Foto
Inhoud blog
  • nog meer bonjovi kerstnummers
  • waar kerstmutsen al niet goed voor zijn
  • een kado en zijn betekenis
  • Wat zijn de 3 levensstadia van de man ?
  • kerstboom beter dan vrouw?
  • winterhanden en -voeten
  • memories of christmas
  • kom gezellig binnen
  • black and white winter
  • real winter
  • winterse desserts
  • winterkoffie
  • nieuwjaar humor
  • knallende kurken
  • 1 januari 2008
  • 2008
  • Happy newyear
  • winter
  • nieuwjaarsrecept
  • winter van 1979
  • t polygone journaal
  • nog ff shoppen
  • koek en sopie
  • is kerstmis een kerkelijk feest?
  • de echte winters
  • winter gedicht
  • wintersong - Angel
  • wintersong
  • let it snow
  • dieren in de winter
  • oliebollen op bestelling
  • jingle bell rock
  • noël de paris
  • vogels in de winter
  • elfstedentocht
  • vijvers in de winter
  • ijsberen
  • bon jovi winter songs
  • hele fijne dagen
  • het sneeuwt
  • just for fun
  • mooie winter tags
  • diverse kerstmannen
  • een warme groet voor een koude nacht
  • licht
  • please come home for christmas
  • Believe van Josh Groban
    ...........................










    .........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    Foto
    ...........................










    .........................
    .............................










    ...........................
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    Foto
    .............................










    ...........................
    .............................










    ...........................
    **Winterblues**
    **the time of the year**
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heerlijke recepten
     
     
     

    Eet  smakelijk

     

     

    Hier kun je heerlijke recepten  vinden voor de wintertijd, de kerst oud en nieuw

    en ga zo maar door

     klik op een  van de   button


     

     

     

     

     


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    20-11-2008
    beenham met honing

    Beenham met honing

     voor 8  personen

    Ingrediënten
     1 stuk
    Varkensfricandeau(ca. 1 kg, met een dun laagje vet)
     6 schijven ananas
     250 g bruine basterdsuiker
     4 eetlepels citroensap
     2 theelepels kaneel
     1 eetlepel citroenrasp
     1 dl honing

    Bereidingstijd: 60 minuten

     
     
     
     
     
     
    Bereiding
    1. Verhit de oven voor op 200°C
    2. Wrijf het vlees in met de kaneel
    3. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap
    4. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede.
    5. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160°C.
    6. Verhit -als het vlees klaar is- de grill op de hoogste stand
    7. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.

    Lekker met gebakken aardappeltjes en worteltjes met doperwten.

    20-11-2008 om 22:27 geschreven door red


    09-12-2007
    cranberry-sinaasappeldrank
    11939992332cranberry-punch-2.jpg De winter staat weer voor de deur en we hebben de eerste nachten onder het nulpunt alweer achter de rug. De wintertijd is ingegaan, Sinterklaas komt in het land en het is tijd voor stamppotten en warme chocolademelk. Die laatste drank is misschien wat standaard, daarom hier een hippe warme winterdrank om in de stemming te komen.

    Cranberry-sinaasappeldrank
    Deze drank heeft een lekkere zoete smaak met een vleugje kaneel. Heerlijk bij pepernoten en speculaas of wanneer je op een terras zit met een vuurpot en een dekentje over je heen. Wist je trouwens dat cranberry-sinaasappeldrank een lekkere opkikker is tijdens een verkoudheid of griep?

    Bereidingstijd: 15 min
    Wachttijd: 2 à 3 uur. De drank een dag laten staan bevordert de smaak.

    Benodigdheden (4 mokken):
    150 gram cranberry's
    0,75 liter water
    1 kaneelstokjes, circa 7 cm
    0,25 liter sinaasappelsap, vers of uit een pak
    50 tot 100 gram suiker

    Bereiding:
    Was de cranberry's. Doe ze samen met het water en het kaneelstokje in een pan, doe het deksel erop en breng het aan de kook. Zet het vuur uit nadat alle bessen opengesprongen zijn. Dit hoor je wanneer er geen 'plopgeluiden' uit de pan komen. Laat het cranberrymengsel met het deksel op de pan afkoelen. Nu is het even wachten geblazen. Laat het enkele uren op kamertemperatuur rusten of zet het voor een dag weg in de koelkast zodat de bessen hun kleur en smaak kunnen geven.

    Zet na het wachten een fijnmazige zeef op een lege steelpan en giet het cranberrymengsel in de zeef. Druk met de bolle kant van een lepel het laatste vocht door de zeef. Let op: Je kunt ook een gewone zeef gebruiken, maar houdt er dan rekening mee dat er pitjes in de drank komen! Voeg het sinaasappelsap en 50 gram suiker toe. Maak de drank goed warm en voeg naar smaak nog meer suiker toe.

    09-12-2007 om 22:08 geschreven door red


    kerstbowl

    bowla_small.jpgBowl doet het altijd goed.

    Verrukkelijk bij de Kersttafel, bij de borrel, 's avonds. 

    Veel mensen opteren graag voor zo'n fruitig opfrissertje.

    Kortom, dit verrukkelijke vruchtendrankje mag met de Kerstmis niet ontbreken.

    profile20_clear.gif

    Bowl op zijn best.

    Voor een echte bowl naar origineel recept moet u eigenlijk altijd witte wijn gebruiken.

    Bij voorkeur Rijn- of Moezelwijn. Rosé smaakt echter ook goed.

    Wilt u liever een bowl zonder alcohol, neem dan een alcoholvrije wijn of appelcider.

    De vruchten die geschikt zijn om in de bowl te verwerken zijn: mandarijntjes, kersen,

    ananas, bananen, sinaasappels, peren, druiven en aardbeien.

    U kunt kiezen voor vers fruit, fruit uit blik of een mix van beide.

    Besprenkel appel, peer en banaan direct na het schillen met citroensap tegen

    het verkleuren. Laat de vruchten uit blik even uitlekken voor u ze gebruikt.

    profile20_clear.gif

    Zo maakt u het:

    1. Neem circa 1.5 kilo gemengde vruchten. bowl3a_small.jpg
    2. Maak de verse vruchten schoon.
    3. Snijd ze in stukjes of verdeel ze in partjes.
    (Haal bij verse citrusvruchten het vruchtvlees tussen de vliesjes uit)
    4. Schep het verse fruit en het uitgelekte fruit uit blik voorzichtig door elkaar.
    5. Strooi er circa vier eetlepels suiker over (als u blikfruit gebruikt wat minder).
    6. Schep de vruchten in een bowlkom en voeg de witte wijn toe.
    7. Zet het nogmaals enkele uren koel weg.
    8. Voor u de bowl serveert kunt u er eventueel nog wat champagne bij schenken.
    9. Smullen maar!

    09-12-2007 om 22:04 geschreven door red


    kerstlekkernij uit denemarken
    Klejner

    Ingrediënten:

    250 gram bloem
    80 gram basterdsuiker
    100 gram boter
    2 kleine eieren
    1 1/2 eetlepel kookroom of melk
    1/2 theelepel citroenschil 
    eventueel 1 theelepel kardamon
    frituurvet
    Vermeng het meel met de suiker, het zout, de in stukjes gesneden boter, de eieren, de room en de citroenschil. Kneed alles zeer goed door elkaar en zet het deeg daarna op een koude plaats weg. Als je het deeg 's morgens maakt, ga dan pas 's avonds verder. Snijd het deeg in schuine ruiten van ca. 8 cm.
    Maak in het midden van de ruit een insnijding. Haal één van de punten door de insnijding heen en trek hem aan de andere kant weer terug, zodat een soort strik ontstaat. Zet de 'strikken' hierna een poosje op een koude plaats. Bak ze daarna in warm frituurvet goudbruin. Laat ze op een stuk keukenrol uitlekken en afkoelen.

    Eet smakelijk!

    09-12-2007 om 22:02 geschreven door red


    kerstvlaaitjes

    Kerstvlaaitjes (joulutortut) 

    Deeg: 200 g roomboter of margarine 
    1 kopje (2 112 dl) bloem 
    1/33 kopje (1 dl. koud water 
    1 theelepel azijn
    1 ei 
    Vulling: zoete pruimenmoes of pruimenjam 

    1. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal snel met de hand tot een samenhangende massa. Kneed niet te veel. 
    2. Zet het deeg weg op een koele plaats en laat stijf worden. 
    3. Rol uit op een met bloem bestrooide plank. Vouw af en toe op om het deeg bladerig te maken en rol ten slotte uit tot een plak van 1/2 cm dik. 
    4. Snij de plak in blokjes van 7 bij 7 cm en maak een inkeping in alle vier de hoeken van de blokjes. 
    5. Leg een klontje pruimenmoes of -jam midden op de blokjes en vouw de ingesneden uiteinden om en om naar binnen, zodat de blokjes de vorm krijgen van molenwieken. 
    6. Bestrijk met geklopt ei en bak bij een temperatuur van 225°C, tot de kleur lichtbruin is. 
    NB. : voor ovale vlaaitjes, moet je het deeg in rondjes snijden, opvullen en naar binnen toe opvouwen. De rest als boven. 

    09-12-2007 om 21:47 geschreven door red


    kerstkoffie
     
    KERSTKOFFIE MET KERSTBANKET 
    (4 personen)

    ½ liter sterke koffie 
    slagroom uit spuitbus
    6 eetlepels chocoladepuddingsaus 
    geraspte schil van sinaasappel (sliertjes)
    4 eetlepels koffielikeur 
    1 banketstaaf
    mespunt kaneel - of gemberpoeder

    Zet ½ liter sterke koffie
    Roer in 4 hittebestendige glazen de chocoladesaus, de likeur en het kaneel of gemberpoeder door elkaar en schenk de hete koffie erop.
    Roer nog even goed door en garneer met een flinke toef slagroom.
    Strooi de reepjes sinaasappelschilletjes over de room.
    Serveer de koffie met stukjes banketstaaf.
    kerstkoffie.jpg

    09-12-2007 om 21:46 geschreven door red


    gluhwein
    GluhweinACR.jpg
    glüwein
     
    1/2 sinasappel
    1/2 citroen
    1 fles rode landwijn
    2.5 dl water
    4 kruidnagelen
    stukje pijpkaneel
    100 gr  suiker
     
    snij zowel de sinasappel als de  citroen in schijfjes Wip de pitten eruit
    verwarm de  wijn met t water, de sinasappel en citroenschijfjes, de kruiden en de
    suiker, totdat de vloeistof bijna kookt
     
    Schenk de gluwein door de  zeef in  glazen of aardewerk kommetjes, die eventueel zijn voorverwarmd

    09-12-2007 om 21:45 geschreven door red


    winterwafels
    Winterse Wafels(lekkernij)rubr_rec_Winterse_Wafelsl.jpgBenodigdheden:
    250 gram rietsuiker
    250 gr. zachte boter
    500gr bloem
    2 zakjes vanillesuiker
    2 eieren
    3 thee- lepels kaneelpoeder
    8 eetlepels fijngehakte walnoten
    Cognac

    Bereiding
    Doe de rietsuiker, vanillesuiker, de eieren en de boter in een kom. Mix dit geheel tot een luchtige massa. Doe er de kaneelpoeder en de walnoten in het beslag. Vervolgens zeeft u de bloem en doet u deze in het beslag. Om het helemaal af te maken gooit u er een flinke scheut cognac in.
    Mix het beslag goed. Dit beslag portioneren tot 20 á 30 beslagballetjes en afbakken in een wafelijzer tot de wafels mooi goudbruin zijn van kleur.

    09-12-2007 om 21:42 geschreven door red


    anijsmelk
    anijsmelkendriekruidendex2.jpg

    Anijsmelk:

    BEREIDINGSTIJD: circa 10 minuten 

    BENODIGDHEDEN(voor  1  mok of  beker)

    EEN GARDE

    circa 2 deciliter melk

    2 - 3 anijsblokjes (ze zijn in vrijwel elke supermarkt te koop, zoek ze in de buurt van de suiker)

    BEREIDEN:

    Meet de benodigde hoeveelheid melk af door de melk in de beker of de mok te gieten die zo meteen gebruikt wordt: Vul die tot 2 centimeter onder de rand.

    Giet de melk in een steelpan. 

    Doe 2 of 3 anijsblokjes naar smaak in de mok of beker.

    Breng de melk aan de kook, klop er flink in met een garde en giet de schuimende melk op de anijsblokjes.

    Roer door en serveer direct. 

    09-12-2007 om 21:41 geschreven door red





    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
    ..................................


    ................................
    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    ff gluren in andere blogs
  • red_devilbox
  • nostalgic_winterdreams
  • jingle_bells
  • kerstpsp_oud_nieuw
  • merrychristmas
  • kerst _en _nieuwjaar
  • cathrien
  • kerstbloganke
  • kersthoekje

  • Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................


    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................







    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................

    Foto

    ...........................










    .........................


    .............................










    ...........................


    .............................










    ...........................


    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    Foto

    .............................










    ...........................

    .............................










    ...........................


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!