Inhoud blog
  • Winter Zonnewendefeest 15 december in 'Ons Huis' Gent
  • Winterzonnewendefeest op 15 december in 'Ons Huis' te Gent
  • Heriinering aan de Hulde aan De Geyter op 30 april 2018
  • Afscheid van een mooie stem in het zangkoor Morgenrood
  • Nog een mooie foto van Morgenrood tijdens het 15e Winterzonnewendefeest.
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • S-Plus
  • De hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, componist van 'De Internationale' aan de vooravond van 1 Mei 2017 aan het Miat.

    Foto

    Morgenrood zingt met volle overtuiging

    Foto

    Het publiek zingt uit volle borst mee

    Foto

    Morgenrood stapt al zingend op in de Een Mei stoet

    Morgenrood
    S-Plus senioren zanggroep
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010 (2)

    Op het jaarlijks feest van Winterzonnewende brengt onze zanggroep ook enkele klassiekers uit ons aangevuld repertorium van liederen die, naast een vijftigtal andere, in een nieuwe verzamelbundel ‘de Rode map van Morgenrood’ zal worden gerealiseerd.

    Zo onder meer de Oud-Nederlandse ballade ‘Ik zag Cecilia komen’ die al in 1661 in het Gents Beiaardboek werd opgetekend. Tweehonderd jaar later verwerkte de Tsjechische componist Smetana deze mooie melodie in zijn symfonisch gedicht ‘De Moldau’.

    We hernemen ook ‘Oude Joe’ in een mooie Nederlandse vertaling van het populaire Amerikaanse lied ‘Old Black Joe’ van Stephen Foster uit 1860,
    dat we al eerder hebben gezongen in de originele Engelstalige tekst, en waarvan Paul Robeson zijn fameuze versie uitbracht in 1930.

    Die Nederlandse tekst stond in de allereerste uitgave van onze zangbundel ‘Di Mey Playsant’ en we vonden het prettig u dat nog eens te laten horen.

    Het voorlaatste lied uit het eerste deel van ons optreden is het populaire Frans kinderliedje ‘A la claire fontaine’, dat afkomstig zou zijn van Québec; uit de jaren 1865. Blijkbaar zijn er meer dan 500 versies bekend, maar wij brengen u uiteraard de meest bekende uitvoering.

    We besluiten met het prachtige oude strijdlied ‘Le Drapeau Rouge’, geschreven te Bern in 1877 voor de herdenking van de Commune van Parijs, door de socialist Paul Brousse, de naar Zwitserland gevluchte communard, op de wijze van een plaatselijk populair volksliedje.

    >> Reageer (0)
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterzonnewende 2010

    Met de maand november voor de deur beginnen we af te tellen hoeveel repetities er ons nog resten tot het optreden van Morgenrood op het negende Zonnewendefeest van S-Plus Gent-West op 18 december.

    Sommigen vragen zich af of we het zullen halen met nog vier gewone en een algemene repetitie voor de boeg? Natuurlijk halen we het, zoals altijd al.

    Liederen uit onze aloude liederenschat.

    We beginnen ons optreden met drie wandel- en stapliederen gekozen uit de klassieke liederenschat van de vroegere Socialistische Jeugdbeweging, liederen die we reeds terugvinden in de eerste uitgave van de onvolprezen zangbundel ‘Di Mey Playsant’.

    We brengen achtereenvolgens het ‘Zangerslied’, dat zoals zo veel jeugdliederen uit die tijd door Yvonne De Man werd bewerkt. Een mooi en zangerig lied dat vroeger in de Gentse Rode Valkenbeweging bij de aanvang van elke zangstonde steeds opnieuw werd gezongen.

    We vervolgen dan met een ander graag gezongen staplied ‘Het leven tegemoet’ en met een wandellied dat we meebrachten van onze Nederlandse A.J.C.-vrienden: ‘Hij die de wolken volgen wil’, dat werd getoondicht door hun toenmalige zangleidster ‘Carla Cohnstamm’.

    We besluiten deze gezongen inleiding met een andere klassieker uit de socialistische liederenschat: de ‘Achturenmarsch’. Hét strijdlied dat massaal werd gezongen op betogingen en feesten, ter realisatie van de 'Wet op de Achturendag', gegroeid uit de beweging van de ‘Driemaal Acht’.

    >> Reageer (0)
    19-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland bezorgde ons nog een foto van Zonnewende 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe liederenbundel voor Morgenrood
    Na het drukke meigebeuren, waarbij onze zanggroep Morgenrood een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd, moesten we wat stoom aflaten. Vandaar dat we een beetje in stilte verder werkten aan wat komen zou.

    We zijn nu al in volle voorbereiding van de liederenkeuze voor het programma van het Zonnewendefeest van de seniorenafdeling S-Plus Gent-West, dat doorgaat op 18 december aanstaande.

    Het is en blijft een zoektocht naar een evenwicht tussen het beste uit ons klassiek repertorium, en passende mooie en nieuwe liederen.

    Ondertussen zijn we echter ook volop bezig aan de voorbereiding van een nieuwe, aanvullende liederenbundel voor onze zanggroep Morgenrood.

    In onze huidige bundel Di Mey Playsant staan meer dan negentig liederen opgetekend, maar ondertussen hebben we al weer meer dan tachtig liederen verzameld, waarvan we de helft al bij diverse optredens uitvoerden.

    Aangezien we regelmatig nieuwe liederen in ons repertorium opnemen hebben we besloten dat de nieuwe aanvullende zangbundel uit losbladige liederen zal bestaan die in een passend ringmapje worden opgeborgen.

    Op die manier kunnen nieuwe liederen regelmatig alfabetisch aangevuld en meteen gebruikt worden voor onze zangstonden en repetities.

    We moeten dus eerst nog een voorlopige keuze maken van de liederen die nu reeds zullen worden opgenomen, gerangschikt in rubrieken volgens het soort liederen, zoals in onze huidige zangbundel.

    Het drukklaar maken zal nog veel voorbereidend werk vragen omdat een aantal liederen
    nog moeten worden getypt, maar deze manier van werken zal ongetwijfeld kostenbesparend zijn.

    Di Mey Playsant bis wordt dus onze nieuwe, onmiddellijke uitdaging.

    >> Reageer (0)
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood brengt hulde aan Pierre De Geyter






    >> Reageer (0)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre De Geyter

    Het Grote Lied van de kleine man

    De Internationale is hèt strijdlied van de arbeidersbeweging, dat werd gecomponeerd door Pierre De Geyter en door de Tweede Internationale in 1892 als officiëel strijdlied werd geproclameerd.

    Weinigen weten echter dat Pierre De Geyter in 1848 in Gent werd geboren, waarnaar zijn ouders vanuit Frans Vlaanderen waren uitgeweken, om er in de textielsector te gaan werken.

    Op zijn zevende woonde hij alweer in de buurt van Rijsel, waar het gezin om den brode was naartoe getrokken. Hij won er later een Eerste prijs aan de muziekschool, kreeg de leiding van het plaatselijke arbeiderskoor en sloot zich aan bij de muziekvereniging van de Parti Ouvrier Français.

    Hij kreeg opdracht om op het gedicht L’Internationale, uit een revolutionaire bundel van de ‘Franse communard’ Eugène Poitier, een strijdlied te componeren voor de plaatselijke afdeling van de partij.

    Het lied zelf zou Eugène Poitier nooit horen want ‘De Internationale’ werd aanvankelijk gezongen op de tonen van de Marseillaise.

    Pierre De Geyter zette de tekst op zijn muziek in 1888, een jaar na de dood van Poitier. Tekstdichter en componist hebben elkaar dus nooit ontmoet.

    De Internationale werd dat zelfde jaar voor het eerst uitgevoerd op het jaarfeest van het syndicaat van de krantenverkopers te Rijsel.

    Van dan af zou dit ‘Grote Lied van de kleine man’ de arbeiderswereld veroveren en het werd wellicht het meest vertaalde en gezongen lied over de ganse wereld. De meest gebruikte Nederlandse bewerking is van de dichteres Henriette Roland Holst.

    Als hulde aan Pierre De Geyter brengt de S-Plus zanggroep Morgenrood jaarlijks, aan de vooravond van 1 mei, een bloemenhulde met de uitvoering van enkele passende strijdliederen èn van De Internationale, aan het beeld van de componist in de voortuin van het Miat-museum te Gent.




    >> Reageer (0)
    29-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandhaarden: Morgenrood zingt van op het balkon van NTGent






    >> Reageer (0)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine man van het Grote Lied
    Iedereen is hartelijk uitgenodigd tot het bijwonen van een gezongen hulde door de zanggroep Morgenrood aan het monument van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van de 'Internationale'

    Wanneer
    Op vrijdag 30 april 2010, omstreeks 17 uur 30

    Waar
    In de voortuin van het Miat museum, Minnemeers 9 te Gent

    Programma
    De S-Plus zanggroep Morgenrood zingt onder leiding van Willy Seeuws een aantal klassieke en tijdloze strijdliederen:

    het Mariannelied, La Lega (O-li-O-la), de Warschawjanka, Le Chiffon Rouge en De Internationale.

    Gelegenheidstoespraak door
    gemeenteraadslid Bruno Matthys, voorzitter Sp.a Gent

    Gezamenlijke uitvoering van de 'Internationale'

    Waarna bloemenhulde aan het monument
    van Pierre De Geyter.

    >> Reageer (0)
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood en de Dag van de Arbeid
    Dag van de Arbeid - Feest of Strijd?

    Een nieuwe editie van Brandhaarden, een samenwerking van Victoria Deluxe, NTGent en de acteursopleiding van het KASK, met de medewerking van het Brecht-Eisslerkoor, de zanggroep Morgenrood en de harmonie Het Noorderlicht. Regie Johan Simons. Dramaturgie Dominique Willaert.

    Ooit was de 'Dag van de Arbeid' nog een groot arbeidersfeest. Achter fanfares en rode vlaggen trokken duizenden arbeiders door de straten om hun solidariteit en politieke eisen kracht bij te zetten. Met praalwagens stapten jeugdbewegingen, turnverenigingen en vrouwenorganisaties die het woord 'socialistisch' in hun naam droegen,  verkleed op. Meiklokjes versierden mensen en gevels.

    De klassieke 1 meivieringen met optochten en speeches lijken de voorbije jaren een groot deel van hun strijdbaarheid te hebben verloren. De praalwagens en verkleedpartijen zijn verdwenen, de optochten worden korter, de gemiddelde leeftijd van de deelnemers steeds hoger. De inhoudelijke urgentie lijkt af te zwakken, ook al is er reden tot onrust.

    Maar nog wordt op 1 mei overal in de wereld 'De Internationale' gezongen, hèt  mars- en strijdlied van de internationale arbeidersbeweging, gecomponeerd door Pierre De Geyter. Het klinkt actueler dan ooit.

    Op die 'Dag van de Arbeid' die doorgaat op 28 en 29 april om 20u30 in NTGent schouwburg, zal onze S-Plus zanggroep Morgenrood enkele klassieke en hedendaagse strijdliederen vertolken.


    >> Reageer (0)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood repeteert weer op volle toeren
    Nog is het Winterzonnewende feest maar pas een paar maanden achter de rug en hebben we het nieuwe jaar al zingend ingevierd, of we zijn al volop aan repetities toe voor de jaarlijkse hulde aan het standbeeld van Pierre De Geyter, de in Gent geboren componist van De Internationale.

    De gezongen hulde heeft plaats op vrijdag 30 april vanaf 17 uur 30 in de voortuin van het Miat te Gent, aansluitend aan het Meifeest van S-Plus in de zaal Domino.

    We zingen een aantal klassiekers uit ons strijdliederen repertorium, gevolgd door een gelegenheidstoespraak, de gemeenschappelijke uitvoering van De Internationale, en de neerlegging van een rode bloemenkrans. Voor het eerst ook voeren we voor het grote publiek het prachtige hedendaagse protestlied 'Le Chiffon Rouge' uit.

    Ondertussen zijn er gesprekken over de medewerking van Morgenrood aan een programma 'Dag van de Arbeid', een samenwerking van Victoria Deluxe, NTGent en acteurs van het KASK, waarbij we eveneens enkele strijdliederen zouden uitvoeren.. Maar daarover later meer.

    Op vrijdag 30 april is alvast iedereen uitgenodigd op de hulde aan Pierre De Geyter, de kleine man van het Grote Lied.


    >> Reageer (0)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog mooie foto's van het Zonnewendefeest 2009






    >> Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste foto van het Zonnewendefeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnewende was een succes.
    Ons Zonnewendefeest van S-Plus Gent-West 2009 was een waar succes.
    Dank zij vele bereidwillige handen was de zaal van de Brugschool vlug omgetoverd in een aangename podiumruimte. De vrienden van de techniek zorgden voor een gezellige sfeer van klank- en lichtspel.
    Maar het waren vooral de zangers van Morgenrood die al heel vlug voor een begeesterend optreden zorgden, flink bijgestaan door de muzikale begeleiding. 
    Het ondanks eerder gure winterweer talrijk opgekomen en enthousiaste publiek was mild met dankbaar applaus en zong vooral in het tweede deel vlot mee op bekende melodieën.
    De primeur van 'Le Chiffon Rouge' in Vlaanderen lokte een bisnummer uit dat met luider stem werd meegezongen uit de liedjesteksten in de mooi verzorgde programma-brochure.
    Tijdens en na de pauze werden weer vriendschapsbanden aangehaald en bij een drankje en een hapje gezellig nagepraat over het mooie zangfeest.
    Wij kijken reeds uit naar Winterzonnewende 2010.
     

    >> Reageer (2)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een rode roos voor Charles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid van een goede vriend
    De zanggroep Morgenrood kent ook erg moeilijke momenten, bijvoorbeeld bij het verlies van een goede vriend.
    Zondag jongstleden ontviel ons onverwacht Charles De Ruyver, een van die trouwe leden van het eerste uur,
    Charles is een van die vroegere Rode Valken van pas na de oorlog, die ook toen al actief waren in de zanggroep van de S.J. en dan meer dan vijftig jaar later zijn oude vrienden terug zag bij de start van Morgenrood in 2001.
    Hij had nog altijd die mooie vaste stem van een bariton, die hij graag en met vervoering liet horen. Maar hij was vooral ook een goede kameraad. Altijd bereid om te helpen. Graag gezien door ieder van ons.
    We treuren reeds de ganse week om zijn heengaan, maar zullen er morgen zaterdag
    28 november bij zijn om samen met zijn moedige echtgenote Yvette gepast afscheid te nemen in de aula van Westlede te Lochristi, en hem gedenken bij het beluisteren van de muziek en de liederen die hij graag hoorde.
    Vaarwel Charles en goede moed Yvette, we eren u beide.



    >> Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood zingt opnieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (1)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnewende 2009

    Het jaarlijks Zonnewendefeest ingericht door de S-Plus afdeling Gent-West gaat dit jaar door:
    op zaterdag 19 december 2009 om 15 uur
    in de Stadsschool De Brug, Trekweg1 te Mariakerke-Gent.
    Het programma wordt verzorgd door de S-Plus zanggroep ‘Morgenrood’
    onder leiding van Willy Seeuws.
    De 30-koppige seniorenzanggroep wordt muzikaal begeleid door onze huispianist Jan, aangevuld met Willy jr, slagwerk, en Eric, contrabas.
    Marcella De Clerck, voorzitter van S-Plus Gent-West, verwelkomt de aanwezigen, en Walter Elderweirdt spreekt de liederen aaneen.
    Tijdens het eerste gedeelte van het optreden zingt de zanggroep voornamelijk liederen ‘uit de oude doos’:
    Die Winter is vergangen, Schoon lief hoe ligt gij hier, Broeders, verheft u, Vaarwel en goede nacht, maar ook O, Dennenboom in vier talen, en we hernemen de successen Amazing Grace en Loch Lomond, om te besluiten met ons lijflied Morgenrood.
    In het tweede gedeelte, na de pauze, waagt de zanggroep zich aan een totaal ander genre van overbekende liederen en universele songs:
    Edelweiss en Singing in the Rain, daarna Down by the Riverside, Blowin’ in the wind en What a Wonderfull World, en verder Ciao bella Ciao en Guantanamera, om te besluiten met een prachtig hedendaags strijdlied Le Chiffon Rouge.
    Er wordt een mooi gedrukt programma aangeboden. De deuren gaan open om 14.30 en er zijn verzorgde dranken te bekomen voor en na het optreden, en vanzelfsprekend tijdens de pauze.
    Een gelegenheid om kennis te maken met onze zanggroep Morgenrood.

    >> Reageer (0)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.repeteren in open lucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenrood zingt op Winterzonnewende

    Met het aantreden van het herfstseizoen zijn de voorbereidende repetities voor het optreden op het feest van Winterzonnewende meteen van start gegegaan.

    Zoals steeds wordt het weer een zoektocht naar het uitproberen van voorheen nog niet gezongen liederen, songs en chansons, die programmatisch geschikt en inhoudelijk zijn.

    Uit de vele sugesties die door de leden van de zanggroep Morgenrood zelf werden gedaan, sellecteerden we er een twaalftal, waarvan de teksten en muziek werden opgezocht en verzameld in een oefenbundel, waarmee reeds flink wordt gerepeteerd.

    Oude bekenden zijn de in verschillende talen gezongen succesnummers ‘Edelweiss’ uit ‘The Sound of Music’ en ‘O Tannenbaum’ uit het duits in 1824, dat de Engelsen vertaalden naar ‘Christmas Tree’ en zo de link legden naar het kerstgebeuren.

    Totaal anders zijn de twee prachtige liederen ‘Ciao bella Ciao’ een Traditional gezongen door de Italiaanse weerstand uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan we een zeer mooie vertaling zingen, en ‘Guantanamera, Guajira Guantanamera’ een droefgeestig maar opwekkend gezongen Cubaans lied van lijdzaam verzet, uit de verhalenbundel Buena Vista, Guantanamera.

    Een derde en totaal ander genre zijn de wondermooie songs van Bob Dylan ‘Bowin’ in the wind’ en het door de interpretatie van Louis Armstrong overbekend geworden ‘What a Wonderful World’, van Georges Weiss en Bob Thiele.

    Hoogtepunt wordt ongetwijfeld, dat bleek al uit de eerste kennismaking, het meeslepende en mooie ‘Le Chiffon Rouge’ van Michel Fugain, waarover we het eerder reeds hadden. Een modern strijdlied en een echte meezinger!

    Het Zonnewendefeest heeft plaats op zaterdagnamiddag 19 december in de Brugschool te Mariakerke en in ingericht door de S-Plusafdeling Gent-West.



    >> Reageer (2)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Chiffon Rouge

    Le Chiffon Rouge

    Altijd weer op zoek naar nieuwe liederen die in ons repertorium passen hebben we het geluk gehad om kennis te maken met een prachtig lied van de Franse zanger en componist Michel Fugain.

    Het is een mooie meezinger waarmee niet alleen de zanggroep, maar ook het ganse publiek zich onmiddellijk betrokken voelt.

    Daarenboven is het een mooie, hedendaags geëngageerde tekst met inhoud, die niemand onbewogen laat.

    Accrocher à ton coeur un morceau de chiffon rouge

    Une fleur couleur de sang

    Si tu veux vriaiment que ça change et que ça bouge

    Lève-toi car il est temps

    Allons droit devant vers la lumière

    En levant le poing et en serrant les dents

    Nous réveillerons la terre entière

    Et demain, no matins chanteront.

    Compagnon de colère, compagnon de combat

    Toi que l'on faisait taire, toi qui ne comptais pas

    Tu va pouvoir enfin le porter

    Le chiffon rouge de la liberté

    Car le monde sera ce que tu le feras

    Plein d'amour de justice et de joie.

    We vonden op internet enkele mooie uitvoeringen van dit prachtige lied, maar zijn nog steeds op zoek naar de partituur voor de begeleiding.

    Indien iemand ons kan helpen of een tip kan geven zouden we dat zeer appreciëren. Je kan ons antwoorden via onze blog of per e-mail aan

    willy.seeuws@skynet.be



    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/11-25/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Een goede zonnige maandag middag
  • Morgenrood
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • * Nacht groetjes van Geldwolven en Lana *
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Test, just a test (XRumerTest)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest
  • Fijne Paasdagen (informatietips)
        op Hulde De Geyter in kleur
  • Pionierrslied (Marc Moorthamer)
        op Morgenrood, uw heilig gloeien...
  • 2015708caihuali (2015708caihuali)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest
  • chenlina (chenlina)
        op Mooie momenten uit het Zonnewendefeest

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!