Britse vrouw kookt met eigen moedermelkxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Britse Abi Blake (30) maakt naar eigen zeggen de heerlijkste gerechten klaar met behulp van een stevige portie eigen moedermelk. De vrouw heeft zichzelf dan ook met enige trots uitgeroepen tot de Nigella Lawson van de 'moedermelkkeuken'.
De dertigjarige Abi Blake is getrouwd en moeder van een dochtertje (Tily) van acht maanden. Ze kolft de overtollige melk zelf af nadat Tily voldoende gedronken heeft. De moedermelk kan volgens de Britse mama dienst doen in tal van gerechten: van taart en smoothies tot zelfs lasagne. De vrouw schotelt vrienden en familie soms zelfs een heus 'moedermelkmenu' voor.
Vitaminen "Het lijkt op het eerste zicht misschien wat vreemd om een maaltijd te nuttigen waarin de melk van een andere vrouw is verwerkt maar het bevat gewoon ontzettend veel vitaminen die niet eens voorkomen in gewone koemelk", verklaart Abi. "En waarom zou je de melk van een vieze koe verkiezen boven de melk van een gezonde vrouw", vraagt de Britse zich af. Kanker Abi deed inspiratie op in India waar vrouwen geregeld moedermelk blijken te gebruiken in de keuken. De melk smaakt immers iets zoeter en zit barstensvol goede nutriënten. Recent onderzoek bewees bovendien dat het bestanddeel 'Humaan Alpha-lactalbumine' in de moedermelk kankercellen kan doden. "Eén van mijn vriendinnen heeft kanker en ze komt nu vaak over de vloer om mijn gerechten te verorberen. Ik hoop dat mijn melk haar kan helpen om die vreselijke ziekte te bestrijden", besluit de Britse moeder hoopvol. (hlnsydney/kve)
Abi Blake demonstreert haar kookkunsten in The Sun.
|