.
Vegetarische curry
We raken steeds meer vertrouwd met Oosterse smaken. Een geslaagde kruidenmengeling kan van hele gewone ingrediënten plots iets bijzonders maken. Deze aromatische curry is ideaal voor wie vegetarisch eet. Maar er kan bijvoorbeeld ook een stukje gebakken kip bij gegeten worden voor de niet veggie aan tafel.
extra materiaal: een vijzel of hakmolen.
De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.
ingrediënten
1⁄2 koffielepel korianderzaad
1⁄2 koffielepel komijnzaadjes
1⁄2 koffielepel garam masala (Indisch kruidenmengsel)
1⁄2 koffielepel kurkuma
1 kruidnagel
1 peultje kardemom
snuifje chilipoeder
2 zoete aardappels
3 tomaten
2 uien
2 groene chilipepers
1 teentje look
100 g groene boontjes
100 g erwtjes (vers of diepvries)
100 ml kokosmelk
verse koriander
verse munt
1 scheutje olijfolie
peper
zout
witte rijst
bereiding
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chilis en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer de curry met gekookte witte rijst.
|