Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    24-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Doel wordt nu terug definitief woongebied”

    “Doel wordt nu terug definitief woongebied”

    “Doel wordt nu terug definitief woongebied”

    Beveren / Beveren-Waas / Doel -

    De gedeeltelijke vernietiging van het RUP voor de uitbreiding van de Antwerpse haven op Linkerscheldeoever is belangrijk omdat daarmee het Saefthingedok definitief van de baan is. Dat zegt Jan Creve van actiegroep Doel 2020. “Er wordt ook duidelijk gemaakt dat de manier waarop de Vlaamse regering het verhaal van de natuurcompensaties opvat, volledig in strijd is met het Europees recht”, merkt Creve nog op.

    “Een rechtstreeks gevolg is dat Doel nu terug definitief woongebied wordt”, vindt Creve. “Ook voor een aantal natuurgebieden betekent het dat men ze niet zomaar kan vernietigen door ze elders te compenseren.” Hij denkt daarbij aan slikken en schorren in Doel en historische graslanden in Kieldrecht (De Putten).

     

    Voor een deel van het “moeder-GRUP” moet de procedure nog ten gronde worden gevoerd. “Het gaat om dezelfde principes, dus het is een kwestie van tijd vooraleer dat ook vernietigd wordt”, zegt Creve. “Het is duidelijk dat de vernietiging van de gehuchten niet kan doorgaan en dat is goed nieuws. We zijn hier van een hoop ellende verlost en kunnen opnieuw nadenken over de toekomst van de streek. Als je daarop terugkijkt, is dat met zeer gemengde gevoelens. Er is een jarenlange verdrijving en vernietiging gevoerd die voor niemand nodig was.”

    Creve benadrukt dat niemand twijfelt aan het economisch belang van de haven. “Maar nu is iedereen aan een debat toe over hoever je wil gaan met investeren en voor wat. Het probleem met de haven is dat de afgelopen jaren elk debat ten gronde onmogelijk was. Als je kijkt hoeveel braakliggende terreinen er liggen, denk ik dat er nog veel potentie in de haven zelf is.”

     

    24-12-2016 om 23:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur voor gezinnen en kmo's gaat nog maar eens omhoog, grote bedrijven betalen minder

    Stroomfactuur voor gezinnen en kmo's gaat nog maar eens omhoog, grote bedrijven betalenminde

    Eergisteren in de zevende dag zijn ze komen zeggen dat de belastingen niet meer omhoog gaan. NVA boert goed, de bevolking wordt elke dag armer.

    Schande voor dit apenland!!

    Tuurlijk, duw nog wat gezinnen richting armoede.... . En de rijken lachen zich een deuT

     

    Gezinnen en kmo's in Vlaanderen zullen in 2017 opnieuw meer betalen voor hun elektriciteit, terwijl grotere bedrijven op middenspanning signifant minder zullen betalen. Dat is de uitkomst van de berekening door de Vlaamse energieregulator Vreg van de nieuwe distributietarieven.

    De jaarlijkse stroomfactuur voor een gezin met een doorsnee verbruik stijgt in 2017 met 5 procent of 50 euro naar 1.022,29 euro. Dat is voornamelijk een gevolg van hogere exogene kosten in de distributienettarieven: kosten waar de netbeheerder geen impact op heeft, zoals de vergoeding van groenestroomcertificaten of de vennootschapsbelasting die netbeheerders sinds vorig jaar moeten betalen. Die exogene kosten stijgen met bijna twaalf procent en zorgen voor hogere distributienettarieven.

    Distributienettarieven zullen in 2017 goed zijn voor maar liefst 38,5 procent van de stroomfactuur van een gezin: het hoogste percentage ooit. De prijs voor de grondstof elektriciteit zakt onder de dertig procent van de totale factuur. En van de distributietarieven is 51 procent voor rekening van die exogene kosten.

    Ook voor de kmo's (op laagspanning) gaat om dezelfde redenen de factuur omhoog: met ruim 6 procent voor een gemiddelde kmo (50.000 kWh jaarverbruik).

    Opvallend: voor bedrijven op middenspanning - zeg maar industriële bedrijven - daalt de factuur. Voor diezelfde kmo met een jaarverbruik van 50.000 kWh maar op middenspanning gaan de distributienettarieven met 839 euro omlaag. Dat is het gevolg van nieuwe toewijzingsregels: de netbeheerders hebben gesleuteld aan de toewijzing van de kosten, met verschuivingen tussen de klantengroepen tot gevolg. "Het voordeel is wel dat we nu een stabiele methode hebben voor de volgende jaren", aldus Thierry Van Craenenbroeck, waarnemend topman van de Vreg.

    Of gezinnen en kmo's nu niet de factuur van de grote bedrijven betalen? "Dat is niet door ons gestuurd", verzekert Dirk Van Evercooren, directeur marktwerking bij de Vreg. "Het is een proces waarvan de uitkomst niet voorspelbaar was. Een samenloop van factoren".

    Nog prijsstijgingen

    Gaat ook omhoog voor gezinnen, maar in mindere mate: de aardgasfactuur. Die stijgt met 0,83 procent of 8 euro, als gevolg van licht hogere distributie- en transmissietarieven. Idem voor kmo's, waar de aardgasfactuur met 0,83 procent stijgt.

    Wordt eveneens duurder: het prosumententarief voor vooral eigenaars van zonnepanelen met een terugdraaiende teller. Eigenaars van een gemiddelde installatie zullen in 2017 gemiddeld 33 euro meer betalen.

    Wordt stukken goedkoper: het injectietarief. Dat moet betaald worden om stroom in het net te injecteren. Voor middenspanning dalen ze met 41,50 procent. De uitbater van een windmolen van 2 MW op middenspanning ziet het injectietarief bijvoorbeeld dalen met 3.731 euro. Dat is het gevolg van een grote stijging van het geïnjecteerde volume, terwijl de kosten minder snel stegen.

    "Solidarisering verplichtingen openbare dienst ligt bij laagspanning"

    Terwijl de distributienettarieven voor gezinnen en kmo's ook in 2017 opnieuw stijgen, dalen ze fors voor bedrijven op middenspanning. "De solidarisering van de openbaredienstverplichting ligt nu eenmaal bij de laagspanning", reageert men bij Eandis.

    Het zijn ook de klanten van het laagspanningsnet (gezinnen en kmo's) die het meest profiteren van de openbaredienstverplichtingen van de distributienetbeheerders (isolatiepremies, budgetmeters, ...).

    Dat maakt dat de verdeling van de openbaredienstverplichtingen en toeslagen voor ongeveer 90 procent bij de gezinnen en kmo's ligt, en voor tien procent bij de bedrijven op middenspanning (industrie), bevestigt de Eandis-woordvoerder

    Sp.a: "Gezinnen en kmo's betalen factuur van grote bedrijven"

    "De gezinnen en kmo's betalen de energiefactuur van de grote bedrijven". Dat zegt sp.a-parlementslid Rob Beenders in een reactie op de berekening door de Vlaamse energieregulator VREG van de nieuwe distributietarieven. "Het is dé constante in het beleid van N-VA, CD&V en Open Vld: altijd dezelfden die de rekening betalen, en altijd dezelfden die niet moeten betalen", aldus Beenders


    "Gezinnen en kmo's die in 2016 hebben ingezet op minder stroomverbruik krijgen in 2017 een mooie beloning: een hogere stroomfactuur", reageert Beenders. "Begrijpe wie kan. Grote industriële bedrijven daarentegen krijgen een verlaging van de stroomfactuur. Het is dus duidelijk dat gezinnen en kmo's de stroomfactuur betalen van de industriële bedrijven."

    Groen: "Tekenend voor regering-Bourgeois"

    "Het is tekenend voor de regering-Bourgeois van N-VA, Open Vld en CD&V dat kmo's en gezinnen steeds het gelag betalen, en de hele grote verbruikers buiten schot blijven. Dit is geen wet van Meden en Perzen, maar een duidelijke keuze". Dat zegt Groen-parlementslid Johan Danen in reactie op de nieuwe distributietarieven voor elektriciteit die dinsdag bekendgemaakt werden.

    Volgens Groen-parlementslid Johan Danen zijn de mensen de steeds hogere energiefacturen beu. "De elektriciteitsfactuur lijkt wel een tweede belastingbrief. En ook het steeds maar doorschuiven van de zwarte piet is onaanvaardbaar", aldus Danen.Hij roept de regering-Bourgeois op te komen met een Energiepact voor de langere termijn. "Want zonder plan loopt de regering altijd achter, en komen de facturen steeds weer op het bord van de gewone gezinnen terecht".

    23-12-2016 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    22-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel reageert op aanslag:

    Merkel reageert op aanslag: "Duitsland is in diep verdriet"

    En wij mensen zijn die vluchtelingen en merkel meer dan BEU .

    Bloedhonden kun je vertrouwen , maar politiekers ? 

    Voor de derde keer in de geschiedenis zal Duitsland zorgen voor veel miserie in Europa.

    Merkel U heeft ze binnen gelaten alsof het engeltjes waren, spijtig dat onze eigen bevolking moet boeten voor het klakkeloos gedrag van politiekers als U.

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanochtend voor het eerst gereageerd op de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. "We zullen de kracht vinden om te leven zoals wij willen, vrij en open", zo zei Merkel.

    Gisterenavond reed een vrachtwagen met opzet in op een kerstmarkt in West-Berlijn. Daarbij vielen al zeker 12 doden. Ook 48 mensen raakten gewonden. De ordediensten gaan uit van een terroristische aanslag en de vermoedelijke dader, een 23-jarige Pakistaanse vluchteling, werd opgepakt.

    "Het is een zware dag. Ik ben geschokt en verdrietig", zo opende Merkel haar persconferentie, waar ze ook aankondigde dat ze de plaats van de aanslag nog zal bezoeken. "Ik denk aan de doden en gewonden en hun families en vrienden."

    Merkel zei ook dat ze uitgaat van een terreuraanslag. Over de vermoedelijke dader, een 23-jarige Pakistaanse vluchteling, zei ze het volgende: "Het zou heel erg zijn als de dader inderdaad een asielzoeker was. Dat zou erg zijn voor de mensen die vluchtelingen helpen, voor mensen die oprecht asiel aanvragen en voor zij die oprecht moeite doen om te integreren."

    "Mensen willen weten waarom een mens dit doet", zei de bondskanselier nog. "Maar hier heb ik geen antwoord op. We willen niet dat de angst voor het kwaad ons verlamt. We zullen de kracht vinden om te leven zoals wij willen, vrij en open."

     

    22-12-2016 om 21:32 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    21-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever reageert op kritiek oppositie: “Hebben ze nu niets anders te doen?”

    De Wever reageert op kritiek oppositie: “Hebben ze nu niets anders te doen?”

    Weg met de lullen van de NVA

    De Wever reageert op kritiek oppositie: “Hebben ze nu niets anders te doen?”

    N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever was aanwezig op een crisisvergadering op 23 maart, onmiddellijk na de aanslagen in Brussel, op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Volgens de oppositie is dit een strafbaar feit, maar die beschuldigingen wijst De Wever nu in een eerste reactie van de hand. Volgens Jambon is de storm van kritiek niet meer dan een storm in een glas water.

    De Franstalige pers onthulde dit weekend de opvallende aanwezigheid van Bart De Wever tijdens het crisisoverleg met de veiligheidsdiensten. Maar volgens het kabinet van minister Jambon was dit louter toevallig. Er was die dag ook de wekelijkse werkvergadering van de federale N-VA-ministers en de partijvoorzitter, klonk het meteen in een verklaring.

    Een schending van het geheim van het onderzoek is een zwaar strafbaar feit, waarschuwde echter PS-fractieleidster Laurette Onkelinx dit weekend. Is er geheime informatie uitgewisseld in aanwezigheid van De Wever - die niet over de juiste veiligheidsmachtiging beschikt - dan zou de Brusselse procureur-generaal Johan Delmulle dus eigenlijk een onderzoek moeten starten, suggereerde de voormalige minister van Justitie.

    Ook de Vlaamse oppositiepartijen Groen en sp.a reageerden fel op het nieuws. “Als De Wever van de politietop hoort wat de veiligheidsproblemen zijn en dat gebruikt voor de communicatie van de N-VA en niet om de veiligheid te verbeteren, dan heb ik daar echt problemen mee”, verklaarde sp.a-voorzitter John Crombez.

    “Waarom dienen ze dan geen klacht in?”

    In een reactie voor de camera’s van de nieuwsploegen van VTM en VRT laat De Wever weten dat hij niet is opgezet met de beschuldigingen van de oppositie. “Hebben ze nu echt niets anders te doen? Als ze vinden dat er een overtreding van de wet gebeurd is, moeten ze een klacht indienen”, klinkt het geïrriteerd.

    “Ik zou als oppositie een ander thema kiezen om politieke spelletjes te spelen, maar dat is hun keuze. Ik vind het overbodig. In vredesnaam, er zijn vreselijke aanslagen gebeurd. Een minister stond op het punt om ontslag te geven. Waar gaat dit over?”

    “Er is geen gekwalificeerde informatie uitgewisseld”

    “Wat weet mevrouw Onkelinx wat daar gebeurd is?”, zei Jambon maandagochtend voor de camera’s. “Volgens mijn informatie is het alleen een strafbaar feit als gekwalificeerde informatie uitgewisseld zou zijn. Gekwalificeerde informatie kan alleen aan mensen gegeven worden met een veiligheidsmachtiging.”

    “Ik zeg u met hand op het hart dat daar nul gekwalificeerde informatie is gegeven en dat alle informatie die daar uitgewisseld is, ik die vrijdag ook met de commissie gedeeld heb. Dus dit is echt ‘much ado about nothing’.”

     

    21-12-2016 om 21:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    20-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsbewoners steunen verbod op nieuwe verkavelingen “Afgelegen huizen moeten onteigend worden”

    Stadsbewoners steunen verbod op nieuwe verkavelingen

    “Afgelegen huizen moeten onteigend worden”

    “Afgelegen huizen moeten onteigend worden”

    Stadsbewoners zijn voorstander van een betonstop om de overgebleven openbare ruimte te beschermen en vinden dat nieuwe verkavelingen in open gebieden zouden moeten worden verboden. Dat blijkt uit een bevraging van 1.000 bewoners van 13 Vlaamse centrumsteden door onderzoeksbureau iVox, in opdracht van projectontwikkelaar Cores Development. Opvallend is wel dat de bevraagden graag de voordelen van het wonen in een stad met die van het platteland willen gecombineerd zien, zoals het bezitten van een individuele, vrijstaande woning.

    Twee op de drie bevraagde stedelingen zegt aan anderen aan te raden om in een stad te gaan wonen, vooral omwille van cultuur, horeca en zorgvoorzieningen. De grootste nadelen zijn volgens de respondenten een tekort aan groen, hoge woningprijzen en mobiliteitsproblemen. Drie op de tien stadsbewoners overweegt daarom om in de komende tien jaar te verhuizen, al wil de helft van hen wel binnen de eigen stad blijven.

    De onderzoekers vroegen de stedelingen ook naar hun mening over de aangekondigde betonstop in Vlaanderen. 70 procent noemt dat een goed idee en twee op drie vindt dat nieuwe verkavelingen in open gebieden verboden zouden moeten worden. Eén op drie toont zich zelfs voorstander van het onteigenen van afgelegen woningen of woningen in afgelegen verkavelingen en de meerderheid vraagt meer stimulansen om dicht bij een knooppunt van voorzieningen te bouwen. Twee op drie ziet ook heil in nieuwe woonvormen zoals kangoeroewonen of co-housing.

    Cores liet de bevraging naar eigen zeggen uitvoeren met het oog op het ontwikkelen van nieuwe woonprojecten. De projectontwikkelaar wil achterhalen waarom mensen in steden komen wonen en wat er aan hun woonomgeving zou moeten veranderen. Het onderzoek zal nu worden uitgebreid met een online applicatie waar zowel stads- als plattelandsbewoners hun zegje kunnen doen.

     

    20-12-2016 om 21:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Francken niet wil, wil Europees Parlement wel

    Wat Francken niet wil, wil Europees Parlement wel

    Francken is een dikke lul

    Wat Francken niet wil, wil Europees Parlement wel

    Vluchtelingen hebben de gevaarlijke zee tussen Turkije en Griekenland overgestoken. September 2015 Foto: Kristof Vadino
    Het Europees Parlement wil ‘asielvisa’ voor vluchtelingen mogelijk maken. Dat is net wat staatssecretaris Francken niet wil.

    Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) week de voorbije weken geen millimeter van zijn standpunt: van ‘asielvisa’ – visa kort verblijf om naar België te komen en nadien hier asiel te vragen, zoals een Syrisch gezin uit Aleppo probeerde – kan geen sprake zijn. Dat zou van elke ambassade in de wereld een poort voor asiel maken. Maar wat Francken niet wil, wil het Europees Parlement blijkbaar wel.

    In maart amendeerde de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees Parlement in die zin een voorstel van de Europese Commissie voor aanpassing van de Europese Visumcode.

    Die visumcode is eigenlijk bedoeld voor niet-Europeanen die hier familie willen bezoeken, toeristen of zakenlui, en helemaal niet voor vluchtelingen. Maar met twee amendementen wil het Europees Parlement daar een mouw aan passen.

    Die amendementen leggen de lidstaten geen enkele verplichting op, maar komen erop neer dat ambassades en consulaten bij de beoordeling van een aanvraag tot visum ‘territoriaal beperkte geldigheid’ bijzondere aandacht zouden moeten schenken aan mensen die bescherming zoeken.

    Door de visumcode op te rekken, hopen de Europese parlementsleden zo een extra oplossing aan te reiken voor de vluchtelingencrisis en ‘de onaanvaardbare hoeveelheid sterfgevallen op zee’.

     Bij de hoofdelijke eindstemming over de volledige tekst stemde Helga Stevens (N-VA) tegen. Opmerkelijk: Gérard Deprez en Louis Michel (MR) stemden voor.

    Voor Francken komt het voorstel van het Europees Parlement neer op het ‘formaliseren van asielaanvragen vanuit het buitenland’ en ‘een open poort in elke EU-ambassade’. ‘De Europese Raad, ook België, is unaniem tegen dit voorstel’, zegt hij. Het overleg erover zit vast.

    19-12-2016 om 21:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    18-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse overheid stuurt brief naar alle gemeenten:

    Zweedse overheid stuurt brief naar alle gemeenten: "Bereid je voor op oorlog"

    Mijn grootvader zei mij gisteren er is Derde Wereldoorlog op komst 

    Oke hamsteren allemaal!

    Dit is wat Trump wil. oorlog in Europa om daarna met Rusland te heerse

     De Zweedse regering heeft de gemeenten via een officiële brief opgeroepen om zich beter voor te bereiden op een eventuele agressie nu de spanningen met Rusland in de regio verder oplopen. Dat meldt de Zweedse krant

    De strategie bestaat erin om het land te verdedigen door militaire voorzorgsmaatregelen te nemen en de civiele bescherming aan te scherpen.

    Een eerste stap daartoe werd door het Zweedse kabinet al een jaar geleden gezet naar aanleiding van de verslechterde veiligheidssituatie in de regio. De brief zou ook uit die periode dateren.

    De veiligheidsverantwoordelijken van de gemeenten worden via het schrijven opgeroepen om hun besluitvorming, informatie-uitwisseling, crisiscommunicatie en flexibiliteit te verbeteren en om meer robuustheid te tonen in de omgang met geheime informatie.

    De brief gaat uit van het 'Civil Contingencies Agency' (MSB) dat ressorteert onder het Ministerie van Defensie en verantwoordelijk is voor zaken rondom burgerbescherming, publieke veiligheid en het managen van noodsituaties.  De aanpak doet denken aan de maatregelen die het land trof tijdens de Koude Oorlog.

    Sommige lokale besturen hebben gereageerd door te stellen dat de eisen onrealistisch zijn omdat er geen geld voor is. Anderen beschuldigen de regering ervan om de Russische annexatie van de Krim als een excuus te gebruiken om meer budgetten voor defensie vrij te maken.

     

    Ondanks de verspreiding van de aanbevelingen verklaarde het hoofd van het MSB, Svante Werger, dat voorlopig er niets op wijst dat een oorlog zeer waarschijnlijk is maar dat zijn dienst het mandaat heeft gekregen om alle voorbereidingen te treffen.

    Afgelopen september lanceerde de regering ook het voorstel om de dienstplicht opnieuw in te voeren. Tijdens diezelfde maand heeft het land nog troepen gestationeerd op het Zweedse eiland Gotland. Volgens minister van Defensie Peter Hultqvist moet dat besluit gezien worden als een signaal voor Rusland dat in 2014 de Krim annexeerde en sindsdien de druk op de Baltische staten heeft verhoogd.

    De spanningen in de regio lopen steeds meer op tussen de Baltische NAVO-leden en Moskou. Russische gevechtsvliegtuigen dringen het luchtruim van landen rond de Baltische Zee alsmaar vaker binnen.

    Het Zweedse leger bestaat momenteel uit 20.000 soldaten vergeleken met 180.000 manschappen tijdens de jaren tachtig. Ook het defensiebudget ging na het einde van de Koude Oorlog alsmaar naar beneden. De nieuwe maatregelen uitgevaardigd door de Zweedse autoriteiten keren die trend om.

    18-12-2016 om 19:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever:

    Bart De Wever: "Limiet van extra lasten op onze energiefactuur is bereikt"

    Het stopt niet met die leugenaars partij,eerst de socialisten van alles de schuld geven en nu dat niet meer lukt is het volgend slachtoffer de O-VLD,meneer De Wever stop aub met uwe flauwekul en verdwijn zo vlug als mogelijk uit beeld,samen met heel uw partij.

    BDW is een hypocriet eerst schiet hij de deal af en als het nu te heet wordt en hij heeft de chinezen nodig voor zijn haven kan plots weer alles. En laat het nu net deze regering zijn die de energie dubbel zo duur gemaakt heeft echt hoe kan je die vent nog geloven

    wel stop het dan en doe er iets aan taks op taks schandalig!!!

    Het alternatief voor de afgeketste deal met het Chinese State Grid mag de energiefactuur niet verder doen stijgen. Dat zegt Bart De Wever (N-VA) tijdens zijn handelsmissie in het Chinese Shanghai. "De limiet van extra lasten op die factuur is bereikt", klinkt het. Intussen heeft Moody's de kredietwaardigheid van Eandis verlaagd. Dat maakt lenen voor het bedrijf duurder en kan de tarieven doen stijgen, waarschuwde de CEO eerder al.

    Gaan we ons die afgeketste deal met State Grid nog beklagen?

    "Er zal nu een andere oplossing voor Eandis gevonden moeten worden. Ik hoor heel veel alternatieven die men ter elfder ure bovenhaalt, maar die zijn destijds ook allemaal afgewogen én afgewezen. Geld ophalen bij het publiek? Daar haal je nooit 900 miljoen bijeen. Of via een coöperatieve? Dat is ondenkbaar. Naar de beurs gaan? Dat is allemaal zo eenvoudig niet. We zullen met een kater wakker worden dat al die alternatieven niet zo makkelijk blijken te zijn - want we hadden die allemaal al afgewogen - en dat we aan het einde van de rit iets anders zal moeten verzinnen. Maar als iets anders betekent dat Eandis het geld voor haar investeringen bij de klant moet halen door de prijs nog maar eens te verhogen, gaan veel mensen zeggen: 'Was dat geld van die Chinezen geen betere optie?' "

    Er dient zich nog geen valabel alternatief aan?

    "Zeggen dat er binnen de vijf minuten een alternatief zal klaarliggen zoals men heeft doen uitschijnen: da's quatsch. Er moeten enorme investeringen in dat elektriciteitsnet gebeuren en iemand zal dat kapitaal op tafel moeten leggen. Want door de waanzin van de groenestroomcertificaten zijn er enorme schulden onder die distributienetbeheerders gelegd. Dat zijn zure druiven van het verleden die nu opgegeten moeten worden. Er is al de geweldig enthousiasmerende heffing genaamd de Turteltaks. Maar er is een limiet bereikt aan hoeveel lasten je nog aan de energiefactuur kan plakken. De intrede van een private partner in Eandis lijkt me nog altijd de beste optie, maar door het njet van andere partijen zal het toch iets anders moeten zijn."

    Laat de Eandis-saga zich voelen in de economische contacten hier, in Shanghai?

    "Dat valt al bij al nog mee. Wij wilden ook in de deal meestappen en de Antwerpse gemeenteraad heeft die goedgekeurd."

    Maar jullie stelden wel de voorwaarde dat aan de tarieven in het Antwerpse niet geraakt mocht worden, waarop de deal ook is afgeketst.

    "Ik heb wel op voorhand aan de Chinezen uitgelegd waar dat over ging. Dat het niets met hen te maken had en perfect normaal was voor de bedrijfsvoering, zoals wij die zagen. Daar heeft ook niemand over gepiept. Iedereen vond dat perfect normaal toen wij die voorwaarde stelden. Maar toen men de deal wilde kelderen heeft men er natuurlijk voor gezorgd dat het net op die voorwaarde niet voldeed, waardoor wij er de stekker uit moesten trekken. Maar dat ik de Chinezen wou hebben tegengehouden, strookt echt niet met de waarheid. Ik had geen zin om prijsstijgingen in Antwerpen te moeten aanvaarden en die hebben ze mij door de strot geduwd om de deal te kunnen kelderen. Die deal is ook afgewogen binnen het strategisch comité van Eandis. Daar zitten alle grote partijen in. Die wisten toch wat ze deden en hebben hun hoofdkwartier toch ingeseind? Bij ons is dat alleszins gebeurd. Maar màànden later beginnen opiniemakers stemming te maken tegen de deal en kantelt er een minister (Open Vld'er en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, red.). En dan ben je de deal kwijt."

    De vrees voor de intrede van het Chinese staatsbedrijf State Grid was onterecht?

    "Je was bijna een volksverrader als je die deal nog liet doorgaan omdat men de mensen had wijsgemaakt dat Eandis verkòcht werd aan de Chinezen. Dat zij het operationeel gingen overnemen. En dan kwam het bericht van Eandis dat ze misschien technologie uit Eandis zouden halen. Eerlijk gezegd: als ze die willen, hoeven ze die heus niet te kopen. Echt niet. Ik weet niet welke unieke technologie Eandis heeft dat ze daar honderden miljoenen voor willen neertellen. Als het de Chinezen écht om de technologie te doen is, denk ik dat ze die voor veel minder geld kunnen komen verwerven."

    Dus één partij - Open Vld - heeft haar kar gekeerd onder druk van de publieke opinie, en dat gaat ons de komende jaren kosten?

    "Die partij heeft die deal eerst goedgekeurd en die daarna plots niet meer willen goedkeuren. Die is daar stemming tegen beginnen te maken. En zo was die niet meer te redden."

    17-12-2016 om 10:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo Francken, kroonprins van De Wever

    Theo Francken, kroonprins van De Wever

    Theo Francken

     een kroonprins een dikke LUL JA
    Theo Francken, kroonprins van De Wever
    Francken en De Wever op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Mechelen begin januari

    Iedereen wijst naar Theo Francken als ‘de geschikte kandidaat’ om Bart De Wever op te volgen. Of dat voor of na de verkiezingen in 2019 gebeurt, blijft de grote vraag.

    ‘Ik denk dat hij alles in zich heeft om een goede voorzitter te worden’. Ook N-VA-vicepremier Jan Jambon ziet in een interview met Knack huidig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken helemaal zitten als opvolger voor Bart De Wever. ‘Theo is een klasbak. Hij doet het uitstekend op Asiel en Migratie.’

    Vlaams-Minister President Geert Bourgeois, op wiens kabinet Francken ooit gerijpt is, treedt die stelling helemaal bij. ‘Hij is een nog jonge man, met echt toch al een grote rijpheid. Hij bestuurt zeer goed en wordt breed gedragen in de partij’, zei hij op Radio 1. ‘Hij zou inderdaad een goede kandidaat zijn.’

    De Wever stopt ‘als het kan’

    Het hoeft niet te verbazen dat die twee vol lof over Francken spreken. Voorzitter Bart De Wever heeft een maar weken geleden in Het Laaste Nieuws zelf Francken als het ware aangeduid als zijn kroonprins. ‘Theo Francken lijkt mij de evidente figuur om over te nemen als ik morgen doodval. Hij is jong, dynamisch en top’, sprak de voorzitter.’

    Maar over het tijdstip dat Francken eventueel de rol zou kunnen overnemen is De Wever minder duidelijk. Hij zei dat hij wil stoppen als het kan en dat hij zou doorgaan als het moet, maar laat wel uitschijnen dat hij de partij nog zal leiden tot na de verkiezingen in 2019. ‘Er komen twee verkiezingen aan waarbij het niet evident wordt om te consolideren. Dat aan een opvolger overlaten, is geen cadeau. Hij zit tot 2019 in de regering en hij doet dat ongelofelijk goed. Ik ben dus niet ongevoelig voor die overweging. Maar ik klamp mij echt niet aan die stoel vast. Je moest eens weten.’

    Francken zelf blijft cool onder al die lof. ‘Ik heb dat gelezen. Ik zie me niet als kroonprins’, zei hij afgelopen weekend nog in De Standaard. ‘Ik ben nu staatssecretaris en heb de absolute ambitie om mijn mandaat uit te doen. Het is een compliment. Maar Bart doet het nog steeds fantastisch.’

    16-12-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurwaarder laat bevel tot betalen 20.000 euro achter bij Francken

    Deurwaarder laat bevel tot betalen 20.000 euro achter bij Francken

    De NVA is al zijn verstandige kiezers aan het wegjagen.

    Weg met NVA en voor mijn part al hun trawanten daar zit ook niks deftigs tussen.

    Francken is een gangster punt

    Ik hoop dat heel die inboedel in beslag wordt genomen. Een rechter heeft een vonnis uitgesproken, dus betalen of een visum uitreiken aan dat gezin! Men heeft de mond vol van scheiding der machten en rechtsstaat maar men handelt er niet naar. Triestig...

    Francken resoluut:

    Visumkwestie Een gerechtsdeurwaarder is rond 16.30 uur aangekomen aan het kabinet van Theo Francken, met een bevel tot het betalen van 20.000 euro aan dwangsommen en ongeveer 5.000 euro aan gerechtskosten. De eis komt er nadat de staatssecretaris het Syrische gezin uit Aleppo geen visum wilde geven. Na een kwartier vertrok de man zonder een verklaring af te leggen.

    Francken gaf eerder vandaag nog te kennen dat hij niet begrijpt waarom de familie niet naar buurland Libanon wil. Volgens de staatssecretaris is het in Libanon veilig en heeft de regering met succes gesprekken gevoerd met de regering van het land. De advocate van het Syrische gezin wijst het voorstel echter resoluut af: "Libanon is totaal niet veilig voor Syrische vluchtelingen."

    Michel: "We zullen alle juridische middelen gebruiken"

    Tijdens een minidebat in de Kamercommissie Justitie verklaarde Charles Michel vandaag nog dat de federale regering onderzoekt of ze de dwangsommen kan laten blokkeren. De premier herhaalde dat de regering de rechtsstaat volledig zal respecteren. "Maar wij zullen onze juridische middelen gebruiken, zoals elke burger kan."

    Michel kreeg van verschillende fracties vragen voorgeschoteld over de visumrel. Zoals bekend besliste het Brusselse hof van beroep vorige week dat Francken een humanitair visum moet uitreiken aan het gezin uit Aleppo, op straffe van een dwangsom van 4.000 euro per dag vertraging.

    De regering stelt dat het een bevoegdheid van de staatssecretaris is om humanitaire visa toe te kennen en niet van de rechters. Ook meent de regering dat humanitaire visa niet kunnen worden aangevraagd buiten de Europese Unie, in tegenstelling tot wat de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV) had geargumenteerd.

    Premier Michel benadrukte dat het Belgische standpunt in heel Europa wordt gedeeld. Bovendien heeft de RVV intussen in een gelijkaardige zaak een andere lezing toegepast dan in het dossier van het Syrische gezin.

    Vanuit de oppositie kreeg premier Michel het verwijt dat de regering de rechtsstaat met de voeten treedt. "Ofwel betaalt u 4.000 euro per dag, ofwel geeft u een humanitair visum", stelde Monica De Coninck (sp.a). "Doe hier niet onnozel over. Het is niet zo dat wanneer u een visum geeft, de rest van de wereld naar hier komt."

    "Ik betwist dat er geen mogelijkheid meer is in de procedure om ons standpunt te verdedigen", antwoordde de premier. "Er is nog ruimte om onze juridische mening te verdedigen. Hij merkte daarbij op dat de Raad van State de procedure van staatssecretaris Francken tegen de RVV-uitspraak ontvankelijk heeft verklaard.

    De eerste minister vindt ook dat de Syrische familie het voorstel van een humanitair visum in Libanon in overweging zou moeten nemen. Een logica daarachter is dat vluchtelingen niet moeten aangemoedigd worden om veel geld te betalen aan smokkelaars om de riskante oversteek naar Europa te wagen. Michel verbaasde er zich ook over dat de familie naar Libanon is geweest om daar een
    humanitair visum voor België te vragen, zonder dat parallel ook voor Libanon te doen.

    Hij benadrukte ook dat ons land zich bijzonder solidair heeft getoond in de vluchtelingencrisis. De opvangcapaciteit werd zowat verdubbeld en België heeft meer dan 800 humanitaire visa uitgereikt, waarvan 500 aan Syrische families.

    Kristof Calvo (Groen) laakte dat N-VA met belastinggeld campagne voert op de kap van oorlogsvluchtelingen. "Elke euro die deze campagne kost, moet de N-VA zelf ophoesten", stelde Calvo.

    15-12-2016 om 21:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IMF vraagt België om ‘geloofwaardige’ begroting

    IMF vraagt België om ‘geloofwaardige’ begroting

    IMF vraagt België om ‘geloofwaardige’ begroting

    Maak de overheid efficiënter, zet meer mensen aan het werk en zoek naar extra belastinginkomsten uit milieu en bedrijfswagens. En doe het (dit keer) met ‘realistische’ aannames, vraagt het IMF.

    Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tikte vandaag de regering-Michel op de vingers over haar begrotingsaanpak. Het Belgisch begrotingstekort steeg dit jaar naar 3 procent van het bruto binnenlands product. En dat is ‘ver boven de doelstelling’, aldus Christian Mumssen, de delegatieleider van het IMF-team in zijn jaarlijks rapport. ‘Er is daardoor te weinig ruimte om nieuwe economische schokken op te vangen’

    Mumssen vindt dan ook dat de Belgische regering werk dringend moet maken van een ‘geloofwaardige’ begroting, met ‘realistische aannames’ en ‘kwalitatieve maatregelen’. Voor het gat in de begroting van 2016 zijn er wel enkele tijdelijke verzachtende omstandigheden, zoals de terreuraanslagen, maar dat verklaart niet alles. De delegatieleider van het IMF is er vooral niet over te spreken dat de financiering van de taxshift onvolledig is.

    Het verder inperken van de overheidsuitgaven is dan ook een prioriteit. ‘Leg een grens op aan de overheidsuitgaven’, klinkt het. Dat kan volgens het IMF vooral door het overheidsapparaat efficiënter te maken. Mumssen en zijn team stellen bijvoorbeeld voor om te snoeien in het aantal ambtenaren, minder overheidssubsidies uit te betalen en de sociale uitkeringen beter te controleren.

    België moet dus op dieet, maar dat betekent niet dat we niets meer mogen uitgeven. De groei mag niet stilvallen. Zo vindt het IMF dat België meer moet investeren in infrastructuurwerken en er een coherent plan moet komen om de verkeersknoop te ontwarren. Het fileprobleem op onze wegen heeft immers een impact op investeringen en werkgelegenheid.

    Maar ook aan de inkomstenzijde zijn er voor de regering Michel nog mogelijkheden om de staatskas extra te spekken. Concreet denkt het IMF bijvoorbeeld aan hogere milieutaksen, het afschaffen van allerlei aftrekken voor bedrijven en minder belastingvoordelen voor de bedrijfswagens en een hervorming van de fiscaliteit op vastgoed, huurinkomsten en spaarboekjes.

    Maar dat alles gebeurt wel best als onderdeel van een brede fiscale hervorming, die in zijn geheel inkomstenneutraal moet zijn. De extra belastinginkomsten kunnen dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verder verlagen van de belastingdruk op arbeid en het verlagen van de vennootschapsbelasting voor bedrijven.

    De regering heeft dus nog een hoop werk voor de boeg, maar het team uit Washington vergat toch ook niet om premier Michel een bloemetje te gooien. ‘We zien veel vooruitgang in de economische hervormingen’, opende Mummsen zijn analyse op een druk bijgewoonde persconferentie. Met name de pensioenhervorming, de loonmatiging, de indexsprong en de taxshift (los van de gebrekkige uitwerking ervan, red), kregen veel lof van het IMF.

    14-12-2016 om 21:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    13-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 24 jaar bouwen en het is gedaan

    Nog 24 jaar bouwen en het is gedaan

    Nog 24 jaar bouwen en het is gedaan

    Vanaf 2040 mag in Vlaanderen geen extra grond meer bebouwd worden. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het is een historische stap, de vraag is alleen hoe dat in de praktijk wordt omgezet. Voorlopig blijft het bij vage voornemens om meer in de hoogte te bouwen en “slechte” bouwgronden in te ruilen voor een appartement.

    “Hoe langer de onderhandelingen duren, hoe minder concrete maatregelen eruit komen.” Een Vlaams Parlementslid van de meerderheid zag de bui gisteren al hangen. Het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen dat de regering gisteravond laat besliste, legt enkele belangrijke principes vast, maar bevat weinig concrete oplossingen.

    De doelstelling van het plan kan nauwelijks onderschat worden, daar is geen twijfel over. Vandaag wordt dagelijks zes hectare open ruimte ingepalmd voor huizen of bedrijven. Tegen 2025 mag dat nog drie hectare zijn en vanaf 2040 geldt een complete betonstop. Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) noemde dat gisteren “een mijlpaal”. Maar de concrete acties om dat te bereiken, schuift ze voorlopig voor zich uit.

    Nog 24 jaar bouwen en het is gedaan

    Dit zijn alvast de principes waar Vlamingen vanaf nu rekening mee moeten houden.

    Minder bouwgrond

    Vandaag is 72.000 hectare grond bestemd om ooit op te bouwen, zij het voor woningen, zij het voor bedrijven. Door de betonstop krimpt dat tot 24.600 hectare, te bebouwen tussen nu en 2040. Met andere woorden: de eigenaars van 47.400 hectare grond kunnen definitief een kruis maken over hun bouwplannen.

    De Vlaamse regering is het erover eens dat die eigenaars rechtszekerheid moeten krijgen. De vraag is alleen hoe. Een schadevergoeding voor iedereen is financieel niet te doen. Daarom speelt minister Schauvliege met het idee om “verhandelbare bouwrechten” in het leven te roepen. Daarmee kunnen grondeigenaars hun “slechte” gronden inruilen voor een ander perceel of zelfs een appartement in een stad.

    Daarnaast wordt het systeem van woonuitbreidingsgebieden ook afgeschaft, alleen is de regering het er nog niet over eens welke gronden definitief geschrapt worden en welke definitief wél bebouwd mogen worden.

    Hoe groot de impact van deze plannen op de prijs van de bouwgrond is, valt nog af te wachten. “2040 is nog ver weg. Ik denk niet dat de prijzen nu onmiddellijk zullen stijgen”, zegt KBC-analist Johan Van Gompel. “Op langere termijn kan dat natuurlijk wel, dan dreigt het helemaal onbetaalbaar te worden

    Meer hoogbouw

    De Vlamingen moeten dichter bij elkaar gaan wonen, bij voorkeur in de steden. Minister Schauvliege wil erover waken dat de leefkwaliteit niet afneemt. Daarom wil ze mensen stimuleren om bijvoorbeeld hun tuin of parkeerplaatsen te delen. Ook via hoogbouw kan op de ruimte worden bespaard. Er moet bovendien meer groen in de stad komen, door een minimale “groennorm” op te leggen bij stadsontwikkelingsprojecten.

    Meer platteland

    “Door de vele verkavelingen is van een platteland bijna geen sprake meer.” Dat zegt de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck. De Vlaamse regering volgt hem daar nu in, en wil meer open ruimte creëren. Tegen 2040 moet op het platteland zelfs een vijfde minder “verharde grond” zijn. Minister Schauvliege kijkt daarbij in de eerste plaats naar oude loodsen en verouderde panden die afgebroken moeten worden. De vraag is of dat zal volstaan om de doelstelling te halen. In de steden hoeft de verharding tegen 2040 niet te verminderen, maar moet ze wel gelijk blijven.

    Landbouw is oké

    Het volgebouwde Vlaanderen moet meer open ruimte krijgen. Opvallend is dat “open ruimte” niet alleen natuurgebied is, maar ook landbouwgrond – zolang het geen verharde grond is. Niet verwonderlijk dat de Vlaamse regering hiervoor de steun krijgt van de Boerenbond.

    Minder files

    Het doel van de betonstop is niet alleen om meer groen in Vlaanderen te krijgen, maar ook om de files te verminderen. De Vlaamse regering deelt Vlaanderen daarom voortaan in in “knooppunten”. Dat zijn woonkernen waar ook een station of ander openbaar vervoer is. De overheid wil mensen aanmoedigen om daar te gaan wonen en bij voorkeur ook te werken. Dat leidt tot minder verkeer en dus ook minder files. In een straal van een kilometer rond die punten mogen er meer woningen en kantoren bijkomen dan elders.

     

     

    13-12-2016 om 21:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    12-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken:

    Francken: "Ik neem geen woord terug van wat ik gezegd heb

    Er zullen koppen rollen. Jammer genoeg de verkeerde. de regering zou hier wel eens kunnen vallen. En dit door...?

    Gewoon afzetten en zijn parlementaire onschendbaarheid afnemen. Weigert een uitvoerbaar vonnis uit te voeren en daar staan gevangenisstraffen op.

     

    "neemt geen woord terug" van wat hij donderdag in de Kamer heeft gezegd over de niet-toekenning van een humanitair visum voor een Syrisch gezin. Dat zei hij vandaag in de marge van de ondertekening van een intentieverklaring met zijn Nederlandse collega Klaas Dijkhoff.

    "Ik heb gezegd wat ik heb gezegd en ik neem daar geen woord van terug", zo verwees Francken naar "het evenwichtige antwoord" dat hij in de Kamer gaf. Daar liet de staatssecretaris verstaan dat hij het arrest van het hof van beroep gaat aanvechten en geen humanitair visum wil afleveren voor een Syrisch gezin uit Aleppo.

    Francken wou niet ingaan op de campagne die zijn partij N-VA daarop startte en waarin sprake is van "wereldvreemde rechters". Hij verwees door naar voorzitter De Wever, die intussen met een mededeling op de proppen kwam.

    12-12-2016 om 21:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama ergert zich aan trage Trump

    Obama ergert zich aan trage Trump

    Het feit dat Obama Trump tijdens diens eerste bezoek aan het Witte Huis moest vertellen dat het Trump's verantwoordelijkheid was om het hele team, van duizenden mensen, aan te stellen die zijn administratie gaan runnen, en dat Trump dat niet eens wist, zegt alles wat we van die man mogen verwachten. Dat worden 4 harde jaren.

    Hoewel Donald Trump behoorlijk snel bezig is met het samenstellen van zijn regering hinkt hij serieus achterop wat de bezetting van de écht belangrijke posten betreft. Volgens het nieuwsportaal Politico -dat anonieme bronnen in het Witte Huis, in ministeries en bij overheidsfunctionarissen aanhaalt- zorgt dat voor wrevel en irritatie bij de regering van Barack Obama.

    De traagheid zorgt er voor dat ambtenaren opgescheept zitten met ongeopende, in het voorjaar voorbereide dossiers.

    Het ministerie van Werk is er het ergst aan toe: het enige contact met team-Trump bestond er tot nu toe in dat een medewerker van The Donald de sleutel voor de WC's kwam vragen. De enige uitzondering is, aldus Politico, het ministerie van Handel.

    Een van de regeringsbeloftes van Trump was het bestrijden van de red tape, de bureaucratie. Maar voor het debureaucratiseren heb je al gauw een hele bureaucratie nodig.

     

    11-12-2016 om 21:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    10-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent is het beu:

    Laurent is het beu: "Laat me met rust"


    Groot gelijk, hij is toch ook maar een mens �

    "Ik heb mijn hele leven gevochten om te kunnen werken. Ik wil dat mijn familie en de politici mij met rust laten en mij laten werken." Prins Laurent reageerde gisteren geïrriteerd toen een journaliste van Sudpresse hem een vraag stelde na een bijeenkomst in de Senaat. 

    Prins Laurent woonde in de Senaat een seminarie bij over het dertig jarig bestaan van de wet op het dierenwelzijn. Na afloop stelde een journaliste van Sudpresse een vraag over de balans van twee ondernemingen van de prins, die eigenaar zijn van het Renewable Energy House in Brussel, en die mogelijk niet in orde zouden zijn.

    "Praat me niet over de jaarrekening, want ik ga me opwinden. Ik word al jaren lastiggevallen, men verhindert mij om te werken", reageerde prins Laurent. “Ze beletten me al jaren om mijn werk te doen. Ze zeggen de hele tijd dat ik niet werk en dat mijn stichting niet deugt. Maar als ze u constant tegenwerken, hoe gaat u er dan in slagen om kleren te kopen of eten op tafel te krijgen?"

    Laat me doen
    "De balansen zijn onberispelijk", ging hij voort. "Ik heb in mijn leven meer aan de staat betaald dan de staat aan mij. Ik heb miljoenen euro's betaald aan allerlei belastingen. En nu komt u me zeggen dat de balans niet in orde is bij mij? Als sommige politici en mijn familie me zouden laten doen, zou ik dat ook kunnen bewijzen. Kom dus niet meer zeggen dat wat ik doe niet werkt, want het werkt prima."

    Daarmee was de kous nog niet af. "Het kookt vanbinnen. Ik vecht al heel mijn leven om te kunnen werken en om middelen in die structuur te kunnen pompen. Als je zoiets in een psychiatrische instelling gaat zeggen, sluiten ze je op."

    10-12-2016 om 17:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘MR niet meer in zee met N-VA als die allianties aangaat met Vlaams Belang’

    ‘MR niet meer in zee met N-VA als die allianties aangaat met Vlaams Belang’

    Sluit de N-VA

    op voor de rest van un leven op met water en droog brood en als drank AZYN

    ‘MR niet meer in zee met N-VA als die allianties aangaat met Vlaams Belang’

    Als de N-VA op lokaal vlak allianties aangaat met Vlaams Belang, dan zal op federaal niveau de MR niet meer met de Vlaams-nationalisten kunnen samenwerken. Dat heeft Europees parlementslid Louis Michel zondag gezegd in A votre avis op RTBF.

    Vorig weekend leek staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken niet uit te sluiten dat de N-VA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 coalities zou aangaan met Vlaams Belang, waarmee formeel een einde zou komen aan het cordon sanitair. Zijn partij is tegen het cordon, maar samenwerken met het VB stuit niettegenstaande op praktische bezwaren, maakte Francken weliswaar duidelijk. Hij verwees onder meer naar de figuur van Filip Dewinter.

    Gevraagd om op de uitspraken van Francken te reageren, zei Louis Michel zondag dat hij ‘niet (gelooft) dat de MR zou aanvaarden met mensen samen te werken die allianties aangaan met mensen van het Vlaams Belang’.

    ‘De N-VA is een nationalistische partij, tot op heden werkt ze perfect binnen de grenzen van de democratie. Maar als ze zich aan het Vlaams Belang zou liëren, zie ik niet goed in hoe de MR met deze partij in zee zou kunnen gaan. Ik zou er alleszins helemaal tegen zijn’, zei Michel, die mee aan de wieg stond van de MR.

    MR-fractieleider Denis Ducarme zei in L’Invité (RTL) op de lijn van Michel te zitten. Hij verduidelijkte wel dat Michel verwees naar de situatie na de federale (en regionale) verkiezingen van 2019. ‘Als de N-VA ervoor zou kiezen met Vlaams Belang in zee te gaan en er moeten na de verkiezingen formatiegesprekken worden gevoerd, dan zou het onvoorstelbaar zijn om verder te gaan met mensen die samenwerken met extreemrechts.’

    MR en N-VA zitten nu samen in de federale regering die geleid wordt door Charles Michel, de zoon van Louis Michel.

    09-12-2016 om 22:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    08-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transportfederaties willen rekeningrijden voor personenwagens. Wat zou dat betekenen voor u?

    Transportfederaties willen rekeningrijden voor personenwagens. Wat zou dat betekenen voor u?

    Het wordt tijd dat de NVA aan de hoogste boom hanngen weg met de NVA 

    Transportfederaties willen rekeningrijden voor personenwagens. Wat zou dat betekenen voor u?

    De transportfederaties willen dat ook personenwagens moeten betalen om op bepaalde wegen te rijden. Een onredelijke eis? Ook sommige verkeersdeskundigen vinden dit de beste manier om het steeds groeiende monster van de files te onthoofden. Voor transporteconoom Stef Proost (KULeuven) is het zelfs “de enige manier”. Maar hoeveel moet een rit kosten voor we vrijwillig de auto op stal laten staan?

    “Laat ons wel wezen. De kilometerheffing voor vrachtwagens die sinds 1 april is ingevoerd, is niet meer dan een pure belasting voor de regering. Maar aan de files heeft die heffing niets veranderd.” Econoom Stef Proost windt er geen doekjes om. “Als de vrachtwagenchauffeurs klagen dat de kilometerheffing de files geen meter korter hebben gemaakt, hebben ze gelijk. Voor elke vrachtwagen die door de kilometerheffing wegblijft van de snelweg, springt een gewone auto in de vrijgekomen plaats. De enige manier om de files echt aan te pakken, is via de portemonnee van de automobilist. Die waarheid komt hard aan en er zijn moedige politici nodig om de bevolking met oprechte overtuiging te zeggen dat een vorm van rekeningrijden voor personenwagens de enige structurele oplossing is om de files te verminderen. Maar het kan niet anders”.

    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat daar principieel akkoord mee. “Maar hij kan dat natuurlijk niet alleen beslissen en we kunnen daar niet overhaast te werk gaan”, aldus zijn woordvoerder Jeroen Tibout. “Er loopt een proefproject dat onderzoekt wat er allemaal zou moeten gebeuren opdat de mensen rekeningrijden aanvaarden. De resultaten zullen pas in 2018 klaar zijn. Het zal dus de volgende Vlaamse regering zijn die de knoop moet doorhakken.”

    Retourrit Gent-Brussel: 30 euro per week

    “Politici schuiven hun verantwoordelijkheid al twintig jaar voor zich uit”, zegt Stef Proost zuchtend. Hij vindt overigens niet dat personenwagens op alle wegen hoeven te betalen. “Ik zou het invoeren op de plaatsen waar de files het meest problematisch zijn: Brussel en Antwerpen. Je zou een zone kunnen afbakenen rond die twee steden van bijvoorbeeld 10 of 20 kilometer. Die zone, waarbinnen ook de ring ligt, zou betalend worden. Hoeveel het rijden in die zone zou moeten kosten, is nog nooit berekend. Maar we zouden ons kunnen baseren op de betaalsystemen in Londen, Stockholm en Milaan.”

    In die drie steden bestaat rekeningrijden al een decennium of langer. De tarieven voor het binnenrijden van de betaalzone lopen uiteen van 1 euro per rit in Stockholm tot 14 euro voor de Londense binnenstad. Betalen moet enkel overdag tussen pakweg 7 en 19 uur (in Londen betaal je ’s avonds een dubbel tarief). ’s Nachts en in het weekend blijven gratis. Voor inwoners, elektrische auto’s en taxis’ zijn er forse kortingen of blijft het kosteloos.

    “In alle drie steden zijn de effecten duidelijk positief”, zegt Stef Proost. “Het aantal voertuigen loopt terug en de verplaatsingssnelheid stijgt. In Stockholm is er zelfs een tijdswinst van 30 tot 50 procent.”

    Een proefproject in 2014 van de toenmalige minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) stelde voor om 9 eurocent te heffen per kilometer in stedelijk gebied, 5 eurocent op autosnelwegen en 6,5 eurocent op andere wegen. In de ochtend- en avondspits verdubbelde dat tarief. Op die manier kostte een ritje tussen Mechelen en Brussel 1,7 euro (of 17 euro per week voor wie vijf dagen naar het werk rijdt). Voor wie tussen Gent en Brussel pendelt met de wagen was dat 30 euro per week.

    Spitsmijden

    Heeft het niet meer effect om chauffeurs te belonen dan ze te straffen? Nederland heeft uitgebreid geëxperimenteerd met het “spitsmijden”.Wie bewust de spits vermeed met de wagen, kreeg een bedrag tussen 1,5 en 4 euro toegestopt.

    Als alternatief vertrokken die chauffeurs dan met hun wagen buiten de spits. Sommigen namen een alternatieve route, nog een kleiner aantal sprong op de fiets, werkte thuis of nam het openbaar vervoer. “Het is misschien opvallend dat het openbaar vervoer pas als vijfde alternatief werd gekozen”, zegt Stef Proost. “ Maar ook in de betaalsteden merken we dat slechts 10 procent van de mensen die hun auto laten staan, de trein of de bus neemt.”

    Minister Weyts heeft zijn bedenkingen bij het belonen van “spitsmijden”. “Het is geen fair systeem tegenover mensen die geen gebruik kunnen maken van glijdende werkuren”, zegt zijn woordvoerder. “Sommige mensen moeten om 8 uur ’s morgens op hun werk zijn.”

    Ook verkeersdeskundige Johan De Mol (UGent) gelooft niet in de kracht van het spitsmijden. “Als het echt goed had gewerkt, had Nederland het nu al op grote schaal ingevoerd”, zegt hij. “Het effect is zeer beperkt en de files verschuiven naar vroeger of later. In essentie blijven de files gewoon wat langer duren.”

    Bedrijfswagens afschaffen?

    Enkel rekeningrijden of een kilometerheffing zullen het fileprobleem ook niet oplossen, vreest De Mol. “De vrachtwagens blijven tijdens de spits rijden. De transportfirma’s rekenen de kilometerheffing gewoon door aan hun klanten. Gewone automobilisten kunnen dat niet maar als het bedrag dat ze moeten betalen niet hoog genoeg is, zullen ze gewoon betalen en verder aanschuiven in de file.”

    Hij ziet meer heil in een alternatief beleid waarbij de bedrijfswagen wordt afgeschaft en iedere werknemer een mobiliteitsbudget krijgt van pakweg 300 euro netto per maand dat hij naar eigen goeddunken kan besteden. “Belangrijk daarbij is dat het makkelijker wordt gemaakt om van het ene op het andere transportmiddel over te stappen. Zo fiets je bijvoorbeeld naar het station, doe je een traject met de trein en stap je aan het station over in een deelauto. Als je zo de file kan vermijden, zal dat traject minder lang duren dan nu.”

    Stef Proost gelooft daar niet in. “Bedrijfswagens afschaffen betekent hooguit dat er 4 procent minder auto’s in de file zullen staan, maar je hebt een vermindering van 10 tot 20 procent nodig hebt om echt een structureel effect te voelen. En een mobiliteitsbudget voor iedereen? Wie gaat dat willen betalen?”

    “’Neen, het is gewoon wachten op een politicus met voldoende moed en het oprechte geloof dat rekeningrijden voor personenwagens de enige oplossing is om de files op te lossen. In Londen, Stockholm en Milaan is zo’n politicus opgestaan. En zie, sinds de invoering van het betalend rijden daar wil niemand nog terug naar het oude systeem.”

     

    08-12-2016 om 21:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    07-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanken wordt weer duurder volgende week

    Tanken wordt weer duurder volgende week

    Het zijn dieven

    ze moeten de laatste EURO hebben van de werkende mensen 

    Tanken wordt weer duurder volgende week

    Benzine, diesel en stookolie worden midden deze week weer eens drie cent duurder. Diesel zal dan al meer dan een kwart gestegen zijn op minder dan een jaar tijd. Ook stookolie is in anderhalf jaar niet zo duur geweest als nu. Specialist Omer Coekaerts verwacht na Nieuwjaar een volgende prijsschok, door de indexering van de accijnzen.

    Stijgende dollar

    Voor het eerst in jaren zijn de olielanden, verenigd in oliekartel Opec, tot een akkoord gekomen om minder olie op te pompen. Daardoor is de prijs van ruwe olie afgelopen week fors gestegen. Volgens specialist Omer Coekaerts van vergelijkingssite Energieprijzen.be gaan de prijzen van benzine, diesel en stookolie hierdoor komende woensdag met ongeveer drie cent per liter omhoog. “Toch als de olieprijs maandag niet ineen zakt, maar dat verwacht ik niet”, zegt Coekaerts.

    Hoogste peil in anderhalf jaar

    De prijs van diesel (straks wellicht 1,306 euro per liter) komt daarmee op het hoogste peil in anderhalf jaar. Eind januari zakte de diesel naar een historisch dieptepunt, met officiële prijzen van 1,054 euro. Ondertussen kwam daar meer dan een kwart bij. Die lage prijs zorgde ervoor dat in veel tankstations tegen minder dan 1 euro getankt werd. Maar die tijd ligt allang achter ons.

    Stookolie zal sinds eind januari met meer dan de helft gestegen zijn, en kost vanaf woensdag allicht 0,576 euro per liter, of 1.152 euro voor een tank van 2.000 liter. Het is van juli 2015 geleden dat die nog eens zo duur was. Super 95 gaat omhoog naar 1,39 euro. Einde mei wipte de populairste benzinesoort even boven de 1,4 euro, wat toen van september 2015 geleden was.

    De prijzen worden bij ons niet alleen door de hoge olieprijs vooruitgestuwd. Ook de koersstijging van de dollar tegenover de euro helpt daar een handje bij. Diesel werd extra duur omdat de regering de accijnzen daarop verhoogde. “Die accijnzen gaan nog verder omhoog”, waarschuwt Coekaerts. “De indexering zal ze nog eens met twee procent verhogen, wat ongeveer neerkomt op 1,5 cent per liter.”

    Of de olieprijzen voor het overige nog veel gaan stijgen, is lang niet zeker, waarschuwt hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis. “De vraag is nog maar of de olielanden zich aan de afspraken zullen houden. Als ze dit wel doen, dan kan de olieprijs nog een stukje stijgen. Maar niet al te veel.”

    Mogelijk overschot op de markt

    Vrijdag stond de zogenaamde Brent-olie, die voor ons het belangrijkst is, aan 53,5 dollar per vat genoteerd. “Als die opnieuw boven de 60 dollar gaat, dan gaan de Amerikaanse schalie-olieproducenten, die door de prijsverlaging hun bronnen gesloten hebben, weer beginnen oppompen, waardoor er weer een overschot op de markt komt en de prijs weer snel gaat dalen.” Anderzijds is er nog geen eind gekomen aan de koersstijging van de dollar tegenover de euro. “Dat stuwt de pompprijzen bij ons inderdaad mee omhoog”, bevestigt De Leus.

    07-12-2016 om 20:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    De Vlaamse regering wil een betonstop vanaf 2040. Betekent dat dan dat onze kinderen en kleinkinderen nooit een huis zullen kunnen bouwen?

    De Gentse burgemeester Daniel Termont (SP.A) maakt zich daar duidelijk zorgen over. ‘Onze kinderen en kleinkin

    deren zullen dus niet meer kunnen bouwen. Dank u Vlaamse regering’, tweette hij vanmiddag.

    Maar met ‘betonstop’ wordt dus niet bedoeld dat er geen nieuwe gebouwen meer gezet mogen worden in Vlaanderen. Wel dat er een halt komt aan de verzegeling van de grond met beton. Want hoe groter het verharde oppervlak is, des te slechter kan water in de grond sijpelen. De eerste de beste regenbui leidt dan tot een heuse overstroming.

    De Vlaamse Regering wil daarom dat er tegen 2040 geen open ruimte – onbebouwd landbouwgebied, natuur en bos – meer verdwijnt om erop te bouwen.

    Maar wat met bouwgrond waar nu struiken en gras op staan? Zetten de eigenaars best spoed achter hun bouwplannen?

    Het basisprincipe van de nieuwe plannen is dat niet meer overal gebouwd kan worden, óók als een perceel eerder als bouwgrond werd verkocht. Veel hangt daarbij af van de locatie van het perceel. Als het in woongebied ligt (op het ruimtelijk gewestplan is het perceel als dusdanig ingekleurd), is de kans klein dat iemand binnenkort de eigenaar een strobreed in de weg legt als die erop wil bouwen. In de meeste gevallen zijn het de gemeenten zelf die de bouwvergunning afleveren. En de lokale besturen hebben er alle belang bij dat er woonruimte bijkomt in hun gemeente en hun inwoners tevreden zijn.

    Als het perceel daarentegen niet in woongebied maar in woonuitbreidingsgebied ligt, is het een ander verhaal. Want minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil vooral daar het bouwen aan banden leggen.

    De minister kondigde deze zomer aan dat ze een ‘negatieve lijst’ wil opstellen met 500 tot 3.000 hectare woonuitbreidingsgebied waar er niet meer mag worden gebouwd. Eigenaars met percelen die op de negatieve lijst staan (dat zijn vooral gemeenten en projectontwikkelaars), zullen er wel voor moeten worden gecompenseerd dat ze er toch niets op mogen bouwen – door de overheid of door andere ontwikkelaars die hun bouwrechten overkopen. Met de extra bouwrechten kan er elders een (hoger) gebouw gezet worden. Schauvliege meldt dat er in de regio Leuven proefprojecten lopen rond zulke verhandelbare bouwrechten.

    06-12-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksueel misbruik in gevangenis Sint-Gillis?

    Seksueel misbruik in gevangenis Sint-Gillis?

    De Brusselse politie onderzoekt een melding van seksueel misbruik in de gevangenis van Sint-Gillis. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Een 48-jarige gedetineerde zou daar het slachtoffer geworden zijn van seksueel misbruik door een personeelslid van de gevangenis. De woordvoerder van het gevangeniswezen bevestigt dat er een incident geweest is.

    Volgens het parket werd in de zaak vandaag een 39-jarige man gearresteerd, een cipier in opleiding. Hij werd verhoord en ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat het om een geïsoleerd geval gaat. De verdachte wordt vandaag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. Het parket vraagt de aanhouding van de man en een psychiatrische expertise.  

    Het parket dringt erop aan dat het vermoeden van onschuld gerespecteerd wordt.

    "Vereiste maatregelen treffen"
    Het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen bevestigt zelf wel het incident tussen een personeelslid en een gedetineerde deze week. "Naar aanleiding daarvan wenst de DG EPI te melden dat zij elke klacht inzake seksueel misbruik zeer ernstig neemt", zo staat in een persbericht.

    Gevangeniswezen zegt dat de politie nu belast is met het onderzoek, en dat het zijn volledige medewerking verleent en zonodig de vereiste maatregelen treft.

    05-12-2016 om 21:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!