeters de 38 uren werkweek wil herzien op de korrel. "Dat klinkt allemaal mooi. Langer werken in de winter als het koud is, en minder in de zomer. Maar denkt u dat de werknemers dat zelf zullen kunnen beslissen?" vroeg sp.a-fractieleidster Meryame Kitir zich luidop af. "Het zullen de werkgevers zijn die dat beslissen. Meneer Peeters, u bent intellectueel oneerlijk."

    "Mevrouw Ketir, kent u pagina 96 van regeerakkoord Di Rupo?"

    Kris Peeters verdedigde de beslissing over de 38-urenweek. Om zijn punt kracht bij te zetten, zwaaide hij met het regeerakkoord van de vorige regering Di Rupo, waarin ook een passage staat over de flexibilisering van de 38-urenweek.

    24-04-2016 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilometerheffing:

    Kilometerheffing: "Het systeem werkt en we hebben de cijfers om dat te bewijzen"

    Dit gaat de economie nog veel schade toebrengen wacht maar tot ze dit in personen wagens gaan steken wie gaat dan nog veel rijden of gaan werken ? Je houd dan bijna niks meer over van je loon , je kan dan beter gaan doppen en je wagen weg doen hou je meer over ?!Je kan ook kapot belasten en dat is wat ze nu aan het doen zijn , de gene die te weinig bijdragen de rijken en bedrijven worden telkens met rust gelaten ergens is er een einde aan !

    Binnenkort ook voor wagens, waarom dacht je dat ze dit land vol van die rotcamera's hebben gehangen, je zal dan én jaarlijkse verkeersbelasting betalen, woeker taxen op je benzine, en een belasting op gereden kilometers. Een driedubbele belasting.

    Tuurlijk werkt het. . De gewone burger betaald als laatste deze heffing (verdoken belasting) wel!

    En dat het verdorie later niet in mijn auto komt, betalen al genoeg belastingen voor alle vreemdelingen. Trouwens dat systeem zal niet lang leven, er zijn genoeg snufjes op internet


    "Het systeem werkt en we hebben de cijfers om dat te bewijzen." Dat meldt Benoît Lempkowicz, woordvoerder van Satellic, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het systeem voor de kilometerheffing voor vrachtwagens. Hij reageert daarmee op een bericht vandaag in de krant L'Echo dat een vijftigtal transportbedrijven de kilometerheffing voor vrachtwagens gaat aanvechten voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

    "We hebben onze argumenten al voorgelegd aan de rechtbank van Luik, die ons gelijk gegeven heeft", aldus Lempkowicz. Nu slepen transportbedrijven Viapass, het interregionale orgaan dat de kilometerheffing coördineert, en Satellic, het bedrijf dat instaat voor de dienstverlening van het nieuwe systeem, voor de rechtbank in Brussel. De betrokken bedrijven vragen de aanstelling van een gerechtelijke expert,  die onder meer moet nagaan of de registratiestoestellen voldoende betrouwbaar zijn.

    In totaal zijn een half miljoen OBU's (On Board Unit) verdeeld, waarvan er 350.000 geactiveerd zijn, aldus Satellic. "Zowat 5.000 van die toestellen geven een rood licht, hetgeen kan duiden op het vergeten activeren of een probleem met de kredietkaart. Van die 5.000 toestellen zijn er ongeveer 500 daadwerkelijk defect, ofwel 0,14 procent van de geactiveerde OBU's", aldus de woordvoerder.

    "Het staat iedereen vrij om zich gekrenkt te voelen en zijn rechten te doen gelden. Maar je vraagt geen opschorting van een systeem voor 500 gevallen", klinkt het nog. Satellic zal volgens de woordvoerder de cijfers ter bewijs neerleggen "overal waar er naar gevraagd wordt".

    Viapass wenste vandaag niet te reageren op het bericht. "We hebben nog niks vernomen van de rechtbank, dit is voorbarig", aldus communicatieverantwoordelijke Edward Claessens.

     

    23-04-2016 om 21:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Als er tegen 2023 geen bijkomende productiecapaciteit komt, dreigen in België stroomtekorten. Dat zegt de hoogspanningsnetbeheerder Elia in een studie besteld door minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR), schrijven De Tijd en L’Echo. De studie werd gisteren voorgesteld in de Adviesraad Gas en Elektriciteit, waarin vertegenwoordigers zitten van de sociale partners en spelers uit de energiesector.

    Als de kerncentrales sluiten, is er behoefte aan een structureel blok van 4.000 megawatt flexibele capaciteit om de vraag naar en het aanbod van elektriciteit op elk ogenblik in evenwicht te kunnen houden.

    Tegen 2027 wordt er misschien best voorzien in een structureel blok van 8.000 megawatt, zegt Elia, kwestie van voorbereid te zijn op de eventuele sluiting van kerncentrales en klassieke centrales in het buitenland. Elia wijst erop dat België in 2027 voor de helft van zijn elektriciteitsvoorziening afhankelijk zal zijn van invoer uit het buitenland.

    Volgens Elia moet België overleggen met de buurlanden over flexibele centrales die achter de hand gehouden kunnen worden.

    22-04-2016 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Betalen we straks toch per kilometer? Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer? Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer? Uw video is aan het laden... Delen Embed Replay Delen op Facebook

    Betalen we straks toch per kilometer?

    Wanneer gaat dit eens stopen bende smeerlappen , wij zijn jullie strond beu

    Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer?

    Vandaag gaat de zogenaamde Vlaamse klimaattop van start. De bedoeling is om de klimaatlat hoger te leggen en van Vlaanderen een voorloper te maken in plaats van een volger. De Vlaamse regering wil zelf het goede voorbeeld geven en maakt daarom 300 miljoen euro vrij. Mogelijk komt er ook een kilometerheffing voor gewone auto's. 

    Met het extra geld wil de regering focussen op de domeinen die tot haar bevoegdheid behoren: mobiliteit, gebouwen, landbouw en afval. De focus gaat dan ook liggen bij een milieuvriendelijker wagenpark en een betere isolatie van scholen of sociale huurwoningen. 

    In Vlaanderen rijden ook te veel auto's, dus wordt er te veel CO2 uitgestoten. We moeten dus dringend minder gaan rijden en daardoor komt opnieuw de kilometerheffing op tafel te liggen: een bedrag per kilometer die je rijdt, ook voor gewone auto's. "Als je wil sturen in mobiliteit, heb je veel instrumenten. En we zien dat de kilometerheffing voor vrachtwagens is ingevoerd. Dat zijn stappen die we mogelijk ook moeten zeggen", aldus Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. 

    Met de extra inspanning wil Vlaanderen vooruitlopen op de resultaten van de klimaattop in Parijs, eind vorig jaar. Daar werd ingestemd met strenge klimaatdoelstellingen die ook voor Vlaanderen grote gevolgen hebben. Volgens de huidige prognoses zal Vlaanderen de beoogde vermindering van broeikasemissies tegen 2020 wel halen, maar wordt het daarna moeilijker.


    21-04-2016 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV-topman:

    ABVV-topman: "Regering is bende rotzakjes"

    De socialistische vakbond ABVV heeft vandaag tijdens haar actie tegen het beleid van de regering op het Brusselse Muntplein "een hete sociale lente" voorspeld. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw hekelde dat de regering een beleid "met twee maten en twee gewichten" voert. Marc Goblet, algemeen-secretaris van de vakbond, noemde de regering een "bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)".

    Volgens het ABVV waren zowat 3.500 militanten naar het Muntplein afgezakt. Met de actie wou de vakbond haar ongenoegen ten aanzien van het regeringsbeleid uiten.

    38-urenweek
    Voorzitter Rudy De Leeuw nam tijdens zijn toespraak voor de militanten onder meer de uitspraken van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op de korrel.

    Peeters had verklaard dat we "met zijn allen boven onze stand leven". "Kris Peeters en deze regering leven boven hun stand", reageerde De Leeuw

    "Dit is een begin"

    samengesteld uit, vergeef me de uitdrukking, een bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)!"

    Grote manifestatie

    Morgen houdt de christelijke vakbond ACV een actie in Brussel. Volgende week organiseert de socialistische overheidsvakbond ACOD AMiO ook "de week van de openbare diensten", waarbij op 26 april gestaakt wordt bij de federale overheidsdiensten.

    De ABVV wil ook samen met de andere vakbonden eind mei een grote manifestatie in Brussel organiseren.

    20-04-2016 om 21:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de minister van Binnenlandse Zaken een bevolkingsgroep op gratuite wijze stigmatiseert Discriminatie, dát is het echte probleem, meneer Jambon

    Hoe de minister van Binnenlandse Zaken een bevolkingsgroep op gratuite wijze stigmatiseert

    Discriminatie, dát is het echte probleem, meneer Jambon

    De NVA IS EEN BENDE LULLEN

    Bleri Lleshi neemt de uitspraken van Jan Jambon in de recentste weekendkrant van De Standaard niet. De aanpak van de minister leidt volgens hem tot nog meer angst bij de bevolking en nog meer kans op aanslagen. ‘Niemand anders blijkt die honderden dansende moslims gezien te hebben. Als Jambon geen bewijzen heeft van zijn beschuldigingen, moeten er sancties volgen.’

    Wie? politiek filosoof, jeugdwerker en auteur van 'Liefde in tijden van angst' (EPO, 2016)

    Wat? Jambon heeft, net zoals de lokale politie, geen enkele voeling met de Brusselse jongeren

    We wisten dat er in Brussel vroeg of laat aanslagen zouden komen. Redenen genoeg: het oorlogsbeleid van België, Brussel als hoofdstad van Europa, de jarenlange verwaarlozing van de nationale veiligheidsdiensten en vooral ons collectief falen om onze jongeren een toekomstperspectief te bieden.

    De honderden soldaten en politiemensen hebben die aanslagen niet kunnen voorkomen. Het zullen ook niet de laatste zijn, zolang de oorzaken van extremisme niet worden aangepakt. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk met deze regering, die volop inzet op de angstcultuur, en met ministers zoals Jan Jambon, die hele bevolkingsgroepen en woonwijken stigmatiseren. Die aanpak leidt tot nog meer angst bij de burgers en tot nog meer kans op aanslagen.

    Racial profiling

    In een interview in deze krant (DS 16 april) gaat Jambon nog een stap verder: ‘Een significant deel van de moslimgemeenschap danste in de straten naar aanleiding van de aanslagen.’

    Ik daag de minister uit om hiervan een bewijs te leveren. Niemand anders blijkt die honderden dansende moslims gezien te hebben. Als hij geen bewijzen heeft van zijn beschuldigingen, moeten er sancties volgen. Je kunt niet zomaar 700.000 moslims, burgers van dit land, gratuit stigmatiseren. Deze onzichtbare dansende moslims, en de ‘honderden jongeren in Molenbeek, die met stenen en flessen naar de politie zouden hebben gegooid tijdens de arrestatie van Abdeslam’, zijn volgens Jambon ‘het echte probleem’.

    Jambon heeft duidelijk geen kennis over deze jongeren. Het klopt dat bij de actie in Molenbeek een groepje jongeren met stenen gooide, wat ik afkeur. Maar beweren dat ze dit deden om Abdeslam te beschermen is een regelrechte leugen. Die jochies kennen hem niet en wisten ook niet waar Abdeslam verbleef. De Mechelse politie wist dat overigens wel.

    Die Brusselse jongeren hebben een slechte relatie met de politie. Uit onderzoek van de KULeuven is gebleken dat racisme bij de politie voor hen het grootste probleem is. Net zoals Jambon heeft de meerderheid van de politieagenten geen voeling met de stad of haar jongeren.

    De politie weet dan ook bijzonder weinig over wat in de wijken gebeurt of wie er woont. ‘Racial profiling’ door de politie is de normaalste zaak.

    Rambo Jambon

    Een collega van Marokkaanse origine uit Molenbeek werd onlangs in vier dagen tijd drie keer aangehouden door de politie. Twee van die drie keren was hij onderweg om leerlingen naar huis te brengen die bang waren om de metro te nemen, vanwege de aanslagen.

    ‘Bij de arrestatie van Abdeslam heeft niemand me op triomfalisme kunnen betrappen’, beweert Jambon in hetzelfde interview. Jambon is vergeten dat hij onmiddellijk na die arrestatie een foto op Twitter plaatste van zichzelf en premier Michel, staande voor een jeep met paracommando’s, vergezeld van de tekst: ‘You got him boys! So proud of you.’ Het Rambogehalte kon niet groter.

    Falend beleid

    Op één punt ben ik het eens met Jambon: het migratiebeleid heeft gefaald. Volgens hem heeft het in Wallonië meer gefaald dan in Vlaanderen. Vreemde opmerking, want Vlaanderen telt 195 Syriëstrijders, Wallonië telt er maar 47.

    België heeft gefaald door migranten aan hun lot over te laten toen de jobs waarvoor ze werden ‘geïmporteerd’ niet langer bestonden. Dat geldt niet alleen voor de huidige regering, maar net zo goed voor alle voorgaande regeringen. Het is daarom dat nergens in Europa de situatie van migranten zo slecht is als in België. Armoede, werkloosheid, racisme en discriminatie ontnemen hen perspectieven en kansen. Dát is ‘het echte probleem’, meneer de minister. Zolang we die problemen niet aanpakken, komen we niet verder. Deradicaliseringsprogramma’s zullen ook niet helpen. Wat wel helpt is investeren in jongeren en hen echte kansen en perspectieven bieden in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

    De relatie tussen politie en jongeren moet beter. Dat kan als de politie preventief te werk gaat: aanwezig zijn in de wijken, samenwerken met sleutelfiguren, straathoekwerkers, onderwijs... Preventief beleid is efficiënt tegen alle vormen van extremisme.

    Tenslotte: kunnen we er nu eens ernstig over denken om de wapenexport naar Saudi-Arabië en de Belgische deelname aan bombardementen en oorlogsdaden te stoppen? Oorlog voeren heeft consequenties. En al is die oorlog nog zo ver, de gevolgen liggen soms hier, zoals 22 maart heeft laten zien.

    19-04-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

    Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

    Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

     

    Niet alleen vanuit de oppositie komt er kritiek op de uitspraken van CD&V-vicepremier Kris Peeters, die in Het Laatste Nieuws verklaarde dat we 'met zijn allen boven onze stand leven.' Ook Open VLD reageert. 'De overheid moet eerst naar zichzelf kijken', vindt kamerlid Egbert Lachaert.

    De uitspraak van Peeters doet Lachaert teruggrijpen naar een oude affiche van de PVV, de voorganger van Open VLD. 'Niet u maar de staat leeft boven z'n stand' stond daarop. 'Het is een oud citaat van Willy De Clercq, maar nu brandend actueel', zegt Lachaert. Hij noemt de communicatie van Peeters 'vreemd'.

    Lachaert verwijst naar het regeerakkoord, waarin staat dat de regering-Michel de structuren zal vereenvoudigen en zal waken over de kostenefficiëntie en een kleiner overheidsbeslag. Volgens het Open VLD-kamerlid kan er op dat vlak nog veel gedaan worden, onder meer rond digitalisering. 'Brussel is oneindig complex, we moeten een efficiëntieoefening doen. De mensen verwachten dat we dat eerst doen voor we naar de bevolking kijken.'

    'Realiteitszin kwijt'

    'Realiteitszin kwijt'

    Ook de oppositie had al fel uitgehaald naar de uitspraken van vicepremier Kris Peeters. Volgens SP.A-voorzitter John Crombez, die de uitspraak 'onrustwekkend' had genoemd, is Peeters de voeling met de gewone mens kwijt. 'Kris Peeters moet dringend eens buiten komen. Als hij zegt dat iedereen boven zijn stand leeft, is hij de realiteitszin kwijt', zegt Crombez.

    'Zijn aankondiging dat de volgende 3 miljard weer zal gehaald worden bij iedereen, is onrustwekkend. Dit betekent opnieuw bij de mensen die werken, die al zo veel hebben ingeleverd en steeds meer facturen krijgen', besluit Crombez.

    'Peeters lijkt wel de woordvoerder van De Wever'

    Groen laat dan weer bij monde van fractieleider Kristof Calvo weten dat 'Peeters wel de woordvoerder van N-VA voorzitter Bart De Wever lijkt.’ Calvo pikt het niet dat Peeters vandaag aankondigt dat er nieuwe besparingen zitten aan te komen, net nu de federale regering haar besparingsoefening heeft afgerond. Bovendien geeft Peeters hiermee toe dat de regering met een probleem zit, klinkt het bij Groen.

    'Ideologisch kompas kwijt'

    Ondanks de reeds geleverde inspanningen van gewone mensen en kmo’s raakt de begroting maar niet op orde. Zo sukkelen we van begrotingsoefening naar begrotingsoefening waar elke keer op de deur van gewone mensen wordt geklopt. Wij hebben daar genoeg van.’

    'Amper een week na de Panama Papers schoffeert Kris Peeters alle Belgen die netjes hun belastingen betalen en het soms zelfs moeilijk hebben om rond te komen’, reageert de fractieleider van Groen in een persbericht.

    ‘De regering haalt meer bij langdurig zieken dan bij de fiscale toeristen in Panama. Steeds meer lijkt het of Peeters zijn ideologisch kompas kwijt is. Eerst wil Peeters dat ouders met zieke kinderen om vakantiedagen moeten bedelen bij hun collega’s en nu zegt hij dat ze boven hun stand leven.’

    and leven.’

    18-04-2016 om 21:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!