Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn naam is Jempie, kok van carriere.
Verplicht op rust gesteld en nog steeds grote liefde voor gastronomie.
Gezien ik bij de pioniers behoor van seniorennet is het maar normaal dat ik hier een blog aan maak. ( heb wel reeds één, maar ga het naar hier brengen.)
Hopelijk krijg ik hier ook veel bezoekers.
Wat er op gaat komen zijn natuurlijk gerechten en weetjes over gastronomie.
Tot lees

Lag in een knoop van het lachen.
Enkele jaren terug vroeg ik aan één van mijn leerlingen om volgende te doen::
4 aardappels schillen en koken?
Tot mijn verbazing zag ik iets later:
 4 aardappelschillen aan het koken op het fornuis.

Basis van de keuken BRUINE FONDS
Dit is wel iets werk, maar u resultaat is prachtig en je kan er lang mee verder. Kalfs en rundsbeenderen kleuren in de oven. Na 20 min er wortels, ui en tomatenpuree bij doen.Verder kleuren. Na nog eens 20 min, uit de oven nemen en in een kom doen zonder de vetstof. Bevochtig met water en doe er thijm, laurier,perperbollen bij. Laat nu rustig zeker 12 uur inkoken. Zeef door, ontvet en kook nog eens in tot 3/4. Zeef nogmaals door. Laat afkoelen en schep eventueel het overige vet weg. doe dit nu in van die plastiek zakjes voor ijsblokjes te maken en vries in. Telkens als je dan kookt heb je maar en blokje te nemen. Dus: één maal werk en voor enkele maanden rustig. Veel beter als blokjes.
KEUKEN TERMEN.
Blancheren: groenten even in kokend water en dan in koud
Pezo: peper en zout
Ciseleren: Fijn snijden van bladgroenten
Pocheren: Zacht garen in kookvocht
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !
Zoeken in blog

Enkele antwoorden op examen keukenpraktijk.

Vraag: Wat is een Pont Pont Neuf
Antw: Een gefruite aardappel van 6 cm op 4cm op 4 cm
Antw leerling: Brug , Brug Nieuwe aardappel

Vraag: Wat is een Tournedos Henry IV.
Antw: Runds steak gegrild met Béarnaise saus
Antw leerling:
Op zijn rug gedraaide Henderik de Vierde
Foto
Foto
Foto
JEMPIE'S GERECHTEN
Alles over gastronomie
Zelf ontworpen gerechten
27-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokommersoepje met gerookte zalm
Benodigdheden:
2 komkommers                                                              2 sneden brood
1 etl Worshester saus                                                     100 gr gerookte zalm
1 l water                                                                         1 wortel
peper van de molen                                                         2 etl olie
300 gr verse spinazie
Bereiding:
Schil de komkommer en snij door midden en verwijder de pitjes.
Kuis en was de spinazie overvloedig.
Mix beide groenten zeer fijn met het water, worshestersaus en peper van de molen.
Smaak af met wat zout.
Serveer in een glas op voet.
Bestrooi met zalm snippers en dobbelsteentjes van getoast brood.
Plaats in het glas enkele wortel staafjes.

27-12-2005 om 10:18 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
Benodigdheden: 4 pers
100 gr sojascheuten                          1/4 kreeftsoep
60 gr bloem                                       1 etl roux
1 ei                                                    1 etl cognac
200 gr melk                                       50 gr gemalen kaas
snuifje zout                                         cayennepeper
10 rivierkreeftjes                                 100 gr champignons
Bereiding:
Blancheer de sojascheuten zeer kort in zout water.
Maak een flensjes deeg van bloem, ei, melk en zout en zeef door.
Rivierkreeftjes vlees fijn hakken met de champignons en de sojascheuten mengen.
Bak een weing op een flensjes pan en voer er de flensjes deeg bij.
Bak de flensjes langs beide zijden.
Maak ondertussen de saus van de kreeftsoep, roux, cognac en cayennepeper.
Leg het warme flensje op bord en oversaus.
Bestrooi met gemalen kaas en gratineer even onder de grill.

27-12-2005 om 08:45 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren Bavarois
Benodigdheden:
500 gr peren ( mag ook uit blik)
3 dl room
8 gelatine bladen
100 gr suiker.
3 dl water

Bereiding:
De peren in suiker water garen en mixen of uit blik nemen en mixen zonder sap.
De gelatine bladen weken in water en opwarmen met de suiker.
Toevoegen aan de perenmoes.
Laten koud worden en er de licht opgeklopte room onderspatelen.
Doe de samenstelling in mokkatassen en plaats in de koelkast.
De bavorois storten op een bord en er seizoen fruit rond leggen.
Serveer er eventueel een toefje slagroom bij.

17-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel kleurige tilapia
Benodigdheden 4 pers:
4 filets van 150 gr Tilapia
1 groene peper
1 rode peper
1 gele peper
1 blik maïs
100 gr erwten
1 glas witte wijn
50 gr bloem
3 etl olijfolie
Bereiding:
Schil de pepers en snij in dobbelsteenjes, kook ze beet gaar.
Meng de pepers met de maïs en de erwten.
Haal de filets door de bloem en bak kort in wat olijfolie.
Schik de filets in een vuurvaste schotel en leg er de groenten op.
Giet er het glas wijn bij en kruiden met pezo.
Plaats nog 10 minuten in de oven aan 170°c.

10-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartel crapaudine
Benodigdheden:
1 kwartel per persoon.
1 aardappel
100 gr puree van groene kool.
1 glas rode wijn.
50 gr boter
1/4 van bussel waterkers
10 cl room
Bereiding:
De aardappel koken en in zeer fijne schijfjes snijden en afbakken in de frituese.
Maak van de groene kool een puree en smaak af met nootmuskaat.
Van de  kwartels de ruggegraad verwijderen en plat duwen.
Bak ze in de pan gaar en blus de pan met rode wijn en voeg er de room bij.
Laat in koken en smaak af.
Leg de gebakken aardappels in cirkelvorm op een warm bord en plaats in het midden een torentje puree van kool.
Leg er de kwartel op en oversaus.
Versier met wat waterkers.

10-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuipje van Frituurdeeg
Kuipje van Frituurdeeg
KUIPJE VAN FRITUURDEEG.
Maak een frituurdeeg.
Bloem, olie, zout, bier mengen en één uurtjes laten rusten.
Moet iets dikker zijn de pannekoeken deeg, uiteraard zonder suiker.
Klop de eiwitten tot sneeuw.
Meng onder het deeg.
Stop nu een kleine pollepel in de zeer warme friteuze.
Zodat hij warm is en er olie rond is.
Dompel deze nu in het deeg tot iets onder het randje.
Hou in het midden van de friteuze.
Na een tijdje zal het kuipje lossen.
Bak nog even verder en laat koud worden.
Opvullen kan zelfde als boven

09-12-2005 om 11:12 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpje van Knolselder
Tulpje van Knolselder
TULPJE VAN KNOLSELDER.
Schil een knolselder en snij er flinter dunne schijven van.
Werp deze in een zeer warme friteuze en als ze bruin kleuren onmiddelijk uitnemen en over een mokka tas of een glas leggen.
Laat koud worden, deze kan met allerlei opvullen. ( veenbessen, puree van wortel, raap, spruiten, enz...)

09-12-2005 om 11:11 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel en appel kroket
Aardappel en appel kroket
AARDAPPEL EN APPELKROKET
Maak aardappel kroketten.
Schil en snij vaste appels in dobbelsteentjes van zeker 1cm op 1 cm Kook deze zeer kort in suikerwater en giet af.
Doe deze blokjes voorzichtig onder de puree.
Rol er nu bolletjes van.
Let wel dat er geen appels aan de buitenzijde is, (anders barsten ze )
Nu door de bloem, eiwit en paneermeel.
Afbakken in de friteuze

09-12-2005 om 11:08 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van scampi
Soepje van scampi
 Pel de scampi en verwijder darmkanaal.
Bak ze zeer kort in wat olijf olie met cayennepeper, dep ze op keukenpapier.
Snij wortel, raap, selder in zeer fijne blokjes 1/2 cm op 1/2 cm.
Kook deze kort in visbouillon en smaak af.( eventueel scheutjes pernod).
Leg een 6 scampi in een warm diep bord en doe er de soep op.
Doe in het midden en lepel opgeklopte slagroom.
Bestrooi met wat cayennepeper en leg er een topje preischeuten op.

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
 
 Neem bladerdeeg ( klaar te koop)
Maak rechthoekige of ronde bladen ( 4 per persoon)
Maak schijfjes aardappel en kook ze even beetgaar in melk.
Leg de aardappelschijfjes op een bladerdeeg blad en doe er een topje gemalen kaas op.
Sluit met een nieuw blad en bestrijk met eigeel.
Op een ander blad leg je een schijfje appel en een schijfje peer en een lepel airellen uit blik.
Sluit met laatste blad en terug eigeel er op.
Bak in de oven.
Serveer van elk één bij een wild bereiding.
( je kan ze eventueel klaar maken en ze daarna opwarmen)

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
 
 Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
De asperges schillen en beet gaar koken.
Laat ze even uitdruipen.
Leg ze warm op een bord.
Doe hierover een sneedje gerookte zalm.
Warm wat room op met boursin kaas.
Als de kaas is gesmolten onmiddelijk van het vuur nemen en over de asperges met zalm gieten. ( niet overdrijven met de saus zodat je nog de zalm smaakt)

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vissoorten
Waterzooi van vissoorten
 Waterzooi van vissoorten
Snij ajuin, wortels, selder in dobbelsteenjes en wit van prei in drie hoekjes.
Bevochtig met water en visbouillionblokjes.
Doe er een glas droge witte wijn bij.
Laat alles zachtjes koken tot de groentjes beet gaar zijn.
Leg er nu de stukken vis naar keuze in.
Laat zeer zachtjes garen.
Giet er nu een scheutjes room bij en een glaasje pernod.
Spoel wat groene peperbolletjes op sap onder water en doe bij de samenstelling.
Eventueel licht binden.
Serveer in een diep bord met gekookte aardappel ( kan ook gekookt worden in vis bouillion)
Neem liefst vaste vissoorten

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
 Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
Een grote tomaat per persoon leeg maken.
De wijting filet in kleine stukjes snijden en kruiden met pezo
Basilicum blaadjes fijn snipperen en ondermengen.
Alles te samen in de tomaat.
Smelt wat boter en doe er wat citroen sap bij.
Giet in de tomaat en laat garen in de oven.
Serveer er spinaziestoemp bij.

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamrolletjes Bolognaise
Hamrolletjes Bolognaise
 Hamrolletjes Bolognaise
Maak nogal droge spaghetti saus.
Vul sneden gekookte ham met de spaghetti saus en rol op.
Leg in vuurvaste schotel.
Begiet met een kaassaus.
Bestrooi met gemalen kaas en gratineer in de oven.

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanje Kroketten
Kastanje Kroketten
 KASTANJE KROKETTEN
Kook aardappels en draai ze door.
Maak kastanje puree( uit blik) wat warm met een beetje room.
Meng met de aardappels .
Goed kruiden met pezo.
Strooi enkele lepels bloem erop en enkele eigelen.
Meng alles goed en strijk uit op ovenplaat.
Laat voldoende afkoelen.
Steek er nu vormpjes uit of snij in kroket vorm.
Langwerpig . ( niet rollen zoals kroketjes)
Doe door de bloem, eiwit en paneermeel.
Bak af in de friteuze.
Zeer lekker bij wildbereidingen.

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant in roomsaus
Fazant in roomsaus
 
 Vraag aan u poelier om de billen en het borst vlees van de fazant te doen.
Neem ook de karkas mee.
Hak de karkas in stukken en kleur ze goed in wat boter,
Doe er wortel en ajuin bij.
Roer er een lepel tomatenpuree onder.
Bevochtig met 1/2 water en 1/2 rode wijn.
Doe er 2 lepels airellen bij en een klein stuk fondant chocolade.
Laat dit zeer zacht tot de helft in koken en zeef door.
Bak de stukken fazant aan en doe er enkele lepels van u bouillon bij.
Laat garen.
Peren en appels schillen en in een siroop laten garen. 600 gr suiker op 1 liter water.
Amandel korketten maak je best zo.
Kook u aardappels en giet af, laat ze even op drogen.
Doe er nu pezo en nootmuskaat bij.
Neem amandelschilfers en doe die in een handdoek.
Rol de schilfers fijn met een deegrol of een fles.
Doe die ook bij de aardappels.
Bestrooi met wat bloem en doe de aardappels door.
Meng er nu enkele eieren onder.
Maak er kroketjes van.
Rol ze in de bloem, eiwit en paneermeel waar amandelschilfers onder zitten. De saus: neem even veel basissaus als room en laat inkoken.
Doe er nog een scheut cognac of armognac bij.
Eventueel wat binden.
Zo en dan nu alles op bord en smakelijk.
PS/ neem eens witloof en snij in de lengte open en haal de kern er uit. Vul op met met kastanje puree ( in blik te koop)
Doe de witloofstronken dicht en rol er een fijn sneetje gerookt spek rond.
Laat dit zachtjes garen.

09-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees van everzwijn
Stoofvlees van everzwijn
 STOOFVLEES VAN EVERZWIJN
Kuis en snij wortel, sjalotten en selder grof.
Leg het everzwijn stoofvlees in een schotel.
Bestrooi met de groenten en overgiet met rode keukenwijn.
Kruiden met pezo, kruidnagel, laurier, thijm.
Doe er een scheut cognac bij.
Laat 24 uur marineren.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog.
Zeef de marinade.
Bak en kleur nu het vlees.
Singeer het vlees. ( met bloem bestrooien)
Doe er nu de 1/2 marinade en de 1/2 wild fond op.
Laat zachtjes garen.( 25min)
Doe er nu zilveruitjes bij.
Laat verder garen.(15min)
Bak ondertussen boschampignons( naar keuze)
Bak ook blokjes van gerookt spek.( Dep er het vet af)
Doe beiden bij het vlees.
Roer nu een lepel veenbessen en klein stukje fondant chocolade eronder)
Smaak af en eventueel bij binden.
Geef nog maar enkele goeie draaien met de peper molen.
Serveer nu met wat water- of tuinkers.
Tevens passen er kroketjes bij. ( zie hier boven)
Ander wildsoort mag ook gebruikt worden_________________

08-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
 HUWELIJK TUSSEN HAASFILET EN RIVIERKREEFTJES
Vraag aan u poelier om het vlees van de hazeruggen te doen en neem de karkas mee.
Gebruik een 4 rivierkreeftjes per persoon.
Kleur de karkas en bevochtig met rode keukenwijn.
Doe er wortel, selder en uien bij. Kruiden met peperbollen, kruidnagel, geneverbessen.
Laat zeker tot de helft inkoken.
Zeef door en zet opnieuw aan de kook, kook terug in tot de helft.
Kook de rievier kreeftjes kort in een kruidenbouillon.
Haal het vlees uit de karkas.
Bak nu de hazefilets zeer kort in boter.
Zorg de ze nog rose zijn van binnen.
Snij ze in stukken van 3 cm.
Leg tussen elk sneetje een halve rivierkreeft.
Warm de saus op en doe er weinig room bij.
Giet dit over het vlees en de kreeftjes.
Serveer hier bij waterkers, veenbessen.
Leg er een aardappelbrochette bij.

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde Timbal met gehakt en savooi
Gevulde Timbal met gehakt en savooi
 Gevulde Timbal met gehakt en savooi
Kuis de savooi en kook de bladen in gezouten water.
Bewerk gehakt op met wat bloem en enkele eieren.
Bak spek reepjes af in weinig olie.
Meng onder het gehakt. Kook en ei per persoon hard en pel.
Neem nu een ronde bolvormige vuurvasteschotel en smeer in met smout. ( varkensvet, reuzel)
Leg nu eendeel van de savooi bladen in de schotel.
Doe er het gehakt in en duw er de gekookte eieren in.
Bedek nu het geheel met de rest van de savooi bladen.
Druk goed aan. ( doe di eventueel de dag ervoor en plaats en gewicht er op en laat in de koelkast staan tot de dag erna.
Doe nu enkele lepels van het smout er op en plaats in de oven onder matige temperatuur. ( 150°)
Doe op u bakplaat wat water.
Na ongeveer een 45 min uitnemen en omdraaien op een schotel of groot bord.
Plaats zo op tafel en zet er de aardappels bij en zeker niet vergeten: mosterd

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfstong op een bed van champinons puree
Kalfstong op een bed van champinons puree
 Kook de kalfstong enkel min. met zout, start met koud water.
Spoel de tong en start met een groenetn bouillon.Leg er nu de kalfstongen in, en kook rustig gaar.
Laat afkoelen met de tong in de bouillon. (best de dag er voor)
Hak parijse champignons fijn, doe er enkel sjalotten bij en enkele lepels tomatenpurre.
Voeg daar en scheut witte wijn bij en kruid.
Laat dit bijna droog koken.
Doe dit op de bodem van een vuurvaste schotel.
Kuis de ong en snij in schijven.
Leg trapsgewijze op de champignons puree.
Doe het vet van de bouillon en binden met en roux.
Roer er room onder en smaak af met pezo en een scheutjes porto.
Doe er gemalen kaas over en plaats in de oven.
Serveer met puree

05-12-2005 om 00:00 geschreven door jempie  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Archief
  • Gefruite aardappel
  • Haas Filet met witloofflan
  • Nage van kreeft
  • Gegrilde ananas
  • Mossels in 't groen
  • Mossels in looksaus
  • Mossel Gratin
  • Mossel mousse
  • Mosselsoep
  • Aardappelmandje met mossels
  • Americain met aardappelsla
  • TOMATENROOMIJS
  • CITROEN PARFAIT
  • Zomers kippenboutje met kerrie
  • Tilapia Bouché met kaaskoekje
  • Gegrilde zalmmoot met boursin saus en mandarijntjes
  • Zoete maïs flan en witte chocolade
  • Tagliatelli van hazenrug met schuimige rode wijn saus
  • Kokommersoepje met gerookte zalm
  • Soja scheuten flensjes met rivierkreeftjes
  • Peren Bavarois
  • Veel kleurige tilapia
  • Kwartel crapaudine
  • Kuipje van Frituurdeeg
  • Tulpje van Knolselder
  • Aardappel en appel kroket
  • Soepje van scampi
  • Gevulde tompoes voor bij wild bereidingen
  • Asperges met gerookte zalm en boursinsaus.
  • Waterzooi van vissoorten
  • Gevulde tomaat met wijting en een spinazie stoemp
  • Hamrolletjes Bolognaise
  • Kastanje Kroketten
  • Fazant in roomsaus
  • Stoofvlees van everzwijn
  • Huwelijk tussen Haasfilet en rivierkreeftjes
  • Gevulde Timbal met gehakt en savooi
  • Kalfstong op een bed van champinons puree
  • Nage van kreeft op mijn wijze
  • Wijngaard Slakken in een groenten soepje
  • Gevulde kalkoen
  • Hazen stoofpotje - Civet de liévre
  • Palmhart op Vlaamse wijze
  • Paëlla
  • Gevulde tomaat met zacht eitje en zalm eitjes.
  • Roquefort roomijs met madareintjes
  • Gegratineerde baby-ananas
  • Gerookte eendenborst met sinaaspudding
  • Veenbessen Flan
  • Croque-Monsieur met een wildsmaakje
  • Wijngaardslakken in rode wijn boter.
  • Oester op vlaamse wijze
  • Gevulde schelp met krab gegratineerd
  • Gevuld witloof met kip en krab
  • Venkelsoepje met gerookte zalm
  • Aardappelkoekje met maïs
  • Stoofpot van gemarineerd varkensgebraad
  • Toast met morilles
  • Spruitenroomsoep met gerookte paling
  • Tartaar van zalm, vergezeld van zalmeitjes en preischeuten
  • Hoorentje met ijsroom en seizoenfruit
  • Lamsrib met duxelles
  • Zeetong met radijsschubben
  • Mossels per persoon gegaard in de oven.
  • Oesters eens anders
  • Kreeft met een vanille blanke boter
  • Rode kool taart met bloedworst
  • Gevuld vleesbrood
  • Gevuld wiltoof met pikkels saus
  • Bounty beignets
  • Schorsenerensoep
  • Snijbonen spaghetti
  • Knolselderkuipje met bloemkool
  • Gazpacho met maatjes en selder
  • Rauwe mossels op een bedje van gebakken knolselder
  • Tomatensoep met vogelnestjes
  • Mossels à la Nage
  • Sorbet ( eenvoudig)
  • Aardbeien fantasie
  • Kiwi Cocktail
  • Vis Lasagne
  • Puree van uien en aardappels met zacht gekookte eitjes
  • Kwartel met druiven
  • Zeetong filets met asperges en radijzen sausje
  • Mossels met zeekraal
  • Ovenschotel met zuurkool
  • Rogvleugel met boursin
  • Maatjes Met appel
  • Noorder krieken met Sabayon
  • Gevulde peer met ijsroom
  • Gevulde aardappel of tomaat met ei en zalmeitjes
  • Chocolade Ganache
  • Sierstuk als aperitief hapje
  • Flan van witloof
  • Jempie's kreeft
  • Anynsoppe
  • Hopscheuten met gerookte zalm
  • Soepje van hopscheuten

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    GEZEGDEN
    ZEG ME WAT GE EET EN IK ZAL ZEGGEN WIE GE ZIJT.( Brillat-Savarin)
    IEDEREEN VULT ZIJN BUIK, DOCH WEINIGEN HUN GEEST. ( Jean de Boissin)
    DE MENS IS, WAT HIJ EET. ( Ludwig Feverbach)
    KOKEN KAN JE LEREN, MAAR ALS KOK MOET JE GEBOREN WORDEN. ( Brillat-Savarin)
    DE TAFEL IS DE PLAATS WAAR DE MAN ZICH HET EERSTE UUR NOOIT VERVEELT
    ER IS GEEN OPRECHTERE LIEFDE DAN DE LIEFDE VOOR LEKKER ETEN ( SHAW)

    ETYMOLOGIE
    ARGENTEUIL
    Zijn steeds bereidingen met asperges
    BECHAMEL
    Samenstelling van boter, bloem en melk
    FLORENTINE
    Steeds met spinazie
    VICHY
    Steeds met wortelen

    Startpagina !

    Ga ook eens naar
  • Voor Nierpatiënten
  • Vriendenkring
  • jempie_dagschotels

  • Foto

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!