ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN ZIJ DIE HET WETEN...
    Aan zij die het schijnen te weten.
    Iemand liet me op nogal laatdunkende en uiteraard anonieme wijze weten dat ik beter zou stoppen met bloggen. Dat ik helemaal niet weet hoe en wat een blog hoort te zijn. Volgens hem/haar(?) zijn mijn logjes eindeloos lang en dat maakt dat het voor de lezers saai en slaapverwekkend is
    Wat dat duf en oninteressant betreft, dat laat ik over aan het oordeel van mijn bezoekers. Maar wat die lange schrijfsels betreft, daar heeft hij/zij gelijk in.

    Reeds in de lagere school wanneer we aan het bord ten bewijze van oplettendheid iets moesten voordragen uit de les die we net geleerd hadden, zei de juf steeds tegen me: “hou het kort Mus”. Ik liet nog maar net de leestekens achterwege als je me liet doen Rolling Eyes Laughing

    Een blog blijkt dus kort en bondig te moeten zijn, dixit zij die het schijnen te weten. Of zoals men het heden in het nieuw schoon Vlaams uitdrukt, direct to the point.
    Helaas voor zij die het schijnen te weten, kan ik dit niet. Driewerf helaas zelfs, want ik wil integendeel alles zeer glashelder en nauwgezet vertellen. Kwestie van niet mis begrepen te worden.
    En het kan nog erger!
    Het overkomt me zelfs vaak dat ik afwijk van het oorspronkelijke verhaal omdat mijn gedachten plots een zijsprongetje maken, for something completely different (merk op dat mijn nieuw schoon Vlaams er alvast op vooruit gaat!) waarna ik pas vele regels later de draad weer oppik.

    Ooit kreeg ik de vraag, naar aanleiding van mijn jeugdverhaal, om een column te schrijven voor een intern krantje. Men liet me weten dat de lengte van de column minimum vijfhonderd woorden moest bevatten en maximum achthonderd. Toen ik dat hoorde was ik ervan overtuigd nooit aan dat laagste getal te komen, laat staan aan de limiet. Maar mensenlief, wat had ik me daarin vergist! Schrappen, schrappen en nog eens schrappen moest ik, tot ik op de lange duur niet meer wist wat en waarover ik nu eigenlijk wilde schrijven.

    Ach, ik ben op mijn leeftijd niet veel meer te verbeteren vrees ik. Maar, “voor hen die het blijkbaar zo goed weten” wil ik wel eens een uitzondering maken. Short but to the point: Niemand verplicht jullie om mijn blog te bezoeken en/of mijn schrijfsels te lezen! Laat dit vooral klaar en duidelijk zijn!
    Wel pech voor jullie dat je helemaal naar beneden zult moeten scrollen om mijn antwoord te kennen.Twisted Evil

    Aan zij die graag of niet, veel of weinig lezen, wens ik een heel fijn weekend toe zonder ongelukken of valpartijen, maar met een heleboel sneeuwpret.
    Tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    17-12-2012
    Oei, oei!!
    Laf (want durft zijn naam niet te noemen!) en jaloers (dat blijkt duidelijk uit de aard van het commentaar) is wel een heel bedenkelijke combinatie en één waar ik alleen maar in misprijzen mijn neus voor kan ophalen! Schrijf jij maar lekker Mus, ik kom lezen en verveel me geen ogenblik!
    Warme groet.
    Michelly

    {} geschreven door Michelly


    15-12-2012
    Groeten van Fjak@
    Jou schrijfsels zijn te lang en ik zet er teveel foto's op ja het zijn mooie foto's maar waar haal jij die dan allemaal vandaan, ook anoniem.Dat is het minste van onze zorgen he Musje, voor mij mag je dagelijks een krant schrijven dan zal ik nog geen letter missen, maar dat weet je al lang. Jalouzie is een vieze ziekte en zo'n mensen zijn nog niet met het kleinste geschenkje tevreden, wij wel dus we laten ons niet doen, alhoewel ik een slecht karakter heb ik zou eens een maand vol alle dagen er willen een foto op zetten hahaha stout he, dikke knuf Fjak@.

    {} geschreven door Fjak@


    09-12-2012
    Gosh

    Gosh Mus, doe jij maar voort zoals je 't altijd gedaan hebt...

    Als iemand geen opbouwende kritiek kan geven dan geeft hij beter geen kritiek...En eerlijk gezegd ik was er mij niet van bewust dat een artikel tussen vijfhonderd en achthonderd woorden mocht bedragen... Ik heb even voor je nageteld : vierhonderd zesendertig ! Schitterend ! Gosh, meestal zijn je teksten schitterend ? Groetjes !!!!!

     

    {} geschreven door folion


    ..
    Alles is zo een beetje een kwestie van goesting en smaak, en niemand dwingt die persoon om je blog te lezen. Dat hij of zij dat dan toch doen, lijkt mij nogal dubbelzinnig. Natuurlijk staat het iedereen vrij om reacties te geven. Voor zo ver ik weet is dat hier nog niet verboden, tenzij dat persoontje zich zelf aangesproken voelt. Anoniem commentaar leveren komt me nogal laf over. Heeft die persoon misschien zelf een blog, zou het misschien interessant om daar eens te gaan lezen. We zijn nooit te oud om wat bij te leren.
    Mus, het is tenslotte jouw blog, en schrijven doe je in hoofdzaak voor je zelf. Tot hiertoe heb ik jou nog nooit negatieve commentaar weten leveren op andermans schrijven, en dat siert je. Groetjes.

    {} geschreven door ludovikus


    hahaha

    lieve mus,

    ik kom maar af en toe op je blog en - om heel eerlijk te zijn - ik GENIET, je schrijft heel onderhoudend, klaar en duidelijk, dus .. houden zo !!

    Chris

    {} geschreven door Chris (lilac)


    Beste Mus
    Lieve mus,
    Iemand die zich niet kenbaar wenst te maken, heeft waarschijnlijk last van jaloezie.  Ik lees heel graag je blog.  Als iemand er een probleem mee heeft, dan hij of zijn dan niet naar je blog gaat.  Dat is toch niet moeilijk een klik en je bent weg.  Hopelijk blijft je nog lang je verhalen schrijven.  Ik wens je veel sterkte, en hoop dat je altijd zo positief ingesteld blijft.   Groetjes Ina

    {} geschreven door ina


    Lieve mus

    Je lekker niks aantrekken van commentaar van anderen, Mus!

    Dit is jouw blog en jij bepaald daar wat je wel of niet schrijft!!!

    Ikzelf ben tegenwoordig redelijk kort van stof, maar ik zou willen dat ik weer de fut en de nergie had om meer te schrijven.

    Fijne zondag en een knuf vanuit hier!

    {} geschreven door thea


    08-12-2012
    goed weekend
    Dag Musje
    niets van aantrekken het leven is te kort voor je ergen
    ik vindt je schrijven geweldig
    Leuk weekend lieverd

    {} geschreven door Maria


    criticasters
    ik moet opnieuw beginnen, want mijn hele commentaar floepte weg...aiaiai...
    Nog nooit heb ik jouw stukjes te lang gevonden, wel integendeel. Er staat geen woord teveel in en zoals je zelf zegt : alles is nodig om te verduidelijken wat je precies bedoelt, om misverstanden te vermijden.
    Je beschikt over een zeer uitgebreide woordenschat en het talent om boeiend te schrijven in een zeer aangenaam leesbare stijl. Ik heb nog nooit ondervonden dat het "woorden om de woorden" zouden zijn en ik geniet gretig van ieder stukje.
    De commentaren van alle bovenstaande lezers zullen je nu toch wel overtuigd hebben : "Goe bezig, Musje!" xxx

    {} geschreven door paz


    07-12-2012
    Sommige mensen
    Zou je echt een pets rond hun oren geven.(graag zelfs )----Weten die zeveraars niet wat ze met hun pijltje moeten doen als iets niet graag lezen.
    Een vingerknip op de juiste plaats.Schrijf jij maar verder en  wij lezen. OK ?  groetjes van Tilde

    {} geschreven door Tilde


    Dag lieve Mus,

    Even zeggen dat ik al je schrijfsels van het begin tot het einde lees... met veel plezier en soms ook mededogen. Ik kan je verzekeren dat ik met je meeleef. Soms kan ik niet bevatten dat één mens zoveel te verstouwen krijgt in z'n leven. Ik heb respect voor je positieve levenshouding en... het ga je goed. Tot een volgende keer...! Liefs, Hetty 

    {} geschreven door hetty1943


    Iemand aanvallen op een anonieme wijze... zo laag en zo oneerlijk.
    Ik had het deze week nog over die anonieme schrijvers en lap daar heb je ze weer.. Als ze het dan toch zo goed weten dat ze zich dan kenbaar maken dan kunnen we bij hen " in de leer" want ik mag mij vaak ook tot die lange logjesschrijfster rekenen. Doeme toch, lezen die mensen dan nooit tussen de regels dan zouden ze veel meer zien staan dan die vele regels en begrijpen dat hier iemand schrijft die zich afreageert tegen die onmogelijke bureaucratie , tegen oneerlijkheid, tegen gekwetst worden , tegen kansen krijgen en terug afgenomen worden...maar er uiteindelijk na vallen en opstaan erboven komt te staan en ons respect afdwingt. Voor mij moet je geen regeltje minder schrijven Mus. Enne spijtig dat het vandaag niet lukte. Misschien op een andere datum dat moeten we allemaal samen eens bezien! Nu ga ik mijn koffie samen met mijn vechtgenoot uitslurpen haha!! Dikke kus en knuffel

    {} geschreven door Natoken


    Wat langdradig ???
    Lieve Mus, uw logjes zijn prachtig, of ze nu lang zijn of kort, ze zijn boeiend en iets waar ik steeds naar uitkijk.  Dus trek je van die kritiek niets aan en doe verder zoals je bezig bent.
    Groetjes en tot je volgend schrijfsel(tje ? hihi),
    Lieve

    {} geschreven door Lieve


    awel merci !
    niets ven aantrekken hoor , WIJ lezen je graag !!!en lang of kort van stof , we zijn zoals we zijn !
    hier niet veel sneeuw , GELUKKIG denk ik dan , want ik zie dan gevaar
    eentje die kort van stof is en liever anders zou zijn , groet je mus , al zeg ik liever Petra

    {} geschreven door ani


    ...
    Ik vraag me toch echt af waarom ze jou altijd moeten hebben,en al zouden je epistels uitgebreid zijn,ik lees ze altijd tot het laatste woord,wat ik zeker niet doe als het me niet interesseert,er zijn er anderen dus ni aantrekken he Mussie,wat betreft de sneeuw,tot hiertoe valt het precies mee,hopelijk geraken we er straks door,kussssssssssss

    {} geschreven door lipske


    Hey Mus
    Ik vind jouw schrijfsels anders heel verteerbaar. Ik ken er anderen, waar ik niet door kom, met de beste wil van de wereld. Maar bon, ieder vogeltje zingt zoals als hij gebekt is en heeft de volgers die daar bij passen. (of zoiets) Ik heb in mijn blogcarrière 3x een opmerking gehad, maar dat was over wat ik had geschreven. Zij voelden zich gekwetst, (zij mochten mij wel kwetsen, maar dat ik er over schreef dat kwetste hem, de stakker (s) Trek het je niet aan. Dat doe ik ook

    {} geschreven door Loewiesa





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!