KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 10-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree uit de oven


    1 kg gekookte aardappelen
    4 dl melk
    50 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat
    1 ei, gesplitst
    paneermeel

    -----------------------------------------------

    Maak aardappelpuree. Splits het ei, klop de eierdooier los en roer deze door de aardappelpuree.
    Klop het eiwit stijf, schep het door de puree en doe het in een bebotgerde ovenvaste schotel.
    Strooi paneermeel over de puree en leg er hier en daar een klontje boter op.
    Laat er in het midden van een voorverwarmde oven 175C een korstje op komen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 12:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree


    1 kg gekookte aardappelen
    4 dl melk
    30-40 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat

    -------------------------------------------------

    Maak met een pureestamper of pureeknijper de warme gekookte aardappelen fijn.
    Breng de melk aan de kook, klop de kokende melk en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 12:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen stoven in een saus


    500 gr. gekookte aardappelen
    40 gr. boter
    10 gr. bloem
    5 dl melk
    zout en peper
    fijngehakte peterselie

    ---------------------------------------------

    Snijd grote aardappelen in plakken of laat kleine aardappelen heel.
    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen en breng de saus op smaak met zout en peper.
    Leg de aardappelen in de saus en warm ze hierin op.
    Zorg dat de plakken heel blijven.
    Strooi er vlak voor het serveren peterselie over.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 12:10 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen smoren


    1-1 1/2 kg aardappelen
    60 gr. boter
    zout

    ---------------------------------------------------

    Neem kleine ronde aardappelen of snijd grote exemplaren na het schillen in vieren, zodat de aardappelen tegelijk gaar zijn.
    Verwijder de pitten en zet de aardappelen op met boter, zout en weinig water.
    Laat ze in een goed gesloten pan op laag vuur gaar worden in ongeveer 30 minuten.
    Giet de aardappelen zo nodig af en droog ze verder in een open pan op laag vuur.
    Schud ze van tijd tot tijd tot ze kruimig zijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelen
    10-11-2012, 12:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!