KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviesla


    2-3 struiken andijvie
    1 ei, hardgekookt
    3 el olie
    2 el azijn of kruidenazijn
    mosterd
    zout en peper
    1 prei, gesnipperd

    --------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen.
    Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren.
    Was de andijvie onder stromend water, snijd de struiken in dunne reepjes en was deze.
    Laat de andijvie op een vergiet uitlekken of sla de gesneden andijvie uit.
    Maak het ei in een slakom fijn en roer olie, azijn, mosterd, zout en peper erdoor.
    Schep de andijvie door de saus en voeg de prei toe.

    Tip:
    In plaats van olie en azijn kan slasaus of mayonaise als dressing voor de sla worden gebruikt.
    Roer om een volledige maaltijd van deze sla te maken 400 gram in blokjes gesneden jong belegen kaas en 2 in reepjes gesneden paprika's door de sla.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    10-11-2012, 12:04 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe-andijviestamppot


    750 gr. andijvie
    3 dl melk
    1 kg gekookte aardappelen
    25 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat

    ------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen.
    Was de andijvie onder stromend water en snijd de struiken in zeer dunne reepjes.
    Verwarm de melk in een pan.
    Maak de aardappelen met een pureestamper,pureeknijper fijn en vermeng ze met de melk en de boter en zout, peper en nootmuskaat naar smaak, zodat een luchtige puree ontstaat.
    Roer de andijvie door de aardappelpuree en laat de stamppot al roerend door en door warm worden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    10-11-2012, 11:52 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie uit de oven


    1 1/2 kg andijvie (4 struiken)
    1 1/2 dl bouillon of water met 1/2 bouillontablet
    zout
    paneermeel
    25 gr. boter

    -------------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen.
    Was de struiken onder stromend water en bind ze met een touwtje dicht.
    Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren.
    Kook de andijvie in water met wat zout in 25 minuten gaar.
    Laat de andijvie op een vergiet uitlekken, verwijder de touwtjes en schik de struiken in een ovenvaste schotel.
    Schenk de bouillon over de struiken, strooi er een laag paneermeel over en leg fer hier en daar een klontje boter op.
    Plaats de schotel in een voorverwarmde oven 190C en laat er in 15-20 minuten een bruin korstje op komen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    10-11-2012, 11:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie


    1 1/2 kg andijvie (4 struiken)
    25 gr. bloem
    25 gr. boter
    2 1/2 dl melk of andijviekookvocht
    zout en peper
    nootmuskaat

    --------------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren en een deel van de stronk te verwijderen.
    Snijd zo nodig de harde groene punten van de bladeren.
    Was de struiken, snijd ze in dunne reepjes en was deze.
    Zet de andijvie met aanhangend water op en laat het slinken.
    Kook de andijvie in ongeveer 15 minuten gaar.
    Laat de andijvie op een vergiet uitlekken en bewaar het kookvocht.
    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken.
    Voeg de andijvie aan de saus toe en stoof het geheel 5 minuten.
    Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Groenten
    10-11-2012, 11:04 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!