KVE is de personeelsvereniging van Electrabel.
Links
  • Wensen van onze leden
  • Privacy nota
  • KVE Maandkalender

    Inhoud blog
  • Wensen van Gerda Claessen
  • Kerst en Nieuwjaarswensen van onze leden uit eigen werk
  • 06/09/2020 Bretagne
  • 06/12/2019 Praatcafé: Tafelversiering voor Kerstmis
  • 20/11/2019 Lezing : Seksualiteit bij ouderen
  • 09/11/2019 Wandeling in de Schorre
  • 24/10/2019 Wintercyclus: De Europese Unie door prof.H.Vos
  • 08 tot 11/10/2019 Midweek Beek
  • 08 tot 12/09/2019 Reis naar Picardië
  • 05/09/2019 Zomer van 50plus: The Sixties
  • 27/08/2019 Blindengeleide honden en kasteel Loppem
  • 23/08/2019 Wat met honing ?
  • 23/06/2019 tot 30/06 Reis naar Dordogne
  • 04/06/2019 Daguitstap: Zeeland en Neeltje Jans
  • 16/05/2019 : Ontmoetingsdag 2019
  • 06/04/2019 Sport & ontspanning: Wandeling Brabantse Wal
  • 05/04/2019 Praatcafé: Tafelversiering maken
  • 23/03/2019 Geleid bezoek: Carolus-Borromeus en kantkamer
  • 13/12/2018 Erfenissen & Successieplanning
  • 07/12/2018 Praatcafé: zelf kerstversiering maken
  • 9/10/2018 Wandelmidweek
  • 19/09/2018 Citytrip Hamburg
  • 29/08/2018 Met Kris op de fiets
  • 21/08/2018 Mechelen: Hof van Busleyden en Begijnhof
  • 10/07/2018 Daguitstap Leiden (NL)
  • 26/06/2018 Zomerwandeling De Trappisten
  • 03/06/2018: Achtdaagse zomerreis naar de Charente Maritime

  • Archief
  • Alle berichten


    KVE 50+ VZW is een afdeling van KVE
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/09/2015 Fietsen met Kris

    Fietsen met Kris in Kalmthout

    Volgens de weerberichten leek dinsdag de beste dag te zijn en buiten de soms hevige wind bleek dat inderdaad ook zo te zijn.

    De deelnemers waren stip op tijd zodat we om 9.30 uur konden vertrekken. 5 gewone fietsen en 3 elektrische fietsen (5 mannen en drie dames) vertrokken gezwind met wind op kop maar gelukkig goed beschermd door bomen en hagen. Dus dat viel heel goed mee.

    De tocht voerde ons langs de prachtige villa’s (kastelen) die hier te bewonderen zijn. Veilig beschermt door hagen en hekken maar die toch voldoende doorkijk toonden. Ook de villawijk in Kapellen riep ver-bewondering op.

    Hoogtepunt in deze voormiddag lag ongetwijfeld in het natuurgebied “De Uitlegger” waar we onze eerste stop hielden aan een houten prieeltje. Een hapje en een drankje konden er best in. Het moet gezegd dat dit een prachtig stukje natuur is waar we volop van genoten.

    Vandaar via Brasschaat, kapellen en Stabroek naar HollandsPut waar we van onze middag lunch konden genieten. We leerden hier dat veel sla eten helpt om een gezonde lijn te bekomen. Zelfs met frieten !

    Holland here we come!  Via enkele kleine dorpjes, mooie dreven en zo rond het Natuurgbied Kalmthoutse Heide” bereikten we Huybergen. Tijd voor een drankje en ja hoor juist op tijd om een regenbui te ontlopen. Dat was pas goede timing!

    Na wat warme chocomelk – thee – en natuurlijk Duvel terug op weg langs de Verbindingsweg dwars door de “Kalmthoutse Heide”. Dit was het zwaarste stuk – wind op kop of schuinrechts. Sommige dienden hier toch hun beste krachten aan te spreken.

    Gelukkig lag aan het einde van de tocht Taverne De Heidehoeve met open deuren op ons te wachten.

    Eerst de fietsen en overtallige kledij opbergen en dan een lekkere versnapering en voor de dorstigen een lekkere pint of zo …

    Hier werd zelfs het probleem van pinkende let verlichting op gelost. Waarvoor een fietstocht goed kan zijn.

    Met algemeenheid van stemmen kreeg Luce de beker van sportiviteit ! Knap gereden.

    Afgesproken werd om onze volgende tocht te organiseren in april 2016.

     

    Technische data:

    Vertrek: 9.30 uur

    Gemiddelde snelheid: +/- 16,5 km per uur (rusttijden niet inbegrepen)

    Rijtijd: +/- 3 uur

    3 elektrische fietsen + 5 gewone fietsen (1 koersfiets inbegrepen)

    Aankomst: +/- 15 uur

     

    Dank aan Kris voor de voorbereiding van deze mooie tocht. Nog van dat !

     

    Romain







    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/09/2015 Praatcafé: Schatten van schatten

    Schatten van schatten

    Rik Dupain, van het veilinghuis Amberes, had meer dan de handen vol om alle “schatten” die verzameld werden deskundig te bespreken en te schatten.

    Schilderijen, gravures, porselein, vazen, antieke ‘spullen’, een pre historisch telegraaf toestel, een viool, beeldjes, enz. alles kwam onder ‘de hamer’.

    Rik ontpopte zich ook tot een geweldig verteller en kon uit zijn uitzonderlijke ervaring

    putten om ons boeiend te onderhouden en ‘les’ te geven bij het ontdekken van vervalsingen.

     

    Dat was eens iets anders.

     

    Romain







      
















    04-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.04/09/2015 Citytrip Valencia

    04/11/2015 tot 08/2015  Citytrip Valencia

    Valencia dus, gekend bij iedereen door Europa’s (of ’s werelds) bekendste zanger. Iets met sinaasappelen en in meer volkse versies met bioscopen of zo …. Volgens de vakantiefolders een stad met 300 dagen zonneschijn per jaar.

    Vrijdag vier september stonden we al heel vroeg te wachten op een voor ons onbekende parkeerstrook in Kontich. Pas als de bus arriveerden voelden we ons zeker dat we op de juiste plaats stonden. Onbekende mensen stapten uit auto’s richting bus. Onder die mensen een meisje met rode haren. De dochter van een van de medereizigers dachten we. Op de bus werd Roodhaartje voorgesteld als Manuela, onze reisgids. Een goede keuze dachten we, een keuze die later bevestigd werd. Via Eindhoven Airport met de vliegende bus naar Valencia Airport en dan met een gewone bus naar het hotel, in het centrum van de stad. Na de check-in volgde, middels een wandeling, een eerste kennismaking met het centrum van Valencia. De arena voor de stierengevechten (of concerten), het station, de post en de verkeersvrije zone werden een eerste keer verkend. Na een heerlijke maaltijd was er nog mogelijkheid om nog eens rond te wandelen of gebruik maken van het terras dat een slimmerik speciaal voor de dorstige Vlamingen voor de deur van het hotel had neergezet.

    Na een superlekker ontbijt startten we op zaterdag met een nieuwe wandeling door de stad. De voornaamste doelwitten van deze wandeling waren de ‘Catedral de la Seo’, en de Iglesia de San Juan del Hospital en de pleintjes die rond dit gebouw liggen. Onderweg werden het station en de post met een grondiger bezoek verkend, vooral het stationsgebouw is met zijn mozaïeken verrassend. Onderweg werd de ‘Horchateria de Santa Catalina’ bezocht en de gekende traditionele drank genuttigd (een geliefde lokale dorstlesser gemaakt van aardamandelen (chufa), water en suiker.  

    Na de lekkere lunch was het terug tijd om de benen te strekken richting de drooggelegde rivierbedding van de Túria, nu een langgerekt stadspark. Onderweg botsten we al eens op fitnesstoestellen die door de sterksten, waaronder Vic, werden uitgetest.

    Op het einde van het park is een stuk nieuw Valencia gebouwd met ondermeer het operagebouw, het wetenschapspark en het oceanografisch park. Meteen werd duidelijk waarom Spanje zo een diepe crisis heeft gekend. De bus bracht ons naar het hotel en ’s avonds werd de maaltijd in een restaurant genuttigd.

    Op zondag bracht de bus ons naar Zagunto, een dorpje buiten Valencia. Trekpleister daar zijn een Romeins theater en de overblijfselen van een fort bovenop een berg. We dienden er wel wat voor over te hebben want het was een steile klim. Na een meer comfortabele afdeling werd er gegeten in een plaatselijk restaurant/museum met als thema treinen en voor de elektriciens een stokoude transformator, waarschijnlijk begin 1900. Op het menu stond ondermeer een superlekker gekruid hammetje.

    In de namiddag werd het nabijgelegen Parque Natural de l’Albufera bezocht. Jammer dat de boot nogal wat lawaai maakte waardoor de meeste vogels zich diep verscholen in het riet wegstopten. Na alweer een lekkere maaltijd in het hotel was er nog kans op een avondwandeling of zoals ikzelf, op tijd in bed.

    Maandag kondigde zich met lichte regen slecht aan. De voorbije dagen waren we er steeds aan ontsnapt, maar vandaag zouden de hemelsluizen precies niet dicht blijven. Via de overdekte markthal Mercado Colón, een ontwerp van een leerling van Gaudi en met art nouveau kenmerken bestormden we het stadhuis van Valencia en werd de centrale traphal door de voltallige groep bezet voor een groepsfoto. Na het stadhuis terug aan de Valencianen te hebben overhandigd was het tijd om een van de meest indrukwekkende gotische bouwwerken te bezoeken, het Lonja de la Seda, met zijn gigantische gedraaide zuilen.

     

    Daarna was er nog wat tijd over om de Marcado Central te bezoeken, een grote overdekte markthal waar de Pata Negra rijkelijk aanwezig is, maar bijna onbetaalbaar. Tijdens de lunch werden de hemelsluizen rijkelijk open gezet, we waanden ons al in ons eigen landje. Om drenkelingen te vermijden werd de vrije keuze gelaten voor de namiddag. Sommigen gingen terug richting hotel, een deel bezocht het museum voor schone kunsten, Museo San Pio V en drie dapperen namen de taxi naar het oceanografisch park. Het park met het tweede grootste aquarium ter wereld is echt een aanrader en met een halve dag kwamen we nauwelijks toe. Vanwege het slechte weer was er die namiddag geen dolfijnshow, waarschijnlijk zijn ze minder waterbestendig dan hun collega’s in Boudewijnpark.

    Na alweer een zeer lekkere maaltijd in het hotel was het tijd om stilaan in te pakken. Dinsdag was immers vertrekdag.

    Dinsdagmorgen werd met de autobus de haven van Valencia bezocht en het voormalige Formule 1 circuit. Helaas werden we tijdens de wandeling geconfronteerd met een pijnlijke uitschuiver die Nina een gebroken beentje in de voet bezorgde. Na een wandeling over de pier en voor sommigen het strand was het eindelijk zover. Op het menu stond deze keer een echte Valenciaanse paella. Met volle buiken reden we voldaan terug naar Valencia Airport. De moderne gebouwen van de universiteit konden ons maar matig boeien want de hele bus zong uit volle borst:

    Valencia
    Waar de sinaasappelen groeien in de gloeiend hete zon
    Valencia
    Waar de rode rozen bloeien aan de rand van je balkon

    Valencia
    Waar verliefde paartjes dromen bij een glaasje rode wijn
    Valencia
    'k Zou zo graag weer in de mooiste stad van Spanje willen zijn

    Op de luchthaven van Eindhoven namen we afscheid van Manuela en op de terugweg naar Kontich werden Hugo en Vic met een warm applaus bedankt voor de fijne organisatie.

    Das just heeee!


    Gegroet en tot de volgende keer

    Marc en Hilde

      




















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .



























      


    26-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26/08/2015 Bezoek aan het Stadhuis van Antwerpen

    Bezoek aan het Stadhuis van Antwerpen.

    Dit bezoek aan het Stadhuis werd georganiseerd door de Stad Antwerpen bij gelegenheid van de 450e verjaardag van dit prachtige renaissance paleis. 2 enthousiaste groepen waren vol verwachting om dit bezoek aan te vatten.

    Niet alleen de politieke, culturele, economische en sportieve gebeurtenissen passeren de revue maar ook de bouwkundige snufjes en de huidige mankementen werden getoond. Het gebouw is inderdaad aan een dringende restauratie toe.

    Van de schuilkelders via de Trouwzaal, met een herontdekt authentiek harmonium, tot de bovenste verdieping met een onuitgegeven blik op de plechtige koopmanshuizen niets werd ons weerhouden. Eens te meer viel ons de pracht van de verschillende zalen en inkomhal op. Voorwaar een Antwerpenaar mag er fier op zijn.

    We besloten dit bezoek met een lekker pintje of zoiets op een zonnig terrasje.

     

    Romain














      














    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .



      
















    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06/08/2015 50 plus sport: minigolf aan de Dikke Mee

    minigolf aan de Dikke Mee.

    Prachtig zomerweer. Ideaal om een namiddag gezellig te minigolfen. De omgeving van de “Wilrijkse plein”, daar waar vroeger het bekende café Dikke Mee stond, midden in het groen is natuurlijk een ideale omgeving om de 18 holes af te werken.

    ‘Hole in one’ en zelfs ‘one in hole’ werd door de kenners gewaardeerd. Er dienden toch moeilijke, ingewikkelde structuren overwonnen te worden. Zelfs een wespensteek kon het plezier niet bederven.

    Daarna was hole 19 zeer welkom en werd er nog nagepraat over de geleverde prestaties.

    “Krak” van de dag was met voorsprong Jan Van Hoof die toch bekende om stiekem te oefenen met de kleinkinderen aan zee.

    Knap zo Jan!



      

      

      


    09-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09/07/2015 Smakelijke trip door Wallonië

    2° Smakelijke trip door Wallonië





      




















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .
















    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07/07/2015 Petanque in Wijnegem

    Petanque in Wijnegem

    Wat is een jaar toch snel voorbij, op 7 juli was het weer PETANQUE-namiddag in Wijnegem, een jaarlijkse goede gewoonte!!! Ondanks de hittegolf van de voorbije week, was het dinsdag goed te doen, er vielen zelfs een paar druppels regen, de wind deed zijn werk om de temperatuur redelijk te houden. Spijtig, maar niet iedereen kwam opdagen,  maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de ambiance en met twee jonge mannen, Aden Benoy en Kevin De Vos, in ons midden (senioren van de toekomst !), Aden is Amerikaan die nog nooit van petanque had gehoord en toch wou meespelen! Rond de klok van 17 uur waren de teerlingen geworpen, wat zeg ik, alle ballen gegooid en was men druk bezig de punten te tellen. Of we nu laatst of eerst werden afgeroepen, iedereen kreeg een prijs. Individueel was AN MEEUSEN (KVE50+) de beste en de “Trofee Romain Bullens” (de ploeg met de meeste punten) gaat voor een jaar naar TOL. Toch iets extra’s waar men fier op mag zijn. Proficiat voor TOL en An Meeusen.

    Bij leven en welzijn hopen we mekaar volgend jaar terug te ontmoeten!!

     

    Sylvia De Brabander (AAS vzw)






















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .

























    30-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/06/2015 Kleine Brogel

    .






































    15-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15/06/2015 Reis Griekenland

    .






































    09-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.09/06/2015 Fietsen met Kris

    Fietsen met Kris

    Om 9.30 uur kwamen de eerste fietsers toe in Ruisbroek aan de Sint Catharinakerk. Dus goed op tijd om de fietsen, elektrische en andere, boven te halen. Bewondering voor de ‘oude’ fietsen en de elektrische met uitwisseling van de technische karakteristieken. Herman viel op door de technische kennis van de elektrische fiets en gaf nuttige informatie. Stipt op tijd vertrokken richting Eikevliet. Dan naar Hingene. Onderweg even een stop om te drinken en iets te ‘knabbelen’. Verder naar Bornem en Weert met ondertussen herstellen van een klein zadelprobleem. Vervolgens Branst en Sint Amands. Hier was een stop voorzien in volkscafé De Leeuw waar de meegebrachte ‘bokes’ konden opgegeten worden.

    Na deze welkome verpozing reden we over het ‘Jaagpad’ langs de Schelde van Mariekerke naar Temse (over de brug van de Schelde). Hier konden we uitblazen, in een lekker zonnetje, op een terrasje.

    Wegkapitein Kris vond het dan tijd om het laatste stuk aan te vatten. Terug de Schelde over langs het Schelde-jaagpad en het kanaal Brussel – Schelde naar Ruisbroek. Hier kwamen we aan omstreeks 15 uur.

    De gemiddelde snelheid bedroeg 16,8 km/uur.

     

    Deelnemers waren enthousiast en kijken uit naar een volgende afspraak.

    Vermoedelijk wordt dat ‘omgeving Kalmthout’. Er werd ook afgesproken om drie data, opeenvolgend, aan te stippen en dan 1 week op voorhand, als er meer zicht is op het weer, af te spreken.

    Was jij er niet bij ? Jammer voor jou.

     

    Romain


















    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19/05/2015 Stadswandeling en museum: Rubens privé

    Rubens Privé







      









      





      


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .






      







      

      






    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07/05/2015 Schoonhoven - Zilverstad

     Schoonhoven - Zilverstad

    Op 7 mei maakten wij onze uitstap naar Schoonhoven , dé zilverstad van Nederland.  Dit was een trip met een zilveren randje, een schitterende dag op alle gebied.

    Het begon al goed mee te vallen vanaf ’s morgens.  Iedereen was méér dan op tijd ter plaatse zodat we zelfs vroeger konden vertrekken.  Tijdens de reis werd onze bus wel gewassen met hemelwater maar daar hadden wij geen last van.  Eenmaal ter plaatse aangekomen is er geen spatje regen meer gevallen. 

    We werden prima ontvangen in hotel-restaurant Belvédère waar we koffie met gebak kregen.  Het was echt de moeite waard want het was geenszins een stukje vlaai maar een echt gebakje naar keuze.

    Daarna kregen wij een filmvoorstelling rond zilverwerk en bezochten de grootste zilverwinkel en hofleverancier van Nederland.  Het huis Rikkoert beschikt over een prachtige collectie uit hun eigen goud- en zilversmidatelier.

    Sommige dames konden  aan de verleiding niet weerstaan en er werden meerdere juwelen en kettingen aangekocht. 

    De innerlijke mens werd ’s middags in Belvédère weer goed verwend met een soepje en een uitgebreide broodlunch.  Daarna werden we opgewacht door gidsen in het Nederlands Zilvermuseum die ons lieten kennis maken met hun mooie collecties.  Ter plaatse konden wij zelfs zilversmeden met stage aan het werk zien. 

    En nog was de dag niet ten einde want er stond een stadswandeling op het programma.  We hadden een schitterende gids die met fierheid over zijn stad vertelde, die ons op bijzondere plaatsen bracht en alles doorspekte met humor.

    In ‘Lekzicht’ kregen wij de finishing touch in de vorm van een gratis aangeboden drank door KVE50+.  We denken met veel plezier en warmte terug aan deze fijne dag met aangenaam gezelschap en een bijzondere bestemming.  Dit vraagt naar meer.  Proficiat.

    Mia Pincket




      

















      










    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .
      




    24-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24/03/2015 Ontmoetingsdag

    Ontmoetingsdag 2015.




























      






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    .





















    Info@50+

    Stel je vraag aan het bestuur 50+


    Hoofdpunten blog vzw50plus
  • 20/08/2020 Kom - uit - uw kot - wandeling
  • 19/10/2020 Wintercyclus met Prof. J_P Van Bendegem
  • 14/11/2020 Schietveldwandeling
  • 16/11/2020 Wat met Brussel door Luckas Vander Taelen
  • 12/12/2020 Wintercyclus met M.Van Droogenbroeck

    Startpagina !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!