KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonsalade
    500 gr. champignons
    sap van 1 citroen
    olie
    1 kleine ui, gesnipperd
    zout
    peper
    1 tl worcestersaus
    2 el tomatenketchup
    paprikapoeder
    1 tl suiker

    -------------------------------------------

    Maak de champignons schoon en verwijder het harde stukje van de voet.
    Snijd grote exemplaren doormidden.
    Kook de champignons in weinig water met wat citroensap en enkele druppels olie 4 minuten.
    Neem ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
    Roer ui, zout, peper, worcestersaus, tomatenketchup, paprikapoeder en suiker door het kookvocht.
    Laat dit sausje goed afkoelen.
    Schenk het sausje over de champignons.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selderijsalade
    1 grote selderijknol
    8 gekookte aardappelen, in plakjes
    2 eieren, hardgekookt
    1/2 blikje tomatenpuree
    olie
    azijn
    zout
    peper
    gehakte peterselie

    -----------------------------------------

    Snijd de selderijknol in vrij dikke plakken, schil deze en snijd ze in reepjes.
    Was de reepjes knolselderij en kook ze in ruim water met wat zout in 15 minuten bijna gaar.
    Laat ze op een vergiet uitlekken en vermeng ze met de plakjes aardappel.
    Hak het wit van de eieren zeer fijn en wrijf de eierdooiers door een zeef.
    Vermeng de tomatenpuree met olie, azijn, zout en peper.
    Schep het selderijmengsel erdoor en garneer met eiwit, eierdooier en peterselie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasalade
    2 groene paprika's
    1 rode paprika
    zoutazijn
    2 el olie
    1 1/2 el azijn
    peper
    suiker
    gehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
    Kook deze in water met zout en een scheutje azijn 5 minuten. Laat ze uitlekken.
    Maak een sausje van olie, azijn, zout, peper en suiker.
    Schenk dit over de reepjes paprika en strooi de peterselie erover.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesalade met walnoten
    2 courgettes
    2 el olie
    1 kleine ui
    2 tenen knoflook
    zout
    2 el citroensap
    tijmblaadjes
    50 gr. ongezouten, gepelde walnoten

    ------------------------------------------------

    Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.
    Bak de plakken in de olie aan beide kanten lichtbruin.
    Verdeel de plakken over de borden.
    Fruit de in dunne ringen gesneden gepelde ui met de knoflook uit de knijper.
    Schep ui en knoflook op de courgetteplakken.
    Strooi er zout over en besprenkel de salade met citroensap.
    Strooi tenslotte blaadjes tijm en de in stukjes gehakte walnoten over de salade.
    Deze salade kan lauw of koud worden gegeten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleekselderijsalade
    1-2 struiken bleekselderij
    1 el azijn of citroensap
    3 el olie
    zout en peper

    -----------------------------------------------

    Verwijder de bladeren van de bleekselderij, haal de bladscheden van elkaar en trek met een puntig mesje de nerven uit de stengels.
    Was de bleekselderij en snijd ze in stukjes van 4 centimeter.
    Kook de bleekselderij in weinig water met wat zout in 20 minuten bijna gaar.
    Laat de bleekselderij op een vergiet uitlekken en afkoelen.
    Maak een sausje van azijn, olie, zout en peper en schep de stukjes bleekselderij erdoor.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    4 gekookte bietjes
    zout
    peperolie
    azijn
    fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Snijd de geschilde bietjes in stukjes, strooi zout en peper erover en schenk olie en azijn erop. Laat dit enige tijd intrekken.

    Leg de stukjes biet op een schaal en strooi er peterselie over.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 2
    4 grote aardappelen
    1 el zure room of creme fraiche
    1 el mayonaise1 el fijngehakte tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, kervel
    zout
    peper, versgemalen
    1/4 ui, gesnipperd
    4 mooie slabladeren
    8 zwarte olijven

    --------------------------------------------

    Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 20 minuten gaar. Laat ze droogstomen, pel ze en snijd ze in plakken.

    Vermeng de zure room met mayonaise, tuinkruiden, zout, peper en ui en schep de nog warme plakken aardappel erdoor. Laat de salade afkoelen.

    Beleg een schaal met slabladeren, schik de aardappelsalade erop en garneer met olijven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 1
    750 gr. gekookte aardappelen, in plakjes
    2 eieren, hardgekookt
    3/4 dl olie
    1/2 dl azijn
    zout en peper
    mosterd
    1 prei, fijngesneden
    fijngehakte peterselie

    --------------------------------------------

    Maak de hardgekookte eieren fijn en vermeng ze met olie, azijn, zout, peper, mosterd, prei en peterselie.
    Schep de plakjes aardappel er voorzichtig door en zet de salade ten minste 1 uur op een koele plaats alvorens deze te serveren.

    Tip: gebruik voor een aardappelsalade warme, in de schil gekookte en daarna gepelde aardappelen. Koude aardappelen worden hard en maken de salade rul.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!