Inhoud blog
  • Lode Echelpoels
  • Patrick Lievens
  • Legend Spa
  • Beurs Maastricht
  • rallyfilmpjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tatankayotanka
    blog.seniorennet.be/tatanka
    Mijn favorieten
  • etiennewillems
  • wrcke rallyfilmpjes
  • oudecrossmotoren
  • historicmotorraces
  • crossertje
  • rally kris cools
  • RALLY IS NOT A CRIME
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mienke
    blog.seniorennet.be/mienke
    Mijn favorieten
  • historicrally's

    28-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rallykalender B.K 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Belgisch Kampioenschap Rally 2007 telt Acht proeven. De eerste proef van het seizoen is de Ardenne Bleue op 3&4 maart alles speelt zich af,de zaterdag in de oostkantons en de zondag rond Stavelot en Francorchamps.
    Op 7 April de TAC Rally in Tielt dat is de eerste West-Vlaamse proef op de Kalender.
    28&29 April wordt het dan de Rally de Wallonie verreden met de spektakulaire KP op de citadel van Namen.
    Op 19 mei zijn de limburgers aan de inrichting toe met de Sezoensrally in de buurt van Bochelt met de gekende proeven op onverhard.
    De grootste Rally van het jaar vindt plaats op 22&23 juni met Ypres Westhoek Rally, deze rally tellende voor het Europese Kampioenschap en tevens de eerste rally op asfalt voor het IRC kampioenschap tellende voor Super 2000 bollides. Tevens wordt deze wedstrijd 8 uur live uitgezonden door Eurosport TV.
    In September is er de gerenomeerde rallywedstrijd de omloop van Vlaanderen in en om Roeselare. De omloop van Vlaanderen brengt telken jaar veel Engelse Historic piloten aan de start die met hun spectakulaire rijstijl het publiek weten te bekoren.
    Op 7 Oktober wordt in de achtertuin van Guy Colsoul de Haspengouw rally Afgemaald (Landen)
    De laatste proef voor het Belgische kampioenschap is de rally du Condroz in de buurt van Hoei waar men ieder jaar op de koppen kan lopen op deze afsluiter.

    Klik op de pitspoes !!

    28-01-2007 om 19:16 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk seizoen voor Copiloot Frank Blondeel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wordt voor de Diksmuidse Copiloot Frank Blondeel een heel druk Rallyseizoen. Frank rijd namelijk met de Limburgse Rallypiloot Jos Hermans uit Zutendaal het volledig Belgisch kampioenschap met een Mitsubitsi Evo 9 Grp N. Ze beginnen er aan met de Ardenne Bleu op 3 en 4 maart. Ook rijd F.Blondeel nog de BHV en de Golden Tulip in Nederland met de Ier Paddy White met een Ford Focus Wrc. Het worden dus drukke tijden voor deze sympatieke Diksmuidenaar.

    Foto: Computer ontwerp van de mitsu 2007

    bezoek ook hun website: www.rally-seventeen.be

    27-01-2007 om 18:30 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpine A110 puzzel in elkaar zetten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu de polyester kas van de Renault Alpine terug uit de lakkerij is en in het originele Renault geel is gespoten kan Benny&Co beginnen met de puzzel in elkaar te zetten.Ik twijfel er niet aan dat  dit tot een goed einde zal gebracht worden.

    Als de Alpine volledig klaar is wil Benny hem terug gebruiken voor plezierritten en af en toe een regularitie of rittensport proef, maar zeker niet het groffe rallywerk, daar is de Alpine hem te dierbaar voor. Met zijn vorige Alpine Grp 4 heeft hij wel deelgenomen aan de Tour de Corse en Criterium de Cevennes in Frankrijk, maar dan georganiseerd door de plaatselijke Alpine clubs. Zo'n dingen bevallen Benny wel hem wel en zullen zeker wel eens op zijn kalender komen te staan.

    Nu komt het eraan om te sleutelen en zijn droom dag per dag te doen verschijnen en het JUWEELTJE rijdensklaar te krijgen.
    Wie weet Zien we Benny in het West-Vlaamse Geluveld op 8 juli 2007 op de Classic Retro Days om zijn Renault Alpine A110 Grp 4 tentoon te stellen.

    Veel sucses Benny en bedankt dat ik dit op mijn blog heb mogen plaatsen de auto waar ik al zo een 27 jaar voordurend mee in kop rondloop, en ik ben echt blij dat hij nog leeft. Remember de kat heeft zeven levens!!!!

    Foto: Kas gelakt in de originele gele kleur van Renault Sport

    26-01-2007 om 21:17 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (40 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook doping in de autosport ?
    Tiidens de 24 uren van Francorchamps van 2006 zou de Italiaan Luca Moro betrapt zijn op het gebruik van doping.In de urine van de Italiaanse Porscherijder werd benzoylecgonine aangetroffen, een vorm van cocaine ook het b staal was positief. Luca Moro mag meteen zijn licentie voor twee jaar inleveren. Is de doping in de sport nu echt niet meer weg te denken? wat mij betreft mogen de dopinggebruikers levenslang van alle sportevenementen gebannen worden. Hoe geloofwaardig is topsport nu nog hedendaags????

    26-01-2007 om 18:35 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpine A110 een motor met pit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Alpine A110 beschikt ook over een motor met heel wat pit. De oudere rallyliefhebbers zullen het zich wel herinneren wat voor potentieel de Alpine had en vele rallywedstrijden en circuitraces won in de glorietijden van de autosport wat jammer genoeg voorbij is. Benny heeft ook de motor van zijn juweeltje onder handen genomen.

    Straks volgt het slotartikel

    26-01-2007 om 12:42 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (30 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restoratie tot in de puntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benny Dhooghe en zijn vader hebben de Alpine A110 volledig ontmanteld en volledig gerestoreerd tot in de puntjes. Alles die moest vervangen worden is ook vervangen en vernieuwd. Iedereen die ooit een oldtimer terug in nieuwe staat op de weg heeft gekregen weet wat restoratie betekent.Het is eigenlijk een wagen bouwen van te beginnen onder nul waar je op sommige momenten de moed er zou bij verliezen. Maar de familie Dhooghe is bezig met die opdracht tot een goed einde te brengen.

    Foto: Het volledig gerestoreerde Freem 

    26-01-2007 om 09:02 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (30 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B. Dhooghe zelf aan het woord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik zelf ben al sinds 1985 Alpine A110 liefhebber en eigenaar. Ik had er reeds verschillende. Begonnen met een standaard 1300cc heb ik me in de loop der jaren steeds wetenopwerken naar beter gemotoriseerde versies, na de standaard 1300 was er één met 1300 gordini motor, dan een 1600, en dan een 1600S Grp4 met een mooie sport geschidenis in Frankrijk. Deze laatste is door omstandigheden een dikke vier jaar geleden verkocht. Ik was er echter te verknocht aan om het hele Alpine verhaal van me af te zetten en ben een jaar later terug op zoek gegaan. Ik had wel het gelukdat ik door de jaren heen heel veel contakten had in dit wereldje. Het was natuurlijk niet éénvoudig om terug een A110 te vinden op het niveau ( qua historique ) van mijn laatste. In december 2004 werd ik toen gecontakteerd door een persoon die nog een A110 had staan en die wou verkopen. Toen hij mij vertelde dat het een ex Vanierschot auto was heb ik meteen toegehapt. Daar ik de toenmalige tuner Benny Raepers goed ken, wist ik al een gedeelte van de historic van de wagen. Dit was ook de hoofdzaak waarom ik deze Alpine wou. Toen ik hem kocht stond hij er niet fris bij, wat begrijpelijk is na zo'n zwaar leven . Ik ben dan ook gelijk gestart met de volledige demontage van de auto. Vermits een A110 voor mijn vader en mezelf geen geheimen meer heeft ging het dan ook zeer vlot. Enkel het carrosseriewerk heeft mij een jaar extra tijd gevergt. Aldus Benny Dhooghe

    Foto: Naakte kas van de Alpine A110

    25-01-2007 om 20:21 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.M.Tarres verkoopt aan Brisbois
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Marcel Tarres verkoopt de Renault Alpine in 1976 aan de Luikenaar Brisbois.
    Wat deze Brisbois ermee gepresteerd heeft weet ik niet daar hij naar Spanje verhuisd is
    In 1979 kwam hij dan in handen van de Antwerpenaar (Schilde) Echelpoels waar je hier in mijn eerste verslag reeds kon lezen dat hij heel wat prachtige uitslagen bij elkaar reed.
    Lode Echelpoels reed in 1979 nog in de kleuren van toen hij hem kocht aan Brisbois . Later in 1980 was de Alpine dan in het wit met de blauwe strips.
    Na enkele jaren in de verdomhoek ergens te hebben gestaan is hij nu weer in goede handen bij Benny Dhooghe waar hij volledig ontmanteld werd om terug er een juweeltje van te maken.

    Foto L.Echelpoels in de sprint van Team Bassin uit Roeselare van 1979 . Team Bassin bestaat nog altijd en is de inrichter van de TBR Rally.

    Wordt vervolgd met de restoratie foto's

    25-01-2007 om 16:40 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1975 Alpine verkocht aan M Tarres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1975 verkocht Vanierschot de Alpine A110 Grp 4 aan Marcel Tarres om Klimkoersen te betwisten.
    De wagen moest opnieuw een gedaante verwisseling ondergaan en in een nieuw kleedje gestoken worden.
    Marcel Tarres stak de Renault Alpine in de geel en groene kleuren van zijn toenmalige sponsor Bourguignon . Weer was het andere verschijning in de arena van de autosport.

    Foto Marcel Tarres In de geel , groene Alpine

    25-01-2007 om 09:06 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpine verandering van look in 1974
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het seizoen 1974 had Albert Vanierschot besloten de Alpine renault een andere look te bezorgen.
    Er werden ronde Grp 4 spatborden opgezet in plaats van de platte. Ook de motor werd bijgewerkt en in een fel oranje kleur gespoten. In de Renault Alpine 1600S Grp 4 heeft Vanierschot bewezen dat hij een volwaardig Kampioen van Belgie was

    Foto van toen hij in het oranje kleurtje stak  

    Wordt vervolgt

    24-01-2007 om 21:19 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (21 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apline A110 Grp 4 van Benny Dhooghe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren kon je hier lezen hoe Lode Echelpoels prima resultaten neerzette met de Alpine die nu in het bezit is van Benny Dhooghe.
    De eerste eigenaar is niemand minder dan de Limburgse preparateur en racer Albert Vanierschot ( A.D Sport in Lummen ) die in 1972 , 73 & 74 ermee circuit en course de cote reed. Vanierschot was sucsesvol met de Alpine met een lijst van overwinningen en ook kampioen van Belgie Zo stapte de jonge Albert Vanierschot langs de grote poort de autosport binnen. In die jaren was de Alpine In het geel van kleur dat was eigenlijk de fabriekskleur van Renault .
    Benny die al een hele poos bezig is met de Alpine te restoreren gaat die terug in zijn origienele kleur zetten.

    word vervolgt

    Foto Albert Vanierschot aan het werk tijdens een klimkoers

    24-01-2007 om 18:10 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (26 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeven levens van een Alpine A110 grp 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een week geleden had ik het erover dat ik hier op mijn blog een verhaal  ging neerschrijven over een autootje met zeven levens. Het kan ook eentje minder zijn maar toch.
    In het jaar 1979 & 80 schuimde ik met een piloot sprints af overal in Vlaanderen. Een sprint in die tijd was de voorloper van de rallysprints maar werd gereden zonder Copiloot. De lengte van een Kp was van 1  tot 5 km. In die periode reed er een Renault Alpine A110 Grp 4 uitvoering mee die nooit meer uit mijn gedachten gegaan is. Het was in die tijd een pracht verschijning op de sprint wedstrijden . Iedereen die toen ook van de partij was zal het zich nog wel herinneren de wit met blauwe strepen Alpine van de Antwerpenaar Lode Echelpoels. Lode was heel trots op zijn juweeltje en terecht. Ook streed Lode Echelpoels altijd mee voor de overwinning.
    De concurentie was nochthans niet van de poes met de sprintman bij uitstek de West-Vlaming Gaby Callewaert met de in Denemarken geprepareerde Opel Kaddet Gte de Porchist Eddy Van oost de snelle Golf van Jos Kuypers en de Oost-Vlaming Noél Verleyen met de snelle Vw Polo. Zoals ik reeds vermelde is die prachtige Grp 4 Alpine na 26 jaar nooit meer uit mijn gedacht gegaan . Toevallig kreeg ik verleden week een mail van de nieuwe eigenaar Benny Dhooghe die dit beestje  aan het restoreren is.
    Ik ga hier nog een vervolg aan breien over met wie er allemaal eigenaar was en er wedstrijden heeft meegereden en ook foto's op de blog zetten van zijn verschillende fases

    Foto De Renault Alpine A110 Grp 4 met Echelpoels aan het stuur 

    23-01-2007 om 19:00 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (37 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galway International Rally in Ierland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 3 & 4 februari gaat wordt in Ierland de Galway International Rally gereden. Niks bijzonders zou men zeggen maar toch ! met in totaal 166 deelnemers en wat voor deelnemers.
    Er staan 28 WRC Rallywagens aan de start en niet de minsten start nr 1 is voor de Fin Marcus Gronholm met de Ford Focus die zondag laatstleden nog 3de werd in de Monte-Carlo Rally . Ook Gareth MacHale en Mark Higgins zijn daar paraat.
    Ook Paddy White die als hij op het vasteland komt rallyrijden een beroep doet op mijn vriend Copiloot Frank Blondeel uit Diksmuide. Paddy White heeft zijn Subaru WRC 03 (ex Solberg) verkocht en de Ford Focus WRC van het M Sport Team van Malcolm Wilson Gekocht. Het is een versie 2005 waar de zoon van Wilson, Mattue Wilson het WK seizoen 2006 mee begon.
    Ook Tom Holton die verleden jaar samen met White de plas overstaken om te rijden in de rally Routes du Nord waar Tom Holton reed met de Franse Copiloot Bruno Brissart. Rallyliefhebbers die eens veel WRC'S te zien  is het wel eens de moeite om naar Ierland te reizen met een goedkoop vliegticket .

    22-01-2007 om 19:21 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 &5 februari rally Routes du Nord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 24 &25 gaat juist over de grens in het noorden van Frankrijk de Rally Routes du Nord van start.
    Het is de openingsmanche van het Franse rally kampioenschap divisie 1 ook tellende voor het kampioenschap van Nord & Picardie . Het is tevens ook een proef meetellende voor het Franse historic kampioenschap en voor de challenge van retro course. De rally die vereden wordt over 2 dagen telt 15 kp's en 6 verschillende over een afstand van 444 km en 168 km tegen de klok.
    Het assistentiepark (service) is voorzien in het dorp van Lavantie .
    De zaterdag rijd de eerste wagen over het podium in Armentiéres 12.00 uur. De kp's zijn 2 x Merris 2 x Kemmelhof en 2 x Boeschepe.
    De kp Kemmelhof is gelegen bij het dorp Eecke en de kp Boeschepe ligt de start in de buurt van het dorp Boeschepe. Deze 2 kp's liggen pal bij de Belgische grens.
    De zondag wordt gestart om 08.30 uur en worden er 9 kp's afgehaspeld .
    Waaronder 3 x Les Brulots 3 x Les Weppes en 3 x Pay's de L'Alloeu deze kp's liggen in de buurt van Fromelles en Fleurbaix.
    De aankomst is voorzien om 16.30 uur op het podium in Armentiéres en de toegang tot de kp's is volledig gratis en er altijd een leuke sfeer op de kp's met heel veel toeschouwers. Op de site van de organisatie kan men ook het urenrooster bekijken.

    22-01-2007 om 11:46 geschreven door morris

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    BEZOEK OOK ETIENNEWILLEMS TOFFE NOSTALGIE OUDE MOTO'S

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!