Een cadeau zegt meer dan je denkt. Achter elk cadeau schuilt een betekenis en zit een geheime gedachte. Vooral bij een nieuwe liefde is het opletten geblazen. Denk goed na wat je straks voor hem of haar koopt. Voor je het weet, wordt de boodschap anders begrepen. Hieronder de meest gegeven cadeaus en hun mogelijke betekenis.
Voor hem:
-Geef je hem een stropdas, zeg je zoveel als: 'Het is gedaan met het lang-leve-het-leven, zoek een echte baan'.
-Een weekendje voor twee, betekent: 'ik wil graag elke ochtend van dit weekend naast je wakker worden. Ik zie je helemaal zitten'.
-Met een sportauto in modelbouwpakket, zeg je: 'ergens diep van binnen, zit een kleine jongen die wil spelen, dat respecteer ik'.
-Juwelen zeggen: 'heb ik jou de maat van mijn ringvinger al doorgegeven?'
-Kleding: 'Ik vind jouw smaak prima, maar denk je niet dat dit je beter zal staan?'
-Een ingelijste foto van jullie beide betekent zoveel als 'zullen we binnenkort voor het altaar staan'. Of erger: 'ik ben gek op je en zal je hoogstwaarschijnlijk stalken als je het na het uitpakken van dit cadeau uitmaakt. '
-Geef je kaartjes voor een voetbalwedstrijd, dan zeg je: 'neem mij mee naar deze wedstrijd zodat ik me kan verdiepen in wat jou interesseert', 'neem een vriend mee en wij zijn geschiedenis.'
-Een boek op nummer één van de bestsellers: 'ik ken je eigenlijk niet zo goed.'
Een zelfgebreide trui: 'Ik ben zeker marriage material'.
Voor haar:
-Geeft hij juwelen, dan zegt hij: 'ik vind je echt leuk en wil dat je aan me denkt, telkens je deze draagt'.
-Krijg je lingerie, wil hij beslist meer en fantaseert hij zeker dat je dit straks voor hem draagt.
-Een keukenapparaat betekent vaak zoveel als 'de liefde is niet wederzijds, maar ik weet niet hoe het je te zeggen.'
-Een jong puppy of poesje: 'ik zie ons huis en de kinderen nu al voor me.'
-Een trui duidt op weinig fantasie. Misschien krijgt zijn moeder hetzelfde cadeau.
-Een weekendje weg voor twee? 'Ik wil 48 uur non-stop seks.'
-Een nieuwe gsm kan betekenen dat hij zeer bezorgd is om je veiligheid. Ook wil hij je elke seconde van de dag kunnen bereiken.
-Een cadeau dat je al maanden wou hebben: 'ik kan goed luisteren en heb een geweldig geheugen.'
-Een zelfgeschreven gedicht duidt op een serieus verliefde romanticus. Of eentje zonder geld?
Veilige cadeaus
-Een boek of cd laat zien dat je betrokken bent, zonder te persoonlijk te zijn.
-Sportkleding scoort altijd, tenminste voor sportieve types.
-Ondergoed of lingerie koop je maar beter als je met elkaar al naar bed bent geweest.
-Een knutselcadeautje kan leuk zijn als het mooi in elkaar steekt.
-Cadeaubonnen zijn een veilig geschenk. Het laat tevens zien dat je je best doet om iets leuks te geven.
-Ga samen shoppen en laat hem of haar kiezen. Zo is iedereen tevreden.
-Iemand met hobby's, kan bepaalde attributen gebruiken. Zo toon je interesse en betrokkenheid.
-Maak geen drama van een slecht cadeau. Krijg je een foeilelijk cadeau, weet dan dat hij of zij tenminste de moeite nam om iets
Een heel vervelende klacht. Er is dan namelijk sprake van een afwijkende reactie van de bloedvaten. Bij kou trekken bloedvaten normaalgesproken samen. Op die manier zijn ze in staat om de warmte in het lichaam beter vast te houden.
In het geval van winterhanden en/of -voeten vertonen de bloedvaten een tegengestelde reactie: het bloed in de aderen van de handen of voeten gaat juist stuwen. Dit veroorzaakt - soms ernstige - huidreacties, zoals roodheid, zwellingen en jeuk. Ook kan gevoelloosheid optreden.
Het is belangrijk om de aangedane delen goed te verzorgen. Wisselbaden kunnen helpen ter stimulatie van de bloedvaten, om het samentrekken te bevorderen. Voorts kunnen speciale olie (bijv. vitamine E-olie) of crèmes worden ingemasseerd. Het is zeer belangrijk om dit geregeld te doen. De handen en/of voeten dienen voorts goed beschermd te worden. Dus: handschoenen c.q. warme sokken dragen, ook bij de geringste kou. In ernstige gevallen kan het volgende nog soelaas brengen: het dik insmeren van de handen met een vette crème, dan katoenen handschoenen (te koop bij drogist en apotheek) aantrekken voor het naar bed gaan en die een hele nacht aanhouden, zodat de crème goed kan intrekken.
Breek de chocolade boven een pan met warme melk en laat de chocolade al roerende smelten. Klop de melk met een garde lekker schuimig en schenk de chocolademelk in grote mokken. Voeg eventueel een scheut rum of sinaasappellikeur toe. Garneer met een toef slagroom en chocoladevlokken.
100 g pure chocolade suiker of honing 4 el room 1/2 liter koffie
Breek de reep chocolade in stukjes en smelt deze in een pannetje of magnetron. Roer er wat suiker, honing of zoetstof door en 4 el room. Schenk er al roerende scheutje voor scheutje de koffie bij. Goed romig kloppen. In vier koppen schenken. Eventueel nog wat opgeklopte slagroom erop doen en wat kaneel- of cacaopoeder als garnering.
250 gr. kruidnootjes. 100 ml sterke espressokoffie. 3 eidooiers. 100 g suiker. 1 zakje vanillesuiker. 250 g mascarpone . 250 g creme fraiche. 2 el kaneel of sinaasappellikeur(Grand marnier,Cointreau). cacaopoeder.
Bereidingswijze
Verdeel de helft van de kruidnootjes over een rechthoekige schaal met platte bodem. Sprenkel de helft van de espresso erover. Laat dit even staan. Klop met een handmixer de dooiers in 5 min. tot een luchtige massa. Roer in een andere kom de mascarpone goed los met de likeur,suiker,vanillesuiker en creme fraiche. Spatel hier de geklopte dooiers door. Schep de helft van dit mengsel op de kruidnootjes. Verdeel hierover de rest van de kruidnootjes en sprenkel de rest van de espresso erover. Strijk de rest van het mascarponemengsel erover uit. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de tiramisu in 3-4 uur opstijven.Bestuif de bovenkant vlak voor het serveren met cacaopoeder
IJzig wintertoetje
Een restant sorbetijs, een maaltijd met niet al te veel groente, een nog volle fruitschaal ... en zo ontstond een fraai uitziend winters nagerecht. Een feest om te zien, lekker en gezond voor
1 kiwi, geschild
sorbetijs naar keuze
1 peer, geschild en van klokhuis ontdaan
1 sinaasappel, gepeld
chocoladesaus
2 slagroomsoesjes
Je kunt op verschillende manieren een mooie compositie maken op een dessertbordje: je kunt van de sinaasappels en kiwi's plakken snijden en die mooi rangschikken. Of je doet de sniaasappel in partjes en de kiwi ook en die rangschik je om en om. Op de andere helft van het bord komt dan de halve peer, al dan niet in tweeën gesneden. Chocoladesaus in de holte die door het uitsnijden van het klokhuis is ontstaan. Aan de ene kant het slagroomsoesje, aan de andere kant een bolletje (citroen)sorbetijs. Heb je nog meer ijs, dan kun je ook een bolletje ijs in het midden van het bord op het fruit scheppen.
winterdessert
Benodigdheden
500 g gedroogde pruimen zonder pit 100 g witte gedroogde rozijnen 100 g gedroogde appelschijven 50 g gedroogde abrikozen 1 citroen 3 soeplepels suiker
Bereidingswijze
Laat gedurende 12 u de pruimen, de rozijnen, de abrikozen en de gedroogde appelschijven weken in water (juist onder staan). Gebruik deze marinade voor het koken, doe er de citroen bij, geschild en in schijven gesneden. Laat gedurende 30 min. koken op een zacht vuurtje, doe er op het einde de suiker bij. Giet over in een mooie kom (in een glazen kom oogt het zeer mooi). Laat afkoelen. Je kan variëren met de hoeveelheden onderling van de vruchten. Proeven of er genoeg suiker in is. Wil je een meer gecondenseerde siroop op het einde, dan haal je de vruchten eruit met een schuimspaan, en je laat het vocht wat inkoken. Dit dessert kan je gerust 2 dagen op voorhand maken en bewaart ook nog enkele dagen in de koelkast. Koop je de gedroogde vruchten op een markt in vrac, ze dan eerst even spoelen vooral te marineren.
Winters nagerecht met appel en walnoten
INGREDIËNTEN:
25 g walnoten 1 zachtzure appel (bv. Elstar) 1 stevige handpeer 2 el citroensap 1 el (bruine)basterdsuiker 3 el appelsap 1/2 tl kaneelpoeder, 1 el rozijnen 1 el roomboter
BEREIDING: Walnoten in stukjes snijden. Appel en peer schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Appel en peer in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. In wok boter verhitten. Schijfjes fruit ca. 30 seconden op halfhoog vuur roerbakken. Suiker erover strooien en al roerend laten smelten. Appelsap, kaneel en rozijnen toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes mee laten sudderen. Van vuur af walnoten erdoor roeren. Direct serveren, bijvoorbeeld met schepje zure room en kaneelwafeltjes.
Benodigdheden:
voor de eieren:
4 eiwitten 70 gram suiker 5 deciliter melk
voor de saus:
6 eidooiers 120 gram suiker 1 vanillestokje
Aanwijzingen:
Klop de eiwitten stijf. Voeg dan al kloppende beetje bij beetje de suiker toe. Blijf net zolang kloppen tot het eiwit begint te glanzen. Breng de melk aan de kook in een wijde pan. Draai het vuur vervolgens laag. Maak met behulp van twee lepels bolletjes van het geklopte eiwit. Pocheer deze twee minuten in de melk. Zorg dat de temperatuur van de melk net onder het kookpunt blijft. Draai de bolletjes en pocheer ze nogmaals twee minuten. Haal ze uit de melk en leg ze op een doek. Splijt het vanillestokje in de lengte en doe dit bij de melk. Laat dit tien minuten trekken. Klop ondertussen de eidooiers los met de suiker. Verwijder het vanillestokje en giet de melk bij de dooiers. Roer dit goed door elkaar. Doe alles terug in de melkpan. Verhit het op zacht vuur tot de massa licht begint te binden. Zeef de vla in een schaal. Laat het afkoelen en leg de gepocheerde
Bereidingswijze: Smelt de chocolade au bain marie. Klop de slagroom lobbig (dik vloeibaar). Meng eerst eenderde van de slagroom door de chocolade en meng dit vervolgens met de rest van de chocolade.
Schenk in elk glas een borrelglaasje amandellikeur. Schenk
de hete koffie erop en schep voorzichtig de witte chocoladeroom op de koffie.
Bestrooi met poedersuiker of witte chocoladerasp en serveer de koffie direct.
Bereiding Roer 1 theelepel hazelnootpasta (Nutella) en 1 theelepel honing met een mespuntje gember en kardemom door elkaar tot het mengsel romig is en giet het in een kopje Voeg een stevige scheut espresso toe en breng daarop een laag opgeklopte melk aan zoals bij een cappuccino Verdun wat hazelnootpasta met espresso en versier daarmee het melkschuim Goed roeren en opdrinken.
Koffie Winterdroom
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 sterke koffie (200 ml) 200 ml hete cacao 1 mespuntje peperkoekkruiden 100 ml melk suiker naar smaak 1-2 stukjes peperkoek ter decoratie
Bereiding
Roer de cacao en de peperkoekkruiden door de koffie
Schuim de melk op
Vul de glazen voor de helft met koffie. Vervolgens aftoppen met melkschuim. Voeg suiker naar smaak toe en bestrooi het geheel met kleine stukjes peperkoek
Serveren met verse peperkoek, een perfecte combinatie.
Spaanse Winterkoffie
Koffie voor vier personen Ingrediënten
1/2 eetlepel cacao
2 kruidnagels
1 theelepel kaneel
1 anijsblokje
125 ml slagroom
suiker
Bereidingswijze Zet op de normale manier koffie voor vier personen maar voeg aan de koffie in het filterzakje een 1/2 eetlepel cacao, 2 kruidnagels en 1 theelepel kaneel toe. Zoet de koffie met een anijsblokje en zonodig met extra suiker. Garneer de koppen koffie met geklopte zoete room.
bij toeval zag ik dat er winterweetjes staan op seniorennet Ja ach als je googled vind je nog eens wat
nu kwam ik de onderstaande zin tegen
De winter maakt somber. Door gebrek aan zonlicht hebben veel mensen last van de winterblues. Een daglichtlamp biedt dan uitkomst. Een half uurtje daglicht per dag en u bent weer helemaal het zonnetje.
nou dan brneg ik t zonnetje wel en ben je blij om hier op de winterblues te zijn