't zijn de kleine dingen die het doen Welkom aan iedereen.
Hier staan reportages van wandelingen en evenementen.
Neem je tijd en blader eens door mijn blog.
Bedankt voor je bezoek. Marylou
Een prettig alternatief voor de kerstmarkten is wel een avondwandeling langs een sfeervol verlicht traject...met onderweg de kans op een warm drankje of een jenevertje.Voor muzikale omlijsting wordt ook gezorgd.In een echte Tepee kan je luisteren naar indianen verhalen Geef eerlijk toe...gezonde.ontspanning in openlucht;.Op een decemberavond een frisse neus halen..waarom kom je ook niet achter je tv vandaan en geniet van honderden lichtjes..hou je niet van stappen...je kan er gratis met de huifkar rijden van het ene naar andere punt.
Maak zelf eens een vruchten jenever .. je weet wat er in zit en het is best leuk er je vrienden eens mee te verrassen. Ze zullen niet geloven dat je het zelf hebt gemaakt .Het is een streling voor de tong.
Je kan krieken,sinaasappel,citroen ,noten mandarijnen likeur maken . Ik hou me bij pompelmoesjenever, die maak ik een paar keer per jaar . Heel lekker .... Benodigdheden. -5 pompelmoezen -2 of 3 mandarijntjes -45 klontjes suiker -1 liter jenever
Bereiding -Uitpersen van de pompelmoezen en mandarijnen (ik gebruik roze pompelmoezen..(andere kan ook ) -sap en vruchtvlees in bokaal doen -Voorzie de fles of bokaal groot genoeg vb.2 liter doe vruchtvlees en sap in bokaal (haal de pitten er natuurlijk uit) doe er de klontjes bij. -giet er als laatste de jenever bij. -goed afsluiten en op een donkere plaats laten trekken voor mistens 3 weken. .hoe langer je wacht ,hoe straffer je likeur wordt. Wel alle dagen eens goed schudden zodat de suiker opgelost geraakt en een verbinding aangaat met de jenever. Voor gebruik door zeef gieten en overdoen in mooie fles of karaf. Ik probeerde hem ook al ongezeefd te gebruiken ...ook lekker maar veel mensen houden niet zo van die vruchtvelletjes in hun drankje. Verras er je vrienden eens mee. Laat ons klinken op een gelukkig 2006
Dit evenement is opgebouwd uit verschillende delen. 1.Het voorplein van het ijspaleis ergens in het hoge noorden. Je ziet er een heleboel dieren vb.eekhoorn, vos,ijsbeer,adelaar,tijger,rendieren enz .Het voorplein laat je meteen ook de hoge paleis muur bekijken 2.Het binnenplein Als je wil kan je zelf plaats nemen aan de schandpaal. Hier wonen ridders en hun paarden. De sneeuwkoningin zit op het paard en vlucht weg. Van hier gaan we naar de sierlijke paleisvertrekken .Hier is ook een glijbaan in ijs gebouwd , die iedereen kan uitproberen... dit tot groot jolijt van de kinderen maar ook van mama's en papa's. 3.De paleisvertrekken.. je wordt meteen uitgenodigd op een eetfestijn, op je weg passeer je een kerker; er is ook de prachtige nachtsuite van de sneeuwkoningin. Je kan je in de mooie ijskoude baljurk wringen. 4.De balzaal Op rendierhuiden kan je gaan zitten in de paleislounge om van een hartverwarmend drankje of een jenevertje of een vodka te genieten. Je drinkt hier uit ,uit ijs gehouwen glazen Hier vind je ook de hofdame en een tovenaar, Hier staan de borstbeelden van helden en koninginnen uit ver vervlogen tijden.. Wil je het spektakel dat fascinerend belicht wordt ook bezoeken... dat kan nog tot 8 januari op het Stationsplein in Brugge. Ook toegankelijk voor rolstoelers. Open van 10 tot 19u. Ga nadien de stad eens in die in het teken staat van "Winter in Brugge" Het is er gezellig er heerst een gemoedelijke sfeer .. .Brugge is wonderlijk verlicht. De afwezigen hebben ongelijk.
Er werd 400.000 kg sneeuw aangevoerd en 300 ton kristalhelder ijs om de sculpturen te maken. Alles werd gemaakt door 40 professionele sneeuw en ijskunstenaars,die werkten dit ijspaleis uit.. Alles werd in 3 weken tijd gebouwd. Heel wat nationaliteiten werkten hier samen. Groot-Brittanië,Nederland;Rusland, Canada en Amerika,Frankrijk ,Finland,België,,Estland,Tjechië,Oekraïne. Binnen in de hal heerst een temperatuur van -5°C, een koelinstallatie zorgt dat de temperatuur behouden blijft. De letterlijke verklaring voor ijs is "de vaste fase van water". Om het ijs en sneeuw te bewerken worden houtbeitels gebruikt. Geslepen kapmessen,schoppen en kettingen worden voor het zwaardere werk gebruikt .Kettingzagen dienen om de blokken door te zagen.
Een straat verder ,weg van de feestvierders en de drukte... Slenteren langs de binnen Nete en genieten van dit wonderlijke schouwspel van duizenden lichtjes en de reflecties ervan in het water
In Lier werd vanavond om 19u30 de feestverlichting aangestoken. Men kwam bijeen op de Grote Markt in Lier waar Marleen Vanderpoorten burgemeester van Lier de Schappekoppen toesprak vanop de pui van het stadhuis. Om 19u 45 vertrok de stoet onder muzikale begeleiding van doedelzakspelers richtingVismarkt, Werf , Zimmerplein en Schappekoppenstraat. Als overal de feestverlichting aangestoken was,kon je op Zimmerplein genieten van allerlei lekkers in de daar opgestelde kraampjes.. .speciale muzikale omlijsting aan het "Schaekbert"er werden kersliederen gezongen vanop de 1 ste verdieping. Om 8 U is was op het Zimmerplein een groot prachtig vuurwerk. De Grote markt is feestelijk verlicht.Aan het stadhuis branden duizenden lichtjes . De gevels zijn ook mooi verlicht en uit de kerststal ..een oude herberg "t zeemeerminneke"klinkt kerstmuziek. Kon je niet in Lier geraken vandaag.., morgen en overmorgen is er nog de welbekende kerstmarkt in het prachtige begijnhof. Lier verwacht U
Niet te geloven maar deze spin ontdekte ik een tijdje geleden in het gras.. Zulk exemplaar had ik nog nooit gezien Zo groot en fel gekleurd.Bekijk ook het patroon van haar web. .Dit is niet gemaakt zoals de webben die wij kennen.
We vertokken aan de brug over het Albertkanaal in Ternaaien.Je wandelt de stijgende weg op naar Eben -Emael.Je volgt de eerste bocht naar linksDe volgende bocht naar rechts volg je niet maar ga rechtdoor op een pad tussen het groen.Volg de bewegwijzering.Houten palen met licht blauw plakaatje met witte rand en rode pijl waarop staat"reserves naturelles"Je komt aan een metalen draaipoortje.Je volgt dan het spoor langs verschillende grotopeningen.Die heeft men hier eeuwenlang uitgegraven onder de Sint_Pietersberg.Waag je er niet te ver in ,want er is steeds instortingsgevaar aanwezig.In deze grotten wonen nu 14 verschillende soorten vleermuizen. Je komt ook door het natuurreservaat"Montagne Saint-Piere."Je vindt er een uniek kalkgrasland.In de zomer moet er een prachtig bloemenpalet te zien zijn...dus ik ga er in de zomer een keertje terug naar toe.Het zal daar dan zeker ook krioelen van insekten,wespen,vlinders en kevers.Door begrazing door schapen en die waren er nu ook,groeien er hier ook zeldzame orchideeën. Bij de afdaling aan een nieuw ijzeren draaipoortje.Wandel je steeds rechtdoor aan de voet van de Sint -Pietersberg.De loofbossen zijn getooid in een prachtig herfstkleed.Hier vindt ge een inheemse liaansoort"de bosrank"een opvallende groeier ,er staat een afbeelding van op mijn blog.Na opnieuw een lange klim door het bos bereik je het plateau boven op de berg.Hier wandelen we door holle wegen te midden van uitgestrekte akkerlanden en weiden..;hier laat de bewegwijzering het af en toe afweten ...maar blijf verder gaan...de pijlen duiken ineens terug op.Je duikt terug het bos in en wordt beloond met een weids panorama.Hier zie je dat de Sint-Pietersberg een lange smalle kam is die de valleien van de Maas en de Jeker scheidt. Je bereikt opnieuw de bosweg van daarstraks maar volgt die nu in de andere richting.Je komt terug op je vertrekpunt.Ben je het Noorden toch kwijt...vanaf het plateau zie je het Albertkanaal en de brug en kan je je daar ook op oriënteren. Belangrijk voor honden liefhebbers.Hier zijn honden niet toegelaten ,ook niet als je ze aanlijnd.Boven op het plateau is het wel uitkijken met kinderen..zeker bij de helling aan het kanaal. Voor kinderwagens is deze wandeling taboe. Wil je er nog meer over weten raadpleeg dan de wandelbrochures van het infokantoor of zoek deze wandeling op ..je vindt ze op de site van Arco"de site voor wandelaars en fietsers. Veel succes ...dit was een pracht van een wandeling en ik kan ze warm aanbevelen.
Ik ben marylou
Ik ben een vrouw en woon in Aan de rand van Lier (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 11/05/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen,fotografie,schilderen op zijde,kano varen en kamperen,lezen en koken,tuinieren,computer enz.
Ik heb 2 dochters en schoonzonen ,5 schatten van kleinkinderen en 1 achterkleinkind
Ben reeds van in 1988 gescheiden.
Hou van de natuur,
van de wind in mijn haren en
van door plassen lopen..
Ik ben niet
op mijn mond gevallen
maar kan ook heel g