Bowl doet het altijd goed.
Verrukkelijk bij de Kersttafel, bij de borrel, 's avonds.
Veel mensen opteren graag voor zo'n fruitig opfrissertje.
Kortom, dit verrukkelijke vruchtendrankje mag met de Kerstmis niet ontbreken.
Bowl op zijn best.
Voor een echte bowl naar origineel recept moet u eigenlijk altijd witte wijn gebruiken.
Bij voorkeur Rijn- of Moezelwijn. Rosé smaakt echter ook goed.
Wilt u liever een bowl zonder alcohol, neem dan een alcoholvrije wijn of appelcider.
De vruchten die geschikt zijn om in de bowl te verwerken zijn: mandarijntjes, kersen,
ananas, bananen, sinaasappels, peren, druiven en aardbeien.
U kunt kiezen voor vers fruit, fruit uit blik of een mix van beide.
Besprenkel appel, peer en banaan direct na het schillen met citroensap tegen
het verkleuren. Laat de vruchten uit blik even uitlekken voor u ze gebruikt.
Zo maakt u het:
1. |
Neem circa 1.5 kilo gemengde vruchten. |
| 2. |
Maak de verse vruchten schoon. | 3. |
Snijd ze in stukjes of verdeel ze in partjes. (Haal bij verse citrusvruchten het vruchtvlees tussen de vliesjes uit) | 4. |
Schep het verse fruit en het uitgelekte fruit uit blik voorzichtig door elkaar. | 5. |
Strooi er circa vier eetlepels suiker over (als u blikfruit gebruikt wat minder). | 6. |
Schep de vruchten in een bowlkom en voeg de witte wijn toe. | 7. |
Zet het nogmaals enkele uren koel weg. | 8. |
Voor u de bowl serveert kunt u er eventueel nog wat champagne bij schenken. | 9. |
Smullen maar! |
09-12-2007 om 22:04
geschreven door red
|