Inhoud blog
  • Agapèliefde ‘
  • De troon van genade
  • Het nieuwe gebod
  • Laat het stromen ...
  • Genade komt met onvergankelijke zegen
  • VOOR WIE HET NODIG HEEFT.
  • Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Opwekking 601

    Deel door ons uw liefde uit
    aan wie honger heeft en pijn.
    Laat ons waar verdeeldheid is
    uw vredestichters zijn.
    Ons verlangen is alleen,
    Heer, maak ons hart bereid,
    dat door heel ons leven heen
    uw liefde wordt verspreid.

    Deel door mij uw liefde uit,
    aan een medemens die lijdt.
    Leer mij meer vervuld te zijn
    met uw bewogenheid.
    Mijn verlangen is alleen,
    Heer, maak mijn hart bereid,
    dat door heel mijn leven heen
    uw liefde wordt verspreid.

    Openbaar uw koninkrijk
    aan wie zoekt, aan arm en rijk.
    Giet een stroom van liefde uit,
    dat in ons en door ons, o Jezus,
    uw liefde wordt verspreid.(2x)

    Deel ons door uw liefde uit
    tot de einden van de aard'.
    Dat zich waar de dood nu heerst
    nieuw leven openbaart.
    Maak ons als uw werkers klaar
    en sterk ons in de strijd,
    tot wij mogen oogsten waar
    uw liefde wordt verspreid.

    Openbaar uw koninkrijk
    aan wie zoekt, aan arm en rijk.
    Giet een stroom van liefde uit,
    dat in ons en door ons, o Jezus,
    uw liefde wordt verspreid.(6x)

    Deel door ons uw liefde uit,)
    maak ons hart bereid. )4x
    Deel door ons uw liefde uit,)
    ja wij zijn bereid. )2x
    Deel door mij uw liefde uit )
    ja ik ben bereid. )2x

    Startpagina !
    Wat ogen zien dringt binnenin het hart. Het kan ons blij maken of ook heel verdrietig. Het kan ons soms zo diep raken, dat we er ziek van zijn. Ogen zijn de vensters van ons hart. Wie ze opent voor het licht, voor de zon overdag, voor de mooie dingen en voor de sterren in de nacht, is een blij en gelukkig mens. Met licht en meer moois in onze ogen komt er kleur in ons anders zo grijze leven. Want onze ogen weerspiegelen de liefde van Jezus. Een liefde, door Hem gegeven!

                Uit het hart

      Jouw Hemelse Vader die je heeft geschapen,
      die zoveel van je houdt,
      weet alles wat er zich in jouw hart afspeelt.
      Hij begrijpt en kent jou volkomen,
      Hij vraagt je om de juiste keuzes te maken!
      Hij verlangt niets liever dat Hij fier zou zijn op jou,
      dat je het pad der wijsheid zou blijven volgen!
      Het is niet altijd gemakkelijk, en je hebt vooral lef & doorzettingsvermogen nodig,
      maar dit alles is niet te vergelijken,
      met het liefdevolle geschenk dat je zal verkrijgen!
      Hij weet nu wat je denkt & wat je nog zou willen 'plannen'...
      Daarom vraag ik je : ook voor mij komt de tijd dat ik het aardse zal verlaten.
      Maar zou je dan niet blij & verheugd zijn als je weet,
      dat ik in het Hemelse paradijs zal blijven wachten op...
      jou !!!
      Filip V. (26-09-04)

    Blog als favoriet !

    De zin van het leven

     

    God heeft ons met een doel geschapen!

    en voor wie Hem als Heer aanvaardt,

    is 't leven weer het leven waard:

    hij wordt met nieuwe kracht bewapend.

    God zond zijn Zoon naar deze aarde,

    om wat kapot was en ontwricht,

    te brengen in zijn helend licht

    en te herstellen in z'n waarde.

    Wie bij Hem komt met diep verlangen

    naar zin en doel van zijn bestaan,

    zal nooit met lege handen gaan,

    maar handenvol geluk ontvangen.

     

     

    Jelly Verwaal

    WAT JE AAN JEZUS GEEFT,BEN JE NIET KWIJT
    IK BEN DE ALFA EN DE OMEGA
    GEBED IS DE SLEUTEL VAN DE OCHTEND EN DE GRENDEL VAN DE AVOND.
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Kijk eens wat God wil doen, als een man bereid is zichzelf volledig aan Hem over te geven

     

     

     

    Dwight L. Moody

    "Op een dag zul je in de krant lezen dat D.L. Moody uit East Northfield dood is. Geloof er geen woord van! Op dat moment zal ik meer levend zijn dan ik nu ben. Ik zal dan naar boven zijn gegaan, dat is alles, uit deze oude aardse tent naar een huis dat onsterfelijk is - een lichaam dat niet kan sterven, door de zonde niet geraakt kan worden, een lichaam gelijk aan Zijn glorieuze lichaam" [..] Ik ben naar het vlees geboren in 1837, geestelijk ben ik in 1856 geboren. Dat vleselijke zal op een dag mogelijk sterven. Maar wat uit de Geest geboren is, zal voor eeuwig leven"

     

    Jeugd

    Dwight L. Moody is -zo zijn veel mensen van mening- de grootste evangelist die ooit geleefd heeft. In veertig jaar tijd won hij miljoenen (!!) zielen, stichtte drie Christelijke scholen, startte een Christelijke uitgeverij, een conferentie-centrum en inspireerde letterlijk duizenden predikers en evangelisten om zielen te winnen (mensen tot geloof te brengen) en opwekkingen te starten.

     

    Moody werd geboren op 5 februari 1837 en stierf op 22 december 1899. Hij was de zesde van negen kinderen. Zijn vader, Edwin Moody, stierf al op 41 jarige leeftijd en het gezin leed bittere armoede. Na het afmaken van de lagere school moest hij in zijn eigen levensonderhoud voorzien. In 1854 vertrok hij dan ook naar Boston, achttien jaar oud, om bij zijn oom te gaan werken in de schoenenwinkel. Eén van de voorwaarden die zijn oom stelde was dat de jonge Dwight wél regelmatig naar de kerk ging. En zo bezocht hij de diensten van de kerk waar zijn oom lid was, de Mount Vernon Congregational Church, een orthodoxe kerk. Hij was zo onder de indruk van de prediking dat hij in 1855 het lidmaatschap van de kerk aanvroeg. Men vond echter dat hij nog te weinig kennis van zaken had en zijn toelating als lid zou een jaar uitgesteld worden. Dwight besloot echter zijn geluk elders te beproeven. Hij had zich ten doel gesteld minimaal 100.000 dollar per jaar te gaan verdienen, en dat zou niet lukken zolang hij in dienst bleef bij zijn oom. Hij ging daarom als verkoper werken voor een ander bedrijf, in Chicago, waar hij al snel een (voor die tijd) hoog jaarsalaris van $ 7.000 bereikte.

    Daarnaast was hij actief als onderwijzer in het zondagsschool werk. Zijn interesse voor de Bijbel bleef, ondanks zijn "wereldse" doelstelling om een echte "grootverdiener" te worden. Hij kreeg op de zondagsschool de "drop-outs", de moeilijkste jongeren, toegewezen. Tot ieders verbazing gingen ze er onder zijn leiding zienderogen op vooruit! Het was ook in die tijd dat Moody zelf tot levend geloof kwam.

     

    Evangelist

    Al snel werd Moody hoofd van de zondagsschool (North Market Hall Sunday-school) welke onder zijn leiding sterk groeide, tot meer dan 1500 bezoekende kinderen en jongeren. Hiervoor, in 1861, gaf hij zijn eigen bedrijf op en ging als onafhankelijk zendeling aan het werk. Dit resulteerde in 1863 in het stichten van Moody's eerste gemeente: Illinois Street Church. Hij vergaarde met zijn zondagsschoolwerk grote bekendheid.

     

    Vanwege gezondheidsproblemen van zijn vrouw moest Moody in 1867 naar Engeland reizen. Hij maakte daar kennis met enkele evangelischen en "deed er wat evangelisatiewerk". Eén van de mensen die daardoor tot geloof kwam was John K. Mackenzie. In 1872 reisde Moody weer naar Engeland, en hield er een groot aantal evangelisatiebijeenkomsten welke er toe leidden dat hij met diverse prominente evangelicals bevriend raakte. Door hen werd hij uitgenodigd nogmaals naar Engeland te komen voor het houden van "revival-samenkomsten". Hij nam Ira David Sankey met hem mee. Hij had Sankey ontmoet in Indianapolis, waar deze als zangleider actief was. Hij benaderde hem rechtstreeks en zei: "Jij bent de man naar wie ik al acht jaar op zoek ben, geef je baan op en kom met mij mee". Sankey deed dit, zonder tegenspraak! Daarna was het gezegde: "Moody preekt - Sankey zingt!"

     

    Deze combinatie bleek, om het zo maar eens te zeggen, zeer succesvol. Moody reisde samen met Sankey door heel Engeland en Amerika en het waren de best bezochte evangelisatie-samenkomsten die ooit geweest waren. Daarna reisden ze over de gehele wereld en deze evangelisatie-reis wordt tot op heden als "de meest succesvolle evangelische opwekkingstournee van de eeuw" beschouwd.

     

    Succesformule?

    Maar wat was nu zijn "succesformule"? Waarom waren kinderen, jongeren én volwassenen nu zó onder de indruk van zijn preken dat zij hun leven, met duizenden tegelijk, aan Jezus gaven?

     

    Boven alles was het het feit dat Moody leefde naar zijn prediking! Hij was een eerlijk mens, predikte wat hij zelf volledig geloofde, predikte eenvoudig en "recht toe - recht aan". Hij wás een eenvoudig mens met maar weinig opleiding! Hij geloofde daarnaast de Bijbel letterlijk. Hij preekte levendig en .. ondanks dat iedereen hem graag op een voetstuk plaatste bleef hij altijd de eenvoudige "schoenen-verkoper". Hij weigerde zich het hoofd op hol te laten brengen.

     

    Moody en Sankey zijn ook verantwoordelijk geweest voor de liederenbundel die onder de naam "Sankey-liederen" (ook in Nederland) bekendheid kregen. In Nederland zijn een groot deel van deze geestelijke liederen ook opgenomen in de bekende bundel van Johannes de Heer. Tot aan het jaar 1900 waren er van de bundel van Moody en Sankey miljoenen exemplaren verkocht, wat meer dan één miljoen dollar aan royalties opleverde. In zijn jongere jaren zou Moody wel raad geweten hebben met dit geld,... immers: het was zijn doel om rijk te worden. Nu ging hij er anders mee om: hij stichtte er diverse scholen van waaronder een school speciaal voor meisjes (die toen vaak uitgesloten waren van hoger onderwijs), een school voor Jongens en zijn befaamde Bijbelschool (gemengd).

     

    Vandaag de dag herinneren zeer veel boeken, geschriften en boven alles het Moody Bible Institute en de Moody Church in Chicago aan Dwight L. Moody. Ook zijn er nog steeds veel Bijbelleraren en predikanten die gebruik maken van zijn geschriften als studie-materiaal.  

    22-10-2006 om 06:56 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mieke Mantel
    Mieke Mantel 21-10-2006 om 07:28 geschreven door lucky  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderwerk Timotheüs 2006

    Zaterdag 25 november is er in school De Ark te Kortrijk-Marke een KID's Vlaanderen dag:

    Kinderwerk Timotheüs 2006: Pak me dan als je kan ! (Workshop & Infomarkt).

    Deze zelfde dag gaat 18 nov. door in Heverlee.

    Deze dag is een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt (kinderwerkers, leerkrachten, ouders, onthaalmoeders, ...)

    Op deze dag kun je kiezen uit diverse interessante thema's:

    -Begrijp me dan als je kan (omgaan met kinderen met bijzondere noden)

    -Boei me dan als je kan (muzische vorming, ballonnenseminair)

    -Hoor me dan als je kan (pastoraal,wat doen we ermee)

    -Plan voor me als je kan (programma, praktische aanpak)

    -Voed me dan als je kan (studies geven(inhoudelijk, hoe geef ik het)

    -Volg me dan als je kan (geestelijke vorming van de kinderwerkers)

    -Los het op als je kan (conflicten tussen kinderwerkers en leiders van de gemeente oplossen)

    -Toon me Jezus als je kan

    Voor meer informatie zie ook de website van Opwekking:

    http://www.opwekking.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=439

    De kostprijs is 10 euro per persoon (incl. koffie/thee/soep).

    Inschrijven noodzakelijk: klik op de webpagina hierboven rechts op 'Aanmelden voor de Timotheüs Workshops'

    Gr.

    Jan

    20-10-2006 om 22:10 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbel..

    Bijbel..

     

    Ze liggen op de tafel naast elkaar,

    de Bijbel en de tv-gids.

    Eén  is stuk gelezen en zeer dierbaar,

    niet de Bijbel, maar de tv-gids.

    Eén wordt dagelijks geraadpleegd,

    nee, niet de Bijbel, maar de tv-gids.

    Ze bladeren en vragen: 'Wat komt er? Vertel!

    Ach, doe 'm maar aan - we zien het wel.'

    Ze openen het boek dat hun leidraad is,

    niet de Bijbel, maar de tv-gids.

    Het Woord van God lezen ze haast nooit,

    alleen als Klaas Vaak nog geen zand heeft gestrooid.

    Hun ogen zijn rood van het kijken doet wee,

    niet van de Bijbel, maar van de tv.

    Daar op de tafel liggen ze dus,

    de Heilige schrift en de tv-gids.

    Geen tijd voor gebed, geen tijd voor Gods Woord,

    het plan van Gods redding wordt zelden gehoord.

    Maar vergeving van zonden en eeuwige vree

    vind je in de Bijbel en niet op de tv.

     

    'Uw Woord is een lamp voor mijn voet en

    een licht op mijn pad.'

    PSALM 119:105

    20-10-2006 om 14:50 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN WARM BAD

    EEN WARM BAD

     

    U kent ze vast wel, die folders waarin mensen hun klachten beschrijven en vervolgens vertellen hoe goed dit of dat middel hen heeft geholpen tegen de kwaal waaraan ze leden. Dit kunnen de meest uiteenlopende dingen zijn, maar in de winter komt dat toch wel vaak neer op dingen zoals hoest, griep en stramme spieren en gewrichten. Vooral de categorie mensen boven de veertig schijnt voor dat laatste in aanmerking te komen. Het beperkt je in je beweeglijkheid en zorgt er voor dat je ach en wee roepend je weg moet gaan of - in het ergste geval - niet meer 'vooruit' kunt. Ook een kennis van ons kan daardoor regelmatig niet meer op een normale manier zijn gang gaan en hij geeft aan dat er voor hem een prima remedie is. Hij laat het bad vol lopen met warm water, doet er een lekker geurtje in, neemt de krant mee en vertoeft op deze manier een half uurtje lezend in de badkamer. En daarna kan hij echt weer vooruit; er zit weer beweging in. Wat een voorbeeld voor ons als je het hebt over onze omgang met elkaar. Elk mens lijdt aan diverse kwalen: verdriet, eenzaamheid, minderwaardigheidsgevoelens, negatief denken - en het daardoor geïsoleerd raken omdat niemand je aardig vindt. Andere mensen lijden aan super - perfectionisme: ze moeten alles toch vooral goed doen en putten zichzelf volledig uit. Wat kan het heerlijk zijn als er dan iemand is die je verdriet met je wilt delen en je vergezellen, al is het maar een half uurtje. Je hebt het gevoel in een warm bad te zitten. En als je daar uit stapt, zit er weer beweging in. En lijdt u vandaag aan een kwaal die ontstaan is door de zonde en gebrokenheid van de schepping of door uw onmacht, dan mag u zonder meer genieten van het warme bad van vergeving, liefde en troost dat de Here voor u vol heeft laten lopen. U mag zich er helemaal in onderdompelen. Maar wat is het ook heerlijk als je merkt dat een vriend, een kennis, een familielid...of misschien wel een onbekende een warm bad voor je heeft klaargezet. "Elke dag een goede daad" was vroeger een slogan in de padvinderij. De Here gaat veel verder. Hij vraagt van ons elkaar lief te hebben. Voor wie maakt u vandaag een warm bad, misschien alleen maar dat ene telefoontje of bezoekje dat u al zolang hebt uitgesteld? Het kan vandaag voor een ander het verschil maken tussen stilstaan of bewegen!

    19-10-2006 om 16:20 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MACHT EN ONMACHT VAN DE MENS

    DE MACHT EN ONMACHT VAN DE MENS

     

    De mens is geschapen naar het beeld en de gelij-

    kenis van God, Hij is in staat indrukwekkende

    dingen tot stand te brengen. De Schepper heeft

    hem geweldige capaciteiten gegeven: een goed

    verstand, en een inzicht dat ver boven dat van

    de dieren uitgaat. Hij heeft de energie, de ijver

    en het talent ontvangen die nodig zijn om de

    natuurwetten en -krachten te ontdekken en ze

    dienstbaar te maken aan zijn behoeften en zijn

    wil. Zo brengt de mens wonderen van kunst en

    technische wetenschappen tot stand. Hij dringt

    door tot in de lucht. Hij vaart over de oceanen.

    Hij heeft de geheimen ontdekt van de elektri-

    citeit en andere door God geschapen krachten

    en hij gebruikt ze op allerlei manieren; om zich

    snel te kunnen verplaatsen over de aarde, bij-

    voorbeeld, of om werkzaamheden te verrichten

    waartoe zijn lichamelijke krachten niet in staat

    zijn.

    De mens is doorgedrongen tot alle gebieden van

    de aarde. Hij vliegt als een vogel door de lucht,

    en duikt ook als een vis naar de diepten van de

    oceanen om daar op zijn gemak te varen. Hoe-

    wel hij de sterren van de hemel nog niet bereikt

    heeft, kan hij toch met nauwkeurigheid hun

    loop in de ruimte en hun afstand ten opzichte

    van de aarde berekenen. De zons- en maans-

    verduisteringen en vele andere astronomische

    feiten heeft hij leren kennen. Ook andere exacte

    wetenschappen hebben geen geheimen meer

    voor hem. Hij bestudeert het gebied van de

    aarde en de zeeën, hij kent de bewoners. Door

    middel van de natuurwetenschappen kent hij

    de wonderen van de dierlijke, plantaardige en

    minerale schepping. Hij kan zeeën oversteken,

    water door middel van dijken aan banden leg-

    gen, meren graven maar ook meren droogleg-

    gen, bruggen over rivieren bouwen, tunnels

    dwars door bergen graven. Hij kan de diepten

    van de aarde onderzoeken om er de rijkdom-

    men aan te onttrekken. Hij kan beelden in een

    ogenblik van het ene einde van de aarde naar

    het andere versturen.

    We zouden nog veel meer dingen kunnen noe-

    men die tot stand zijn gebracht door de weten-

    schap, het genie en de macht van de mens.

    De mens kan een spinnenweb dat hij vernield

    heeft, niet meer herstellen. Hij kan de appel

    die hij van de boom heeft geplukt, niet weer op

    zijn plaats hangen. Hij kan een mier die hij met

    zijn voeten heeft vertrapt, niet weer tot leven

    brengen. En ernstiger: hij kan niet één van zijn

    dagen over doen, of de jaren die hij verspild

    heeft, terugvinden.

    De mens kan niet voorkomen dat er rimpels op

    zijn voorhoofd komen of dat de haren van zijn

    hoofd wit worden. Hij kan zijn lichaam, dat ver-

    oudert en stijf en krom wordt, niet meer oprich-

    ten. Hij kan ziekte niet op een afstand houden,

    en de dood al helemaal niet. Hij kan niet één

    van al zijn domme, kwetsende of boze woorden

    ongedaan maken, of één van de verkeerde beslis-

    singen die hij heeft genomen, overdoen.

    De mens, met al zijn wijsheid en macht, kan

    niet één van zijn zonden ongedaan maken, '...

    noch zijn ziel verlossen van het eeuwig verderf'

     

    (Ps.49:9).

    Maar wat de mens niet kan doen, wil God in

    zijn genade geven: eeuwig leven, vergeving van

    zonden, vrede, gerechtigheid en de eeuwige

    heerlijkheid.

    18-10-2006 om 19:46 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOGERE GROND

    HOGERE GROND

     

     

    Een piloot vloog boven de woestijn van Arabië en maakte een landing in een oase om benzine bij te vullen. Toen hij weer verder vloog, bevond hij zich later boven een bergachtig gebied. Hij hoorde plotseling een krabbelend geluid achter zich. Het klonk net of er een dier in de romp van het vliegtuig zat. Hij schrok, want hij wist dat als een dier de elektrische bedrading doorknaagde, er ernstige storingen konden ontstaan. Maar er was geen plek om te landen in dit ruige gebied. Toen kreeg de piloot een idee: hij liet het vliegtuig hoger vliegen. Hoger en hoger ging het de lucht in totdat het geknaag en gekrabbel ophield. Toen hij later op de luchthaven landde, vond hij een grote woestijnrat die ongemerkt binnengekropen was, toen hij in de oase getankt had. Maar de ongewenste verstekeling was dood! Gewend als hij was aan de woestijn, kon hij niet in leven blijven toen het vliegtuig klom naar die grote hoogte. Zo is het ook in ons geestelijk leven. Als we 'opstijgen naar God', brengen we onze zondige dingen ter dood. 'Bedenk de dingen die Boven zijn' (Kol. 3:1).

    18-10-2006 om 07:34 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIEKE MANTEL

    MIEKE MANTEL

    17-10-2006 om 22:13 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Want de ijver voor uw huis

    Want de ijver voor uw huis

    heeft mij verteerd.

     

                                       Ps. 69:10

     

     

    De Bijbel is niet uit de hemel komen vallen. Het

    is ook niet door een engel gedicteerd. Geschre-

    ven door allerlei verschillende mensen ademt

    het toch een wonderlijke eenheid. Het is Gods

    Boek, geschreven onder tranen en gejuich, in

    Pijn en verdriet. Heel herkenbaar menselijk is

    het, maar tegelijk stijgt het daarbovenuit. In

    deze psalm zien we dat opnieuw. Het is geschre-

    ven door een man die heel wat heeft meege-

    maakt. Als hij deze psalm schrijft, als een nood-

    kreet, als een roep om hulp temidden van de

    ellende, dan weet hij waarover hij praat. Maar

    net als in Psalm 22 reiken zijn woorden verder:

    ze stijgen uit boven wat hij zelf beleefde.

    De dagtekst wordt in het Nieuwe Testament

    toegepast op de Heer Jezus. En inderdaad: bij

    veel van wat er in deze psalm staat, is het net

    of Hij hier aan het woord is. Ver van tevoren

    worden zijn gevoelens beschreven, zijn moeite

    toen Hij gevangen genomen en gegeseld werd.

    Meer nog: niet alleen overspoelde de haat van

    mensen Hem, ook moest Hij opdraaien voor

    wat Hij niet had misdreven. Lees maar mee: wat

    ik niet geroofd heb, moet ik toch teruggeven.

    Het was net of Hij in bodemloos slijk wegzakte:

    geen grond meer onder de voeten. God gaf geen

    antwoord meer op zijn klacht. Kunnen we het

    ons een beetje voorstellen hoe diep zijn lijden

    was? Hij deed dat voor ons. In de psalm zien we

    nog een hoger motief: om Uwentwil verdraag ik

    smaad. Hij zag hoe Gods eer was aangetast en

    Hij wilde die herstellen. Er moest weer een huis

    komen waar de Heer zou kunnen wonen. Maar

    dat zou Hem zijn leven kosten, dat moest door

    de dood heen worden bevochten.

    Vervolgens mogen we weer terugkeren naar

    David en daarmee naar onszelf. David beschreef

    wat de Heer Jezus beleefde. Daarin zien we dan

    gelijk hoezeer Hij met ons kan meeleven, als

    wij door zware tijden gaan. Christus heeft niet

    alleen Gods eer gezocht en niet alleen onze

    zonden gedragen: Hij wil elke dag bij ons zijn in

    alles wat we meemaken. Zo is onze Heer!

    16-10-2006 om 16:57 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSPILDE RIJKDOM

    VERSPILDE RIJKDOM

     

     

    Een man die eens aan het strand wandelde, vond een kistje dat met de vloed was aangespoeld. Toen hij het kistje openmaakte, zag hij een aantal edelstenen. Maar hij had geen verstand van de waarde van de stenen, en dus doodde hij de tijd door de stenen te gooien naar de meeuwen die vlak over de golven scheerden. Uiteindelijk bleef er nog maar één steen over, die hij mee naar huis nam. Zijn buurman, een juwelier met verstand van zaken, zag de ogenschijnlijk waardeloze steen en bood hem een flink bedrag. De wandelaar schrok zich wezenloos toen hij inzag, dat hij achteloos de kans om rijk te worden in het water had gegooid. Hoe hij ook bleef kniezen over het onmetelijke verlies, het was helaas te laat.

     

    Veel mensen, ook christenen, weten goud, zilver en edelstenen op hun waarde te schatten en proberen er zo veel mogelijk van te krijgen. Maar elke dag van het jaar heeft een enorme waarde. Elke dag is uniek en komt niet weer terug. Hoe brengen wij de dag door? Óf we leven de tijd samen met de Heer en in zijn dienst, óf we verkwisten onze tijd met onbelangrijke zaken. Tijd is genade en is het beste besteed voor onze Heer.

    15-10-2006 om 08:25 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    14-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAS OP WAT JE ZEGT.

    PAS OP WAT JE ZEGT.

     

    Lezen: Psalm 39

     

     

    Ik had gedacht:ik wil mijn

    wegen bewaren,

    opdat ik zondige met mijn tong.

                                                             Ps 39:2

     

    Er bestaat vast niemand die kan beweren,dat hij nog nooit gezondigd heeft door iets verkeerds te zeggen.Als we met onze vrienden praten,is het heerlijk om pikante verhalen over kennissen te vertellen,al weten we niet eens zeker of ze waar zijn.

    Ook in ons huwelijk doen we elkaar soms zeer,door iets te zeggen,wat niet gezegd hoefde te worden.

    Kinderen van de Here moeten altijd proberen om een wacht voor hun lippen te zetten.Maar dit gemakkelijker gezegd dan gedaan Iemand heeft eens gezegd,dat we alles wat we overn een ander zeggen,moeten toetsen aan drie criteria:

    Is het waar,is het nodig,en is het vriendelijk?

    Als je dit toepast,zal de raad van Paulus ook voor jou waarheid worden:

    Uw spreken zij ten allen tijde aangenaam,niet zouteloos;Gij moet weten,hoe gij aan een ieder het juiste antwoord moet geven (Kol 4:6)

    14-10-2006 om 07:06 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS LIEFDE?

    WAT IS LIEFDE?

     

    Een groepje kinderen was bezig met het spellen van woorden met losse letters. Woorden als 'kat', 'varken' en 'hond' kwamen aan de orde. De kinderen hadden veel plezier door ook de geluiden die deze dieren maken, na te bootsen. Een klein meisje moest het woord 'liefde' spellen. In plaats van de letters op de goede volgorde te leggen, ging ze naar de juffrouw, legde haar armen om haar heen en gaf haar een kus. 'Zo spellen wij thuis het woordje liefde,' zei ze daarbij. De andere kinderen moesten erom lachen. De juffrouw vroeg het meisje of ze nog een andere manier wist om dit woord te spellen. 'Ja hoor,' antwoordde het meisje en ze begon alle boeken op het bureau van de juffrouw netjes te leggen. 'Wij spellen ook liefde door anderen te helpen als ze ons nodig hebben.'

     

    De apostel Johannes schrijft veel over de liefde. Bijvoorbeeld: 'Kinderen, laten wij elkaar niet liefhebben met het woord of met de tong, maar met de daad en in waarheid' (1 Joh. 3:18).

    13-10-2006 om 07:08 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat hun de woorden van God

    Dat hun de woorden van God

    zijn toevertrouwd.

     

                                     Rom. 3:2

    Met een bewonderenswaardige nauwgezetheid

    hebben Joodse schrijvers al de eeuwen door de

    boekrollen van het Oude Testament overge-

    schreven, alle letters en komma's tellend om

    niets te vergeten of toe te voegen. De woorden

    van God geloven betekent echter meer. Het is

    doen wat Hij zegt. Dat dat niet zo simpel is,

    blijkt uit de geschiedenis van het Joodse volk.

    Is het bij hen wezenlijk anders geweest dan bij

    ons? Nee natuurlijk. Ook bij ons blijkt uit de

    praktijk telkens weer dat wij van nature zondig

    zijn. Wat moet een rechtvaardige God met zo'n

    wereld? Toch geeft Hij het niet op, ook al wor-

    den Hem allerlei dingen verweten die we aan

    onszelf te danken hebben. Hij zond uit liefde

    zelfs zijn Zoon!

    12-10-2006 om 21:40 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONS SCHADUWBEELD

    ONS SCHADUWBEELD

    Op een reclameplaat van een wasmiddelfabrikant stond een jongen met een stuk zeep in de hand, die keek naar zijn eigen schaduwbeeld. Onder dat aanplakbiljet stond met grote letters: 'Dit is het enige wat ik niet weg kan wassen!' Dit is een goed gevonden reclame idee. En het is nog waar ook. Ons schaduwbeeld dat ontstaat als we in de zon staan, raken we niet kwijt. Dit schaduwbeeld, dat we maar niet kunnen kwijtraken, kunnen we vergelijken met een andere soort van schaduw die ons ook vergezelt en die we niet kunnen kwijtraken, wat we ook doen en waar we ook gaan. Dit schaduwbeeld zijn onze zonden. In Jer. 2:22 lezen we van onze zonden en ongerechtigheden die we met wassen met loog en met veel zeep niet kunnen kwijtraken. We kunnen van alles proberen, we kunnen goed ons best doen, maar het helpt niet, ons schaduwbeeld blijft, onze zonden blijven. Als we in het licht van God komen, als het Woord van God ons laat zien wie we zijn, dan tekent ons schaduwbeeld zich des te duidelijker af. Gelukkig heeft God in onze nood voorzien. Hij heeft gezorgd voor een reinigingsmiddel, namelijk het bloed van Jezus, Zijn Zoon, dat ons reinigt van alle zonde.

    12-10-2006 om 07:03 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 19 : 23 - 27

    Johannes 19 : 23 - 27

    '...zie, uw zoon. ...Zie, uw moeder. (vs. 26, 27)'

     

     

    Wie zorgt er beter voor ons dan Jezus?

     

     

     

     

     

    Het grijpt onvoorstelbaar diep in als een kind overlijdt. Daar zijn geen woorden voor.

     

    Maria had in haar jonge leven al gehoord dat er een zwaard door haar ziel zou gaan. Hier beseft ze pas ten volle wat dat betekent, als ze haar heel bijzondere Zoon ziet lijden en sterven. Haar wereld stort op Golgota in elkaar. Maar Jezus ziet haar aan. Hij verbindt Maria en Johannes aan elkaar. Zijn bewogenheid met deze gebroken wereld komt tot uiting in de zorg voor zijn moeder. Tegelijkertijd verbindt Hij Johannes ook aan zijn moeder, zodat ze in haar ouderdom niet onverzorgd achter zal blijven. Jezus zorgt voor de vrouwen bij de stadspoort, voor een moordenaar naast Hem en nu voor zijn geliefden. Het zijn kleine blijken van zijn grote liefde voor deze wereld, waar Hij zelfs zijn leven voor over had. Beseffen we iets van die liefde?

    11-10-2006 om 07:16 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominee Niemöller

    Dominee Niemöller is bekend geworden om

    zijn verzet tegen het nazidom in Duitsland. Nog

    voor het uitbreken van de oorlog liet Hitler hem

    gevangen nemen en veroordelen tot eenzame

    opsluiting. Niemöller vertelt zelf over wat er

    in de gevangenis gebeurde: 'Ik mocht zelfs niet

    tegelijk  met  mijn  medegevangenen  gelucht

    worden. De tweede dag na mijn aankomst in de

    gevangenis hoorde ik op de binnenplaats voet-

    stappen. Ze werden luider en luider. Ik hoorde

    dat veel mensen het venster dat boven in de

    muur van mijn cel was aangebracht, voorbijlie-

    pen. Ik schoof mijn tafel tegen de muur, zette

    daar mijn stoel op en klom daar bovenop om

    wat te kunnen zien. Ik zag een rij van vijftien

    gevangenen op de binnenplaats die gelucht wer-

    den. De volgende morgen en voortaan elke mor-

    gen, klom ik op mijn stoel en zei een bijbeltekst

    op, net luid genoeg om door de gevangenen

    gehoord te worden. Mijn eenzame opsluiting

    door Hitler werd door God gebruikt om zijn

    Woord te verkondigen.'

    10-10-2006 om 18:29 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    '…een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven… (vs. 26)'

     

    Leven met Jezus is pas echt leven!

     

     

     

    Bloemen in een vaas kunnen er prachtig uit zien. En toch weet je: ze gaan dood. Los van de wortel is er voor een bloem geen leven.

     

    Zo is het ook met ons mensen. Voor het oog staan we een tijdlang in bloei. Maar los van onze wortel, los van God, zijn we in feite ten dode opgeschreven.

     

    Als je in Jezus gelooft, ben je op Hem geënt. Je gaat leven vanuit Hem. Op die manier komen zijn liefde, zijn goedheid en zijn vriendelijkheid jouw leven binnen. Je krijgt een vruchtbaar leven, een leven dat niet ophoudt bij het sterven. Jezus heeft de dood immers overwonnen.

     

    Leven uit Hem is leven voor altijd

    10-10-2006 om 07:37 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verordeningen des Heren] zijn kostelijker dan goud, ja, dan veel fijn goud;

    "De verordeningen des Heren] zijn kostelijker dan goud, ja, dan veel fijn goud;

    en zoeter dan honing, ja dan honingzeem uit de raat"

    (Psalm 19 : 11).

     

    * * * *

     

    U moet de Schrift meer waarderen dan alle aardse schatten.

     

    Ik heb een vriend die een prachtige verzameling zeldzame bijbels heeft. De mooiste vind ik één van de eerst gedrukte exemplaren, die in de zestiende eeuw gedrukt werd in Engeland. De eerste keer dat ik hem in handen had, bemerkte ik dat het bovenste deel van iedere bladzijde met donkere vlekken bedekt was. De tranen sprongen in mijn ogen toen ik besefte dat die door het bloed van de eerste eigenaar veroorzaakt waren.

    Mijn vriend legde uit dat, toen Bloody Mary over Engeland regeerde, zij er genoegen in schepte protestanten te terroriseren en dat ze er zoveel mogelijk ter dood liet brengen. Haar soldaten brachten hun slachtoffers op een bloedige manier om het leven en namen dan hun bijbel die ze in hun bloed doopte. Een aantal van die bijbels zijn bewaard gebleven en zijn bekend geworden als' Martelaren bijbels'. Door onderzoek is aangetoond dat de vlekken op de pagina's van de bijbel van mijn vriend inderdaad door menselijk bloed veroorzaakt zijn.

    Diezelfde bijbel ziet er door het vele lezen erin, versleten uit. Veel bladzijden vertonen eveneens de vlekken van waterdruppels - misschien wel tranen. Het is duidelijk dat het voor iemand het meest kostbare bezit moet zijn geweest, en zijn of haar bloed is daarvan het bewijs.

    Psalm 19: 11 toont aan wat er in het hart van zulke mensen leeft door de kostbaarheid van Gods Woord te verheerlijken. Voor David was de Schrift waardevoller dan het beste goud en de zuiverste honing. Daarover nadenken betekende meer voor hem dan de rijkste en heerlijkste dingen van het leven. Hij wist dat zij in alle geestelijke noden kon voorZien.

    Hoewel Gods Woord zo kostbaar is, zijn er veel christenen die de bijbel als vanzelfsprekend beschouwen en ze studeren er nauwelijks meer in. Sommigen laten haar voor lange tijd gesloten en verkrijgen geen nieuwe inzichten uit haar inhoud.

    Misschien kent u iemand die in zo'n situatie verkeert. Als dat zo is, vraag dan de Here om wijsheid om hem of haar aan te moedigen met meer trouw in het Woord te studeren. Wees tegelijkertijd op uw hoede om zelf het bijbellezen niet te verwaarlozen.

    09-10-2006 om 21:35 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN WERKTUIG IN DE HAND VAN GOD

    EEN WERKTUIG IN DE HAND VAN GOD

     

    Veel mensen die groot geweest zijn in het rijk van God hebben klein van zichzelf gedacht. Zij leefden in dit besef: 'Het is de Heer die alles in ons werkt. Van Hem is de kracht en Hem komt alle eer toe!'
    De bekende Engelsman Gordon heeft eens gezegd: 'Zelf kan ik niets. Ik ben alleen maar een instrument in de hand van mijn Meester. Ik ben een mes dat het hout snijdt. Als ik stomp word, moet Hij het opnieuw scherpen. En als Hij het beter vindt, mij terzijde te leggen en met een ander werktuig verder te werken, dan leg ik mij daar bij neer.'
    August Francke, die een groot weeshuis in Halle liet bouwen, werd hoog geprezen. Maar hij zei: 'Ik heb eigenlijk niets gedaan. Ik heb alleen maar toegekeken wat God gedaan heeft.'
    Newton, een sterrenkundige die wereldberoemd is geworden, zei eens in verband met al zijn ontdekkingen: 'Ik ben een kind onder andere kinderen, die aan het strand stenen zoeken. Het is daarbij mijn voorrecht geweest dat ik gladdere en mooiere steentjes dan de anderen heb gevonden en verzameld.'

    09-10-2006 om 07:02 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zalig de barmhartigen,

    "Zalig de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden" (Matt. 5:7).

     

     

     

    Barmhartigheid is een kenmerk van de ware gelovige.

     

    Net als de andere zaligsprekingen bevat Mattheüs 5:7 een tweevoudige boodschap: Om het Koninkrijk te kunnen binnengaan moet u barmhartigheid zoeken; en als u eenmaal bent binnengegaan moet u ten aanzien van anderen barmhartig zijn.

    De gedachte barmhartigheid te betonen verbaasde Christus' gehoor waarschijnlijk want zowel de Joden als de Romeinen hadden de neiging meedogenloos te zijn. De Romeinen verheerlijkten rechtvaardigheid, moed, discipline en macht. Voor hen was barmhartigheid een vorm van zwakheid. Als een Romeinse vader bijvoorbeeld wilde dat zijn pasgeboren kind zou blijven leven, stak hij simpelweg zijn duim omhoog; als hij wilde dat het zou sterven wees hij met zijn duim naar beneden.

    Jezus bestrafte de Joodse religieuze leiders herhaaldelijk voor hun egoïstische, eigengerechtigde en veroordelende houding. Ten aanzien van iedereen die zich niet aan hun tradities hield waren ze onverdraagzaam. Ze gaven zelfs hun behoeftige ouders geen financiële steun (Matt. 15:3-9).

    Net als de mensen in Jezus' dagen ontbreekt het bij velen ook nu aan barmhartigheid. Sommigen zijn ronduit wreed en onvriendelijk, maar de meesten worden door hun zucht eigen verlangens te vervullen zo in beslag genomen dat ze eenvoudigweg geen aandacht voor de ander meer hebben.

    Christenen daarentegen moeten gekenmerkt worden door hun barmhartigheid. In feite gebruikt Jacobus barmhartigheid als een bewijs van oprecht geloof: "Wat baat het, mijn broeders, of iemand al beweert geloof te hebben, als hij geen werken heeft? Kan dat geloof hem behouden? Stel, dat een broeder of zuster gebrek heeft aan kleding en aan dagelijks voedsel, en iemand uwer zegt tot hen: Gaat heen in vrede, houdt u warm en eet goed, zonder hen echter van het nodige voor het lichaam te voorzien, wat baat dit? Zo is het ook met het geloof: indien het niet met werken gepaard gaat, is het, op zichzelf genomen, dood" (Jac. 2:14-17). Ook zei hij dat barmhartigheid een kenmerk van goddelijke wijsheid was: "Maar de wijsheid van boven is vooreerst rein, vervolgens vreedzaam, vriendelijk, gezeggelijk, vol van ontferming en goede vruchten, onpartijdig en ongeveinsd" (Jac. 3:17).

    Laat als iemand die Gods barmhartigheid ervaren heeft, barmhartigheid het kenmerk van uw leven zijn.

    08-10-2006 om 16:33 geschreven door lucky  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Over mijzelf
    Ik ben LUC, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lucky.
    Ik ben een man en woon in Moorsele (belgie) en mijn beroep is RUST........
    Ik ben geboren op 30/12/1952 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: computer,,Muziek Fietsen en proberen niet mijn wil te doen maar deze van de Heer.
    ben gehuwd met fabienne
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Dag Luc
  • Wens u nog een fijne dag
  • Goedemiddag
  • Een aangename donderdag toegewenst
  • Goedemorgen

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Dit zijn Christelijke linken bekijk ze eens
  • HRTLINK
  • VRIJ ZIJN
  • Rivers of Live Ministries
  • LEVEL CHURCH
  • Zijn genade... Zijn genade...een naam...Jezus

  • Blog als favoriet !

    De Geest van God is geen spookbeeld of hersenschim. Hij is onder ons aanwezig, voelbaar en tastbaar. Hij spreekt soms uit de blik in onze ogen. Je ziet hem in de mensen die verdraagzaam zijn en respectvol omgaan met elkaar. Je voelt hem in dat liefdevolle gebaar of die hartelijke handdruk. De Geest van God is de scheppende kracht die bruggen slaat over de diepste kloven, die mensen bij elkaar brengt en conflicten ombuigt in begrip en verzoening. Het is de energie die bergen kan verzetten en mensen boven hun kleinheid uittilt - de levensadem van God die mensen bezielt en in beweging zet.


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Zijn...liefde...Zijn genade...Een naam... Jezus
  • merelfavorieten.nl
  • geloven en begrijpen jouwpagina
  • christen. startpagina..be
  • christen.startpagina.nl
  • Rivers of Live Ministries

  • Een interessant adres?

    Afscheid nemen

    Afscheid nemen is verdrietig,
    afscheid nemen is niet fijn
    afscheid nemen is iemand verlaten
    bij wie je graag zou willen zijn.

    Afscheid nemen is die blik vol liefde
    en die aai over je bol
    afscheid nemen zijn die tranen
    je schiet er helemaal van vol.

    Afscheid nemen zijn die woorden
    "Ik hou van jou, dag lieve schat.
    Je bent altijd bij me,
    want jij zit hier, diep in m'n hart."

    Soms is het afscheid maar voor even
    soms voorgoed of voor een lange tijd
    maar wat je samen hebt mogen beleven
    dat raak je echt, nee nooit meer kwijt.


    Parel


    Je bent een parel, die zeer kostbaar is
    je naam staat onuitwisbaar in Mijn hand geschreven.
    Ik heb je zelf gemaakt om tot Mijn eer te leven
    je bent een parel, die zeer kostbaar is.

    En eens zal Ik je roepen aan Mijn zij
    Mijn kind die roeping is zo hoog verheven.
    Uit liefde gaf ik jou Mijn eigen leven,
    ja, eenmaal zul je stralen aan Mijn zij.

    Je bent nu nog op reis, het einddoel is in zicht,
    houd Mij maar stevig vast en luister naar Mijn stem.
    Aan d’einder gloort het nieuw Jeruzalem,
    daar zul je eeuwig leven in Mijn licht.

    Je bent een parel, die zeer kostbaar is.


    Dit gedicht is voor jou!
    Als je je alleen voelt je hart gebroken is of bezeerd als je bang bent voor wat komen gaat als je lief hebben hebt verleerd als je jezelf niet durft te zijn als je verteerd wordt door verdriet dan is dit gedicht voor jou want God vergeet je niet Hij wacht op je hij kent je vragen Hij zegt: “geef mij je last, dan kunnen we het samen dragen”. En langzaam zul je merken daar kun je van op aan, dat jij alleen nog je rugtas vasthoudt de inhoud is naar Hem overgegaan Als je je bedrogen voelt eenzaam en heel klein als je door de bomen het bos niet meer ziet en er misschien zelfs niet meer wilt zijn als je verstrikt zit in de netten van de zonde en niet weet hoe je daar uit moet geraken dan is dit gedicht voor jou Jezus zal het in orde maken Hij weet als geen ander hoe pijn voelt en wat een mens soms moet doorstaan Voor jou en mij is Hij uit liefde door enorm zware beproevingen gegaan Hij kijkt naar jou met een bewogen hart en een liefdevolle blik in Zijn ogen en wacht tot je Hem vragen zult je tranen te gaan drogen Dit gedicht is voor jou. Waarom? Is misschien je vraag. omdat God ontzettend van je houdt, grijp toch Zijn uitgestoken hand vandaag….


    Download het gratis Online Bijbel Startpakket met Statenvertaling en Kanttekeningen
    Download Online Bijbel met Statenvertaling en Kanttekeningen
    (10,32 MB)

    Citaten

    Verlossing

    Verlossing is niet

    met een nieuwe bladzijde beginnen,

    maar een nieuw leven ontvangen.

     

     

    Problemen

    Als het leven je handen

    vult met problemen

    leg je problemen

    dan in Gods handen.

     

    Gebed

    Gekerm van wanhoop,

    waar geen woorden voor zijn,

    is vaak een gebed

    dat niet geweigerd kan worden.

     (Charles H. Spurgeon)

     

    Licht

      Als wij het licht van Christus

    niet om ons heen verspreiden,    

    zal de ervaring van de duisternis,

    die in de wereld de overhand heeft,

    toenemen.

     (Moeder Theresa)

     

    God kennen

    Een kind van God zijn betekent ook:

    accepteren dat Hij weet wat goed is

    en dat Hij ons in ons leven

    het beste zal geven.

    (Charles Paul Conn)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!