seniorenmeise
Foto


Inhoud blog
  • 485 Levensverwachtig
  • 484 Meerwaarde 7
  • 483 Meerwaarde 6
  • 482 Meerwaarde 5
  • 481 Meerwaarde 4

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    niet bij een seniorenvereniging aangesloten ouderen
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning aanpassen
    Voelt u zich onveilig als u een bad neemt ?  Kan u niet meer zo gemakkelijk de trap op ?  Heeft u schrik wanneer u de donkere kelder in moet ?  Wordt het toiletbezoek telkens weer een opgave ?
    U bent niet alleen.  Mits enkele eenvoudige ingrepen en tips kunt u het wonen bij u thuis aangenaam en veiliger maken.
    Zo lanceerden de senioren van Opwijk hun campagne "Steunpunt woningaanpassing voor 65-plussers" voor de inwoners van hun gemeente.  Dit is een nieuwe dienstverlening van de gemeente op initiatief van de seniorenraad.  Zij bieden gratis en vrijblijvend een woonadvies.  De aanvraag gebeurt via een kaartje dat in een kleurige circulaire steekt.
    Als men dat inlevert komt een deskundige van uw ziekenfonds, hun zorgnetwerk of het toegnakelijkheidsbureau op afspraak, kijkt alles met u na en formuleert een woonadvies.
    Daarna kunt u zelf beslissen om karweitjes of aanpassingen te laten uitvoeren, waarbij u opnieuw alle hulp krijgt.
    De kosten van de aanpassingswerken zijn voor eigen rekening.uitvoeren.
    Zie ook http://www.opwijk.be/welzijn/woningaanpassing

    25-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activiteiten
    In het gemeentelijk infoblad oktober 2007 lazen wij dat de koffietafels van OKRA-Cas gerangschikt worden op de sportkalender.  De uuraanduiding staat afgekort fout (zonder .), zoals helaas her en der, ook in de scholen!  Nochtans roept het gemeentebestuur op tot correcte schrijfwijze van plaatsnamen : Imde en Meuzegem.
    Op de gemeenteraad van 30 augustus werd aangenomen dat de benaming van de Ouderenadviesraad omgevormd wordt tot Seniorenraad.  Daarom veranderden wij reeds de naam van ons blog.  De nieuwe statuten werden onverkort goed gekeurd.  Dat betekent dat de vergaderingen openbaar zijn!  Maar de eerstvolgende vergadering werd nog niet aangekondigd.  Deze is voorzien op maandag 26 november 2007 om 10 u. in de trouwzaal van het gemeentehuis in Meise.
    Er stond ook een interessante tekst in over www.vrijwilligerswerk.be en een oproep om vrijwilligers voor de bibliotheek, om boeken rond te voeren aan wie zich niet kan verplaatsen, een dienst die reeds door het O.C.M.W. verzekerd wordt.  Wanneer kunnen wij thuis het bibliotheekbestand inkijken?!!!

    18-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief
    De nieuwsbrief van de CD&V-senioren editie 1 - september 2007 is uit.  Het is een verzorgd en kleurig tijdschift met op de cover magnolia's die echter niet passen bij de titel "nazomer".  Want de magnolia's in de plantentuin zijn al lang uitgebloeid en zijn in de laatste fase : zaadvorming.
    Het bevat een terugblik op het voorbije werkjaar voor 'lokaal en institutioneel beleid', 'welzijn', 'levenskwaliteit' en 'Europa en ethiek', de commissies waarmee gewerkt werd.  De studiedagen en congressen worden onder de loupe gehouden.
    Een volgend artikel handelt over "deelnemen aan de Seniorenwerking 2007 - 2008".  Daarna volgen twee bladzijden contactmogelijkheden op provinciaal en regionaal vlak.
    De seniorenwerking is degelijk en structureel uitgebouwd.
    Als ik het tijdschrift van de andere politieke strekkingen te pakken krijg, belicht ik dat in een van de volgende afleveringen.

    11-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren op straat
    De provincie Vlaams-Brabant hield een studiedag op twee locaties : in het provinciehuis in Leuven en in het Pivo in Zellik.  Het handelde over Senioren op straat : voor meer oudervriendelijke publieke ruimten.
    In Leuven waren 15 gemeenten en in Zellik 13 vertegenwoordigd.  Er waren  4 deelnemers uit Meise : de schepen, de bediende, 1 senior voor de georganiseerden en 1 voor de niet - georganiseerden.
    Het was opnieuw de 'Voetgangersbeweging VZW' die de voordracht verzorgde.  Het tweede deel kregen wij zo voor de tweede keer voorgeschoteld.
    Ik leerde er dat de norm voor fietspaden 1,5 m breed is.  Voor voetpaden zou dat hetzelfde zijn.
    Verschillende gemeenten werkten met een eigen, meer gerichte vragenlijst.  Opwijk had de resultaten mee.  In een andere gemeente werken ze zonder lijst, maar via groepswandelingen voor niet georganiseerden.
    Er bestaat nu ook een provinciaal project toegankelijkheidsadvies aan lokale besturen., te bereiken via alexander.leysen@vlaamsbrabant.be

    04-10-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatschappelijke participatie
    In het kader van de maatschappelijke participatie en de betrokkenheid bij de politieke besluitvorming zou ik als algemene regel willen stellen dat de seniorenraad niet als alibi mag fungeren voor beslissingen die geprepareerd worden door enkele "verlichte geesten".  Seniorenverenigingen zijn belangrijk, maar de individuele senioren die niet aangesloten zijn mogen niet in de kou blijven staan : geef ze langs alle mogelijke kanalen informatie en kansen tot inspraak.
    Op alle beleidsdomeinen dient men rekening te houden met de senioren en niet alleen, zoals te vaak gebeurt enkel met leeftijdsgenoten in probleemsituaties.  De deontologische code voor politici en ambtenaren en de beleidsplannen zouden  dan ook eerst moeten voorgelegd worden aan de inspraakorganen, om hun de kans te geven o.a. de kwaliteit te verbeteren door specifiek te onderstrepen dat de seniorenraad ernstig dient genomen te worden.  In de adviesraden wordt al te vaak voorgekauwde kost opgediend en vermelden de verslagen enkel wat in dat kraam past!
    Als de politieke seniorenverenigingen niet erkend zouden worden, dan is dat een overtreding van de grondwet die de vrijheid van verenigen inhoudt.  Als de cultuurraad ze opneemt, dan zijn ze ook zonder verder bureaucratie erkend.  Een seniorenraad met socialistische en liberale ouderenbonden moet ook een vertegenwoordiging krijgen van groen+, CD&V - senioren en alle andere actieve politieke seniorenverenigingen.  De andere verenigingen zouden moeten openstaan voor alle strekkingen.
    Op alle bestuurniveaus moeten senioren politieke verantwoordelijkheid kunnen dragen, maar dat betekent niet dat zij positief dienen gediscrimineerd te worden.  Zij zijn mans genoeg om dat op te eisen!  Geef hun dus de kans!
    De lokale senioren(advies)raden moeten een decretale basis krijgen.
    De ontvangst van de seniorenraad  Waalre in Meise op 25.9 was uitermate geslaagd.  Ze kregen na een ontbijt in 't Moment een doordachte uiteenzetting over het O.C.M.W. door voorzitter Sonja Becq.  Bij het bezoek aan het zorgcentrum in Wolvertem werd door de medewerkster met bezieling uiteengezet wat de ouderen er als mogelijkheden in de praktijk hebben.  Na de lunch op de vertrekplaats kregen ze een algemene rondleiding in onze Plantentuin van de gids vrijwilliger, lid van de seniorenraad voor de onafhankelijke senioren.  Daarna werd er getafeld in het restaurant Napoleon waarbij voorzitter Corbijn dankte voor Waalre en schepen Marie Jeanne Thaelemans voor Meise.  Burgemeester Marcel Belgrado vereerde ons met zijn aanwezigheid.

    27-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatica, communicatie en technologie
    Op maat van de senioren d.w.z. eenvoudig en doordacht.  Het seniorennet is hierin toonaangevend.  Maar vanuit de zuilen wordt er een concurrentiestrijd geleverd, ook op dit terrein!
    Bijscholing op maat is een oude droom.  Maar de aanbieders lokken de senioren via zogezegd aangepaste cursussen.  De eindtermen bilijven nochtans gelijk.  Kwaliteitsvol onderwijs is altijd op maat, zonder dat het zo moet heten!  Aanpassing aan de studenten heet dat in het jargon.  Een leerkracht die boven de hoofden van zijn of haar studenten les geeft ziet de deelnemers wegblijven.
    Een beter idee lijkt mij de bibliotheken in hun educatieve functie in te zetten.  Als in de leeszaal een aantal computers ter beschikking staan, kunnen de senioren en anderen komen oefenen, eventueel onder begeleiding van een vrijwilliger.  De boekendienst aan huis zou moeten aangevuld worden met inzagemogelijkheid van het bibliotheekbestand op de website. 
    De aanpassing van de inschrijfgelden voor cursussen was noodzakelijk.  De alles gratis of goedkoper illusie is allang doorbroken.  De verplichte aanwezigheid van 70 % is een goede zaak.  Goede scholen halen die vanzelf.
    Senioren labelen is uit den boze.  Behandel ze als normale mensen.

    19-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiliteit
    Hierover hadden wij een studiedag en loopt er een actie rond voetpaden.  Nochtans zijn er enkele knelpunten :
    Het begrip zwakke 'weggebruiker' zou juridisch moeten omschreven worden op maat van de senioren.
    Voetpaden (zie actie) : overal en voldoende breed, zonder obstakels met optreden van de politie.
    Fietspadennetwerken tussen gemeenten (oude spoorbeddingen gebruiken).
    Invoering van meer selectief intelligente verkeerslichten met oversteektijd 75 seconden.
    Coördinatie uurregelingen van tram - trein - bus.
    Haltes voor op- en afstapplaatsen : verlicht, overdekt en voorzien van zitplaatsen.
    Rijbekwaamheid : beslissing na expertiseverslag van een geneesheer.
    Uitsluiting senioren uit autoverzekering is onaanvaardbaar.

    13-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid
    Alle burgers, inzonderheid de senioren, hebben een fundamenteel recht op veiligheid.
    Alle opzettelijke misdrijven als verzwarende omstandiheid als senioren het slachtoffer zijn.
    Geen onderscheid tussen kleine criminaliteit en grote, georganiseerde criminaliteit wanneer  het tegenover senioren is.
    Meer contact tussen senioren en jongeren.  Een jeugdhuis zou tijdens de dag toegankelijk kunnen zijn voor senioren : opa of oma en kleindochter of -zoon.
    Verenigingsleven promoten om senioren uit eenzaamheid te halen.
    Onveiligheidsgevoel wegwerken.
    Wijkagent : politiebasiszorg met nadruk op buurtgerichte werking.
    Adviezen van seniorenraden ernstig nemen.
    Sensationele berichtgeving bepzrken en in juiste context plaatsen.
    De seniorenraad Meise ontving in zijn algemene vergadering van 5.9. een delegatie van de Bib. , die opriep voor vrijwilligers voor de boekendienst aan huis.  Ik pleitte om eerst de gemeentediensten in te zetten en het boekenbestand op de website te plaatsen.  Ik kan de bib. van de Dalaï Lama in India raadplegen via mijn P.C., maar niet onze eigen bib.!?
    Het bezoek van de senioren iuit Waalre werd besproken.  Daarna werd gelegenheid te geven om wrevel te ventileren rond alles en nog wat.  Ik riep op om ook eens de andere kant te bezinnen.

    06-09-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvesting
    In dit onderdeel zijn de knelpunten :
    Vlaams fonds om woningen aan te passen om levenslang wonen mogelijk te maken.
    Er zou een sociaal BTW en registratierecht moeten ingevoerd worden om de verminderde koopkracht van senioren op te vangen.
    Vertegenwoordiging van senioren in het bestuur van sociale huisvestingsmaatschappijen.
    Opheffing van discriminatie van senioren bij toekenning van sociale woningen.
    Huurprijzen van sociale woningen moeten onder kontrole gehouden worden (20 % van het pensioen).
    Eén loket voor sociale huisvesting.
    Betere coördinatie tussen O.C.M.W.'s en bouwmaatschappijen.
    Alternatieve woonvormen (duplexwoningen, serviceflats en kangoeroewoningen) dienen aangemoedigd te worden.
    Wonen en zorg beter op mekaar afstemmen.
    Onze woonomgeving moet opnieuw groen, aantrekkelijk en sociaal veilig worden, met openbaar vervoer, winkels en dienstverlening op loopafstand.

    30-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorg
    Bereikbare, betaalbare en kwaliteitsvolle zorg.
    - integraal woon - en zorgdecreet
    - zorgverzekering integraal door Vlaanderen uit te bouwen
    - kwaliteitsvolle thuiszorg op maat
    - innoverend en toekomstgericht investeren in residentiële zorg
    - optrekken van de belastingvrije som voor mantelverzorgers
    - zorg - tijdkaart
    - zorg moet betaalbaar blijven

    23-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inkomenszekerheid en voortreffelijke levensstandaard
    Knelpunten : actualiseren, veilig stellen, verbeteren en versterken van
    1. wettelijke pensioenstelsels
    2. sociaal statuut van de zelfstandigen
    3. structureel mechanisme van welvaartsvastheid
    4. efficiënte uitbouw en democratisering van de aanvullende pensioenen
    5. hulp aan bejaarden
    6. pensioenrechten oudere vrouwen
    7. inkomen van vrouwen en kinderen bij overlevingspensioen

    16-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarden en ethiek
    Op het vlak van waarden en ethiek zijn de knelpunten :
    1. transparante wetgeving komen inzake euthanasie en palliatieve zorgen.
    2. meer wetenschappelijk onderzoek over de bescherming van het menselijk embryo
    3. streven naar een hogere levensverwachting
    4. van gedoogbeleid naar ondubbelzinnige ontradingsstrategie inzake drugs
    5.strijd tegen het toenemende geweld op ouderen

    09-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demografie
    Op dit ogenblik is 22,8 % van onze bevolking in Vlaanderen 60-plusser.  Oorzaken en gevolgen van de vergrijzing worden onderzocht.
    Knelpunten :
    1. Wij zijn tegen elke vorm van leeftijdsdicriminatie.
    2. Een enkelvoudige pensioenpijler is wellicht onvoldoende.
    3. Welvaartsvaste pensioenen en minimumpensioenen.
    4. Senioren moeten zelfredzaam blijven : actief deelnemen aan het sociale en politieke leven.
    5. Doelmatig gebruik van de middelen moet de algemene gezondheid ten goede komen.
    6. De regering moet een langetermijnbekleid voeren.
    7. Wij zijn tegen elke labeling (etiket opplakken).

    02-08-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respect voor de grijze massa
    De CD&V gaf een brochure uit : "Rechten van ouderen verzilveren".  Het is het vernieuwde ouderenmanifest van de CD&V senioren, die het levenslicht zagen op 18 juni 1991.
    Het handelt over
    1. De democratische evolutie, de oorzaken en gevolgen van de vergrijzing.
    2. Waarden en ethiek
    3. Inkomenszekerheid en een voortreffelijke levensstandaard voor alle ouderen
    4. Bereikbare, betaalbare en kwaliteitsvolle zorg.
    5. Huisvesting.
    6. Veiligheid
    7. Mobiliteit
    8. ICT : de informatica, communicatie en technologie.
    9. Maatschappelijke participatie en betrokkenheid bij de politieke besluitvorming.
    Hoofdstuk per hoofdstuk worden de knelpunten doorgenomen en oplossingen aangereikt.  Ik kom hierop terug.
    Dit programma zal deel uitmaken van de besprekingen bij de regeringsvorming.

    26-07-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
    Hebben wij wel vakantie ?  Het schijnt van niet ! Senioren zijn altijd bezig en hebben nooit tijd, hoor ik soms zeggen.
    Vakantie is alleszins iets waar je naartoe leeft.  En in die zin ontbreekt dit gegeven bij de senioren.  Een doordenkertje ... !
    De LBG komt maandelijks samen en heeft een blog op
    http://www.bloggen.be/vriendenkringlof

    19-07-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragenlijst (vervolg)
    Er kwam al een reactie van schepen Marie Jeanne Thaelemans, waarin ze vroeg, waarom wij de vragenlijst van het Steunpunt Straten niet gebruiken.  Zij suggereerde ook bij vraag 7 (obstakels) 'lantaarnpalen' toe te voegen, wat ondertussen gebeurde.
    Het 'onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen' heb ik ondertussen afgeprint.  Dit steunpunt vergeet duidelijk de niet - georganiseerde senioren, nochtans bij ons 90 %.  De vragenlijst beslaat 5 bladzijden en het verwerkingsformulier beslaat nog eens 6 pagina's.
    Het benadert de problematiek enigszins anders.  Het begint met algemene info over de invuller van het document.  Dan moet je de belangrijke plaatsen en routes in de gemeente aanduiden.  Vervolgens komen er 5 vragen over knelpunten en problemen en dat gaat ruimer dan voetpaden (fietspaden, open ruimtes, ontmoetingsruimten, conflicten en verkeersveiligheid.  In punt 4 gaat het daar over sociale veiligheid.  En tot slot pluspunten en aandachtspunten.
    Mijn reactie, dat dit document op onze jaarlijkse belastingsbrief lijkt, is terecht.  Want wie gaat zich de moeite getroosten zich te verdiepen in deze 'studie'.
    Als het enkel voor verenigingen bedoeld zou zijn, betwijfel ik of buiten het bestuur, een groep het geduld zal opbrengen om aandachtig te blijven.  Ik vrees dat het resultaat een beperkte visie wordt van enkele verlichte geesten en belanghebbenden.
    Proficiat voor het Steunpunt voor de geleverde inspanningen.  Maar de afstand met de senioren, en vooral de niet - georganiseerde senioren,  is toch wat groot.

    12-07-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enquête
    De Seniorenraad vroeg onze inbreng rond de actie "Senioren op straat".
    Wij stellen volgende vragen voor :
    Straat : ....
    1. Is er een voetpad ?
    2. Zo ja, aan beide kanten van de straat ?
    3. Zo neen, is er plaats voor een voetpad ?
    4. Is het verhard ?
    5. Zo neen, is het een niet onderhouden berm of door eigenaars bezaaid, met steentjes bedekt of aangelegd ?
    6. Hoe breed is het voetpad ?
    7. Zijn er obstakels : bomen, wortels, bouwsels van eigenaars, putten, uitstekende stenen, lantaarnpalen, ...
    8. Andere problemen :
    9. Zijn er oversteekplaatsen voorzien aan de kruispunten ?
    10 Is er een fietspad ?
    Aangezien dit een open forum is, vragen wij eventueel andere vragen (liefst betere) voor te stellen.  Samen denken verrijkt!

    05-07-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.r. 27.6.2007
    Het kan iedereen overkomen.  Ik vergiste mij van dag en bood mij een dag te laat aan.  Ik kreeg toch een mini - verslag :
    De vertegenwoordiging in De Muze van Meise werd uitgesteld, in gevolge mijn afwezigheid.
    Voor de regeling opname in het O.C.M.W.- rustoord kwam voorzitter Sonja Becq, verkozen als lid van de federale kamer, uitleg verstrekken.
    Okra - Wolvertem hield een enquête over 'Senioren op straat' in Wolvertem.  Zij brachten hierover verslag uit.  De andere verenigingen werden opgeroepen om in hun parochie hetzelfde te doen.  Als wij, niet - georganiseerden, willen dat onze stem ook moet gehoord worden is het moment aangebroken.  Ik doe opnieuw een oproep om via deze rubriek suggesties voor kwaliteitsverbetering aan de voetpaden te doen.  Meer hierover later!
    Op 2 juli komt een werkgroep samen om het tegenbezoek van onze vrienden Senioren uit Waalre (Nederland) voor te bereiden.  Dit bezoek gaat door op 25.9.2007.  Ik zal ze in de Plantentuin van Meise gidsen en via de toren van Godfried met de baard in het kasteel van Boechout het verband leggen met ons bezoek aan Breda.

    28-06-2007, 11:14 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiszorg
    Vanuit de thuiszorg kwam er een oproep van Bernadette De Velder, gemeenteraadslid Open VLD, i.v.m. sociale dossiers.  Zij wil de noden van ouderen en hulpbehoevenden in kaart brengen omdat het beleid door de vergrijzing zeer bewust rekening zal moeten houden met deze groep (in Meise ongeveer 5000).
    Specifiek wil ze dagopvang in het Zorgcentrum in Meise.  Het aanbieden van hulp zou verder moeten uitgebouwd worden.  Hierbij is informatie in een voldoende groot lettertype belangrijk.
    Zij prijst de boekendienst aan huis van de bibliotheek (waar zij ondertussen voorzitter is) en eindigt met een oproep voor vrijwilligers.
    Hierbij past de bedenking dat de Seniorenraad bij de aanpassing van de statuten de integratie van het O.C.M.W. zoals voorzien in de modelstatuten van de V.B.S.G. niet opnam.  Dat was een uitstekende en vooruitstrevende manier geweest om alles vanuit de Seniorenraad te sturen.

    21-06-2007, 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorensportdag
    De sportdienst van Meise zette zijn beste beentje voor om er weer een voltreffer van te maken.  Terwijl de senioren inschreven en aanschoven voor de koffie, deed kersverse schepen van sport Wim Verbeke zijn maiden - speech.  En het mag gezegd!  Hij deed dat uitstekend!
    's Morgens fietste een mooie groep onder leiding van burgemeester Marcel Belgrado in outfit langs Rode, Westrode, Wolvertem en terug naar Meise.  's Namiddags deden zij het Westelijke deel van de gemeente.  Ondertussen konden de anderen kiezen uit een waaier aan sport o.l.v. deskundige monitoren.  Okra Meise is verslaafd aan petanque.  Die konden wij daar vinden in grote getale.  Enkelen en de anderen kozen tussen natuurwandeling (eerder sportwandeling), Nordic Walking (droogskiën), stoelaërobic, fitbal, seniorengym en seniorendans.
    Het eten 's middags was heel lekker.  Voor het fotoverslag kun je naar http://www.meise.be/sport
    De sportdag werd besloten in de Muze van Meise met een optreden.  Ik vond dat er te veel aan, zeker nu de afgevaardigde van de senioren niet vermeld werd in de brochure en hij niet uitgenodigd werd op de beheerraad.
    Naast het seniorenenfeest, de seniorensportdag zou er een volwaardige senioencultuurdag moeten komen.

    14-06-2007, 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!