Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Islamitische parasieten
  • Marcel Van Landeghem heeft deze post opnieuw geplaatst
  • Dit is de toekomst van Europa
  • Niet vergeten!
  • een enorme NAVO basis.
  • Ik verdedig mijn huis met mijn leven.
  • ferdinand meeus
  • aantal orkanen
  • percentage uitkeringsontvangers statushouders
  • dan weten we dat ook weer
    "Je beledigt islam al als je geen moslim wordt"
    Hans Jansen
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    omaka
    blog.seniorennet.be/omaka
    Foto
    Foto
    Leven is strijd, wat u niet verdedigt raakt u kwijt. 
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • E.J.Bron
  • Cimategate
  • Likud
  • Brabosh
  • Xandernieuws
  • Fenixx
  • Israel en het middenoostem. IMO blog
  • The Post Online
    Andermans geld wensen wordt tegenwoordig 'behoefte' genoemd, de wens om je eigen geld te houden wordt 'egoïstisch' genoemd en het heet 'compassie' wanneer politici de overdracht regelen.

    Joe Sobran
    Foto
    Volgens een richtlijn van de burgemeester mogen wij over dergelijke zaken niets zeggen.

    de Amsterdamse politie over aggressie & intimidatie door Moslim-jongeren
    Foto
    Foto
    “Je kunt niet seculier en moslim tegelijk zijn. De anderhalf miljard moslims in de wereld wachten op de opstand van het Turkse volk. We zullen in opstand komen. Met goedkeuring van Allah zal de rebellie beginnen.”

    Recep Erdogan, nu president van Turkije
    Foto

    Europa capituleert op

    elk terrein dat

    te maken heeft

    met de islam,

    in een geest van

    zelfvernedering,

    politieke correctheid

    en multiculturalisme''.

    "In plaats van dat

    de Europeanen

    deze dreiging weerstaan,

    hebben ze

    de strijd opgegeven.

     

    Bernard Lewis

    Foto

    Genade voor de

    schuldigen  is wreedheid

     voor de onschuldigen

    Adam Smith

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Koningin Margrethe van Denemarken (Nieuwjaarstoespraak 1 januari 2005)
    Foto
    "We worden tegenwoordig uitgedaagd door de islam zowel op mondiaal als op lokaal niveau. Deze uitdaging moeten we serieus nemen. We hebben dit probleem ongeveer twee jaar lang onaangeroerd gelaten omdat we tolerant en lui zijn. We moeten oppositie bieden aan de islam en we zullen moeten accepteren dat we zo nu en dan een wat minder prettig label opgeplakt zullen krijgen, omdat er bepaalde dingen zijn waarvoor we geen tolerantie moeten hebben. En áls we tolerant zijn, moeten we weten of het uit gemakszucht of overtuiging is".
    Foto
    Blog als favoriet !
    De Islam in Nederland

    Untitled

    Stop de Islamisering van Nederland
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Wouter, wordt Londonistan ons voorland?

    Beste Wouter, wordt Londonistan ons voorland?

    REDACTIE - 01 MAART 2010

    Nog niet zo heel lang geleden konden wij vernemen dat de PvdA-afdeling Feijenoord was overgenomen door de Turkse achterban. Zie Turkse coup PvdA fractie Feijenoord en Bebloede koppen in de PvdA-afdeling Feijerbahce. Nu blijken islamitische radicalen jouw zusterpartij in het Verenigd Koninkrijk te hebben geïnfiltreerd. Is dit ons voorland? Is dit jouw idee van hoe Nederland zoveel beter kan?

    Eind vorig jaar bleken PvdA-leden in Feijenoord met een Turkse achtergrond de macht naar zich te hebben toegetrokken.  Bij een schaamteloze herschikking van de kieslijst, vulden sommige kandidaat raadsleden zelf de stembriefjes in van massaal opgekomen Turkse leden. Een teleurgesteld PvdA-lid verzuchtte zelfs dat Wilders misschien wel gelijk had.

     

    Drie partijleden moesten zelfs politiebescherming aanvragen. Dat is niet bepaald een typisch Hollandse gezelligheid,............

    Eerder kwamen jouw Britse collega’s al in problemen toen bleek dat de ogenschijnlijk oncontroleerbare toename van het aantal immigranten geen toeval was.
    meer lezen op:
    het vrije volk


    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de verkiezingen voor mij heilig zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom de verkiezingen voor mij heilig zijn

    vrijdag 26 februari 2010 09:54


    Afshin Ellian

     Verkiezingen zijn heilig

    Volgende week gaan we naar de stembus. De verkiezingen zijn voor mij heilig. Niet vanwege de regeerders. Evenmin vanwege de oppositie.

    De verkiezingen zijn voor mij heilig, omdat zij de kern vormen van burgerschap. En mijn burgerschap garandeert mij vrijheid en veiligheid.

    Het is de dag van de vrijheid. Wat een fantastische vrolijke dag.

    Geen God
    De verkiezingen hebben iets mystieks. Waarom? Er verschijnt immers geen God bij de verkiezingen. Dat is waar. Maar toch! Wij, als burgers mogen op die dag zelf bepalen hoe wij bestuurd willen worden.
    Meer lezen op:
    elsevier


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschijnt binnenkort

    Verschijnt binnenkort


    De politici zijn laf, draaikonterig, halfslachtig, schud het hele scheldwoordenboek maar leeg.
    Ze verwarren het moslimprobleem met het vreemdelingenprobleem. Ze blussen binnenslands een brandje en zien de lekkende tongen op de globe niet. Wat ze geven met de ene hand nemen ze met de andere hand dubbel terug. Ze zijn bang voor god en allah en de hele santenkraam.meer lezen op:
    komrij blogspot


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imam Fawaz: 'stem tegen Wilders'.

    Imam Fawaz: ’stem tegen Wilders’.

    By boilingpoints

    Lectori Salutem!

    Alles leuk en aardig, die figuren met een religieuze achtergrond, maar ze treden mij te vaak op de voorgrond. Dat geldt ook voor een schoft als imam Fawaz. Nog even een citaat van deze haarbal:

    O God, bezorg Van Gogh een ziekte die door alle bewoners van de aarde niet kan worden genezen. Hij zou daardoor tevergeefs naar de dood verlangen en treft het niet. En: O God, verblind het zicht van Ayaan Hirsi Ali zoals u haar hart hebt verblind, O God verblind haar zicht, O God bezorg haar hersenen een kanker.
    O God, bezorg haar een tongkanker.
    En dit soort vuilnis krijgt bij een met belastinggeld doorspekt programma als Eén-Vandaag een podium om zijn haat tegen Wilders te profileren.
    Meer lezen op:
    boilingpoints


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran brengt uranium bovengronds, lokt aanval van Israël uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Iran brengt uranium bovengronds, lokt aanval van Israël uit
    Terreurleiders vandaag bijeen in Teheran om oorlog met Israël te bespreken - Israël introduceert nieuwe vloot enorme drones, in staat om Iran te bereiken - Ahmadinejad herhaalt: 'Israël is verdoemd'


    Sinds afgelopen week beschikt Israël officieel over een nieuwe vloot enorme en hypermoderne Heron-TP drones, die in staat zijn Iran te bereiken.

     
    Volgens de New York Times hebben Westerse officials verbijsterd gereageerd op de meest recente, onverklaarbare actie van Iran: bijna de hele voorraad laag-verrijkt uranium is van diep onder de grond verplaatst naar een bovengrondse installatie. Eén official merkte op dat dit neerkomt op het schilderen van een grote schietschijf op de voorraad, waardoor het er sterk op lijkt dat Iran een militaire aanval van Israël uitlokt.
    meer lezen op:
    xandernieuws


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Parool '˜rectificeert'

    Het Parool ‘rectificeert’

    In Opinie on 27/02/2010 at 09:10

    Marcel Kaatee

    Parool kop 1 Originele kop

    Gisteren schrok ik van de berichtgeving op de website van Het Parool. De Amsterdamse krant had zowaar kritiek op PvdA-wethouder Lodewijk Asscher, en nog wel in niet mis te verstane woorden: “Miljoenen verspild door geflopt project Asscher”. Het bedoelde project ‘Amsterdam Topstad’, waartoe ook Red Light Fashion op de Wallen behoort, schijnt volgens een onderzoeksbureau een enorme flop te zijn, wat geen verrassing mag heten. Liefst 50 miljoen is uitgegeven aan wat leuke ideetjes van de wethouder, zoals het transformeren van de Wallen tot ‘hotspot voor de internationale modeliefhebber’.
    meer lezen op:
    contradicere2


    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama benoemt voorstander wereldwijde invoering Sharia-wetgeving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Obama benoemt voorstander wereldwijde invoering Sharia-wetgeving
    Nauwe banden tussen pro-Hamas organisatie en het Witte Huis onthuld


    De Amerikaanse president Barack Obama lijkt zijn beleid in toenemende mate af te stemmen op de globalistische en pro-Islamitische agenda. Zo heeft hij Rashad Hussain benoemd als speciale afgevaardige bij de wereld omvattende Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC). Niet alleen heeft Hussain in het recente verleden openlijk het Islamitische terrorisme verdedigd, maar tevens zijn er opnames boven tafel gekomen waarop Hussain tegenover een publiek pleit voor de wereldwijde invoering van de strenge, extreem ondemocratische en anti-humane Islamitische Sharia-wetgeving.
    meer lezen op:
    xandernieuws

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Moslim die zaken doet met Zwitserland is tegen Allah"

    "Moslim die zaken doet met Zwitserland is tegen Allah"

    De Libische leider Muammar Kaddafi heeft zijn ruzie met Zwitserland nieuw leven ingeblazen. In een toespraak riep de alleenheerser donderdag op tot een jihad tegen het alpenland vanwege een vorig jaar doorgevoerd verbod op de bouw van minaretten.

    "Met alle middelen moet de heilige oorlog worden uitgeroepen tegen het ongelovige en ketterse Zwitserland", zei Kaddafi
    meer lezen in:
    HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen van Moslim Studenten Vereniging mogen niet in beeld

    Vrouwen van Moslim Studenten Vereniging mogen niet in beeld

    Gepost in Aktueel door therealshowstopper op 26 februari 2010

    “Ik zou uberhaupt niet begrijpen waarom je als meisje op televisie wil komen.”

    Aldus de mannelijke voorzitter Lieven Hanssen (student Arabisch en Islam) van de MSV Nijmegen, de Moslim Studenten Vereniging van de Radboud -emancipatie- Universiteit. Vrouwelijke leden mochten van de mannelijke leden niet voor de camera verschijnen?
     Hier de beelden:

    Let wel dit is Nederland.


    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De vijand zit in Nederland' - interview
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'De vijand zit in Nederland' - interview
     

    Door Sjors van Beek • 26.02.10 • 3 reacties

    Speciale wetgeving moet intimidatie door Marokkaanse jongeren stoppen, vindt burgemeester Albert van den Bosch van Zaltbommel. Hij wordt zelf bedreigd. ‘De mensen zijn het zat. Maak je dáár als overheid eens druk over!’

    Marokkaanse jongeren
    ‘We hebben een veiligheidscrisis in dit land’, zegt de Zaltbommelse burgemeester Albert van den Bosch (VVD). ‘Er is sprake van een leefbaarheidscrisis, al jarenlang.’ Onderwerp van gesprek: de Marokkaanse jongeren die her en der in Nederland voor ernstige overlast zorgen.

    Relletjes
    Van den Bosch heeft recht van spreken. Ook Zaltbommel werd onlangs opgeschrikt door ernstige problemen met Marokkaanse jongens. Die pikten het niet dat twee van hen door de politie in het buurthuis werden gezocht wegens winkeldiefstal. Er ontstonden relletjes. Van den Bosch ontruimde daarop het buurthuis, waarna hij werd bedreigd. Sindsdien wordt hij bewaakt.
     meer lezen op:
    binnenlandsbestuur


    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haat: Joden vluchten uit Malmö

    Haat: Joden vluchten uit Malmö

    E.J. BRON - 25 FEBRUARI 2010

    De 86-jarige Jodin Judith Popinski (foto) werd in Zweden vriendelijk opgenomen, nadat ze vanuit Auschwitz naar Ravensbück overgeplaatst en bevrijd werd. Ze had in het kamp al haar familieleden verloren, stichtte in Zweden een gezin en leefde meer dan zestig jaar gelukkig in haar nieuwe thuisland, totdat de Jodenhaat het afgelopen jaar weer openlijk uitbrak.

    Joodse begraafplaatsen werden meerdere malen geschonden, Zweedse Joden werden uitgescholden en bedreigd. Popinski zegt:

     

    ”Ik had nooit gedacht deze haat nog een keer mee te maken, en al helemaal niet in Zweden. …Deze haat is afkomstig van de islamitische immigranten. De Joodse bevolking is nu bang.”
    meer lezen op:
    het vrije volk


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jaar voor het afknallen van een politie-agent : dat is meer dan voldoende

    5 jaar voor het afknallen van een politie-agent : dat is meer dan voldoende

     

    Islam: Changing Lives for the Deader

    Dit is een andere Mohammed, er zijn er meerderen in omloop

    “Wij hebben de eer en het genoegen (!) u mee te delen dat het Mohammed Hamani vanaf nu is toegestaan om zijn straf onder elektronisch toezicht uit te zitten.” Die kurkdroge mededeling van Justitie ontving Jeanine Vanwymelbeke. Het bericht sloeg in als een bom. Haar man, rijkswachter Marc Munten, werd in 2001 door Hamani neergekogeld. Hamani had een goed gevuld palmares van gewelddadige car- en homejackings en werd in 2005 voor de moord op de rijkswachter veroordeeld tot twintig jaar cel. Amper vijf jaar later staat hij alweer op straat.

    “Ik ben verbijsterd en gechoqueerd, gedegouteerd zelfs”, reageert de zwaar aangeslagen weduwe. “Elke avond nog, als ik probeer de slaap te vatten, is het laatste beeld op mijn netvlies dat van mijn man in Gasthuisberg. Ik verzeker u, iemand die een kogel van een kalasjnikov (!) door het hoofd kreeg, dat is geen mooi gezicht…” De vrouw is verontwaardigd:
    meer lezen op:
    angeltjes


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haagse Hogeschool een moslimbolwerk?

    Haagse Hogeschool een moslimbolwerk?


    De Haagse Hogeschool was al zo’n beetje tot de risee van de onderwijsinstellingen verklaard toen het schoolbestuur besloot de traditionele kerstboom uit piëteit met de moslims tijdens de laatste kerstperiode maar achterwege te laten. De kerstboom zou namelijk kwetsend kunnen zijn. Deze culturele zuivering kon niet voor iedereen nieuw zijn, want een paar jaar terug liet het overgesubsidieerde TV-West ons in droevige beelden zien hoe tragisch het was dat moslimsleerlingen hun gebed in de trant van de verboden hagenpreken ten tijde van de Spaanse overheersing, onder het trappenhuis van het schoolgebouw moesten plegen.
    meer lezen op:
    het nieuwe journaal


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sietse Fritsma ( PVV) en Jeltje van Nieuwenhoven ( PVDA) in debat.

    Sietse Fritsma ( PVV) en Jeltje van Nieuwenhoven ( PVDA) in debat.

     

    Heeft u gisteren bij P&W ook naar het debat tussen Sietse Fritsma ( PVV) en Jeltje van Nieuwenhoven ( PVDA) gekeken? Het heeft mij een slapeloze nacht bezorgd.

    Ik neem mijn pet af voor Fritsma dat hij het aan durfde om in zijn eentje in de hol van de linkse leeuw te gaan zitten om zijn standpunten te verdedigen. Het was duidelijk een 5 tegen 1 strijd. Het is waar, Fritsma liet kansen liggen, hij miste een paar inkoppertjes en dat was jammer, maar over het algemeen genomen heeft hij zich goed geweerd en hield hij zich staande in deze linkse hel.

    Het was fascinerend om te zien dat men Wilders en de PVV ziet als het probleem en niet als het gevolg van het probleem.  Zodra Wilders weg is, dan worden er blijkbaar geen tasjes meer geroofd, en zullen moslims hun religie alleen nog maar in hun huiskamer beleven, en ons niet lastig vallen met hun talloze eisen en dwaze ideeën. Wilders is in de ogen van links Nederland de Nazi-dictator die een onschuldig weerloos volk opjaagt.
    Meer lezen op:
    dutch-faithfreedom


    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palestijnse TV roept moeders op hun kinderen te offeren voor Palestina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Palestijnse TV roept moeders op hun kinderen te offeren voor Palestina

    Messiaanse Jood Jerry Golden: Israël moet Iran, Syrië, Libanon, Hamas en Hezbollah zo snel mogelijk aanvallen, anders volgt een nieuwe Holocaust


    Hoe kan Israël ooit vrede sluiten met een vijand, die kinderen al van jongs af aan leert dat het vermoorden van Joden dé garantie is om toegelaten te worden tot het paradijs? (archieffoto)
     
    Niet alleen Hamas, maar ook de internationaal als 'gematigd' omschreven Palestijnse Authoriteit (PA) blijft onverminderd doorgaan met het oproepen tot haat, dood en verderf tegen de Joden en tegen Israël. Op 11 februari zond de officiële tv-zender van de PA een interview uit met een Palestijnse vrouw, die alle Moslim moeders opriep om hun 'kinderen te offeren voor Palestina' (filmpje op bron-website). Een andere vrouw verklaarde dat iedere zoon die zijn leven verliest bij het vermoorden van Joden en Israelis, een 'bruidegom' is die in het Islamitische paradijs opgewacht zal worden door een groot aantal 'maagdelijke bruiden.'


    De eerste vrouw, wier zoon een terrorist was die omkwam bij een Israëlische luchtaanval, zei dat ze trots was dat haar zoon een martelaar was geworden. 'Daar hadden we altijd al op gehoopt. We wisten dat hij als een martelaar (shaheed) wilde sterven. Ik roep iedere moeder op haar kind(eren) te offeren voor Palestina.'
    meer lezen op:
    xandernieuws

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer in Zweden met stenen bekogeld

    Brandweer in Zweden met stenen bekogeld

    |

    Zweden, september 2009

    Brandweerlieden in Zweden worden steeds vaker door allochtone jongeren gemolesteerd wanneer zij uitrukken om  in brand gestoken auto's te blussen. Volgens de brandweer worden er in de immigrantenwijken inmiddels vrijwel dagelijks auto's in brand gezet.  De te hulp snellende brandweerwagens worden vanaf viaducten met stenen bekogeld. Ook de politie is in deze wijken niet welkom: op de muren staat geschilderd
    meer lezen op:
    nieuw religieus peil


    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV, let op uw saeck

    PVV, let op uw saeck


    Terwijl de PvdA een uitsluitactie begint om de politieke Dracula uit de Trêveszaal te houden, schuiven andere partijen juist in de richting van de PVV. Je kon er natuurlijk vergif op innemen dat de concurrentie op rechts flink zou toenemen nu de verkiezingen snel naderen. Met twee verkiezingen voor de boeg vanwege het gevallen kabinet blijkt de verrechtsing zelfs opeens forte te gaan. En uiteraard in de richting van de law and order-politiek van de PVV. Want daar denken partijen die de criminaliteit jarenlang uit de hand hebben laten lopen winst te kunnen behalen. Dit kopieergedrag van ondermeer de VVD en het CDA herinneren we ons nog van de periode dat Pim Fortuyn het electoraat succesvol achter zich wist te krijgen. Maar we herinneren ons ook nog dat zodra Pim Fortuyn koud en wel onder het gesteente lag, er meteen de hand mee gelicht werd. De VVD zelf koos niet de law and order-politicus Verdonk, maar de zachte-sector-liberaal Rutte. Het CDA schoot van centrumrechts door naar centrumlinks, en liet onder Ernst Hirsch Ballin niet de nor volstoppen met criminelen, maar juist leeglopen met plantsoenschoffelaars. Hier en daar was wel sprake van een ietwat law and order-politiek, maar niet betreffende criminelen, maar over de vrijheid van meningsuiting van een tekenaar en een politicus. En niet te vergeten, richting kleine overtreders, want daarmee viel de staatskas goed te spekken.
    meer lezen op:
    het nieuwe journaal


    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskee in Oslo ronselt moslimjongeren voor de jihad

    Moskee in Oslo ronselt moslimjongeren voor de jihad

    Noorwegen, februari 2010

    De wahabitische Tabligh moskee in het Holmlia district in Oslo ronselt jongeren voor de jihad. Jonge mannen in djellaba en met baarden spreken jongeren aan. De Tabligh ronselaars hebben extremistische ideeën over Noren en islamitische minderheden zoals shi'íten en Ahmadiyya’s. Diverse bekeerde radicale moslims waren eerder criminelen die vaak actief waren in bendes. Ook Mohyeldeen Mohammed die afgelopen week dreigde met een Noorse 9/11 behoort tot de wahabitische beweging.
    meer lezen op:
    nieuw religieus peil


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihad, nu veel beter!

    Jihad, nu veel beter!

    Mashallah, alle goeds. Nog maar kort geleden wisten maar weinig mensen buiten het Huis van de Islam iets van ons geloof af. Dankzij onze moedjahied-broeders zijn we nu dagelijks in het nieuws en ligt het woord islam op ieders lip. Onze innovatieve strijdmethoden maken een diepe indruk.

    Onze moslimbroeders maken zich kenbaar in de wereld en voeren de jihad uit volgens ingenieuze, moderne methoden. Hierna behandel ik enkele innovatieve vormen van jihad die maken dat de islam de snelst groeiende godsdienst in de wereld is.

    Slaapkamerjihad

    Dit is de belangrijkste en meest effectieve vorm van jihad. De slaapkamerjihad zal de Europese kaffirs op hun knieën dwingen door middel van een bevolkingsexplosie onder moslims. We mogen de strijd om Europa dan verloren hebben op het slagveld, we winnen die nu door onze bedprestaties.
    Heel wat moedjahieds in Europese landen hebben vier vrouwen en meer dan 20 kinderen. Steeds meer vrouwen worden geworven uit de rangen van de kaffirs, zij bekeren zich tot de islam om nog extra zegeningen te genieten. Het mooie van deze methode is dat de ongelovigen zelf onze uitkering en kinderbijslag betalen, zodat de moedjahieds zich geen zorgen meer hoeven te maken om hun inkomen.
    Waarom hebben de ongelovigen dit zelfmoordbeleid? Allah heeft deze vraag beantwoord in de Koran:

    Soera 2:171
    Zij die ongelovig zijn, lijken bijvoorbeeld op iemand die schreeuwt tot iets wat alleen maar de roep en de kreet hoort. Doof, stom en blind zijn zij, en zij worden dan ook niet verstandig.
    meer lezen op:
    faithfreedom


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslima's in de verpleging: waarom zijn het er zo weinig?

    Moslima's in de verpleging: waarom zijn het er zo weinig?

    12 februari 2010

    Hoewel verpleegkundige geen populair beroep is onder moslima’s, zijn er toch vrouwen die het vak met plezier beoefenen. Hoe zijn zij tot hun beroepskeuze gekomen? Ervaren zij weerstand van familie? En hoe combineren zij hun geloof en de ‘intieme’ aspecten van het verplegen?

    Door Christie Klaucke en Brenda Kluijver

    Moslima’s die ervoor kiezen om verpleegkundige te worden: ze zijn schaars. Vooral op opleidingen op niveau 5 zijn de islamitische studenten vaak op één hand te tellen. Zo ook op de hbo-v in Utrecht, waar docent Mathilde Bos zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van allochtone studenten. ‘Zonder te willen generaliseren, lijkt verpleegkunde geen hoge status te hebben in veel islamitische gezinnen. Zeker als zoon of dochter naar het hbo gaat, vinden veel ambitieuze ouders het zonde als deze dan een beroep kiest dat in het thuisland een lage status kent’, legt Bos uit. ‘En daarbij speelt ook vaak het fysieke mee: als jonge moslima is het over het algemeen not done om blote mannen te zien, aan te raken en te wassen. Dat is wat velen zal tegenhouden om verpleegkunde te gaan doen.’
    meer lezen in:
    nursing.nl




    Foto

    Foto

    Foto

    Gehoord:
    Ik heb nooit geleerd om voor mijn vrijheid te vechten, alleen maar om ervan te genieten.
    Ik heb wel geleerd om diegenen die wél willen vechten voor mijn vrijheid, zonder nadenken te verketteren.

    Hans Jansen.

     "Wie islam zaait, zal sharia oogsten."


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Als alle Israëlieten
    hun wapens
    neer zouden leggen
    wordt Israël morgen
    van de kaart geveegd.

    Als alle Arabieren
    in het Midden-Oosten
    hun wapens
    neer zouden leggen
    is het morgen vrede!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een reactie achter te laten in mijn gastenboek


    De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van ellende

    Winston Churchill

    Foto

    Vrijheid kan slechts bestaan als wij bereid zijn haar te verdedigen.
    Clark Kent


    Foto

    Het getuigt niet van ‘respect’ mensen opvattingen te laten verkondigen die je absurd vindt zonder hen daarvan in kennis te stellen.

    Paul Cliteur

    Foto

    Een volk dat voor tirannen zwicht ...
    zal meer dan lijf en goed verliezen:
    dan dooft het licht...
    Hendrik Mattheus van Randwijk



    Foto

    Langzamerhand begin ik te begrijpen waarom de Duitsers Nederland binnen vijf dagen hebben kunnen innemen.

    Afshin Ellian

    Foto

    Foto

    De politiek, met name het CDA en de VVD, heeft slappe knieën en zijn sterk in de ban van de orthodoxe Turkse lobby. Terwijl links de moslims doodknuffelt.

    Hikmat Khan bij zijn vertrek als leider van de Contactgroep Islam

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Cheap sex dolls (make)
        op
  • Female Sex Dolls (Make)
        op
  • Cenforce 100 Online (Cenforce)
        op
  • Real dank vapes (buy dank vape online/ dank vape for sale)
        op
  • cbd oil Canada (cbd oil Canada)
        op

  • Foto

    Het is de soldaat, niet de reporter
    Die ons de persvrijheid heeft gegeven.
    Het is de soldaat, niet de dichter
    Die voor de vrijheid van het woord heeft
    gestreden.
    Het is de soldaat, niet de campagneleider
    Die ons het recht tot demonstreren gaf.
    Het is de soldaat, die zijn vlag groet
    En onder die vlag het land dient
    Wiens doodskist wordt gedrapeerd met die vlag,
    En die het de protestactivist mogelijk maakt die
    vlag te verbranden
    .

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!