KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon

    350 gr. kippenpoelet, in blokjes
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    1/2 ui, gesnipperd
    1/4 prei, in ringen
    2 worteltjes, in plakjes
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    1 takje lavas of maggiplant
    1-2 stukjes foelie
    mespunt tijm
    1 laurierblad
    zout en peper
    citroensap of witte wijn

    ---------------------------------------------------

    Breng 1 liter water met kippenpoelet aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg peperkorrels, ui, prei, wortel, peterselie, bladselderij, lavas, foelie, tijm en laurierblad toe.
    Trek er in een gesloten pan in 2 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de kippenbouillon op smaak met zout, peper en citroensap.

    Tip: de beste kippenbouillon wordt getrokken van een wat oudere, hele soepkip. Het resterende vlees kan goed worden gebruikt voor een ragout of voor kroketten.

    Laat om te ontvetten de bouillon geheel koud worden. Schep dan het vet er met een schuimspaan af. Zeef de bouillon daarna eventueel nog door een natgemaakte doek.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 19:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsbouillon

    350 gr. kalfsschenkel of kalfspoelet, in blokjes
    1/2 ui in stukken
    2 worteltjes, in plakjes
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    3 peperkorrels, gekneusd
    2-3 tl zout
    peper

    --------------------------------------------

    Breng 1 liter water met de kalfsschenkel aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg ui, wortel, peterselie, bladselderij, tijm, foelie en peperkorrels toe.
    Trek er in een gesloten pan in 3-4 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Verwijder kruiden en specerijen en snijd het vlees in kleinere stukjes.
    Gebruik dit als vulling in een soep of ragout.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de kalfsbouillon op smaak met zout en peper.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:50 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderbouillon

    350 gr. runderschenkel of mager runderpoelet in blokjes
    1/3 kleine prei,in ringen
    2 worteltjes in plakjes
    1/3 ui, in stukken
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    2-3 tl zout
    peper
    citroensap

    --------------------------------------------

    Breng 1 liter water met vlees aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg prei, wortel, ui, peterselie, bladselderij, tijm, foelie en peperkorrels toe.
    Trek er in een gesloen pan in 3-4 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Verwijder kruiden en specerijen en snijd het vlees in kleinere stukjes.
    Gebruik dit als vulling in een soep of ragout.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de bouillon op smaak met zout, peper en citroensap.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentebouillon
    500 gr. groenten, zoals prei, worteltjes, ui, witte kool, knolselderij, paprika of bloemkool
    15 gr. boter
    3 takjes peterselie
    3 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    1 laurierblad
    mespunt oregano
    1-2 tl zout
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    peper

    ---------------------------------------------

    Fruit de kleingesneden groenten in een braadpan in de boter aan tot de ui glazig ziet.
    Schenk 1 liter water erbij, voeg peterselie, bladselderij, tijm, foelie, laurierblad, oregano, zout en peperkorrels toe en breng het geheel aan de kook.
    Trek er in een gesloten pan in 45 minuten een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Breng op smaak met zout en peper.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!