ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIEF DAGBOEK
    Jullie kijken wellicht heel verbaasd tegen mijn titel aan? Laat mij het even uitleggen..
    Net als elk ander kind en/of jong meisje heb ik die twee woorden altijd al eens willen schrijven. Ik heb het echter nooit gedaan. Tot vandaag dan. Waarom nu wel en vroeger niet? Ach, jullie kennen bijna allemaal mijn jeugdverhaal en in die jeugd was er geen ruimte voor. Er was ook geen behoefte toe. Naar best vermogen proberen stand te houden in de chaos rondom mij was al wat mij toen beheerste.
    Toen het geluk me later eindelijk toelachte nam ik er de tijd niet voor. In plaats daarvan nam ik gulzige teugen uit die kelk van heil en zegen. Maar geluk is broos en mijn kelk was snel leeg. En opnieuw strooide the struggle for life roet in het eten.

    Het moet heerlijk zijn denk ik zo, om je oude dagboeken nu opnieuw te lezen. Al die dingen die je toen ò zò serieus nam en nu enkel nog een monkellachje op je gelaat toveren. Je eerste kalverliefde en het, daar-kom-ik-nooit-meer-overheen-verdriet, dat er achteraan kwam. Jij dacht dat het voor eeuwig was…helaas…hij dacht er anders over. "De feeks, de del, wat had zij dat jij niet had !!!" En je tranen maakten vlekken in je dagboek.
    Die nu tot de categorie behorende karamellenverzen, maar waar je toen je hele ziel in bloot legde. Ach er was zoveel dat je aan je dagboek toevertrouwde en niemand buiten jij zelf kende zijn geheimen.
    Lief dagboek…

    Ik heb jou echt niet nodig om herinneringen op te halen. Alles staat in mijn geheugen gebeiteld alsof het gisteren was. Een gelezen zin, een lied, een gesproken woord, het smijt mij allemaal meteen weer terug naar een bepaalde tijdsruimte of belevenis uit mijn verleden.
    Lief dagboek, moest je bestaan hebben, zou ik je dan nog in mijn handen willen nemen? Of slechts nog één enkele laatste keer… om je daarna te verbranden… in een vergeefse poging om te vergeten… Want wat tot as is vergaan komt nooit meer terug.
    (“En dat kleine beetje fijn stof dat ik daarmee veroorzaak zal het milieu niet echt grote schade toebrengen zeker”, zei ze met een kwinkslag want het moet niet al te dramatisch worden hé!).

    Lief dagboek,
    misschien dat ik hier en nu maar eens een categorie: “Lief Dagboek” moet aanmaken. Ik zou je dan zoveel vertellen. Al mijn geheimen zou ik met je delen. Je zou eigenlijk niet echt geheim meer zijn, maar enkel jij en ik (en zij die zo vrank zouden durven zijn om tussen de regels te lezen ) zouden weten wat ik werkelijk bedoel en voel achter elk geschreven woord.
    Lief dagboek, ik ga je sluiten. De sleutel leg ik op een veilige plaats. Jij mag met me mee naar bed.
    Wat zal ik heerlijk slapen vannacht!

    En voor zij die nu wakker zijn…heb veel plezier met alles wat je doet…of niet doet!
    Tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    26-12-2013
    *
    Je hebt schrijverstalent, laat ons daar maar van genieten.

    {} geschreven door camille


    24-12-2013
    ..
    Amaai, zo mooi geschreven. Maar je hebt het toch al wel gedaan. Kus.

    {} geschreven door Ludovikus


    23-12-2013
    dagboek
    Wat heb je dat mooi geschreven, lieve Mus! Uiteindelijk heb je toch jouw jeugddagboek geschreven, zoveel jaren later... Ik heb hier nog een stapel dikke, gekartonneerde schriften liggen-anno 1964-1970- waarin ik heel zelden nog eens kijk, vooral dan om na te zien wanneer precies iets gebeurd is, of hoe het weer was, dan-en-dan...Het is niet altijd prettig om sommige passages te herlezen. Ik schreef soms 4,5 bladzijden en sloeg nooit een dag over. De enige wie ik het ooit heb laten lezen is mijn man. Later heb ik nog een schrift met anekdotes van de kinderen bijgehouden en zogoed als altijd een reisdagboek, een motorhomelog enz...alleen het bloggen is zwaar verwaterd , maar je ziet : ik kom nog steeds lezen! dikke kus

    {} geschreven door paz


    alvast
    alvast een fijne Kerst meisje , ik hoop samen met je kinderen !

    Image and video hosting by TinyPic

    {} geschreven door ani


    21-12-2013
    nooit . . .

    'k Heb nooit een dagboek bij gehouden of een poëzie of van die dingen.  Maar alles zit wel in mijn geheugen opgesloten.  Al heb ik er jaren geleden wel werk van gemaakt om alles van me af te schrijven, mijn frustraties en hoe ik de dingen zag en voelde.  Dat was mijn "zwarte" periode en toen kleedde ik me echt wel in het zwart ook, geloof me vrij, als ik daar nu op terugkijk dan breekt me het koude zweet uit.  Maar ik ben overal doorgesparteld, volgens specialisten in dat vak had ik een sterk karakter en was ik sterk genoeg om het zelf allemaal te boven te komen.  Zwaar op de hand, ja, dat ben ik op dit moment, gewoon omdat ik de "winterblues" heb, gevolgd door de feestblues in de komende dagen.  Ach, iedereen is het deze dagen al wel eens zwaar te moede maar ik geef er alleen in mijn schrijfsels aan toe en meestal laat ik die dan ook aan niemand lezen ! ;-)

    'k Wens je nog fijne dagen toe en laat ons nog maar veel genieten van je schrijfsels, ik lees ze graag, geloof me vrij, ik kom vaak eens langs maar laat niet iedere keer een berichtje achter . . . Fijne kerstdagen toegewenst van mij !

    {} geschreven door Chrisje


    20-12-2013
    Ik was gisteren nog niet klaar.. haha
    Maar T stond aan mijn mouw te trekken dat we door moesten dus.. Maar ik ben terug met het vervolg!!!
    Ach Mus een mens heeft geen dagboek nodig om met een glimlach of een traan de verzuchtingen en ontboezemingen van zijn /haar jeugd te herinneren .De littekens die jij als kind opliep draag je voor altijd mee ik hoop alleen dat de tijd die wat vervaagd heeft en ....ik ben blij dat ik jou via deze weg heb leren kennen, een sterke ,intelligente dame die het leven leeft met een lach en een traan, met het hart op de tong en eerlijk en onverbloemd zegt waarover het gaat. Jij hebt mijn leven verrijkt want door jouw verhalen hier weet ik dat die beschermde jeugd en thuis die ik had niet zo evident was. Ik hoop dat je meer een sin je ziel laat kijken we houden zo nog meer van jou!
    En nu ben ik weg want mijn "sluiertje" moet niet helemaal opgelicht worden he .. Kus en knuffel

    {} geschreven door Natoken


    19-12-2013
    Ons Mus op de poëtische toer en ik geniet ervan....
    En waarom verschiet ik niet van je kunde.. Er steekt meer in die dame hier dan men zou denken... en ik geloof je wanneer je zegt dat een dagboek niet nodig is voor jou..; jouw letsels draag je een gans leven mee en kan je niet verbranden of achter sleutel en slot steken. Tot wat een blogje leiden kan hé? Ik heb een dagboek en een poëzie bijgehouden en een gedichtenboekje met eigen gekrabbel.. Maar alles zit opgeborgen en af en toe kijk ik er eens in maar stilstaan bij wat voorbij is , is tijdsverlies Mus, we leven vandaag!Dikke kus en knuffel

    vis.gif

    {} geschreven door Natoken


    18-12-2013
    Oeioei

    Mussekind... nu heb je me toch verrast hoor... zo diepzinnig heb ik je nog niet meegemaakt...

    ik sta perpleks en ook vol bewondering... ik heb ook nooit een dagboek gehouden... ik was

    en ben dan ook niet echt poëtisch ingesteld... wat ik nu schrijf in mijn memoires zijn dingen

    die ik me herinner maar misschien zijn ze niet helemaal juist... het is ook al zo lang geleden

    en het geheugen maakt soms rare sprongen... ben al blij dat je nog eens op je blog komt want

    het is hier soms heel koud de laatste tijd... kus!!!

    {} geschreven door Myette


    ooit

    ooit deed ik dat ook , een dagboek bij houden , in een ver verleden , maar meer in de vorm van een boek , ( jong en .... stom )
    ondertussen gebruik ik dit hier zowat als uitlaat

    Petra , van harte bedankt voor de woorden van begrip en troost , en ; echt , 't helpt me wel , merci en hou jij je ook goed hoor

    {} geschreven door ani


    ...
    wat klinkt dit doordacht..en heel mooi neergezet,ik heb ook geen dagboek nodig,alles staat er bij mij ook ingebeiteld(amai ,dat doe zeer)heb zelfs nooit geen 'poëzieboek' gehad,was te kostelijk,denk ik,ach,ik weet o zo goed wat je wil zeggen,en we zullen maar overgaan tot de orde van de dag zeker? ga vandaag met Nestje in 't kasteeltje eten voor zijn verjaardag,en dan nog een afzakkertje...als dat maar goed afloopt ,dikke kus en tot in den draai(als je zin hebt,kom maar af he!)

    {} geschreven door lipske





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!