Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
M. & Mevr Fooy,
hele lieve mensen,
hebben voor mij
gezorgd voor ik bij
mama en papa
ben gaan wonen.
Je kan even gaan
kijken op :
www.lovealoch.be


Foto
Foto

Hieronder een
paar mooie foto's
van mijn rasgenootjes

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Parson Russell

01-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugshond vindt voor 40 miljoen euro coke.

 In een container met koffie uit Costa Rica heeft de douane in de Rotterdamse haven 1674 kilo cocaïne ontdekt. De vondst werd twee weken geleden gedaan toen een speurhond de drugs op het spoor kwam. Drie verdachten zijn deze week aangehouden voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij het drugstransport, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

Drugshond vindt voor veertig miljoen euro coke

De groothandelswaarde van de cocaïne is ruim veertig miljoen euro, schat het OM. De harddrugs zijn inmiddels vernietigd. De fiscale opsporingsdienst Fiod-ECD en de Nationale Recherche hebben het drugstransport vorige week gevolgd tot op het afleveradres in Weert. De bestemming van de container bleek een pand op een bedrijventerrein.

De verdachten zijn een 40-jarige ondernemer uit Maastricht, een 25-jarige man uit Roermond en een 59-jarige Eindhovenaar. De container stond op naam van de Maastrichtenaar. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, die bepaalt of ze gedurende het onderzoek in de cel blijven.

01-10-2007 om 11:09 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor deze dieren op 4 oktober geen dierendag!
                    

In Turkije sterven dagelijks honden door onwetendheid, onachtzaamheid en onverschilligheid.

Stichting ActieZwerfhonden probeert hier iets aan te doen. Geld, maar vooral ook publiciteit heeft zij nodig om haar werk te kunnen doen.

ActieZwerfhonden geeft om een dierenleven; u toch ook?

Help ons helpen!

Met vriendelijke groeten,

Namens Stichting ActieZwerfhonden
Linda Taal

Website: www.actiezwerfhonden.nl

01-10-2007 om 11:07 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speurhond stikt in politieauto onder hete zon.
De politie in Chandler, een stad in de Amerikaanse staat Arizona, heeft een van haar eigen agenten gearresteerd. De agent in kwestie, sergeant Tom Lovejoy, had schuld aan de dood van een speurhond, die stikte toen hij meer dan 12 uur in een auto onder de blakende zon opgesloten zat.

"Ik weet zeker dat agent Lovejoy zelf kapot gaat van verdriet na het verlies van zijn speurhond door zijn eigen schuld," aldus sheriff Joe Arpaio. "Maar dat wil niet zeggen dat hij niet vervolgd wordt. De agent zal dezelfde behandeling krijgen als andere mensen die zich schuldig maken aan nalatigheid tegenover dieren."

Het onderzoek toonde aan dat de hond Bandit zich van 9 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds in de politieauto bevond, terwijl de agent allerlei kleine boodschappen deed en uit eten ging met zijn vrouw. Agent Lovejoy betuigde eveneens zijn spijt over de dood van de hond en laat weten dat hij zijn eventuele straf zal aanvaarden.

01-10-2007 om 11:02 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongkongse vecht met python om hond te redden.
Een inwoonster van Hongkong heeft strijd geleverd met een python van 4,5 meter lang om haar hondje te redden. De wurgslang had het hondje Poppy in zijn greep, maar de 41-jarige eigenares slaagde erin haar huisdier te bevrijden. Dat meldt een plaatselijke krant.

Schoppen
De 41-jarige Catherine Leonard wandelde gisteren met haar viervoeter in een bebost park in Hongkong. Plots viel een python haar huisdier aan. "Ik heb de wurgslang een trap gegeven met mijn voet en geprobeerd om Poppy te bevrijden. De python verscherpte zijn wurggreep rond de hond nog. Uiteindelijk kon het hondje zich toch bevrijden en droop de slang af", aldus Leonard.

Bang
De vrouw was in eerste instantie geschokt en bang, maar toch twijfelde ze er niet aan om haar in gevaar verkerend huisdier ter hulp te schieten. "Mijn hondje was in gevaar en ik aarzelde niet om het te helpen".

In hetzelfde park wurgde een slang vorig jaar een 22 kilogram zware husky. Elders in Hongkong viel een python een kalf aan en verslond het rund.

01-10-2007 om 10:28 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorlopen met ellende.

Dieren klagen niet. Dat kunnen ze natuurlijk ook niet, maar de wijze waarop ze zich in hun lot schikken, is vaak bewonderswaardig.

 
Slideshow image

Ondanks soms grote beperkingen, proberen ze er in ieder geval het beste van te maken en zo mogelijk door te gaan met dat wat ze het liefste doen. Lopen, rennen, spelen, noem maar op. Ter illustratie zo maar wat zieke of gehandicapte honden.
Max is een Mechelse Herder met een ietwat gestoorde motoriek. Hij zet zijn voorpoten niet één voor één naar voren, maar allebei tegelijk, het doet een beetje kangoeroe-achtig aan. Een aantal jaren geleden manifesteerde zich bij hem een aandoening van de bijnieren, waardoor hij nu iedere dag medicijnen moet slikken. De laatste tijd wordt hij wat kortademig maar ook dat krijgt hem niet klein. Het zal binnenkort wel afgelopen zijn met de pret maar voorlopig lijkt 'doorgaan tot je erbij neervalt' zijn levensmotto.

Belle is een Duitse Herder met een ernstige leverkwaal. Zo ernstig dat de conditie zienderogen achteruit holt. Mager als ze is en ook nog eens behept met een onwillige achterpoot, blijft ze spelen tot ze er soms letterlijk bij neervalt. Toen ik haar laatst na een dag ravotten uitgestrekt op de vloer zag liggen, gaf ik er geen dubbeltje meer voor. Maar wel de volgende dag weer kwispelend bij de voerbak staan. Waar ze het vandaan haalt, is me een raadsel.

Een verhaal apart is de grote stoere hond die we helaas moesten laten inslapen. Tot enkele dagen daarvoor leek alles nog koek en ei. Tot hij een beetje slomer werd, ook wat pijn leek te hebben en een paar keer begon te spugen. Nader onderzoek leerde ons dat het probleem in de buik zat. Röntgenfoto's bevestigden dit. Een spoedoperatie werd dezelfde middag nog uitgevoerd en als je dan een buik aantreft waarbij goed beschouwd eigenlijk alles wat zich daarin bevindt, ontstoken blijkt te zijn, dan begrijp je niet dat zo'n dier in feite geen signalen afgaf dat hij zo ziek was en dat hij überhaupt in al zijn ellende nog kon lopen.

En als klap op de vuurpijl het filmpje dat mij via internet bereikte vanuit Amerika. Ik heb in het verleden verschillende malen bij een hond een poot geamputeerd, hetzij na een ongeluk, hetzij in het verloop van een ongeneeslijke ziekte. De vraag of het dier zich op drie poten goed zal kunnen redden, hoef ik mij vanaf nu niet meer te stellen. Op de bewuste film rent een hond heen en weer op slechts twee poten, een voorpoot en een achterpoot, snel, behendig en zonder een spoor van enige geremdheid. Je moet het zien om het te kunnen geloven.

01-10-2007 om 10:25 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse man voedert pitbull met levende katten.
In de Verenigde Staten is een man opgepakt die in zijn buurt katten gevangen nam en levend aan zijn pitbulls voederde. De 21-jarige Tye Hilmo werd beschuldigd van mishandeling van dieren. Het was niet de eerste keer dat de jongeman in de gevangenis zat, eerder werd hij al opgepakt wegens drugsbezit, wapendracht en geweldpleging. "De man nam de dieren gevangen, verwondde ze en gaf ze dan aan zijn pitbulls", verklaarde de politie. Op de gsm van de man vonden de speurders een foto van zijn pitbull met een dode kat. Onder de foto stond het opschrift: "Brave hond".

01-10-2007 om 10:22 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar puppy liefde kent geen grenzen.
                                

Een Chinese hond zwemt dagelijks meer dan 4 km om haar pasgeboren puppies te verzorgen die gestrand zijn op een eiland. De hond is ondertussen al een bekendheid geworden in Chongqing stad en ze werd Huahua gedoopt door de lokale bevolking. Ze bevoel van 4 puppies in Shanhuba dat een eiland werd door het feit dat de Changjiang rivier buiten haar oevers trad, door de felle regens.

Huahua zwemt elke dag 1,2km naar het eiland om haar 4 baby's te verzorgen en te voeden. Dan keert ze terug naar de Changjiang rivier, volgt de stroom van het water en zwemt nog eens 1.1 km terug naar een ander deel van de stad om zichzelf te voeden.

Iedere dag herhaalt Huahua dit scenario tweemaal. Een keer in de morgen rond 7 uur en nog eens een keertje rond 7 uur 's avonds. Op dat tijdstip blijft ze bij haar kindjes op het eiland tot de volgende morgen, want dan keert ze terug naar de stad.

Huang Pingren, een gepensioneerde man die elke dag naar het eiland zwemt, vertelde dat hij dit wonderlijke gebeuren enkele weken geleden opmerkte.
¨Ik rustte uit op het eiland en vond 4 onbeschermde kleine hondjes. In de avond rond 7 u zag ik een hond naar de oever zwemmen en naar de pasgeborenen rennen.¨
Twee dagen geleden steeg het water weer en de moeder verhuisde haar kleintjes naar een hoger gelegen punt van het eiland, aldus de Chongqing Evening News.

01-10-2007 om 10:19 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag Dierendag.
                                                

Een extra aai en knuffel. Een lekkere hap van een stukje worst of gehaktbal. Een langere wandeling. Een nieuw speeltje of riem. Wat extra fruit in de kooi.
Kortom dieren hebben een feestelijke dag waarbij de baasjes extra aandacht schenken aan hun huisdier. Of dat nu hond, kat, paard, vogel, vis, rat, konijn, cavia of welke diersoort is. Een dag per jaar en wel op 4 oktober is het wereld dierendag.
Een speciale dag voor het dier. Net zoals je vaderdag, moederdag, secretaressedag, valentijnsdag, koninginnedag, bevrijdingsdag en ga maar door. Speciale dagen om ons te herinneren aan speciale mensen, of zaken.

Ik denk in mijn geval veel aan al die dieren die we in onze opvang hebben. Op dit moment ruim 153 honden en 96 katten. Plus twee paarden en een geit. Dieren die dagelijks onze zorg hard nodig hebben omdat ze door mensen ernstig zijn toegetakeld. Een aantal van deze dieren is blind geschopt of geslagen. Ook zit er een die gered kon worden nadat het met kokend water was overgoten. Een aantal missen een poot omdat die dusdanig gebroken was dat er geen redden meer aan was door de dierenarts.

Weer een aantal zijn beschoten, ja u leest het goed beschoten met geweer of pistool omdat men het vuurwapen wilde testen. Ook hebben we dieren die zijn aangereden door taxi chauffeurs of andere malloten. Dieren die gewoon langs de kant van de weg stonden om iets te drinken uit de goot, als er al water in lag, en dan opzettelijk aangereden worden voor de lol.

Dan zijn er nog de dieren die met gif in aanraking zijn gekomen. Die inwendig heel veel schade hebben opgelopen en die we soms niet meer kunnen redden. Of de dieren die veterinaire hulp nodig hadden vanwege grote huidproblemen veroorzaakt door schurft en ander ongedierte. En dan zijn er nog de vele pups en kittens die soms in een doos voor de deur gedropt worden door mensen. Gelukkig droppen ze deze dieren nu bij ons, want voorheen werden ze gewoon doodgegooid tegen een muur of vloer. Of ze werden in een emmer verdronken omdat de eigenaar niet nog meer dieren erbij wilde hebben. Die kleintjes kunnen rekenen op liefde, warmte en aandacht van onze vrijwilligers en we zullen ook deze dieren zo goed en kwaad het kan helpen.

Naast al deze dagelijkse zorg is er de zorg voor de dieren die we gesteriliseerd of gecastreerd hebben. Om verdere groei van de zwerfdieren populatie tegen te gaan. Omdat zwerfdieren het heel erg zwaar en moeilijk hebben in Venezuela. Omdat er nog altijd geen duidelijke en vaste wetgeving bestaat die dieren beschermt. Omdat het nog altijd zo is dat mensen dieren zo ontzettend veel leed bezorgen.

Daarom is het voor mij elke dag die God mij geeft dierendag. Omdat alles van waarde weerloos is.

Mark Erwin Vos, Initiatiefnemer
Stichting Dierenhulp Venezuela
www.dierenhulp.nl

01-10-2007 om 10:17 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertroeteld door vrouwtje, uitgelaten door baasje.
AMSTERDAM - Al slooft menig man zich tegenwoordig uit in het huishouden, de verzorging van het huisdier komt meestal neer op de vrouw.
afbeelding vergroten 
Alleen het uitlaten van de hond is tussen man en vrouw gelijk verdeeld.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Proteq, gespecialiseerd in ziektekostenpolissen voor huisdieren.

In 60 procent van de gevallen is de vrouw des huizes verantwoordelijk voor de hond of kat, tegenover 25 procent van mannen. Ruzie komt daar meestal niet van. Alleen het uitlaten van de hond of het verschonen van de kattenbak is soms een geschilpunt. Omdat doorgaans de vrouw de hond of kat voert, wast en borstelt, claimt zij ook het ‘emotioneel eigendom’ van het dier. Toch luistert het huisdier even goed naar het baasje als naar het vrouwtje.



 

01-10-2007 om 10:07 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijf uit Kapellen lapt Dierenwelzijnswet aan laars.

KAPELLEN 19/07 (BELGA) = Het Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft in een bedrijf in Kapellen verschillende overtredingen op de Dierenwelzijnswet vastgesteld. Het bedrijf voerde asieldieren uit andere landen in met het oog op adoptie in België en de buurlanden. En dit terwijl Belgische asielen dagelijks verplicht zijn dieren te doen inslapen omdat het aanbod overweldigend is. Uit een controle van het FAVV in het bedrijf bleek bovendien dat de dieren niet gevaccineerd waren overeenkomstig de wettelijke voorschriften en dat ze niet klinisch onderzocht waren voor hun afreis. De dienst Dierenwelzijn zal aan de volgende minister een voorstel voorleggen om de invoer van asieldieren aan banden te leggen. Een dergelijke maatregel zou aansluiten bij het commercieel invoerverbod voor honden en katten dat ingaat op 1 januari 2009.

20-07-2007 om 13:24 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard en 7 honden wonen in huis, maar zoon moet in tent slapen.
Binnen in het huis troffen de speurders walgelijke taferelen aan...
Eén van de zeven honden die de speurders in het huis aantroffen.

Een koppel uit Modesto, in de Amerikaanse staat Californië, is aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van hun kind. Het gezin, bestaande uit moeder Nichole Surkala, vader Joe Silva en hun twaalfjarige zoon, leefde samen in huis met een paard en zeven honden.

Het kind moest buiten in een tent slapen, omdat het huis vergeven was van de vliegen. Die vliegen werden aangetrokken door de viezigheid, uitwerpselen en etensresten, die overal in het huis lagen. De speurders, gealarmeerd door de buren die klaagden over de stank, konden hun ogen niet geloven toen ze het huis binnenstapten en besloten meteen om het kind en de dieren naar een betere plek over te brengen.

20-07-2007 om 13:14 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij past zich aan de hond aan.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Voor sommige honden is het te veel gevraagd om blinden veilig langs allerlei obstakels te leiden. Een enkele leerling van de geleidehondenopleiding krijgt een tweede carrièrekans: als autismegeleidehond.

ZWOLLE - Eenmaal thuis uit school duikt Max, een blond jongetje van vijf, weg in de verste uithoek van de keuken. Het duurt een dik kwartier voor hij zijn gezicht weer laat zien. Pas met Joël aan zijn voeten, een grote zwarte labrador, durft hij vanuit zijn zitzakschommel in de kamer om zich heen te kijken.

Max is dan ook geen gewoon jongetje. Hij kan in paniek raken van vreemde geluiden en mensen. Hij vlucht dan weg of zet het op een gillen. Maar Max is lang niet altijd angstig. Hij kan ook vreselijk enthousiast worden van iets wat hij ziet, vertelt zijn moeder, Elke Siebelink.

,,Dan begint hij met zijn armen te fladderen. Hij wordt ook als een magneet aangetrokken door fonteinen. Inmiddels weten wij daarom precies wie in onze buurt een fontein in zijn tuin heeft staan.'' Nog zo'n opmerkelijke gewoonte: ,,Als de postbode net langs is geweest, racet Max naar alle brievenbussen in de buurt. De uitstekende post wordt dan alsnog netjes naar binnen geduwd.''

Al heel vroeg had Elke door dat haar zoon iets mankeerde. ,,Hij kon zichzelf veel te goed vermaken. Contact met anderen maakte hij niet of nauwelijks.'' Toen de officiële diagnose werd gesteld gaf dat rust, zegt ze. ,,Eindelijk kon ik een stempel op het gedrag plakken: mijn zoon is autist.''

Even de stad in gaan voor een boodschap met Max en zijn jongere zusje, gaf Elke snel op. ,,Dat was niet te doen. Dat was voor hem, voor zijn zusje en voor mij niet leuk. Ik werd bij voorbaat al gestrest door het idee dat hij misschien raar zou gaan doen.''

Max, die intussen uit zijn schommelzak is gekropen, legt zijn hoofd op de kop van de labrador. ,,Geef hem maar een kusje'', stimuleert Elke. ,,Ja, heel goed.''

Sinds de komst van autismegeleidehond Joël, pas drie weken geleden, is er veel veranderd in het gezin. Als ze nu naar buiten gaan, wordt Max met een riempje aan de labrador vastgemaakt. Hij krijgt daardoor niet de kans om weg te lopen. Doet hij dat wel, dan zet Joël zich schrap. Daar is hij op getraind.

Elke hoeft nu geen eindeloze discussies meer met Max te voeren waarom ze niet alle fonteinen bezoeken op weg naar de bakker. ,,Hij past zich gewoon aan de hond aan.'' De jongen is ook rustiger geworden door de hond. In de grote zwarte viervoeter heeft Max de ideale schuilplaats gevonden voor als het eng wordt en er te veel prikkels op hem af dreigen te komen.

Joël werd aanvankelijk getraind als blindengeleidehond. Maar toen bleek dat hij te makkelijk werd afgeleid door lekker voedsel, was die carrière bekeken. Daarbij vonden de trainers op de blindengeleidehondenschool Joël 'te passief'.

,,Sommige honden tonen te weinig initiatief en kunnen niet zelfstandig beslissen'', legt Peter van der Heijden, het hoofd van de KNGF-blindengeleidehondenopleiding uit. ,,Voor een autismegeleidehond is dat niet erg, want de ouder van het kind neemt de beslissingen en geeft de commando's. Maar een blinde of slechtziende moet natuurlijk wel op de hond alleen kunnen vertrouwen.''

Drie weken lang trainde Elke dagelijks met Joël. Daarna nam ze hem mee naar huis. Ze is één van de drie ouders die meedoen aan de proef van het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF) met autismegeleidehonden. Volgend jaar wordt bekeken of de proef geslaagd is en meer honden als autismegeleider kunnen worden ingezet. Elke is nu al overdonderd door het resultaat. ,,Boodschappen doen gaat nu dankzij Joël zonder huil- of driftbui. In de schoenenwinkel liet ik Joël liggen en Max ging er zonder moeite netjes naast zitten. Ondertussen kon ik hem vragen welke kleur regenlaarzen hij wilde. Het zijn knalroze regenlaarzen geworden. Ongelooflijk, toch? Die had ik zelf nooit voor hem uitgezocht.''

Autismegeleidehonden
Het KNGF blijft in de eerste plaats labradors, herders en golden retrievers opleiden tot blindengeleidenhond. Als de proef met de autismegeleidehonden slaagt, worden mogelijk meer honden die ongeschikt blijken als om blinden te begeleiden omgeschoold tot autismegeleidehond. Deze honden zijn alleen bedoeld voor gezinnen met een autistisch kind onder de tien jaar die daardoor erg in hun bewegingsvrijheid worden beperkt. Autismegeleidehonden werken vijf tot zes jaar en gaan dan met pensioen. De honden van de proef kunnen na hun werk bij het gezin blijven wonen. Tegen de tijd dat zij met pensioen gaan, kunnen Max en de andere twee autistische kinderen die nu een geleidehond hebben waarschijnlijk ook zonder hond veilig zelfstandig over straat.

18-07-2007 om 10:38 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle maan gevaarlijk voor honden en katten.

 

Volle maan is gevaarlijk voor honden en katten. Dat blijkt uit de cijfers van de spoedafdeling aan de faculteit veeartsenij aan de Colorado State Universiteit. Het percentage behandelde katten steeg met 23 procent en het aantal honden met 28 procent in de dagen voor een volle maan en tijdens nachten met een volle maan. De verwondingen was heel divers, gaande van breuken tot hartproblemen.

Geloof
"Praat je met dierenartsen of kennelhouders, dan hoor je op drukke avonden steeds de opmerking of het misschien wel volle maan is. Ze geloven dat het echt wel drukker is tijdens nachten met een volle maan", zegt onderzoeker Reagan Wells. Geloof en cijfers zijn één ding, een wetenschappelijk verantwoorde verklaring vinden, een uitdaging. "Het is moeilijk om besluiten te trekken uit de relatie volle maan en het hogere cijfer gewonde dieren", aldus Wells. Het onderzoek naar het gedrag van dieren en volle maan is niet nieuw. Een aantal studies uit 2001 bekeken de relatie tussen volle maan het aantal mensen met bijtwonden van dieren.

Beter zicht
Een simpele verklaring voor het fenomeen is dat meer mensen en dieren actief zijn tijdens een nacht met een volle maan, gewoon omdat het zicht dan beter is, meldt foxnews.com.

18-07-2007 om 10:32 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond met metalen poot zorgt voor medische doorbraak.

 

(archieffoto)
Een Belgische herder met de naam 'Storm' is 's werelds eerste hond met een prothese, een metalen poot als het ware. Het is de eerste keer dat zo een ingreep wordt uitgevoerd en als de resultaten goed zijn, kunnen mensen er wellicht ook ooit van profiteren. Het bizarre aan de operatie is dat de huid van het dier zich ook kan vestigen aan het metaal.

"De operatie is nooit uitgevoerd op iets anders een menselijke vinger", vertelt dokter Fitzpatrick, die de operatie heeft uitgevoerd. De technologie biedt een uitweg aan mensen zonder armen of voeten. De dokter hoopt nu om een gelijkaardige operatie ook te doen op Britse soldaten die terugkomen uit Irak. De eigenaars van de hond verkozen amputatie boven in slaap doen.

18-07-2007 om 10:21 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulldogs mogen niet meer vliegen in Japan.

 

 
Japan Airlines, de grootste Japanse luchtvaartmaatschappij, laat voortaan geen bulldogs meer toe op haar vluchten. De honden zijn door hun gerimpelde neus erg gevoelig aan temperatuurschommelingen op grote hoogte en kunnen daardoor sterven. De bulldog is een erg populair ras in Japan.

"Na overleg met dierenartsen hebben we beslist om geen bulldogs meer te vervoeren", verklaarde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Japan Airlines neemt de beslissing nadat verschillende honden zwaar ziek werden of overleden in de lucht. Naast de temperatuur zijn de dieren gevoelig aan de vochtigheid.

All Nippon Airways (ANA), de andere grote maatschappij in Japan, aanvaardt enkel nog bulldogs op de binnenlandse vluchten.

16-07-2007 om 14:20 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond betreurt rookverbod in VK.
Een hond is een van de slachtoffers van het recent ingevoerde rookverbod in het Verenigd Koninkrijk. Baasjes Sarah en John Taylor zeggen dat hun hond Archie graag de rook van sigaretten in cafés inademde.

"Hij hield ervan om naar rokende mensen te kijken en telkens als die persoon stopte met roken, vestigde hij zijn aandacht op iemand anders", legt Sarah uit. "Het lijkt vreemd, maar hij was er dus echt aan verslaafd." Lokale bewoners raden de baasjes nu aan om een nicotinepleister te gebruiken. "Maar ik denk dat we meer succes zullen hebben met een nicotinekoekje", grapt Sarah.

16-07-2007 om 14:13 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop een hond en vul de vragenlijst in.

Koop een hond en vul de vragenlijst in
Binnenkort zal iedereen die een hond wil kopen eerst een vragenlijst moeten invullen, en dit zowel in dierenwinkels als asielen. Dit is een van de maatregelen die minister van Dierenwelzijn Rudy Demotte deze week in een Koninklijk besluit op de ministerraad heeft voorgelegd. BLID is niet volledig akkoord met dit initiatief.

De vragenlijst zou een beeld scheppen van waar en bij wie de hond terecht zal komen. Op basis van de antwoorden beslist de verkoper of je geschikt bent om een hond te houden. De bedoeling van deze maatregel is ongevallen met honden voorkomen.

BLID is niet helemaal akkoord met Koninklijk besluit van minister Rudy Demotte. BLID keurt de vragenlijst niet af, maar de organisatie vindt dat de lokale politie beter kan beslissen of de koper de hond krijgt of niet. Zij zijn namelijk het beste op de hoogte of er al dan niet reeds problemen zijn geweest met de kandidaat-koper op het gebied van dieren! Trouwens een verkoper zal steeds blijven verkopen zegt de woordvoerder van BLID.

BILID wil dat dierenbeschermingen ook moeten betrokken worden. Want zij kunnen eventueel een plaatselijk bezoek brengen aan de kandidaat-koper om te zien waar de hond terecht komt. Dierenbeschermingen hebben ervaring met dit soort zaken en er moet dus zeker rekening gehouden worden met hun advies! Aldus BLID.

05-07-2007 om 12:57 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden op het strand

Honden op het strand
Afgelopen weekend kreeg BLID enkele telefoontjes met de vraag welke badplaatsen aan de Belgische kust hondvriendelijk zijn. BLID zocht naar informatie op de websites van de kustgemeenten naar informatie over honden. Hun eerste bevinding is dat bijna iedere kustgemeente honden op het strand verbiedt vanaf de paasvakantie tot september.

Dit is discriminatie van gezinnen die met hun hond op vakantie willen zeg BLID. Enkel in Middelkerke en Knokke vonden ze locaties waar dit verbod niet geldt. In Middelkerke zijn honden het hele jaar door op het strand toegelaten in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint-Laureins.

In Knokke mogen de viervoeters het ganse jaar op het strandgedeelte tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding.

Ten tweede ontdekte BLID dat sommige kustgemeenten Pitbullterriërs niet toelaten. Maar BLID nam de proef op de som en belde enkele campings met de vraag of de hond mee mocht. En wat blijkt? Geen enkele camping vermeldde dat Pitbullterriërs niet toegelaten zijn door de gemeente. Campings en hotels geven dus niet de informatie die de gemeente hen oplegt.

Blid trekt hieruit zijn conclusie en denkt dat hondeneigenaars blijkbaar een vakantie moeten boeken in de Ardennen, indien ze willen genieten van een ongeremde vakantie met hun hond. Daarom vragen ze aan iedere kustgemeente om in de toekomst zones te voorzien waar hondeneigenaars met hun hond op het strand kunnen lopen. Anders kan het wel eens zover komen dat we binnenkort genoodzaakt zijn om honden naar een pension te brengen voor een vakantie aan de kust.

05-07-2007 om 12:53 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt hond dood.

PEKING - Een man in de Chinese provincie Hebei heeft een hond doodgebeten die zijn pup aanviel. Dat meldde een lokale krant woensdag.
Inertia Stock

Wakker geworden door het gejank van de puppy probeerde eerst een dorpsgenoot de woeste hond weg te jagen door watermeloenen te gooien.

Tanden

Toen dat niet hielp, wierp de eigenaar van de pup zich op de hond en zette hij zijn tanden vast in de nek van het dier.

De hond en de man rolden in hun gevecht volgens de krant bijna tien minuten over de grond, totdat de man het beest wist dood te bijten.

05-07-2007 om 00:00 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ET is lelijkste hond ter wereld.

AMSTERDAM - Elwood, een tweejarige kruising tussen een Chinese naakthond en een chihuahua, is vrijdag in de VS gekroond tot lelijkste hond van de wereld. Het hondje, dat alleen op zijn kop een pluk wit haar heeft, wordt ook wel ET genoemd vanwege zijn gelijkenis met dat sciencefictionfiguurtje.

Bazin Karen Quigley vertelde dat zij Elwood twee jaar geleden van de dood heeft gered. De fokker dacht dat hij te lelijk was om te verkopen en wilde hem laten inslapen. "En nu, haha, zit Elwood overal op internet en vinden de mensen hem leuk en grappig", aldus Quigley, die duizend dollar prijzengeld mee naar huis mag nemen.

De meeste deelnemers aan de lelijkste-hondenwedstrijd waren Chinese naakthonden, een soort die behalve door zijn naaktheid opvalt door zijn hanekam, bolle ogen en lange, scheef uit de bek hangende tong.

Elwood, de lelijkste hond ter wereld.

29-06-2007 om 11:11 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)



Foto

Foto

Over mijzelf
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.


Archief per maand
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007

    Foto

    Vlaamse vereniging
    voor Dierenbescherming

    Herseltsesteenweg 247
    Aarschot
    uren: 14u - 19u
    weekend tot 18u
    016/56.77.07
    noodgevallen :
    0495/282.282


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hieronder een paar
    mooie foto's van mijn
    vriendje Taibo
    samen met Celine.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • freddy_en_patty
  • karine_elvis


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!