Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag 1 mei. Bloeimaand.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Buiten is het grijs en stil.
    Ik hoor nog geen vogels zingen.
    Het is donderdag,
    dus marktdag in Scheveningen.

    ’t Is meie, ’t is meie

    De kerzelaar zijn trouwgewaad
    heeft aangedaan:
    vandage moet hij, meidag is ‘t,
    ter bruiloft gaan.

    Komt vinken en klinken hier,
    vroeg in de mei,
    en zitten en zingen
    en spelen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dicht mist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is dichte mist rondom. De Pier is niet te zien, het Kurhaus is niet te zien en ook de duinen liggen onder een dikke deken van de mist. Maar er is hoop, want achter de dichte mist schijnt de zon. Nu maar hopen dat die komt. Ik heb al heel wat oud archief in de prullenmand zien belanden, maar iedere dag komt er nog wat bij. Ik heb een map met daarop te tekst “in behandeling”, maar waar die staat of ligt weet ik niet. Die komt vanzelf wel weer tevoorschijn. De badkamer hebben we gisteren behoorlijk leeg gemaakt. Vandaag moet daar schoongemaakt worden, maar met bijna niets meer op de grond is dat een makkelijke klus. Gelijk maar even de muren doen: die moeten ook af en toe gedaan worden. De badkamer is van boven tot beneden betegeld: dat is dus niet zo een lastig werkje, maar af en toe moeten die tegels ook even gedoucht worden. Het komend weekend gaan we er met zijn drietjes even tussen uit”Annemiek, de computer en ik. Als het weer tegen zit hebben we in ieder geval een maatje, waar tegen je alles kunt zeggen en die niet tegenspreekt. Ik wens iedereen, dat de mist snel verdwijnen mag en het weer een zonnige dag zal worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mistig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is mistig buiten. Om mij heen slechts wazige silhouetten. Dat zal wel even aanhouden. De vlag op het Kurhaus is nauwelijks te zien. Hij hangt als een slappe doek langs de vlaggenmast. Weinig wind dus en dat zal wel eens kunnen betekenen, dat de mist nog een hele tijd blijft hangen. Misschien breekt de zon door; dan zal de mist snel opgetrokken zijn. Voor vandaag hebben we geen plannen gemaakt. Rustig wat werken in huis. Een nieuw gordijn ophangen, maar daarvoor moet ik eerst even nieuwe runners halen. Dat is een karwijtje van hooguit een kwartier. Annemiek is even naar de artrosedienst voor controle. Daarna doen we een bakkie. Dan wat administratie of een spelletje op de computer. Misschien wat fotowerk of gewoon even rustig de krant of een tijdschrift door bladeren. Niets moet vandaag. Ik ben geen pest-ie-mist, want hij trekt wel op-tie-mist.Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt een lichte nevel. De zon verschuilt zich nog daar achter. De verwachting is dat het in het westen en het zuiden een zonnige dag zal worden. We beginnen weer aan een nieuwe week. De laatste dagen van april en de eerste dagen van mei: donderdag kunnen we weer zingen: ‘t is meie, ‘t is meie. De nachtegaal is weer gekomen. Gisteren ben ik foto’s wezen maken. Ik ben bezig aan een ontwerp voor de kalender van 2015. Dat vraagt altijd werk. De dagen en maanden zijn al ingevuld. Nu nog de vormgeving. Het wordt weer een heel speciaal ontwerp. “Vrede en recht” is het motief. De meidoorn en de sering staan in volle bloei. Gisteren heb ik er foto’s van gemaakt. Ik wens iedereen een heel mooie en stralende dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte gefeliciteerd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 27 april. Vandaag wordt Koning Willem Alexander 47 jaar. Van harte gefeliciteerd. Gisteren heeft Nederland dit al op uitbundige wijze gevierd. Mijn ommetjes over de vrije markt heeft me gisteren toch weer een paar leuke dingen opgeleverd: het boek: Van Gogh en zijn weg, geschreven door Jan Hulsker; een fraaie vaas, lichtbruin, loodzwaar en vijftig centimeter hoog; een antiek bronzen kom uit het nabije oosten(Turks of Iraans). Al met al een vruchtbare dag. En dat alles onder een stralend oranjezonnetje. Van het feest is op straat niets meer te zien. Alles is weer ingepakt en meegenomen naar de zolder of kelder of door de Gemeente Reiniging verzameld voor de afvalverwerking. Vandaag ziet het er wat grijs, maar droog uit. De natuur is onvoorspelbaar; dus wie weet, wat ons nog te wachten staat. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiepot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met een vriendelijk knikje van de zon. Een oranjezonnetje: vandaag is het koningsdag. De wind is wat geluwd. De straten zijn droog en hier en daar op de daken ligt nog het bewijs, dat het gisteravond geregend heeft. De trams rijden al en als ik naar buiten kijk, dan zie ik dat de grootgrutter bevoorraad wordt. Nog even een snelle boodschap: vanmiddag is de winkel dicht. Over een uurtje maak ik mijn eerste ommetje tussendoor de op straat uitgestalde afdankertjes van anderen. Soms is het afdankertje van de één een geschenk voor de ander. Overal zijn er blijde soms geschminkte gezichten. De meeste mensen kennen elkaar, soms loopt er een vreemdeling tussendoor. Je vergeet de tijd en daar door ook de koffie. In mijn geval is dat het een dubbel gemis want de koffiekan heb ik gisteren kapot gestoten en met een kapotte koffiepot kan je geen koffie zetten. Misschien vind ik een nieuwe pot op de rommelmarkt. Overbodig bij de een, kan voor mij een kopje koffie zijn. Ik wens iedereen een heel fijne en mooie dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aangename temperaturen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt een mooie dag met aangename temperaturen. Misschien in het zuiden in de avond hier en daar een donderslag met regen. Maar dat kan de pret niet drukken. Als het weer er voor morgen ook zo uit gaat zien, dan wordt het een stralende koningsdag. Vrijmarkt en alom gezelligheid. Vandaag komt de tuin bij onze zoon en dochter klaar. Misschien gaan we nog even kijken in de loop van de dag. Als je het vanaf het begint gezien hebt, wil je ook zien hoe het geworden is. We zijn benieuwd. Vandaag een dag van rust en genieten. Een bakkie doen op het balkon. Een ommetje over de boulevard. Gelukkig is het nog niet druk met toeristen. Die komen binnenkort wel weer volop. Nu heerst er nog wat rust op strand en boulevard. De meest banken zijn vrij, zodat je kunt gaan zitten waar je wilt. Lekker gezellig keuvelen of even heerlijk onderuit. Ik wens iedereen een heel mooie en gezellige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morpheus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als hij er al is mag hij blijven. Als hij er nog niet is moet hij maar spoedig komen. Ik heb het over de zon. Hij is er nog niet. De lucht is nog grijs. Er hangt wat verre mist. De wind is matig en komt uit het noorden. Ik hoor Annemiek kuchen, dat betekent dat zij ook aan Morpheus armen is ontsnapt. Vandaag houden wij toezicht op de tuinmannen, die bij mijn zoon een nieuwe tuin aanleggen. Natuurlijk houden wij geen toezicht op hun werkzaamheden, maar moeten er voor zorgen, dat ze op tijd te drinken krijgen. De rest van de week hebben we vrij. De huisarts heeft me door verwezen naar de orthopeed. Daar moet ik vandaag een afspraak mee maken. De wachttijden zijn volgens de huisarts niet zo lang. Nu maar afwachten wat die orthopeed te vertellen heeft. Voor de vrijmarkt op zaterdag heb ik geen rommeltjes bij elkaar gepakt. Misschien het volgende jaar, als ik mijn berging op orde heb. De meeste rommeltjes verdwijnen naar de berging. Dingetjes, die je toch niet meer gebruikt. Misschien zijn het hebbedingetjes voor een ander. Ik ga zaterdag zelf wel snuffelen. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Ik wens iedereen een heel genoeglijke dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hetzelfde weerbeeld als gisteren. Daar valt weinig nieuws over te vertellen. Houden zo. Vanmiddag moeten we even op het huis van onze zoon passen. Er wordt een nieuwe tuin aangelegd en de bewoners zijn tot vijf uur afwezig. Daarom weren wij gevraagd om hen te vervangen. Gisteravond hebben we de sleutel opgehaald. We hoeven dus niet voor de deur te zitten. Er is kans op een buitje vanmiddag, maar dat zien we later dan wel weer. Maar vanmiddag moet ik eerst even naar de dokter. Annemiek kan dan even in de auto blijven zitten. Daarna kunnen we doorrijden naar Leidschendam. Vóór die tijd moet er nog even een lichtschakelaar worden vervangen. Lastig als het licht blijft branden; maar de schakelaar blijft hangen. Mijn kamertje is al aardig op orde. Nog een paar dagen en ik kan me weer roeren. Nu moet ik roeien met de riemen die ik heb. Maar aan alle ongemak komt een einde. Het zal wel tijdelijk zijn: ik ben nogal een sloddervos. Opruimen vergeet ik nog al eens. Ik zal toch mijn best doen om het netjes te houden. Ik wens iedereen een heel mooie dag. De week wordt weer door midden gesneden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapot gereden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel even kwam de zon, maar verdween toen weer achter de nevels. Het heeft gisteravond hier pittig geregend. Vannacht een beetje. Het ziet er naar uit dat de zon dadelijk weer te voorschijn komt en ons een aangename dag zal schenken. Het plein is weer helemaal schoon. Alleen een paar kapot gereden bloembakken herinneren er aan, dat er drie dagen lang een kaasmarkt is geweest. Wie zal dat betalen? Iedereen kijkt onschuldig en weet van de prins geen kwaad. Maar misschien is de marktmeester zo welwillende om de aangerichte schade te herstellen. Er is inmiddels heel wat rommel van mijn kamertje naar de vuilnisbak verhuisd. Ik ben er nog niet. Als ik zo om me heen kijk, lijkt er toch ruimte en orde te komen. Vandaag moet Annemiek weer naar de trombosedienst en ik ga een afspraak maken met de huisarts: mijn knie is erg onwillig. Misschien is er wat aan te doen. Nu loop ik bijna iedere dag met een knieband, soms zelfs om beide knieën. Daar komt de zon al weer te voorschijn. Nog een beetje aarzelend, maar toch. Ik wens iedereen een heel fijne en mooie nieuwe dag. Maak er wat van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Paasdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon komt op in het oosten en ook de wind komt uit die hoek. Het is licht nevelig. Het ziet er wat onbestendig uit. Maar voorlopig mogen we de zon begroeten. In de loop van de middag zal het weer wel eens een omslag kunnen maken. Maar al met al mogen we toch niet klagen over het paasweer. Vanmorgen heb ik eerst mijn dochter naar het station gebracht. Met de koffers kon ik haar niet helpen. Toen ik de grootste op wilde pakken kreeg, ik een waarschuwing van mijn rug… stoppen. Laat het zware werk maar aan de jongere garde over. Op het plein was het gezellig druk. Niet echt druk. Ik denk niet dat het er vandaag druk zal zijn. Veel winkels zijn hier vandaag open en ook de meubelboulevards zullen veel bezoekers trekken. Gisteren waren we uitgenodigd voor een etentje. We hebben heerlijk echt Chinees gegeten. Gisteren ben ik ook verder gegaan met mijn eigen werkkamertje. Ik heb met de overgebleven verf een muurtje mooi gemaakt. Vandaag ga ik die hoek weer opnieuw inrichten. Misschien straks ook nog wat foto’s maken van het gipskruid, dat hier zo weelderig groeit. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige tweede Paasdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASEN, PASEN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pasen, Pasen, feest der feesten. Zo jubelde Guido Gezelle. Alleluja, alleluja galmt het door de kerkgewelven. Het belangrijkste liturgische feest in de christelijke traditie. Het lentefeest van onze voorouders. De paasvuren zijn ontstoken. En de zon werkt mee vandaag. Bij een matige wind uit het oosten wordt het een feestelijke lentedag. De eerste handelaren voor de paasmarkt pakken hun spulletjes al weer uit. Met het mooie weer van vandaag zal het een mooie paasmarkt kunnen worden. In de loop van de dag zullen er wat stapelwolken zich ontwikkelen en de kans op een buitje zit er misschien later op de dag wel in. Daar denken we nog maar niet aan. Vandaag is het feest, is het Paasfeest. Veel toeristen zijn naar Holland gekomen om te genieten van de zee en de bollenvelden. De natuur is een groot lentefeest. Daarom voor iedereen een heel mooi Paasfeest. “Zalig Pasen” zeiden we vroeger. Nu staat dat alleen nog maar op de wenskaarten. Ik stuur u deze wenskaart ”Zalig Pasen”voor iedereen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaszaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paaszaterdag. 19 april. De lucht is grijs met aan de horizont een lichte roze gloed. Boven zee is het wat lichter bewolkt. De wind staat in de oosthoek. Vannacht heeft het hier geregend, Regen uit het oosten. Dat komt niet vaak voor. Ons balkon is nat. Zal straks wel drogen als de zon doorkomt. Het zal toch wel een mooie paaszaterdag worden. De markttenten staan fleurig opgesteld op het plein. Sommige kooplui zijn al bezig met het uitpakken van hun goederen. Wij hebben niets omhanden vandaag. Nog geen plannen gemaakt. Vandaag een dag voor eigen dingetjes. De kapper heeft mij gisteren weer gekortwiekt. Ik zie er weer paasbest uit. De kapper komt uit Turkije; knipt goed en snel. Heeft tijd voor een praatje. Gisteren – hij had het niet druk – hebben we zitten kletsen over Turkije. Hij is geboren in Kayseri. Een plaats waar ik verschillende keren geweest ben. Hij heeft mij op een paar belangrijke websites over Turkije gewezen. In het Turks weliswaar, maar na zoveel jaren vakantie in Turkije, kan ik er in hoofdlijnen wel uitkomen. Ik wens iedereen heel fijne Paasdagen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18 april: Goede Vrijdag. Vandaag een stille gedenkdag voor alle christenen. De dag waarop we de kruisiging van Jezus herdenken. In de kerken is alles in diepe rouw verzonken. Het wit van gisteren is vervangen door het zwart. Om 15.00 uur in de middag werd vroeger de kruisweg. Misschien is het nog steeds zo, maar we merken er hier niets van. Onze parochiekerk is gesloten en het alternatief is te ver weg, Dus herdenken wij in stilte bij onszelf. Het zal de komende dagen wel druk worden. Veel Duitse toeristen komen voor rust naar de kust of naar de bollenvelden, die nu in volle bloei staan. Hier voor de deur is er een Paasmarkt; maar de drukte daar hangt af van het weer. De verwachtingen zijn niet zo gunstig. Maar misschien valt alles mee en worden het toch nog een paar gezellige marktdagen voor de bezoekers. Gisteren hebben we de boodschappen voor het weekend al gehaald en wat bloemen en planten bij een van de tuincentra. Daar was het wel behoorlijk druk. Vandaag en morgen zal het er nog wel drukker worden. Iedereen wil een bloemetje in huis en tuin met de Pasen. Ik wens iedereen een heel fijn en mooi Paasweekend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Donderdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Witte Donderdag. De liturgische kleur in de katholieke kerk is wit. Het sombere paars is vandaag vervangen door wit. Voor de gelovigen is de verklaring van dit feest, want dat is het, niet nodig; voor niet- gelovigen heeft een verklaring weinig zin. Vandaag is de zon er al vroeg bij. De hemel is blauw en de zon schijnt mijn kamertje al binnen. De klok heeft net zeven geslagen. Een matige wind waait vanuit het zuiden. Dat is hier geen zuivere lucht: die komt vanaf de Botlek en daar staan de raffinaderijen. Maar misschien draait de wind nog een paar streken naar het westen en dan krijgen we de zuivere zeelucht weer in onze longen. Vandaag wordt de toegangsdeur in de centrale gang geautomatiseerd. Dat hebben we aangevraagd bij de gemeente. Door een druk op de afstandsbediening of via twee grote knoppen in de gang kan de deur nu op afstand geopend worden. Ongeveer tien seconden blijft die dan openstaan, zodat Annemiek met rollator of scootmobiel makkelijker naar binnen en buiten kan gaan. Natuurlijk niet Annemiek alleen. Iedereen kan van de knoppen gebruik maken. Ik zag, te laat, dat de tekstcontrole een paar storende typefouten niet herkend had. Ik lees mijn tekst niet altijd na en vertrouw op de controle. Sorry, ik zal er wat beter op gaan letten. Maar een typefout blijft altijd mogelijk. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom met Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren is er bij ons in de buurt een kerstboom geplant. De vorige had Al na één jaar jet loodje gelegd met het gevolg dat er afgelopen kerstfeest een boom gehuurd moest worden. Dat kostte heel veel geld. Nu heeft de gemeente een nieuwe boom ter beschikking gesteld en die is gisteren officieel in gewaterd. Ze zeggen wel gedoopt, maar een boom doop je toch niet? Er werden twee gieters water aan de een paar degen eerder geplaatste boom gegeven. Een toespraakje voor en een toespraakje na en nu maar hopen dat er met kerstmis in een levende boom lichtjes geplaatst kunnen worden. Geboorte en Verrijzenis liggen niet zo ver uit elkaar. Dat zal wel niet de gedachte zijn geweest voor het kiezen van het moment, waarop de boom geplaatst is. Maar bij mij kwam deze gedachte naar voren. Niet op het moment, dat de boom geplaatst werd, maar kort daar na. Een beetje vroom gedacht. Af en toe moet dat toch wel kunnen. In ieder geval: de kerstboom staat er nu en we hopen er met de kerst van te kunnen genieten. Ik wens iedereen een heel mooie dag met zon en vrolijkheid.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitslover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In sommige delen van het land heeft het gisteren veel gegoten. Soms korte heftige buien, soms van de lange drenzende buien. Maar hier in het westen zaten we goed. Tegen de avond kregen we wel een bui, maar die was bestemd voor de bomen en planten. Even een opfrissertje. Regen in de nacht, maar zon overdag. Vannacht heeft het niet meer geregend: de daken en straten zijn droog. Wel staat er een stevige wind vanuit zee en ook drijven daar een paar donkere wolken mee het land op. Maar aan de andere kant van ons appartement kan ik genieten van een mooie zonsopgang. Voor de rest van de dag is het afwachten. De nieuwe bedden zijn geplaatst. Ze zijn bijna een decimeter hoger dan de vorige. Even wennen bij in en uit stappen. Maar ze liggen wel lekker. Goed voor rug en spieren. Met mijn rug gaat het een stuk beter. Veel en hard werken vraagt soms zijn tol. Moet je je maar niet zo uitsloven. Maar nu is alles of bijna alles achter de rug. Ik wens u allen een heel mooie dag. En als het zonnetje even niet schijnt, probeer dan zelf het zonnetje in huis te zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niki Terpstra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit een beetje ongemakkelijk achter mijn computer. De stoel is nog dezelfde als die van gisteren. Maar ik ben een beetje anders. Ik ging op de rand van het bed zitten, dat vandaag vervangen wordt door een nieuw, en toen ik weer op wilde staan, kreeg ik zo maar cadeau een scheut in mijn rug. Toen ging het opstaan niet makkelijk meer. Gisteravond heeft Annemiek mijn rug stevig in de Voltaren gezet en vanmorgen ging het al weer een stuk beter. De ergste pijn is er uit. Dat heb je er van als je een week lang wat actiever bent geweest dan normaal. Overdaad schaadt. Ik heb het weer eens ervaren. Ik zal de volgende keer beter oppassen. Gisteren vergat ik even, dat ik pijn had, toen Niki Terpstra, rijdend in een Belgisch team, als eerste het stadion van Roubaix binnen reed en de wielerkoers Parijs – Roubaix glorieus won. Na dertien jaar en op de dertiende van de maand eindelijk weer een grote winnaar in een grote klassieker. Ik heb de krant zojuist gehaald en ga nog even zitten nagenieten. Het weer voor vandaag is wisselvallig: nat en droog, regen en een zonnetje. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmpasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Oh, what a beautiful morning, oh what a beautiful day” met dat gevoel werd ik vanmorgen wakker. De zon scheen en schijnt nog steeds mijn kamertje binnen. Het is Palmpasen, bijna Pasen. Er staat een straffe wind uit het noordwesten, maar de lucht boven zee en land is helder. Geen mist, geen regenwolken, hier en daar een dun wolkje, dat al oplost als je er naar kijkt. Laat het weer zo maar blijven, de hele dag. Leuk voor de palmpaasoptochten bij onze zuiderburen en/of het zuidelijk deel van ons land. Mooi weer voor de bollenvelden, waar miljoenen bloemen ons toeroepen: welkom, welkom. In deze tijd van het jaar, maar dit jaar in het bijzonder, is Holland op zijn mooist. Bloemen aan de kant, lammetjes in het land. Langs de wegen het geel van narcissen en paardebloemen. Af en toe een ooievaar. Over een paar dagen horen we weer de nachtegaal in de duinen, waar ’s morgens vroeg de konijnen over elkaar buitelen. Heerlijk om van zo een land te mogen en kunnen genieten. Oh, what a beautiful morning. Ik wens het u en “a beatiful day”.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bereimde daken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een koude nacht geweest. De rijm ligt op de daken. De hemel is bijna strakblauw. De zon zal spoedig verschijnen en we gaan aan een nieuwe mooie dag beginnen. Zaterdag 12 april. Pasen nadert nu snel. Nog één week en de Paasklokken komen weer beierend uit Rome. De vastentrommeltjes – bestaan die eigenlijk nog wel? – worden geopend en het gespaarde snoep mag dan opgegeten worden. Dat van die Paasklokken en vastentrommeltjes is geschiedenis, herinnering aan vroeger, waar je af en toe nog even over mijmert. De zon is er al bijna, nog even en hij straalt mijn kamertje binnen. Veel mensen zullen de rijm niet zien: de zon verwarmt de daken en de rijm smelt snel weg. Toch was het weer even een mooi gezicht. Rookpluimen boven berijmde daken. De vlag op het Kurhaus hangt er lusteloos bij. Ik wens u allen een vreugdevolle en actieve dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!