ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN UPDATEN
    Dag lieve vrienden!
    Omdat er in het weekend geen instanties open zijn, neem ik even de tijd om mijn blogje te updaten.

    Met Dochterlief gaat het een ietsepietsie beter. Op 2 augustus moet zij nog een MRI en PET-scan ondergaan, maar ondertussen heeft zij medicatie gekregen die haar darmflora wat rust geven en zij al wat minder frequent pijnlijke crisissen krijgt. Wat haar juist scheelt heeft men tot hiertoe nog niet gevonden. De waarden in haar bloed qua lever en pancreas blijven te hoog. Het blijft dus bang afwachten. Maar ze houdt zich sterk.

    Wat het resultaat van mijn recent weduwschap betreft, dat is uitgedraaid zoals ik had gevreesd. Na drie jaar alle moeite te hebben gedaan om recht te krijgen op wat mij toekomt wegens mijn visuele handicap en de daarmee gepaarde vermindering van mijn zelfredzaamheid, ben ik nu alle voordelen die ermee gepaard gaan door het overlevingspensioen, kwijt.
    Door een welgeteld luttele -25€ meer per maand, kom ik nu in een heel ander statuut terecht. Dit komt omdat men zich baseert op het jaarlijks bruto inkomen, en dat ligt hoger dan een invaliditeitsuitkering plus integratietegemoetkoming. Bovendien zijn die inkomsten verworven uit hoofde van een werknemersloopbaan en niet meer uit hoofde van de zelfstandige die ik was.
    Even had ik de hoop dat ik kon kiezen en het overlevingspensioen kon weigeren. Maar dat was buiten de fiscus gerekend. Het overlevingspensioen is immers belastbaar, een invaliditeitsvergoeding niet. En door de nieuwe wet die in 2007 van kracht is gegaan en waar ik buiten val omdat ik na die datum al niet meer werkte als zelfstandige, krijg ik die keuze niet. En daar heb ik dan drie jaar lang hard moeten voor knokken om te krijgen waar ik recht op had wegens mijn handicap, en dat wordt met een klap van tafel geveegd door het doodvallen van een vent die ik haatte als de pest.
    Gelukkig houd ik wel de graad van mijn handicap. Nou ja, dat kan ook moeilijk anders hé. Het is niet omdat ik plots weduwe wordt dat ik, o wonder, plots ook mijn zicht terug krijg. Was dat maar waar! (Heel diepe zucht…) Dat laatste laat me toe nog steeds optische hulpmiddelen te kunnen aanvragen bij het VAPH, en misschien, ook te krijgen. Want ook daar is onze nieuwe regering drastisch in het snoeien.
    Het enige kleine voordeeltje dat ik nu heb, is dat ik jaarlijks vakantiegeld ga krijgen in mei. Bruto is dat weer een mooie som, netto echter…

    Maar ach, alles bij elkaar genomen ben ik nog niet zo heel slecht af. Er zijn heel veel mensen die het met heel wat minder moeten doen. En daar trek ik me dan maar aan op.
    Er volgt nog wel wat administratie geloop, maar het einde is in zicht. Eind augustus zou alles in orde moeten zijn als ik de instanties mag geloven. We zullen zien, zei de blinde, en hij deed het licht uit.

    Vandaag laat ik al die zorgen even voor wat ze zijn en ga ik met een bevriend koppel genieten van het zomerse weertje dat de weerman/vrouw ons heeft beloofd. En ik wens jullie hetzelfde toe!
    Heb een hele fijne zondag! Tot de volgende….



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    17-08-2012
    ...
    Hopelijk valt het allemaal goed mee met dochterlief,en krijg je eindelijk wat rust! (ondertussen zijn we al meer dan 14 dagen verder ,dus..ga seffens nog eens met mijn woefke wandelen ,is echt een dotteken he Mussie
    hijenikkweekend.gif
    Genietend van de zon,
    stuur ik jullie een kus vanuit mijn balkon!
    Nestje & Lipske!

    {} geschreven door lipske


    29-07-2012
    Afwachten
    En maar afwachten wat de uitslag zal zijn, is ook een zware last... is hier van 't zelfde met man... pfff... kus van mij

    {} geschreven door Myette


    28-07-2012
    ..
    Spijtig, we hadden op goed nieuws gehoopt wat je dochter betreft, blijven hopen dus. Wat de rest betreft, "life sucks" dat mag je soms wel zeggen. Het feit dat er anderen zijn die het nog slechter hebben kan wel zijn, maar het gaat in de eerste plaats over jouw persoon, en voor mijn part mag het tij voor jou dan ook wel eens met een meevaller opkomen. Al die instanties waar je met te maken krijgt houden nooit rekening met de werkelijke menselijke noden, maar volgen droog de regeltjes. Hopelijk komt dit berichtje snel door, want internet hier op de dijk is niet alles. Kuskes en tot de eerste vrijdag.

    {} geschreven door Ludovikus


    27-07-2012
    Hoe gaat het daar?
    Ik zie hier nog geen verder nieuws over de dochter, we zullen dan maar hopen geen nieuws is goed nieuws zeker Mus? Geniet je ook van de zon?Wat extra vit D is altijd welkom... het mag voor mij nog even zo blijven.. zalig en dan de rust hier... Maar het zal in aug wel keren als de kroost terug is haha! Dikke kus en knuffel

    {} geschreven door Natoken


    26-07-2012
    dag lieve Lulu,
    kom eens even kijken hoe het met je dochter gaat en je nog niet meer nieuws hebt. en...
    Mijn blog is MORGEN, 27 juli, in feest, want het bestaat dan welgeteld 6 jaar!
    Dus is het niet meer dan normaal dan dat ik dankjewel kom zeggen voor de 6 jaren dat wij elkaar via mijn blogje mogen kennen. Lieve groet. Cécile

    {} geschreven door klaproosje1


    25-07-2012
    *
    Toch weer een straf verhaal dat gelukkig niet zo slecht afgelopen is, het kon idd. erger geweest zijn. Nu nog duimen voor V. dat ze er snel weer bovenop komt.

    {} geschreven door camille


    23-07-2012
    Goed nieuws en minder goed nieuws...
    Gelukkig is het wat beter met  je dochter Mus en hopelijk schuilt er nu geen addertje onder het gras na die onderzoeken. Ik weet het een mens is maar gerust als je wit op zwart te horen krijgt dat het nog meevalt. Die weduwenkwestie daarentegen.. wat een administratief zottekensspel waar jij de dupe van bent..Maar ja begin eens tegen die instanties... Nu mag het stoppen zeker? Probeer wat te relaxen in de zon.. dat zou deugd doen, zeggen ze en dat heb ik vandaag ook ervaren! Een dikke kus en knuffel!

    {} geschreven door Natoken


    22-07-2012
    dag lieve Lulu,

    zo lang geleden dat ik nog op bezoek was , maar heb uitgebreid alles gelezen nu...Ook niet mis wat je de laatste tijd allemaal meegemaakt hebt...wat een mallemolen, das echt om kierewiet van te worden. Daarboven dan nog die problemen met de dochter en kan dan uiteraard goed begrijpen dat je het bloggen een beetje achterwege laat.. je zou voor minder nietwaar. Hoop echt dat ze vlug achterhalen wat er juist met je dochter misgaat en ze snel weer beter is. <BR> De laatste tijd is het op mijn blogje ook veel stiller...de fut was er ook helemaal uit... op 4 maanden tijd...3x een kleinkindje (verschillende) in spoed opgenomen...schoonmama met hartproblemen in ziekenhuis...de zoon geopereerd van een kwaadaardig gezwel in de gehoorgang...en nu tel. van de dochter. Zij heeft op verlof een gebroken rib opgelopen...zo stopt het hier ook niet...Heb dan ook al heel wat kinderoppas gedaan en van hier naar daar gelopen om overal in te springen...Hoop echt dat alles nu wat beter wordt, want op de duur...ik zie daarvan meer af dan dat ik zelf wat aan de hand zou hebben...<BR> Lulu, ik wens je echt het allerbeste hoor. Fijne zondag  <BR> ik hoop dat er niet te veel fouten in mijn tekst staan, want is hier weer op 1 lijntje te doen.

    {} geschreven door klaproosje1





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!