Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik reeds schreef, we krijgen nu in de pocokranten enkele weken Mgr.Léonard, zo kan men de aandacht aan de miserabele politieke toestand in dit land afleiden.

    Dat nu echter de linkse journalisten die waarschijnlijk nog nooit een kerk bezocht hebben zich nu ook gaan bemoeien met de liturgische voorschriften in de Rooms-Katholieke Kerk vind ik helemaal het toppunt. Wie predendeert Rooms-Katholiek te zijn, houdt zich aan deze liturgische voorschriften, dat is toch de normaalste zaak van de wereld. En deze voorschriften worden gemaakt door de leiders van de Rooms-Katholieke Kerk en wie het daarmee niet eens is kan de Kerk verlaten, zij zullen daarvoor niet door de volgelingen van Mgr.Léonard gestenigt worden. In de pseudogodsdienst islam ziet dat een beetje anders uit, maar daar wagen de bange pocojournalisten zich niet aan, mannen met bommengordels zijn gevaarlijk.

    Dat het belgenland zijn langste tijd gehad heeft, daarover lees ik in dezelfde kranten maar zeer weinig, dat de pro-belgische politiekers barsten van de leugens en de dubbelzinnige verklaringen is in de pers tabu.

    Wat de schrijfels van De Morgen betreft, ik ben geen lid van het Vlaams Belang, maar ik ben wel Vlaams Nationalist en ik droom van een onafhankelijk Vlaanderen. Als Vlaams Nationalist verdedig ik de Waal Mgr. Léonard als men de man onrecht aandoet en bewust zijn woorden verdraait. Als de man echter dingen zegt, die volgens mijn mening niet door de beugel kunnen zeg ik dat ook. De redactie van De Morgen heeft wel bewust overzien en verzwegen dat ook vele leden van Het Vlaams Belang vrijzinnigen zijn, die echter Mgr. Leonard gelijk zullen geven als hij gelijk heeft en hem ook zullen afkeuren als hij ernaast zit. Zo is dat in een democratie, maar van echte democratie heeft men ook bij De Morgen nog niet veel begrepen.

    Trouwens, het ziet ernaar uit, dat ik gelijk zal krijgen, enkele weken geleden heb ik in mijn blog geschreven dat er in 2010 geen nieuwe federale regering zou komen, en hopelijk nooit meer. R.I.P belgistan.  


    >> Reageer (0)
    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan verkeren.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wil vandaag nog even terugkomen op aanvallen van de linkse pers op Mgr. Léonard.

    Ik wil niet zeggen waar ik mijn informatie vandaan heb, dat is mijn geheim.

    Mgr. Léonard zal waarschijnlijk begin volgend jaar tot kardinaal benoemd worden. Benedictus XVI wordt langzaam ouder en er wordt reeds aan zijn opvolging gedacht. De nieuwe paus kan alleen maar gekozen worden uit het kardinaalscollege en het is helemaal niet uitgesloten dat de volgende paus een Waal zal zijn.

    Ik ben benieuwd hoe de linkse pers en sommige modernistische bisschoppen dan zullen reageren. Zullen deze bisschoppen zich dan tegen  de paus keren?

    Zoals ik gisteren reeds zei, Mgr. Léonard verkondigt de Rooms-Katholieke leer en de man is ervan overtuigt dat hij een Goddelijke opdracht heeft. Hij doet tenslotte dát wat hij als Rooms-Katholiek bisschop moet doen, of de meningen die hij als dusdanig verkondigt juist zijn of niet, wil ik hier in het midden laten, dat moet ieder voor zich uitmaken.

    Ik stel echter wel vast dat sommige van zijn uitlatingen door de pocopers op een garaffineerde manier verdraait werden om de man in een vals daglicht te stellen en dat is onrecht! Ik zou zelfs mijn grootste tegenstander geen onrecht aandoen want dat verstoot tegen mijn humanistische opvattingen, maar de pocojournalisten zijn van humanisme ver verwijderd en eergevoel hebben zij al lang niet meer.

    Wij leven in een spannende tijd, niets is meer zoals het eenmaal was, alles staat op zijn kop, de oude waarden en normen worden als ouderwets bestempeld en vele mensen voelen zich in deze totaal ontaarde gezelschap niet meer thuis. Door de politiekers wordt wat krom is als recht verkondigt, door de pers wordt alleen nog maar sex en genot verheerlijkt onze dagbladen lijken steeds meer op pornobladen, die zeker ook een ook een grote invloed hebben op kinderen en jongeren en dan zijn deze huichelaars verbaasd, dat zelfs tienjarigen een kind ter wereld brengen. Ik geloof, dat het dàt is wat Mgr.Léonard wil aanklagen, maar dat past niet in het kraam van de linksen.

    Dan komt nog daarbij, dat wij sinds jaren overspoeld worden door een achterlijke middeleeuwse ideologie islam genaamd, die helemaal geen godsdienst is maar een misdadig stelsel waar het stenigen van mensen nog schering en inslag is. Maar over de onzin die de imams van deze verderfelijke ideologie, ook in ons land, uitkramen hoort men in de pocopers weinig of niets want de volgelingen van deze misdadige ideologie, waarvan de meesten totaal ongelettert zijn en niet lezen of schrijven kunnen, zijn als ze maar snel genoeg belg worden hun toekomstig kiesvee.

    Daarom is het werkelijk zeer belangrijk, dat wij aan onze Christelijke waarden en normen vasthouden en niet elk woord van Mgr. Léonard op de goudschaal leggen. Het Christendom is een mooi sprookje en als de verkondigers van de Christelijke leer al eens buiten de schreef gaan, zullen wij ons protest wel laten horen, zonder daarbij gevaar te lopen gestenigt te worden. 


    >> Reageer (1)
    03-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms gaat het weleens te ver.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst hebben we meer als aan maand lang in de pocokranten berichten moeten lezen over Vangheluwe, geillustreerd met de nodige fotos. Nu is aartsbisschop Léonard aan de beurt. Dát is ook een middel om de aandacht van de benarde politieke situatie in dit apenland af te leiden.

    Mgr.Léonard heeft zeker enkel dingen gezegt die hij beter niet had gezegt had, maar ik geloof, dat de man het wel goed meent. Alleen hij had moeten weten dat hij in de benarde situatie van misbruik binnen de Kerk beter over deze dingen gezwegen had. De aartsbisschop heeft niet het recht te oordelen over mensen die anders geaard zijn, maar hij heeft wel het recht, zoals elke andere burger ook, zijn misprijzen te uiten over bepaalde zeden. Of hij daardoor bruggen bouwt, wat hij als pontifex zou moeten doen, (Pontifex is een andere benaming voor de bisschop en betekend in het Nederlands Bruggenbouwer, als de bisschop plechtig de kathedraal betreedt wordt de hymne Tu es Sacerdos et Pontifex, gij zijt priester en bruggenbouwer, aangestemd.) En Mgr. Leonard is priester en als bisschop bruggenbouwer. De man is er  van overtuigt, dat hij een Goddelijke opdracht heeft. En vanuit het gezichtspunt van deze Goddelijke opdracht verkondigt hij zijn mening. 

    Nu zijn er anderen, die in de naam van een zekere allah dingen verkondigen die op zijn zachts gezegd moorddadig en misdadig zijn, maar over de onzin die deze imams verkondigen lees ik in onze pers maar zeer weinig of helemaal niets. Een zachtmoedige en ongevaarlijke man als Mgr. Léonard aan te vallen is voor de pseudojournalisten natuurlijk zonder risico, de man heeft geen volgelingen met bomgordels. De werkelijke gevaar islam aan te vallen is voor deze bange mannen te gevaarlijk, het zou wel eens kunnen, dat de redactie de lucht ingaat. Zo is de werkelijkheid.
    En wat die broekvent Mettepeningen (wat een naam, die heeft zeker te maken met de penningen van de Mette) wil deze pseudo- theoloog bepalen wat de bisschop mag denken en zeggen? Dit mediageile ventje maakt op mij een zeer miserabele indruk.

    Ik ben het zeker niet eens met wat Mgr. Léonard zegt en doet, maar de man heeft wel het recht zijn mening te zeggen en voor mensen die tegen de stroom in hun mening zeggen heb ik respect. Of hij met deze mening bruggen bouwt of bruggen sloopt is de vraag! 


    >> Reageer (3)
    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de maand november gedenken we allen die reeds van ons zijn heengegaan.

    Met pijn in het hart denken we terug aan de dagen die we samen met hen verbrachten, de vreugde en het leed dat we met hen deelden.
    Ik denk dan allereerst aan de vrouw, die mij negen maanden lang onder het hart droeg en mij het leven schonk. Ik denk ook aan de goede en trouwe vrienden, die samen met mij lachten en weenden. Graag zou ik nog eens met hen willen praten en samen met hen een glaasje drinken, maar het kan niet meer. Ik kan hen ook niet meer zeggen dat ik mij soms in enkele dingen vergist heb en dat zij het bij het rechte eind hadden, maar daarvoor is het nu te laat. Ik zou hen ook zo graag willen zeggen, dat ik ze mis en dat hun heengaan mij pijn doet.

    En bij het ouder worden, wordt de lijst van dezen die reeds afscheid genomen hebben steeds langer, maar in mijn herinnering leven ze verder, ook al kan ik het hen niet meer zeggen.


    >> Reageer (1)
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjes kunnen mooi zijn, maar ze zijn geen waarheden..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het lag in mijn bedoeling mij vandaag met de politieke ontwikkelingen bezig te houden, maar ik voel mij verplicht te reageren op de reactie die Jutta mij stuurde op mijn bijdrag van gisteren:

    " Ik heb in mijn blog al eens geschreven, dat het Christendom een sprookje is, zoals alle godsdiensten sprookjes zijn.

    In tegenstelling echter tot b.v.b. de islam is het Christendom een mooi sprookje. Op dit sprookje zijn onze westerse waarden en normen opgebouwd en dat is goed zo.

    Men moet echter het sprookje van het nieuwe testament met enkele grote korrels zout lezen. In de loop der eeuwen heeft men er vele dingen aan toegevoegd. Omdat ik het nieuwe testament als een mooi sprookje lees, is het voor mij onbelangrijk of Jezus dit of dat echt gezegd heeft of niet. Ik haal uit het sprookje de mooie en goede dingen en behoudt ze.

    Het jammerlijke is echter dat de verkondigers van deze godsdienstige sprookjes, het sprookje als een waarheid verkopen en zo doen alsof zij van God een persoonlijke opdracht hebben gekregen, een god, die nog nooit iemand gezien heeft en waarvan men het bestaan niet kan bewijzen. Zij maken misbruik van het hemelheimwee van vele eenvoudige mensen die dagelijks weer ontgoocheld worden door de chaos, de leugens en de graaizucht van de politiekers die hen regeren. Zij beloven deze mensen een eeuwig paradijs vol gelukzaligheid en eeuwige vrede en vreugde, als zij maar doen wat door hen bevolen wordt. Het zijn dezelfde witgekalkte graven waarvan Jezus in het sprookje spreekt. Ondertussen leven deze potentaten er goed van en zij proberen met alle middelen hun macht te behouden in de naam van hun denkbeeldige god.

    Maar nochthans is het Christelijke sprookje een goed sprookje, het leert ons verdraagzaam te zijn, het leert ons te vergeven omdat we zelf niet zonder fouten zijn, het leert ons onze naaste te beminnen zoals we zelf graag bemindt zouden worden, het leert ons oprecht te zijn en het goed en het eigendom van anderen te respecteren, het leert ons dat de arbeider zijn loon waard is. Kortom, het is een zeer humaan en sociaal sprookje. Daarom moeten wij aan deze Christelijke waarden en normen vasthouden omdat we anders gevaar lopen overspoeld te worden met de verkondigers van het duivels sprookje islam.

    Ik weet niet, of de aartsengel Michael bestaat, hoe zou ik het ook kunnen weten? Maar zijn beeld staat bij mij in de woning, voor mij is hij het symbool van de engel die de kop van de draak islam zal verpletten."


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op de reacties van mijn lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wil ik het kort houden, morgen meer, want dan mogen we een uur langer slapen, eindelijk wordt de klok teruggedraait.
    Ik wil echter wel reageren op de reacties van mijn lezers:

    ja, lucky9, er is een zeer grote gelijkenis tussen de islam en de Rooms-katholieke leer, daar ben ik het 100% met je eens. We herinneren ons nog aan de tijd dat vrouwen zonder hoofddeksel de kerk niet binnen mochten, zo kregen we dan elke zondag tijdens de mis een ware hoedenparade.

    Vrouwen die door de paus op audientie werden ontvangen moesten gesluierd zijn.

    Vrouwen die een kind gebaard hadden moesten zich enkele dagen daarna in de kerk laten reinigen, alsof ze iets vies gedaan hadden. En vergeten we niet de nonnen, die er van kop tot voet ingepakt bijliepen. Ik kom later in een bijdrag op al deze dingen nog eens terug maar dan moet ik mij eerst even verdiepen in de kerkgeschiedenis zodat ik geen kemels schrijf.
    Toen ik met mijn blog begon heb ik geschreven dat ik niet alleen over het politieke theater wou schrijven maar ook over het kerkelijke theater.
                                      ************

    Ja, Jutta ook mijn verstand is te klein om al deze onzin te begrijpen. Ik zei je al eens, dat ook met het nieuwe testament geknoeit is, wij moeten het filteren en de goede dingen er uit halen. Denk eens na over die overspelige vrouw die gestenigd zou worden. Jezus zei toen tegen die barbaren:"wie zonder zonde is mag de eerste steen werpen." Verlegen dropen ze toen alle af. Deze vrouw was waarschijnlijk Maria Magdalena, die dan een trouwe vriendin van Jezus werd en die dan ook samen met Maria, de moeder van Jezus, onder het kruis stond.
                                       ************

    Het is best mogelijk, Lies, dat die Joodse bakker in de Proviciestraat Kleinblatt heet, de Swa bedoelde mischien de jonge Kleinblatt.
                                       **********

    Meer komt er vandaag niet, want ik wil nu nog een lekkere Duvel drinken en morgen ga ik mij weer een beetje met de politiek bemoeien.


    >> Reageer (1)
    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bruggenslopers zijn aan het werk.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Een woord vooraf en ditmaal met dubbel oo.

    JA, Swa, wij kochten ook onze broodjes bij Jungblatt en ze waren lekker, met kummel. Wij woonden toen op Zurenborg.

    lucky9, we zijn het wel niet altijd volkomen met elkaar eens, maar voor meer als 90% wel. Ik probeer een echte bruggenbouwer te zijn met respect voor mensen die anders denken als ik.
    Geloof is tenslotte iets wat men niet kan bewijzen, ik kan er ook volkomen naast zitten. Maar ik vind het wel belangrijk dat wij aan onze Joods-Chistelijke-Humanistische cultuur vasthouden.

    Ja, Jutta, terrecht kan men vragen waarom?  Er zijn nu eenmaal goede en slechte mensen, dat weten wij toch uit ervaring! 

    Toen Léonard aartsbisschop werd, verwachtte ik dat hij door de linksen zou worden aangevallen, maar dat ook de rechtsen tegen hem van leer zouden trekken had ik niet verwacht. Maar ik stel nu weer eens vast, dat de rechtsen in werkelijkheid net zo links zijn als de linksen. Maar dat wisten we eigenlijk al langer.

    Het is helemaal niet mijn bedoeling aartsbisschop Léonard te verdedigen en het is ook niet mijn bedoeling zijn baas Benedictus te verdedigen in werkelijkheid zijn deze twee geen bruggenbouwers, maar bruggenslopers.

    De bisschop wordt pontifex genoemd en de paus is de pontifexmaximus. Pontifex heet in het Nederlands bruggenbouwer. Zowel Benedictus als Leonard zijn nu vollop bezig bruggen te slopen door hun zeer onchristelijke uitlatingen der laatste weken. Benedictus vergeleek alle vrijzinnigen, dus alle mensen die niet aan een God geloven met nazis en nu drijft hij het helemaal ten top door zijn veroordeling van Israel, hij vergeet daarbij, dat de Christelijke God die hij meent te verkondigen de Joodse God is. Door partij te kiezen voor de islamgod sluit hij in feite zichzelf uit de Christelijke Kerk uit, daar deze islamgod in werkelijkheid de Antichrist is.

    Léonard is in werkelijkheid een miskleun die beter zijn mond zou houden want als hij hem opent lopen er weer een paar mensen uit de kerk weg, zo bouwt men geen bruggen maar sloopt ze.

    Met deze bijdrag sluit ik mij echter niet aan bij het commentaar van Rik Torfs, deze tjeef wil waarschijnlijk weer een aartsbisschop ala Danneels terug. Deze prof. in het kerkrecht schijnt van het katholieke kerkrecht niet veel begrepen te hebben, maar er zijn er wel meer die het diploma met ellenbogenwerk gekregen hebben.

    Jezus van Nazareth sloot niemand uit, Hij genas volgens het evangelie ook de zoon van de Romeinse honderdman, die volgens de Joden een afgodendienaar was en hij zat ook met zogenaamde zondaars aan tafel, wat hem door de fanatieke schriftgeleerden verweten werd. Hij zou nu zeker ook tegen mensen zoals Ratzinger en Léonard zeggen dat zij witgekalkte graven zijn, binnenin vol rottigheid.


    >> Reageer (5)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het antisemitische spook steekt weer de kop op....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een woord voraf betreffende mijn vorige bijdrag, het valt niet iedereen te beurt een dikke welgemeende knuffel te krijgen van Ray van Angeltjes  maar die heb ik nu wel gekregen.Voor mij was dat een zeer grote onderscheiding. Hartelijk dank Ray, wij blijven beslist vrienden tot de dood ons scheidt.
    Wat de lezers van mijn blog betreft, ik maak werkelijk geen aanspraak op de titel monseigneur, ik wil de oude vertrouwde Kartuizer blijven.
     



    Tussen1937 1945 in de vorige eeuw werden er door de Duitse Nationaalsocialisten een paar miljoen Joden vermoord, enkel en alleen omdat zij Joden waren, jonge en oude vrouwen, jonge en oude mannen en kinderen. De Jodenhaat van Hitler, die wat velen niet weten, Christelijk opgevoed was, was hem door de Christelijke kerken met de paplepel ingegeven. Zowel de R.K. kerk als de protestantse kerken hebben steeds de haat tegen de Joden aangewakkerd, volgens hen waren zij toch de moordenaars van Christus. Zij hadden echter beter moeten weten, in werkelijkheid waren het enkele schriftgeleerden,die door Jezus huichelaars en witgekalkte graven genoemd werden, die Pilatus er toe brachten Jezus door de Romeinen te laten kruisigen. Men kan bezwaarlijk het hele Joodse volk collectief voor deze moord verantwoordelijk maken. Zo kan men ook niet het hele Duitse Volk collectief verantwoordelijk maken voor de wandaden van de nationaalsocialisten. 

    Wat de Christelijke kerken echter verzwegen is, dat de Christelijke God de God van het joodse volk is. Als de Christus op de kruisbeelden geen schaamlapje gedragen had, had iedereen kunnen zien dat Jezus een Jood was, een Jood, die leerde dat de Thora, van kracht bleef. 

    Benedictus XVI. veroordeeld nu weer het Joodse Israel, hij is de man, die op kousenvoeten in Jerusalem de blaue moskee binnenging. De man die zich als de vertegenwoordiger van Christus op aarde uitgeeft, gaat op kousenvoeten de tempel van de Antichrist binnen en steld daardoor de pseudogod Allah gelijk met de Joods-Christelijke God. Het zou nu wel voor iedereen duidelijk moeten zijn, dat het Vaticaan met de leer van Jezus van Natareth niets meer gemeen heeft.

    Men zou bijna geneigd zijn, de boodschappen van Fatima als waarheid aan te nemen, waar Maria zei, dat Rome, zij meende het Vaticaan, het ware geloof zou verliezen en de zetel van de Antichrist zou worden en dat vele kloosters na het jaar 1962( na het tweede Vaticaans concilie)  weiden van Asmodeus (de duivel van de wellust en onkuisheid) zouden worden. En zij herhaald het nogmaals in een andere boodschap, vele kloosters zullen oorden van verderf worden.  Ik heb de Mariaverschijningen altijd voor onzin gehouden, maar als men aandachtig deze boodschappen leest, en men ziet deze nu in vervulling gaan, gaat men toch wel nadenken.

    Nu, in het jaar 2010 gaat de rode Pascal Smet een beetje herrie maken omdat men het in de Joodse scholen met de zeden volgens hem te genau neemt. Hij zou het waarschijnlijk wel beter vinden dat ook daar pedofilie en homosexualteit zoals dat in Katholieke scholen met medeweten van Danneels het geval was,  zou worden aangeprezen. 
    Dat echter tegelijkertijd in de moskeen, die ook met ons geld gesubsidieerd worden, geleerd wordt dat vrouwen minderwaardige schepsels zijn en nog veel meer, daarover hoor ik Smetje niets zeggen. 

    Ik ben in Antwerpen tussen de Joden opgegroeid, we maakten wel eens grappen over hen en over de kleding van de orthodoxen, maar dat was nooit kwaad bedoeld. Mijn beste vriend tijdens mijn legerdienst op de Luchtbal was een Joodse jongen. De Joden hebben ons nooit last bezorgd, zij hebben nooit van ons verlangd dat wij onze zeden en gebruiken aan die van hen zouden aanpassen. Zij hebben ook nooit aanstoot genomen aan onze Christelijke symbolen. Ik heb ook nooit gehoord, dat Joodse "JONGEREN" autos in brand staken en met stenen naar trams en autobussen wierpen, ik heb ook nooit gehoord, dat Joodse JONGEREN van ouden vrouwen de halskettingen roofden en Vlaamse jongeren schikanneerden.


    >> Reageer (4)
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog eens en nu voor de laatste keer Alice Nahon.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik hier in de Duitstalige Gemeenschap vijftien jaar geleden in mijn privaatkapel een Oud-Katholieke parochie had, heb ik op een zondag in de preek, in het Duits vertaald, het gedicht van Alice Nahon voorgedragen. Deze preek heeft toen meer bewerkt als alle preken over hel en duivel enzv. De hele gemeente was diep geroerd en heeft er ook lessen uit getrokken. Het is een van mijn laatste preken geweest, daarna heb ik de soutane aan de haak gehangen omdat ik begon te twijfelen aan vele zogenaamde waarheden, die achtaf helemaal niet waar blijken te zijn. Maar ik ben wel trouw gebleven aan de leer van Jezus van Nazareht.

    Nu heb ik wel diep in mijn kaarten laten kijken, maar vroeg of laat moest het er toch van komen, de lezers van mijn blog mogen weten met wie ze het te doen hebben. Mijn echte naam is niet Kartuizer, maar ik heb voor de schuilnaam Kartuizer gekozen, omdat ik ook werkelijk als een Kartuizer leef. Een paar druppeltjes doopwater blijven altijd hangen en volgens (ook de Rooms Katholieke leer) ben ik geldig gewijde priester, maar dan wel in de oud-rooms katholieke kerk. Dat ik in deze Kerk ook later de hoogste wijding mocht ontvangen wil ik hier even terzijde laten, maar deze hoogste wijding, het bisschopsamt, gaf mij het recht, mijn twijfels te uiten over vele dingen.

    Dat was het, wat ik met het gedicht van Alice Nahon wou bereiken.


    >> Reageer (2)
    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nochmaals, 't is goed in 't eigen hert te kijken.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verheugd mij zeer, dat ik met het gedicht van Alice Nahon enkele mensen heb kunnen blij maken.
    Van snotteren bij het voordragen van een gedicht kan ik meepraten, Jutta, het is mij ook overkomen, toen ik als twaalf- jarige, twee jaar na de dood van mijn moeder, het gedicht "Moederke" van Guido gezelle moest voordragen. Je bent dus niet de enige. Hartelijk dank ook Lies en lucky9 voor jullie reactie. En Lies, over jou heb ik alleen maar goede dingen gehoord!

    Wij leerden toen vele gedichten, maar niet alleen gedichten, wij hadden een ware schat van een onderwijzer, hij leerde ons ook het gedicht Torens van Dietsland en het Galgenlied en dat in 1948 . We mochten elke week een briefje afgeven met een vraag, bvb. wat is een comeet, elke donderdagnammidag kregen we dan uitvoerig antwoord op onze vragen, en wij mochten echt vragen wat we wilden. Maar de mooiste dag van de week was de vrijdag, elke vrijdagnamiddag kregen we muziek. Onze onderwijzer had extra daarvoor een bandopnemer gekocht, die bandjes waren toen nog kleine spoeltjes waarop draad liep. Elke Vrijdagnamiddag dus kregen wij klasieke muziek, de symfonien en de concerten van Beethoven en Händel, Lizt, Brahms, Tschaikowski enz. Hij bracht mij de liefde voor de klasieke muziek bij. Het was een mooie tijd, later heb ik eerst na en na mijn platenverzameling gekocht en daarna nog eens dezelfden op CD. Telkens als ik nu deze muziek hoor, denk ik dankbaar terug aan deze goede onderwijzer. Deze man verstond het, van ons blije en gelukkige jongens te maken en dat is het wat nu overal ontbreekt. Ik zou zo graag willen, dat er overal stralende gelukkige kinderen zouden zijn, kinderen, die met van vreugde stralende ogen kijken, zoals de jongen hierboven die van vreugde straalt over het mooie geschenk dat hij heeft gekregen.
    (Clic op de foto voor een vergroting)


    >> Reageer (1)
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is goed in 't eigen hart te kijken nog even voor het slapengaan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij leerden toen we jong waren nog gedichten op school, maar toen leefden we nog in een beschaafde wereld, zonder computer en zonder TV en zonder wereldvreemde invloeden.
    Het was een mooie tijd, waaraan ik graag met weemoed  terug denk.


    ´t is goed in eigen hart te kijken
    nog even voor het slapengaan,
    of ik van dageraad tot avond
    geen enkel hart heb zeer gedaan;

    Of ik geen ogen heb doen schreien,
    geen weemoed op een wezen lei;
    of ik aan liefdeloze menschen
    een woordeke van liefde zei.

    En vind ik in het huis mijns harten,
    Dat ik één droefenis genas,
    Dat ik mijn armen heb gewonden
    rondom een hoofd, dat eenzaam was...;
     
    Dan voel ik op mijn jonge lippen,
    die goedheid lijk een avondzoen...

    ´t is goed, in ´t eigen hart te kijken
    en zo z´n ogen toe te doen.

    Dit prachtige gedicht van Alice Nahon heb ik als twaalfjarige geleerd en het heeft mij een levenlang begeleid.


    Wat mijn bijdrag, boter aan de galg, betreft, geloof ik, dat Jutta en ook Victor gelijk hebben de onafhankelijkheid van Vlaanderen is wel mijn levensdroom, maar ik heb nog nooit nagedacht over wie dan wel of niet de Vlaamse nationaliteit zou krijgen.


    >> Reageer (3)
    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep van een 74 jarige aan de komende en de de daarna komende generatie...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na vierenzeventig levensjaren heeft men vele ervaringen opgedaan, het is niet zo dat men alles beter weet omdat men ouder is, er zijn dingen, die jongeren beter weten als vele ouderen, maar bij de jongeren ontbreken de ervaringen en die zijn belangrijk.

    Als kind reeds heb ik geleerd spaarzaam te leven en de tering naar de nering te stellen, dus, nooit meer uitgeven als dat wat men heeft, eerst het geld verdienen en dan eerst met het gespaarde geld dingen kopen, die men denkt nodig te hebben. En zo leef ik nu nog, met mijn pensioen van 900 Euro per maand kom ik goed rond omdat ik voorgezorgd heb en omdat ik geen schulden heb en omdat ik nog steeds de tering naar de nering stel.

    In de loop der jaren echter heb ik mijn ervaringen opgedaan met het politieke systeem, ik heb politiekers zien liegen en huichelen, en vele, te velen, landgenoten geloofden deze huichelaars en lieten zich alles wijsmaken, daarbij gesteund door de regimetrouwe pers, die door de overheid gesubsidieerd wordt en zo is het nu nog. Wat wij vooral niet mogen geloven, is dat wat ons in de kranten en op de TV voorgeschoteld wordt, er wordt gelogen tot en met. Wij moeten leren  zelf een oordeel te vormen en wij moeten ons daartegen weren ons te laten hersenspoelen. De realiteit ziet er helemaal anders uit
      als dat wat ons door de pers en te TV en de politiekers wordt wijsgemaakt.

    Er wordt ons voorgespiegeld dat de EU een verrijking is, in werkelijkheid zijn de potentaten van de EU de doodgravers van Europa. Men heeft ons opgezadeld met Europese commisarissen, een deknaam voor Europese ministers, die niemand van ons gekozen heeft die van de Europese gemeenschap een ware dictatuur willen maken. Als wij de democratische rechten die onze voorvaderen voor ons met veel offers verwezenlijkt hebben willen behouden, moeten wij ons met man en macht weren tegen deze doodgravers van de democratie.

    Een groot gevaar voor Europa is het groene virus islam. Een middeleeuwse woestijngodsdienst overspoeld op het ogenblik Europa. In de naam van een immanente god die de verpersoonlijking is van de vleesgeworden duivel die overal dood en vernieling zaait wil men onze democratische vrijheden beknotten en uitroeien. Met al onze krachten moeten wij ons daartegen weren, als wij dat niet doen, bezegelen wij onze ondergang.

    In het verleden hebben ook onze voorvaderen moeten vechten tegen Vatikaanse potentaten, die van de hele wereld een theocratie wilden maken, ook in de naam van een immanente god, zij hebben deze strijd gewonnen. Maar opnieuw steekt de Vaticaanse draak de kop op met allerlei uitspraken die zeer sterk op islamistische meningen gelijken. Ook daartegen moeten wij ons weren. Iedere mens is vrij aan een God te geloven, maar dat is dan wel een privaatzaak, waarmee men anderen niet moet lastig vallen want er zijn ook vele vrijzinnigen die niet aan een God geloven.

    Ik ben nu vierenzeventig, en als de nieuwe generatie en de komende niet voor het behoudt van onze democratie vecht, zal ik de ondergang van ons avondland wel niet meer meemaken, maar zij wel. Ik kan alleen maar hopen dat zij ten strijde trekken want anders ziet het er voor hen niet goed uit.


    >> Reageer (1)
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boter aan de galg....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle moeite van Bartje was dus boter aan de galg. Gelukkig maar, want de man was bezig Vlaanderen aan de gegrimmeerde Waalse nicht te verkopen, hij besefte het in zijn naiviteit waarschijnlijk wel niet, maar zelfs "slimme mensen" kunnen soms zeer naief zijn.

    Nu heeft de laatste Coburger het rode tuig ingeschakeld, alles is goed om zijn postje en dat van zijn houten Klaas te behouden. De man heeft nog steeds niet begrepen dat er op enkele kontlikkers bijna geen belgen meer zijn.

    Het rode tuig zal nu niet nalaten desnoods nog meer paletten in brand te steken en nog meer bedrijven in het faillissement te storten zoals ze dat met Opel Antwerpen en nog vele andere bedrijven gedaan hebben, hoe meer werklozen hoe beter voor de vakbonden. Het wordt echt hoogste tijd dat het Volk wakker wordt. Wanneer zal eindelijk ook in dit onrealistische land de stem van het Volk weerklinken " Wij zijn het Volk en er moet nu eens eindelijk een einde komen aan het bedrog van al deze politieke zakkenvullers en postjesjagers" In een ware democratie komt alle macht van het Volk! In Vlaanderen heeft de meerderheid van het Volk rechts gekozen, het was dan wel voor de verkeerde partij, maar men meende wel rechts!

    De enige goede oplossing is, NVA en Vlaams Belang aan één zeel, dan wordt Vlaanderen vrij en is het eindelijk afgelopen met de tjeven en de andere volksverraders alleen zo kan het! En, verontschudiging voor deze ongecultiveerde bemerking maar voor éénmaal kan het wel eens, dan schijten ze in Laken en in Bergen in hun broek!

    Vlamingen, wordt nu eens eindelijk wakker! En nog eens ongecultiveerd, laat ze maar schijten!


    >> Reageer (4)
    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beging van het einde.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet ernaar uit, dat het belgische schip totaal gestrand is, de Vlamingen willen eindelijk de belgische dwangbuis van zich afwerpen. Het is echter wel jammer, dat er in het Vlaamse kamp nog steeds volksverraders zijn, uiteraard van rode kleur, die alleen maar aan de eigen postjes en inkomsten denken, nietwaar Carolientje? De laatste Coburger wringt zich in alle mogelijke bochten om zijn postje te behouden, zijn zoon, houten Flup, zal echter hoogstens nog koning van de Walen kunnen worden, maar den wel met een hongerloontje en zonder hefschroefvliegtuig. 

    Zo heeft dan Bart De Wever toch nog iets bewerkt, de man mag dan volgens woestijnvis wel de tweede slimste zijn, maar in zijn naiviteit had deze slimmerik nog niet begrepen dat het belgische schip niet meer te redden is en dat er met de Franstaligen niet te praten valt. Het was gewoon walgelijk hoe deze zogenaamde republikein de opdracht van zijne majesteit als verduidelijker aanvaardde. Domheid wordt altijd bestraft!

    Maar ik denk niet alleen aan Vlaanderen en het kleine belgenland, dat tenslotte maar een vliegenscheet is op de kaart van Europa. Ik denk aan heel Europa. De Europese regenten, die tegen de uitdrukkelijke wil van het Volk regeren hebben hun langste tijd gehad. De roep van het Volk, wij zijn het Volk! Wordt steeds luider en tenslotte komt in een democratie alle macht van het Volk. Daarom wil de Europese dweil met zijn potentaten die zich Europese commisarissen noemen, en zeer ondemocratisch door niemand gekozen werden, deze democratie afschaffen en van Europa een dictatuur maken, nog erger als de voormalige Sowjet Unie. Maar ook dat hebben vele Europeanen doorzien en vroeg of laat zal het Volk deze zelfbedienings potentaten ter verantwoording roepen en een einde maken aan hun luxusleventje op kosten van het Volk.

    Het Volk wordt langzaam wakker, de roep wordt steeds luider, wij zijn het Volk! Daar kan ook een nestbevuiler als de Duitse, op zeer dubieuse wijze gekozen, president Wullf niets aan veranderen, ook hij zal vroeg of laat de rekening van het Volk gepresenteerd krijgen.  
     




    >> Reageer (3)
    18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij Europeanen mogen de hoop niet opgeven...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enkele weken geleden schreef ik in mijn blog, dat er voor Europa nog hoop is. Vandaag wil ik dat nogmaals herhalen. Ik weet wel, dat velen de hoop reeds hebben opgegeven en geloven dat Europa uiteindelijk aan de islam zal zijn uitgeleverd. Ik geloof dat niet.

    Het verzet van het Europese Volk tegen de islamisering wordt van week tot week groter. Onder druk van de stem van het Volk begint nu ook reeds Angela Merkel een andere toon te zingen, niet omdat zij zo volkslievend is, maar omdat zij de stemmen van de CDU kiezers ziet verminderen. Maar voor de CDU en de andere zogenaamde Europese democratische partijen is het te laat.

    Het Volk dat eindelijk wakker geworden is, zal weer roepen:"Wij zijn het Volk" Er zullen andere partijen komen, die de wil van het Volk zullen respecteren.

    Het grote Europese offensief tegen de islamisering zal 2012 starten. Het zal hevig zijn en bloedig, omdat dat het niet anders kan. Er komen enkele zware jaren op ons toe, maar 2016 zal Europa weer zichzelf zijn en zal er op het hele Europese grondgebiet geen enkele moslim meer wonen.

    De grote meerderheid van het Europese Volk hunkert naar zijn oude waarden en normen en zal daar ook voor vechten. Een wereldvreemde middeleeuwse cultuur zoals de islam is in Europa ongewenst. De Europeanen hebben in het verleden gevochten tegen de theocratisch Roomse potentaten en heeft deze uiteindelijk uitgeschakeld. Het Europese Volk wil een democratische rechtsstaat waarin Godsdienst privaatzaak is. En nogmaals, de islamisten kunnen zich niet op de wetten van Godsdienstvrijheid beroepen, omdat de islam geen Godsdienst maar een ideologie is, ommanteld met een Godsdienstig manteltje.

    Ik blijf erbij, er is nog hoop, wij zullen overwinnen.


    >> Reageer (2)
    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag geen politiek .....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige week heb ik de licens voor mijn antivirusprogram verlengt tot 11.11.2013. Ik ben benieuwd of ik dan als 77 jarige nog in de mogelijkheid zal zijn er weer eens drie jaren aan toe te voegen.

    Al enkele jaren heb ik het Antivirusprogram van Emisoft in mijn computer. Emisoft is een Oostenrijkse firma, dus Europees en niet Amerikaans. Sinds ik Emisoft als antivirusprogram heb, is mijn computer een ongenaakbare burcht geworden voor alle vijandelijke internetpiraten.

    Daar bovenop heb ik dan Online Armor eveneens van Emisoft. Online Armor is de Firewall in het Nederlands de schutsmuur tegen alle vijandelijke indringers.
    Deze schutsmuur waakt over de toegang tot het internet.
    Hij filtert gevaarlijke inhouden uit de webseiten.
    Hij waakt ook over het verhouden der programs.
    En dan hebben we nog de Keylogger, keyloggers zijn spionageprograms die alles optekenen wat men op het toetsenbord intipt. Online Armor maakt dit voor de spionnen onmogelijk.

    Het is natuurlijk niet mijn bedoeling reclame te maken voor Emisoft, maar wat goed is mag wel aangeprezen worden.

    Het is wel mijn bedoeling en mijn vaste wil nog tot 2013 en hopelijk nog langer met mijn blog verder te gaan en, ik kan het niet helemaal laten, ik hoop dat Vlaanderen dan reeds een Republiek zal zijn.


    >> Reageer (2)
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aartsbisschoppelijke meningen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aartsbisschop Léonard is van mening, dat Aids een soort van rechtvaardigheid is. De man meent natuurlijk een rechtvaardige straf van zijn god, die steeds meer en meer op de islamgod begint te lijken. Een god die ook kinderen die met het aidsvirus geboren worden "rechtvaardig straft."

    De aartsbisschop zou beter zijn mond houden als het om sexualiteit gaat en in de eigen winkel opruimen.

    Iemand die het voor rechtvaardig houdt, dat mensen met het Aidsvirus besmet worden, moet wel van zinnen zijn. Men zou kunnen zeggen, dat het in vele gevallen om domheid of onwetenheid gaat, maar met rechtvaardigheid heeft dat niets te maken.

    Er is ook nog een tijd geweest, dat de Kerk de pest en de Cholera als een rechtvaardige goddelijke straf bestempelde. En we zijn de tijd nog niet vergeten, dat dezelfde Kerk leerde dat zelfbevrediging een doodzonde was, die moest gebiecht worden, waarbij de biechtvader tot in de details wou weten of men het alleen gedaan had of met anderen en met of zonder spermaverlies. Wij hebben er toen al het onze over gedacht en meenden, dat sommige priesters, (niet allen) sexueel-gefrusteerden waren. Om deze nieuwsgierige indiscrete vragen te vermijden zeiden we dan maar dat we gesnoept hadden.

    Dat op het ogenblik de kerken leeglopen, houd ik voor een rechtvaardige straf. Het gehuichel van vele priesters en bisschoppen is te groot geweest.


    >> Reageer (1)
    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kartuizer is weer op draf....2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het blog van Het Vrije Volk las ik vandaag een zeer interessant artikel: "Paus Benedictus doet aan historisch revisionisme"

    Voor meer als 90 % kan ik mij daarbij aansluiten, uitgenomen de daarstelling van de Jezus figuur. Het is nu eenmaal een vaststaand feit, dat zowel de Katholieke Kerk als de reformatorische met de teksten van het Nieuwe Testament geknoeit hebben en van de mens Jezus een God gemaakt hebben. Ik raad de lezers van mijn blog aan, het artikel te lezen, er staan vele verassende waarheden in. Men vindt het Vrije Volk bij de aanbevolen steks van Angeltjes.

    Het is opvallend, hoe weinig er in onze vaderlandse pers bericht wordt over de komende regering in Nederland. Ik ben daarover niet verbaasd, de PVV gelijkt toch teveel op het V.B. en daarover moet zoveel mogelijk gezwegen worden.

    De Waalse gegrimeerde nicht schijnt haar geduld te verliezen. Ze schijnt nog niet begrepen te hebben, dat Brussel helemaal niet bij de Waalse armoedzaaiers wil omdat er in Brussel al teveel steuntrekkers en armoedzaaiers zijn, die door de Walen niet zouden kunnen onderhouden worden. We zullen wel zien hoe het verder gaat, ik blijf erbij, in 2010 komt er geen federale regering meer, en hopelijk nooit meer. Dat het woestijnvisprodukt nu kort voor het barsten staat, is duidelijk. Zijn haat tegen het V.B. heeft hem tot nu toe alleen maar windeieren gelegd, en weer zijn er in Vlaanderen 800.000 bedrogen kiezers die de fabeltjes van de VRT en de pocokranten geloofden. 

    Ik weet niet, of het Vlaams Belang Vlaanderen kan redden, dat zal men alleen maar kunnen beoordelen als de partij bij de volgende verkiezingen voldoende stemmen krijgt voor een absolute meerderheid en de macht krijgt om haar program in werkelijkheid om te zetten. Maar ik geloof aan het Vlaams Belang omdat het de enige partij is, die rechtlijnig is en alleen maar het belang van Vlaanderen en de Vlaamse mensen beoogt. Ik zie voor Vlaanderen maar één oplossing, een onafhankelijke republiek in een confederatie met Nederland.   


    >> Reageer (0)
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sluipende gift Islam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik al meermaals in mijn blog herhaald heb, is de woestijngodsdienst islam het grote gevaar voor Europa.

    De islam is namelijk geen godsdienst maar een ideologie verhult met een godsdienstig manteltje. Het geschreeuw van de aanhangers van moga naar godsdienstvrijheid is dus een klucht, omdat de islam geen godsdienst is.

    De ware aard van de islam kunnen de lezers van mijn blog bij Angeltjes vinden.

    Gelukkig zijn er mensen die het Volk opmerkzaam maken op het sluipende groene gift islam. Deze mensen, zoals Geert Wilders en in Vlaanderen Filip Dewinter worden door de rode neonazis en de regimejournalisten die niet waar willen hebben wat niet in hun politieke kraam past als racisten daargesteldt. 

    Al jarenlang zijn de Europese politiekers bezig stelselmatig de Europese cultuur te vernietigen. Deze cultuur is Joods-Christelijk en Humanistisch. Als er een paar honderd priesters gevonden worden die zich misdragen hebben, staan de kranten bol daarvan, er wordt dan over pedofielie geschreven alsof alle priesters pedofielen waren. Dat echter een 35 jarige moslim een tienjarig meisje als bruid neemt, darover leest men in onze kranten niets! Dát moet natuurlijk verzwegen worden want het werkelijke doel is, de Christelijke cultuur te vernietigen.

    Vroeg of laat zullen deze Europese pseudopolitiekers de rekening van het Volk betaald krijgen, het zal hen niet beter gaan als de Franse koningen bij de opstand van het Franse Volk. Het geduld van het Volk neigt ten einde.

    Wij, de Europeanen zijn het Volk en wij laten ons niets meer wijsmaken door dwijlen en ander uitschot.   


    >> Reageer (0)
    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.03.11 uur Kartuizertijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk was er goed nieuws deze week, Nederland krijgt dank zij Geert Wilders een rechtse regering. Tot grote ergenis van hare narrigheid tante Bea, en de rode neonazis.

    Het politieke spel van de Amsterdamse D.66 rechters is echter wraakroepend, de partij verbieden zoals het bij ons met het Vlaams Blok gebeurde, lukt in Nederland niet, maar men wil wel de partijleider het zwijgen opleggen dus monddood maken. Ik geloof echter, dat het Nederlandse Volk zich daartegen massaal weren zal. In het Duits zegt men: " Was macht es eine Eiche schon aus, wenn eine Sau sich daran reibt!" De Sau, het Varken, de D.66 rechter, kan de Eik, Geert Wilders, echt niet schaden, door zich eraan te wrijven. Geert blijft onbuigzaam.

    "Er stonden drie galgen op het galgenveld,
    de kraaien hebben het voortverteld....."
    Wie kent het gedicht nog? Mischien kan de redactie van Angeltjes het publiceren.

    Ook in het overige Europa is er goed nieuws. De tijd van het voormalige FDJ-meisje Angela Merkel als bondskanslier schijnt bijna voorbij te zijn, de CDU zakt af naar de vijftien procent. Een nieuwe partij is in aantocht, een partij in de zin van Geert Wilders, die volgens de laatste berichten zeker de 26 % zou halen. Het Duitse Volk wil geen nieuwe Nazidictatuur. Het was toch Merkel, die de pers wou voorschrijven wat zij mocht berichten en wat niet! Dat hebben de Duitsers onder het Naziregime al eens meegemaakt.

    Bij ons in belgistan is er geen verheugend nieuws te melden. De politieke viswijven klungelen maar verder en zoals ik maanden geleden reeds zei, er komt dit jaar geen nieuwe federale regering, ook al probeert de Coburger zijn baantje veilig te stellen. Zou de man werkelijk zo dom zijn dat hij niet begrijpt, dat er hoogsten nog 500 belgen in dit land zijn? Meer waren er enkele weken geleden in Brussel toch niet, en dan nog overwegend Franstaligen!
     
    Bart De Wever staat kort voor het barsten in zijn hoogmoed. Het moet hem wel zwaar vallen, voortdurend in het woord te worden gevallen door de vrijmetselaar en antivlaming die als mol in het NVA is binnengeslopen, het rode crapuul bepaald nu de weg van het NVA! Hoe kon de tweede slimste mens zo dom zijn? Er is helemaal geen stekker uitgetrokken, het geklungel begint nu opnieuw, het is "der Zug nach Nirgendwo!"




    >> Reageer (2)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldens
    blog.seniorennet.be/goldens
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mickey_mousse
    blog.seniorennet.be/mickey_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!