De vredesduif vliegt van site naar site, door zo veel te landen als maar mogelijk is. Alsjeblieft, help de duif om een lint te maken, rond de wereld. door hem mee te nemen naar jouw site, of om hem aan iemand anders te geven voor hun site, door hem een plaats te geven in een ander werelddeel of in die delen van de wereld waar strijd en chaos heerst
Het denken maakt onophoudelijk lawaai. Hoe zou het stilte kunnen begrijpen?
Het denken houdt van oordelen. Hoe zou het vrede kunnen begrijpen?
Het denken splitst en verdeelt. Hoe zou het eenheid kunnen begrijpen?
Het denken is onvrijwillig en dwangmatig. Hoe zou het vrijheid kunnen begrijpen?
Denken is een activiteit van streven en worden. Hoe zou het Zijn kunnen begrijpen?
Pas wanneer het denken beseft dat het niet in staat is iets écht wezenlijks te begrijpen, is er een opening naar werkelijk Inzicht.
De voor-herinnering.
20-01-2006
Tante Carla.
Tante Carla - 75 jaar - is de schoonzus van mijn moeder. Haar man, oom Ewald, heeft zoals ´t de Joodse traditie betaamd, gestudeerd in Nederland. Zijn pedagogische achtergrond heeft hem een brede maatschappelijke bekendheid bezorgd. Ook zijn politieke ambities zijn debet aan deze grote bekendheid. Hij was met recht te noemen een BS'er. Een bekende Surinamer! Zij kregen twee zonen en twee dochters samen. De zoon waar ik mij het meest mee verbonden voel is onze Ric. Hij heeft een open karakter en is het type " relax.....alles komt goed" Verder op de blog vind je een prachtige foto van hem..waar hij bezig is dat te doen wat hij dagelijks met heel veel plezier kan doen....barbequen en koken.......bijzondere hobby. Ooit heeft hij besloten na zijn 50ste terug te gaan naar Suriname, zijn geboorteland waar hij enorm veel van houdt. Hij woont er nu al geruime tijd en houdt ons op de hoogte van alles wat er maar op zijn pad komt. Hij is gewoon een bijzonder mens!
De spanning nam toe. Ik ben geen frontoffice mens. Een achter-de-schermen ligt mij beter. Maar wil ik mijn beurs special onder de aandacht brengen van de vakantiegangers dan zal ik moeten puffen. Ik had me op veel voorbereid maar niet hierop. Meer dan een half miljoen bezoekers. Is geen sinecure. Na vier dagen en een voet vol blaren besloot ik een pauze in te lassen. Vrijdag. Hele dag in bed. Geweldig. Bethje lag in haar bedje. Te genieten. Voor Educa Reizen is deze beurs succesvol verlopen. Vele boekingen en veel vraag naar meer info. De 4400 beursdeelnemers mogen niet klagen. Aandacht zat met name voor de gadgets en de hapjes. Alles hebben ze gedaan om de bezoeker te verleiden een reis te kopen. Vele Nederlanders gaan dit jaar weer massaal op zoek naar de zon. En wie het goedkoopste gaat is nogsteeds de calculerende burger. Hollandse zuunigheid?
Groen is het symbool voor de vruchtbare bodem van het land en de hoop op een beter leven. Wit staat voor recht en vrijheid, rood voor vooruitgang en liefde. De (gouden)ster symboliseert de eenheid van het volk, maar ook een gouden toekomst
M´n lichaam is nog niet helemaal geheeld van die stomme griepaanval. Ik besluit daarom op 31 december, na het halen van de boodschappen, weer in bed te kruipen. Een kinderfilm op Nederland 3 trekt mijn aandacht tijdens het zappen. Ik kan niet anders zeggen dat deze film mij bijzonder geraakt heeft. Symboliek, man- vrouwverhoudingen, traditie versus moderniteit , de Maori cultuur en de mens zo dichtbij de natuur. Het spreekt mij enorm aan. Even waan ik mij onderdeel van de cultuur en voel me een met de hoofdrolspeelster. Iedereen moet deze film eens gezien hebben. Er is ook een in het Nederlands vertaalde versie van het boek te krijgen. Whale rider - schrijfster is Witi Ihimaera. Er zijn recensies te vinden op het internet. Hoofdrolspeelster Keisha Castle-Huges heeft een voortreffelijke en niet te evenaren rol neergezet. Hoe ik mijn oudejaarsavond nu ga invullen. Geen idee. Ik laat het allemaal over mij heen komen.
En wens al mijn blog bezoekers: Een zalig uiteinde en zet een gezonde stap in 2006.
De Centrale Bibliotheek Rotterdam herbergt de grootste collectie ter wereld van en over Erasmus in een speciaal geconditioneerd magazijn.
Erasmus van Rotterdam of Desiderius Erasmus Roterodamus (1466 - 1536) was een veelzijdig en vernieuwend schrijver en denker. Al tijdens zijn leven geldt hij als een van de belangrijkste denkers van Europa. Tal van kerkelijke en wereldlijke leiders vroegen hem om advies.
Tijdens zijn studie in Parijs krijgt hij een afkeer van de starre manier van denken van de middeleeuwse theologen. Mede door zijn contacten met andere verlichte denkers als Thomas More en de Italiaanse humanisten ontwikkelt hij een bijbels humanistische theologie: leven naar het voorbeeld van Christus zonder de uit de hand gelopen heiligenverering en de corruptie van de kerk.
Hij wordt wereldberoemd door zijn boek 'Lof der Zotheid', een satire en aanklacht tegen de maatschappelijke en vooral kerkelijke misstanden uit zijn tijd. Daarnaast schrijft hij tal van boeken waar hij zijn licht laat schijnen over alles wat hem bezighoudt: opvoeding, pacifisme en publiceert een toonaangevend boek over etiquette.
Zowel de 'Lof der Zotheid' als zijn etiquetteboek worden al tijdens zijn leven bestsellers en zijn een van de weinige boeken ter wereld die nooit uit druk zijn geweest
393 kerstverhalen zijn ingezonden. Verhalenwedstrijd georganiseerd door NCRV, Fok!.nl en de Spits. Niet het mooiste verhaal heeft gewonnen m.i. maar de populariteit van de schrijver. Daniël Ferreira. Zijn 'brievenbus' is gekozen uit de 393 ingezonden verhalen. Jullie mogen meegenieten van mijn kerstverhaal (de vele tips van gerenommeerde schrijvers waren dat alle cliches er in mochten worden verwerkt, moest dus iets laten weten over de kerst en zijn gemoedstoestanden etc. Maar let op: het korte verhaal mocht maar uit 550 woorden bestaan. Mijnes was dus weer te lang! Ik moest schrijven en herschrijven. Schrappen en letten op de stijl en grammatica. En toen besloot ik mijn verhaal op te sturen; staat dus nu ook bij de overige 392, te lezen op het internet.
Huisje Plekzat!
Ze heeft pijn. Over haar hele lijf. Het magere, kleine lijf dat niets meer kan behappen. Na jarenlange lichamelijke en geestelijke mishandeling in het Hollandse pleeggezin, is ze nu door haar moeder op straat gedumpt. 'Wat moet je met een meisje dat geen maagd meer is', heeft ze haar moeder horen zeggen! 'Een schande voor de familie".
Serah-Beth is met haar negen levensjaren véél te klein. Een popperig, smal gelaatje, dunne beentjes en armpjes, je kan haar zo in een doosje proppen. Als ze langs de huizen in de stille rijkelui's wijk loopt, waar de villa's achter veel palmbomen verscholen liggen, voelt zij zich ook rijk. Ze fantaseert dat ze in een kasteel woont en kinderen die hetzelfde lot moeten ondergaan, meeneemt en verzorgt. Serah-Beth heeft heel goed contact met de tropische vogels. Zij vertellen haar alles wat ze gehoord en gezien hebben. Regelmatig laten ze wat fruit voor haar liggen of zaadjes, zodat zij iets te kauwen heeft. Ook vandaag wordt ze begeleid door een aantal roodborstjes. Prachtige kleine vogels, donker van kleur met een enorme dieprode, volle borst. 'stil,' tjilpt er eentje ' wees stil, dan hoor je de muziek.' Ze drukt zich tegen de heg aan. Het roodborstje strijkt neer op haar schouder. 'Hoor je dat?' Tjilpt hij dicht aan haar oor. Piano en gitaar muziek. Een samenspel. Ze probeert te voelen. Neen, dat lukt niet! Nooit heeft ze leren voelen. Die muziek heeft iets. Een traantje zoekt een weg naar beneden. 'Holy night, silent night', 'das'n moeder die mee zingt', fluistert ze de vogels toe. Bang dat iemand anders hen hoort.
Na bijna in slaap te zijn gesust door de passaat die vanuit zee waait, verlaat Serah-Beth haar plekje. Ze loopt als verdoofd door de straten. Ook hier zijn de dagen in december kort, nat en valt de avond vroeg in. In de verte lonkt een opvallend helder licht. Het wordt donkerder en via een vies, modderig met grasbegroeid paadje sleept ze zich voort. In het halfduister ziet ze een verlaten, in elkaar gezakt, houten kampje met rieten dak. Ziet ze twee schimmen zitten? Ze voelt geen angst. ' We wachten al zo lang op jou', zegt een tedere vrouwenstem. ' Kom, zit bij het licht. Dat geeft ook warmte' 'Josua, geef 't kindje iets te eten'. De vrouwenstem zweeft boven de wind. Een prematuur gerimpelde man schuift naar haar toe. ' Het is niet veel. Rijk zijn wij niet en God kent geen stiefkinderen dus geeft Hij voor ons allen. Eet mee' Op een bananenblad legt hij een krentenbol. Een beker gemberbier moet haar helpen de bol naar binnen te werken.
Hij pakt z'n gitaar. Zachtjes tokkelt hij op de snaren en zingzeggend begint hij; 'Serah-Beth, eens komt alles goed in 't leven. Ons kindje Jezus werd geboren in een stal. Op aarde. In armoede. God, de Vader van alle mensen, was er voor Hem en is er nu ook voor jou. In moeilijke tijden zal hij je tillen en dragen. Onthoud, je bent bijzonder'. De vrouw schuift dicht tegen haar aan. Zachtjes streelt ze haar langs de slapen, rond haar hals, door haar krullen. Ze neuriën. 'Stille nacht, heilige nacht'.
Serah-Beth voelt zich intens gelukkig. Ze staart naar de tropische hemel vol sterren. Week worden haar armen en benen. Moe haar ogen.
klik op bovenstaande url en geniet van de foto's van de andere Suriname bezoekers of ga naar Google.com en typ " foto's van Suriname " in en je krijgt vele websites en weblogs waar je genoeg van Suriname kan zien.
Wanneer het hart iets in bewaring heeft blijven de beelden héél een leven ongeschonden. Jouw eerste glimlach heb ik zo vaak herbeleefd, wel duizend maal heb ´k jou opnieuw gevonden.
Generaties.
Jong mensen protesteren Roepen ´t is een treurig zootje en al ben ik niet meer zo jong ik zit toch in hetzelfde bootje.
Zij verwijten deze wereld een geweldig aantal floppen ´t klopt want in mijn jonge jaren, was ie ook al naar de knoppen
Wil je veel meer foto's zien of info lezen neem dan een kijkje in mijn archief.
http://www.bloggers.nl/Mildredenzo
WIL U EEN BERICHTJE ACHTERLATEN KLIK DAN ONDER EEN ARTIKEL OP 'REAGEER'. KAN ONDER IEDER WILLEKEURIG ARTIKEL, FOTO, BERICHT OF GEDICHT.