amateur schrijverke zonder ruggesteun!
Een verhalenblog voor mensen die willen lachen, glimlachen en relativeren...
omdat het moeilijk is om te publiceren en ik ook niet de juiste mensen ken en misschien ook niet goed genoeg ben doe ik het op deze blog ! schrijven uiteraard !
Inhoud blog
  • zombies
  • zombies
  • vakantie
  • Slapen
  • Reportage
  • Ravache en Barremans, private investigators
  • reisperikelen
  • Het gat in de markt
  • Ik kom uit de kast...
  • waargebeurd...
  • Vroeger was het beter...
  • Aan het loket
  • het gat in de markt
  • haar
  • ex vriend
  • De heilige man komt
  • Ossepoester
  • Miljonair
  • Kroniek van een sukkel
  • ons hondje
  • de blokkade
  • Het zal niet gemakkelijk zijn
  • 1 januari 2017
  • De eenvoud
  • Tomorrowland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    forum
  • LAAT IETS WETEN
  • uw commentaar

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Foto
    10-02-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het gat in de markt

    What do you want to do ?
    New mail

    Het gat in de markt

    Ik heb er jaren naar gezocht, naar dit gat. Op de Antwerpse markt, net achter het standbeeld van Brabo, de handenwerper, vond ik een gat van 1cm doorsnede. Niet groot genoeg dus. Ik zocht verder, op de markt van Eeklo niks, op de markt van Eupen rien, op de markt van Zwevezele, buiten een hondendrol, ook niks.

    Zelfs de markten van Houthalen, Helchteren, Durbuy, Aalter, Brugge noch Brussel , buiten de rioolputjes , ook geen gaten gevonden. Ik was danig teleurgesteld in deze markten !

    Verdorie zei ik tegen mezelf, mezelf zei niks terug.

    Ik bleef verder zoeken naar ‘het gat in de markt’. U vraagt zich af waarom, wel ik was het beu om arm te zijn, om belastingen te betalen en om amper rond te komen, ik besliste het roer om te gooien en op zoek te gaan naar het gat in de markt, er moest toch iets zijn dat over het hoofd was gezien door uitvinders en bedenkers, er moest toch nog iets over zijn, waardoor een arme schlemiel als ik , ook stinkend rijk zou kunnen worden…

    Na diverse nachten en dagen van zoeken besloot ik thuis iets te bedenken dat het gat in de markt zou kunnen zijn. Een elektrische kam ? Bestaat  al! Een app die je stappen meet? Bestaat al !

    Een automatische step? Bestaat al.Ook de automatische koffiemachine, de automatische toiletbrilreiniger , de afstandsbediening van je auto, de oven met grill, de boormachine met klopfunctie, de tuinsproeier met timer, de haarborstel met verwarming, de automatische eierkoker, de draadloze stofzuiger, de robotmaaier, de fotograferende gsm, de elektrische fiets, alles wat ik ook maar bedacht, het bestond verdorie al, wat nu ????!!!!!

    Ik zat daar, aan mijn bureau, mijn hoofd te breken, iets wat ongelooflijk pijn doet, maar kon niks bedenken dat nog niet bestond. Ik besloot mijn vriend , meneer Google, te raadplegen. Ik zette me voor mijn computer die net gekuist was door mijn andere vriend, meneer Proper, U weet wel die reus met zijn idiote glimlach, en typte in ‘gat in de markt’.

    Honderdduizenden hits.

    Artikels over andere idioten die WEL het gat in de markt vonden, artikels met de titel ‘gat in de markt’ , het ene na het andere, over gelukszoekers die het gat wel vonden. Ik las de verhalen over de stadbakkerij, over de vrouwen die een nieuw bier brouwden, over een man die een digitale weegschaal uitvond, over een frituur die friet aan huis leverde, over een behaontwerpster die voorverwarmde beha’s uitvond, over een farmaceutisch bedrijf dat een zichzelfvernietigende tampon uitvond, over hondeneten waardoor je hond geen  kaka meer doet  zodat je dit niet meer moet opkuisen, over voedingswaren die zichzelf na een week ontbonden zodat de afvalberg kleiner werd, over de uitvinder van de gekruide kauwgom, over de volledig recycleerbare telefoon enzovoorts en verder.

    Ik was verbouwereerd over het enorme aantal ideeen.

    Maar ondertussen had ik het gat in de markt nog niet ontdekt. Ik besloot me erbij neer te leggen, dat gat kon me gestolen worden, het interesseerde me niet meer. Tot ik plots een schitterend idee kreeg. Waarom zou ik niet eens op zoek gaan naar mysterieuze personen. Zoals Maarten bijvoorbeeld.

    Die van de uitdrukking ‘ hij gaf de pijn aan Maarten’. Wie was deze Maarten, waarom werd die pijp aan hem gegeven en niet aan Prosper of Eduard ? Of Joost ? Wie was hij, hoe leefde hij ? Hoe komt het dat hij alles scheen te weten, deze man van de slogan ‘Joost mag het weten’.

    Dat interesseerde me wel. Of de uitdrukking ‘voorzichtigheid is de moeder van de porseleinen kast’, was ‘voorzichtigheid’ een persoon? Was het een dame ? Waar en wanneer leefde ze ? Weet Joost het ? En rookte Joost misschien een pijp, die  hij ooit aan ene Maarten gaf?

    Dat leek me interessant opzoekwerk. Hier zou ik een vette kluif aan hebben en heel bekend mee worden, moest ik deze mysteries ontrafelen.

    Ik kocht me een vergrootglas net als Sherlock Holmes, bezocht pijpenfabrieken, zocht naar de betekenis van de namen Joost en Maarten, en onderzocht wat voorzichtigheid eigenlijk was.

    Na een zestal maanden, van grondig onderzoek en vele slapeloze nachten, na het contacteren van duizenden mensen die Joost en Maarten heetten, kwam ik tot de clonclusie dat ik deze mysteries nooit zou kunnen oplossen, dat ik waarschijnlijk te dom was. Zou ik als domste man van de wereld misschien een gat in de markt kunnen vinden ?

    De domste man van de wereld, het leek me in elk geval een goeie titel voor een nieuwe roman, over de domste man van de wereld die dankzij zijn domheid wereldberoemd werd, trouwde met een supermodel en zeven kindjes kreeg met haar, hij woonde in een enorm kasteel ergens aan de Spaanse kust, een kasteel met 37 kamers en 37 badkamers, drie zwembaden, 40 man personeel en vijf super de luxe wagens en een motorboot aan het steigertje  vlakbij het privé strand.

    Daar lag hij dan, elke dag op dat strandje, in de blakende zon, met een cocktail in de hand, op zijn luxe strandstoel uit hout, en daar op dat kleine strandje kreeg hij het sublieme idee, ontdekte hij het gat in de markt, een mirakel was het. Maar tijdens dat ontdekken, keek hij rond, zag hij de rijkdom die hij al had en besefte hij dat hij geen gat in de markt meer nodig had, dus vergat hij zijn idee en glimlachte hij terwijl hij recht in de zon keek…’

    ‘Dat ze het verdomme zelf maar uitzoeken, de losers ‘ mompelde hij, ‘ gaat het schat ‘ vroeg zijn blonde vrouw die naast hem in het mulle zand lag en hem verleidelijk toelachte. Hij sprong recht en legde zich naast haar.

     

    ‘Ja het gaat,  beter dan ooit, ik voel me zo…’

    Even later lagen ze te dartelen in het warme zand, de tortelduifjes…

     

    Bijlagen:
    http://ikkedenamateur   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2021, 16:01 geschreven door yves pf goudket  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.haar

    What do you want to do ?
    New mail

    HAAR

    Je bent een puber en bent ongelooflijk blij als je je eerste haartje op je bovenlip ontdekt, als er op je borst welgeteld één haar staat, of als er in je intieme zone plots ook een haartje opdaagt.(tenminste als je van het mannelijke geslacht bent).

    Elke dag kijk je naar de drie haren op je lichaam, okee op je kop staat al lang haar maar al de rest heeft lang op zich laten wachten terwijl al je kameraden al enorme bossen haar hadden op hun borst, of bovenlip of op hun schaamzone om het netjes te zeggen.

    Eindelijk hoor je erbij, je hebt haar op plekken waar daarvoor geen enkel haar te bespeuren  was. Elke dag bij het ontwaken onderzoek je nauwkeurrig de plekken waar je zo graag haar had gehad.

    En je wordt stilaan ouder, 16,17,18, en er komt meer haar. Op je bovenlip staat al fraai wat dons te pronken, sommigen spreken van een seventies porno snor en ook de rest vanje lichaam begint stilaan op een aap te gelijken; maar dat zie je zelf uiteraard niet zo.

    En je wordt nog ouder, 25,26,29 en je gespierde bast heeft nu een kamerbreed vasttapijten bedeksel om U tegen te zeggen, het nieuwe liefje dat je pas hebt leren kennen zegt bij het aanschouwen ervan beleefd en bewonderend ‘U’, de dons op je bovenlip veranderde in stevig snorhaar zoals dat van Magnum (neen niet de ijskreem maar het gelijknamig tv feuilleton met  Tom Selleck) en ook onderaan iets lager dan je navel en iets hoger dan je knieen heb je precies een Michael Jackson tussen je benen zitten als U begrijjpt wat ik bedoel.

    Je trouwt krijgt 37 kinderen en wordt ouder,41,43,44,57 en plots, als een atoombom op Hiroshima, als een raket naar de maan ligt daar op zeker morgen een hoop haar zomaar op je hoofdkussen. En het vasttapijt op je borst wordt stilaan grijs. En dag na dag wordt het erger, zelfs de dunne haartjes op je armen worden grijs.

    En je kinderen trouwen, en jij en je eega zitten op het terras naar de mussen te kijken, als plots een hele pluk haar in de wind voorbijvliegt, verdorie zeg je, schat, doe je benen even toe zeg !

    Spijtig genoeg blijkt het jouw haar te zijn.

    Je wordt ouder,65,70,76 en je bent bijna kaal. Ook je benen zijn terug haarloos en wat gebeurt er dan? Dan is het ongewenste haar aan het groeien op plekken waar je, (ik althans), het liever niet hebt.

    Namelijk in je oren, je neus, op je schouders, op de achterkant van de voorkant als U begrijpt wat ik bedoel, want er zijn misschien ook kinderen die dit lezen,op je tenen, op je oorschelpen, op je vingertoppen, kortom zowat overal waar jij het niet wilt.

    Maar er zijn ook mensen die deze haargroei adoreren, die hun wenkbrauwen laten groeien en deze achteruit kammen, of de haren uit hun neus ‘vermengen’ met hun snor om alzo meer aandacht  te krijgen van vrouwen van het vrouwelijke geslacht.

    Er zijn zelfs mannen diehet haar in hun oren laten groeien  en dan over hun hoofd kammen om hun kaalheid te verbergen. Vreselijk vies vind ik het.

    Ik doe er dan ook alles aan om dit ongewenste haar te verwijderen, epileren, waxen,scheren,ontharen met elektriek,neusscheermachientje, enzovoorts.

    Ik vind het vies, een schoonbroer van me lijkt wel een aap als je hem in zijn zwembroek ziet, hij heeft meer haar op zijn rug dan op zijn hoofd, echt een vreemd zicht !

    En wat nog erger is, veel mannen kopen dan een haarstukje als ze kaal zijn, dat is echt een stukje, je kan van ver zien dat het niet echt is, het ligt vast als een anker op hun hoofd, soms lijkt het of ze een petje op hebben, zo lelijk…

    Gelukkig heb ik op mijn hoofd nog een beetje haar, dat ik vooral vanboven laat groeien en dit dan achterover gooi over mijn steeds meer kalende pastoorsplek achteraan op mijn hoofd. U kent dat wel zo’n rond haarloze ronde  plek op je achterhoofd…

    En als het te erg wordt koop ik wel een toepetje, je kan er makkelijk mee zwemmen, duiken, sporten en slapen, toch….!?


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2021, 16:00 geschreven door yves pf goudket  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ex vriend

    New mail

    Ex-vriend

     

    Ben gezwicht voor mijn ex-vriend. Ik had nog zo gezworen dat ik hem nooit meer in huis zou nemen maar toch is het gebeurd ! Hoe dan ? Dom ! Wat veel zenuwen en stress en hop ik greep mijn vriend bij de keel.

    Snel langs de winkel als een dief in de nacht,niemand mocht zien wat een slapjanus ik was. Daar gelijk voldoende kopen om enkele dagen mee toe te komen en snel weer vertrekken hopend geen bekend persoon tegen te komen. Vertrek vol van berouw en schuld ! Ik reed tientallen kilometers in mijn nieuwe wagen, die mijn vrouw notabene voor ons had gekocht en half gefinancierd omdat ik gestopt was met roken !

    Ondertussen mijn ex-vriend aangestoken en maar inhaleren. En smaakte dat ? Neen, helemaal niet, het deed zelfs pijn in mijn afgekickte rokerskeel maar toch volhardde ik in de boosheid. Gelukkig was ik de dag erna weer helemaal bij mijn zinnen (dacht ik !). De overgebleven kankerstokjes in elkaar gefrommeld en in een vuilbakje gedropt.

    ‘s Avonds begon de ‘ik wil je-no matter what’ drang weer op te komen. De volgende dag terug naar de winkel. « Welke zijn de lichtste sigaartjes die U heeft vroeg ik aan de dame achter de toonbank ? » « Deze meneer ! » zei ze en ze wees een mooi ogend sigarenpakje aan. Ik nam er twee om zeker te zijn.

    Buiten gekomen direkt zo’n bruin geval in mijn muil gestoken en maar inhaleren. Het smaakte niet naar meer maar ergens in mijn schamele en waarschijnlijk deels al verschrompelde hersens, moest ik al hersens hebben natuurlijk, ergens tussen de hypofyseklier en de voorste hersenkwab, werd één of andere chemische stof geproduceerd die ervoor zorgde dat ik weer konstant aan die ellendige sigaren dacht !

    Gans die dag ‘genoten’ van de sigaren. De overschot tijdens de rit naar huis uit de auto gekieperd om alzo een symbolische daad te stellen alsof ik er door die handeling voorgoed vanaf zou zijn, alsof ik de navel met mijn rookgedrag zou doorgeknipt hebben. Niks was alweer minder waar !

    De klootzakken van de tabaklobby hadden me alweer in een versmachtende wurggreep. Wat nu ? Ik voelde me schuldig tegenover mijn vrouw en ook tegen de kinderen die met zijn drieen serieuze antirokers waren en ik kon ze geen ongelijk geven natuurlijk.

    Ik was een zwakkeling wat ik altijd wel had gedacht van mezelf . En ook anderen wisten het. « Rook je weer ? » vroegen ze me. « Och ‘t is maar voor even ! » of « af en toe ééntje » of « om het af te leren » waren mijn favoriete uitvluchten toen. Tsjonge wat vond ik mezelf een zeikerd, moest je niet vragen wat de anderen van me dachten...

    Die avond kwam ik thuis en mijn vrouw was in alle verenigde staten. Ze zag rood van kwaadheid en zei : « Awel, ik heb gehoord dat je terug rookt ? Klerelijer, sukkel, idiot (want ze is Engelse), sukkel, hoe kun je, how can you, net nu we een nieuwe auto hebben! » Ik haat haar op zo’n momenten, echt , tegen haar Engelse furie kan niemand tegenop, laat staan een lapzwans als ik.

    « Ja, maar ik stop wel weer ! » loog ik weinig overtuigd ondertussen mijn sloefen aantrekkend. « Dat zal wel, you fucking idiot, die je bent, scum, bastard, loser, you don’t have the balls to stop ! » tierde ze, de buren konden waarschijnlijk meeluisteren.

    Enfin, ze was weer goed op dreef dus ik zweeg in verschillende talen en trok een schaapachtig gezicht. Daar was ik wel goed in, vond ik ! « En trek zo geen bakkes ! » schreeuwde ze nog. « I’ll take away your car ! » riep ze. ‘Doe maar’ dacht ik, want ik was ondertussen ook behoorlijk pissig geworden. En zo ging het elke dag en besloot ik dat ik toch maar moest proberen om definitief van die vetzakkerij af te blijven. Ik naar de dokter om champix te gaan halen wat me de vorige keer toen ik stopte ook geholpen had. En nu vandaag, is het mijn officiele stopdag.

    Eigenlijk zou ik liever willen blijven roken maar ik ben het beu om als een paria, een outlaw behandeld te worden ook al smaakt het en geniet ik er van. Per slot van rekening is het erg duur en vooral zeer ongezond dus.... Mijn vrouw en de kinderen zullen blij zijn en ikzelf misschien ook na enkele maanden...we zien wel !!!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2021, 15:54 geschreven door yves pf goudket  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De heilige man komt

    What do you want to do ?
    New mail
    De heilige man komt !

    Bijna 6 december, de heilige man komt. De kindervriend, al moet je in deze
    tijden van pedofiele pastoors en kardinalen wel oppassen met zo een uitspraak.
    Sinterklaas komt uit Spanje zegt men. Ik begrijp nog steeds niet hoe het komt
    dat ze deze belachelijke farce zo lang kunnen volhouden.

    Elk modern kind zou zich toch al lang afvragen waarom een oude grijsaard
    helemaal uit Spanje zou komen om hier in België speelgoed te komen brengen
    terwijl de winkels rond deze tijd vol liggen met speelgoed !

    Elk modern kind zou zich toch suf denken over het waarom van zijn acties. Zou
    hij zijn geld niet beter besteden aan zijn familie, zijn huis, een nieuwe auto of
    paard, misschien aan Europees personeel in plaats van zo’n Zwarte Piet.
    Trouwens zou de knecht van Sinterklaas wel Zwarte Piet heten of is dit meer
    racistisch bedoeld om onze zwarte medemens effe te schofferen en onder de
    grond te stoppen.

    ’t Is toch wel vreemd dat een kind van tegenwoordig het grote bedrog niet
    doorheeft, terwijl hij overal Sinterklazen ziet ! Hij komt bijvoorbeeld net van
    een feestje van papa zijn werk waar Sinterklaas ook was, het was een lange
    Sinterklaas met een grijsachtige baard. Je rijd nog niet weg met je kids en vrouw
    of op straat zie je weer een Sinterklaas lopen.

    Snel draai je met de auto een straat in, met de hoop dat je kids hen niet gezien
    hebben.
    “Pappie, hoe kan de Sint zo snel op straat zijn daarjuist, heb je hem ook gezien
    ?”
    “Ik heb niks gezien jongen !” lieg je. Doch je draait net een winkelstraat in en
    daar in de televisiewinkel staat een enorme flatscreen waarop de aankomst van
    Sinterklaas te zien is in Nederland.

    “Pappie hoe kan de Sint nu al in Nederland zijn ?” vraagt mijn zoontje weer.
    “Oh…dat is natuurlijk op voorhand opgenomen hee jongen !”
    In de achteruitkijkspiegel zie je het ongelovige gezicht van je zoontje waaruit
    blijkt dat ie onraad ruikt.

    Trouwens wat maken we die kids allemaal wijs. De Sint komt ’s nachts met zijn
    paard en Zwarte Piet en gaat van dak tot dak en laat het speelgoed door de
    schoorsteen zakken. Kan een mens nog meer flauwekul vertellen ? Ik denk het
    niet. Ik wil het wel eens zien met een paard op een puntdak stappen.
    Op een plat dak nog tot daar toe maar een punt dak ?! Geloof ik zelf dus ook
    niks van !

    En waarom moet Zwarte Piet daar als jan lul te voet achter lopen, waarom krijgt
    die dan ook geen paard, dat zou toch veel sneller gaan ?!
    En al dat speelgoed, hoe hebben die twee rukkers dat op het dak gekregen ? Met
    een kraan, een helikopter, een kamion of wat ?
    En dan laten ze dat zakken door de schoorsteen en wat als de stoof of de open
    haard niet brandt dan ?

    En als die al niet branden wat met al dat roet, elk geschenk zou toch zo zwart
    zien als een hoge hoed , dat kan toch niet anders, dat moet elk zichzelf
    respecterend kind zich toch afvragen hee !

    En trouwens zie je zo’n ouwe seniele aan Parkinsons en, Alzheimer-lijdende
    man al over de daken glijden ? Hoe vaak zou hij er af vallen of hoe vaak zou hij
    de pakjes in de verkeerde schouw steken of staat daar vanboven op die
    schouwen ook een adres op of zo ?

    Dus als je wat kritisch bent geloof je heel die rimram toch niet hee. En dan die
    achterlijke liedjes, niet normaal meer !

    Zoals bijvoorbeeld,’ hoor wie klopt daar kinderen ?’ Doe verdomme de deur
    open dan weet je wie het is, zou iedereen kunnen zijn want de meeste mensen
    kloppen op een deur voor ze wensen binnen te komen maar neen, de schrijvers
    van dit achterlijke kutlied gaan er sowieso van uit dat het onze seniele
    Sinterklaas is.

    Of ’wie braaf is krijgt lekkers wie stout is de roe’. Iedereen vraagt zich al jaren
    af wat de roe eigenlijk is. Je bent er wel wat bang voor maar je weet eigenlijk
    niet echt wat het is. Volgens wetenschappers betreft het de roede, een soort
    zweep.

    Bepaalde huisvrouwen zouden nochtans gaarne een middagje passeren met
    Sinterklaas en zijn roede en eventueel in gezelschap van menig Zwarte Piet dus
    dit lied vind ik mijns inziens nogal ongepast in deze kindertijd.

    Of dan beginnen ze zo ineens te zingen van ‘ zie ginds komt de stoomboot, uit
    Spanje weer aan ‘, je zit in je salon thuis en dan beginnen ze plots van ‘zie ginds
    komt de stoomboot’ dat kan je verdomme toch niet zien, dan moet je aan de
    haven staan of aan zee en dan kan je de stoomboot zien maar zomaar in je eigen
    living, wat een flauwekul allemaal.

    En ‘zijn paard staat te springen’ op die boot, dat geloof ik helemaal niet, volgens
    mij zit dat paard in het ruim beneden, goed vastgemaakt, met een baal stro en
    kan de Sint, dat paard gestolen worden !
    En het paard heeft nog gelijk ook !!!

    Toen ik vroeger nog jong was, een jaar of tien geleden zongen ze bij ons thuis
    dat liedje ook altijd, ‘zie ginds komt de stoomboot’, ik rende dan als een door de
    duivel bezeten zot naar het raam en besefte dadelijk dat ze me weer bij mijn
    pietje hadden, mijn oudere broers lachten me dan weer uit en ik was behoorlijk
    pissig op hen, ik schold ze uit voor boeren toen maar mijn zus zei toen dat ik
    moest oppassen want anders zou ik in de zak van Zwarte Piet terecht
    komen.

    Ik kon er echt niet meer aan uit, kreeg je nu van de roede of moest je in de zak
    van Zwarte Piet, tot op heden weet ik het nog steeds niet en blijf ik hierover
    gefrustreerd raken !

    Een ander liedje van uit de Sintentijd is ‘dag Sinterklaasje, dag, dag’ en dat vond
    ik persoonlijk mijn nummer één, hoe sneller die klootzak weer weg was hoe
    sneller ik met mijn speelgoed kon spelen, ik moest de janlul echt niet, ik
    geloofde geen snars van wat hij zei en wat ik vreselijk vond was dat je altijd op
    zijn schoot moest komen zitten en dan vroeg hij of je braaf was geweest.

    Dat wist hij toch zelf, dat stond in zijn grote dikke boek zei hij altijd, maar op
    een keer , toen Sinterklaas met mijn oom pinten stond te drinken in de keuken
    heb ik stiekem zijn grote dikke boek opengedaan, er stond NIKS in ! Geen letter,
    geen foto, geen datum, niks, nada, rien de knots ! Ofwel schreef de ouwe met
    onzichtbare inkt ofwel was hij een leugenaar.

    Ik opteerde hoe langer hoe meer voor het laatste. En wat ik soms ook vreemd
    vond was het volgende; ik heb vroeger Zwarte Pieten gekend met borsten en een
    fijn stemmetje. Ik was toen totaal over mijn toeren.
    Men had mij altijd gezegd
    dat de knecht van de Sint een slaaf was die uit een ver land was geïmporteerd,
    een soort asielzoeker avant la lettre dus.
    Ik vermoedde dus altijd dat dit echte, zwarte mannen waren, met zware stemmen
    en het lichaam van een jonge god.

    Niks was minder waar toen ik de Zwarte Piet met borsten had ontmoet. En hij
    had nog een fijn stemmetje ook en een mooi vrouwenfiguur. Dit kon nooit een
    man zijn en toen ik deze Piet in de keuken een sherry zag drinken met mijn
    moeder was ik overtuigd. Hier werd bedrog gepleegd. Gelukkig was ik slim
    genoeg om tot mijn twaalfde in de Sint te blijven geloven zodat ook de kadokes
    tot die leeftijd bleven komen.

    Tja als kind worden er toch nogal wat onwaarheden in je strot geramd hee. Ik
    weet ook nog dat Sinterklaas net bij ons buiten was gegaan en hij nog wat stond
    na te zwaaien toen uit het huis van onze overburen ook net een Sinterklaas
    buiten kwam en een beetje verder zag ik er dan weer ene binnen gaan.
    Ik wist
    niet dat Sinterklaas uit een kroostrijk gezin kwam en dat er zovele duizenden
    Zwarte Pieten waren.

    En wat nog vreemder was; elk jaar leek die Sinterklaas op iemand, soms had hij
    wat weg van de ouwe buurman of van de broer van mijn vader, soms leek hij
    een beetje op de oude schooldirecteur en heel af en toe leek hij wat op de
    pastoor. Ik vond dat vreemd. En die man woog nooit hetzelfde ook niet hee. Het
    ene jaar had hij een enorme bierbuik, het jaar daarop niks buik, dan was hij
    bijna twee meter lang en dan was hij amper één meter vijftig.

    En dan die kitscherige kledij van die ouwe zak. Zo’n ouwe rode cape in van dat
    vies ouwerwets karmijnrood, dan nog zo’n mijter op zijn kop met een kruis op
    en dan dat vieze geelwitte hemd en een knalrode ceintuur. En die knecht van
    hem zijn vel blonk altijd.

    Het leek wel zwarte schoenpoets die zijn vel. En om de één of andere reden
    probeerde die Zwarte Piet altijd de grapjas uit te hangen. Hij vertelde flauwe
    grapjes of deed gewoon onnozel. Ik vond hem ook onnozel, er was geen één
    Zwarte Piet waar ik destijds een beetje sympathie voor voelde, tenzij diegene
    met die borsten natuurlijk !!!

    En dan die achterlijke pofbroek van die pipo, en daaronder een zwarte panty en
    dan van die rode jannetteschoentjes met een hoog hakje. Maak mij niet wijs dat
    die daarmee op het dak rondloopt in de winter !

    Op één of andere holebifuif in de Red and Blue, dat wel maar op het dak met
    zijn ouwe baas, no way ! Impossible !

    Maar toch , ondanks al die leugens en prietpraat geloven nog steeds massa’s
    kinderen dat deze olijke grijsaard en achterlijke knecht speelgoed komen
    brengen op 6 december.
    En wie betaalt dat dan ? Dat heb ik me vaak afgevraagd
    zeker omdat ik wist dat het bij ons thuis altijd crisis was ! Altijd !

    Achteraf gezien viel mijn frank ( nu euro), we kregen onder elkaar maar twee
    dingen; een voetbal voor de vijf jongens en een pop voor de meisjes, daar lag
    dan nog een stukje chocolade bij en een verrimpelde appelsien en dat was het.
    Maar toch waren wij in die tijd tevreden en blij en zongen we de Sint zijn liedjes
    die hij zo graag hoorde. We hadden nog respect voor ouderen toen hee !

    Dus nadien lieten we de Sint maar gaan maar wat me altijd opviel was dat de
    Sint altijd gewoon langs de voordeur buiten ging en ook binnen kwam. Hij die
    zo getraind was om op de daken te lopen ging door de voordeur binnen en buiten
    !!!
    Wat had ik hem graag eens uit de schoorsteen zien komen. Ik heb er dagen en
    dagen voorgelegen en NOOIT is er ook maar één geschenk of persoon uit die
    schoorsteen gekomen ! Nooit !

    Dus waarom liep die achterlijke ouwe lul daar op het dak met zijn paard en
    Piet ? Vreemd ! En ik vroeg me ook vaak af hoe het kwam dat als die
    overbejaarde schoorsteenveger op het dak liep met zijn paard en Piet en al die
    kado’s, je daar verdomme nooit niks van hoorde.

    Een paard heeft toch hoefijzers aan hee. En da’s toch van ijzer hee of droom ik.
    Dus als die Sint met zijn schimmel op je dak zou lopen dan kon je elk jaar een
    nieuw dak laten plaatsen dus hoe ouder ik werd hoe meer ik het verschijnsel
    afdeed als larie !

    En zo kon ik me dan elk jaar behoorlijk druk maken op deze charade ! En op de
    ganse vertoning. Hoe mijn vader ’s avonds zeven borrels klaarzette zogezegd
    voor de Sint. Als die Sint, die ouwe zak, overal nog maar één borrel zou drinken
    dan zou hij met zijn klikken en klakken van de daken donderen alvorens ook
    maar één kado te hebben uitgedeeld ! De zuipschuit. Dus ik vertrouwde heel het
    zaakje hoe langer hoe minder.

    Wat me wel opviel was dat de Sint toevallig dezelfde whisky dronk als mijn
    vader en dat mijn vader vaak op Sinterklaasmorgen last had van hoofdpijn en
    een beetje nadorst.

    En elke avond voor de Sint zou komen liet ik mijn slaapkamerdeur open met de
    bedoeling van wakker te blijven en te luisteren naar de Sint. Eénmaal is het me
    gelukt en wat ik toen zag hou je niet voor mogelijk. Het moet zo’n uur of twaalf
    zijn geweest, mijn broers en zussen sliepen al. Ik niet, ik was te nerveus, bang
    dat de Sint ons zou vergeten.
    Dus plots hoor ik daar rond twaalf uur zo’n viertal
    voetstappen op de trap. Ik sluip uit bed en steek mijn hoofd tussen de houten
    spijlers van de trap. Ik kan nog net mijn ma en pa zien met elk een grote zak in
    de hand.

    Ik sluip de trap af enkele treden naar beneden en blijf in het donker zitten. Zij
    vermoeden niks en hebben het licht van de eetkamer aangedaan, daar er in de
    deur van de eetkamer toen doorschijnend glas stond,
    kon ik netjes zien wat ze
    deden. Ik zag hen de beide zakken leegmaken, plots stond er op tafel een beetje
    speelgoed en wat chocolade. Ik keek rond of de Sint in de buurt was maar
    niemand te zien.

    Dan zie ik mijn vader naar onze pantoffels gaan. Hij zet zich neder op de grond,
    graait alle wortels en klontjes bij elkaar en drinkt dan na elkaar alle borreltjes op.
    Ma kon er precies op dat moment niet mee lachen. Dan legt hij de wortels terug
    in het groentenvak in de keuken en doet de klontjes in de suikerpot.
    Onze sloffen
    gooit hij op een hoopje en hij schrijft iets op een briefje en legt dat er ook bij. Ik
    zie dat ze aanstalten maken om terug naar boven te komen dus sluip ik naar mijn
    bed, ik laat mijn kamerdeur op een kier en zie mijn vader waggelend zijn kamer
    binnen gaan, moeder volgt hem en doet de deur dicht.

    Ik voel een krop in mijn keel.

    Het huilen staat me nader dan het lachen, mijn EIGEN ouders verdomme,
    bedriegers, leugenaars, toneelspelers !

    Mijn wereld stortte in alhoewel ik niet kon wachten wat die ‘zogezegde Sint’
    zou brengen. De volgende morgen sta ik samen met de rest van de familie op.
    We nemen de chocolade en het speelgoed dat de Sint ons bracht en spelen er
    mee. Maar ik geloof hen niet meer, mijn ouders zijn liegebeesten en de Sint is in
    mijn ogen een schoft, een kinderbedrieger !

    Ik vervloek de smeerlap en wens hem een niet behouden vaart naar Spanje toe in
    de hoop dat zijn vervloekte stoomboot zal ontploffen ergens op de
    Middellandse zee. En dat hij nimmer weder mag keren. Dat laatste jaar kampte
    ik met een serieus trauma.

    Wekenlang loop ik er mee rond en dan is het bijna over. Maar weet je wat er dan
    gebeurt ? Komt die andere heilige de Kerstman toch wel langs zeker !
    Ik was bijna over mijn trauma of het was bijna 24 december.
    Vannacht zou de
    Kerstman komen.
    Niet uit Spanje zoals zijn vermeende neef maar helemaal uit
    het Noorden, uit de koude. Hij komt volgens de mensen en de overlevering met
    een slee met rendieren door de lucht.
    Daar gaan we weer dacht ik toen ik de eerste keer deze flauwekul hoorde.
    ‘Dat kan toch niet mensen, denk eens na, een slee met elanden of reebokken of
    springbokken of wat dan ook dat zo maar door de lucht vliegt, wie gelooft dat
    nog ?’
    Maar toch, heel veel mensen geloven in deze neef van Sinterklaas. Dus wat doen
    ze , ze doen alles wat in hun macht ligt om sfeer te brengen in hun huis. Eerst en
    vooral doen ze er alles aan om een boom in hun huis te krijgen. Normale mensen
    zouden je gek verklaren moest je in de zomer zeggen dat je een boom in je
    living wil maar nu in het putje van de winter vindt iedereen dit aanvaardbaar. Je
    zou voor minder iemand afmaken !

    Maar ja, je hebt die verdomde boom nodig, waar ga je anders je pakjes onder
    leggen ? Onder tafel ? Onder de mat ?

    Dus vandaar de kerstboom. Maar alsof dit nog niet genoeg is neen ! Nu moet
    die boom ook nog eens volgehangen worden met ballen en prullaria in allerlei
    kleuren en vormen ! En helemaal vanboven op de top steekt men dan zo’n arme
    engel op de boom, kun je nagaan wat een pijn die mot hebben als ze zo’n halve
    kerstboom in je aarsje steken. Of anders steekt men er een piek op, een soort
    veredelde kerstbal met allure !

    Ook over deze periode doen heel wat onwaarheden de ronde. De Kerstman zou
    ook al het speelgoed zelf brengen…Niks van aan ! Ik heb nog nooit de Kerstman
    live gezien bij ons thuis !!! De kado’s lagen er al dagen, soms weken op
    voorhand en ik verdacht de Sint ervan om ze mede te brengen voor de Kerstman.
    En weet ge wat de Kerstman altijd zegt ; ‘ho ho ho ho…’, die mens kent echt
    niks anders. Altijd maar ‘ho ho ho ho’ en dan een stomme grimas op zijn
    kabouterbakkes.
    Want daarop trekt hij nog het beste, op een kabouter maar dat
    doet even niks terzake natuurlijk.
    Idem dito zoals bij de Sint worden ook tijdens deze periode prachtige ballads
    gezongen zoals daar zijn : ‘oh denneboom’ en ‘white christmas’ en meer van dat
    fraais!
    En dan enkele weken na de Kerst, als alle mensen voldaan zijn en minstens tien
    kilo zijn bijgekomen keert de rust weder.
    Kerstbomen worden uit het huis
    gebonjourd en massaal in brand gestoken. Mensen zijn toch raar hee, eerst wordt
    de boom gehakt en in de living gezet en enkele weekjes later ligt hij te rotte.
    En dan tellen ze af naar Nieuwjaar…
    En dan nadat het volgende jaar al goed op dreef was begint alles alweer van
    voren af aan, wat een leven wat een leven…

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2021, 15:49 geschreven door yves pf goudket  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 13/03-19/03 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 14/03-20/03 2022
  • 08/02-14/02 2021
  • 25/05-31/05 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 05/10-11/10 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 05/01-11/01 2015
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Hallo
  • Wens u nog een fijne lentedag
  • Dagelijkse kost !
  • Geen goesting
  • Toenemende normaliteit

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • Hallo
  • Wens u nog een fijne lentedag
  • Dagelijkse kost !
  • Geen goesting
  • Toenemende normaliteit

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Inhoud blog
  • zombies
  • zombies
  • vakantie
  • Slapen
  • Reportage
    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • mijn webstek
  • mijn print on demand uitgeverij
  • Welkom op mijn blog!Hopelijk vind je het plezaaaaaaaaaaant !!!!!!
    Over mijzelf
    Ik ben yves goudket, en gebruik soms ook wel de schuilnaam brid patt.
    Ik ben een man en woon in essen en omstreken (belgie en omstreken) en mijn beroep is buschauffeur maar niet meer echt overtuigd...tis van moetes !!!!.
    Ik ben geboren op 01/07/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: schrijven, keyboard spelen, figuurzagen, wandelen, voetbal,stephen king, kinderen en kleinkinderen.
    Ik zou graag een bestseller schrijven en blijf proberen maar de juiste mensen kom ik maar ni tegen...misschien ook geen talent kan uiteraard ook !
    Een interessant adres?
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!