KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botersaus


    125 gr. boter
    35 gr. bloem
    5 dl bouillon of water met 1 bouillontablet
    zout en peper

    ------------------------------------------

    Smelt 35 gr. boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.
    Roer van het vuur af de resterende boter met kleine stukjes tegelijk door de saus.
    Breng de botersaus op smaak met zout en peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 21:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïzenasaus

    30 gr. maïzena
    5 dl melk
    30 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat

    -----------------------------------------

    Maak de maizena met een deel van de melk aan tot een glad papje.
    Breng de resterende melk tegen de kook aan en voeg al roerend het maïzenamengsel toe.
    Laat het geheel al roerend binden en 1 minuut doorkoken.
    Roer de boter met kleine stukjes tegelijk door de saus.
    Breng de maizenasaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 21:16 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsaus
    50 gr. boter
    50 gr. bloem
    5 dl melk
    zout en peper
    nootmuskaat

    ---------------------------------------------
    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken.
    Breng de bloemkoolsaus op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.

    Tip: deze witte saus wordt gegeven bij vaste groenten, zoals bloemkool, koolrabi of schorseneren. De melk kan desgewenst worden vervangen door een mengsel van melk en bouillon, of melk en bloemkoolkookvocht. Wanneer men de saus wat rijker wenst te maken kan gebruik worden gemaakt van een mengsel van 4 deciliter bouillon en 1 deceliter room.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 19:50 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte saus

    60 gr. boter
    60 gr. bloem
    3 dl melk
    zout en peper

    ------------------------------------------------

    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken.
    Breng de witte saus op smaak met zout en peper.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 19:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!