BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bijkomend hockeyveld
Klik op de afbeelding om de link te volgen Royal Antwerp Hockey kreeg geen toelating om een bijkomend hockeyveld aan te leggen in de Ontspanningslaan in Sint-Job. Het gemeentebestuur vreest dat de verkeerslast voor de omwonenden zal toenemen door het veld, ook als er een extra parking komt.
http://www.nieuwsblad.be

23-08-2010, 16:14 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Subsidies voor jongeren die organiseren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet alleen de jeugdverenigingen krijgen subsidies voor hun werking. Ook Brechtse jongeren die een evenement organiseren, kunnen langs de gemeentekas passeren.

De jeugdverenigingen zijn volop bezig aan hun subsidieaanvragen, zodat ze ook het komende werkjaar weer financiële steun kunnen genieten.Maar het gemeentebestuur geeft ook los van verenigingen subsidies aan jongeren. Wie een project op poten wil zetten of een cultureel evenement wil organiseren, kan tot 250 euro steun krijgen.

Vorming

Jongeren, die vorming volgen als animator in het jeugdwerk, kunnen 50 tot 100 procent van het cursusgeld terugbetaald krijgen. Voor het indienen van die subsidieaanvragen bij vorming is de tijd trouwens rijp. In oktober moeten de aanvragen de jeugddienst bereikt hebben. Alle info via 660.28.30.

http://www.nieuwsblad.be

23-08-2010, 16:10 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Kampioenschap touwtrekken in Overbroek : 22 augustus
Klik op de afbeelding om de link te volgen Verdere info : http://www.touwtrekken.be/183_overbroek_belgische_kampioenschap
Bron: http://www.touwtrekken.be/183_overbroek_belgische_kampioenschap

16-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

12-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Sint-Job Zomert 2010
De derde uitgave van Sint-Job Zomert ziet er anders uit dan de vorige twee edities. Het evenement start reeds op vrijdagavond 27 augustus met een comedy. Bekende namen zijn van de partij zoals Henk Rijckaert, Joost van Hyfte en William Boeva.

Zaterdag 28 augustus start Sint-Job Zomert omstreeks 14.00 uur met tal van activiteiten voor de kinderen zoals springkastelen en reuze zandbak. Het aanwezige publiek krijgt ditmaal ook de mogelijkheid een kijkje te nemen op een verenigingenmarkt. Sint-Job Zomert kan natuurlijk niet zonder live muziek. Vanaf 18 uur staan optredens op het programma van ondermeer pIE p. Klein, halve finalist van de Nekkawedstrijd 2007 – 2008 en de de Nederpopprijs 2008 en 2009.

Loeiende blues

Daarna maakt Howlin’ Bill met vloeiende, loeiende blues zijn opwachting. Zij worden gevolgd door De Fanfaar, een Brusselse band die in’t dialect van de hoofdstad zingt. Als afsluiter staat het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra op het podium met een mix van traditionele Roma-muziek en ska-ritmes. Voor extra sfeer zal zeker ook het vuurspektakel van Ron Jaluai zorgen.

 

Reserveren

De activiteiten van zaterdag blijven voor iedereen vrij en kosteloos toegankelijk, voor de comedy op vrijdagavond wordt gevraagd een kaartje te reserveren.

Nieuwe vzw

'Sint-Job Zomert 2010 is voortaan een co-organisatie van de nieuw opgerichte vzw Sint-Job Leeft en het gemeentebestuur van Brecht. Het gemeentebestuur blijft de organisatie logistiek en financieel ondersteunen, maar wil de Sint-Jobse bevolking en verenigingen nauwer bij de organisatie van het zomerevenement betrekken,' zegt schepen Daan De Veuster
Bron:http://www.nieuwsblad.be/ en http://www.sintjobzomert.be/


12-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

10-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H-eerlijk Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Uitreksel uit de statuten:

Doel en werkwijze

Artikel 3.

1. De vereniging heeft tot doel de uitoefening van de dorpspolitiek in de meest uitgebreide zin des woords te bevorderen, alles in overeenstemming met de regels van deze statuten uitgebreid met het huishoudelijk reglement.

2. De vereniging tracht dit te bereiken door onder meer:
-lid te zijn van het Brechtse politieke landschap.

-het organiseren van en het deelnemen aan allerlei activiteiten en door alles te doen wat voor de vereniging nuttig kan worden geacht

3. De vereniging heeft tot doel het consequent en kritisch verdedigen van een politiek gebaseerd op democratische principes waarbij zij geheel onafhankelijk optreedt. Meer concreet heeft de vereniging politieke standpunten in te nemen vooral op lokaal vlak waarbij ze haar eigen accenten in de lokale politiek tracht te leggen.

4. De vereniging onderschrijft het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens. Alsook zal ieder lid in alle vrijheid zijn mening kunnen uiten, dit weliswaar strokend met de beginselen van de democratie.


Wij zoeken nog mensen die mee willen werken aan ons project. Als je inwoner bent van Brecht en je bent ten minste 16 jaar gelieve dan kan je contact opnemen :   alaindenissen@hotmail.com
(druk eventueel rechts op de knop "E-mail mij!")

10-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jumping Brecht 2010 : 13-14-15 augustus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste paardenvrienden, graag stel ik Jumping Brecht 2010 aan u voor.

Jumping Brecht is een regionaal paardensport evenement dat georganiseerd wordt in samenwerking met r.c. De Trens.

Met de jaren zijn wij uitgegroeid tot het grootste hippische evenement van de Noorderkempen. 

Voor editie 2009 konden wij rekenen op 1500 bezoekers per dag en 650 paarden over de 3dagen. 

Naast de gewoonlijke proeven organiseren wij ook uit 2 showproeven. De spectaculaire 6 baren en “nieuw” de familierelais.

Het is onze bedoeling om iedereen een aangenaam bezoek te bezorgen. Zowel voor mensen uit de paardensector als daar buiten. Daarom voeren wij voor edities 2010 nog enkele verbeteringen uit. Zo is er een lunchroom waar u rustig een hapje kan nuttigen, een uitgebreide parking, zitgelegenheid lang de piste en een verdere verfraaiing van onze terreinen en infrastructuur. 

Een hippisch evenement van deze omvang is onmogelijk te organiseren zonder hulp van onze partners en vrijwilligers. Bij dezen wil ik ze daar ook voor bedanken. 

Graag hopen wij u te verwelkomen tijdens het weekend van 13-14-15 augustus op de terreinen van Stal Stapelheyde. Die u vind in de luyckstraat te Brecht. De toegang en parking zijn gratis.

Bron : http://www.jumpingbrecht.be


09-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chirofeesten Brecht : 7-8 augustus
Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer info op website:         http://www.chirofeestenbrecht.be/

03-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerverkoop bij de Trappistinnen in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen De zusters Trappistinnen van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in de Abdijlaan in Brecht nodigen uit op een zomerverkoop en een rommelmarkt.

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus, telkens van 13.30 tot 17 uur organiseren de Zusters Trappistinnen in Brecht een zomerverkoop  van hun eigen en andere producten. De bezoeker vindt er zeepproducten en geschenkartikelen, kaarsen, kaarten. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan moedertjesdag. Er is ook een rommelmarkt en een alcoholvrije cafetaria. Daarnaast kan men ook een fototentoonstelling, de kerk en een deel van het gastenhuis bezichtigen.

Vespers

Wie wil, kan deelnemen aan de vespers : vrijdag en zaterdag om 17.15 uur en zondag om 16 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

01-08-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axa-bediende krijgt pistool tegen hoofd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen de bankbediende van het Axa-kantoor in Sint-Jobin-’ t-Goor dinsdag op kantoor kwam, werd ze opgewacht door een gewapende gangster. Of er buit is gemaakt, is nog niet duidelijk.

De bewoner die boven het kantoor woont, had niets in de gaten. “Ik heb er niets van gemerkt”, zegt hij. “Ik hoorde het pas achteraf. De kantoorhouders zijn met vakantie. De bankbediende die oog in oog stond met de dader, is een vrouw uit Kalmthout.”

Deze overval vertoont gelijkenissen met een overval op het Delta Lloydkantoor op de Turnhoutsebaan in Schilde op 29 juni. De overvaller sloeg toen een raam aan diggelen en baande zich een weg naar het bankkantoor. De gewapende man knevelde de vijf aanwezige personeelsleden. De overvaller vertrok met een onbekende buit, en de personeelsleden konden zich na een tijdje bevrijden. Er bestaat een vermoeden dat de dader die dinsdag toeslag, ook die feiten achter zijn naam mag schrijven.

Bron: http://www.gva.be

29-07-2010, 18:34 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SM-villa in St-Job wordt verkocht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

SINT-JOB-IN-'T-GOOR - De beruchte sm-villa in de Meidoornlaan in Sint-Job wordt verkocht. Vorige maand viel daar bij een uit de hand gelopen sm-sessie een dode.

Het slachtoffer is een Britse man van 58. De vrouwen beweerden eerst dat de Brit onwel was geworden tijdens het douchen. Volgens een wetsdokter kwam het slachtoffer echter door verstikking om het leven. De doodsoorzaak zou een gas zijn, wat werd toegediend om emoties te versterken. De meesteressen zaten even achter de tralies, maar werden na korte tijd weer vrijgelaten. Het onderzoek over de zaak is lopende.

Bron:http://www.zoe.fm

28-07-2010, 23:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axa Bank Sint-Job overvallen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmorgen is vlak voor het openingsuur het Axa-bankkantoor in de Eikenlei in St-Job overvallen.

Er vielen bij de overval geen gewonden.

Bron: http://www.zoe.fm/

27-07-2010, 20:01 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleipikkersfestival in Sint-Lenaarts.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter gelegenheid van Sint-Jacob kermis organiseren de zelfstandige ondernemers van Sint-Lenaarts op vrijdag 30 juli voor 4de keer op rij het Kleipikkersfestival.

Naast de 33ste avondmarkt in de Dorpstraat, die begint om 18u, kan je op vijf podia genieten van het optreden van verschillende muziekgroepen. Het Kleipikkersfestival zal om 23u afgesloten worden met een groot vuurwerk. Het gemotoriseerd verkeer wordt uit de verkeersvrije dorpskern geweerd met aangepaste signalisatie.

Bron: http://www.radiozoe.be/

27-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerdere slangenarenden op Groot Schietveld
Klik op de afbeelding om de link te volgen Waarnemers van Natuurpunt hebben op het Groot Schietveld tussen Brecht en Wuustwezel al drie slangenarenden geteld.

Dirk Symens heeft zaterdag drie slangenarenden waargenomen. De laatste dagen zaten er constant twee slangenarenden.

Bron:http://www.nieuwsblad.be/

26-07-2010, 17:54 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware brandschade aan chalet
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag woedde een brand in een chalet in de Korenbloemlaan. De brandweer werd zondag om 17.30u gealarmeerd voor een uitslaande chaletbrand. De brandweerkorpsen van Brasschaat en Brecht spoedden zich ter plaatse. Ze konden voorkomen dat heel het pand in vlammen opging. De oorzaak van de brand is onbekend. Op het ogenblik van de brand was niemand in het pand.
Bron: http://www.gva.be

26-07-2010, 17:51 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camping Het Veen in Sint-Job bestaat 75 jaar.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Camping Floreal Het Veen, aan de Eekhoornlaan 1 in Sint-Job-in-‘t-Goor, bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd met allerlei randactiviteiten van 23 tot 25 juli.

Op het programma staan onder andere optredens, biljartdemonstratie, " kids disco show " enz. Indien je het ganse gebeuren mee wil maken, is het mogelijk te overnachten in een luxestacaravan of met eigen caravan. Meer info op 0479/ 84 72 85.

http://www.florealclub.be/BEDU/vakantie/camping_het_veen/Het_veen_hoofdpagina.aspx

Bron: http://www.radiozoe.be/


23-07-2010, 14:02 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkhappening: Maandag 26 juli 2010 - 20.00 u Mama Jody & Jean Bosco Safari
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De samensmelting mama jody / jean bosco safari is gegroeid uit hun wederzijdse liefde voor de fantastische songs die THE BEATLES EN THE STONES in de jaren zestig gemaakt hebben.Zij zijn namelijk allen opgegroeid in die jaren zestig(uitgezonderd nico)en de nummers van THE BEATLES en THE STONES hebben hen ook de passie voor deze muziek bijgebracht.

 

Zij keren met deze "tribute "echt terug naar hun roots en zeker aan JEAN is het overduidelijk te merken hoe hij van deze muziek geniet . Hij kan zijn liefde voor deze songs zeer overtuigend  brengen. Hij wil op zijn manier iedereen laten voelen hoe inspirerend deze muziek is en dat zowel THE BEATLES als THE STONES enorm veel invloed gehad hebben op alles wat de jaren daarna gemaakt is.

Jean heeft zo ZIJN spontane manier om het publiek warm te maken en het samenspel met CELL-EDDY- JOHNNY en NICO is echt een fantastisch klinkende belevenis.De stemmen passen wonderwel samen en het is ook ECHT de sound van THE BEATLES en THE STONES.

Deze prachtige muziek laat niemand onberoerd, zowel de jongeren als de iets oudere jeugd weten deze songs te waarderen en zingen uit volle borst mee.

Dat is nu eenmaal de sterkte van deze nummers!!!!!!!!!!!

Dat het zo een breed publiek aanspreekt  is natuurlijk een pluspunt voor alle organisaties waarvoor het belangrijk is dat alle mensen zich  amuseren en met een blij  en voldaan gevoel naar huis gaan!

23-07-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slangenarend gesignaleerd op Groot Schietveld
Klik op de afbeelding om de link te volgen In het heidegebied Groot Schietveld in Brecht zit sinds enkele dagen een twee jaar oude slangenarend. De jongste tien jaar duikt deze roofvogel jaarlijks op in de Antwerpse en Limburgse heidegebieden.De arend voedt zich vooral met gladde slangen en adders. Omdat die populatie niet geweldig groot is, zal de slangenarend wellicht nooit broeden in de heide.

"Het is bovendien opvallend dat het dier op de grote heidegebieden met grote slangenpopulaties gesignaleerd wordt, waaronder adders in de Antwerpse heidegebieden en gladde slangen in Limburg. Perseizoen eet een slangenarend met één jong 700 tot 800 slangen, te veel dus voor wat voorhanden is", aldus Wim Van den Bossche van Natuurpunt.

De slangenarend, met een spanwijdte van 180 centimeter, broedt in Europa in Zuid-Frankrijk, Spanje en Oost-Europa. Overwinteren doen deze vogels ten zuiden van de Sahara.De slangenarend is een kleine, lichtbruine, buizerdachtige vogel van ca. 63 à 67 cm groot. De volwassen en juveniel is van boven bruin, van onderen wit terwijl de kop en borst meer of minder donkere strepen en banden vertonen.

Het bruin van de bovendelen kan erg variëren, maar onderdelen zijn karakteristiek bijna geheel wit, op de donkere vleugelpunten na, die dan ook in de vlucht duidelijk zichtbaar zijn.

De zware kop, die losjes is bevederd, is uilachtig. De staart is lang met donkere banden die vaak als een waaier bijeen wordt gehouden, vooral als hij typerend maar wat klungelig met hangende poten probeert te bidden.

Zijn roep bestaat uit een schel “jieee” en een blaffend “ok – ok”.

Het woongebied is een rotsachtig en bergachtig landschap waar zijn favoriete voedsel, slan-gen en hagedissen aanwezig zijn, zoals in de Gorges de la Jonte, de Tarn, de Causses en de Cévennen.

Dat de aanwezigheid een invloed heeft op slangen en hagedissen, ontkent Van den Bossche niet. "Tot nu toe is er geen reden om bezorgd te zijn. Van zodra het voedselaanbod vermindert, trekken die vogels weg."

Bron: http://www.gva.be/

22-07-2010, 16:33 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kasseien in Abdijlaan verdwijnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gevaarlijke bocht in de Abdijlaan, nabij de Kempense Vaart, wordt verkeersveiliger gemaakt. De kasseien op de Abdijlaan in Brecht worden binnenkort vervangen door asfalt. Die kasseien liggen nu in de scherpe bocht aan het kapelletje en vlakbij brug 11. De oude kasseien worden er vervangen omdat ze er soms te glad bijliggen. Dat is zeker het geval bij regenweer en vorst.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

21-07-2010, 18:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bierfietsroute door Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlaanderen kent diverse fiets- en wandelroutes met brouwerijen als kapstok. De Westmalle Trappistenroute trekt ook langs de abdij van de Trappistinnen in Brecht.

De huifkartocht 'Trappistenroute' in het Brugse, de 'Mena-route' langs de verdwenen brouwerijen van Rotselaar of de 'Caroluswandeling' door Mechelen. Dat zijn enkele voorbeelden van fiets-, wandel- of andere routes rond het thema bier. Ook de toeristische dienst van de provincie Antwerpen stippelde voor deze zomer drie nieuwe bierfietsroutes uit in samenwerking met de brouwerijen De Koninck, Duvel-Moortgat, Het Anker en Westmalle. De Westmalle Bierroute brengt de bierliefhebber van de trappistenabdij in Westmalle naar het trappistinnenklooster van Brech. Het is een tocht van 48 kilometer langs het Kasteel de Renesse, het gehucht Salphen en het Zoerselbos.
 

Info

Waar: Café Trappisten, Antwerpse Steenweg 487, Westmalle
Link  brochure: http://www.beersofantwerp.be/documenten/Westmalle%20bierroute%203luik.pdf
Bron: http://www.nieuwsblad.be en http://www.beersofantwerp.be

20-07-2010, 16:01 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

19-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkhappening : Maandag 19 juli 2010 - 20.00 u D'VOTION
Klik op de afbeelding om de link te volgen

D’votion is een negenkoppige partyband die werd opgericht door Pepino en Danny. Niet met de bedoeling één van de vele coverbands te zijn, maar om iets extra te brengen, iets speciaals.

De groep bestaat uit bandleden die hun muzikale sporen al jaren geleden verdiend hebben bij de meest uiteenlopende coverbands. Met een niet aflatend enthousiasme brengen deze kwaliteitsmuzikanten vele overbekende covers die gegarandeerd elk publiek aan het dansen en het feesten brengt.

Het repertoire van D’Votion bestaat uit hits en medleys van bekende Dance-classics, Funk, Soul & Discocovers uit de jaren 70, 80 en 90. Maar ook recente hits worden regelmatig aan hun repertoire toegevoegd.

Om het voor zowel het publiek als de band boeiend te houden, worden de leadvocals afwisselend door de zanger en zangeres gezongen. Dit duo is een ijzersterke combinatie dat garant staat voor tonnen energie op het podium.

Maar D’Votion heeft ook nog een uitstekende blazerssectie in hun midden, die niet alleen zelf geen minuut stilstaat, maar ook het publiek uitbundig laat swingen. Het negental van D’Votion maakt van elk optreden een superfeest waarbij het dansende publiek de hoofdrol speelt. Een band, waarbij zowel muzikaal als visueel veel te beleven valt!
Bron: http://www.parkhappeningbrecht.be/

19-07-2010, 14:59 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!