In een vlaag van totale waanzin besliste de raad van Europa om kritiek op de islam te bannen door het gelijk te stellen met antisemitisme.

Selcuk Gultasli in zamn.com schreef:

“Anti-Islamisme werd tijdens de door 46 raadsleden bijgewoonde top op aandringen van Turkije in de tekst opgenomen als een “gevaarlijke neiging die moet bestreden worden”. De door de vergadering getrokken conclusie omvatte ook de notie “islamofobie”.

Het voor het eerst insluiten van deze notie in de Europese organisatiedocumenten is beschreven als het succes van Turkije.
De top van de 3de raad van Europa vernoemde “Islamofobie” voor de eerste keer in de 9de paragraaf van de Warsaw verklaring die op dinsdag 17 mei 05 werd geaccepteerd. De raad nam de volgende besluiten aangaande: veroordeling van eender welke intolerantie en discriminatie gebaseerd op geslacht, ras en religieus geloof vooral, Islamofobie en antisemitisme inbegrepen, het gevecht tegen deze binnen het kader van de raad van Europa door gebruik van effectieve mechanismen en wetten om deze problemen te bestrijden.
meer lezen op:
dutch. faithfreedom