't zijn de kleine dingen die het doen Welkom aan iedereen.
Hier staan reportages van wandelingen en evenementen.
Neem je tijd en blader eens door mijn blog.
Bedankt voor je bezoek. Marylou
Hallo beste mensen bloggers, Bedankt voor de schorten voor de dementen. Bedankt Mieke en echtgenoot voor de fijne organisatie van de bijeenkomst van de bloggers. Bedankt Joeltje en band voor de fijne muziek; Bedankt bloggertjes voor het aangename gezelschap. Nu de foto's want gisterenavond geraakte ik niet binnen op het seniorennet..
Bedankt
Mieke Moma Utta
Sandra Roosje
Lana met?????denk met johnny
Marcella Liliane
Johan en zijn vrouwtje Steffie en haar dochter Mieke en echtgenoot en de bluesband Rude Roots Binnenpretjes heren??
Toen ik vanmiddag mijn kilometertjes ging stappen; zag ik hem plots roerloos,onbeweeglijk staan langs de boorden van de Nete. Dit beeld kon ik toch niet verloren laten gaan.
De tol is heel hoog. Spijtig genoeg eiste de zware storm met windsnelheden tot 130km aan zee en 110 in het binnenland mensenlevens. Ontelbare reuzen van bomen werden geveld. In mijn tuin is mijn pruimenboom flink gaan overhellen. Op de stadswandeling in Lier brak de top uit een kastanjeboom. Aan de vest van de Frederik Peltzerstraat knakte een populier deels over de Nete ,deels op de straat; Dat zag ik in het voorbij rijden. Morgen bij klaarlichte dag zal de schade nog meer duidelijk zijn. Ik hoop dat jullie,beste bloggers geen schade hebben.
We vertrekken aan de toeristische wegwijzer op het plein waar vroeger de stoomtram stopte We gaan naar links ,paseren het oude gemeentehuis met schild . Het dateert uit1844;
Aan de kerk van de H.Amelberga slaan we rechts af en wandelen rond de kerk We komen op een driehoekig plein ,hier heersten ooit de Franken. Op de hoek "Sint Christoffel" een oude afspanning. Rechts een huis met trapgevel ,gebouwd in1664, doet nu dienst als Vredegerecht; We verlaten de oude dorpskern. Gaan richting Ringlaan,steken die over. Even links en dan rechts tot aan een stenen kapel. Nu volgen we tot aan de Schoutsvorsthoeve 1715.
Achterkant Schoutsvorsthoeve Bekeken vanaf de weg "Schoutsvorsthoeve. Hier slaan we rechts af en volgen tot aan de Driehoekstraat. In een scherpe bocht gaan we links een zandpad op.
Op het einde zien we het dubbel omwalde ,sprookjesachtig landgoed Bautersemhof;
We vervolgen onze wandeling. Wat verder ,is er ook nog "Hof Ter donck" Hier gaan we rechts af ,richting Vierselbaan. We steken die over , eerst links en dan rechts onze wandeling vervolgen. Men stuurt ons nu naar de Lierse baan. Hier steken we weer over en gaan rechts de Bogaereweg op om rechts af te slaan door een houten poortje volgens de brochure. Pas op...Poortje is verdwenen. Langs de Perenlaan,een bospad tot aan de Oelegembaan. We bereiken zo terug ons vertrekpunt op het plein.
Veldkantpad wandeling Boechout Wandelen vind ik fijn maar het moet liefst in de natuur zijn. Deze wandeling met een alles belovende titel ontgoochelde me zeer. Slechts 1/4 van de wandeling loopt door natuur, de rest in villawijken en langs drukke banen . Geen aanrader ,zeker niet met kinderen ,soms levensgevaarlijke situaties. Men loopt 2x een stuk langs de drukke Antwerpse steenweg. Op 3 plaatsen was de wegbewijzering zoek,zodat ik 2x een heel stuk heb gedaan om zo de juiste weg te vinden. Op het informatiebord in de gemeente staan de namen waar men de wandelfolder kan kopen. Daar de officiële gebouwen gesloten waren dus naar de vernoemde herberg"'t Hoefijzer". Daar hoorden ze het in Keulen donderen. Dus maar wandelen op de bewegwijzering. Vertrek aan de nieuwe bibliotheek.De eerste 20 minuten , volgen we het zelfde stuk van de vorige wandeling in tegenovergestelde richting. Dan moet de Antwerpse steenweg overgestoken worden maar hier ontbreekt bewegwijzering. Alle mogelijkheden uitgeprobeerd en teneinde raad eens gaan kijken aan de overzijde van dit gevaarlijke kruispunt. Einde woonwijk eindelijk natuur in.
Langs enkele boerderijen terecht gekomen op steenweg Borstbeek.
Hier links en oversteken ..een zandweg volgend , met links het lawaai van de drukke steenweg, rechts de luchthaven van Deurne. Na weer een wijk doorkruist te hebben ,oversteken drukke baan Lier -Antwerpen . Aan de Koude beek rechts af..eindelijk een mooi stukje natuur maar spijtig genoeg..duren mooie liedjes niet lang.
We blijven wijken doorkruisen,komen langs een kasteeltje. Wijk in en wijk uit; We komen aan de grens van Hove. Hier weer de drukke baan over. Langs een landweg die langs het kerkhof loopt ,nog even wat natuur . We bereiken terug de Steenen Molen en ons vertrekpunt aan de bibliotheek. met de kerk in de achtergrond.
Wandeling niet aan te raden voor mensen met kinderen , kinderwagens of rolstoelers. De weinige groene stukken geven echt wel problemen voor deze mensen De rest is allemaal verhard omdat je in wijken wandelt. Niet te vergeten de tunnel die je moet nemen om op een bepaald punt aan de overkant te geraken Wandeling om flink door te stappen en zo gauw mogelijk te vergeten. Veldwegpad ..weinig veld ,heel veel pad. Niet aan bevolen.
De weergoden waren rustiger gestemd dan de voorbije nacht. .Het bleef droog en de temperatuur was aangenaam.. Wandelen in Boechout. Men heeft er de keuze uit 3 wandelingen. De groene,de zwarte,of de rode wandeling.Keuze uit 9,16 of 10 km. Vandaag wandelen we het Boshoekpad 10km lang. De auto wordt geparkeerd op het plein voor de nieuwe bibliotheek.
Kunstwerk op muur bibliotheek
De wandeling met de rode pijlen dus. Zeer goed bewegwijzerd. We vertrekken aan de nieuwe bibliotheek , laten deze aan onze linkerzijde liggen en volgen de pijlen. We slaan aan het einde van de straat rechts af en passeren de mooie witte molen van Boechout. De Conijnenberg genoemd naar de taveerne-restaurant dat er nu in gehuisvestigd is. Slaan even nadien links in en nadien weer links , waar we op onze linkerzijde een mooi kapelletje zien staan aan de rechterzijde de ingang van het kasteel. We wandelen door een mooie dubbele dreef , aan het eind lopen we op de steenweg , waar we recht voor ons een ander kapelletje zien staan daterend uit 1678. We slaan rechts af en nadien weer de eerste straat rechts. Hier wandelt men door velden weiden en bossen.
Dit is een beschermd landschap Een korenbloem in januari brengt zelfs mij in de war Pijlen blijven volgen..we wandelen wel even naast de spoorweg, die steken we nadien over en volgen verder en verder . Zeer merkwaardig ..in de omgeving van de spoorweg kom je voorbij een herdenkingssteen voor de schrijver van de Brabaconne of ons vaderlandslied..De man sneuvelde hier in 1830. Even moeten we voor een 100m de drukke Antwerpse steenweg volgen om nadien links het domein van het psychiatrisch centrum op te wandelen Rechts de pijlen volgend , komt men in zeer smalle weggetjes achter huizen de Heuvelstraat in . Einde van al die smalle wirwar steegjes komt men achter de parking van het warenhuis aan de kerk. We steken de straat over en zijn terug aan het vertrek punt. Beoordeling. Mooie wandeling als men niet teveel tijd heeft .Drank en eetgelegenheden aan de kerk bij vertrek en aankomst. Minpunt Men wandelt regelmatig in villawijken en het stukje Antwerpse steenweg is ook niet ideaal .Het drukke treinverkeer maakt dat er nogal veel lawaai op de wandeling is. Nochtans zitten er ook mooie stukjes natuur in. Alle plekjes buiten het stukje na de dreef en het pad naar de Antwerpse steenweg zijn zeer goed begaanbaar ook voor rol -en kinderwagens.
Op mijn wandeling zag ik ze in groepjes hangen. Goudgeel ,goed gedroogd en bewaard. Ook nog zeer decoratief.en houden ze niet de heksen weg..zei men vroeger toch.
Ik wandelde het Bogaertpad. Start aan de ST.Lambertuskerk in KESSEL; Zeer goed bewijzerde wandeling met rode pijlen. Na even een villawijk doorkruist te hebben gaan we de natuur in. We volgen een aardeweg aan het eind ervan lopen we even over het erf van een boerderij . We bereiken de nieuwe Bevelse steenweg. We volgen naar links en wat verder rechts de Bogaertheide in. Eind van de weg naar links. Aan een bocht van 90° links de dreef in.
Aan het eind een asseweg waar we rechts afdraaien. Aan de overkant zien we een zeer oude gerenoveerde boerderij"De Gasthuishoeve" We volgen naar rechts tot op de rijbaan "De Bogaertheide" en gaan hier naar links.
Aan het eind van deze kasseiweg zien we links het mooie "Kesselhof" Het werd al vernoemd in 1374 als"Goet ten Dyke".
We steken de baan Kessel-Berlaar over. We wandelen door een landschap van weiden met links van ons de vallei van de Grote Nete. We volgen de baan tot aan een kapelletje en slaan daar in.. We gaan het bos in,slaan eerst rechts en dan links in.We wandelen door het "Elzenbos en de "Rotten" Eeuwen geleden was dit hier een turfwinningsgebied.
Diepe grachten doorsnijden dit waterrijk gebied en komen uit in de "Rotbeek" Eens uit het bos dat nu natuurgebied is zien we de kerk en zijn terug aan het vertrekpunt
Zeer mooi gevarieerde wandeling..alleen laatste gedeelte bij nat weer niet te doen met rol en kinderwagens. Drankgelegenheid bij begin en einde wandeling; Mer info over de Sint-Lambertuskerk. Werd al vernoemd in 1300. Tussen 1350-1375 werd de zware toren aangebouwd; De muurdikte is 1;70m De kerk is archaïsch van stijl met gothische elementen. In 1940 werd de toren gedynamiteerd.en nadien met een stuk van de kerk terug opgebouwd.
Het is al vroeg donker ,maar wandelingen van deze afstand kunnen altijd als je even tijd vrijmaakt voor gezonde ontspanning. Zicht op het fort:vertrekpunt wandeling.
Deze wandeling begint aan het fort.Met ons aangezicht naar het fort vertrekken we links. Het wandelpad is met groene pijlen zeer goed bewijzerd.
Gemeente arbeiders bezig een gevallen boom te verwijderen uit de gracht. Puik werk van die mannen,want toen ik terug kwan na de wandeling ,was de boom uit het water verwijderd en reeds gezaagd. in blokken.
Na 100 m verdwijnen we in het bos aan de linkerzijde en lopen nadien heel kort langs de spoorweg,steken de overweg over en slaan terug links in. Dit kunstwerk gezien in tuin langs de spoorweg.
Steken nadien de baan over en gaan aan het rechterzijde langs een veerooster de Kesselse heide op. We volgen een zandweggetje tot die breder wordt.Aan de rechterzijde ligt de parking en wat picknicktafels.We steken de grote zandvlakte over.
We volgen een grote brede zandweg en gaan aan de huizen rechts af. Aan de bakkerij Dockx steken we de baan over naar het Hoogbos. De bijenhal laten we aan de linkerkant liggen,wij gaan rechts.
Als je dacht dat de bijen sliepen,heb je het goed mis.Er werd vlijtig heen en weer gevlogen.In januari,?,onbegrijpelijk; Bloesems in januari?
Groene pijlen blijven volgen tot we weer uitkomen aan de spoorweg. Spoorwegovergang nemen en recht door blijven wandelen ,na ongeveer 300m en aan huisnummer31, de aardeweg rechts nemen. Hier is het zeer drassig en meteen de enigste plaats die niet met kinder of rolwagens kan ondernomen worden. Dit kan omzeild worden door met rolwagens terug langs de spoorweg te wandelen tot men links het fort ziet opdagen. We steken een pas nieuw gelegd bruggertje over ,slaan links af en bereiken terug het domein van het fort. We wandelen links en wandelen rond het fort zo terug naar het beginpunt.
Wandeling vol afwisseling ,geen drankgelegenheden onderweg. Wat informatie over het fort. Er werd gestart met de bouw in 1908,het was een onderdeel van de 2de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Toen de Duitsers ons land binnenvielen in 1914 was het fort nog steeds niet klaar. Maar er waren wel soldten gelegerd. Ook in 1945 werd het fort belegerd. In 1973 werd het eigendom van de gemeente Kessel nu deelgemeente Nijlen. Het doet dienst als passieve recreatie , het domein is 15 ha groot en er zijn zelfs steigers gebouwd om gehandicapten toe te laten te vissen . Het fort zelf kan bezocht worden onder leiding van een gids;
'sNachts haal ik ze binnen maar in de dag kunnen ze buiten daar het niet vriest. Ik heb bijna meer bloemen dan blad. Momenteel 6 in 1 pot en nog verschillende knoppen.
tijd Gun je de tijd om te dromen Want dromen zijn tijdloos Gun je de tijd om lief te zijn Het is de weg naar het geluk Gun je de tijd om te lachen het is het lied van de ziel Gun je de tijd om te beminnen Het is een voorrecht gegeven aan de mens Gun je de tijd om te spelen Het is het geheim van een eeuwige jeugd Gun je de tijd om te denken Het is de hoofdbron van het menselijk kunnen Gun je de tijd om van je vrijheid te genieten En die van anderen te respecteren Gun je de tijd om verwondering en bewondering niet te verliezen Het is de gave van kind
Ik ben marylou
Ik ben een vrouw en woon in Aan de rand van Lier (België) en mijn beroep is gepensioneerde kleuterjuf.
Ik ben geboren op 11/05/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen,fotografie,schilderen op zijde,kano varen en kamperen,lezen en koken,tuinieren,computer enz.
Ik heb 2 dochters en schoonzonen ,5 schatten van kleinkinderen en 1 achterkleinkind
Ben reeds van in 1988 gescheiden.
Hou van de natuur,
van de wind in mijn haren en
van door plassen lopen..
Ik ben niet
op mijn mond gevallen
maar kan ook heel g