Ik ben Dini
Ik ben een vrouw en woon in Diemen (Holland) en mijn beroep is Homemanager.
Ik ben geboren op 08/04/1951 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Mijn websites en blogs,powerpoints en psp maken,lezen,.
Ik ben getrouwd met Jan.Samen hebben wij een dochter en schoonzoon en een schat van een kleinzoon Benjamin.
Wens u een aangenaam verblijf op mijn blogje.
Helaas is na een gelukkig huwelijk van 40 jaar tot mijn grote verdriet Jan op
06-08-2015 overl
Dit jaar een hele moeilijke kerst voor ons.We missen Jan allemaal heel erg.Mijn dochter en ook mijn schoonzoon hebben erg veel verdriet en Benjamin vraagt nog steeds naar zijn opa.
Maar we moeten proberen er wat van te maken met elkaar.Dus ik heb toch de kerstboom neer gezet hoe moeilijk ook maar ben ook blij dat ik het gedaan heb.
Hier nog een paar foto's van Benjamin.Hoewel het allemaal erg moeilijk was hebben we in ieder geval van hem kunnen genieten.
Hij had hele gesprekken met Sinterklaas en had er rode wangen van.
Hij heeft een robothondje gekregen echt heel leuk.Hij kan echt heel veel dingen doen en wat ook fijn is je hoeft hem niet uit te laten.Benjamin vind het helemaal geweldig.
Lieve blogmaatjes,wens jullie een mooi weekend en een fijn Sinterklaasfeest.Ik vier het vandaag bij mijn dochter en zie er vreselijk tegenop.Maar ook de kinderen vinden het erg moeilijk.
Via het koken van appel en perensap wordt in Limburg al vanaf de 16e eeuw bijzondere stroop gemaakt.Er zijn inmiddels nog maar 4 echte stroopstokers over.
Appel/Perenstroop is een donkere stroop of gelei gemaakt van appels/peren en suiker. Het wordt vooral als broodbeleg gebruikt, maar doet ook dienst als ingrediënt in recepten voor zowel warme als koude gerechten. In Limburg wordt stroop van oudsher tezamen gegeten met ander broodbeleg zoals kaas of cervelaat.
Het maken van appel/perenstroop is een manier om appels/peren langdurig te bewaren. De Germanen kenden deze methode al. Zij maakten appel/perenstroop door niet-houdbare appels/peren in brede, ondiepe potten te koken tot alle vocht verdampt was. Wat overbleef was een moes die een suikergehalte kon bereiken van 50%, waardoor de moes langdurig houdbaar werd. Deze moes werd eeuwenlang gebruikt om maaltijden te zoeten.
De ouderwetse handkoffiemolen is nog nauwelijks in gebruik, maar wordt nog wel gewaardeerd als model. Ook het gebruik van elektrische molens is sterk afgenomen. De oorzaak hiervan is dat de meeste koffie gemalen te koop is.
Het zelf malen van de koffie heeft als voordeel dat de smaak van de koffieboon beter overkomt. Gemalen koffie verliest zijn smaak sneller dan hele bonen. Het vacuüm verpakken van de koffie ondervangt dit probleem grotendeels (totdat het pak wordt geopend).
Het nadeel van het zelf malen is de ongelijke grootte van de korrels, zodat het voor het zetten van filterkoffie of espresso minder geschikt is. De koffie uit de (hand)molen is zeer geschikt voor het maken van pruttelkoffie, hiervoor gebruikt men een zogenaamde percolator. De gemalen koffie uit een elektrische molen is, omdat deze grondiger wordt gemalen, wel geschikt voor filterkoffie.
De twee basismodellen zijn de handkoffiemolen, die zittend tussen de knieën werd vastgehouden, en de wandkoffiemolen, die aan de wand was bevestigd.
Ik heb als kind heel vaak zitten kijken als mijn oma met de koffiemolen tussen haar knieën koffie aan het malen was
Lieve blogmaatjes,mijn blogje bestond gisteren 4 jaar.Rebecca maakte mij er op attent en wil haar daar ook voor bedanken.Ik had er zelf niet zo erg in.Ik probeer mij staande te houden in deze voor mij zo moeilijke tijd.Maar ik wil toch ook nogmaals iedereen bedanken voor alle steun.Ik hoop op uw begrip dat ik soms wel eens niet op de blogjes kom.Ik heb door het overlijden van Jan ook een paar lichaamlijke klachten gekregen.
Heeft u wel eens een verzameling van meer dan 10.000 blikken gezien? Vol met herkenning, verhalen en herinneringen? Wilt u uw kinderen en kleinkinderen laten zien hoe vroeger levensmiddelen ingepakt werden? Het blikkenmuseum in Marle (bij Hellendoorn) heeft een unieke verzameling van blikken, bussen en trommels. Enkele blikken zijn zelfs meer dan 150 jaar oud. Ik heb zelf ook nog zo blikje van Droste.Mijn moeder heeft daar vroeger gewerkt.Ook heb ik nog zo oude beschuitbus.