Sexpresso: de Italiaanse barista die vrouwen van klanten in harnas jaagt
Maak kennis met Laura Maggi, de zwoele barmeid die capuccino's en bier serveert in de meest sexy outfits en zo de vrouwelijke helft van een klein Italiaans dorpje in het harnas jaagt.
Na acht eerder anonieme jaren, is 'Le Cafe' in Bagnolo Mella -in de buurt van Brescia- plots een hotspot geworden. En dan vooral voor mannen, die sinds een tijdje wel erg vlot de weg naar de barista van Laura Maggi vinden. In die mate dat in de nabije straten wagens dubbel geparkeerd worden en de vrouwelijke burgemeester van het stadje zich genoodzaakt ziet om maatregelen te treffen. Ze overweegt het verkeer in de buurt via een noodwet te limiteren.
De cafébazin speelt het ook handig uit. De muren van de barista zijn versierd met vakantiefoto's waarop Maggi in bikini haar mooiste troeven uitspeelt en ook op Facebook doet ze het goed met 5.000 vrienden. "Ik maak gewoon een beetje onschuldig plezier in mijn café", aldus Maggi. De vrouwen en vriendinnen van de mannen die massaal naar 'Le Cafe' trekken, denken daar echter anders over. "Ik zie echt het probleem niet", vervolgt Maggi. "Als hun mannen zo graag naar hier komen is dat toch mijn fout niet? Ik weet dat er sommigen kwaad zijn, maar dat is echt mijn probleem niet."
Om het nog wat pijnlijker te maken stelt 46% van de respondenten in een opiniepeiling in een lokale krant dat de partners van de mannelijke klanten zich de vraag moeten stellen waarom hun mannen Laura verkiezen boven hen. (odbs)
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft met behulp van de Terra-satelliet een gigantische oceaanstorm weten te fotograferen. De storm onder het wateroppervlak op bovenstaande foto is maar liefst 150 kilometer breed.
.
"De stormen zijn in feite het interne weersysteem van de oceanen", aldus oceanograaf Dennis McGillicuddy. "Het zijn gigantische watermassa's die in rondjes stromen en zo een draaikolkeffect veroorzaken. Ze kunnen honderden kilometer breed worden en pas na vele maanden oplossen, ver vanwaar ze oorspronkelijk zijn ontstaan."
Hoewel het lijkt alsof de draaikolken een gevaar voor bijvoorbeeld de scheepvaart kunnen betekenen, zijn ze in feite schadeloos. De stormen zorgen ervoor dat fytoplankton verspreid wordt, waardoor het oppervlaktewater vruchtbaar wordt. In tegenstelling tot aan de kust, leven er midden in de oceaan amper organismen in het oppervlaktewater. (sg)
In de toekomst smelten alle continenten weer samen
Niet morgen bij het opstaan, maar in een zeer verre toekomst zou zich omheen de Noordpool een nieuwe supercontinent kunnen vormen, bestaande uit alle continenten van onze aardbol, mogelijk met uitzondering van Antarctica, zo staat in het wetenschappelijke vakblad Nature.
Het nieuwe supercontinent kreeg de Engelse naam Amasia. Het zou tegen 50 tot 20 miljoen jaar een feit kunnen zijn als gevolg van de progressieve, langzame bewegingen van de continenten gedurende tientallen miljoenen jaren.
In de geschiedenis van onze planeet hebben zich elke 700 tot 800 jaar supercontinenten gevormd die dan weer uiteenvielen. Het laatste was Pangea dat zowat 300 miljoen jaar geleden is ontstaan en dat zich grosso modo ter hoogte van West-Afrika bevond.
Ross Mitchell en collega's van de Universiteit van Yale hebben onderzocht hoe continenten zich verplaatsen. Ze kwamen tot een nieuwe hypothese voor de opvolger van Pangea. De twee Amerika's smelten samen en schuiven naar het noorden op, om tegen Europa en Azië te botsen waar zich nu min of meer de Noordpool bevindt. Australië zou ook noordwaarts schuiven en tegen India gaan aanliggen. (belga/gb)
Is er leven op Mars? Een Russische wetenschapper stelde zich de vraag of er misschien leven op Venus is. Leonid Ksanfomaliti gelooft van wel op basis van foto's genomen door de Russische ruimtesonde Venus-13 in 1982.
Ksanfomaliti (onderzoeker op de afdeling ruimtevaart van de Russische academie voor wetenschappen) denkt levende, schorpioenachtige wezens gezien te hebben. Ze zouden zich op of net onder de oppervlakte van de planeet bevinden. "Op de ene foto zie je de gestaltes, terwijl ze op de volgende foto weer verdwijnen", zei de Russische wetenschapper.
Mocht zijn ontdekking erkend worden, dan zou het een doorbraak betekenen. Er is nog nooit bewijs geleverd van leven op Venus. Hoewel de planeet ongeveer even groot is als de Aarde, is Venus altijd als onbewoonbaar beschouwd. Door de ligging nabij de zon, kunnen de temperaturen er oplopen tot 460 graden Celsius. (AD/gb)
"Lege ruimte" tussen sterrenstelsels is toch niet leeg
De "lege" ruimte tussen de sterrenstelsels is niet echt leeg, maar is "gevuld" met donkere materie. Dat heeft astronieuws.nl gemeld, op gezag van een persbericht van het Institute for the Physics and Mathematics of the Universe.
Het is al langer duidelijk dat er ongeveer zes keer zoveel mysterieuze donkere materie in het heelal is als normale zichtbare materie. Hoe die donkere materie exact in de ruimte is verdeeld, is echter niet nauwkeurig bekend.
Op basis van waarnemingen van miljoenen sterrenstelsels, aangevuld met gedetailleerde computersimulaties, tonen Japanse onderzoekers nu aan dat de donkere materie niet alleen in sterrenstelsels is geconcentreerd, maar ook de ruimte ertussen vult.
Terwijl de zichtbare materieverdeling in een sterrenstelsel (gas en sterren) een vrij duidelijke grens vertoont, blijken alle sterrenstelsels te zijn omringd door uitgestrekte wolken en slierten van donkere materie, die tot aan naburige stelsels reiken. (belga/adha)
Een internationaal onderzoeksteam heeft met een telescoop van de Europese ESO in Chili en de Kecktelescoop op Hawaii een potentieel bewoonbare 'super-Aarde' gevonden op ongeveer 22 lichtjaar van ons. Dat meldt Guillem Anglada-Escudé van het Carnegie Instituut in Washington, nu werkzaam aan de Universiteit van Göttingen, in het vakblad Astrophysical Journal Letters. Het gaat om al een vierde ontdekte potentieel levensvatbare exoplaneet.
Astronomen hebben het over super-Aardes als exoplaneten die niet veel groter zijn dan de onze en waarschijnlijk uit gesteente bestaan. De nieuw ontdekte planeet heeft 4,5 keer de massa van onze Aarde en is dus ongeveer de helft groter dan de onze.
Water
Exoplaneet GJ 667Cc draait in 28 dagen rond dwergster GJ 667 van de M-klasse, die wezenlijk kleiner is dan onze zon. Het hemellichaam bevindt zich op de juiste afstand voor temperaturen om vloeibaar water mogelijk te maken: niet te heet, niet te koud.
"Deze planeet is de nieuwe beste kandidaat voor omstandigheden die vloeibaar water en wellicht leven mogelijk maken en zoals wij dat kennen", schrijft Anglada-Escudé. Vloeibaar water geldt als basisvereiste voor het door ons gekende leven. Of er wel degelijk water dan wel leven is, is helemaal onduidelijk.
Andere planeten Er zijn aanwijzingen dat er rond GJ 667 nog tot drie andere planeten wentelen, waaronder nog een 'super-Aarde'. De ster maakt deel uit van een systeem met drie sterren. Potentieel levensvatbare planeten kunnen zich dus in een groter variëteit van omgevingen voordoen dan gedacht, stellen de ontdekkers. (belga/sam)
Het Europese Ruimtevaartbureau ESA heeft verklaard dat het wil doorgaan met zijn twee missies naar Mars. De Amerikaanse NASA liet eerder weten dat het zich eruit terugtrekt.
Woordvoerder Franco Bonacina zei dat ESA naar Rusland lonkt om gedeeltelijk in de schoenen van de NASA te treden. Wellicht zal ESA ook bij de eigen lidstaten moeten polsen voor meer geld, voegde hij eraan toe.
Directeur-generaal Jean-Jacques Dordain van ESA verduidelijkte tegenover Space News dat de 19 lidstaten wellicht midden maart de kost te horen krijgen voor ExoMars nu de NASA niet meer meespeelt.
Hij wil ook niet van een uitstel weten gezien dit volgens Dordain alleen maar meer geld kost. (dpa/adha)
Adele is een superster, en bij haar status hoort een enorm Engels landhuis. Gehuurd (voorlopig?) voor 25.000 euro per maand. Daarvoor krijg je tien kamers, tien badkamers, een binnenzwembad, een tennisveld, een eetkamer met open haard en een biljartzaal. Er hoort ook een enorme tuin bij het domein, dat in zijn totaal gauw 7 miljoen pond waard is.
Een helikopterpiloot heeft spectaculaire foto's weten te maken van een wolkentsunami die vorige week over de appartemententsblokken van Florida raasde. Het weerfenomeen wordt Kelvin-Helmholtz-instabiliteit genoemd. Dat treedt op als gevolg van turbulentie in luchtlagen, waardoor de wolken lijken op gigantische golven van water. Het verschijnsel is niet meteen uniek maar het werd zelden zo mooi in beeld gebracht.
Een snel bewegende wolk glijdt voor een tragere dikkere wolk en dat creëert het golfeffect. Het ziet er indrukwekkend uit maar er wordt geen schade aangericht. De eigenaardige naam voor het weerfenomeen is een combinatie van de Schotse baron Kelvin die samen met de Duitse wetenschapper Hermann Helmholtz het verschijnsel voor het eerst beschreef.
Brugge uitgeroepen tot een van meest romantische steden
Volgens het Amerikaanse maandblad The Atlantic behoort Brugge tot de 24 meest romantische steden ter wereld. De Brugse burgemeester Patrick Moenaert is bijzonder opgetogen met de keuze.
In het lijstje van The Atlantic komen ronkende namen voor als Parijs, New York, San Francisco, Kyoto, Lissabon, Praag, Buenos Aires en Istanboel. Het blad prijst Brugge tevens als een van Europa's mooiste middeleeuwse steden, met de wondermooie reien en de gotische kerken in de binnenstad.
Volgens burgemeester Moenaert is dit een opsteker voor Brugge. De selectie kan zorgen voor heel wat extra reservaties en interesse voor Brugge. (belga/ep)
Een goud- en zilverschat die in een Spaans scheepswrak is gevonden, moet terug naar Spanje. Dat heeft het federale hooggerechtshof in de Verenigde Staten bepaald. De onderneming Odyssey Marine Exploration hoopte dat het hof een eerdere uitspraak van een lagere rechter ongedaan zouden maken, maar vergeefs.
Het Amerikaanse bedrijf maakte in 2007 de vondst bekend van het wrak van het Spaanse galjoen Onze Lieve Vrouwe van de Genade. Dat zonk in 1804 in de Atlantische Oceaan bij Portugal. Het schip was onderweg van Peru naar Spanje, beladen met ongeveer een half miljoen munten. De waarde bedraagt op dit moment ongeveer 350 miljoen euro.
Het hooggerechtshof in Washington oordeelde dat de schat moet worden teruggegeven aan Spanje in de geest van het vriendschapsverdrag tussen Washington en Madrid van 1902. In de afgelopen jaren werd een lange reeks processen gevoerd over wie de rechtmatige eigenaar is van de schat. (vsv)