BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse feestdag in Brecht-centrum
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BRECHT - Het 11-julicomité van Brecht organiseert zaterdag 10 juli in samenwerking met het gemeentebestuur een viering voor de Vlaamse feestdag in Brecht-centrum. Dat gebeurt ondermeer op de nieuw aangelegde Gemeenteplaats. Alle activiteiten zijn gratis en de handelaars op de Gemeenteplaats voorzien in eet- en drankgelegenheid.

Volgende activiteiten staan op het programma op zaterdag 10 juli 2010: 16.30 uur in kapel Oud Klooster, Gasthuisstraat 42, lezing uit eigen werk door Walter Van den Broeck; 18.00 uur op de parking van het OCMW rusthuis, Gasthuisstraat, openingsrede door het gemeentebestuur; optredens van de LJM-band (muziek), de gilde van Sint Lenaarts (dans) en de Vrije Zwaaiers (vendelzwaaien).

Optocht

Om 19.30 uur is er een optocht naar de Gemeenteplaats met de LJM-band, de LRV Sint Lenaarts (ruiterij), de gilden van Brecht en Sint-Lenaarts, praalwagens en publiek via Gasthuistraat, Venusstraat, Vaartstraat en Schoolstraat.

Gemeenteplaats

Op het podium op de Gemeenteplaats zorgt Ludo Theunissen voor de presentatie en is er muzikale omlijsting met de LJM-band. Om 20 uur brengt burgemeester Luc Aerts (CD&V) de feestrede en volgt het Vlaamse volkslied. Daarna is er kinderanimatie met August en Zonneschijntje en Nicodemus en een optreden van de gilde Sint-Lenaarts met dans en de Vrije Zwaaiers met vendelzwaaien. Vanaf 21 uur volgt Zingend Brecht met Rudi Schrauwen en Be Close.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

08-07-2010, 17:47 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camping kost 1,8 miljoen euro
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Antwerpse vastgoedbedrijf Vespa verkoopt camping De Groene Linden in Brecht. Het is een terrein van 4,5 hectare met privéwoonst en horecazaak aan de Schotensesteenweg.

Er zijn 245 plaatsen voor bungalows en caravans. Het eigendom wordt verkocht via bieding onder gesloten omslag. De minimumprijs is 1,8 miljoen euro. Biedingen moeten ten laatste op 17 september om 14u bij Vespa binnen zijn.

Bron: http://www.gva.be/

08-07-2010, 17:42 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sm-meesteressen weer op vrije voeten na dood klant
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sm-meesteres Lucrezia en haar assistente Juno zijn weer op vrije voeten. Hun vrijlating dateert al van 1 juli - een dag na de reconstructie - maar het nieuws raakte nu pas bekend.

De vrouwen worden verdacht opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid te hebben toegebracht aan de 58-jarige Robin Mortimer, met ongewild zijn dood tot gevolg. De Britse miljonair stierf op 22 juni tijdens een bezoek aan een sm-studio in Sint-Job-in-'t-Goor.

De twee meesteressen die bij hem waren verwittigden zelf de hulpdiensten. Aanvankelijk werd gedacht aan een natuurlijk overlijden, maar tijdens de autopsie zou er lachgas in de longen van de man zijn gevonden.

Op 30 juni moesten de meesteressen de onderzoeksrechter en de speurders tijdens een reconstructie tonen hoe de zakenman aan zijn einde kwam. De onderzoeksrechter besliste een dag later dat hun aanhouding niet langer noodzakelijk was voor het onderzoek.

http://www.gva.be/

08-07-2010, 17:23 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar onderzoek 'Klei van de Kempen'
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vlaamse regering heeft op 7 mei 2010 het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan gebieden voor oppervlaktedelfstoffenwinning: Klei van de Kempen voorlopig vastgesteld.

Nu wordt een openbaar onderzoek georganiseerd waarbij elke burger zijn opmerkingen, bezwaren of adviezen kan indienen. Het  RUP heeft betrekking op delen van het grondgebied van de gemeenten Brecht, Beerse, Essen, Hoogstraten, Malle, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 5 augustus 2010.

Meer informatie over dit RUP vind je :
                    http://www2.vlaanderen.be/ruimtelijk/grup/00250/00294_00001/index.html
Bron: http://www.brecht.be

07-07-2010, 16:01 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekje bij honderdste verjaardag van De Statie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Precies een eeuw geleden werd in de Venusstraat het statige gebouw "De Statie" opgetrokken. Dat viert de huidige eigenaar met een boekje rond het tramverleden van Brecht.

"Op de plek waar nu "De Statie" staat, vinden we in een akte van 1746 "den suijkerbacker" of "suyckerberg"", vertelt heemkundige August Van Minnebruggen, die de geschiedenis bijeenzocht. "De Venusstraat was toen één van de belangrijkste straten van Brecht." Het verbaast dan ook niet dat één van de latere eigenaars van het gebouw, Thomas van der Veken, er een café van maakte en het omdoopte tot De Wildeman.

"Vervolgens is hij er als provincieraadslid voor gaan ijveren dat Brecht een tram zou krijgen. Dat was natuurlijk in zijn eigen belang, want goed voor de zaken in zijn herberg", legt August uit. "Het lukte nog ook, vooral omdat het Belgisch leger een tramlijn wenste van Polygoon in Brasschaat tot aan de schietstand in Overbroek. De verdere afstand naar Brecht was dan maar een peuleschil."

En zo arriveerde op 10 juni 1896 de eerste stoomtram in Brecht. "Hij kwam van Polygoon en Overbroek, reed door de Molenstraat tot aan De Wildeman, draaide links de Venusstraat in, en dan rechts de Gasthuisstraat, waar de terminus was", schetst August de intrede.

De eigenaars van De Wildeman lieten het gebouw in 1910 afbreken en vervangen door een veel groter pand, "De Statie", waar je ook kon eten en logeren. In 1950 kon de tram de concurrentie met de autobus niet meer aan en verdween uit Brecht. Stilaan verliep ook de klandizie van "De Statie" en vanaf 2001 stond het gebouw leeg. Na jarenlange verkrotting is het door de huidige eigenaar Rik Bartholomeeusen gerestaureerd en vorig jaar heropend als hotel-restaurant. Met groot succes: de hotelkamers hebben vandaag een bezetting van 85 procent.

Het geïllustreerde boekje van 48p. verschijnt op 26 juli en is vanaf dan ter plaatse verkrijgbaar.
Bron: http://www.gva.be

06-07-2010, 17:25 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagmiddag: Schotensteenweg afgesloten na ongeval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een 55-jarige voetganger werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het UZA in Edegem, na een verkeersongeval met een motorscooter aan de Schotensteenweg in Brecht.

De vijftiger uit Lokeren werd even na de middag, tijdens het oversteken van de rijbaan, aangereden door de motorscooter. De bestuurster van het voertuig, een vrouw van 46 uit Brecht, ligt zwaargewond in het Sint-Jozefziekenhuis in Malle.

De N115 was tot 15.10 uur in beide richtingen versperd. Het verkeer moest er plaatselijk omrijden via de Bareellaan en Tilburgbaan.

Bron: http://www.gva.be

06-07-2010, 17:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkhappening Brecht: Maandag 5 juli 2010 - 20.00 u DESPERATED COMPANY
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Desperated Company is ontstaan in 1967. Van in het begin speelden ze covers van hun favorieten zoals Beatles, Stones, Kinks, Who, Chuck Berry, enz...

De oorspronkelijke bezetting uit die tijd: Ed Maes (zang), Rik Ooms (gitaar en zang), Wim Sterkens (gitaar en zang) en Danny Swaegers (drums).

Begin jaren zeventig werden enkele singles opgenomen waarvan ‘Higher’ een regionale hit werd. Er zijn wellicht weinige podia in de wijde omgeving van de Noorderkempen waar Desperated Company niet gespeeld heeft.

Nu, 43 jaar later, is de band nog steeds één van de meestgevraagde coverbands van de regio. DC brengt onveranderd ambiance. In al die jaren en ook tot op heden speelden ze van Noord tot Zuid in België en Nederland, van café-optredens tot grote festivals, in de kleinste dorpjes en grote steden. Niet zelden speelden ze samen met legendarische namen uit de rockgeschiedenis.

Vandaag bestaat de groep uit: Ed Maes (zang en gitaar), Lea Van den Broeck (zang en percussie), Rik Ooms (gitaar), Mark Bocklandt (toetsen en zang), Johan Bronder (bas) en Lieven Wouters (drums en zang).

Desperated Company werkt onafgebroken aan de kwaliteit van de optredens. Meerdere nummers worden drie- of vierstemmig gebracht en de setlist brengt een vaak verrassende afwisselling tussen rock, pop en ballads. Desperated Company wijkt echter waar mogelijk ook af van reeds betreden paden en tracht in de setlist een eigenzinnige klemtoon te leggen.

Sedert enkele jaren spelen zij ook akoestische optredens die erg goed worden ontvangen door zowel toeschouwers als organisatoren

http://www.parkhappeningbrecht.be/

04-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met speelkriebels de vakantie in.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De gemeentelijke speelpleinwerking gaat deze zomer onder een nieuwe naam door het leven. 'Speelkriebels' is het nieuwe thema. Marva De Kip blijft de mascotte en prijkt in het nieuwe logo.

Speelkriebels vindt plaats aan het Kristus Koning Instituut in Sint-Job-In-'t-Goor (Bethaniënlei 5) en verwelkomt alle kinderen van 6 tot 12 jaar voor spel en plezier. Dit elke weekdag (behalve 21 juli) van 9 tot 16 uur. Vanaf 7.30 uur is er vooropvang voorzien, naopvang is er tot 18 uur. Een speelpleindag kost 1,25 euro, de voor- en naopvang kost 0,75 euro extra. Voor het 2de, 3de,... kind uit hetzelfde gezin is dat 0,50 euro.

BusvervoerZoals vorige jaren wordt er vanuit heel Brecht ook gratis busvervoer voorzien naar Sint-Job-In-'t-Goor.

Bron: http://www.nieuwblad.be

03-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathon der Noorderkempen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De 4° Marathon der Noorderkempen is een project van Rijkevorsel Leeft. Het was de droom van enkelen onder ons om bij de 5° verjaardag van onze Stratenloop (2007) een Marathon in te richten. Zo moest dit een uitgave worden waar sportiviteit, ambiance en samenhang de grote trefwoorden zijn. Zij besloten de omliggende gemeenten de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan deze organisatie. Dit initiatief werd zeer goed onthaald door de gemeentebesturen en zodoende zou dit evenement plaats hebben op de grondgebieden van Rijkevorsel, Hoogstraten, Merksplas, Beerse, Malle en Brecht.
Verder zijn er ook :
Estafetteloop, Bedrijvenloop, Halve Marathon
Het parcours loopt gedeeltelijk over St-Lenaarts. Parcours is te bekijken op deze link:      http://www.rijkevorsel-leeft.be/kaartfragmenten_45.html

01/04/2010

00u00

Openen

Inschrijving Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop

30/06/2010

24u00

Sluiten

Inschrijving Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop 

03/07/2010

12u00

Openen

Kleedkamers + Douches + Parking Sportcentrum de Valk 

03/07/2010

14u00

Openen

Secretariaat Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop

03/07/2010

16u45

Sluiten

Secretariaat Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop

03/07/2010

17u00

17u30

Start

Start   Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop
Start 1/2 Marathon te Beerse

03/07/2010

20u30

Start

Prijsuitreiking Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop Podium TOP 3 

03/07/2010

22u00

Start

Prijsuitreiking Marathon + Estafetteloop + Bedrijvenloop Klassewinnaars

04/07/2010

12u00

Openen

 Uitslagen via
 http://www.uitslagen.be/


Bron: http://www.rijkevorsel-leeft.be/first.html

02-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

01-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 4 juli 2010 : Tour de France
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 4 juli trekt de tour de France door de provincie Antwerpen. Vertrekpunt is Rotterdam, via Antwerpen rijden de renners naar Brussel. Kijken kan op het hele parcours: Putte, Kapellen, Merksem, Kontich, Mechelen.....
Maar wie ergens op tijd moet aankomen kan best even het parcours eens bekijken. Volg deze link:
http://www.letour.fr/2010/TDF/COURSE/fr/100/etape_par_etape.html
Bron: http://www.letour.fr

01-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willebrorduspad verbindt school en sociale verkaveling in Overbroek.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tussen de kerk en de Zoegweg werd in Overbroek het Willebrorduspad aangelegd. Het pad werd zopas ook officieel ingewandeld.

Dat gebeurde door de kleuters van Klavertje 3. Het nieuwe pad is dan ook specifiek bedoeld om leerlingen uit Overbroek veilig van en naar school te brengen. Op die manier kunnen kinderen het centrum mijden.

Bron: http://www.zoe.fm/

30-06-2010, 16:23 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SM-meesteressen blijven in de cel
Klik op de afbeelding om de link te volgen De twee vrouwen die werkten als sm-meesteres in een club in Sint-Job-in -’t-Goor (Brecht) waar vorige week Robin Mortimer, een 58-jarige Brit overleed, blijven nog een maand in de cel.

De raadkamer heeft de aanhouding van Ira V.D. (44), ‘sm-meesteres Lucrezia’, verlengd, maar heeft beslist om haar assistente ‘Juno’, de 36-jarige Vicky V., voorlopig vrij te laten.

Toch mag ook zij de gevangenis niet verlaten, want het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer.
http://www.gva.be

29-06-2010, 14:46 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondernemen in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen n 2008 heeft de gemeente Brecht aan het studiebureau BRO België opdracht gegeven om voor de drie handelskernen van Brecht-Centrum, Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-‘t-Goor een strategisch commerciële visie op te stellen. Deze studie werd in 2009 opgemaakt in samenwerking met onder andere het gemeentebestuur en een aantal Brechtse handelaars. Momenteel wordt er gestart met de concrete uitvoering van de actiepunten die in deze studie vooropgesteld werden.

 

Uit de studie bleek dat naast enkele ruimtelijke ontwikkelingen, er ook een aantal andere ontwikkelingen zijn die de noodzaak voor een nieuwe detailhandelsvisie aantonen. Het gaat hierbij onder andere om een sterke aangroei van de bevolking, het beperkte aanbod van handelszaken, het beperkte aanbod van filiaalbedrijven en een verschraling van het aanbod, waardoor het voorzieningenniveau op het gebied van detailhandel en daarmee ook het woon- en leefklimaat in Brecht onder druk dreigen te komen. Klik om de BRO-studie te bekijken :

http://www.brecht.be/Portals/4/bestuur/documenten/Eindrapport%20studie%20BRO%20Belgi%C3%AB.pdf 


Momenteel wordt er gestart met het logische vervolg van deze studie, namelijk de concrete uitvoering van de actiepunten die in deze studie vooropgesteld werden. Ook deze opdracht werd gegund aan het studiebureau BRO België. De voornaamste actiepunten zullen het overleg, de communicatie en de samenwerking met de betrokken handelaars zijn, het realiseren van de gewenste winkelstructuur en promotie voeren rond de commerciële voorzieningen in Brecht.

 

Om de concrete actiepunten en het verdere verloop aan de handelaars voor te stellen, werden er eind mei drie ontbijtsessies georganiseerd voor de handelaars van de deelgemeenten Sint-Job-in-‘t-Goor, Sint-Lenaarts en Brecht-Centrum. Tijdens deze ontbijtsessies werd ook een stuurgroep per deelgemeente opgericht, waarmee in de toekomst op regelmatige basis allerlei zaken besproken zullen worden. Binnenkort zullen er eveneens verkennende gesprekken gevoerd worden met de handelaars en andere betrokken partijen. Klik om de presentaties te bekijken:

http://www.brecht.be/Portals/4/bestuur/documenten/Presentatie%20ontbijtsessies.pdf

 

Voor de verdere uitvoering van deze visie, zal het gemeentebestuur ondersteund worden door BRO België, met name door Tis Kolen en Deborah Claesen. Voor eventuele vragen, kan je hen telefonisch contacteren op het nummer 089 62 11 72 of via email naar tis.kolen@bro.nl of deborah.claesen@bro.nl.

Bron: http://www.brecht.be

28-06-2010, 20:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse feesten in Brecht op 3 juli 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het muziekfestival "Braziliaanse Feesten" is een organisatie van de vzw "BELezaBRASIL" en heeft als doel de multiculturele gemeenschappen uit de lage landen kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur. Tevens biedt dit festival de mogelijkheid aan de Braziliaanse gemeenschap - dat talrijk aanwezig is in onze contreien - om samen te feesten op hun geliefkoosde muziek.
Voorverkoop: 10 euro
Inkom: 15 euro
Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.
Waar: Papbosstraat (dicht bij het treinstation Noorderkempen)
Voor verdere info : http://www.braziliaansefeesten.be/
Bron  : http://www.braziliaansefeesten.be/

27-06-2010, 18:39 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antigoon ontmoedigt dieven
Klik op de afbeelding om de link te volgen BRECHT - Bij een grootscheepse politie-actie Antigoon tegen inbraken in de provincie werden vrijdagnacht 1.050 voertuigen en 1.300 personen gecontroleerd. Twee automobilisten werden ter beschikking gesteld van het parket.
Het nachtelijke verkeer op de E19 richting Nederland werd ter hoogte van de parking in Brecht tegengehouden door een indrukwekkende politiemacht. Tussen 1 en 4 uur controleerde de politie meer dan 1.000 voertuigen en 1.300 personen. Eén koppel werd op heterdaad betrapt toen ze met een gestolen wagen de parking opreden. Voorts stootte de politie op 13 personen die geen geldige identiteitsbewijzen konden voorleggen. De agenten namen 5 wapens in beslag en stelden niet minder dan 31 pv's op voor het bezit van verdovende middelen.

Jack Vissers, adjunct-korpschef van de politie Brasschaat, en coördinator van de operatie noemt de actie een succes: ‘Op deze manier slagen we er niet alleen in om inbrekers te onderscheppen, maar we geven potentiële dieven ook een ontmoedigend signaal. Bovendien tonen we de mensen dat we er voor hen zijn, en wel degelijk actie ondernemen tegen inbraken en diefstal.'
Bron: htpp://www.nieuwsblad.be

27-06-2010, 18:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SM-slachtoffer eigenaar van raceteam
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BRECHT - De 58-jarige Brit die dinsdag overleed in de kerker van SM-meesteres Lucrezia, is de eigenaar van een Brits raceteam dat dit weekend moet deelnemen aan een wedstrijd op Spa Francorchamps. Zijn familie reageert geschokt: 'We dachten dat hij een natuurlijke dood was gestorven'.
Robin Mortimer was met zijn team RPM Motorsport op doorreis van Groot-Brittannië naar Spa-Francorchamps, waar zijn zoon Alex zaterdag in zijn Ford GT3 zou deelnemen aan de International GT Open. De teammanager maakte dinsdag nog een tussenstop: hij reed naar de villa van Lucrezia in Brecht, waar hij een lange martelsessie had besteld. Het liep al snel mis. Toen de meesteres hem lachgas toediende, zakte hij ineen.

De SM-meesteres, die zich op het internet omschrijft als de meest sadistische domina van Europa, sleepte het lichaam van Mortimer eerst nog naar de douche. Daarna belde ze de politie, en liet ze uitschijnen dat de man een natuurlijke dood stierf. Een wetsdokter doorprikte de leugen.

Natuurlijke dood

De familie van Mortimer reageerde gisteren geschokt. Het raceteam verspreidde aanvankelijk een boodschap waarin verklaard werd dat hun eigenaar dinsdag een natuurlijke dood was gestorven in zijn Belgische hotelkamer. Zoon Alex verklaarde in de mededeling dat hij dit weekend de wedstrijd wou winnen, om zo zijn vader te eren. 'De familie werd door Belgische politie verteld dat hij in zijn hotelbed is gestorven, en dat er geen onderzoek naar zijn dood loopt', zegt woordvoerster Emma Spearing.

Mortimers vrouw Bridget wist schijnbaar niets af van zijn voorliefde voor sadomasochisme.

Lachgas

Lucrezia, de schuilnaam van de 46-jarige Ira van D., werd woensdag samen met haar assistente Juno aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen, met de dood tot gevolg. Ze zou gisteravond bezoek krijgen van haar advocaat in de gevangenis.

Ze rekende Mortimer 700 euro per uur aan voor een SM-sessie in haar huis. Speurders die woensdag de woonst doorzochten, spreken van de meest extreme SM-toestellen die ze ooit tegenkwamen. Zo was er onder meer een vacuümmachine waarmee mannenlichamen in een luchtdichte folie worden gezogen.

Voor Mortimer had Lucrezia een speciale sessie gepland: op haar website kondigt ze deze aan als 'inflation with anaesthetic'. Lachgas zorgt niet alleen voor een verdovend effect waardoor de pijngrens bij de SM-sessies verlegd wordt, het zorgt ook voor een acuut zuurstoftekort in het lichaam. Net zoals bij wurgseks leidt dat ertoe dat een persoon seksuele prikkels sterker ervaart.

Levensgevaarlijk

'Experimenteren met lachgas is levensgevaarlijk', zegt de Brusselse spoedarts Van Berlaer, die zich al enkele jaren in de materie verdiept. Lachgas wordt voornamelijk als anaestheticum gebruikt bij kinderen. 'Het mag enkel door artsen gebruikt worden. Het is rustgevend, pijnstillend en zorgt voor een vermindering van het bewustzijn. Als het in onverdunde vorm wordt toegediend, valt de patiënt in een zeer diepe slaap en stopt hij zelfs met ademen. Vandaar dat patiënten tijdens operaties beademd worden.'

Volgens het Antwerpse parket is het nog niet duidelijk waar Lucrezia het lachgas haalde. Ze kunnen niet verduidelijken of de vrouw vervolgd zal worden wegens inbreuken op de geneeskundewet.
Bron:http://www.nieuwsblad.be

25-06-2010, 15:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht 60 treinreizigers urenlang vast, machinist weigert te helpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zestigtal reizigers heeft donderdag bijna vier uur vast gezeten op de trein van Brecht  naar Antwerpen-Centraal. Een locomotief van de Franse spoorwegen SNCF weigerde hun trein te takelen. Dat bevestigt Paul Van Aelst van de NMBS.

De trein vertrok om 9.20 uur in het station Noorderkempen. De bestemming was Antwerpen-Centraal. Ter hoogte van Ekeren viel het voertuig stil.

Geen evacuatie

"Aangezien de bewuste trein gebruik maakte van het hst-traject en er geen perron in de buurt was, konden we de reizigers om veiligheidsredenen niet evacueren en moest de trein worden weggesleept", legt Van Aelst uit.

"Daarop vorderde netwerkbeheerder Infrabel een locomotief en een machinist van de Franse spoorwegen die zich op dat moment in de directe omgeving bevond. De machinist werd gevraagd om de trein te verslepen tot in Antwerpen-Centraal."

Geen medewerking

De machinist weigerde elke medewerking en Infrabel moest daarop op zoek naar een andere oplossing. "Het duurde uiteindelijk wel tot 13 uur vooraleer de defecte trein Antwerpen-Centraal binnen reed", vervolgt Van Aelst.

Volgens Van Aelst waren er ongeveer zestig passagiers aan boord van de trein. Zij werden tijdens het wachten bevoorraad met water. "Niemand is tijdens het lange wachten onwel geworden", besluit Van Aelst.

Normaal gezien duurt het traject Noorderkempen-Antwerpen zo'n vijftien minuten.

Bron: http://www.gva.be

25-06-2010, 00:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkeling stationsomgeving stap dichterbij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Structuur Plan Vlaanderen voorlopig vastgesteld. Voor de gemeente Brecht houdt dit ondermeer in dat de stationsomgeving wordt geselecteerd als bijzonder economisch knooppunt.

De gemeenteraad verleende unaniem goedkeuring aan het advies van het gemeentebestuur in het kader van het openbaar onderzoek. Tijdens de gemeenteraad werd dit toegelicht door schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V). 'We gaan er vanuit dat de zone tussen het station en het nog aan te leggen deel ringweg, richting nieuwe op- en afrit, effectief ontwikkeld kan worden. Bij benadering heeft het gebied een oppervlakte van ongeveer tien hecare. Dit is voor Brecht de belangrijkste ruimtelijke ontwikkeling in jaren en geeft uitzicht op extra werkgelegenheid in de streek.'

Kantoren en congresfaciliteiten

'Op zo’n toegankelijke plaats als het station Noorderkempen zouden we graag een invulling zien met kantoren en congresfaciliteiten. Om te vermijden dat de zone ’s avonds een desolate plek wordt staan we niet afkering van een bescheiden woonproject of zorgcentrum. De detailhandel houden we liever in het centrum van de gemeente, wat echter niet betekent dat er geen ruimte is voor een koffiehuis of een dagbladwinkel,' zei schepen De Veuster nog.

Geen transportzone

Het realiseren van grootschalige activiteiten als transportdiensten en logistiek, vindt het gemeentebestuur niet opportuun. 'Hiervoor wordt al ruimte geboden in Meer.  De stationsomgeving kan ontwikkeld worden als een hedendaags architectonisch baken tussen Antwerpen en Breda. Maar eerst moet wel voldaan worden aan de nodige randvoorwaarden zoals de volledige realisatie van de ringweg in functie van de bereikbaarheid van de projectzone'.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

24-06-2010, 23:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiezone Voorkempen voert administratieve boetes in.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zopas sloten de 4 gemeenten van de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) een gemeenschappelijke overeenkomst af voor het opleggen van zogenaamde ‘administratieve sancties’.

Voortaan zullen onder andere inbreuken in verband met het verbranden van afval, zuiverheid van de openbare weg, het laten loslopen van huisdieren en sommige vormen van geluidshinder met een administratieve boete kunnen worden bestraft.

Bron: http://www.zoe.fm/

24-06-2010, 15:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meesteressen aangehouden na dood klant sm-club in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen In een sm-club aan de Meidoornlaan in Sint-Job-in-'t-Goor bij Brecht in de Antwerpse Noorderkempen is gisteren een vreemd incident gebeurd. Een 58-jarige Britse klant geraakte in ademnood en stierf ter plaatse. De MUG kwam in allerijl ter plaatse, maar kon hem niet meer reanimeren. De twee sm-meesteressen die in het pand werkten, zijn door het parket van Antwerpen opgepakt, urenlang ondervraagd en uiteindelijk aangehouden. "Op basis van eerste onderzoeksverrichtingen hadden we voldoende aanwijzingen dat het slachtoffer, een vijftiger uit Groot-Brittannië, geen natuurlijke dood is gestorven", zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. "Daarop werden de twee aanwezige dames, die werkzaam zijn in die club, gearresteerd door het parket en hebben we de onderzoeksrechter gevraagd om ze aan te houden voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk om te doden."

Lucrezia
De sm-club werd onderzocht en verzegeld en de auto van de Brit weggesleept. De bewoonster en eigenares van het grote pand, de 44-jarige Ira V.D., stond bekend als Meesteres Lucrezia. Haar assistente noemde zich Meesteres Juno. De club bestond al zes jaar en er waren al klachten over overlast.
Bron: http//www.demorgen.be
VTM-nieuws   :    http://vtm.be/nieuws/binnenland/42397
Bron: http://vtm.be

23-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!